Arhiva

Toate articolele
Cele mai noi articole de Arhiva
De cînd îl știu

Vara lui 1987. Radio București difuza lunea o emisiune de sport, “Magazin sportiv”, o retrospectivă a săptămînii precedente. Acolo, de ceva vreme, Ovidiu ținea o rubrică. În vara aceea, după Wimbledon, a recitat, cu vocea sa joasă și gravă, o […]

...

Ponta a vrut să se folosească de imaginea lui Halep în campanie, dar ea l-a refuzat

Mai întîi știrea, fără comentariu. În perioada 2-16 noiembrie, prim ministrul Victor Ponta a făcut presiuni la Simona Halep pentru un meci de imagine. Schimbul de mingi ar fi urmat să aibă loc la clubul Stejarii, care aparține omului de […]

...

Reunirea de la Rahova

Ieri, de ziua lui Gică Popescu, Hagi i-a strîns și au mers la Rahova. Pe Stelea și pe Didi, pe Dumitrescu, pe celălalt Ilie, „Cobra”, pe Gâlcă, pe Gabi Balint. Plus Chivu, cel care va putea spune peste ani că […]

...

Revoluție în fotbal declanșată de comentatorii TVR! » Iată 10 informații care vor bulversa Universul :)

FIFA a decis să-i introducă pe cei 8 comentatori TVR în albumele Panini. Mario Balotelli a anunțat pe Twitter că oferă 4 Bocanaci și 3 Mihoci pe un Șelaru. Celebrul comediant american Dave Chappelle a declarat că a ajuns la […]

...

Ion Țiriac, bomba nucleară și o demonstrație de meserie

Sînt 12 ani de atunci. Un interviu cu Ion Țiriac pe tema finalei de Cupa Davis cu SUA, cea de la București, din 1972. Bogdan Enoiu și trupa sa de la McCann au organizat atunci un eveniment superb, „Rejucarea unui […]

...

Puneţi-l pe Pintilii în fruntea Jandarmeriei!

A fost o seară în care adevăratul şef al forţelor de ordine a fost Pintilii. Băiatul din Ruginoasa care după ghiuleaua spre vinclu s-a dus şi i-a ascultat cu urechea pe unguri. Aşa, bărbăteşte şi neaoş, cu faţa lui de […]

sâmbătă, 7 septembrie 2013, 11:56

A fost o seară în care adevăratul şef al forţelor de ordine a fost Pintilii. Băiatul din Ruginoasa care după ghiuleaua spre vinclu s-a dus şi i-a ascultat cu urechea pe unguri. Aşa, bărbăteşte şi neaoş, cu faţa lui de antivedetă şi gesturile simple de muncitor disciplinat. Pintilii a fost tatăl BGS-ului şi părintele Jandarmeriei Române.

În rest, ar trebui să fim fericiţi pentru 3-0 şi să ne fie ruşine. În acelaşi timp.

Ne-au umilit „parte-n parte”

Au fost 1.000 de poliţişti, 1.000 de jandarmi şi aproape 1.000 de lucrători BGS. De partea cealaltă, veniţi cu trenul sau cu maşinile, vreo 3.000 de unguri.

Adică trei mii de presupuşi profesionişti în prevenirea şi stingerea conflictelor şi trei mii de unguri veniţi să facă mizerie, scandal şi pagube. Rezultatul? Ne-au vandalizat Centrul Istoric, au creat panică şi violenţă în Gara de Nord, au făcut ce-au vrut pe Arena Naţională. Dobitoci în tricouri mulate, cu maximum trei meciuri urmărite cap-coadă în ultimul an, vomitînd în pauzele dintre pumni şi ţipete.

Aşteptăm Tibetul

Dacă veneau 10.000, trebuia sa ieşim fiecare la uşi, să le dăm femeile şi să le predăm cheile casei. În faţa a 10.000 de interlopi, indiferent de ţara care i-a scuipat pe harta urii, organizatorii şi minunatele forţe de ordine ne-au demonstrat că trebuie să ne predăm.

În ziua în care am demonstrat că mai reprezentăm ceva în fotbal, am înţeles că putem fi cuceriţi, la propriu, şi de o ceată de călugări tibetani care se încruntă la intrarea dinspre Glina.

Aceleaşi forţe, cu două feţe

Jandarmii şi BGS au fost de nenumărate ori smardoii aroganţi ai ţării lu’ peşte prăjit. Cu presa, cu galeriile echipelor româneşti, cu manifestanţi ai diferitelor cauze. Cu noi, pulimea crescută cu frica-n cocoaşă şi creierele modelate sub izbitură de pulan.

Cînd au venit trei mii de maghiari, adică jumătate de peluză, aruncînd cu sticle, înjurînd şi scuipînd, ne-a lovit europenismul şi cufureala civilizatoare.

De ce i-aţi mai transportat spre stadion, de la Gară?

De ce nu i-aţi ridicat ca pe băieţii de la blogul de cultură, în Piaţa Universităţii, acum ceva vreme?

De ce i-aţi mai lăsat să intre în stadion?

Ţara noastră

Da, sîntem ţara în care copiii ne sînt mîncaţi de cîini. Da, am înţeles şi ieri asta, încă o dată.

Sîntem ţara în care la înmormîntarea interlopului minoritar Caiac vin mai mulţi craioveni decît la înmormîntarea căpitanului legendar Ştefănescu.

Şi ţara în care ne-am obişnuit cu cefele transpirate ale unor băieţi cît casa care păzesc măreţul Cotroceni, pleznind de lene şi inutilitate. Ne-am obişnuit cu delegaţiile demnitarilor, cu girofar şi escorte luxoase, în care se-ndeasă gărzi de corp. Şi în care trebuie să ne obişnuim că 10.000 de intruşi beţi, veniţi la ceas de seară, ne pot umili.

Prost e cine crede

Mircea Sandu: „În mod cert nu vor fi incidente la meciul cu Ungaria. Noi avem corespondenţă permanentă cu federaţia lor. La meciul tur s-au comportat excepţional, nu doar federaţia lor, ci întreaga populaţie din Budapesta”.

Ne aşteptam ca pe ruta Budapesta-Bucureşti creaturile să consume limonadă pe tren şi să coboare rîgîind, cu un zîmbet suav, pe peronul Gării de Nord?

Aţi tipărit fluturaşe cu obiective turistice pentru aceste bestii mirosind a spută. Vă gîndeaţi că, poate, înainte de meci, vor vizita Grădina Botanică sau Ateneul?

Ce corespondenţă utilă s-a purtat? Sau şi-au bătut joc de noi şi maghiarii oficiali, îndopînd un tren cu cele mai violente exemplare dintre ultraşii lor?

Aici, Bucureşti, România

În minutul 80 al partidei, imediat lîngă Arena Naţională, un român beat s-a postat în faţa maşinii Gazetei Sporturilor, la semafor. A scuipat parbrizul şi a lovit cu piciorul în uşi. Văzuse numărul de înmatriculare, „GSP”, şi înjura presa română.

În maşină era doar Dan, şoferul: venise să preia reporterii ziarului şi să-i aducă în redacţie.

Individul a continuat, Dan a deschis uşa. Nu trebuia, dar a crezut că-i vorba doar de un beţiv care urăşte presa. Cînd a coborît, alt individ l-a lovit din spate cu o sticlă în cap. Dan a căzut.

Cu sticla spartă l-au tăiat pe gît şi pe spate, apoi l-au bătut zdravăn. I-au fracturat degetele, a încasat şi o bîtă.

Poliţiştii şi jandarmii nu au existat. Erau ocupaţi să asigure liniştea şi ordinea în zona fanilor maghiari. Da, da…

În fundul gol

Noi sîntem România. Dacă trei mii de unguri sau trei români vin beţi să ne umilească, vor reuşi.

Iar dacă va fi vorba de zece mii, ne-am convins: îi aşteptăm fericiţi că mergem la barajul pentru Mondiale. Îi aşteptăm în fundul gol şi cu uşa descuiată.

Comentarii (117)Adaugă comentariu

rico (9 comentarii)  •  8 septembrie 2013, 2:33

De vina sint acei „SEFI” AI POLITIEI care in astfel de situatii cind AR TREBUI SA PROTEJEZE OMENIREA de bestii precum acesti HULIGANI unguri sau de „MINERII” care si ei au invadat Bucurestiul in urma cu vreo 20 de ani, S-AU COMPORTAT CA NISTE CIRPE MURDARE… Imi amintesc ca la Campionatul European di Belgia /Olanda, politia locola i-a batut pe HULIGANII ENGREZI de i-a zapacit si i-a si expulzat din tara si NIMENI NU A MAI INDRAZNIT SA ACUZE POLITIC PE CINEVA…. Numai in Romania, acesti „POLITISTI” sint ZMEI CU „ochelaristi” de 50 kg si SE CACA PE EI IN FATA BANDITILOR !!!…

vest catre est (1 comentarii)  •  8 septembrie 2013, 7:00

Sa stiti ca pestele de la cap se-npute.
Atunci cind politia a facut greva si a cerut afara cu ‘chioru’, a avut dreptate.’EL’a fost acela care a desfiintat multe posturi de politie, si pentru ce ? pentru ca odata va fi o destabilizare in tara ,asa cum vrea AMERICA (Bush). Iata ca apar „roadele acum .”

Bicicleta fara lant (27 comentarii)  •  8 septembrie 2013, 8:22

Ai dreptate in legatura cu ineficienta fortelor de ordine. Posibil sa li se fi cerut sa se poarte cu manusi altfel ce sens mai au felicitarile premierului. Cat despre soferul Dan,el trage ponoasele colegilor din trust asa zisi jurnalisti care ridicau in slavi comportamentul huliganilor, zisi utrasi, fata de Becali , Mititelu, Dragomir,Sandu, Copos. Nu v-ati gandit ca intr-o zi se vor rafui si cu voi ? Oricum Dan sa zica mersi ca nu scria pe masina Pro.

Aristotel (43 comentarii)  •  8 septembrie 2013, 8:26

Pentru potolirea batausilor, se fac cheltuieli enorme ! Se comaseaza plutoane de jandarmi, politisti, etc… pentru ce ? Ca sa nu se bata berbecii ? Lasati-i frate, sa se bata pina ramine unul ! Au fost 3000 fanatici unguri ? Aruncati in lupta, 3000 fanatici romani ! Care pe care! Daca nu sunt inarmati, dati-le bite de basebal, la fiecare ! Bagati-i pe stadion si lasati-i sa se omoare intre ei, pina ramine unul din fiecare tabara… Glumesc, desigur !… Nu se poate altfel sa-i potolim ? Eu cred ca tocmai prezenta fortelor de ordine ii infurie… Se putea organiza transportul lor de la gara pina la stadion, in liniste, dar i-au lasat sa se zbenguie pe strazi, sa bea, sa se imbete si sa faca rele… Si apropo de transport; trenul cu suporterii unguri, trebuia dus in gara Obor ( daca mai exista ! ) era mai aproape de stadion ! Inca o masura se putea lua; in reciprocitate cu ungurii, nu organizam excursii la meciurile nationalei, pe teritoriul respectivei tari ! Adica; nu venim la voi, nu veniti la noi ! Simplu ! S-a vazut ca fortele de ordine, nu sunt tocmai pregatite pentru riposta, folosesc in disperare gaze lacrimogene… Nu era mai bine, sa nu mai permitem prezenta la meciurile nationalei, a suporterilor celorlalte tari cu care ne intrecem ? Era mai bine ! Repet: prezenta trupelor de ordine, fac mai mult rau decat bine… Parerea mea ! Cred ca de suparare, la intoarcere in Ungaria, au facut prapad pe unde au trecut , dar nu ne mai spune nimeni, sa nu agravam si mai mult starea de spirit intre noi si unguri !.

seba (66 comentarii)  •  8 septembrie 2013, 10:11

am avut bilet la inelul de jos al peluzei sud. din pacate acolo, timp de o repriza, a fost camp de lupta intre niste „supoerteri” de la steaua si dinamo. cam vreo ora s-au carat pumni, s-a aruncat cu fel de de fel de obiecte, un tip era intins inconstient pe jos, plin de sange si nimeni nu a intervenit sa opreasca bataia. nici stewarzii, nici jandarmii care priveau linistiti de la tribuna a doua. in sectorul ala, cred ca erau vreo doi jandarmi, atat. si au dat cu gaze lacrimogene. gaze pe care le-au inspirat toti cei de acolo indiferent ca aveau vreo vina sau nu. in prima reprezia, in loc sa se uite la meci, lumea era mai de graba atenta sa se apere de huligani. foarte prost organizat. comunicatul primului ministru e penibil.

Marius (1 comentarii)  •  8 septembrie 2013, 10:19

Pintilii e iesean…Ruginoasa e la 60 km de Iasi. Il stiu de mic…am jucat cu el de nenumarate ori.

dsv (1 comentarii)  •  8 septembrie 2013, 12:08

interesant ca orice scriitura frumoasa! tara noastra e unica in lume-si toata lumea stie asta.

chr508 (1 comentarii)  •  8 septembrie 2013, 17:24

Pana nu o sa avem o lege gen Second Amendment in Statele Unite nu o sa avem parte de liniste, iar interlopii or sa faca mereu legea. Strictetea in obtinerea unei arme de foc dauneaza doar oamenilor cinstiti. Interlopul lui peste prajit oricum isi procura in mod ilegal o arma de foc daca vrea, dar un cetatean cinstit are foarte multe piedici in a procura pana si un pistol (nu mai vorbim de o arma de asalt) pentru apararea lui si a familiei lui. Ca jandarmii, politistii si BGS-ul sunt niste piz…(fete) asta stim cu totii. Dar hai sa ne imaginam ca toti proprietarii de terase din centrul vechi aveau cate un pistol la ei sau managerii care erau acolo in momentul in care ungurii au facut ravagii. Mai indrazneau jegosii aia sa miste? Eu nu cred.

laurentiu (6 comentarii)  •  8 septembrie 2013, 21:41

Respect Maria!! Un coleg de-al tau era „ingrozit ” de brutele maghiare, dar nu vedea ce brute am devenit noi. Nu dadea bine la imagine ca la un „moment” asa fericit sa amintesti de brutele din cealalta peluza

vl17 (1 comentarii)  •  8 septembrie 2013, 22:53

Pintilii tot respectul!!!daca conucatorii jandarmeriei ar fi avut atitudinea asta,jegurile alea trebuiau tocate marunt marunt..2 saptamani sa nu mai poata sa se ridice din pat!dar culmea fix acum s-au gandit sa aiba mai mult decat 2 clase si nu au reactionat…

Fraaadi (2 comentarii)  •  8 septembrie 2013, 23:54

Tradu-l si citeste:
index.hu/bloghu/foenix/2013/09/08/bukarest_nem_europa_romania

unu din „provincie” (1 comentarii)  •  9 septembrie 2013, 12:41

In principiu, mi-a placut articolul dar la capitolul „na,na !”, si-au luat-o, gorilele maghiare, tare de tot !!! Atat in Gara de Nord , Centrul Istoric, cat si la stadion…… ! Asa ca, din punctul asta de vedere, nu-i dau dreptate autorului articolului. Nu stiu daca ati observat dar dupa meci, abia isi mai tarau hoiturile spre gara ….. ! Oricum, isi vor aminti cu „placere” de „suvenirurile” primite in „patria tiganilor” !!! Sa mai pofteasca ! Ii asteptam cu „drag” ! Hai Romania !

Manea Catalin (5 comentarii)  •  9 septembrie 2013, 13:58

Voi chiar credeti ca a existat bataia aia de la semafor ? … Sticle, taieri, lovituri din spate… Asta ce viseaza noaptea, scrie ziua. Nu credeti ca ar fi aparut handicapatii la Tv, ca nu isi pot face meseria, ca libertatea presei, …

Vasile (1 comentarii)  •  10 septembrie 2013, 17:08

Manea Catalin, esti foarte foarte fraier.
Mi-a placut ce-ai scris, Berceanule.

MARIO ANTI-BOZGORI (1 comentarii)  •  11 septembrie 2013, 11:19

Imi pare rau pentru Dan…imi pare foarte rau ca nu le-am dat 5-6 goluri la bozgori…imi pare rau ca nu avem mai mult curaj in noi!HAI ROMANIA!

cosmin (1 comentarii)  •  11 septembrie 2013, 13:53

JANDARMERIA SI POLITIA SI-AU FACUT DATORIA. CINE ARE CEVA CU ACESTE INSTITUTII POATE FI CATALOGAT CA INFRACTOR.

Fraaadi (2 comentarii)  •  11 septembrie 2013, 14:24

Dedicatie pentru Piturca („Mititelu” in lb. maghiara). Nu a inteles cum de-au reusit maghiarii sa baga cinciul in poarta balticilor. Poate pentru ca au fost sustinuti de campioni:

vlv.hu/news/8236/egervari-megkoszonte-a-kiallast

Comentează