Radu Naum

Evadat din Turul Franței, s-a oprit o perioadă pe semicerc. Acum e în suprafața de pedeapsă. Are opinie, și ca editorialist, și ca moderator

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Naum
Handbaliatorii

Vocea lui Ştefan Birtalan e întretăiată, şi nu din cauza legăturii telefonice, nici urmare a micului şi simpaticului defect de vorbire, un bâlbâit care i-a adus porecla „Bibi”. Emoţie. Nu dintr-aceea de soap care să-ţi mulgă lacrimi, o emoţie adâncă, […]

...

Cei de pe urmă

Britanicii s-au culcat cu City-Utd 0-2 şi s-au trezit cu The Queen-Meghan 0-1. De Ziua Femeii. Care e, de fapt, o zi a drepturilor femeii, ceea ce ne reaminteşte paradoxurile unei umanităţi dornice să ajungă pe Marte, dar având probleme […]

...

Gura bate gândul

„E fenomenal ce face LeBron. Dar nu-mi place când persoane care au acest statut în sport se implică în același timp și în politică. Adică, fă ce faci tu bine. Ține-te de ceea ce faci. Eu, de exemplu, joc fotbal […]

...

Cu sportul la psihiatru

„Închisoare pentru lesbianism, wow!”. Comentariu la articolul despre golgota Marianei Cetiner, fosta handbalistă care vorbeşte, în interviu cu Costin Ştucan, despre abuzurile îngrozitoare suferite pe când era copil şi apoi adult. Da, da, închisoare pentru lesbianism! Şi nu se întâmpla […]

...

Masonaras

E probabil ca preşedintele FRF, exasperat de castanele pe care le încasează în numele grecului, să-l fi forţat pe Vassaras să iasă şi să spună ceva, orice. Şi s-a întâmplat ceea ce era de aşteptat. În interviul de la Telekom, […]

...

Dictatorii

Liga are un stăpîn neiertător. Un tiran care terorizează de frică.

Steaua s-a aşezat ca un nor gros deasupra campionatului. A învins Petrolul aşa cum  a făcut-o cam peste tot, cu fotbal şi PR. Cînd vine Steaua, ai senzaţia că […]

marți, 2 octombrie 2012, 10:14

Liga are un stăpîn neiertător. Un tiran care terorizează de frică.

Steaua s-a aşezat ca un nor gros deasupra campionatului. A învins Petrolul aşa cum  a făcut-o cam peste tot, cu fotbal şi PR. Cînd vine Steaua, ai senzaţia că o bandă de gangsteri aroganţi descalecă în oraş. Peste ani se va spune că totul a fost o strategie. Dar azi totul e extrem de real. Înaintea fiecărui meci Steaua îşi anunţă victimele că le va tăia capul. Le spune cînd şi cum. În acel moment începe frica. În acel moment începe înfrîngerea. Unii bravează de suprafaţă, alţii încearcă un neaoş „ba pe-a mă-tii!”. Dar înăuntru tremură. O vibraţie rea care se răspîndeşte ca o boală tropicală. Un covor de bombe verbale sinistrează oraşele adverse înainte ca infanteria cu crampoane să debarce şi să înfigă steagul. Avioanele galeriei Petrolului au vrut să spună povestea din ’43. Pînă la urmă, s-a întîmplat cealaltă, devastatoare, din ’44. Steaua nu bate, Steaua cotropeşte sub dublul impact a ceea ce zice şi ceea ce face, ca o întîlnire dintre scînteie şi gaz. „Are doar mai mult noroc”, încearcă Andone. Forţează un rîs. Regherăzboi nu rîde. Îşi zbîrleşte zulufii şi se încruntă. Întuneric. E acest campionat condamnat la ghilotină?

Pînă şi legendele au tăcut. Steaua de azi pustieşte orice polemică. Mărşăluieşte. Dintr-un ţarc cu oi nebune s-a transformat într-o armată de ocupaţie. Cum? Interesant fenomen. Lucrurile s-au aranjat de aşa natură încît, odată depăşit punctul critic dincoace de care totul se putea prăbuşi ca de atîtea ori în trecut (umilirea şi apoi mazilirea antrenorului, jupuirea de vii a jucătorilor, imixtiuni externe, pe bază de cumetrii, în politica internă), Steaua a început să crească în progresie geometrică. Un soi de entropie a agresivităţii, valorii, spiritului şi dreptului divin la victorie s-a materializat într-o acţiune paralizantă pentru ceilalţi. Steaua nu acceptă înfrîngerea, idee care a migrat din slogan în sînge. Şi chiar cînd înfrîngerea se produce, ea e privită ca un accident bizar.

În clipa de faţă, Steaua e drogată cu iarba succesului, un corp care nu mai percepe hazardul realităţii. Realitatea e pentru ea un sclav cuminte, privind speriat spre biciul stăpînului. Starea aceasta de atotputernicie e minunată. E un zbor. Atît timp cît ai aripi. Căci reversul unei logici a creşterii infinite e, la noi, căderea nesfîrşită. E legea implacabilă care a lovit tot acest fotbal pe care îl cunoaştem. O lege a stăpînilor locului. Iată ironia: Steaua cîştigă de frică. Steaua cîştigă aşa cum Şeherezada spunea poveşti.

Comentarii (54)Adaugă comentariu

Albusibiu (1 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 10:56

Bravo, Radule! Iti transmite Gigi sa treci pe la palat sa ridici chenzina.

vlad (11 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 11:36

Steaua castiga, dar nu joaca, asta e marea problema. Nu are un super joc de atac, organizarea este in multe momente dezastruoasa, cum s-a intamplat la Stuttgart… asa cum a batut la Ploiesti, putea sa faca egal sau chiar sa piarda. Ce o sa se intample cand o sa vina insuccesele inevitabile?? …

mihai (9 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 11:46

Da, Steaua de azi merge bine, fara vorba; doua infrangeri consecutive daca se intampla (sau cu vreun egal printre ele) si gigi cauta antrenor pe la tv … ca atata stie. El le este alaturi numai cand castiga, altfel ii desfiinteaza. Vorbeste de „campioni” dupa fix 10 etape.
Om vedea.

Stefan (1 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 11:46

Mi-a facut o mare placere sa citesc acest editorial. Felicitari!

one.love (10 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 11:46

esti un visator

jules (10 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 11:57

Frumoasa intorsatura de condei! Sa nu uitam insa ca Seherezada era talentata la spusul povestilor.

Cristian (5 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 12:17

Frumoasa transpunerea metaforica a ceea ce se intampla. Felicitari! ” “Are doar mai mult noroc”, încearcă Andone. ” – eu unul abia astept sa il aud la interviul de dupa meci.

diana_napoca (2 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 12:17

Stelemeaua castiga de frica???
Ce ciudat,nu suflati nici macar un cuvintel despre comportamentul absolut gretos al Razboinicului Ovinelor si al galeriei stelemiste care se intrec in declaratii de un rasism care l-ar face invidios si pe Himmler.
Nici un cuvintel despre „Afara cu ungurii din tara!”,nici unul?Nimic despre „Am avut si vom avea mare boala pe tigani” zbierate din toti bojobii de CRAINICUL Stelemelei??Nimic?Chiar nimic??
Nimic despre arbitraje?Nimic despre Balaj?
Nimic despre CFR care trebuie intimidat?
Un articol care ar fi sublim daca n-ar fi tendentios,ar fi interesant daca nu ar glisa in penibil.
Un articol care va descalifica ca „journalist” sportiv,ar trebui sa il stergeti.Peste un an va va fi jena sa il recititi.
Mai bine ramaneti la „Tour de France”,ar fi mai indicat,zau…

Cip (12 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 12:51

In afara de tenta pro-stelista a articolului, cred ca gresiti de la inceput pana la sfarsit. Fotbalul nu mai este literatura in societatea pe fast forward de astazi, mai degraba o afacere complexa si completa.
In alta ordine de idei, Steaua Bucuresti poate fi oprita cu o singura conditie: impotriva ei sa joci fotbal, sa abuzezi de combinatii rapide perpendiculare, sa abuzezi de pase filtrante si sa ai jucatori care muncesc toti pentru acelasi scop. Asta a lipsit tuturor celorlalti.
Steaua va pierde titlul pentru ca vraja se va rupe in ultima etapa a turului, la Brasov.

lori (3 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 13:48

va fi drogata doar pana Duminica…

ovidiu-3003 (159 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 14:45

Steaua e o echipa mediocra din campionatul nostru care a cotizat anul acesta la liga pentru a castiga campionatul .Cand dai bani iesi campioana nu ti trebuie iarba succesului .Avem un campionat corupt in care cine da mai mult castiga …dar nu la rand ca altfel ar iesi numai C.F.R. Cluj.

barbu (28 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 14:53

excelentă percepţie, domnule naum. si excelentă comparaţie: „Steaua cîştigă aşa cum Şeherezada spunea poveşti”.

chapeau bas.

PS: şi lipsa comentariilor din partea gureşilor postaci este tot un omagiu. i-aţi lăsat cu gura căscată.

Murmurel (1 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 14:56

In Romania nici-o minune nu dureaza mai mult de trei zile, sa nu uitati! Sezonul trecut, mai bine zis in turul campionatului trecut, Dinamo a avut un parcurs care indeptatea sperantele la titlul numai ca rezultatul a fost altul. Va veni si vremea declinului oilorsi vom vedea iar un Jijel turbat, cu spume la gura, acuzind antrenor, jucatorf, maseur, tot ce-i vine in minte. Rezultatul va fi ca tot CFR Cluj va lua campionatul.

magus1349 (6 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 15:00

Ti-ai cam dat foc la valiza cu articolu’ asta !
O sa ai soarta lui Ioan Voda cel Cumplit ( la comentarii ma refer ) !
Succes !

cristian007 (22 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 15:47

Si povestea 43-44 si povestea Steaua 2012 are puternic parfum german^^. Chiar si articolul are acelasi perfum german cea ce este remarcabil. Fain

adrian (1 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 15:48

interesanta observatie…”Steaua castiga de frica”. totusi, diferenta dintre o echipa buna si o echipa mare este data, in primul rand, de trecut. Steaua va fi mereu o echipa mare, indiferent ce s-ar intampla. In acest moment se intampla sa si joace bine, element care i-a lipsit in ultimul timp. CFR, de exemplu, este o echipa care a jucat bine in ultimii 4-5 ani, insa mai are de jucat pana sa castige cu numele, cu „noroc”. Morala: Steaua, atunci cand va castiga, mereu o va face si „de frica”. Singura necunoscuta este daca va si juca bine.

liviol (1 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 16:10

Pe zi ce trece devi o gluma proasta!
Acest editorial e mai rau decat ce facea Paunescu si Vadim la adresa „conducatorului iubit”!
Ma mir ca nu ai inserat nimic despre ciobanul suprem, idolul jurnalismului autohton!

andrei (1 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 16:56

Vai ce fericire in redactia GSP.. cred ca mai corect ar fi fost sa-i numesti razboinicii luminii, totusi. Dar lasa ca incasati voi doua batai de la CFR si Pandurii in urmatoarele 2 etape si revenim la normal.

levanth (1 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 17:05

Multumesc pt.articol,m-au trecut fiori de emotie citind despres Steaua,asa cum era si in perioada de glorie a anilor 80-90.
Felicitari,ati surprins starea generala de asediati a adversarilor Stelei.

Eugen din Timisoara (2 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 17:06

Foarte rar intru pe blog. Dar de data asta chiar merita. Pentru ca la fel de rar citesc un articol atat de profund. Nu emotional. Nu rational. Doar real.
Credeti de Regherazboi va prinde trei infrangeri la rand ca Sir Alex Ferguson la United. Doar o gluma nu cred nici eu! Doar ca pe Sir Alex nu l-a amenintat nimeni niciodata. Dar ce sa comparam noi cu Europa. Chiar si in zona Golfului, unde rabdarea este foarte limitata, Olaroiu antreneaza chiar daca nu castiga tot.
Traim normalitatea fricii in fotbal. Frica de patron. Frica de adversar. Frica de locul in clasament. Frica de suporteri. Chiar si frica de a juca fotbal.
Si ce este mai trist este ca se intampla chiar si cu Barca in Spania. Daca nu credeti cautati rezumatul la meciul de la Sevilla!
Si atunci la ce te astepti draga Radu in Romania?
Din pacate urmarim un teatru de papusi grotesc, jucat de niste papusi amarate (jucatori si antrenori), dirijati de niste papusari din evul mediu (nu dam nume la patronat!).
Ca urmare eu urmaresc campionatele straine. Prietenii stiu de ce…

Bogdan (1 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 18:12

Si te miri de ce nu ai comentarii…. un ziarist este impartial , dar ce sa te astepti de la ziaristi stelisti? Dupa al 2lea paragraf deja mai plictisit 🙂

Mihai (2 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 18:43

@Bogdan

La fel de mult te-a plicitsit probabil si gramatica limbii romane.

Steaua va functiona atat timp cat berbecul grotesc nu si va depasi limitele impuse de bunul Dumnezeu. Sper ca mercantilismul sau va avea castig de cauza in fata echibitionismului sau penibil.

Mihai (2 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 18:44

*exchibitionismului

ancona (2 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 21:30

PT DIANA&COMPANY:FRUSTRAREA SI COMPLEXELE VA MANANCA VISCERELE!!! RADU NAUM, NU CRED CA AI SCRIS UN ARTICOL MAI PLIN DE SUBSTANTA SI ADEVAR !!! EVER AGAIN!!!PLIN DE METAFORE INSA ATAT DE CONVINGATOR SI FASCINANT!!!ESTI MARE ,PE BUNE!!!

dragos (1 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 22:43

Radule mai pune ghilimele ca rapidistii vor intelege ca Steaua si-a aranjat deja titlul prin metode neortodoxe ca ei inteleg mai greu,saracii.

ioan andone demis (1 comentarii)  •  3 octombrie 2012, 1:08

Domnule Naum, desi de foarte multe ori nu sunt de acord cu dumneata, aici ai dreptate. Reghecampf calca pe urmele precedentilor antrenori care au castigat liga intai, Dan Petrescu si Dolarel Munteanu, cu diferenta ca el are pe mana Steaua, echipa in fata careia multi, fie din nevoie, fie din neputinta, se crispeaza.
Nici n-ar putea fi altfel, atata timp cat jucatorii Stelei nu sunt nici mai buni, nici mai slabi decat jucatorii altor echipe. Nici Reghenkapf, in absolut, nu e un mare antrenor, dar pentru un fotbal mizer, plin de nulitati, e perfect.

Si apoi, inclestarea celorlalti suporteri care nu iubesc pe Steaua (nu sunt multi, o mana de oameni in noianul de 15 milioane bucati suporteri) e uimitoare.
Pazeaaaaaaaa ca vine Steaua!

internaut (2 comentarii)  •  3 octombrie 2012, 2:48

Steaua e puternica ptr acest inceput de campionat, are, in sfarsit, lot numeros si jucatori decenti ptr campionatul nostru. Dar Steaua va pierde meciuri si atunci vom putea vedea daca poate sau nu deveni campioana sezonul asta. Eu banuiesc ca reactiile celor doi conducatori isterici vor opri echipa sa joace, din nou. Cand CFR e la 9 pct in spate si altcineva e clar ca nu poate emite pretentii anul asta, singurii care ii pot opri pe stelisti sunt stelistii. Suspectez ca exact asta se va intampla si daca nu iese CFR campioana vor iesi Pandurii ca Urziceniul sau Galatiul au alte probleme anul asta.

Freddy RE (2 comentarii)  •  3 octombrie 2012, 4:58

Chapeau!
Primul care intelege si defineste corect ce este si ce se intampla la Steaua de azi.
Respect,

eugen (3 comentarii)  •  3 octombrie 2012, 9:28

FRUMOS SPUS, IN SENS METAFORIC,CEEA CE SPUNETI, D-LE NAUM…….DIN PACATE SUNT DESTUI PE AICI CARE NU PRICEP O METAFORA SI VA ACUZA DE STELISM….CEEA CE NU E O EREZIE,LA O ADICA!SA FI STELIST:)))

epo (2 comentarii)  •  3 octombrie 2012, 11:51

bre mihaita, il certi p-ala de peste tine, da’ tu muncesti sa scrii un cuvant de doua ori si tot gresit il scrii.
e exhibitionism, taicule.

Dristol (1 comentarii)  •  3 octombrie 2012, 12:32

Excelent articol si felicitari!
De vreo 2-3 etape echipele intra cu aproape 0-1 pe teren contra Stelei.Cheia este meciul cu CFR.Daca Steaua castiga lejer, chiar ca articolul este 100% adevarat.

Ionut Rusu (1 comentarii)  •  4 octombrie 2012, 8:41

Radule sa inteleg ca esti dinamovist ori vrun rapidis ascuns?Steaua chiar joaca bine de cand este Reghe la carma echipei,sper sa bata si azi pe Copenhaga desi este un meci mai greu ca cel cu Stuttgart.

app: cam plictisitoare postarea ta!

adi (3 comentarii)  •  4 octombrie 2012, 9:53

din pacate sunt multi care nu inteleg acest articol…sincer eu nu-l vad ca pe un elogiu adus stelei,conducatorilor. Nu e usor sa exprimi in cuvinte o stare de spirit, sa percepi in mod corect ceea ce se intampla si sa ai un raspuns la intrebarea de ce noi nu putem? Suntem mai buni , mai educati, avem bani, dar de ce ? In acest articol veti gasi raspunsul.
Si in alta ordine dei idei, e adevarat, steaua traieste INCA din istorie iar ciobanu’ profita de asta. Nu ne place, stim ca se poate si mai bine, insa la noi, in mod sigur, se poate si mai rau. Cluburi istorice,de traditie- Dinamo,Rapid si mai grav,Craiova sau Timisoara, conduse de oameni care in general stiu sa lege doua cuvinte, se zvarcolesc intr-o „mizerie” de nedescris.De ce?

Lereter (3 comentarii)  •  4 octombrie 2012, 11:56

Stai calm,Radule,o asemenea oda ,ridicata Stelei de azi,nu-ti va aduce nimic in plus.Steaua este pe primul loc-cred oarecum pe merit- si pentru ca Becali,prin arbitri,comisii,ziaristi,intermediari au influentat vizibil,atat partidele propriei echipe,cit si cele ale adversarelor,la titlu.Remember : Steaua-Otelul 2-1 cu gol din ofside?,Remenber Pandurii-CFR ?,etc. Remember declaratia lui Gigi : Ce vreti,mai,sa-i las si anul asta pe unguri sa castige?”.Asa ca,Steaua ,daca vrea sa aiba pe drept faima TREBUIE sa convinga in Europa,in plus TREBUIE sa inceteze cu influenta sa la arbitri : decizii in favoarea ei,cartonase neacordate stelistilor,exces de zel impotriva adversarilor,dar si la ajutorul comisiilor impinzite de oameni controlati de Gigi.Pentru pustime sau pentru ultra stelistii incrancenati,laudele D-tale dau bine.pentru un neutru,care vede fotbal de zeci de ani, ridica intrebari,privitoare la impartialitate,onestitate si neutralitate-necesare unui jurnalist care se respecta. In lumea asta becalizata,vad ca si persoane educate trec bariera,spre ….. De un lucru sint sigur : Hristache Naum nu ar fi scris asa ceva.

gigi netzoiu (2 comentarii)  •  4 octombrie 2012, 18:53

Ce mi-ar placea sa prinda Dinamo un meci bun cu Stiaua sa va aduca nitzel la realitate..

Cornelus vadim tudorel (1 comentarii)  •  5 octombrie 2012, 7:12

Domnu Radu aveti mare dreptate.Totusi ati uitat sa-l preamariti pe Gigi pt aceste mari succese steliste.Incercati ceva gen:datorita maretului conducator care le-a luminat cu crucea calea, invicibila turma stelista a invins toti dusmanii…Mai vedeti d-voastra, dar Gigi trebuie cumva trecut in cronici…

Dobre (43 comentarii)  •  5 octombrie 2012, 11:10

Chestia cu mazilirea antrenorilor nu este specifica doar lui Becali, doar ca Steaua e mai vizibila si avea nume mai cunoscute, Hagi, Lacatus,Munteanu,Dumitrescu,etc. Sa nu uitam de Vaslui, CFR dupa un 5-0(un scor asemanator duminica cu Steaua si Ando este Pa !), cam asta il asteapta si pe Rednic la Ploiesti,Astra,Iasi Galati,…. Mai neplacuta mi se pare ciorba in care ,imitantu-i pe Becali si Iancu, s-au bagat Porumboiu si Paszkani, Savulescu.Deci acum ne-am dumirit, nu conteaza mediul din care te tragi, anturajul ori studiile ci sumele de bani investite in fotbal. Cu cat acestea sunt mai mari cu atat mai repede apar nerabdarea si grobianismul. Bravo Gigi, ai discipoli pe masura !Ai grija sa nu-ti ocupe locul pe sticla.

sonumbitch (61 comentarii)  •  5 octombrie 2012, 21:30

superb articol. inconfudabil.

albusicriu, mars la papirusurile tale.

sonumbitch (61 comentarii)  •  5 octombrie 2012, 21:42

diana_napoca, du-te si citeste-l pe inteligentul albusicriu. articolele lui si eternitatea prostiei sunt cele mai lungi lucruri din lume.

iustin (6 comentarii)  •  6 octombrie 2012, 14:21

nu inteleg de ce nu ar fi cineva cu minte si care stie cat de cat fotbal deacord cu articolu asta.pana la meciul cu vaslui se spunea ca „vor veni meciurile care vor arata adevarata fata a stelei”…iata ca ele au venit, au si trecut si steaua nu a mai pierdut niciun meci de ceva vreme iar in europa e pe primul loc in grupa ei.rezultatele pe termen scurt tin evident si de noroc dar sa nu vezi totusi diferenta clara intre steaua si celelalte echipe din romania mi se pare obscen.

@ diana_napoca (1 comentarii)  •  6 octombrie 2012, 21:34

esti penibil(a). nu ai priceput nimic!stai jos, ca esti pe langa!!!

sonumbitch (61 comentarii)  •  7 octombrie 2012, 1:00

lereter, poti fi subiectiv, totusi, penibil? chiar asa, cand nu castiga ai tai totul e naspa, iar ai tai, care fura de se vede din honolulu…
tu nu infirmi calitatea de azi a stelei cu argumente, ci arunci cu fecale in ventilator doar pentru a justifica furturile alor tai: fura si altii!
nu numai ca esti subiectiv, dar logica cea mai simpla iti joaca feste- ramanand prizonierul unei inteligente emotionale reduse.
tu esti simpatizantul unei echipe, e clar ca lumina zilei. doar ca ai crezut ca pozitionarea asta in niciunde iti confera sceptrul purificator al neutrului.

sonumbitch (61 comentarii)  •  7 octombrie 2012, 1:02

argumentatia ta e bazata pe o minciuna fata de tine insuti. o iluzie precara.
albusicriu scrie, fara sa vrea, niste pamflete minunate. plus ca au calitatea de a nu se termina niciodata, poti rade la infinit. asta nu e putin!

erata la postarea anterioara: lereter, poti fi subiectiv. (punct)
totusi, penibil?

sonumbitch (61 comentarii)  •  7 octombrie 2012, 1:05

cip, pentru mine, de ex., fotbalul e in totalitate metafora. nu-mi spune ce e pentru altii.
imi plac articolele lui naum chiar si cand urineaza pe steaua. contin fotbal mai mult decat orice tribuna. sau, tocmai, poate ca in ele e continuta tribuna.

morris (1 comentarii)  •  7 octombrie 2012, 7:31

Da, partial castiga si „de frica”. dar mai ales castiga deoarece Becali a inceput sa cotizeze mai serios la arbitri, de cand a vazut ca doar cu „frica” nu realizeaza mare lucru. Corect, lucra pe mai multe fronturi, din care in articol se refera doar la cele ce se vad, dar nimic despre „dedesubturi”… O parte mare a strategiei este si acapararea in totalitate a mediei, si asta ar trebui sa va dea de gandit. CFR-ul nu are nici o sansa cu Steaua, clar… echipa incropita, obosita, pacat. Cu echipa completa era interesant meciul, dar asa, merg pe un 3-0 pt. Steaua. Si iar ziarele vor trambita „marea victorie a lui Reghe neinfrantul si a aparatorului oilor.

tangerine dream (1 comentarii)  •  7 octombrie 2012, 12:24

steaua nu joaca nimic, e un surogat de fotbal, iar inamicul lor principal a fost si va fi preluarea … pacat de cativa jucatori, individual pe la alte echipe cu un spirit diferit ar juca poate mai bine.
Dar aici, cu isteria oierului in ceafa si cu un antrenor nou la 2 luni nu rezista decat mediocrii… cine stie fotbal nu sta capra la 70k pe an.

Tristetea e ca nici altii nu joaca nimic, si de aici bolboroselile de „campioni” dupa 10 etape. Speram sa o fure la Ploiesti, speram sa inceapa sa joace din nou fotbal alte echipe decat militaro-securistele de Bucuresti si chefereul …
Dreptate pentru Stiinta!

calinescu_ (4 comentarii)  •  7 octombrie 2012, 17:56

ACESTA ESTE NAUM ……!!!!!
UN ZIARIST REDUTABIL ATUNCI CAND COMENTEAZA TURUL FRANTEI SI UN FEL DE „ALEXANDRU TUDOR” ATUNCI CAND COMENTEAZA CAMPIONATUL INTERN …..!!!!
DECI UN SUPORTER FANANATIC AL STELEI DIN TATA IN FIU , CARE ESTE IN STARE SA SCRIE UN ASEMENEA TEXT ,CREZAND CU ARDOARE IN MISIUNEA LUI „ISTORICA ” DE A PUNE SI EL O CARAMIDA LA INFRINGEREA ,ACUM A CFR -LUI , MAINE A LUI DINAMO SI TOT ASA …..!!!!
SI ASA AM AJUNS CA INDIVIZI CA NAUM SI SAMOILA SA INCERCE SA IMBECALIZEZE POPORUL ROMAN , IAR PE BECALI SA-L FACA SA CREADA CA POATE FI SENATOR PE VIATZA DACA DA UN MILION SAU DOUA SAU TREI ……!!!!!
EL A AJUNS SA CREADA ,CA DACA IN FOTBAL A CUMPARAT ARBITRAJUL , LIGA , COMISIILE LIGII SI O PARTE DIN PRESA , AR PUTEA CUMPARA SI CONSTIINTELE OAMENILOR …..!!!!!
DECI D-LE NAUM , CUM RAMANE CU STATUTUL DV DE ZIARIST SPORTIV ?????

sonumbitch (61 comentarii)  •  7 octombrie 2012, 18:05

morris, poti dovedi ca becali da bani la arbitri?
io zic ca toata lumea da bani la arbitri, dar nu becali. este la fel de validata de argumentatie afirmatia mea cat e si a ta. ba mai mult, eu cred ca tu esti un amarat de hot. springar. sau hot de buzunare. n-am nicio dovada, da’ asa am auzit prin cartier. sa-mi dai portofelu’ inapoi. si nu-i mai fura pensia bunicii tale.

dianus (latin for male diana): n-ai priceput nimic. albu scrie un nou papirus. du-te, asa cum obisnuiau sclavii, mai incolo, si ajuta-l sa-l desfasoare. ia 3-4 zile…

sonumbitch (61 comentarii)  •  7 octombrie 2012, 18:08

liviol, tu poti mai mult de atat. de pilda, poti sa incepi sa incerci sa opresti scrisul de pe ecranul televizorului.

sonumbitch (61 comentarii)  •  7 octombrie 2012, 18:09

Domnule Naum, cu respect, ceva mi-a sarit in ochi: de nu figurati in rubrica ‘bloguri pe care le citesc” la Catalin Tolontan?

Comentează