Radu Naum

Evadat din Turul Franței, s-a oprit o perioadă pe semicerc. Acum e în suprafața de pedeapsă. Are opinie, și ca editorialist, și ca moderator

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Naum
Handbaliatorii

Vocea lui Ştefan Birtalan e întretăiată, şi nu din cauza legăturii telefonice, nici urmare a micului şi simpaticului defect de vorbire, un bâlbâit care i-a adus porecla „Bibi”. Emoţie. Nu dintr-aceea de soap care să-ţi mulgă lacrimi, o emoţie adâncă, […]

...

Cei de pe urmă

Britanicii s-au culcat cu City-Utd 0-2 şi s-au trezit cu The Queen-Meghan 0-1. De Ziua Femeii. Care e, de fapt, o zi a drepturilor femeii, ceea ce ne reaminteşte paradoxurile unei umanităţi dornice să ajungă pe Marte, dar având probleme […]

...

Gura bate gândul

„E fenomenal ce face LeBron. Dar nu-mi place când persoane care au acest statut în sport se implică în același timp și în politică. Adică, fă ce faci tu bine. Ține-te de ceea ce faci. Eu, de exemplu, joc fotbal […]

...

Cu sportul la psihiatru

„Închisoare pentru lesbianism, wow!”. Comentariu la articolul despre golgota Marianei Cetiner, fosta handbalistă care vorbeşte, în interviu cu Costin Ştucan, despre abuzurile îngrozitoare suferite pe când era copil şi apoi adult. Da, da, închisoare pentru lesbianism! Şi nu se întâmpla […]

...

Masonaras

E probabil ca preşedintele FRF, exasperat de castanele pe care le încasează în numele grecului, să-l fi forţat pe Vassaras să iasă şi să spună ceva, orice. Şi s-a întâmplat ceea ce era de aşteptat. În interviul de la Telekom, […]

...

Fuga în Egipt

Trăim isteria unui fenomen care se crede sincer dincolo de bine şi de rău.

Avem o relaţie specială cu pămîntul de dedesubt. E un pămînt de trecere. Iubim enorm România pînă cînd ni se pare că se obrăzniceşte. Gigi Becali, […]

marți, 12 februarie 2013, 10:30

Trăim isteria unui fenomen care se crede sincer dincolo de bine şi de rău.

Avem o relaţie specială cu pămîntul de dedesubt. E un pămînt de trecere. Iubim enorm România pînă cînd ni se pare că se obrăzniceşte. Gigi Becali, spre pildă, a dat pămîntul ăsta sfînt, roditor de biserici, pe o vizită de siguranţă la necredincioşi. Un loc cu care împărtăşeşte ferm principiile despre fotbal şi femei. Vorba lui Rushdie, cîteodată Armata Domnului nu cunoaşte graniţe ideologice. România e repudiată de îndată ce nu-i mai serveşte pe IT-işti colosali ori pe latifundiari triumfători. Cu toţii pleacă la o adică. Plecare. Gîndul ne bîntuie pe toţi. Atunci cînd ieşim pe stradă, cînd mergem la doctor, cînd intrăm într-o toaletă de tren sau privim în albia unui rîu. Unii însă chiar o fac. Cei care pot. Şi care mai apoi ne dau lecţii. România le tremură în glas. Există un dor cotropitor de România, ţara care dispare la comandă şi reapare la ordin. Cea mai convenabilă dintre ţări.

Sînt şi dintre cei care nu pleacă, dar aleg să trăiască într-o Românie personală. George Copos a declarat cu glas tremurînd că nu acceptă decît justiţia familiei şi a angajaţilor. Altfel de fugă. Un frumos exemplu despre cum putem anula România atunci cînd nu ne mai convine. O ţară fără justiţie carevasăzică  nu există. Drama acestor oameni e de înţeles. Surprinzător e felul în care ideea de stat, bun sau rău, dispare senin în gura lor, iar acest gol e preluat, purtat, răspîndit în cît mai multe case, cît mai multe urechi, cît mai multe conştiinţe. România stă pitită în aceste zile ca un cîine bătut. Judecătorii pot greşi, aşa cum au făcut-o mulţi în mii de cazuri. Atît pot. Atît poate, deocamdată, România. Cel mai simplu e să-i dai un şut în fund. În aceste zile fotbalul lucrează la decroşetarea României. Un spaţiu pe care l-a făcut să danseze pe vremuri. Un spaţiu pe care ar trebui să-l reprezinte, ce aberaţie! Fotbalul, şi cei care îl călăresc, ne arată încă o dată că totul e doar despre el. E despre a da cu piciorul într-o minge. Admiraţi. Aplaudaţi. Nu căutaţi la vene, la buzunare, la conştiinţă.

Neşu se mişcă electric sub fulgi. El nu mai poate da cu piciorul în minge. În schimb, poate altceva. Să nu renunţe la cetăţenia română. Şi asta face. Pentru că dincolo de fotbal rămîne, cumva, o ţară.

Comentarii (38)Adaugă comentariu

voievodul (1 comentarii)  •  12 februarie 2013, 11:27

asta da barbat … o taratura de om .
da bir cu fugitii .

romanescu (2 comentarii)  •  12 februarie 2013, 11:45

Bai, ce-ai vrut sa spui,ca , io n-am inteles nimic ???!!!

Andrei (2 comentarii)  •  12 februarie 2013, 11:48

Emotionant.

popa george (1 comentarii)  •  12 februarie 2013, 11:49

Sunt curios domnule Naum ce ati fi facut dumneavoastra daca erati in cazul lui ! Eu daca aveam banii lui eram de mult plecat !
Da aveti dreptate si va citez ”Cel mai simplu e să-i dai un şut în fund” acestei tari de tot …..( va las pe dumneavoastra sa completati !)

titi (1 comentarii)  •  12 februarie 2013, 11:56

CORECT!!

Master80 (1 comentarii)  •  12 februarie 2013, 12:01

Hopa…dup ani de pupat in fund pe la gsptv, pe site si pe paginile fituicii acum il infierati? Vitejilor..Pariu ca daca apas acum butonul home si mauit pe prima pagina a sitului vad cel putin trei articole despre GG??? Ati fi in stare sa intrati peste el in wc si „Nea GG zine si noua ceva”…Dupa razboi multi viteji se arata..

dreamtheater (5 comentarii)  •  12 februarie 2013, 12:04

Respect cetateanului roman Ricardo Cadu! Bafta joi.

fata morgana (1 comentarii)  •  12 februarie 2013, 12:07

Nesu nu a furat, de ce si-ar vinde tara? Pentru CTP sau pentru Gadea el nici nu exista caci nu are bani de inpartit cu scursurile gazetariei, dar ramane OM.

io (1 comentarii)  •  12 februarie 2013, 12:26

nu sunt fan becali , dar ce vrei sa faca omu sa stea iar sa fie inchis cand vor alti? sa nu uitam ca psd-ul, pnl-ul, pdl-ul au lasat pe acesti oameni sa faca ce vor in tara asta. si acum ne miram de ce isi face fiecare dreptate??? cine nu si-ar face dreptate daca cineva se de el? pai de mine sa luat alti cu politia de fata…. ce lege sa aplicam? unde sa mai mergem daca politai le ia apararea infracorilor? ne facem dreptate noi

cornelflore (1 comentarii)  •  12 februarie 2013, 12:35

ACEST BUFON NU REPREZINTA ROMANIA CI PE VOI DE LA STEAUA SI ASA ZISUL PNL !!!!!! VOI IL CHEMATI PE MOTIVUL CA FACE AUDIENTA ?????? OAMENI CU INTELIGENTA MARE SI MARI SPORTIVI NU AU LOC!!!!!!!! ZICETI VOI NU AU AUDIENTA ,DAR AUDIENTA VOIO FACETI PRIN PROBLEMELE DEZBATUTE …… DIN STEAUA ATI FACUT O ECHIPA MARE ACUM SI NU ESTE V-A DEMONSTRAT STUTGART ECHIPA DE LOCUL 12-14 IN GERMANIA ?????? DUPA MECIUL CU OLANDEZI ,IAR IN CAMPIONAT CU CINE S-A BATUT ,ASTRA ,PANDURI ETC …….COBORATI CU PICIOARELE PE PAMANT ,IAR PE GIGI VOI L-ATI FACUT CUM SANTETI VOI !!!! EL CREDE CA PRIN BANIICARE II ARE POATE FACE ORCE ????? ACEASTA JUSTITIE A LUI BASESCU PEDEPSESTE PE ORCINE INDIFERENT DE BANII!!!!!! DE ACEEA POLITICIENILOR IL IUBESC PE BASESCU !!!!!!!!

cezar (3 comentarii)  •  12 februarie 2013, 12:41

incredibil ce barbati de jucarie sunt miliardarii astia de carton!nu accepta decit propria justitie,daca au facut bani cu milioanele inseamna ca ei sunt de neatins de lehile acestei tari!dar daca ai va ataca lumea pe strada,stadioane sau in propria locuinta la cine vor apela,la cei indreptatiti sa apere legea sau la bodyguarzi,directori sau familie?niste lasi in fata legii acesti autointitulati ursi,lei,gladiatori,razboinici ai luminii …. sa le fie rusine!

Lance Nedopatu (1 comentarii)  •  12 februarie 2013, 13:25

Lasa ca l-au pacalit. Au dat amanare in Dosarul Terenurilor, vine fraierul, pardon, ciobanu’ in tara si dupa asta : Hop, ordin de interdictie de parasire a tarii + condamnare in celelalte dosare si hop: LA MITICA. (n.r. Pardon, greseala de tipar, LA MITITICA, unde poti juca table ca si cu Mitica, dar nu pe ‘jde mii de euroi.)

MARIAN (10 comentarii)  •  12 februarie 2013, 14:14

Nu aveti dreptate domnule Naum cand spuneti ca judecatorii pot gresi. Daca era cu executare sentinta domnule. Ce justitie este aceea care ii da lui Huidu 4 ani cu suspendare dupa ce a ’ucis’ (acesta este termenul si nu altul) patru oameni si lui Becali ii da aproape la fel. Nu mai avem siguranta in aceasta tara domnule Naum. Ati auzit cumva de ’dosarele’ pe care ar trebui sa le aiba Berceanu de la PDL???, Ati auzit de imprumutul primit de Udrea de 3 mil euro de la o banca, si instrainat smechereste altei persoane care are 1000 lei venituri ati auzit de nenorocirile facute de Robert Negoita in ultimii 4 ani de mandat la primaria sector 3, si multe alte exemple. Unde este justitia care l-a condamnat pe Becali, care ar trebui sa se ocupe de aceste cazuri cu adevarat grave

orgasmolog (1 comentarii)  •  12 februarie 2013, 14:42

Gigi Becali, spre pildă, a dat pămîntul ăsta sfînt, roditor de biserici, pe o vizită de siguranţă la necredincioşi. sublim! FELICITARI !

cristi (2 comentarii)  •  12 februarie 2013, 15:01

Felicitari ziaristilor care au si au avut curajul de a spune adevarul si care nu au fost transformati in catelusi (vorba unui mare patriot care a fost aproape sa migreze).

red (1 comentarii)  •  12 februarie 2013, 15:10

Frumos spus, pt Gigi au fost buni acum musulmanii, a dovedit ca e un las, pe cat are gura de mare , pe atat e de las si de fricos. In declaratile lui am citit printre randuri, jignirea Romaniei, am vazut ca de fapt nu-i pasa de tara asta, dar ii pasa enorm de mult de propria persoana! Asta e Becali, un mare las, un mare fricos, si un mare tradator, degeaba ii place teoria despre tradare, pt ca el e primul care tradeaza!…aceasta tara!

EugenS (1 comentarii)  •  12 februarie 2013, 15:13

ce prostie de o naivitate induiosatoare. vai vai vai.

Lulutzu (2 comentarii)  •  12 februarie 2013, 15:32

Si, totusi, oamenii pleaca din tara! Intrebarile persista! Cine? De ce ? Cand? Unde? E bine? E rau? De ce-as pleca? De ce-as mai fi ramas? Ce-i strainatatea? Refugiul ratatilor sau al infractorilor? Sau al nedreptatitilor? Ce-i mai bine? Sa te-nchizi in tine, in propria ta inchisoare care-ti ofera propriul comfort dar izolarea fata de „afara”? Sa taci? Sa spui? Dar e „voie” sa spui? Poate ca nici nu-i voie sa gandesti! Se traieste intr-o lume incomoda chiar daca se face asta intr-o tara frumoasa! NU tara, pamantul, raurile, cerul, si nici frunzele produc plecarile „lasilor”! Durerea din suflet e langa noi, ca-n oricare alta societate! Durerea este creatia propriei noastre increderi in carmuitori, diriguitori si „ce-o mai fi”. Asteptam de la „maine” ce-am pierdut ieri. Si-asa ne taram picioarele pe caldaramul vietilor noastre zi de zi! Avem impresia ca suntem paralizati dar nu avem puterea sa admitem ca nici nu traim. Pentru ca „a trai” insemna decenta, adevar, iubire, crez, omenie, fericire si tot ce mai aduce aceasta din urma. Frumos articol! 🙂

petru (2 comentarii)  •  12 februarie 2013, 16:14

sa faci atatea lucruri bune sa fi patronul unei echipe care merge in primavara europeana si in primul rand sa nu fi vinovat…….. e mult prea mult. e atat de mult incat ajungi sa-ti strigi deznadesdea prin tarile arabe. Becali e obosit speriat neajutorat, furat si pedepsit. e un muribund inbolnavit din afara atacat din toate partile, hulit.ranit. oare merita??? oricum suntem o mizerie de tara din multe puncte de vedere…….fotbal nu. handbal nu. volei nu. baschet nu. deci nimic pe ici pe colo mai bajbaim……..in fotbal doar CFR si STEAUA atat oare nu mai de condamnat sunt ceilalti??? vorbesc de o condamnare a puplicului…..oare nu este de condamnat la pedeapsa capitala BUCSARU pentru ca a facut ceea ce a facut. imi pare rau ca nu traiesc intr-o tara in care oamenii sa ia atitudine la aceste mizerii facute tocmai de aceia care ar trebui sa ne apre.. („sfanta justitie”) in fine sunt dezgustat si ca mine multi.
in concluzie sunt scarbit uluit si revoltat nu-mi imaginam ca voi trai astfel de vremuri mizerabile in care sa atragi investitori in tot sportul rugand-i sa-ti investeasca in acest fenomen nu hulindu-i tarandu-i prin justitie ca pe ultimii talhari!!!!!!! RUSINE STATULE ROMAN!!!

jos_cenzura (2 comentarii)  •  12 februarie 2013, 16:28

Nu e normal ca hotul sa fie liber si cel care se apara de hot (prin orice mijloace) sa fie condamnat. In cazul in care acest stat (sau orice stat) nu te apara de hot, este normal sa-ti faci singur dreptate. Chiar vrem sa intoarcem toata ideea de moralitate pe dos doar pentru o idee efemera ca Statul e atotputernic si ca monopolul sau nu poate fi contestat? Nu mai traim in comunism, domnilor! Fiecare om are dreptul sa-si apere persoana si proprietatea – statul il ajuta, dar uneori nu e in stare, atunci raman alte modalitati…

cezar (3 comentarii)  •  12 februarie 2013, 16:46

http://tv.gsp.ro/Giovani-Becali-Sint-Mafiot-The-Song-22137.html,
daca doriti sa revedeti ,oare spunea adevarul?

mda (1 comentarii)  •  12 februarie 2013, 17:10

E a nu stiu cata oara cand acest fariseu, acest fatarnic, care l-a tot invocat pe Dumnezeu, isi da arama pe fata. Oare poporul roman sa fie atat de inapoiat incat sa creada orice cuvant iesit din gura acestui mascarici national, alias jiji becali? Cat a putut fura a furat, cat a putut insela a inselat, ca mai apoi sa faca turul televiziunilor si a publicatiilor unde s-a batut cu pumnii in piept ca el a facut si a dres, dar nimeni, absolut nimeni nu s-a intrebat din banii cui. Da, din banii cui? Ai lui in niciun caz. Nu a sacrificat una de 1 leu de la gura familiei ca sa ajute sinistratii, tot ce a facut, a facut cu banii din subventii de la stat, adica cu banii publici. Cea mai vinovata este mass-media romaneasca care l-a promovat extrem de agresiv. Ne-a fost bagat cu forta pe gat, evident si din lipsa de subiecte, mai ales sportive. Asta e Romania care l-a tolerat ani de zile pe acest mascarici national, care acum, dupa ce-a fost condamnat doar cu suspendare (inchisoarea cu suspendare e ca frectia la picior de lemn, sau mai exact ca praful in ochii prostilor), a ajuns sa se lepede de ea, de Romania. Cat teatru ieftin joaca acest jiji belciug. Pacat ca presa romaneasca si mai ales cea sportiva n-a inteles ca acest personaj nu are nicio treaba cu sportul. Dragi jurnalisti, daca ramaneti in pana de subiecte, lasati spatiu gol, pagina goala, dar nu mai inventati articole cu acest individ, o sa fiti mult mai apreciati pentru o pagina goala decat pentru 2-3 randuri despre acest individ.

ovidiu_3003 (159 comentarii)  •  12 februarie 2013, 18:13

Un articol foarte bun …cei care pleaca apoi ne dau lectii …foarte bine spus …si perfect adevarat .

luther (2 comentarii)  •  12 februarie 2013, 18:24

radu ,crezi ca era necesar sa mai scrii despre acest individ pe care voi toata turma de gesepisti la-ti facut mare om de fotbal .atat ca restul il faceti voi contra la ceva arginti .

kpaxcmdr (5 comentarii)  •  12 februarie 2013, 19:19

Fuga,a fost chipurile,o deplasare de lux,sub pretextul vinzarii nemaipomenitului jucator,chiriches.Sunt multe de spus despre justitia Romaneasca,dar adevarul este ca ambele parti (hoti si jiji) au fost condamnate, dar pentru ce a facut jiji,in orice tara civilizata din lumea facea puscarie.Altfel,dupa mintea unora,ar trebui sa ne facem singuri dreptate!Jiji este un om bolnav,cu caracter infect,indiferent cit de religios se da el. Cind joci table pe bani si faci si pe ultra relogiosul este deja jenant,dar aici vorbim de culmea nerusinarii si foamea dupa faima.Bineinteles ca o mare vina in asta revine ziarelor si televizinii care se „bat” in stiri la infinit cu si despre oierul sef.Sa auzim numai de bine!

doar univ.craiova (2 comentarii)  •  12 februarie 2013, 19:21

Scuze că întreb, dar nu cumva voi, pseudo ziariștii, i-ați dat nas ciobanului, în goana avidă după audiență?
Nu voi sunteți cei care ne-ați intoxicat zilnic cu pseudo știri despre jiji și magica echipă steaua?
Nu voi l-ați ridicat la rang de vedetă și star media pe acest analfabet megaloman?
Oare nu voi, cu fătucile voastre care se cred reporteri, îi cereați să-și dea cu părerea în legătură cu orice, chiar dacă omul în simplitatea lui nevinovată, n-avea nimic interesant de spus????
Nu cumva voi sunteți cei care ne-ați întoxicat zilnic cu așa-zise știri despre jiji, ocupând paginile ziarului, siteul de internet și emisiunile tv cu acest personaj grobian??

e Catal!n (1 comentarii)  •  12 februarie 2013, 20:24

Si totusi, n-ar fi mai usor daca o parte a tagmei presei scrise (si nu numai) ar „reusi” (nu de alta da’ parca voi il cautati pe el nu invers) cu adevarat sa-l ignore pe acest individ ce se erijeaza in orice (si nimic)? Cum poate orice om, (de fotbal sau nu) cu un minimum de inteligenta, sa doreasca un dialog cu un „sfertodoct”, un pseudointeligent al vremurilor ce se identifica cu Romania, NEAMUL ROMANESC dar nu stie sa scrie?
Semnat – Un roman de 28 de ani, cu 10 clase, admirator al istoriei Romaniei, al Bratienilor, Kogalniceanu, Maiorescu, Ferdinand, Antonescu si multi altii ce se identifica cu Romania si NEAMUL ROMANESC.

Ps. Ati putea, domnule Radu Naum, sa faceti un exercitiu de vointa si sa va mobilizati mai bine pentru a limita interactiunea unui „veceu intelectual” cu restul lumii (indiferent cine e restul lumii)

apoca (15 comentarii)  •  12 februarie 2013, 20:39

Teoretic corect, practic insa, oricine ar fi el, becali sau alticineva a luat o pedeapsa echivalenta cu a lui Huidu (sau altcineva) si chiar nu e ok. Daca astea sunt genul de greseli pe care „Romania” le face, ma scuzi dar si eu ma lipsesc.

Noroc ca nu e asta Romania iar cei care ii dau cu piciorul isi fac rau singuri.

petre ioan (1 comentarii)  •  12 februarie 2013, 22:40

Atat de mult iubim Romania incat, de cele mai multe ori, ne vine dorul de duca…

motanul incaltat (84 comentarii)  •  13 februarie 2013, 4:33

Nu am inteles faza cu cetatenia…Sint in Montreal de 8 ani,sunt cetatean Canadian dar nu s-a pus problema niciodata nici la mine si eu personal nu cunosc pe nimeni sa fii renuntat la cetatenia romana…Deci sunt si cetatean Roman …Si nu scriu asta ca sa par mai patriot dar asa sta treaba :dubla cetatenie….Si cred ca asta are si Nesu—eventual o dubla cetatenie romano-olandeza….

jos_cenzura (2 comentarii)  •  13 februarie 2013, 8:20

Poate ar fi mai corect sa importam sistemul cu juriu format din cetateni alesi la intamplare, ca in sistemul legal anglo-saxon. Si acel sistem are lacunele sale, dar intr-o societate atat de corupta ca cea romanesca, poate s-ar mai evita nedreptati ca condamnarea lui Becali. Sunt curios cati ani (cu sau fara suspendare) au primit hotii din aceasta poveste.

skywalker (3 comentarii)  •  13 februarie 2013, 8:23

desi nu mai suport sa ii vad fata la televizor, nu ii doresc raul acestui om numit becali. insa sunt curios cine l-ar mai baga in seama daca nu ar mai detine steaua?!? va spun eu ca toti l-ar discredita! aceasta nu suporta ciobanul, sa devina ceea ce este, adica un nimic! si aceasta se poate intampla doar pierzand steaua! fara steaua el e un mare zero!

boris (4 comentarii)  •  13 februarie 2013, 13:47

domnule naum, l-aţi uitat pe borcea. şi el a spus că rămâne aici, orice ar fi. ce-i drept, la miami l-a cam luat la puricat FBI-ul. dacă-i mai descoperă ăia şi altceva în sânge, după mercurul reclamat?

Octavian Stăncioiu (6 comentarii)  •  13 februarie 2013, 16:04

Articol ca o perdea de fum… De parcă ar avea vreo legatură Țara strămoșilor și tradițiilor cu Statul mafiot și ticălos.

vasco (164 comentarii)  •  13 februarie 2013, 18:58

@Octavian Stancioiu,
Cu respect si fara chef de gilceava,unde mai e aceea”Tara Stramosilor si traditiilor”?Si mie imi place sa cred asa dar se pare ca mai e numai in imaginatia si iluziile noastre.Stiu ,au mai fost „vremuri de rastriste si jale” si au trecut,speranta moare ultima,dar parca niciodata nu a fost ca si acum,cind un sisitem perfid si bine pus la punct iti spune ca acum traim in cea mai inalta forma de organizare sociala si statala,democratia,iar daca nu-ti convine ceva esti tratat ca un paria,terorist,etc.oricum sistemul acesta perfid te izoleaza imediat.Ma simt ca intr-un stat ocupat de o putere straina ,oculta,imposibil de schimbat.Poate am eu ,asa,o pasa proasta,dar parca totusi nu.Ce zici?

Cinezan Vladimir (11 comentarii)  •  14 februarie 2013, 7:20

Nu știu de ce se vorbește despre dragoste de țară în cazul ciobanului arogant care se plimbă ostentativ șmecherește prin sălile Parlamentului și ale Tribunalului, asta după ce Parlamentul european l-a înregistrat ca pe un clovn reprezentant al unei Românii cu circarii la vedere ! Acest ins, de neprimit la dineul oficial de la Amsterdam, dar oaspete adulat de media țării pe care o disprețuiește ditamai mahărul, a reușit să vopsească în negru ce mai era albicios prin spațiul românesc intoxicat de turmele de „jurnaliști” aplaudaci și de susținători ai virtuților prostiei emanate de fudulia onerosului păstor. Se apare că justiția a început să ia la refec șmecherașii în piele de șarpe, dar deocamdată cu timiditatea trecerii de la „suspendarea” cu pipeta către undeva mai depărtișor, unde ar fi suverană „executarea” silită a săritorilor peste ștacheta firescului. Așteptăm un firesc și în Dosarul transferurilor și în cel al pământurilor pe care pasc oile armatei noastre neprihănite de la acel 1989 uitat prin cimitire. Așteptăm interdicții în cazul condamnaților becalioți care sfidează normalitatea ( vezi atitudinea unui Becali pe banca inculpaților ! ) și ne vom putea reveni la a gusta adevăratul fenomen, numit generic „sport”, care ne mai scoate din dulcea amorțeală a frecușurilor cu iz de toaletă impregnat în discursuri. Sau poate e prea devreme să călcăm peste vremurile noastre sărace în punți de întins deasupra vâltorilor induse, și atunci nu ne mai rămâne decât să urmăm pistele „de succes” deschise de infractorii și criminalii cei de dincolo de pulpana legilor. Le vom urma cu sfințenie exemplul, căci vom fi siguri că înșelăciunea, furtul și crima, toate aceste belele de prim rang rămase nepedepsite, sunt adevăratele căi de a te infiltra în „lumea bună” a profitorilor. Să repetăm așadar faptele lor, să ne însușim aroganța cu care trec acești mizeri peste normalul afișat doar pentru ochii închiși ! Le vom urma exemplul de a pune pătura pe iarba de dincolo de nisipul care se scurge din clepsidra spartă a legii. Atenție pietoni, sunt pe cale să reevaluez curba morții ! Îmi e ghid Huidu… E profitabil să pui o floare de pe coroană sau jerbă la butoniera zeghei ! O știe și ciobanul…

4 (19 comentarii)  •  18 februarie 2013, 17:43

[…] Radu Naum in “Fuga in Egipt” – “Gazeta Sporturilor” – […]

4 | Daily Acting (19 comentarii)  •  18 februarie 2013, 23:35

[…] Radu Naum in “Fuga in Egipt” – “Gazeta Sporturilor” – […]

Comentează