Arhiva

Toate articolele
Cele mai noi articole de Arhiva
De cînd îl știu

Vara lui 1987. Radio București difuza lunea o emisiune de sport, “Magazin sportiv”, o retrospectivă a săptămînii precedente. Acolo, de ceva vreme, Ovidiu ținea o rubrică. În vara aceea, după Wimbledon, a recitat, cu vocea sa joasă și gravă, o […]

...

Ponta a vrut să se folosească de imaginea lui Halep în campanie, dar ea l-a refuzat

Mai întîi știrea, fără comentariu. În perioada 2-16 noiembrie, prim ministrul Victor Ponta a făcut presiuni la Simona Halep pentru un meci de imagine. Schimbul de mingi ar fi urmat să aibă loc la clubul Stejarii, care aparține omului de […]

...

Reunirea de la Rahova

Ieri, de ziua lui Gică Popescu, Hagi i-a strîns și au mers la Rahova. Pe Stelea și pe Didi, pe Dumitrescu, pe celălalt Ilie, „Cobra”, pe Gâlcă, pe Gabi Balint. Plus Chivu, cel care va putea spune peste ani că […]

...

Revoluție în fotbal declanșată de comentatorii TVR! » Iată 10 informații care vor bulversa Universul :)

FIFA a decis să-i introducă pe cei 8 comentatori TVR în albumele Panini. Mario Balotelli a anunțat pe Twitter că oferă 4 Bocanaci și 3 Mihoci pe un Șelaru. Celebrul comediant american Dave Chappelle a declarat că a ajuns la […]

...

Ion Țiriac, bomba nucleară și o demonstrație de meserie

Sînt 12 ani de atunci. Un interviu cu Ion Țiriac pe tema finalei de Cupa Davis cu SUA, cea de la București, din 1972. Bogdan Enoiu și trupa sa de la McCann au organizat atunci un eveniment superb, „Rejucarea unui […]

...

Mame de suporteri și jandarmi

Cîteva considerații pe marginea articolului „Lege și ordine VS umilință și tortură”, publicat duminică în Gazetă

Sîmbătă, 7 septembrie 2013, adică a doua zi după meciul România-Ungaria, șeful Jandarmeriei organiza o conferință de presă, în care anunța bilanțul confruntărilor cu […]

luni, 16 septembrie 2013, 10:20

Cîteva considerații pe marginea articolului „Lege și ordine VS umilință și tortură”, publicat duminică în Gazetă

Sîmbătă, 7 septembrie 2013, adică a doua zi după meciul România-Ungaria, șeful Jandarmeriei organiza o conferință de presă, în care anunța bilanțul confruntărilor cu suporterii maghiari și români. În ce-i privește pe aceștia din urmă, colonelul Mircea Olaru declara, cu siguranța șefului convins că oamenii săi și-au făcut datoria:

„Am dejucat intenţia suporterilor rapidişti, stelişti sau dinamovişti în a se întâlni pe traseu si de a organiza confruntari. In zona Clubului Dinamo, am reţinut 41 de persoane care erau pregătite cu bâte, lanţuri şi cocktailuri Molotov, pe care doreau să le arunce în mijloacele de transport ce se întorceau de la arena sportivă. Aceştia au fost conduşi la secţia de poliţie, iar împotriva lor se efectuează cercetările legale”

Despre declarația de mai sus, trei dintre cei reținuti au afirmat pentru Gazetă două lucruri clare: este incompletă și conține o eroare. Înainte să fie duse la secție, persoanele la care făcea referire colonelul Olaru au fost supuse unor tratamente inumane, fiind maltratate și umilite, iar numărul lor nu este 41, ci 42. Suporterul care în jurul orei 04:00 dimineața nu le ieșea jandarmilor la număr fusese bătut în fața secției și dus cu „Smurd”-ul la Spitalul Pantelimon. Purta un tricou negru, personalizat, „Dacii liberi”.

Mai mult, conform șefului Jandarmeriei, „nici un cetăţean al Capitalei nu a suferit vreo vătămare corporală”, ori și această informație, prezentată ca o concluzie a conferinței de presă, este greșită, spun suporterii cu care am vorbit. În realitate, toate cele 42 de persoane au suferit vătămări corporale, unii grave, printre ei aflîndu-se și cetățeni ai orașelor Cluj, Tîrgu Jiu și Constanța. Vinovați și nevinovați, la grămadă.

Jandarmeria a negat, iar suporterii merg în Instanță.

Gazeta a pus față în față variantele celor două părți în ziarul de ieri, așadar. Dacă l-ați ratat, nu-i nimic, puteți citi oricînd articolul pe Gazeta Digitală. Ce urmează acum sînt doar cîteva observații personale.

E adevărat, Jandarmeria și-a făcut datoria, întrebarea e: „cum”?

În ultmele trei zile am stat de vorbă cu ei, suporteri și jandarmi, la telefon sau față în față. Ce mi-au spus am pus în ziar, atît cît mi-a permis spațiul, iar ceea ce am simțit vă spun acum.

Și unii, și ceilalți vorbesc despre partea cealaltă cu o adversitate pe care aș îndrăzni să o numesc, responsabil și onest, URĂ. Vă redau doar o scenă, una care m-a șocat.

Unul dintre suporteri povestește: „Lîngă mine era un băiat căzut, care era lovit cu picioarele de către ,țestoase,. După ce au obosit, i-au strigat să se ridice, iar el a zis că nu poate. ,Vrei să vezi că poți?, l-au întrebat, și au început să numere. Cînd au ajuns la 3, unul dintre jandarmi a început să-l lovească din nou, și mai tare! Din spate a venit un alt jandarm, care s-a oprit în dreptul lui și i-a zis: ,Uită-te la mine!, Mascatul era o femeie, care ținea în mînă o sticlă cu benzină. Puștiul acela nimerise pe o parte, iar în momentul în care a ridicat capul, aceasta i-a turnat benzina pe față, după care l-a întrebat: ,Ia zi, mai ești ultras dacă aprind și bricheta?,”

*Sticla era una dintre cocktailurile Molotov la care făcea referire colonelul Olaru.

Cîteva ore mai tîrziu, cînd lucrurile s-au liniștit, suporterul și un jandarm, poate unul dintre cei care loveau, poate altul, vorbesc în interiorul secției ca doi OAMENI, de data aceasta, cu luciditate și calm:

– OK, m-ati găsit în Dinamo, mi-ați cerut să ma culc, m-ați reținut, m-ati adus la circă, am dat declarație, se investighează cazul … OK … dar nu sînt de acord cu bătaia, bătaia nu a fost OK. Cum ați putut să ajungeți pînă într-acolo încît să turnați benzină pe noi?

– Dar tu te-ai gîndit că am copil acasă și că acum puteam să fiu ars dacă aruncai incendiara aia pe mine?

Atît întrebarea, cît și răspunsul, pe mine m-au zdruncinat. Adevărul e la locul lui, așa cum îl știm de o viață, la jumătate, dar chiar aici s-a ajuns!?

Vorbind cu ei, așadar, am simțit ură, iar acum simt nevoia să le spun doar atît: opriți-vă, altfel celebrul mesaj: ” Mamă, am plecat la meci, nu știu dacă mă mai întorc acasă”, va deveni, într-un moment nenorocit, știre. Unii vă urmați pe stadion pasiunea, alții veniți acolo la serviciu – ce difență ar face pentru o mama dacă moartea ar veni de la o lovitură de scut în gît sau de la o piatră care își face loc pe lîngă cască?

Comentarii (80)Adaugă comentariu

misujon (6 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 10:55

Bun, bun articol. Bravo!

pirotehnistu’ (3 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 11:01

asta e articol tot la misto?
mi-ar fi greu de crezut ca Sendre ar putea scrie un articol mai normal.

Mihai D. (1 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 11:09

Asteptam cu interes punctul tau de vedere. Din pacate, lucrurile nu or sa se schimbe niciodata. Mi-a placut articolul,bravo.

Drkn (1 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 11:09

Deci, mai era ăla ultras dacă aprindea bricheta?

Dan (2 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 11:10

Problema nu e de gandire, intrucat asta le lipseste atat suporterilor, cat mai ales jandarmilor (si zic asta obiectiv intrucat jandarmii au mai putina scoala decat suporterii care vin la meci). Problema reala este ca jandarmii poarta echipamente de protectie, iar suporterii doar tricouri de bumbac (probabil). Cand iese o confruntare, apare o inegalitate intre echipamentele de lupta. Asta se poate numi forta disproportionata si este folosita tot timpul de catre jandarmi. In fotbal, forta disproportionata se pedepseste cu fault, cel putin. Dar in tribune/pe strada, cum se pedepseste? Iti spun eu, ca nu se pedepseste! Incerci tu sa fii impartial, dar nu ai cum, intrucat nu ai simtit pe pielea ta cum dau jandarmii!

danyyy (2 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 11:10

cum sa vii la meci cu molotov?? cata dusmanie sa ai pe adversari??? e un meci de fotbal. te duci cu gandul sa omori ungurii??? nu cred faza ca a dat jandarmerita cu benzina pe cineva, chiar nu cred. oricum, drogatii aia de ultrasi isi merita soarta.

eulmeu (2 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 11:11

fotbalul ar trebui oprit… ne prefacem ca uitam toate astea cand ne uitam la meci… si, daniel, sa stii ca din articolul tau s-ar deduce, oarecum, ca INCA nu s-a ajuns acolo…. ei bine, s-a ajuns de multe ori, nu uita asta… ce povestesti tu e floricica pe langa ce s-a intamplat pe heysel si altele (argentina, serbia, etc)

Alex (3 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 11:19

Bine zis. Din 2006, de la dinamo-Steaua,meciul fanilor impuscati cu gloante de cauciuc… fenomenul „Ultras” a escaldat periculos, dar din pacate, lucrurile acestea vor continua la nesfarsit, desi semnale de alarma vor mai fi…Deh, am avut ce invata din Italia…

alex (5 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 11:23

probabil ca domnul ziarist credea ca jandarmii vor veni cu flori la intalnirea cu unltrasii ))) e grav ca se loveste in imaginea politiei si jandarmeriei de toata presa si televiziunea din tara.PS. daca domnul ziarist doreste poate sa se intereseze cum actioneaza jandarmeria franceza in astfel de cazuri si apoi sa compare cu ce sa intamplat la noi. Atat timp cat PATRONII dumneavoastra sunt certati cu legea nu putem avea pretentii la jurnalisti care sa scrie fara partinire.

alex (5 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 11:25

@DAN )))— si ce propui ??? sa inarman si ultrasii cu echipamente de protectie ??? Cat despre scoala…. se vede clar ca ultrasii sunt primitivi.

ant (1 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 11:27

Societatea permite toate aceste abuzuri de la jandarmi politie firme de securitate nu e normal si n-ar trebuii sa existe

florin (1 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 11:27

Raspuns lui Dan: Dane tata, nu te bat jandarmii daca iti vezi de treaba…
Merg de 10 ani la meciuri, si la cele ale Stelei si la cele ale nationalei, ce e drept nu chiar la toate, dar 15-20 meciuri pe an tot vad pe stadion. Nu ma batut nene nimeni niciodata.. oare am trecut in tricoul de bumbac neobservat? nu m-au luat testoasele la ochi sa ma omoare ca eram „disproportionat” imbracat? Si crede-ma, trec greu neobservat, am 1,95m si 120kg….

nicu (1 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 11:28

BA ASTIA NE OMOARA PE STRAZI SI PE STADIOANE IAR CU UNGURII SE UITAU LA EI CU NE FACEAU IN TOT HALUL SI NE INJURAU UNI CHIAR AU COPII MONSTRII ASTIA CU CARAPACE PE EI DE ACEEA I-SI PUN GAGULE PE FATA CA LE E TEAMA SA NU SE INTALNESC LA COLT DE CARTIER SII OMOARA LUMEA IN BATAIE AM INTELES ISI FAC TREABA DAR CA SUPORTER CARE MERG LA STADION CACI SI EU AM 2 COPII NU SUNT DE ACORD CUM SUNTEM MALTRATATII DACA ERAM IN ungaria ne omorau aia acolo jandarmeria lor si ai nostri ai omorau pe noi in bataie sunt suporter RAPIDIST , din respect pentru jandarmerie sunt niste animale nu conteaza ca esti cu copilul la stadion sau cu sotia . MULTUMESC si oriunde ai fi RAPIDULE te voi urma .

mda (1 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 11:29

Foarte bine le-a facut , aceste animale trebuie omorate cu bataia pana se potolesc, daca nu ar face ce fac jandarmii s-ar ajunge cu siguranta la morti, acesti pusti corditi sunt niste criminali, cum ati vrea sa fie tratati mai desteptilor

careva (2 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 11:30

danyyy, nu vrei sa ne vedem sa povestim despre ultrasi drogati?

M (1 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 11:31

Am fost printre cei evacuati interzisi la meciul Dinamo-Steaua. Am ajuns ulterior scandalului dintre suporteri in stadion, evacuat pe nedrept iar cand am intrebat la turnichet politicos daca imi este permis accesul in alta zona mai departe de galeria stelei am fost luat pe sus de jandarmi interzis si amendat cu 400 ron pt injurii si refuzarea evacuarii. in interiorul camerei a mai venit un baiat care a fost batut de O FEMEIE JANDARM (probabil aceeasi) pe motivul ca nu ii vorbea cu Dumneavoastra in rest vorbea perfect normal ex: „m-ai adus fara nici un motiv aici”. Deci tind sa cred veridicitatea povestii!

careva (2 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 11:39

Raspuns lui florin: florine tata, bravo tie ca mergi la meciuri, si eu merg si crede-ma ca eu am patit-o de cateva ori…mi-am luat si gaze si bastoane nevinovat, fara sa fac nimic…am fost in locul in care din punctul lor de vedere nu trebuia sa fiu, adica in peluza…si nu sunt nici ultras, nici drogat, sunt un om la 45 de ani cu familie si copii, un om care la varsta mea nu merge pe stadion sa se bata

Catalin (1 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 11:43

Idiotii care vin pe stadioane sa se bata, ca atat ii duce mintea merita sa fie pedepsiti. Si bataia aplicata de jandarmi, desi necesara, nu e o solutie ci interzicerea lor PE BUNE pe orice stadion din Romania, apoi puscarie la urmatoarea abatere. Frate, eu merg la meciuri de 7 ani, am fost la peste 100, dar nici un jandarm nu a avut vreodata treaba cu mine. Oare de ce?

Radu (25 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 11:47

@alex
Si cum actioneaza jandarmeria franceza?
https://www.youtube.com/watch?v=EJkBMTf_4XY
Poftim ! La noi inca nu a fost asa ceva pe strazi … iar jandarmeria/politia in acest film actioneaza doar pentru pastrarea ordinii publice , nu pentru a sfarama oase sau sa aresteze tot ce misca .
In articolul de ieri scria ca au arestat tot ce misca in parcul sportiv Dinamo … femei , oameni care asteptau autobuzul sa plece spre orasul din care veneau la meciul nationalei , copii , paznici …

sty (2 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 11:48

Eram la un meci Farul Constanta-Rapid Bucuresti in peluza unde este amplasata tabela de marcaj,era unicul loc unde se mai gaseau bilete ,deasemenea la peluze la Constanta nu sunt w.c.-uri,la pauza meciului am observat ca jumatate din suporteri faceau pipi pe gardul de piatra ,iar jardarmii asistau pasivi,la un moment am mers si eu la locul cu pricina , vazand ca se poate am inceput sa imi fac nevoile , nici nu am terminat bine ca in spatele meu erau in jur de vreo 4 jandarmi ,care mi-au cerut sa ma legitimez si mi-au aplicat o amenda pentru savarsirea nevoilor fiziologice in locuri publice,cand am inceput sa bociferez pe motiv ca de ce nu le aplica aceelasi tratament cefosilor plini de lanturi si de bratari precum un catel de curte,m-au dat afara de la meci spunandu-mi ca sunt recalcintrant si ca daca nu plec ma baga in duba,aceste personaje care imbraca haina statului sunt niste gunoaie umane.Nu le i-au apararea asa zisilor ultrasi,dar din cate am observat de cele mai multe ori ei provoaca.

lion (1 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 11:49

Se pare ca unii abia astepta sa comenteze, fara ca macar sa fi citit articolul. Sunt coplesiti de suficienta, sunt judecatori de nimeni intrebati, au raspunsuri pentru intrebari nepuse, sunt modele de moralitate, verticalitate si ar sti sa croiasca o constitutie in timp ce golesc doua beri la pet. Pentru oamenii care pleaca de acasa „la meci” doar pentru a scapa de neveste si de plozi, termenul de „Ultras” e sinonim cu vagabonzi, golani etc… Ce sa-si mai bata capul cu ceea ce nu inteleg, e mai simplu sa puna etichete si sa mearga cu turma… Trist, articolul e chiar documentat, deschideti ochiii si cititi!

Tifosi Rapid (2 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 11:49

Pai ce s-a intamplat la meciul cu bozgorii e incredibil. La o poarta de intrare am intrat noi, Peluza Nord Rapid pe cealalta parte erau stelistii, au inceput sa arunce in noi iar jandarmii au intrat TOT IN NOI si au dat cu gaze si bastoane

Andrei Galvanovici (2 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 11:53

Eu merg la meciuri cu fiul meu, in varsta de 9 ani. Este una dintre putinele activitati tata-fiu pe care le facem constant. De multe ori mergem in peluza, pentru ca el vrea sa cante „ca baietii mari”. Am avut o cearta serioasa la meciul cu Ungaria deoarece el voia sa mearga in peluza si mie mi s-a parut prea periculos insa am convenit sa mergem la meciul cu Turcia impreuna. Nu regret, doar pentru simplul fapt ca de atunci ma roaga incontinuu sa il invat imnul Romaniei (momentul un care s-a cantat de catre toata peluza l-a impresionat). La acel meci, dupa niste scalambaieli adolescentine si un mic incident iscat chiar langa noi, domnii de la Jandarmerie au intervenit in peluza, cu cagule pe fata, incercand probabil sa evite escaladarea conflictului care statea sa izbucneasca. Nu stiu daca din exces de zel sau de prostie, au inceput sa loveasca pe toata lumea care era in acel loc, inclusiv pe mine (am primit preventiv 2 pulane pe spate si un sut in fund) pana sa-si dea seama ca stateam pe loc si cu spatele la ei deoarece il tineam pe Alin in brate… Cand si-au dat seama ca sunt cu copilul, intr-adevar, s-au oprit si m-au lasat sa plec din zona aia. M-a pus pe ganduri insa ce m-a intrebat Alin dupa ce se terminase tot si ne indreptam prin interiorul stadionului inspre alte locuri: „mergem sa anuntam politia ca te-au batut jandarmii?”. Buna intrebare…

nimeni (51 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 11:54

imi place de nicu rapidistu’ 🙂 Foarte corecta si ortografia si mai mult de-atat, exprimarea ta. Ai citit tu singur articolul sau ti l-a recitat cineva?

FCD (1 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 11:56

Toti, dar absolut toti JANDARMII merita ….. Este inimaginabil abuzul pe care il fac. Iar voi astia care ati comentat sub mine si le dati dreptate jandarmilor nu sunteti altceva decat suporteri de rezultat care veniti pe stadion 1 data pe an. Daca ati sta in peluza ati stii ca mizeriile de jandarmi incita galeria ca sa aiba motiv sa-i ia la bataie. ROMANIA STAT POLITIENESC!

Nu va mai duceti la stadion (1 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 11:59

e cel mai simplu si eficient mod de a protesta , nu va mai duceti la stadion , jandarmii nu au creier
daca cineva provoaca vreun incident jandarmii dau cu gaz si bat tot ce prind , copii , femei etc. ; bat ca pot si ca sunt constienti ca nimeni niciodata n-o sa.i traga la raspundere
daca baiatu ala accidental se ardea pe fata cu benzina turnata de un jandarm fiti sigur ca se inventa o poveste sau nici macar atat , poate mai rau ptr. el ulterior si ptr. ceilalti

speedy (42 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 12:04

lion> ai ocazia sa explici tu ce inseamna „ultras”. asa, pe intelesul tuturor

Alex (1 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 12:15

Nicule leai ziso tata!

aham (31 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 12:20

problema e ca jandarmii nu-s trasi niciodata la raspundere. pai cum sa nu actioneze mereu ca neandertalienii? ei sunt dumnezei. toti astia care le luati apararea pe considerente cretinoide gen ” ultrasii o merita” nu intelegeti ca nu doar ultrasii sufera. o multime de nevinovati au patit-o si nu s-a luat absolut nici o data nici o masura. e ok asa ceva?? eu am vazut copil de 4 ani lovit in cap de un jandarm, de atunci m-am lamurit cum e cu astia. sunt animale si asta doar pt ca li se permite

Dinu (1 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 12:27

ce naiba cautau ultrasii acolo cu bate, lanturi si cocktailuri Molotov? De ce mi-ar fi mila de astfel de „oameni”.
Chiar acolo s-a ajuns, ca in necivilizata” Argentina?
ce cretini!

PS si eu am mers la multe meciuri si n-am avut niciodata probleme cu testoasele

A.R.D. (1 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 12:28

…citesc comentariile si zambesc amar. Foarte putin ,foarteeee putin a evoluat Romania si mentalitatea oamenilor din 23 de ani. Un articol ca cel al tau Daniel, e o raritate ce trebuie luaa ca atare, apreciata si care sa dea de gandit despre prezenta TORTIONARILOR intr-o democratie, in U.E. …2013 !
Din pacate, romanul tot opincar, tot carcotas ! ptiu !

dragos (1 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 12:28

Imi doresc din suflet ca un dement cretinopat de ultras sa arunce un molotov pe mama/sora/tatal tau. Atunci sa vad eu cum militezi tu pt faptul k nu e ok s fie batut/lovit ultrasul. Maxima duritate vs un dement care umbla cu molotov la el. GLONTUL e ce merita .

lord belial (32 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 12:28

cea mai proasta meserie este la jandarmerie

dili (4 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 12:31

nicu rapidistu e jandarm…

Serban (10 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 12:37

Trebuie să recunosc că nu vă urmăresc permanent (apreciez altfel de humor!), dar nu-mi aduc aminte să fi auzit vreun ziarist (profesie nobilă!) cerând să se facă sau efectând el o anchetă jurnalistică, privitor la celebrul meciul în care suporterii dinamoviști au fost aprovizionați cu petarde și tiribombe CHIAR DE JUCĂTORII DINAMOVIȘTI!!!
Vă mai amintiți cum se căznea Torje (un metru și un pic) să arunce o mingie către galerie?! Adică de ce nu putea să șuteze? Adică, vorba lui Tudor Octavian, golani sunt peste tot mai mulţi între cei mai puţin şcoliţi, dar mai răi printe cei dintre cei foarte şcoliţi!!!

bogdan (1 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 12:41

In articol se mentineaza de un baiat agresat care avea un tricou negru pe care scria „Dacii Liberi”. Daca nu i-as fi vazut cum s-au comportat la meciul cu Ungaria in stadion mai ca mi-ar fi parut rau de abuzul jandarmilor. Toata repriza 1, pana cand au fost evacuati de jandarmi, nu au facut altceva decat sa se bata crunt, sa-i injure pe suporterii rivali de la Steaua si sa priveasca meciul cu spatele. Cei care erau in acelasi sector cu ei au trebuit sa plece de acolo pentru a nu avea de suferit. Am vazut toate astea cu ochii mei , pentru ca erau la 10 m de mine, si cu siguranta mai sunt si altii care au vazut. Astfel de oameni merita tratamentul din partea jandarmilor si chiar ma intrebam de ce nu au intervenit mai devreme.

Ultras (1 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 12:46

Merg constant in peluza de 17 ani. Am fost si la meciuri de traditie din ale tari si am vazut multe lucruri care se intampla atat pe stadioane cat si in afara lor. De aceea pot spune obiectiv ca modul de a actiona al jandameriei romane a ramas unul mai apropiat de perioada comunista si de estul Europei, decat de capitalism si UE. Atata timp cat ai legea de partea ta si ma poti sanctiona, nu inteleg de ce trebuie sa ma si agresezi?!!! Violenta jandarmilor vine doar din niste frustrari si mentalitati primitive, nu din vreun spirit justitiar sau mai stiu eu ce principiu al ordinii publice. Din pacate aceasta violenta nu face decat sa produca ura si dorinta de razbunare din partea celor agresati. Si probabil va veni si ziua cand jandarmii vor fi asteptati pe la scara blocului pentru a-si primi rasplata, lucru pe care de altfel nu mi-l doresc sa se intample vreodata. Cu cat veti bate oameni mai tare, cu atat probabilitatea de a primi o caramida-n cap va creste. Asa ca domnilor jandarmi, cheia pacii si a non-violentei este la voi.
Sendre, felicitari pentru articole!

Atilla (1 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 12:50

Jandarmii isi merita caramizile in cap….sunt un om pasnic, dar cand vezi ce au ajuns sa faca mizeriile alea mascate chiar n u mai pot condamna suporterii care ii urasc din toata inima pe jandarmi!

vlad (51 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 12:50

Mda, sunt nebuni printre suporteri, dar sincer, cand merg pe stadion nu mi-este frica de ei. Sunt precaut, te poti feri de ei, la nevoie te si iei la bataie cu ei, nu e pericol asa de mare. Poate suna ridicol, dar chiar nu este. In schimb, cu jandarmii e altceva nene…. nu se poate discuta cu ei, e suficient sa vina un ordin de la un sef deranjat de zgomot, de la un Mircea Sandu, Dragomir si jandarmii nu mai au Dumnezeu. Practic, jandarmeria e singurul lucru de care mi-este frica pe stadioane. De-asta intotdeauna spuneam ca locul in care ma simteam cel mai in siguranta pe stadioane (exceptand vreo tribuna VIP), era in mijlocul Peluzei Nord din Ghencea.

Nici chiar jandarmeria nu avea tupeul sa faca ceva in Peluza aia, impotriva a 5000 de oameni.

PS: nu sunt ultras sau membru de galerie.

aeu (1 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 12:51

esti incredibil de prost si dobitoc – mai conteaza cum au fost tratati din moment ce aveau cocktailuri molotov esti atat de onanist incat nu poti sa-ti imaginezi ce efecte are un molotov pe un om? esti atat de retardat????

FLXN81 (2 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 12:51

nu ma pot abtine sa nu scriu si eu cateva randuri aici!! problema cu jandarmeria nu este numai pe stadioane!!! aceasta problema apare peste tot pe unde „isi fac ei treaba”. bat oameni nevinovati!! totul pleaca de la cei ce-i conduc, pt ca acei invizi le ordona sa faca aceste fapte demne de animale!! s-a dus perioada comunista de mult, dar in acetse institutii, comunismul se dezvolta, este in continua ascensiune!!! astia imbraca uniforma statului pe banii nostri si drept rasplata bat oamenii care-i platesc! toate pleaca de la un singur lucru: iq-ul lor este sub nivelul marii!

FLXN81 (2 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 12:57

din cauza unor huligani sunt batuti oameni normali care isi incurajeaza echipa favorita peste tot, dar din cauza jandarmeriei, acei huligani au acces pe stadioane! suntem in 2013 si la noi nu sunt in stare sa interzica accesul huliganilor pe arenele de fotbal, vezi cazul angliei, unde sunt cei mai multi huligani si unde nimeni nu se bate in incinta arenelor!!! si ma repet si aici, noi am iesit de ani buni din perioada comunista, dar jandarmeria traieste acele vremuri, ba mai mult se dezvolta!! totul se petrece din cauza ca nu au oameni care sa gandeasca, sa faca strategii sa se dezvolte, sa faca oamenii sa creada in ei, nu, nu pot face asta, ei stiu doar sa foloseasca forta, nimic mai mult!!! au cap pe umeri sa nu le ploua in gat!!!

Dorel (34 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 13:05

Eram si eu de parerea ca jandarmii sunt 100% de vina. TOTAL ERONAT. Vina este cel putin 50%-50%.

Foarte multi din suporterii in cauza sunt ultimele rebuturi ale societatii. Drogati, beti, pusi doar pe scandal si pe haos.

Vina jandarmilor este ca nu-i deosebesc pe unii de altii.
Vina suporterilor este ca se asociaza cu asemenea elemente…

Dinamovistul (3 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 13:05

Jandarmii sint ca lupii…cind sint multi si prind cite un fraier il omoara cu bataia. Daca vine vorba de vreun cunoscut interlop fac pe ei de frica. Nu regret niciodata ca am spart fata la multi jandarmi cu mineriadele. Si ca sa nu fiu injurat mentionez ca nu am fost la 13-15 iunie si pentru aceea valea jiului are o pata murdara cu tot ce sa intimplat cu civilii.

Vlad (1 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 13:08

Am fost la zeci de meciuri , mi-am vazut doar de treaba mea, nu am incitat la violenta, n-am facut absolut nimic decat sa-mi sustin echipa.
Ce pot sa zic:

– NICIODATA nici un jandarm nu a avut NIMIC cu mine.

– „Suporterii” fie proprii, fie rivali au avut…

andrei (4 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 13:27

Jandarmii si politistii nu sunt balerine…asta era declaratia ministrului de interne german din nuj ce land acum ceva vreme. M-a marcat felul in care acesta isi apara oamenii implicati intr-un conflict mai violent. Prietene jurnalist, nu crezi ca treci EXTREM DE USOR peste faptul ca smintitii pe care ii denumiti voi presarii ultrasi aveau molotoave?? Tata, daca apucau sa arunce in autobuzele cu unguri, cam ce crezi ca se intampla?? Deci ei aveau acele sticle incendiare PENTRU A LE ARUNCA IN AUTOBUZUL TICSIT DE OAMENI!!!!! Prietenul meu, lucrur mai grav decat asta nu exista!!!! Au fost umiliti, batuti, TREBUIAU OMORATI!!!Este inimaginabil sa incerci sa faci asa ceva, sa te gandesti la asa ceva. Credeam ca numai politicienii sunt populisti, dar vad ca mai nou si jurnalistii sunt. Stai frate in banca ta, vino uita-te la meci, scandeaza, oftica-te, traieste…..dar stai LINISTIT, si vei vedea ca niciun „jandarm rau” nu te va agresa. Orice incercare de inasprire a legilor este catalogata drept abuz, si urlati ca din gura de sarpe despre eternele teme” comunism si stat politienesc”, pai daca lege nu e, bataia doare, dementii astia cum pot fi struniti??

gilos (50 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 13:31

Salut Daniel,

Presupun ca atunci cand te-ai apucat sa scrii acest articol ai fost bine-intentionat, dar ti-au lipsit o parte din informatii.
Am fost la meci si stiu cum s-au petrecut lucrurile.
Acesti „dacii liberi” sunt o parte din galeria echipei Dinamo, foarte agresivi si violenti.
Au venit toti in tricouri negre inscriptionate. Practic, ei n-au avut nicio treaba cu fotbalul, principala lor preocupare fiind sa se bata cu suporterii maghiari veniti la Bucuresti.
Inainte de meci au scos pietrele, pavelele si bordurile de pe sos. Iancului si bd. Pantelimon si s-au alergat cu jandarmii, care au reusit sa-i tina la distanta.
Partida fiind cu grad de risc ridicat, ungurii au avut sector separat in stadion, inconjurat de jandarmi, unde romanii nu au avut acces.
Si pentru ca nu s-au putut rafui cu ungurii, „dacii liberi” intrati pe stadion au gasit de cuviinta sa se ia la bataie cu suporterii stelisti si rapidisti, care se aflau in aceiasi peluza ( peluza sud ).
Va dati seama cum s-au simtit oamenii normali la cap, care venisera la meci cu sotii/prietene, copii si care s-au trezit intre niste huligani care se incaierau…
Jandarmii au fost nevoiti sa intervina si i-au evacuat pe scandalagii. Asa ca, „dacii liberi” n-au mai vazut meciul.
In schimb, au planuit atacarea autobuzelor oaspetilor care urmau sa se deplaseze spre Gara de nord. Aici au fost interceptati si retinuti de catre jandarmi.
Ungurii au reusit sa plece in liniste si, intr-adevar, nu au fost evenimente majore.
Parerea mea este ca jandarmeria ( care a fost ajutata de trupele speciale ) si-a facut foarte bine treaba.
Va imaginati ce s-ar fi intamplat in Bucuresti daca acesti indivizi ar fi reusit sa-si puna planurile in aplicare ?
Nu mai vorbesc de cei 1000 de unguri veniti, care nici ei nu erau usa de biserica, si care au reusit sa fie izolati foarte bine tot de jandarmerie…

peccatum (2 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 13:32

Jandarmii sunt cocalari platiti din taxele noastre. Niste analfabeti ce stiu doar sa dea cu pumnul cand sunt multi si au spate. Cine are un pic de scoala sau bun simt nu se face jandarm , se stie doar ca e cea mai gretoasa meserie, mai rea decat aia de gunoier sau hingher.Drept urmare atrage doar ultimele loaze.

sase sase (1 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 13:34

” daca cinevaprovoaca un incident…” Bine stimabilule dar cine si de ce trebuie neaparat sa provoace un incident? nu se poate merge la un meci in coditii cat de cat civilizate, fara batai, fara petrade si fumigene , fara injuraturi si strigate rasiste si xenofobe?daca nu se poate inseamna ca nici jandarmii nu pot altfel. ei va inteleg ca nu puteti, trebuie sa-i ntelegeti si voi ca ordinea intr-o busculada sau intr-o incaierare nu se face cu duhul blandetii si nici cu romante de Ioana Radu.Ca doar de aia statul i-a dotat cu bastoane, scuturi, gaze lacrimogene is alte tamtamuri.cat timp veticrea incidente sa va asteptati la tratamente similare, ca doar nu sunteti la pension sa va invite la cadril.

marian (14 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 13:41

Catalin#18 stie ce scrie. Are dreptate.

Comentează