Arhiva

Toate articolele
Cele mai noi articole de Arhiva
De cînd îl știu

Vara lui 1987. Radio București difuza lunea o emisiune de sport, “Magazin sportiv”, o retrospectivă a săptămînii precedente. Acolo, de ceva vreme, Ovidiu ținea o rubrică. În vara aceea, după Wimbledon, a recitat, cu vocea sa joasă și gravă, o […]

...

Ponta a vrut să se folosească de imaginea lui Halep în campanie, dar ea l-a refuzat

Mai întîi știrea, fără comentariu. În perioada 2-16 noiembrie, prim ministrul Victor Ponta a făcut presiuni la Simona Halep pentru un meci de imagine. Schimbul de mingi ar fi urmat să aibă loc la clubul Stejarii, care aparține omului de […]

...

Reunirea de la Rahova

Ieri, de ziua lui Gică Popescu, Hagi i-a strîns și au mers la Rahova. Pe Stelea și pe Didi, pe Dumitrescu, pe celălalt Ilie, „Cobra”, pe Gâlcă, pe Gabi Balint. Plus Chivu, cel care va putea spune peste ani că […]

...

Revoluție în fotbal declanșată de comentatorii TVR! » Iată 10 informații care vor bulversa Universul :)

FIFA a decis să-i introducă pe cei 8 comentatori TVR în albumele Panini. Mario Balotelli a anunțat pe Twitter că oferă 4 Bocanaci și 3 Mihoci pe un Șelaru. Celebrul comediant american Dave Chappelle a declarat că a ajuns la […]

...

Ion Țiriac, bomba nucleară și o demonstrație de meserie

Sînt 12 ani de atunci. Un interviu cu Ion Țiriac pe tema finalei de Cupa Davis cu SUA, cea de la București, din 1972. Bogdan Enoiu și trupa sa de la McCann au organizat atunci un eveniment superb, „Rejucarea unui […]

...

Tudor Gheorghe şi fotbalul românesc

Tudor Gheorghe a acordat ieri un interviu Gazetei, în care, printre altele, a dezvăluit şi o întîmplare mai puţin obişnuită.

„Să-ţi povestesc ceva. În trecut, am avut un spectacol la Hunedoara. La final, un domn m-a invitat la el acasă. […]

vineri, 18 octombrie 2013, 10:09

Tudor Gheorghe a acordat ieri un interviu Gazetei, în care, printre altele, a dezvăluit şi o întîmplare mai puţin obişnuită.

„Să-ţi povestesc ceva. În trecut, am avut un spectacol la Hunedoara. La final, un domn m-a invitat la el acasă. Mie mi-a pus în faţă o sticlă de whisky, el avea o sticlă de lapte. Cît timp eu am băut două păhărele de whisky, iar el o jumătate de sticlă de lapte, am stat de vorbă. Numele lui era Mircea Lucescu. Asta înseamnă seriozitate!”

Cum ar fi sunat povestea lui Tudor Gheorghe, în alte circumstanţe şi mai aproape de zilele noastre!?

  • „Să-ţi povestesc ceva. În trecut, am avut spectacol la Braşov. La final, un domn m-a invitat la el acasă. Mie mi-a pus în faţă o sticlă de whisky, iar el şi-a pus trei, plus o navetă de bere şi cîteva „Fete-n iarbă”. Cît timp eu am băut două păharele de whisky, el a ras tot, inclusiv sticla mea. De vorbit a vorbit doar el, pentru că eu m-am blocat. Numele lui era Gabriel Tamaş şi locuia într-un bar.”
  • „Să-ţi povestesc ceva. În trecut, am avut spectacol la Bucureşti. La final, un domn m-a invitat la el acasă şi mi-a pus în faţă o sticlă de apă, brenduită cu RIN.  Cît timp am băut eu doua pahare, el mi-a prezentat un plan grandios. Investiţia totală? 200 de RON. Apoi a început să se joace cu nişte maşinute p-acolo. Numele lui era Ionuţ Negoiţă şi avea şi un trenuleţ!”
  • „Să-ţi povestesc ceva. În trecut, am avut spectacol la Bucureşti. La final, un domn m-a invitat la el acasă. Mie mi-a pus în faţă un Johnnie Walker, la pet, iar el şi-a schimbat cămaşa – una înflorată, ţipătoare, aşa – cu o helancă neagră, lucioasă, pe gît. Cît timp eu am băut două păhărele, el mi-a arătat brăţările, ghiulurile, parfumurile, pantofii şi toate costumele lui, „numai Armani, şerifu”, ca să-l citez. Am crezut că vomit. Numele lui era Nicolae Cristescu. Asta se numeste masonerism”
  • „Să-ţi povestesc ceva. În trecut, am avut spectacol la Galaţi. La final, un domn m-a invitat la el acasă. A pus o sticlă de lapte pe masă, după care mi-a zis că e cel mai tare manager din Europa, că-n ţară n-are rival şi că poate să ude şi canapeaua, la o adică. Apoi s-a pupat într-o oglindă şi şi-a dat autograf pe un poster cu el. N-am zis nimic, că p-ăştia nu e bine să-i superi. Numele lui era Mihai Stoica.”
  • „Să-ţi povestesc ceva. În trecut, am avut spectacol la Bucureşti. La final, un domn m-a invitat la el acasă. A pus o sticlă de whisky pe masă, a orientat pachetul de ţigări spre mine, apoi a adus cărţile şi cutia de table. Cît timp am băut eu două păharele, el mi-a luat şi banii, şi pardesiul, şi butonii, şi ceasul, şi cobza, şi tot! Îi intrau numai roială şi 6-6. Numele lui era Victor Piţurcă. Acum o să mă conving dacă zarurile erau măsluite, pentru că dacă n-au fost, ne calificăm sigur” 😉

Comentarii (59)Adaugă comentariu

vasco (161 comentarii)  •  21 octombrie 2013, 20:23

@rene higuita pe Wembley,
Esti un pericol public!
D-le Sendre,poate ca ar trebui o minima cenzura fata de „oamenii”care propaga ura dementiala,din respect pentru ceilalti cititori.

Pelendava (9 comentarii)  •  22 octombrie 2013, 9:45

Felicitari Daniel, mi-ai oferit portia de buna dispunere. Multumesc frumos si la mai multe!

P.S.: @zsigodya, sunt acri strugurii mhah istoricule? Daca bunul-simt ar creste pe garduri poate ca l-ar paste si magarii. Gradul tau de civilizatie si mai ales de cultura o sa-ti produca riduri inca de la pubertate. Pacat ca nu esti capabil sa te bucuri de frumos! Eu te iert, ca prostia trebuie ignorata.

vasile (1 comentarii)  •  22 octombrie 2013, 16:07

e mişto. cu voce tare am râs când Piţi i-a luat şi cobza.

Vlad (34 comentarii)  •  22 octombrie 2013, 20:43

HAHAHAHAHA. Super articol. Mi-ai facut seara amuzanta 🙂

GARDA VECHE,STIINTAe (6 comentarii)  •  24 octombrie 2013, 9:28

@ # 42 zsigodya!
Stii ceva? Din Vlahi (I) se inpanziira n-toata tara. Precum este datina Vlaho-Traca copiii cu mai putin intelect, i-i foloseau ca paznici, la livezi de fructe ori ingrijitori de animale, asa sa extins Vlahii-a…cu copii mai lenti, prin inprejurimile tale.
FELICITARI, pawn.

scrip87 (1 comentarii)  •  24 octombrie 2013, 15:17

raspuns lui Rene Higuita pe Wembley

fiecare om are dreptul sa exprime ceea ce doreste si ce crede. totusi, e bine sa poti argumenta ceea ce crezi.
acum inrebarea mea este:
1 Nchita Stanescu- a fost un lingau comunist si un betivan ordinar sau unul din cei 3 poeti romani propusi la premiul nobel?

2 Mihai Eminescu – a fost un curvar si un nationalist taran prost si cu mentalitate comunista ca zicea „cine aindragit strainii ,manca-i-ar inima cainii”,sau una din cele mai sclipitoare personalitati culturale ale poporului roman?

3 gheorghe zamfir- este un evazionist care a ramas in curul gol dupa ce fiscul i a luat totul, sau e cel mai bun naist al lumii?

4 edgar alan poe e doar un ratat pe care sa il masuram in cate sticle de votca a dat pe gat , sau e un poet genial in literatura universala?

5 shakespeare- era el unul din bogatii vremii care detinea sclavi ce ii ingrijeau florile si gradinile cat timp el scria sonete, sau a fost cel mai bun dramaturg al lumii?

exemplele pot continua baiete, si ce vreau sa spun ca nu conteaza cine e omul Tudor Gheorghe, poate in particular e un basinos care trage parturi in continuu pentru ca are probleme, nu stiu daca e asa sau nu, dar stiu sigur ca odata ce suie pe scena, nu e comparabil cu nimic din gunoaiele promovate pe tv zilnic sau in presa.

si mai o intrebare? tu cine esti? ce ai facut tu pentru tara asta ?

ce convineri politice ai tu ? poate esti pesedist, poate esti liberal, sau poate conservator. ei bine, ceilalti care au alte convingeri vor spune: uite-l pe higuita ( te numesti dupa un personaj celebru pentru ca numele tau real nu ar fi spus nimic nimanui nerealizand ceva in plan public pana acum, ca sa te stim de undeva).
nu e rene ala lingaul conservator sau pesedist sau liberal?

deci prietene, oricine poate avea convingerile lui sau greselile lui, nimeni nu e perfect, insa important e ce ramane in urma ta. ce ar putea spune cineva despre tine peste 80 de ani? aceasta e intrebarea si nu care sunt convingerile lui Tudor Gheorghe.

Emiru’ (10 comentarii)  •  27 octombrie 2013, 12:46

scrip87
o singura mentiune: Shakespeare n-a fost un bogat al vremii, ba dimpotriva. Ideea ta insa e corecta

romlary (1 comentarii)  •  23 ianuarie 2014, 16:33

Voua tuturor hulitorilor, ce este rau in a fi nationalist si a-ti arata adevaratele sentimente fata de tara, de neamul tau, de valorile neamului tau? daca nu va convine de acesti comunisti care au dat importanta Romaniei in lume, atunci carti-va unde credeti ca o sa traiti mai bine si unde credeti ca veti fi respectati pt. valorile in care credeti voi.

IO (53 comentarii)  •  23 ianuarie 2014, 16:46

@Script 87,
Analiza pt dobitoci. Iei o personalitate care a trait acum o suta, doua de ani sau chiar mai mult (in acest caz Eminescu) si o judeci cu mentalitatea „europeanului” nonnationalist, globalist si neaparat capitalist de azi, dar care se crede progresist, un adevarat om modern. Desigur, acum 50 de ani ai fi fost internationalist (tot un globalist) si communist.
Acum ca ai rezultatul analizei, ai aflat ce esti.

Comentează