Martirul cu sacoşa plină
Dumitru Dragomir e din ce în ce mai nevinovat. A fost condamnat şi în Dosarul drepturilor TV pentru Liga 1

Fostul şef al LPF a strâns, în primă instanţă, zece ani de închisoare, din două dosare. Acum câteva zile, a primit trei ani cu suspendare, în Dosarul dezafilierii Universităţii Craiova. Încă de atunci, Dumitru Dragomir a intrat la bănuieli.
După ce a fost condamnat şi în Dosarul drepturilor TV, la şapte ani cu executare, s-a lămurit. Verdictul ăsta, zice el, nu face decât să-i dovedească nevinovăţia.
Maltratat de ciocănel
Dacă eşti condamnat o dată, treacă-meargă. Mai greşeşte omul. Dar, dacă apari ca inculpat în mai multe dosare, e clar. Ţi se coace ceva la brutărie. Eşti vânat de doamna aia legată la ochi, înarmată cu un ciocănel. O fi ea oarbă, dar are braţul lung şi atletic.
„Sunt total nevinovat, dar am mai multe dosare. Vor să mă bage la puşcărie!”, a spus Dragomir. Împotriva lui există, adică, o vastă conspiraţie. Încă de când era la Ligă, i s-au întins capcane cu bani la tot pasul.
Vinovat, se ştie, eşti doar până la uşa tribunalului. După ce intri, devii automat un cetăţean model. Adevăraţii suspecţi sunt cei care n-au dosare penale. Sunt mână în mână cu legea. Merg contra curentului, ca sabotorii. La capătul opus, două, trei sau mai multe dosare penale, crede Dragomir, garantează că, practic, dacă nu cumva şi teoretic, eşti inocent ca un prunc.
Spălătoria profesionistă de fotbal
De data asta, Dragomir a fost condamnat pentru evaziune, spălare de bani şi delapidare. Banii i-a spălat prin intermediul LPF, scrie în rechizitoriu. A luat din banii cluburilor. E drept, n-a băgat mâna în buzunarul echipelor fără să ceară voie. A primit aprobarea Adunării Generale.
Şefii din Liga 1 nu prea spuneau „nu” la taxa de protecţie. Iar Dragomir le făcea numai oferte de nerefuzat. Le vindea terenuri la preţuri imbatabile. Sau îşi punea la dispoziţie hotelul pentru petrecerile arbitrilor.
În Dosarul drepturilor TV, Dragomir a cerut un comision de trei milioane de euro. Un bacşiş, în comparaţie cu valoarea totală a contractului cu cabliştii, semnat în 2011. Conform procurorilor, comisionul a fost încasat de o firmă care n-a făcut nimic în legătură cu drepturile TV. Banii au circulat prin conturi până în sacoşa fostului şef al LPF. I-a luat cu porţia. Dacă-i lua o dată, suna un prieten şi împrumuta o valiză.
Campionat falit, cu victime bogate
Ne tot întrebăm cine e vinovat de sărăcia din fotbalul românesc Nu ne întrebăm bine. Întrebarea e: cine e total nevinovat? Dumitru Dragomir se recomandă pe sine. După verdictul din dosarul dezafilierii, s-a prezentat, modest, drept o simplă victimă a Codului Penal. „Asta e justiţia română!”.
„La recurs, dacă dăm tot peste cineva ca doamna judecător, nu mai avem ce face, ne iau tot, mergem la puşcărie”, a comentat părintele spiritual al şmecherilor din fotbal.Un singur judecător a sesizat stofa de martir a lui Dragomir. L-a achitat încă din primă instanţă în Dosarul sediului Ligii, după un proces relaxat, care s-a întins pe durata a cinci ani.
Între timp, Geanina Terceanu a fost eliberată din funcţie şi trimisă în judecată pentru fapte de corupţie. O dovadă în plus că fostul şef al Ligii nu bate câmpii persecuţiei. Robele negre conspiră făţiş contra lui şi a altora, total sau parţial nevinovaţi.