Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Nu Arafat e victima!

La cinci luni după Colectiv, şeful salvatorilor ne ameninţă voalat. Dacă mai comentăm mult, suntem pe cont propriu în situaţii de urgenţă

Permalink to Nu Arafat e victima!
duminică, 3 aprilie 2016, 5:34

Raed Arafat le-a transmis celor care vor să-şi exprime sprijinul pentru el că „ieşirea în stradă nu e o soluţie”. Apoi a jucat cartea lui preferată, cartea apolitică. Oricât de seducătoare e comparaţia cu ianuarie 2012, nu se află în aceeaşi situaţie. Între el şi mulţime stau 64 de morţi. Imposibil să-i ignori. Despre ei e vorba, nu despre profesioniştii sacrificaţi ori sanctificaţi în luptele electorale. Să nu confundăm planurile, să nu amestecăm rolurile.

Secretarul de stat în MAI e „mâhnit” că rude ale victimelor îl dau în judecată. Cineva se foloseşte de durerea lor şi le „inoculează că au fost neglijenţe”, a explicat Arafat, într-o emisiune TV. „Sunt un pic dezorientat cum să mă comport data viitoare”.

Pentru cei 64 de morţi în incendiu nu există o „data viitoare”. Dacă domnul Arafat vrea să vorbească despre viitor, despre teme majore, „impactul privatizării sistemului de urgenţă”, n-are decât. Să vorbească. Noi vorbim despre ziua de ieri. Despre acea dată, 30 octombrie 2015, nu despre alta. Şi-o să tot vorbim până ne limpezim.

Cine-şi mai riscă postul să salveze vieţi?
Cea mai articulată şi mai amplă analiză a operaţiunilor de salvare de la Colectiv n-a venit pe Facebook, de la „anumite anturaje”. A venit pe cale oficială, de la Corpul de Control al premierului tehnocrat. A fost întocmit un raport, interpretat de Arafat drept un atentat din topor la imagine: „o evaluare făcută mediatic”.

„Mi-e teamă de un cutremur, care va fi un dezastru real, pentru că oamenii nu vor mai avea încredere în sistemul de urgenţe”. Nu vor mai apela la 112 când cade cerul pe ei. Vor suna un prieten. Să activeze el mecanismul UE de protecţie civilă.

De obicei, politicienii se cramponează de imagine. Salvatorii n-aveau grija asta, să pozeze când sar în foc pentru noi. Criticile îi afectează, susţine Arafat. Îi demobilizează: „Mi-e teamă că, după încă una, două intervenţii, nu o să mai fie cineva care să coordoneze sau să intervină”, ne avertizează el.

Aşadar, cei care ar trebui să ţină moartea departe dau înapoi la primul suflu dezaprobator. „Data viitoare, când sunt chemaţi, pot să spună că li s-a descărcat telefonul”. Mai degrabă ocolesc răspunderea decât să-şi pericliteze palmaresul. Se retrag din teren la munca de birou.

Solidar, Arafat îi victimizează şi pe colegii lui. De câte ori intervin, se aleg cu traume emoţionale. „O dată, de două ori, de trei ori…”. Da, de trei ori. Apuseni, Siutghiol, Colectiv. De trei tragedii a fost nevoie să descopere Arafat că „ne trebuie dispeceri profesionişti”. E drept, i-am epuizat răbdarea. Încă o critică şi, cu prima ocazie, nu ne mai salvează.

Şantajul, ca serviciu public
Nu ne-am învăţat lecţia şi am ajuns aici: funcţionarii statului să ne ameninţe că nu-şi fac treaba dacă mai comentăm. Fie! Salvatori care se pitesc după scaune şi se acoperă cu hârtii găsim pe alese, pe toate drumurile. De când a ajuns şantajul serviciu public? De când a ajuns ameninţarea în kitul de pe ambulanţe, în loc de GPS?

Acestea nu sunt reacţiile neputincioase ale cuiva aflat în corzi. Numai cineva aflat în poziţie de forţă, cineva conştient de importanţa lui în sistem, de influenţa lui, de puterea lui de viaţă şi de moarte asupra cetăţenilor reacţionează astfel.

Chiar dacă Arafat a revenit la gânduri caritabile, „eu tot o să iau cheia, să mă urc în maşină, dar nu sunt sigur că alţii o s-o facă”, mesajul a fost lansat. Subalternii lui au prins ideea. Iar panica s-a răspândit.

Avem, iată, o teamă în plus, o nouă calamitate de gestionat: să combatem deranjul lui Arafat şi compania. Să ne socotim atunci. Să terminăm o dată cu suspansul şi cu ghicitorile despre liniuţele de la baterie. Ori ştergem nişte drepturi şi libertăţi din Constituţie. Ori evaluează domnul Arafat cât îi datorăm. Nu ne târguim. Îi dăm tot ce consideră că merită.

Şi gata, ne vedem fiecare de durerile noastre. Nu le mai comparăm. Nu le mai punem să se întreacă între ele. Nu e fair-play. Mâhnirea lui e o mâhnire de expert, dezamăgirea lui e profesionistă, pe când mâhnirile şi dezamăgirile noastre sunt nepricepute, neavizate, joacă la amatori.

Comentarii (41)Adaugă comentariu

Ovidiu (2 comentarii)  •  3 aprilie 2016, 17:52

Mult v-a mai trebuit sa va dati seama ce ******* om e acest Arafat. L-atzi facut erou national cand aveati nevoie de un luptator contra Basescu, dar ia intrebati-l ce rol a avut in inchiderea spitalelor! Intrebati-l ce parere are despre inchiderea centrelor de cardiologie de la Tg Mures si Craiova

Ovidiu (2 comentarii)  •  3 aprilie 2016, 17:52

Mult v-a mai trebuit sa va dati seama ce *** om e acest Arafat. L-atzi facut erou national cand aveati nevoie de un luptator contra Basescu dar ia intrebati-l ce rol a avut in inchiderea spitalelor! Intrebati-l ce parere are despre inchiderea centrelor de cardiologie de la Tg Mures si Craiova

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei (2 comentarii)  •  3 aprilie 2016, 18:04

Arafat nu pricepe , orice cal de curse ajunge gloaba . ISU este un serviciu depasit de evenimente , moral , psihic , fizic . Incompetenta crasa la nivelul conducerii .

Razvan (1 comentarii)  •  3 aprilie 2016, 18:26

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasilica (9 comentarii)  •  3 aprilie 2016, 18:47

Dna/dra Andries va rog intrebati in ziar cat ne costa,pe noi contribuabili,acest atentat ? Care iaca se adevereste! Si incep procesele,avocatii ncersc cerul si pamantul de la noi,cei ramasa in viata!

Mike (1 comentarii)  •  3 aprilie 2016, 18:56

Intradevar, toti sunt vinovati incepand cu Guvernul demis de armata de pe faisbuc si de cei care au raspuns la ghici ghicitoarea mea. Din cate stiu eu nu Arafat a dat foc la discoteca ci patronii, care binemersi sunt in libertate dar care plang cu lacrimi de crocodili. Eu cred ca ei plang ca au pierdut o afacere nu de vietiile omenesti care au pierit din prostia lor de "spectacol". S-a ajuns sa se manipuleze victimele in asa fel incat sa fie scos Arafat drept tap ispasitor. Eu am crezut si inca cred ca presa din romania poate fi obiectiva dar incet incet toti sunteti doar niste marionete care sunteti platiti sa fiti subiectivi. Pareri de opinie de genul asta le gasim si in PMP...

sile (27 comentarii)  •  3 aprilie 2016, 19:01

Un material scris la comanda sistemului, în stil tolontun, fără nicio legătură cu sportul si cu realitatea. Dacă arafat n-a făcut nimic, atunci ce au făcut minunatii tontocrati, la venirea cărora gsp și-a adus contribuția?

J (3 comentarii)  •  3 aprilie 2016, 19:55

***. Daca oamenii aia au murit, au murit din cauza *** care au organizat in acel fel evenimentul. Felul cum au actiona cei de la serviciul de urgenta ar trebui evaluat de o organizatie competenta in acest sens.Sa nu fim orbiti de faptul ca acei oameni au murit Cand ai arsuri de grad ridicat pe o suprafata mare a corpului e dificil sa te salveze cel mai competent medic din lume. nu mai folositi moartea acelor oameni.e o marsavie

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  3 aprilie 2016, 20:36

la ce organizatie competenta te gandesti, când spui asta?

dudu (12 comentarii)  •  3 aprilie 2016, 20:11

Arafat n-a fost mahnit atunci cand i-a dat in judecata pe jurnalistii din Cluj care scrisesera (cu dovezi) ca el e prieten cu patronul firmei de la care sunt achizitionate majoritatea ambulantelor. Acum, cand el insusi e dat in judecata, e mahnit. E si mahnirea asta un fel de lux - nu e permisa orisicui, sau in orice circumstanta...

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  3 aprilie 2016, 20:37

Liviu Alexa este numele jurnalistului de la care Raed Arafat a cerut daune de 100.000 de euro. Curtea de Apel Cluj a respins cererea ca neintemeiata, in ianuarie

Gtg (1 comentarii)  •  3 aprilie 2016, 20:12

Uite pe ce se duc impozitele noastre...ce ne ofera statul...moarte LA kilogram!

Dumittu (1 comentarii)  •  3 aprilie 2016, 20:24

Eu inca nu inteleg care este miza care va face sa-l atacati in acest mod scelerat pe acest om.

pawn (42 comentarii)  •  3 aprilie 2016, 20:55

nu...problema e alta aici. nimeni nu pronunta cuvantul "napalm". cine are napalm? cine a avut interesul sa cada ponta (arafat ca tinta secundara, dar acum vad ca basistii nu-l slabesc). cine? toti martorii vorbesc despre viteza de combustie, toti specialistii pomenesc despre substante inhalate si care seamana foarte bine cu napalmul. asadar, cui i-a folosit sa moara 64 de oameni acolo? cui?

Bob ro (1 comentarii)  •  3 aprilie 2016, 21:43

Execrabil acesta articol din toate punctele de vedere. Subiectiv si manipulator.

Doc (13 comentarii)  •  3 aprilie 2016, 22:31

Ia-te de mana cu Tolontan si zburati la un ziar basist, acolo unde va e locul!

ADRIAN P. (11 comentarii)  •  3 aprilie 2016, 22:51

AR TREBUI SA SCRII UN ARICOL DESPRE TINE SI DESPRE LIPSA TA DE CARACTER. ESTI, CA DE OBICEI, SUBIECTIVA SI MANIPULATOARE.

Emil Bobu (7 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 0:14

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

D (4 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 0:32

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Catalin (3 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 1:09

Suntem o tara de parerologi. Interventia la #Colectiv din punct de vedere al ISU a fost de maxim 10 minute, pana cand a fost stins incendiul. Dupa care a inceput partea de medicina la urgenta, in care au fost angrenate ambulantele SAJ si SMURD. Marii specialisti din Corpul de control al primului ministru trag concluzia ca numarul de cadre medicale este la jumatate, ca dotarea este necorespunzatoare, dar formatorii de opinie si amatorii de exploatare a decesului celor apropiati se gandesc deja cate zerouri vor avea despagubirile care le vor solicita, chiar daca interventia in sine si ce a urmat a costat statul roman peste 30 milioane euro. La un sistem medical cu oameni nemotivati (cei mai buni sunt deja "afara" pe bani buni), cu niste spitale subfinantate de cand lumea, ci infectii intraspitalicesti nu acum aparute, cu politicieni care se duc "afara" cand au probleme medicale, gen AKH Viena presedintele in functie atunci sau Istambul primul ministru, de ce se cere superperformanta NUMAI lui Arafat? Pentru ca el este mai vizibil? Partea lui de responsabilitate inceteaza dupa ce victimele/pacientii au ajuns la UPU, au fost stabilizati, la trecerea pe sectii intreaga responsabilitate revine Ministerului Sanatatii, nu Departamentului pentru Situatii de Urgenta sau Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta. Dureros pentru familiile celor 64 de victime, dar sansa (daca se poate numi asa) celorlalti a fost ca evenimentul s-a produs in Bucuresti, unde au fost suficiente ambulante sa-i preia (pe cei grav afectati) si UPU la diferite spitale, care sa-i stabilizeze intro prima etapa. Daca se intampla intr-un club in orice alta localitate, intr-un club cu 300 de tineri participanti al un concert? De unde atatea ambulante si atatea spitale? O fi avand si Arafat bubele lui, nimeni nu-i perfect, dar hai sa nu il scoatem principal vinovat pentru o stare de lucruri pe care o stim cu totii, si pe care sistemul politic a implementat-o de 26 ani de zile atat in sistemul medical, cat si in sistemul de situatii de urgenta. Nici-un cuvant despre patronii iresponsabili, care nu erau la prima afacere de acest gen, nimic despre cei care au tapitat sala cu un burete inflamabil, fara un proiect avizat de ISU, toata lumea a uitat de firma care a asigurat efectele pirotehnice cu materiale destinate utilizarii in aer liber, iarasi nimic despre cei 2 capitani de la ISUBIf care nu si-au indeplinit sarcinile de serviciu si, desi au vizitat #Colectiv, nu au instiintat unitatea de existenta lui, nu au lasat nici-un document oficial si nu au luat masurile necesare pentru intrarea in legalitate, totul fiind facut pentru o colaborare cu o firma de emitere a documentatiei de securitate la indendiu, adica pentru un ciubuc nu si-au indeplinit atributiile. Inteleg cumva campania pornita impotriva lui Arafat, adevarat ca nu este victima directa a evenimentului #Colectiv, dar se urmareste sa fie o victima colaterala. Nu-i puneti in carca tot, chiar daca nu era treaba lui. Si vorba lui, stati sa vedeti ce va fi la o situatie de urgenta cu adevarat majora, cand asta de la #Colectiv ni se va parea mizilic.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 11:47

nu-i punem in carca tot, doar fisa postului si propriile declaratii

Anto (4 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 1:49

Oamnii nu au muri doar dicauza interventilor in timp util saunu,au murit infectati in spitale,cea ce inseamna ca dureazde ceva timp aceasta stare de nesiguranta in domeniul medical.Doar nu o fi devina Ciolos de indolenta din ministerul sanatatii.Avem oameni care au facut legi de 26 de ani ,iar acele legi nu corespund realitatii.Ar trebui toti care au lucrat la legislatie sa dea bani inapoi si sa raspunda in fata legi.CRIMINALII SUNT IN SENAT,PARLAMENTsi toate GUVERNELE care s-au schimbat in26 de ani.

Filbert (45 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 7:28

@pawn Tu ce fumezi pe acolo? Vezi sa nu explodeze...Ai habar ce e napalmul ala, stii tu ca a trecut un avion prin sala aia blestemata si a aruncat napalm? Sau a venit nea basescu cu nuti, deghizati in rockeri, cu termosuri pline cu napalm?

santa vasile (1 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 8:09

Cred ca sunt exagerari in evaluarea *** din ambele parti. Toti cei care intra intr-o camera construita din materale si dau foc la artificii sunt inconstienti si vinovati . Nu e corect sa invinovatesti pe altii pentru greslile asumate de tine ....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 8:49

Acest Arafat a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 11:48

🙂

drako (24 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 9:46

romanii sunt victimele manipularilor de tot felul,Maria ! pacat ca jurnalisti competenti au ajuns uneltele manipulatorilor- sefi ...

Nikitul (1 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 10:18

Marturisesc ca-ti citeam articolele cu placere... dar pe astea cu tenta clara de manipulare (gen Tolo) nu le pot tolera. Daca continuati asa, o sa ajungeti sa va cititi articolele intre voi si sa va felicitati reciproc. Hai pa!

Hai hui (2 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 10:21

Duduiță dragă, ce să ne mai învîrtim în jurul cozii, atîta! Mai bine spuneți-o p-aia dreaptă: Arafat este doar un terorist deghizat în salvator (Lupul cu blană de ***, nu?). Este clar că asta gîndiți. Mai e doar un pas pînă la a spune că Arafat a declanșat focul de la Colectiv”. Iar dacă nu gîndiți așa, înseamnă că este doar un simplu articol de duzină din seria ”Cu nașu-n suflet”.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 11:51

amuzant ce spui. de fapt, uite la ce ma gandesc: Arafat mai are un pas si spune ca focul de la Colectiv a fost pus premeditat pentru a-i dăuna lui 🙂

Mariana Fait (3 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 11:20

Nimeni nu poate lucra sub stres,pentruca oricum ai lua-o va greși! Comparați va rog numarul de decese din clubul blestemat cu numarul de decese de pe șoselele pline de gropi? Si ei sunt ai nostri! Pentru ei cine este de vina? Comparați va rog numarul de deces din club si numarul copiilor bolnavi de cancer! Pentru ei cine o fi de vina? Chiar nu vedeți ca de la zi la zi ne simțim tot mai obosiți,nu mai dam randament,avem stări permanente de somnolenta,este de la lipsa de oxigen pentruca ni S-au tăiat pădurile ,respiram aer toxic,consumam alimente otrăvite cu azotați,pesticide etc si va faceti ca nu observați! ***! Aceastaveste problema majora a Romaniei,nu dr Arafat! Daca in acel club nu era Dr Raed Arafat,cine stie cate sute de decese ar fi fost acuma! A facut tot ceea ce a putut ,a tinut de domnia sa! In toata lumea se întâmpla accidente sau daca stiti vreo tara unde nu exista va rog sa o mentionati! Chiar nu va sesizați ca daca tăierea padurilor continua in acest ritm ,vom avea aceeasi soarta cu cei din club,in privința intoxicațiilor cu o grămada de noxe! .Cand o sa trebuiască sa va luați copilașul in brate,pentruca are astm sau mai rau,chiar daca veti dori sa faceti ceva,va fi prea târziu,insa sa nu uitati ca si dvs ati contribuit la asta prin nepăsare! Găsiți Adevărații vinovați pentru devalizarea tarii,pentruca acest lucru afectează starea de sanatate a douăzeci de milioane de oameni.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 11:44

in majoritatea profesiilor se lucreaza sub stres. pana si sortatorii de morcovi din fabricile de conserve sunt expusi criticilor

bozo (12 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 16:10

Bun am inteles, Arafat e rau si GSp il vrea jos. Un amendament: Arafat poate fi eventual de vina pentru cei spitalizati dupa incendiu si mai putin pentru cei ce si-au pierdut viata in club. Deci nu mai spuneti "64 de morti" cand faceti legatura. Sincer nu-l stiu pe omul asta decat de prin stiri de-a lungul timpului. Pare ca a facut ceva util fata de altii dar daca a gresit in cazul Colectiv atunci sa plateasca. Insa din punctul meu de vedere toata capanaia asta GSp mi se pare manipulare de opinie care concentreaza vina pentru probleme sistemului de sanatate romanesc pe Arafat si strict in jurul cazului tragic de la Colectiv. De fapt problema infenctiilor intra-spitalicesti in Romania e veche si nu e strict legata de arsi ci de toti pacientii. In general daca intri intr-un spital romanesc, cu mici exceptii, te imbolnavesti placebo si numai vazand ce conditii sunt acolo. Problema e de sistem si e un mix de, pe de o parte, indolenta la nivel de conducere a tarii, administratii locale si de spitale si pe de alta parte, lipsa de educatie si de cultura a curateniei pe care o regasesti la o buna parte dintre pacienti. In contextul asta puneti reflectoarele pe unul care are de-a face cu situatiile de urgenta. Ministrul sanatatii e OK, directorii din spitale sunt OK, conditia romanului in general e fantastic de buna. E de vina Arafat nominal. O alta problema care a dus la nenorocirea din Colectiv tine de modul in care protectia la incendiu a fost verificata de catre cei abilitati si de catre administratia locala. Neaplicarea legilor referitoare la protectia contra incendiilor si de igiena este o problema endemica in Romania. Nu numai din partea 'organelor' care trebuie sa vegheze la buna aplicare a acestor norme dar mai ales din partea comerciantilor si a cetatenilor in general. Zilele trecute ministrul agriculturii spunea de la inaltimea pozitiei sale ca Romania este o piata alimentara de mana a zecea, unde printre altele comerciantii spala salamul mucegait cu otet si-l repun in vanzare. Vara de vara avem zeci de toxi-infectii alimentare in randul turistilor de pe litoral. Referitor la spatiile comerciale, nici nu trebuie sa fii expert in protectia contra incendiilor ca sa vezi problemele din unele baruri, cluburi si alte spatii publice. Nu mai spun de improvizatiile pe parte electrica unde orice Dorel se pricepe a le face (a se vedea cazul de acum cativa ani de la maternitatea Giulesti). Pentru toate astea e de vina Arafat. Inca odata nu-l cunosc pe Arafat decat din presa. Dar oricat de potent ar fi omul asta, nu pot sa cred o clipa ca pentru toate problemele astea el e marele vinovat. Intr-un fel e ironic faptul ca devine victima serviciului de urgenta creat de el pe bani europeni si promovat de la stadiul de proiect local la nivel national si asumat oficial. Era mai bine sa fi stat naibii in banca lui, sa toace bani precum enorm de multi altii si o ducea bine merci. Ca uite acum deveni arabul singurul responsabil de toate problemele tarii. Foarte convenabil pentru liota de vinovati reali care probabil ca acum ii mai pun si ei o talpa pe crestet vinovatului de serviciu. Amaratilor de parinti ce si-au pierdut in mod nepermis copiii la Colectiv li se ofera pe tava capul lui Arafat. Sa-l dea pe el in judecata, arabul plateste singur pentur ca nu a intins cortul de campanie, ambulantele au ajuns cu 1 minut intarziere si per total nu a incetinit munca de slvare ca sa inregistreze contabil deplasarile masinilor. Nu mai sunt alti vinovati. Nu statul, nu primarul, nu directorii de spitale mizere, nu cohortele de generali si inspectori manjiti sa inchida ochii in fata unor sedii de club neconforme. Foarte bine, intotdeauna e sanatos sa personalizezi raul unui sistem intr-o singura persoana. Asa merge Romania pe noi culmi de progres si civilizatie de amar de ani incoace.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 16:22

dupa cum am scris si in noiembrie 2015, statul trebuie dat in judecata, el e Voda Lapusneanu, Arafat e doar Motzocul de serviciu

bozo (12 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 17:54

@Maria Andrieş Pai tineti-o pe linia din Noiembrie atunci si eventual incercati sa gasiti mai multi responsabili pe langa Arafat. Atfel e riscul sa simplificam problema si sa credem ca simpla demitere a lui Arafat va elimina orice posibilitate sa mai avem un caz Colectiv sau maternitatea Giulesti.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 18:19

…sau un caz Siutghiol, sau un caz Apuseni. De acord cu tine.

Catalin (3 comentarii)  •  5 aprilie 2016, 0:24

@Maria Andrieş - daca tot raspundeti in raspar, aveti idee care este fisa postului lui Arafat, ca secretar de stat in MAI si sef al DSU? Nu cred, doar va inchipuiti ce ar trebui sa faca. Repet - dupa iesirea din UPU a victimelor de la #Colectiv Arafat nu mai are nici-o responsabilitate materiala sau morala pentru ce s-a intamplat pe sectiile din spitale, pentru medicamentele care au fost sau nu, pentru tratamantele aplicate, pentru infectiile contactate. A fost si gresala lui ca s-a constituit in comunicatorul principal al Guvernului, trebuia sa-l lase pe stomatologul de Banicioiu, ca ministru al sanatatii care era, sa explice el ce si cum. Cand se vor asigura 6% din buget pentru sanatate, iar posturile din spitale vor fi incadrate 100%, puteti sa cereti performanta si socoteala. Pana atunci, fata de starea sistemului medical din Romania, este o performanta ce s-a realizat post#Colectiv. Si in sanatate, si in invatamant, si in infratsructura, si in ce mai vreti, se aplica din plin principiul romanesc "Lasa ca merge si asa".

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 11:51

nu e secret de stat fisa sefului DSU, e pe site-ul oficial al MAI

Hai hui (2 comentarii)  •  5 aprilie 2016, 0:55

Maria Andrieș, în traducere liberă: ”Ce caută arabul ăsta printre noi? Știe el mai bine decît românii (unchiul, fratele, prietenul etc.) ce e mai bine pentru noi? Să plece la el ”acasă”! De cînd e el șef peste SMURD, numai nenorociri s-au întîmplat: Colectiv, Giulești Siutghiol, Apuseni”. Apud (ușor depărtat de sens) comentariile distinsei ziariste. Nu era mai bine să nu existe SMURD-ul? Toată lumea era mai liniștită. Arafat își vedea de treabă la un boutique, Maria scria despre fotbal, iar morții, Dumnezeu cu mila! De Băse, nu mai zic: acum era împărat! L-a mîncat în cur pe Arafat să facă valuri! P.S.: Sînt curios ce parte a comentariului nu corespunde politicii site-ului!

adrian_hora (23 comentarii)  •  7 aprilie 2016, 9:10

se pare ca domnul arafat are alergie la critica, in loc sa le multumeasca celor care au facut controlul pentru ca i-a aratat punctele slabe din serviciul pe care il conduce, PE GRATIS, el se strofoaca si denigreaza pe cei care au muncit cateva luni ca sa il ajute sa isi imbunatateasca activitatea.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  7 aprilie 2016, 11:30

bine spus, doar ca n-a fost gratis, membrii corpului de control al premierului nu lucreaza ca voluntari, sunt angajati ai statului

Comentează