Radu Naum

Evadat din Turul Franței, s-a oprit o perioadă pe semicerc. Acum e în suprafața de pedeapsă. Are opinie, și ca editorialist, și ca moderator

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Naum
Handbaliatorii

Vocea lui Ştefan Birtalan e întretăiată, şi nu din cauza legăturii telefonice, nici urmare a micului şi simpaticului defect de vorbire, un bâlbâit care i-a adus porecla „Bibi”. Emoţie. Nu dintr-aceea de soap care să-ţi mulgă lacrimi, o emoţie adâncă, […]

...

Cei de pe urmă

Britanicii s-au culcat cu City-Utd 0-2 şi s-au trezit cu The Queen-Meghan 0-1. De Ziua Femeii. Care e, de fapt, o zi a drepturilor femeii, ceea ce ne reaminteşte paradoxurile unei umanităţi dornice să ajungă pe Marte, dar având probleme […]

...

Gura bate gândul

„E fenomenal ce face LeBron. Dar nu-mi place când persoane care au acest statut în sport se implică în același timp și în politică. Adică, fă ce faci tu bine. Ține-te de ceea ce faci. Eu, de exemplu, joc fotbal […]

...

Cu sportul la psihiatru

„Închisoare pentru lesbianism, wow!”. Comentariu la articolul despre golgota Marianei Cetiner, fosta handbalistă care vorbeşte, în interviu cu Costin Ştucan, despre abuzurile îngrozitoare suferite pe când era copil şi apoi adult. Da, da, închisoare pentru lesbianism! Şi nu se întâmpla […]

...

Masonaras

E probabil ca preşedintele FRF, exasperat de castanele pe care le încasează în numele grecului, să-l fi forţat pe Vassaras să iasă şi să spună ceva, orice. Şi s-a întâmplat ceea ce era de aşteptat. În interviul de la Telekom, […]

...

Gazul care te alege

După ce se risipeşte ceaţa toxică, după ce ne ştergem ochii, vom vedea mai limpede?

Permalink to Gazul care te alege
marți, 14 august 2018, 11:37

Nu cunosc om mai liber pe planeta fotbal decât Gabi Balint. De fapt, Gabi Balint trăieşte pe planeta Gabi Balint. E un alien. De când era fotbalist. De când era ţinut mai mult pe bară, deşi dădea goluri istorice.

De ce era ţinut „la cutie” nimeni nu prea mai ştie, sau nu mai are chef să ştie de ce. O frustrare exprimată şi azi într-atât încât, exasperat, Anghel Iordănescu, mai în glumă, mai în serios, a răbufnit în direct: „Te sparg dacă mă mai întrebi de asta!”.

De fapt, răspunsul e simplu. Gabi era altfel. În lumea fotbalului, să fii altfel e periculos. Gabi a fost unul care nu a crezut că a da bine cu piciorul în minge te absolvă de orice altă pasiune şi interes în viaţă.

Pentru el, existenţa nu s-a oprit la fotbal. A cântat, scrie versuri în notă umoristică, face tot felul de poante cu miez, descoperă filme bune şi se minunează în continuare ca un copil de multe care îi ies în cale. Gabi e o bucurie unică. Într-un singur lucru se aseamănă cu mulţi alţii. Gabi nu face politică. Deloc. Ca noi toţi. Sigur, mai înjură tembelismele zilnice, ca noi toţi, dar nu merge mai departe.

A, am uitat un fapt rar de care se mai face „vinovat”: Gabi nu se bagă în conflicte. Le urăşte. Rezolvă totul cu un zâmbet. De multe ori râde cu lacrimi. Într-o zi i-au curs şiroaie. Dar aceea a fost ziua în care nu a mai râs.

Arena Naţională, Steaua – Rapid, play-off de Liga a 4-a. Peste 30.000 de suflete. Nişte descreieraţi, puţini, se iau la harţă. Intervin jandarmii. Şi, dintr-odată, stadionul se acoperă de un fum alb. Oamenii fug ca de tsunami. Tribune întregi se golesc în câteva clipe. Bărbaţi, femei, copii se calcă în picioare ca să scape de fumul toxic. Gaze lacrimogene, în cantităţi industriale.

Vă sună cunoscut? Aflat de partea cealaltă a arenei, Gabi Balint se îneacă, ochii îi curg. N-a avut nicio treabă cu încăierările. Nu a fost nici măcar aproape. A fost, ca de obicei, în altă lume. N-a fost de ajuns. Lumea cealaltă, lumea reală, lumea brutală, a venit peste el. Gazul l-a lovit ca pe toţi ceilalţi. De acest gaz nu ai cum să te ascunzi. Atinge pe oricine încearcă să respire aer în spaţiile în care s-a dat ordin de atac.
Şi acestea sunt, de fapt, tot spaţiul. Că eşti pe stadion, că eşti într-o piaţă sau că te uiţi la televizor, gazul se revarsă şi te pedepseşte. De ce? Vom petrece tot vreo trei decenii, ca Gabi, până să ni se spună „Terminaţi că vă sparg!”?

Puteam să scriu despre victoria Simonei. Ce poate fi mai frumos? Meciul acela epic de la Montreal e deja un clasic al genului. Ar trebui proiectat în cinematografe. Dar ce a fost după meci e ceea ce ne leagă de Simona Halep.

Suntem legaţi de limbă cu ea. Limba pe care ar fi vrut să i-o sucească ăluia de tot o-ndesa PSD-ului în timp ce ea plonja după ultimele resurse fizice. Halep trăieşte egal în două lumi, cea a gloriei şi cea a României. Gesturile ei devin definitorii. Orice angajament al ei poate răsturna raportul de forţe al acestei bătălii naţionale din stradă şi de pe ecrane.

Nici ea nu poate scăpa de această ceaţă înţepătoare în care rătăceşte poporul ei. Dar nici nu poate fi forţată la nimic. Nici să gireze recuperarea politică a unei victorii la Roland Garros, nici să achieseze la mesaje obscene antiguvernamentale.

Poate că într-o zi va vrea să spună ceva. Însă nu aşteptaţi să salveze România. O face deja, pe limba ei.

Comentarii (64)Adaugă comentariu

robertino2 (2 comentarii)  •  14 august 2018, 12:52

Dragut articol, emotionant, dar... Mesajul e clar: PSD-Ciuma rosie. S-a trecut la subtilitati acum, nu mai spunem pe fata, facem un articol siropos si lumea varsa o lacrima, in timp ce injura guvernul. Cu buna stiinta nu se spune un lucru: cand te duci la un miting ilegal, risti sa iei gaz in fata. Nu toti suntem idioti, domnule Naum.

Alx (1 comentarii)  •  14 august 2018, 13:21

@robertino2 - ai dreptate, nu toti suntem idioti! Dar sunr destui - cam vreo 18%, cei care au votat partidul *** lui dragnea :(

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F (97 comentarii)  •  14 august 2018, 13:28

Un rautacism...De ce nu s-a vazut ,,ceata toxica,,atunci cand s-a intamplat?...Presa aplauda galeriile care produc acea ,,ceata toxica,,...Va induiosa poate mai mult daca Balint era lovit de obiecte aruncate ...?Atunci trebuia sa va induioseze si soarta lui Man acum cateva saptamani,a lui Boldrin candva...Partasi?

adi_stelistul (37 comentarii)  •  14 august 2018, 13:37

Ca sa fiu eu mai prozaic dupa asa articol plin de simboluri si metafore, stiu ca in epoca se spunea despre Gabi Balint (apropo, Gabi e numele pe care i l-a dat presa, va spun sigur 100% ca in familie i se spune Öcsi) ca nu poate duce un meci intreg din cauze medicale. Nu stiu daca o fi adevarat.

Gica Paunescu (8 comentarii)  •  14 august 2018, 13:49

Este o vorba a lui Goe, zisa catre mam' mare si mamitica ( sper ca nu gresesc, fara sa pretind ca citez); ,, vedeti ca sunteti proaste amandoua... se zice marinel !''. Dl. Naum scrie un articol, in care 90% dintre cititori pot sa citeasca printre randuri -adica sunt mai inteligenti decat ai lor, vorba Catavencilor-iar comentariile sunt de genul,,.. la Ion cu demancare". Ce sa mai zici, bre ?

Fane (61 comentarii)  •  14 august 2018, 14:11

Mai maestre mai (vorba marelui Caragiu) nu facem politica dar zicem. Nu-i asa ca ingerasii din galerii care arunca cu suluri de hartie,"bombardele" si alte obiecte ce nu te pot ucide, trebuie mangaiati pe crestetul folosit pentru a nu ploua in gat? Ce daca smulg zeci de scaune care se transforma in proiectile,creeaza "spectacol". E de discutat zeci de ani despre educatie pentru a incerca sa ajungem la normalitate.

sile (7 comentarii)  •  14 august 2018, 16:22

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai (3 comentarii)  •  14 august 2018, 17:28

Credeam ca va referiti la Gaz Metan Medias, care isi da viata pe teren cu Dinamo, apoi face figuratie cu fcsb, doar-doar o da nea Gigi niste bani pe Fortes...Intr-adevar, Gazul l-a ales pe Gigi...

gogu_33 (1 comentarii)  •  14 august 2018, 17:59

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Traian (2 comentarii)  •  14 august 2018, 18:07

Halepoaica ar face bine sa nu mai ridice vocea la spectatori. Comportamentul ei este mizerabil in afara terenului...

sundance kid (21 comentarii)  •  14 august 2018, 18:10

Ma rog nu ma refer la " gura casca" ci la sportivul Gabi Balint . Am fost in liceu cu el dar la clase ai mici . Tot liceul stia ca Balint dupa antrenamentul oficial mai facea citeva ture in jurul lui 23 august asa de buna voie .

petrache (17 comentarii)  •  14 august 2018, 18:14

Bun articol. Halep si mahalagiul care arunca injuraturi intr-o arena de tenis: cei doi poli ai faimei Romaniei in lume. (Nu, nu sunt nici pro-PSD nici pro-cine-o-fi-opozitia. Sunt insa de parere ca injuratura nu isi are locul in dezbaterea politica, si cu atat mai putin intr-o arena de tenis.)

vasco (164 comentarii)  •  14 august 2018, 18:15

Mai @adi_stelistul,îți scrie un roman ardelean,un fost stelist,nu fecesebist,si-ți spun toate astea ca sa nu ma crezi nici dinamovist sau ceferist,nici ungur.Acestea fiind clarificate,mai rămâne sa te clarific cu un amănunt care îți scapă deși te dai stelist(eu cred ca ești fcsbist) si anume ca Gabi vine de la Gavrila Pele Balint,numele întreg din certificatul de naștere.Ce ai auzit tu despre Ocsi,se poate lega eventual de faptul ca la unguri i se spune așa mezinului familiei,ca o forma de alint si nu este nume.Dar după câte se știe ,Gabi Balint nu este ungur.Crezi ca poți sa încerci sa înțelegi?Oricum nu e prea clar ce ai vrut sa spui,in contextul articolului de bun simt al lui RaduNaum.

Florin (1 comentarii)  •  14 august 2018, 18:16

Radu, nu sunt de acord. Cred ca Simona ar trebui sa si vada de tenisul ei si sa nu certe niste romani care pana la urma au platit bilet si poate nu s au dus la serviciu ca sa o vada. Cred ca si aroga drepturi ce nu i se cuvin! Sa si vada de private jeturile ei si de tenis!

Cristian (5 comentarii)  •  14 august 2018, 18:18

domnul Balint era cumva infiltrat cu baetii de la CSA? doar e fanul lor :)))

gioni (4 comentarii)  •  14 august 2018, 18:20

dispari robertino ai emotii sa u ai fost gazat din bani pyublici

dan65 (2 comentarii)  •  14 august 2018, 18:22

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gioni (4 comentarii)  •  14 august 2018, 18:23

ce a fost ilegal ba roberto o iei razna o manifestatie autorizata dupa mintea ....ilegal te faci de ris pe site infectatule

dan (11 comentarii)  •  14 august 2018, 18:25

@Florine, faptul ca platesti un bilet si/sau lipsesti de la servici, nu-ti da dreptul sa ai un comportament grobian intr-un loc cum ar fi o arena de tenis. Poate la wrestling te poti comporta asa. Din cauza unora ca tine, care au senzatia ca daca platesc ceva pot sa faca ORICE, a ajuns tara asta acolo unde a ajuns !

Gigel (1 comentarii)  •  14 august 2018, 18:32

Acum vorbesti de cum a fost gazat Balint....atunci erai prea ocupat sa le oferi publicitate celor 20 de "ultrasi" care se luasera la bataie in loc sa vorbesti de faptul ca 100 de jandarmi nu au fost in stare sa evacueze fara gaze 20 de "hooligans" care cantareau 50 de kg fiecare. Au facut-o altii, la alte ziare. Acum ca a fost Simona "revoltata" de baiatu ala din tribuna, brusc te-ai trezit ca jandarmeria a comis un abuz la meciul ala.

sundance kid (21 comentarii)  •  14 august 2018, 18:44

Florin In Montreal nu exista " nu s-au dus la servici ca sa o vada " !

ilie lucian (1 comentarii)  •  14 august 2018, 18:45

Faci un articol mai Naoame care daca as fi un idiot mar umple de ura si dispret fata de utilizatorii de gaze .Oare nu ai habar cum sunt rezolvate asemenea actiuni barbare in toate tarile democrate ?Ma indoiesc.Si atunci carei taina ,ce legatura are gazul cu faptul ca tu esti un stelist notoriu a caror emisiuni despre fotbal se opresc inevitabil la fcsb si neaparat la Gigi. Toate meciurile fcsb ului mai ales avancronica acestora tu draga Naoame canalizezi discutile avind ca scop modalitatea prin care fcsb ul sa cistige nu te intereseaza deloc adversara.Nu esti impartial si suferinta cind iubita calca strimb e evidenta si nu stiu ce te recomanda ca,comentator al acestor evenimente sportive

adi_stelistul (37 comentarii)  •  14 august 2018, 18:54

Mai, @vasco, imi pare rau ca te-a ofuscat postarea mea (sau imi pare bine, nu stiu). Te asigur, 100% (ma repet), ca lui Balint i se spune in familie si intre prietenii din copilarie Ocsi. Are o sora pe care o cheama Erika si un var primar, Gheorghe Balint, acum prof.univ.dr. de educatie fizica la Bacau, caruia toata lumea ii zice Gyuri - inclusiv pe contul lui FB vei vedea ca precizeaza acest diminutiv. Probabil toate astea se intampla ca sa-ti faca tie in ciuda.

Aron (1 comentarii)  •  14 august 2018, 19:02

Cine citeste articolul n-are de unde afla ca gabitsu era baietul de casa al lui cashcheta... Dar daca-i ordin pe unitate, plangeti baieti!

gogu (1 comentarii)  •  14 august 2018, 19:52

Gabi Balint, ca om nu ai calitate! Ai demonstrat-o de multe oi. Partea a II-a, huliganii au atacat jandarmii. Nu inteleg ce fel de presa avem in Romania...

Emilian (2 comentarii)  •  14 august 2018, 20:12

Singura problema pe care o am cu Simona sau Gabi e aceea ca "nu fac politica". Si stiti de ce? Pentru ca exact din aceasta cauza a ajuns PSD la putere si suntem condusi de o gasca de infractori, pt ca 60% din populatie nu s-a dus la vot deoarece ei "nu fac politica".

gica (1 comentarii)  •  14 august 2018, 20:12

Portia de "gaze de incurajare" a Simonei Halep au pus-o "jandarii" de -o parte si pun pariu ca atunci cind se iveste ocazia,o serveste Cucos cu mare placere pe "Long line".

aciduzzo (19 comentarii)  •  14 august 2018, 20:23

M-ați cenzurat total....VA E FRICA....GSP iștilor.....ați făcut pe voi de frica!! Sa va fie rușine!

ix (61 comentarii)  •  14 august 2018, 20:48

@aciduzzo, nu trebuie să băgi în seamă, nu ești singurul. Hostarea e departe de GSP_iști, cred că nici nu știu ei, unde anume. Site_ul până la urmă, aparține statului, deci primul filtru nu are treabă cu gazeta. Dacă treci de el, probabil ajungi la mâna autorului, care bazându-se pe ”forța” primului este ma slobod de mână. Eventual, dacă e Geambașu, mai bagă câte o contră. S-ar putea să rămân și acum la nivelul 1.

petrache (17 comentarii)  •  14 august 2018, 21:10

@dan. Respect. Ai perfecta dreptate. Platesti biletul sa te uiti la tenis si sa-ti incurajezi (civilizat) favorita. Mojiciile nu intra in pretul biletului.

petrache (17 comentarii)  •  14 august 2018, 21:14

@Emilian. Simona joaca tenis. Asta e profesia ei - si o face minunat aducand faima Romaniei. Politica trebuie sa o faca Dragnea, Ciolos, Johannis, etc... si noi astilalti care mergem la vot.

ovidiu Pop (1 comentarii)  •  14 august 2018, 21:35

Pacat de ceea ce a vorbit. suntem romani si toti vrem binele acestei tari. Cel putin o parte, cei care nu beneficiem de toate gratuitile actualului Guvern. Trebuia sa taca din gura si sa isi vada de treaba ei daca chiar este apolitica. De acum inainte pt mine Halep nu mai exista

Marcel (7 comentarii)  •  14 august 2018, 22:00

ROMANI, ddata viitoare IESITI LA VOT!!!... Pentru ca numai asa putem scapa de CIUMA ROSIE!!!...

Marcel (7 comentarii)  •  14 august 2018, 22:19

Ovidiule, pentru mine Simona Halep NU mai exista demult... La fel ca celalalt Mare FOST tenisman - Ilie Nastase... Pentru ei poate vorbi doar Tenisul... In ziua in care Tenisul i-a parasit, au ramas in "PIELEA GOALA"... ceeace e jenant... Pentru ca toata lumea le poate vedea "imprfectiunile genetice"...

thirteen (1 comentarii)  •  14 august 2018, 22:31

Ca si fapt divers ciuma rosie nu e nici mai buna nici mai rea decat ciuma portocalie de acu 10 ani, Dragnea nu e mai rau ca Basescu (sunt la fel de rai si malefici)...concluzia? indiferent cui dai votul tot rau iasa...de aceea nu mai merg oamenii la vot.Cat despre Halep eu zic ca era normal sa fie suparata,nu doreste sa faca politica,nici sa fie "folosita" de Firea nici de cei care sunt inpotriva ciumei rosii...joaca tenis,foarte bine zic eu si datorita ei Nadiei si altor sportivi de succes aduce cinste Romaniei ...nu-i destul?Putea sa locuiasca in Monaco ca si Wozniacki (si sa dea impozit 5%)...sta in Romania,investeste in Romania,plateste taxe in Romania...

Dan (1 comentarii)  •  14 august 2018, 22:33

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ovi (2 comentarii)  •  14 august 2018, 22:35

Naum,esti un gao zar de doi lei.

nnn (61 comentarii)  •  14 august 2018, 22:53

Ha, interesant! M-a pus necuratul să analizez un pic blogul și ce să vezi, conform declarațiilor ”postacilor” , ar trebui să avem două articole cenzurate. Am numărat de mai multe ori comentariile și ce să vezi, sunt mai puține cu 1 față de numărul comentariilor declarate la în zona de început comentarii. Adică contorul de comentarii intrate in baza MySql, aferent articolului este mai mare cu 1 față de comentariile publicate. Deci unul dintre plângăreți este fals, cum probabil este și un fals canadian. Lungă poate fi mâna KGB_ului.

Mozzie (7 comentarii)  •  14 august 2018, 23:15

Regim nazist. Gazele lacrimogene ale Regimului PSD+ALDE sunt de fapt arme chimice interzise de 25 de ani pana si in teatrele e razboi. Ca e Gabi Balint sau o alta persoana pasnica deja nu mai conteaza, crima este aceeasi iar criminalii vor trebui sa raspunda. Dar stai, ei deja stiu cum sa scape, vor da o Ordonanta prin care vor anula interdictia Conventiei de la Geneva si vor baga in legalitate aceste otravuri. Sunt experti in a face golanii din astea.

Ardiles (1 comentarii)  •  14 august 2018, 23:45

Naum = *** mironosit, un globalist de duzina caruia i se pare cool sa fie de parte poporului violent si manipulat care nu a avut ovazia sa macelāreasca jandarmi. Bravo! Bravo! 👏👏

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Garido (5 comentarii)  •  14 august 2018, 23:53

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

stefan 2 (6 comentarii)  •  15 august 2018, 0:20

Suntem in Noul Ev Mediu! in ala vechi, totul se supunea Bisericii si trebuia sa se incadreze in textul crestin! In Noul Ev Mediu, totul trebuie sa se supuna Politicului si trebuie sa se incadreze in spiritul politic: esti de-al nostru sau esti de-al lor? Joc de suma nula, ca la orice sport! cat despre vulgaritate, doua vorbe! mai intai ca cel care o practica nu are pic de demnitate, tine sa se scufunde in ea! iar faptul ca traieste in ea confirma zisele ganditorului*limitele limbajului meu semnifica limitele lumii mele*.

pawn (21 comentarii)  •  15 august 2018, 0:23

aceeasi jandarmerie, careia gsp, hotnews, turturica, tapalaga, turcescu, ii dedicau texte empatice atunci cand cafteau si gazau demonstrantii antibasescu din 2012 (intre care am fost si eu), e acum demonizata. nu exista ABSOLUT nimic care sa apropie cele 2 romanii, in afara recunoasterii ca, da, exista 2 tari. cand o sa recunoastem si noi, cei de stanga, si ei, cei de dreapta, ca taberele sunt relativ egale, fiecare cu argumentele ei, si ca din desfasurarea evenimentelor fiecare alegem ce ne convine, cu interpretarea care ne cade bine, probabil o sa ne calmam.

Andrei U (1 comentarii)  •  15 august 2018, 0:33

"Gazul l-a lovit ca pe toţi ceilalţi." Si pietrele i-au lovit pe jandarmi ca pe toti ceilalti. Apropo, ca cetatean roman stabilit in Germania de 7 ani, tin sa precizez ca la *** *** din Germania, de unde isi trage inspiratia onorabila miscare #rezist, *** intra in golani fara nici o ***. Partea amuzanta e ca si aici opinia publica, majoritar de stanga, se vaicareste apoi luni in sir. La noi o face cea de "dreapta", dar inchide ochii la acelasi tip de delicvente. Ah, am uitat, *** de voiau sa intre in Guvern erau agenti PSD. F amuzant. Si trist.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Johnny (2 comentarii)  •  15 august 2018, 2:34

Total de acord.acestei natii i se cere sa se multiplice in milioane de Hristosi, sa fie decenta in limbaj, comportament, atitudine.Si da, chiar daca ma repet sunt de acord.Dar cati zeci de ani sa o mai facem, au trecut aprope 30...Timp in care suntem rusinea Europei, ca tara, probabil ca oamenii cu adevarat normali de prin alte parti se intreaba ce ne pun astia in mancare de suportam atatea.Cat sa ne mai vedem semenii morti in spitale cu zile?Cati calai trebuie sa ne mai calce copii pe trecerile de pietoni si apoi sa ne rada in fata?Cat timp sa mai suportam pedofili printre oamenii care ar trebui sa pazeasca legea si pe colegii dumnealor care sunt complici stand pe salarii grase in timp ce Romania e a doua tara ca nr de emigranti din Europa?As putea continua la nesfarsit cu intrebarile de genul asta...Insa sa nu uite nimeni;insasi Hristos a dat cu biciul la un moment dat din motive similare.Se pare ca unii nu au invatat nimic din trecut si confunda bunatatea acestui popor cu prostia.Chiar daca e fumul gros de la grenade, se simte in aer ca rabdarea se apropie de sfarsit.

Johnny (2 comentarii)  •  15 august 2018, 2:40

Politica o faci, fie ca vrei fie ca nu.Simplul fapt ca ai o carte de identitate reprezinta o politica.Ca nu dormi cu politica in cap zi si noapte, inteleg.Insa exact asta vor cei care conduc;cetateni cat mai dezinteresati, care "noi nu facem politica" astfel incat sa isi poata face mizeriile cum vor.Intrebare:de ce se insista atat de mult in ultima vreme pe ideea asta?Cine are de castigat?

Claudiu (1 comentarii)  •  15 august 2018, 6:32

Sincer de câteva zile mă uit la toate postările de pe site-urile de sport. Și am ajuns la concluzia că noi românii suntem cei mai buni : la fotbal, la tenis de câmp ( deși unii dintre noi nu am pus niciodată piciorul pe minge pe un teren adevărat sau o rachetă în mână), suntem cei mai buni la politică și aproape în toate domeniile excelăm; și atunci mă minunez cum de nu suntem ca și țară pe locul 1 în lume ? Explicația este logică : păi acum aproape două mii de ani când romanii în frunte cu Traian au cucerit Dacia nu au lăsat în urmă numai educați și învățați. Ar trebui să nu ne mai mirăm când auzim expresii de genul celor de la Montreal sau pe terenurile de fotbal, pe site-urile de sport chiar dacă locul acestor expresii nu este acolo. Și fiți mai blânzi cu sportivii care fac performanță pentru România. Doar așa mai scoatem și noi capul în lume.

Sile (2 comentarii)  •  15 august 2018, 6:41

Halepa nu traieste "in doua lumi", ci intr-una singura. E incredibil cum i se tot cauta scuze pentru ceva ce a fost, in primul rand, o marlanie, apoi, un gest foarte politic. Un singur spectator din cateva mii, multi dintre ei romani, a tras o injuratura. Daca nu era despre partidul prietenilor Firea si Tiriac, Halep nu ar fi zis absolut nimic. Dar asa, a sarit imediat sa presteze, sa arate ca e cu ei suta la suta. Evident, nu gratis, pentru ca ea primeste la randul ei GRATUITATI. Dau exemplu doar petrecerea cu public de pe Arena Nationala. Ea a cerut evenimentul acela monstruos, mobutian, si Firea a sarit rapid cu arena gratis, plus ca a inventat - ca tuta de Moldova ce e - porcaria cu cheile orasului, o ilegalitate si o jignire pentru bucuresteni.

Sile (2 comentarii)  •  15 august 2018, 6:44

Dupa acest gest politic foarte foarte urat si josnic, merge la conferinta de presa. Alta marlanie imensa. Ii repezeste urat pe ziaristii canadieni, trimitandu-i la Google Translate! Un gest lipsit de eleganta si de educatie, de copil razgaiat...

Stely (14 comentarii)  •  15 august 2018, 7:53

Mah Andrei f, mah *** mah. Tu nu te lași, nu te lepezi deloc de psd. Maaah, nu ți au fost de ajuns 25de ani de pesedeu????? 🙄 Cât îți mai trebuie sa te edificii? Ai rate la bănci, copii de întreținut în facultate? Cât îți dă psd ptr orice mâncători de [email protected]?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează