Îi apărăm sau nu?
"Simfonia Lalelelor" continuă cu parada politicienilor în şcoli: PSD-ALDE vrea campanie electorală în timpul orelor de curs
După două săptămâni, instituţiile statului dau semne de viaţă în cazul fetiţei care a făcut tumba pe asfalt la Piteşti, în faţa premierului Dăncilă. Au fost depuse peste 80 de reclamaţii şi sesizări la Protecţia Copilului, la Poliţie şi la Inspectoratul Şcolar. „Cred că e o acţiune cumva instrumentată din zona politicului!”, comenta inspectorul de Argeş, pentru hotnews.ro.
În fine, politic, nepolitic, reclamaţiile au fost depuse, „organele” trebuie să le dea un răspuns. În presa locală, purtătorul de cuvânt al Primăriei Piteşti a declarat incidentul drept „regretabil”, nu şi parada, unde participarea „s-a făcut pe bază de voluntariat”. Primăria „nu ştia ce conţine programul artistic”.
Protecţia Gimnasticii
Directorul de la Protecţia Copilului Argeş încă are dubii: „Antrenoarea ne-a asigurat că există acordul părinţilor pentru exerciţiul din cadrul evenimentului”. O fi un acord de tipul: „Eu l-am făcut, dumneavoastră îi rupeţi oasele”. Protecţia Copilului investighează meticulos dacă tumba a fost corespunzătoare. „Am solicitat Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică un punct de vedere cu privire la modalitatea de desfăşurare a acestui exerciţiu şi dacă nu cumva acesta a pus în pericol integritatea minorei”, a declarat şeful DGASPC Argeş, citat de curier.ro. „Nu cumva” e elementar aici, cum ar spune Sherlock Holmes.
Federaţia trebuie să jurizeze acum exerciţiul micuţei. Tumba e de o dificultate medie, dar gimnasta a comis o greşeală majoră de execuţie: n-a prins cercul la aterizare, prin urmare trebuie penalizată. Pentru mai multe lămuriri, Protecţia Copilului se poate adresa, la fel de bine, şi Federaţiei Române de Gimnastică, şi acolo se fac tumbe. Despre asta au înţeles autorităţile că este vorba: despre şansele sportului românesc la medalii. Nu despre dreptul la sănătate şi la demnitate. Dacă mai avansează ancheta, o să aflăm că fetiţa e de vină, performanţa ei nu s-a ridicat la înălţimea momentului.
Politrucii strigă: „Politizare!”
„Cele mai multe din aceste sesizări pun accentul pe caracterul politic al evenimentului, ceea ce nu este în competenţa noastră de verificare”, a adăugat şeful DGASPC Argeş. Doar când părinţii îşi duc copiii la un miting contra Guvernului, atunci da, Protecţia Copilului are competenţe să verifice dacă nu cumva minorii au fost exploataţi în scopuri politice, destabilizatoare!
În timpul ăsta, cât asistenţii sociali se interesează dacă micuţa gimnastă s-a rostogolit regulamentar, la Parlament, 35 de senator din coaliţia aflată la guvernare au semnat un proiect de modificare a legislaţiei electorale. Şerban Nicolae e capul de listă, printre semnatari se numără şi fostul ministru al educaţiei, Liviu „Genunche” Pop. Proiectul respectiv elimină interdicţia de a se face campanie electorală „în instituţiile de învăţământ, în timpul programului de învăţământ”. Deschide drumul spre politizarea totală a şcolilor. Social-democraţia românească are, se pare, o mare părere despre copii: nu sunt doar animale de circ, sunt şi animale de Zoo. O să fie puse la intrarea în clase plăcuţe cu „Homo sapiens, sapiens şi iar sapiens”.
Şcoala de partid e orice şcoală
Să expui copiii în folosul politicienilor, să-i înşiri în poze electorale, să le ignori dreptul la educaţie promovând candidaţi la ora de curs încalcă Legea nr. 272/2004, cea atât de dragă ministrului muncii. Propunerea asta, dacă e votată, ar scuti primarii de explicaţii când cheamă elevii să defileze pentru distracţia mai-marilor de la centru.
Să reclami un abuz contra copiilor e „politizare mediatică”. Să opreşti ora de română în numele unor agramaţi notorii e normalitate. Exerciţii de imagine în locul exerciţiilor de algebră, iată şi mult amânata reformă în educaţie! Aşteptăm cu interes părerea DGASPC-urilor din lumea-ntreagă despre asta. Deşi e o părere previzibilă, ştim prea bine cum îi apără statul român pe copii. La asemenea abuzuri în serie, nu mai e vorba despre ce fel de oameni sunt politicienii sau despre ce cuvinte necunoscute ar putea învăţa copiii de la Viorica Dăncilă. E vorba despre ce fel de oameni suntem noi. E datoria noastră morală şi legală să acţionăm când un copil e în pericol. Iar proiectul ăsta e un pericol pentru toţi cei mulţi, care nu se pot apăra şi nici nu pot deveni mai puternici altfel decât trăgând de halterele din ghiozdan.