Arhiva

Toate articolele
Cele mai noi articole de Arhiva
De cînd îl știu

Vara lui 1987. Radio București difuza lunea o emisiune de sport, “Magazin sportiv”, o retrospectivă a săptămînii precedente. Acolo, de ceva vreme, Ovidiu ținea o rubrică. În vara aceea, după Wimbledon, a recitat, cu vocea sa joasă și gravă, o […]

...

Ponta a vrut să se folosească de imaginea lui Halep în campanie, dar ea l-a refuzat

Mai întîi știrea, fără comentariu. În perioada 2-16 noiembrie, prim ministrul Victor Ponta a făcut presiuni la Simona Halep pentru un meci de imagine. Schimbul de mingi ar fi urmat să aibă loc la clubul Stejarii, care aparține omului de […]

...

Reunirea de la Rahova

Ieri, de ziua lui Gică Popescu, Hagi i-a strîns și au mers la Rahova. Pe Stelea și pe Didi, pe Dumitrescu, pe celălalt Ilie, „Cobra”, pe Gâlcă, pe Gabi Balint. Plus Chivu, cel care va putea spune peste ani că […]

...

Revoluție în fotbal declanșată de comentatorii TVR! » Iată 10 informații care vor bulversa Universul :)

FIFA a decis să-i introducă pe cei 8 comentatori TVR în albumele Panini. Mario Balotelli a anunțat pe Twitter că oferă 4 Bocanaci și 3 Mihoci pe un Șelaru. Celebrul comediant american Dave Chappelle a declarat că a ajuns la […]

...

Ion Țiriac, bomba nucleară și o demonstrație de meserie

Sînt 12 ani de atunci. Un interviu cu Ion Țiriac pe tema finalei de Cupa Davis cu SUA, cea de la București, din 1972. Bogdan Enoiu și trupa sa de la McCann au organizat atunci un eveniment superb, „Rejucarea unui […]

...

Elevul Dima cu temele (ne) făcute

Au trecut 67 de ani de cînd Mihail Drumeş publica „Elevul Dima dintr-a şaptea”. Romanul a fermecat generaţii la rînd, visul adolescentin al expediţiei spre Galapagos s-a transformat aseară într-o călătorie concretă. Spre nicăieri, cu un alt Dima protagonist. Tot […]

duminică, 8 decembrie 2013, 11:42

Au trecut 67 de ani de cînd Mihail Drumeş publica „Elevul Dima dintr-a şaptea”. Romanul a fermecat generaţii la rînd, visul adolescentin al expediţiei spre Galapagos s-a transformat aseară într-o călătorie concretă. Spre nicăieri, cu un alt Dima protagonist. Tot un elev, după prestaţie, corigent cel puţin la raportul cu sine.

Iulian Dima e arbitrul care a acordat 19 cartonaşe, dintre care 3 roşii!, la CFR – Timişoara, în vară. Dacă atunci a greşit, iar aseară a greşit din nou, avem o mare problemă. Dacă atunci a procedat corect, iar aseară nu, să nu mai auzim de „manieră” şi „stil” de arbitraj!

Ce spunea Mitică Dragomir despre Dima după partida de basm din iulie? „Eu pun pe seama căldurii. La iarnă o să avem arbitraje excelente!”. Dar ce frig i-a fost şi lui Dima la Galaţi, ger de Dunăre, care i-a strîns buzunarul de la piept cu ţurţuri de inechitate!

Cînd Pintilii îl calcă minereşte pe Cooper, din spate, pe pulpă, Dima priveşte. De foarte aproape. Măcar a acordat lovitură liberă! Cînd acelaşi fotbalist faultează din spate, idem. Piovaccari intră prin alunecare, faultează din spate, la un metru de „central”, pentru un „galben” care iese din manuale şi se îmbracă în evidenţă pînă şi pentru chibiţii din Zanzibar. Dima, impasibil, rămîne egal cu sine. Cu care sine!?

Şi ar mai fi un „triplu henţ”, Gardoş – Varela – Szukala, schemă de flipper devenită „triplu tulup”. Nota lui Dima? Nimic. Punem şi fermitatea de la penalty-ul neacordat Oţelului, cînd a privit spre Nagy şi a mers pe mîna acestuia de parcă nu el era omul acelui CFR – Poli, cel care i-a făcut pînă şi pe Ogbu şi Obiora să se înfioare la asemenea inflexibilitate.

În iunie 2012, site-ul CCA găzduia un interviu cu Iulian Dima sub acest titlu-confesiune, o „ars arbitraria” de mare profunzime: „Arbitrul trebuie să fie capabil să-şi stăpînească emoţiile”. Iulian Dima şi le-a stăpînit la Galaţi. A fost ok, mergem spre nicăieri, expediţiile îşi strîng parcursul din hărţi. Pînă cînd noi înşine devenim Galapagos.

Comentarii (67)Adaugă comentariu

gogu (2 comentarii)  •  9 decembrie 2013, 9:15

Eu zic sa se retraga toate echipele din campionat ca sa castige steaua titlurile 25, 26, 27…
Atata lipsa de obicetivitate ( ca sa nu zic hotie) eu n-am mai vazut de foarte mult timp. Si nu numai la meciul asta. Cu Gaz Metan in minutul 90 ultim aparator parvulescu da de pamant cu adversarul. Ce acorda arbitrul? Nimic. Se termina 2-2 in loc de 3-2. Cu Ceahlaul, steaua marcheaza din offside. Se termina 2-1, in loc de 1-1. Cu Vasluiul, jaf. 3 eliminati, penalty nedictat pentru moldoveni. Aseara, la fel, o mare bataie de joc. Mai sunt vreo 3 meciuri din astea. E imposibil, sunt in jur de 10-12 puncte luate fraudulos de aceasta echipa. Si da, asta e cuvantul, fraudulos. Se vede ca sef la cca e deaconu bricheta. Vai de noi…

Criss (1 comentarii)  •  9 decembrie 2013, 9:22

Cred ca roseman s-a uitat in diagonala. Galateanul a fost primul la minge, a atins-o si apoi a fost faultat bine de Parvulescu.
Dar nicio problema…mai mergem odata cu ,,oile” in liga campionilor sa ne mai facem inca o data de cacat.

birlic (1 comentarii)  •  9 decembrie 2013, 9:30

Ce ziceti de cei care au fost in studiou la GSP ,toti stelisti get beget ,mia fost tare mila de ei saracii nu stiau pe unde sa-si scoata camasa ,mai ales la pauza ca la sfarsit sau mai dumirit la insistentele lui Moraru desi se vedea si pe fata lui incurcat chiar daca stia ca Gigi e dupa gratii tot frica era. Nu m-am asteptat la Mustata pe care-l consider un condeer desavarsit si de ce nu obiectiv ,dar impreuna cu acest sfinx al arbitrajului Craciunescu au dat foaia goala la acest subiect . Materie stiti dar cred casuferiti de jigodism .

mumble (3 comentarii)  •  9 decembrie 2013, 9:50

jaleeee mareeee cu oileeeeeee!!!!!!!!

dati-l afaraaaaaaaaaaa pe oaia asta de dima,ruda cu manache ianuli.

nea caisa (7 comentarii)  •  9 decembrie 2013, 10:26

Pomenirea unor rudenii m-a cam lamurit: jupan Dima trebuie sa fie din familia Dima, cea a marilor oieri din Frumusani. Ceea ce ma face sa cred ca Steaua nici macar nu e vinovata de o „vorba” pusa, comportamentul arbitrului fiind initiativa acestuia. Imi pare tare rau ca galatenii nu au marcat la faza din ultimul minut, nu doar ca meritau victoria, insa as fi dorit sa vad reactia arbitrului: anula golul galatenilor sau prelungea partida cu 60 de minute? Iar faza in care stelistii au jucat handbal in propriul careu este antologica: hai sa zici ca un „hands” (hent, pentru cunoscatori) mai poate fi involuntar, dar cand isi scot baietii mingea din careu dind-o cu mana de la unul la altul, ca la munca patriotica, te simti si tu ca arbitru.

Milici (50 comentarii)  •  9 decembrie 2013, 10:40

Bercene , ţi-ai găsit alt job de slugă , după ce duci GSP-ul în faliment?
În faţa atâtor argumente inepte , unilaterale şi cu partitura primită la comandă , n-au rost alte comentarii!
Petrolul a fost ajutată clar la toate cele trei goluri , Astra e sprijinită permanent , dar direcţia de bază e anti Steaua.
Vai de capul tău , scribălăule!

kaka (1 comentarii)  •  9 decembrie 2013, 11:01

Ba din contra , golanul asta de arbitru si – a f facut ” tema ” foarte bine . C vechi stelist sunt tot mai dezgustat de ceea ce se intampla cu acest club , tot mai departe de ceea ce a fost odata . Epoca ciobanesca ………………….

roseman (3 comentarii)  •  9 decembrie 2013, 13:16

Milici ai perfecta dreptate. Eu ma intre cum un arbitru stelist da eronat penalty impotriva stelei la scorul de 1-1. noroc cu tusierul care a vazut corect.

eulmeu (2 comentarii)  •  9 decembrie 2013, 14:56

australianu a surprins esenta problemei…. nu se vorbeste decat despre cand steaua e avantajata…. iar atunci cand se intampla asta , se scriu cate 10 editoriale a doua zi, pe tema asta….. incredibil!!! nu-i nicio problema, se va duce si steaua in jos si o sa vedem atunci despre ce vor mai vorbi domnii jurnalisti

Ciprian (43 comentarii)  •  9 decembrie 2013, 16:38

@scribul & restul astora cu ochelari de cal, voi chiar sunteti idi0ti????? Cum poate macar sa va dea prin cap sa aratati cu degetul, la modul da, dar si voi, cand pintilii merita un rosu si jumatate, cand au fost 3 (TREI) henturi in careul stelei, cand dati gol dupa un fault inventat? Pentru ce fault putea Cooper sa ia al doilea galben? Cand trage arbitrul cu voi de o maniera absolut gretoasa voi aveti tupeul sa va mai tineti batosi? Mergeti mai departe, in liniste si sarbatoriti un nou titlu furat, daca nu va face careva vreo bucurie. ASTA e echipa cu care va mandriti? La ce mama dracu` sa te bucuri de un titlu FURAT? aveti o tona de meciuri in care v-au impins arbitrii de la spate si mai aveti tupeu sa comentati? Sincer?…. Cat de penibili sa fiti????

gogu frana (2 comentarii)  •  9 decembrie 2013, 17:16

@Steaua 1986 forever-deci parerea ta e ca a fost un albitraj echidistant,impartia,de exceptie?ziaristii dau cu pietre(„figurativ”)in echipa”pastorita” de giginio beeecali,reprezentata de cinstea intruchipata mita biciclista,antrenata de onerosul reghe-blat?”AMICE”na-i toata tigla pe casa!clar reprezinti suporterul standard stelemuist!castreazate!

fotbal nu gluma (1 comentarii)  •  9 decembrie 2013, 18:24

se vede ca steaua fura dupa cum joaca in c.l….pregatiti-va la meciul cu chelsea sa iesiti in strada…am auzit ca puteti dobori un nou record!…de rusine!

marius pirlog (1 comentarii)  •  10 decembrie 2013, 7:03

se pare ca atunci cind am scris ca raul fotbalului romanesc,pe linga altele sunt steaua si dinamo nu m-a crezut nimeni.echipele astea trebuiesc sterse din nomenclatorul fotbalului romanesc !

nerazzurro (3 comentarii)  •  10 decembrie 2013, 11:17

Prietene, scrii frumos, „triplu tulup” si d-astea, dar esti lipsit de obiectivitate. Arbitraj slab al lui Dima, de evitat in conditiile de rudenie, sau ce s-a scris, cu cineva de la Steaua. Dar omul a dat penalty pentru Otelul, ce mai vreti? Si nici nu a fost. Daca ai fi la curent cu rectificarile FIFA referitoare la hent, si modificarile nu sunt tocmai recente, ai intelege cand se da si cand nu se da. Puteau sa mangaie mingea 11 jucatori, nu 3, atat timp cat mingea vine din scurt, mainile nu sunt ridicate si nu exista intentie. La Pintilii rosu clar, si la italian galben. Sincer, imi doresc Steaua pe locul 3 in jos, pentru ca nu ii halesc pe cei doi trepadusi Meme si Reghe cu US25, nu avem adversari in campionat si alte mizerii, pe care nu le auzi nici la Bayern, Real sau oriunde altundeva. Prefer sa ii vad duiosi, cum din razboinici ajung milogi: toata lumea e impotriva noastra si implora oprirea campionatului ca niste femei, ca vad ca nu mai pot sa alerge pe teren. Jucati, daca sunteti buni, si chiar daca nu sunteti, jucati, toata lumea joaca! Insa de aici pana la a vorbi de aranjamente cu arbitrii, este cale lunga, si una este sa vina de la oameni cu interes din fotbal, conducatori/manageri dinamovisti, petrolisti etc si alta e sa vina de la voi, jurnalisti, care va laudati cu obiectivitate si „doar punct de vedere”. Compara, Gabita, arbitrajele lui Juventus din 2004-2006 cu cele pe care le are Steaua, sau cine credeti voi ca este sustinuta de arbitrii. Nu mai vorbiti prostii, ca pe voi va citeste lumea, nu sunteti la o bere intr-o bodega vorbind despre fotbal. Slab, Gabita, slab! Apuca-te de basme, sau mai bine de poezii, ca scrii frumos.

Sorin (1 comentarii)  •  10 decembrie 2013, 13:16

Sunt stelist si nu sunt deacord cu ceea ce a fost in prima repriza la Galati. Se pare ca de o vreme mai toata lumea nu vede decat greselile facute de stelisti sau de arbitrii pentru Steaua, de parca numai Steaua joaca in acest campionat. Acum dupa Galati toti stelistii sunt huliti, iar pana mai ieri se plangea pe umerii Stelei ca la Nationala lipseste Pintilii, Bourceanu … s.a. Acum suntem rusinea Romaniei ? – nu, rusinea sunt toti cei care participa la acest fals campionat. Nu se vede realitatea de la echipa Nationala unde nu avem jucatori , nu se vede in cupele europene ce rezultate se fac ? – credeti ca daca castiga alta echipa va fi mai bine ? NU, tot prost o sa fie , amintitiva de campioana OTELU !!!

gima (21 comentarii)  •  10 decembrie 2013, 14:39

bai stelisti imputiti! faceti-va voi ziarul vostru de osanale la adresa stinei si ne lasati in pace cu smiorcaiturile voastre. sunteti jalnici. o tara intreaga zice a ala a tras cu voi dar numai citiva orbi nu! steaua domne! frustrati jalnici!

catalin_cj (26 comentarii)  •  11 decembrie 2013, 11:23

@steaua1986forever
dar asa arbitru partinitor ai mai vazut?

Comentează