Misterul camerei 712
Ce vrea conducerea Federaţiei cu sondajul intern? Să afle mai multe despre activitatea şi procedurile colaboratorului Liviu Dragnea

Chestionarul „Flori, fete sau băieţi?” pe care conducerea FRF l-a trimis pe mail angajaţilor are un scop. Altul decât să-şi mai dea o primă, pentru că poşta şi-a îndeplinit obiectivul.
Curiozitatea lui Răzvan Burleanu datează din 13 iunie 2015, de la meciul României cu Irlanda de Nord, scor 0-0. Din delegaţia FRF la Belfast au făcut parte, atunci, mai mulţi demnitari. „Sunt colaboratorii noştri”, a explicat Departamentul de Comunicare al Federaţiei.
Colaborarea de la Belfast
„Colaboratorii” nu numai că au efectuat deplasarea alături de „naţională”, dar au fost şi cazaţi în acelaşi hotel cu „tricolorii”, la Hilton-ul din Belfast. Din factura publicată de enational.ro, reiese că în camera 708 a stat Liviu Dragnea, iar în camera 712 a stat Liviu Dragnea. Dacă stăteau amândoi într-o cameră, gradul de ocupare ar fi fost de 200 la sută şi bătea la ochi.
Burleanu ştie cine e Liviu Dragnea din prima cameră: lider PSD, fost vicepremier, fost ministru al Dezvoltării. Acum încearcă să afle, discret, din aproape în aproape, cine e şi cu ce se mai ocupă colaboratorul Dragnea din camera 712. Aşa se explică întrebările în diagonală, intitulate pudic, dar sugestiv „Relaţii de serviciu pe orizontală şi verticală”, din chestionarul pe care l-aţi putut citi în Gazeta de azi.
Aparent naiv, şeful FRF îşi întreabă subalternii de ce-au fost angajaţi. „Descrieţi activitatea pe care etc, etc”. De fapt, întrebările se adresează misteriosului colaborator: „Ce proceduri utilizaţi în activitatea voastră curentă?”. Şi procurorii au sondat şi încă sondează „procedurile” lui Dragnea de la 712. Doar că formulează întrebări mai aplicate. Iar scopul lor e cu totul altul decât al preşedintelui FRF, care nu vrea decât să înveţe de la cei mai buni.
Întrebări despre cultura infracţională
Din sentinţa în Dosarul Referendumului, reiese că Dragnea de la 712 e o mină de aur pentru lupii tineri şi zeloşi. Federalii noi vor să-şi descoase pe îndelete „colaboratorul”, să afle mai multe despre obţinerea de foloase necuvenite, asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni şi alte „proceduri” din cultura lui organizaţională.
Cu cine interacţionează? Asta e bine de ştiut şi de trecut pe lista cu invitaţi, în următoarele deplasări ale „naţionalei”. Cine e şeful lui, cui raportează? Bună poanta. Ce suport informatic foloseşte şi în ce scop? Sau e doar un suport electronic, care trimite SMS-uri? E suficient timpul de lucru, adică un mandat de patru ani? Sau trebuie multiplicat? În ce măsură activitatea îl satisface pe plan personal şi profesional? Cu alte cuvinte, se merită, dom’le, pâinea asta albă, după coada la DNA şi condamnarea de doi ani cu suspendare?
De bun-simţ întrebările, pertinente. Sigur vor veni şi răspunsurile. Peste 300 la sută dintre angajaţii FRF, aduşi cu autocarul la Casa Fotbalului, vor completa chestionarul, pe liste suplimentare. Iar conducerea Federaţiei va afla, cu acest prilej, că 50 la sută din subalternii săi sunt din Teleorman, 50 la sută, din Mehedinţi, iar restul, din Coloneşti, Olt.