Arhiva

Toate articolele
Cele mai noi articole de Arhiva
De cînd îl știu

Vara lui 1987. Radio București difuza lunea o emisiune de sport, “Magazin sportiv”, o retrospectivă a săptămînii precedente. Acolo, de ceva vreme, Ovidiu ținea o rubrică. În vara aceea, după Wimbledon, a recitat, cu vocea sa joasă și gravă, o […]

...

Ponta a vrut să se folosească de imaginea lui Halep în campanie, dar ea l-a refuzat

Mai întîi știrea, fără comentariu. În perioada 2-16 noiembrie, prim ministrul Victor Ponta a făcut presiuni la Simona Halep pentru un meci de imagine. Schimbul de mingi ar fi urmat să aibă loc la clubul Stejarii, care aparține omului de […]

...

Reunirea de la Rahova

Ieri, de ziua lui Gică Popescu, Hagi i-a strîns și au mers la Rahova. Pe Stelea și pe Didi, pe Dumitrescu, pe celălalt Ilie, „Cobra”, pe Gâlcă, pe Gabi Balint. Plus Chivu, cel care va putea spune peste ani că […]

...

Revoluție în fotbal declanșată de comentatorii TVR! » Iată 10 informații care vor bulversa Universul :)

FIFA a decis să-i introducă pe cei 8 comentatori TVR în albumele Panini. Mario Balotelli a anunțat pe Twitter că oferă 4 Bocanaci și 3 Mihoci pe un Șelaru. Celebrul comediant american Dave Chappelle a declarat că a ajuns la […]

...

Ion Țiriac, bomba nucleară și o demonstrație de meserie

Sînt 12 ani de atunci. Un interviu cu Ion Țiriac pe tema finalei de Cupa Davis cu SUA, cea de la București, din 1972. Bogdan Enoiu și trupa sa de la McCann au organizat atunci un eveniment superb, „Rejucarea unui […]

...

Linişte, negociază Anghelache

GSP a intrat în posesia stenogramei discuţiilor purtate de către preşedintele lui Dinamo, Constantin Anghelache, cu Sergiu Buş, jucătorul Coronei Braşov.

– Intră, Sergiu, intră, scuze că te-am lăsat să aştepţi două ore .. – Nici o pro … – Ia uite […]

miercuri, 29 ianuarie 2014, 11:13

GSP a intrat în posesia stenogramei discuţiilor purtate de către preşedintele lui Dinamo, Constantin Anghelache, cu Sergiu Buş, jucătorul Coronei Braşov.

– Intră, Sergiu, intră, scuze că te-am lăsat să aştepţi două ore ..
– Nici o pro …
– Ia uite ce tînăr viguros avem noi aici, bravo! Iar tineretul merituos vrea la Dinamo, nu!?
– Nu ştiu, dvs m-aţi chemat …
– Lasă detaliile, ai idee ce facem noi aici?
– Jucaţi fot..
– RECONSTRUCŢIE, asta facem! Reclădim acest minunat edificiu din temelii, pe baza unor principii sănătoase şi clare. Ai recunoscut tablourile de pe pereţi?
– Pe Ionuţ Negoiţă da, dar pe domnul …
– Tovarăşul. Tovarăşul Constantin Dăscălescu, un reper al muncii cooperatiste, dar normal că tu n-ai de unde să-l ştii, pentru că provii din rîndul societăţii de tip nou, fără nici un Dumnezeu. Reperele voastre sînt Justin Bieber şi Facebook-ul, greşesc?
–  …
– Nu greşesc! Aici vei redeveni alt om, vei vedea! Părinţii şi societatea vor fi mîndri de tine, îţi garantez! Acum spune-mi mai multe despre tine!
– Vă spun, dar îmi luaţi lampa asta din ochi?
– Te dor, nu!? Bine, zi!
– Păi, am 21 de ani, am încep …
– Ştiu cîţi ani ai, Sergiu, am dosarul tău complet, vreau doar să văd cum gîndeşti. Unde ai primit repartiţie?
– Poftim?
– Unde ai fost repartizat după liceu?
– Nicăieri.
– Vezi? Asta propune capitalismul: VAGBONDAJUL. Tinerii termină liceul şi nu primesc nici serviciu, nici casă, nimic, e normal să fiţi debusolaţi.
– Dar…
– Ei bine, de cînd m-am întors eu la Dinamo, aici e altceva. Uite ce îţi propun: contract pe un cincinal – garsonieră cu două camere, central, parţial mobilată – ARAGAZ –  plus 2000 de RON pe lună. Practic, un start lansat în noua ta viaţă.
– Staţi puţin…
– Nu, nu te bucura, încă, pentru că nu ţi-am spus tot. După primele 10 goluri marcate, vei primi şi BUTELIE, iar după ce cîştigăm campionatul, un apartament nou. Trei camere de data asta. Ce zici?
– Glumiţi ..
– Nicidecum, Sergiu, cînd vine vorba de viitorul lui Dinamo, eu şi domnul preşedinte nu glumim. Ştii care sînt principiile impuse de mine?
– Nu.
– Muncă. Disciplină. Progres. Prima e esenţială, iar a doua obligatorie, doar aşa putem repurta nenumarate victorii pe drumul împlinirilor măreţe. Ce zici?
– Nu cre…
– Perfect, opreşte-te, să nu spui vreo prostie! Eşti un tînăr de perspectivă ce năzuieşte sîrguincios spre viitor. De aceea, în cazul tău voi face o excepţie, iat-o! Îţi ofer posibilitatea să devii proprietar pe apartament, în primii doi ani după ce vom lua titlul, plătind rate egale. E prea mult pentru un tînăr ca tine? Crezi că te pierzi?
– Sincer …
– Nu-mi răspunde, poftim stiloul şi semnează adeziunea la un viitor luminos şi prosper! Ştii ce am semnat eu cu el?
– Nu…
– Adeziunea la partid şi apoi la Securitate. Ce fascinaţie, ce vremuri, ce note! …

* Textul este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. P.S. Transferul a picat 😉

Comentarii (59)Adaugă comentariu

seba (66 comentarii)  •  30 ianuarie 2014, 17:51

foarte haios 🙂 nu stiu legaturile lui anghelache cu fostul sistem si nici nu ma intereseaza. nu sunt prea la curent cu ce se intampla in campionatul intern, dar cam asta e senzatia, ca la dinamo se cauta costuri minime, nu performanta. in vara i-au dat pe alexe si nica, nu? acum pe alexe si luchin sau era vorba ii dea, nu? cei mai buni fotbalisti ai lor. cam asta a fost politica echipei cu care tin, fc arges, timp de vreo zece ani. si acum nu e bine deloc din pacate 🙁 sigur, negoita e un tip foarte bogat si, la un moment dat poate baga bani, om vedea.

seba (66 comentarii)  •  30 ianuarie 2014, 17:52

curtean si luchin voiam sa spun, nu curtean si alexe cum am scris

IO (53 comentarii)  •  30 ianuarie 2014, 19:12

@ Penibil,
Chiar nu trebuia sa spui cum esti, ne-am fi dat seama din postarea aia a ta.

stando (27 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 19:05

Mai, catelandrilor, nu mai sariti la gatul lui Sendre. Omul face misto de voi dupa ce a facut la fel cu cei de la stana. Daca nu aveti simtul umorului e grav, numai omul prost nu stie de gluma. Si apropo, aveti intr-adevar o gluma de club, o gluma de conducere si o gluma de echipa – toate dovedite. Ar fi trist sa fiti si voi o gluma de suporteri. Relaxati-va. Greul abia acuma vine…

Joanne (1 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 22:15

funny!

Andrei Racova (1 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 22:16

excelent articol, dar asa e cand si in privat angajezi rubedenii…

Sergiu (1 comentarii)  •  1 februarie 2014, 5:18

chiar credeam ca e un proiect serios… dar felul cum pune problema anghelache… mai bine fara…

ride bene chi ride ultimo (2 comentarii)  •  1 februarie 2014, 10:45

Superb ! Cine nu are simtul umorului, sa se duca sa behaie in Ghencea sau sa ridice un picior si sa stropeasca statuia de la intrarea in groapa….sunt adevaruri pe care cei nascuti odata cu marea ingramadeala din decembrie 1989 nu au de unde sa le cunoasca si, din pacate, finnd taietori de frunza la caini, fara joburi, stau toata ziua pe net si nu inteleg nimic din ce li se intampla !

Andone (1 comentarii)  •  1 februarie 2014, 16:35

lol , am ras cu lacrimi… foarte , foarte adevarat!!

Comentează