Arhiva

Toate articolele
Cele mai noi articole de Arhiva
De cînd îl știu

Vara lui 1987. Radio București difuza lunea o emisiune de sport, “Magazin sportiv”, o retrospectivă a săptămînii precedente. Acolo, de ceva vreme, Ovidiu ținea o rubrică. În vara aceea, după Wimbledon, a recitat, cu vocea sa joasă și gravă, o […]

...

Ponta a vrut să se folosească de imaginea lui Halep în campanie, dar ea l-a refuzat

Mai întîi știrea, fără comentariu. În perioada 2-16 noiembrie, prim ministrul Victor Ponta a făcut presiuni la Simona Halep pentru un meci de imagine. Schimbul de mingi ar fi urmat să aibă loc la clubul Stejarii, care aparține omului de […]

...

Reunirea de la Rahova

Ieri, de ziua lui Gică Popescu, Hagi i-a strîns și au mers la Rahova. Pe Stelea și pe Didi, pe Dumitrescu, pe celălalt Ilie, „Cobra”, pe Gâlcă, pe Gabi Balint. Plus Chivu, cel care va putea spune peste ani că […]

...

Revoluție în fotbal declanșată de comentatorii TVR! » Iată 10 informații care vor bulversa Universul :)

FIFA a decis să-i introducă pe cei 8 comentatori TVR în albumele Panini. Mario Balotelli a anunțat pe Twitter că oferă 4 Bocanaci și 3 Mihoci pe un Șelaru. Celebrul comediant american Dave Chappelle a declarat că a ajuns la […]

...

Ion Țiriac, bomba nucleară și o demonstrație de meserie

Sînt 12 ani de atunci. Un interviu cu Ion Țiriac pe tema finalei de Cupa Davis cu SUA, cea de la București, din 1972. Bogdan Enoiu și trupa sa de la McCann au organizat atunci un eveniment superb, „Rejucarea unui […]

...

Mame de suporteri și jandarmi

Cîteva considerații pe marginea articolului „Lege și ordine VS umilință și tortură”, publicat duminică în Gazetă

Sîmbătă, 7 septembrie 2013, adică a doua zi după meciul România-Ungaria, șeful Jandarmeriei organiza o conferință de presă, în care anunța bilanțul confruntărilor cu […]

luni, 16 septembrie 2013, 10:20

Cîteva considerații pe marginea articolului „Lege și ordine VS umilință și tortură”, publicat duminică în Gazetă

Sîmbătă, 7 septembrie 2013, adică a doua zi după meciul România-Ungaria, șeful Jandarmeriei organiza o conferință de presă, în care anunța bilanțul confruntărilor cu suporterii maghiari și români. În ce-i privește pe aceștia din urmă, colonelul Mircea Olaru declara, cu siguranța șefului convins că oamenii săi și-au făcut datoria:

„Am dejucat intenţia suporterilor rapidişti, stelişti sau dinamovişti în a se întâlni pe traseu si de a organiza confruntari. In zona Clubului Dinamo, am reţinut 41 de persoane care erau pregătite cu bâte, lanţuri şi cocktailuri Molotov, pe care doreau să le arunce în mijloacele de transport ce se întorceau de la arena sportivă. Aceştia au fost conduşi la secţia de poliţie, iar împotriva lor se efectuează cercetările legale”

Despre declarația de mai sus, trei dintre cei reținuti au afirmat pentru Gazetă două lucruri clare: este incompletă și conține o eroare. Înainte să fie duse la secție, persoanele la care făcea referire colonelul Olaru au fost supuse unor tratamente inumane, fiind maltratate și umilite, iar numărul lor nu este 41, ci 42. Suporterul care în jurul orei 04:00 dimineața nu le ieșea jandarmilor la număr fusese bătut în fața secției și dus cu „Smurd”-ul la Spitalul Pantelimon. Purta un tricou negru, personalizat, „Dacii liberi”.

Mai mult, conform șefului Jandarmeriei, „nici un cetăţean al Capitalei nu a suferit vreo vătămare corporală”, ori și această informație, prezentată ca o concluzie a conferinței de presă, este greșită, spun suporterii cu care am vorbit. În realitate, toate cele 42 de persoane au suferit vătămări corporale, unii grave, printre ei aflîndu-se și cetățeni ai orașelor Cluj, Tîrgu Jiu și Constanța. Vinovați și nevinovați, la grămadă.

Jandarmeria a negat, iar suporterii merg în Instanță.

Gazeta a pus față în față variantele celor două părți în ziarul de ieri, așadar. Dacă l-ați ratat, nu-i nimic, puteți citi oricînd articolul pe Gazeta Digitală. Ce urmează acum sînt doar cîteva observații personale.

E adevărat, Jandarmeria și-a făcut datoria, întrebarea e: „cum”?

În ultmele trei zile am stat de vorbă cu ei, suporteri și jandarmi, la telefon sau față în față. Ce mi-au spus am pus în ziar, atît cît mi-a permis spațiul, iar ceea ce am simțit vă spun acum.

Și unii, și ceilalți vorbesc despre partea cealaltă cu o adversitate pe care aș îndrăzni să o numesc, responsabil și onest, URĂ. Vă redau doar o scenă, una care m-a șocat.

Unul dintre suporteri povestește: „Lîngă mine era un băiat căzut, care era lovit cu picioarele de către ,țestoase,. După ce au obosit, i-au strigat să se ridice, iar el a zis că nu poate. ,Vrei să vezi că poți?, l-au întrebat, și au început să numere. Cînd au ajuns la 3, unul dintre jandarmi a început să-l lovească din nou, și mai tare! Din spate a venit un alt jandarm, care s-a oprit în dreptul lui și i-a zis: ,Uită-te la mine!, Mascatul era o femeie, care ținea în mînă o sticlă cu benzină. Puștiul acela nimerise pe o parte, iar în momentul în care a ridicat capul, aceasta i-a turnat benzina pe față, după care l-a întrebat: ,Ia zi, mai ești ultras dacă aprind și bricheta?,”

*Sticla era una dintre cocktailurile Molotov la care făcea referire colonelul Olaru.

Cîteva ore mai tîrziu, cînd lucrurile s-au liniștit, suporterul și un jandarm, poate unul dintre cei care loveau, poate altul, vorbesc în interiorul secției ca doi OAMENI, de data aceasta, cu luciditate și calm:

– OK, m-ati găsit în Dinamo, mi-ați cerut să ma culc, m-ați reținut, m-ati adus la circă, am dat declarație, se investighează cazul … OK … dar nu sînt de acord cu bătaia, bătaia nu a fost OK. Cum ați putut să ajungeți pînă într-acolo încît să turnați benzină pe noi?

– Dar tu te-ai gîndit că am copil acasă și că acum puteam să fiu ars dacă aruncai incendiara aia pe mine?

Atît întrebarea, cît și răspunsul, pe mine m-au zdruncinat. Adevărul e la locul lui, așa cum îl știm de o viață, la jumătate, dar chiar aici s-a ajuns!?

Vorbind cu ei, așadar, am simțit ură, iar acum simt nevoia să le spun doar atît: opriți-vă, altfel celebrul mesaj: ” Mamă, am plecat la meci, nu știu dacă mă mai întorc acasă”, va deveni, într-un moment nenorocit, știre. Unii vă urmați pe stadion pasiunea, alții veniți acolo la serviciu – ce difență ar face pentru o mama dacă moartea ar veni de la o lovitură de scut în gît sau de la o piatră care își face loc pe lîngă cască?

Comentarii (80)Adaugă comentariu

cristi (1 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 13:47

RESPECT DOMNULE DANIEL SENDRE. ATAT.

Suman Negru (1 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 13:48

Din spate a venit un alt jandarm, care s-a oprit în dreptul lui și i-a zis: ,Uită-te la mine!, Mascatul era o femeie, care ținea în mînă o sticlă cu benzină. Puștiul acela nimerise pe o parte, iar în momentul în care a ridicat capul, aceasta i-a turnat benzina pe față, după care l-a întrebat: ,Ia zi, mai ești ultras dacă aprind și bricheta?
Vreau si eu un comunicat al jandarmeriei, poate a provocat-o huliganul ala, poate i-a zis ceva…a injurat-o pe doamna… Se stie ca huliganii sunt ff putin civilizati…Sunt convins ca nu i-ar fi oferit nici macar un scaun, in autobuz. Dar, serios acum, voi va dati seama cu ce oameni avem noi, ultrasii, de-a face la fiecare meci? Daca o psihopata care poate face un gest ca asta e angajata acolo…mai tineti minte imaginile de la piata Victoriei cu oltenii la protest? Cand era unul cu tigarea-n gura si-l tragea de par pe un huligan…Mai tineti minte la pitesti cand i-au impuscat pe stelisti? Eu cre’ca asteptati sa omoare pe unul dintre noi…
P.S. Pt Andrei Galvanovic ma intreb cum o sa-l mai faci vreodata pe fiul tau sa aiba incredere in organele statului cand a vazut cum il bateau chiar pe tatal lui

Stefan FCD (1 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 13:50

Aceste fapte regretabile, pe care nu le pot decat intui, deoarece nu am fost prezent la locul faptei, dar care imi suna cunoscute(sunt prezent la 80% din meciurile FCD din fiecare an) sunt rezultatul nivelului de cultura si pregatire a tot ceea ce inseamna institutiile statului roman, in cazul de fata jandarmeria.
Acum, sa fim seriosi, cine isi pregateste timp 18 ani copilul, ii face educatie elementara, investeste timp, suflet, nervi si bani in pregatirea lui culturala, fizica, scolara, etc, pentru ramura de jandarmerie a academiei de politie??!
NU AM INTALNIT PE NIMENI IN VIATA MEA CARE SA-SI DOREASCA SA AJUNGA JANDARM SAU CARE SA-SI DOREASCA CA SI COPIII LUI SA AJUNGA JANDARMI!!!
CONSIDER CA IN MOMENTUL IN CARE STII SA SCRII SI SA CITESTI ESTI SUPRACALIFICAT PENTRU ACEASTA MESERIE!! AI DEJA ALTE PERSPECTIVE IN VIATA, POTI TINDE CATRE ALTE IDEALURI!!!
La jandarmerie ajung „cazurile” nefericite, oameni care nu au posibilitatea si pregatirea pentru altceva mai bun, nici macar pentru un vis sau o speranta de mai bine.
La jandarmerie nu se cultiva decat frustrarea ! Iar aceasta refuleaza in momentul in care „cimpanzeii albastrii” ies din habitatul lor natural pentru a mentine ordinea printre „homo sapiens”, pentru ai „conduce”. Asta nu are cum sa se intample. Cei nascuti pentru a conduce, stiu deja sa scrie si sa citeasca…

:)) (6 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 13:57

Voi, ziaristii ar trebui sa mergeti la un meci intr-o galerie. Sa vedeti cum se comporta giolbanii aia, asa zisii suporteri. Apoi, scrieti in ziar ceea ce vedeti acolo. Sa va vad atunci daca mai spuneti ceva rau de jandarmi (asa cum sunt ei). Remember cicnirile dintre suporteri si jandarmi anul trecut la Unirii cand ziaristul lu peste a mers intre suporteri sa ia interviuri. A iesit dintre aia cu capul spart. Deci ?

Alex (1 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 14:02

Nenorocitii astia care comenteaza pe aici pro-jandarmerie…sunt,daca nu v-ati dat seama pana acum,postacii de serviciu ai insitutiei incriminate.Asa cum bat ei copiii unora,asa mi-ar placea si mie sa le bat copiii si sotiile…cat sunt ei la meci!Pai nu va suiti voi in masinile alea de 1000 de euro dupa terminarea programului,acele masini cu numere de IL,de IF,TR etc…Drum bun spre case jegosilor….drum bun.

martor (1 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 14:13

Am fost acolo este foarte adevarat ce scrie mai sus.credeti-ma ca ar mai fi multe de spus.Din pacate, ca si in cazul meu, au fost oameni nevinovati luati de pe strada.Sa vdm c va urma…

Cristi (2 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 14:16

Ii inteleg perfect pe jandarmi si eu as face la fel in locul lor. Meciul este un spectacol sportiv, nu sa ma duc sa ma injur si sa ma bat ca vecinul de scaun tine cu Dinamo si eu Steaua. Sunt incapabil sa inteleg ultrasii. De ce sa mergi la meci doar ca sa te bati? Asta e scopul in viata? Si jandarmii aia sa stea ca balegile, sa stea sa separe graul de neghina? Nu mai merg la peluza niciodata. Daca nu am bani de tribuna a II-a nu ma duc la meci. Daca merg la peluza numai meciul nu il vad. Vad ba steaguri, ba trebuie sa fiu atent sa nu imi iau vreo bucata peste ochi, ba se bulucesc toti ca disperatii. Este absurd. I-as inchide in cusca pe cei de la peluza sa se bata ca chiorii, dar apoi nu salvare si nu tratament. Nu sunt obligat ca cetatean sa asigur plata serviciului medical pentru un tampit care se duce sa se dea cu capul de pereti ca nu a castigat Rapidul un meci. Muriti ma totii. Vreti sa dati cu pumnul pe stadioane si sa fiti nevinovati. Foarte bine ca i-a dat cu benzina pe fata. Poate asa se potoleste. Data viitoare poate ii da si foc. Legea la acesti „fani” nu se poate face decat cu bastonul pe spinare.

„U” Cluj (3 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 14:20

Tot ce se discuta aici e ca si oul sau gaina: Care a fost primul?

Nu e normal ce fac aceste brute care se ascund in spatele legilor si cagulelor si astept ziua cand se va infiltra intre ei, la o interventie, o camera ascunsa sa demaste toate abuzurile „legale”.
Dar va intreb e normal ca la meciul romania – ungaria (am stat in peluza sud sector 107) sa fiu scuipat, lovit cu obiecte, pahare scaune… de catre fanii de la inelul de sus (cica erau stelisti) pentru simplul fapt ca am nimerit langa rivalii lor (cica jos erau dinamovisti)? Astea sunt lucruri normale. Am vazut in peluza sud la romania -ungaria niste animale dorgate al caror loc nu e in civilizatie. Cand am intrat pe la poarta C se bateau pe scari suporterii romani intre ei si era plin de sange pe jos, in conditiile in care erau multi copii si batrani la meci.
Asta a fost scopul lor sa vina la meciul nationalei sa isi regleze ei „conturile”? Mari nationalisti.
Asa conducatori, asa legi, asa oameni.
Va tot victimizati ca sunteti batuti de jandarmi dar e normal sa mergi la meci cu bate si cocktail-uri molotov (daca e adevarat ce scrie in articol)
Am tinut, tin si am sa tin toata viata DOAR cu Universitatea Cluj dar refuz sa mai merg la meciuri cand vad ca doi oameni se bat pentru simplu fapt ca tin cu doua echipe diferite.
In 2007 , ultima etapa U Cluj – Cfr, pe strada Pavlov langa parcul central din Cluj cameramanul jandarmeriei a primit un bolovan in cap de la un „ultras” si cand era la pamant a mai primit un picior in gura. Asta vi se pare normal? „Ultrasul” a primit ceva ani de inchisoare a iesit deja dar dupa mine ar mai fi trebuit sa stea cam 20. Un asemenea animal nu are ce cauta in societate. Daca unul din cei batuti ar fi fratele, verisoarul, tatal sau chiar fiul unuia dintre voi ultrasilor ati contiuna sa ganditi la fel?

radu m. (1 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 14:21

In mod normal as fi impotriva violentei, dar cu jandarmeria romana nu se poate discuta altfel. E inadmisibil sa lovesti cu cruzime, chiar cu sadism, oameni fara aparare cu justificarea ca „ai copii acasa”. Oamenii astia sint dezechilibrati psihic si n-au ce cauta in strada ca „forte de ordine”.

Daca fanii jandarmeriei au obiectii asupra sintagmei „fara aparare”, vreau sa subliniez ca in toate incidentele pe care le-am observat in multi ani de cind merg in peluza, jandarmii nu si-au revarsat frustrarile pe cei care au declansat violentele, ci pe cei cazuti la pamint si pe cei inofensivi. Ceea ce confirma ca lasitatea e un atribut esential al psihopatului.

Dan (2 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 14:46

@alex Saracul de tine ce ignorant esti. Iti doresc sa ti se intample si tie: sa iei o bataie crunta si o amenda sanatoasa pentru ca pur si simplu indraznesti sa te plimbi pe strada. Daca te-ai documenta mai bine, in tarile din vest (cum este, de exemplu, Franta…ca ma gandesc ca nu sti pe unde se afla), jandarmii nu bat tot ce prind, ci asigura cum pot ei mai bine integritatea cetatenilor, chiar si celor recalcitranti sau cum vrei tu sa le zici. Eu nu am avut niciodata probleme cu jandarmii (de ce oare?) dar stiu foarte bine cum actioneaza. Am fost si pe afara, iar diferenta dintre ce este acolo si ce gasesti aici este inimaginabila.

Andrei Galvanovici (2 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 15:49

@Suman negru: Nici nu incerc sa-l fac sa aiba incredere in organele statului nostru (din pacate). Il las sa-si formeze singur parerile. Eu sunt jurist de profesie si am intalnit ambele tabere prin natura muncii. Vazand ce comentarii pline de ura sunt aici, imi dau seama ca articolul atinge un punct sensibil.

Nu voi fi niciodata de acord si nici nu-mi voi invata copilul cu altceva in afara de aplicarea legii (buna, rea, cum e votata – e oglinda societatii). Or, daca il iei pe ultimul terorist, criminal, violator de pe strada si il bati inainte sa ii faci dosar penal, ai calcat, ca institutie, democratia in picioare.

seba (66 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 16:10

pana sa merg la romania – ungaria aveam si eu parerea ca jandarmii sunt personajele negative ale acestei lupte.

am stat la inelul de jos al peluzei sud pentru a incuraja echipa nationala. acolo, timp de vreo ora, a fost camp de lupta inter „suporteri” ai diferitelor echipe din romania.
la vreo 3-4 metri de mine se carau pumni, un tip ramasese inconstient pe jos, plin de sange, pentru ca primise un extinctor in cap (nu de la jandarmi!) si mereu trebuia sa te uiti in spate sau in sus, sa te feresti de huligani. organizarea a fost foarte proasta, cred ca erau doar vreo doi jandarmi in sectorul ala de peluza. au folosit gaze lacrimogene pe care le-a inspirat toata lumea, chit ca aveau vreo vina, chit ca nu. jandarmii s-au organizat foarte greu (mi s-a parut penibil comunicatul primului ministru cu aprecierile la adresa lor) si i-au scos pe huligani spre abia sfarsitul primei reprize. baietii aia, „dacii liberi” si adversarii lor, n-ar trebui sa mai aiba acces pe niciun stadion.

speedy (42 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 16:47

radu m #59> prezinti un punct de vedere uni-directional. eu sunt de acord ca jandarmii sunt niste brute si, de foarte multe ori fac abuzuri. dar daca tie ti se pare ca ultrasii care vin inarmati la meciuri sunt modele de echilibru, te inseli amarnic. cand te duci la teatru iti pui sisul la jartiera si molotovul in buzunar? de ce pe stadion ar fi nevoie sa o faci? la post-ul nr 21 lion pare sa fie un fin cunoscator al fenomenului ultras. marturisesc, nu sunt. l-am rugat sa-mi explice, dar a uitat…sau poate nu a avut timp. as vrea si eu sa inteleg filozofia asta ultras, daca exista vreuna. ce ii mana pe ei in lupta? ce idealuri au in viata? de ce vin pe stadion daca meciul propriu zis nu-i intereseaza? si ca sa fie clar, nu ma refer la membrii de galerie care vin, isi incurajeaza echipa, tipa, urla, injura…ma rog, traiesc meciul. ma gandesc la cei care vin cu bata, lantul, molotovul in buzunar…merg la meci, sau la razboi?

Cristian (3 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 18:11

Incredibil cata ura in comantariile pro jandarmerie. In mod evident aceste persoane nu au avut niciodata e a face cu jandarmii. Si nu ca ar fi ei usi de biserica. Ci poate din lasitate. Pentru ca sunt genul de persoane care nu ies niciodata in strada pentru nimic. Nici cand li se taie salariul cu 25% (!), nici cand alte categorii sociale sunt calcate in picioare si ar avea nevoie de solidaritate. Aceasta mare masa de oameni traiesc doar din ce se arata la televizor. Sunt incapabili sa vada dincolo de stirile zilnice prezentate de istericii din mass media aservita si incompetenta. Li se pare ca 2 injuraturi si un pumn pe stadion sunt probleme atat de grave incat se cere in gura mare „20 de ani de puscarie” si „pedeapsa cu moartea”. Dar in schimb suspina pe umarul lui gigi becali si l-ar vota pe nastase presedinte.

Ma aduceti intr-un asemenea grad de exasperare incat aproape imi doresc sa ploua cu bastoane si cu gaze lacrimogene peste mitingurile anti Rosia Montana doar ca se se mai trezeasca din aceste capete indoctrinate.

ps
– si inainte de ’89 existau destui de multi oameni care nu au avut de a face nici cu Militia nici cu Securitatea.

Mic (2 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 18:24

Nu e nici prima nici ultima data cand se intampla asa ceva si aici ma refer la jandarmerie.
Asta cu dinamovisti e o poveste lunga si daca iai asculta pe toti care au fost acolo si care au fost vanati pe strada ai umple o biblioteca. Multe replici dubios, multa bataie, multa umilinta, multa dezinformare si tot asa.
O idee ar fi sa ii oblige cineva pe jandarmi sa poarte in piept broderia cu numele si unitatea din care face parte dar nu o sa vedem asa ceva niciodata, se ascund in spatele mastii si dau in stanga si in dreapta cei care au fost la Universitate acum ceva timp stie despre ce vorbesc. Ca si aici au batut ce au prins chit ca era cum zic ei sau nu.
Tot inainte!

Mic (2 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 18:33

Dinamovisti au fost arestati dupa meci, cititi articolul calumea si nu mai aruncati vorbe aiurea.
Nu se duceau la stadion cu bate si molotoave!

„U” Cluj (3 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 19:05

Toti „ultrasii” sunteti orbiti de ura. Nimeni, din cei cu ratiune care au scris aici, nu apara jandarmii dar raspundeti la o intrebare:
Ce va impinge sa mergeti la un meci de fotbal (mai ales al nationalei unde toti ar trebui sa fim tricolori) cu bate, cutite, lanturi, cocktail-uri molotov…. ?
Si eu imi sustin echipa indiferent de rezultate, locul din clasament sau divizia in care joaca dar cat voi trai nu voi putea sa lovesc un om pentru ca a ales (din „n” motive) sa tina cu steaua, dinamo, brasov, timisoara, craiova…..

cineva (2 comentarii)  •  16 septembrie 2013, 19:31

Bun articolul dar lipsesc cateva precizari !
1. Molotoavele si batele (daca au existat) sigur erau pentru huni nu pentru jandarmi!
2. Acest razboi surd a fost inceput tot de onor jandarmeria cu multi ani in urma cand acesti „comandanti” si „generali” isi mai omorau din plictisuri pe stadioane si incercau ei sa-si arate calitatile „militienesti” in plina democratie!
3. Cineva nu intelegea ce-i mana pe „ultrasi” in lupta, draga comentatorule,cei cu bate si pumnale sunt huligani care merg sa intalneasca alti huligani, „ultrasii” fac coregrafii si ii gasesti in peluze la fiecare meci ! Nu te mai lua dupa prompteriste,citeste apoi apasa butoane pe tastatura!
4. Daca ai intinde creierele jandarmilor pe o strada normala ai aluneca mult mai bine cu schiurile decat intr-o iarna la Clabucet,asa sunt de nivelate emisferele cerebrale!
5. De aord cu dl jurist, jandarmi sunt decat reprezentantii institutiilor democratice care cu dusmanie calca legea si spiritul cetatenesc in picioare! Huligani in uniforme….

shady (4 comentarii)  •  17 septembrie 2013, 8:55

O rusine de articol sincer. De fapt presa in general este o rusine stim! Aserviti politic si subiectivi ne scarbiti! De cate ori am fost la meci niciodata nu am luat vreun baston si nici vreun jandarm nu s-a luat vreodata de mine. In schimb am avut parte de tot felul de incidente cu jigodiile pe care le denumiti ultrasi. Niste betivi si niste drogati care vin acolo exclusiv pentru a se bate, nu au nicio treaba cu fenomenul sportiv. Ei au drepturi?? Pai eu nu am dreptul sa stau sa privesc meciul fara a-i asculta cum injura si se comporta ca niste porci?? Nu am dreptul sa ma duc la meci cu copilul meu, fara sa imi fei frica de ce as putea pati din cauza fularului pe care il am la gat?? Astia sa se comporte ca niste animale si jandarmii sa ii stropeasca cu agheasma?? Tu chiar crezi ca jandarmii ii bat degeaba?? Legea e la caterina, interdicitiile alea sunt cele mai mari vrajeli, pai jegurile astea cum pot fi srtunite?? BRAVO JANDARMERIA, la mai mare!!

Radu (25 comentarii)  •  17 septembrie 2013, 10:38

Multi sunt ingroziti cand aud molotov , bata , lemn, bataie cand vin din partea suporterilor … dar de ce nu va ganditi ca in 99% din masinile romanilor se gaseste un pistol , o bata , un spray lacrimogen sau paralizant , un cutit , o telescopica etc .
In cazurile astea de ce nu se mai sesizeaza organele statului? Tot „huliganii” se bat in trafic in fiecare zi? Tot „huliganii” se impusca in trafic?

Burzum (43 comentarii)  •  17 septembrie 2013, 11:54

Mai bine ar fi „Mama ma duc la meci, sper sa nu mai ajunga acasa cativa jandarmi”

eu (1 comentarii)  •  17 septembrie 2013, 12:39

Aveti perfecta dreptate domnule jurnalist in ceea ce priveste relatia dintre jandarmi si suporteri.Intardevar suporterii sunt adevarati ingerasi mereu nevinovati si intotdeauna sunt provocati de jandarmi,intotdeauna inainte de a veni la meciurire de fotbal trec pe la biblioteca iar pe stadion striga numai citate din cioran si lovinescu. Oamenii legii sunt mereu vinovati iar ultrasii nu consuma niciodata bauturi alcoolice sau droguri inainte de a veni la stadion,iar tortele bineinteles ca sunt introduse in stadion tot de catre jandarmi.

speedy (42 comentarii)  •  17 septembrie 2013, 12:59

da, radu, huliganii se bat in strada si in trafic. nu sunt neaparat aceiasi care merg pe stadioane, dar tot huligani sunt. multumesc lui „cineva” pt explicatie. o accept, cu o singura rezerva: daca intrebi un animal din ala care umbla cu bata si molotovul ce e, el nu va zice „huligan”, ci „ultras”. deci? cum faci diferenta intre un huligan si un ultras? cum o fac eu, cum o face orice om de pe strada? pana la urma, cum o face jandarmul? nu le iau apararea jandarmilor. stiu si eu cum sunt, si de multe ori fac abuzuri. si intr-adevar de multe ori dau cu bastonul si apoi intreaba – daca mai intreaba. e memorabila gafa de un meci de hochei, cand ei s-au repezit sa recupereze pucul ajuns in tribuna, ocazie cu care au lovit cativa suporteri, in timp ce jucatorii isi vedeau de joc – caci este o lege nescrisa a hocheiului ca, daca pucul ajunge in tribuna, ii ramane celui care il prinde. pt mine aia a fost apogeul „inteligentei” jandarmilor. si totusi…de ce e nevoie de huligani pe stadioane? acum sincer, daca nu ar fi ei, credeti ca ar mai fi nevoie de jandarmi? nu s-ar stinge in felul asta de la sine orice conflict?

alex (5 comentarii)  •  17 septembrie 2013, 19:40

@Dan— mai citeste odata comm.meu si poate ai sa intelegi ceva. Acum nu faci decat sa te contrazici singur ))

cris (5 comentarii)  •  18 septembrie 2013, 13:40

adica te inarmezi cu o sticla cu benzina si cu bricheta langa ea si te astepti sa fi tratat omeneste?

Adi (32 comentarii)  •  20 septembrie 2013, 22:18

propun ca, langa fiecare stadion, sa fie sapata o groapa mare in care sa intre benevol toti cei care vin la meci cu ura pe echipa adversa, si cu arme, si sa se bata acolo intre ei pana la moarte. Daca asta vor, de ce sa nu li se dea?! 😀 Si groapa sa fie marcata cu o cruce uriasa, pe care sa scrie civilizat: Aici sunt dusmanii dumneavoastra!!! HaHaHa! 😀

lord belial (49 comentarii)  •  24 septembrie 2013, 10:43

asasini, gabori asasini

vasco (1 comentarii)  •  25 septembrie 2013, 7:33

Dupa aceea de avocat,meseria de jandarm(a se citi bataus ) e cea mai urita.Uite de-aia eu cind o sa ma fac mare vreau sa ma fac stefan banica sau basescu.

vasco (161 comentarii)  •  25 septembrie 2013, 20:31

Ce te-a deranjat la postarea mea de ai sters-o?

kiian (1 comentarii)  •  2 octombrie 2013, 13:36

Eu sunt tanar,am 31 de ani,merg foarte des pe stadioane….si da,arat a ultras.Niciodata nu am fost agresat de jandarmi si asta pt ca imi vad linistit de treaba mea.Merg pe strada impreuna cu alti prieteni,nu atragem in nici un fel atentia…doar niste tineri care se indreapta linistiti catre stadion.In tribune(chiar si in peluze)cantam,scandam…mai si injuram,incurajam echipa si atat.Cand lucrurile degenereaza ne indepartam frumos de grupul „ultrasilor”.Jandarmi vin la meci pt ca asta le este meseria,dar ultrasii vin pt ca placerea lor este bataia,cu alte grupuri de „suporteri(de preferat sa fie un nr mai mic,sa-i cotonogeasca….si mai firavi) ori cu jandarmii.Jandarmii chiar daca nu mai putin ei sunt antrenati si bine echipati,este logic ca vor castiga acest „razvoi”!Nu mai plangeti ca sunteti agresati,loviti,insultati de jandarmi cand voi pt asta mergeti catre stadion,multi dintre voi nici nu ajungeti.

Comentează