E deschis, dar nu e gratuit!
După ce a acuzat Primăria de "lipsă de bărbăţie", şeful lui Dinamo cochetează cu ideea că mărimea stadionului nu contează

Patronul lui Dinamo vrea să închirieze Arena Naţională cu o singură condiţie: stadionul să fie închis. Când e deschis, atracţia fructului oprit de ISU nu mai funcţionează. Funcţionează, în schimb, chiria de 35.000 de euro pe meci. Aşa se face că Ionuţ Negoiţă a descoperit avantajele fidelităţii faţă de stadionul din Ştefan cel Mare.
Eternul feminin al legii
La începutul lui martie, înaintea meciurilor cu Steaua, majoritarul revoltat al lui Dinamo acuza Primăria Capitalei de „lipsă de bărbăţie”. Motivul? Unul „trist şi jenant”: primarul interimar refuza să-şi asume răspunderea pentru deschiderea Arenei Naţionale.
Modificările legislative care ar fi permis această manevră nu intraseră în vigoare. Dar, până la urmă, ce altceva să însemne bărbăţia dacă nu încălcarea legii? Adică să arăţi că tu faci legea, nu invers, legea te face pe tine. „Oamenii sunt puşi acolo să îşi asume lucruri”, îi instruia şeful dinamovist pe şefii din Primăria Bucureşti. „Vorbim de incompetenţă, de indolenţă, de lipsă de asumare şi alte lucruri negative”.
Indignarea lui Negoiţă s-a prelungit, chiar dacă pe un ton mai resemnat, şi la meciul cu Pandurii. Şeful lui Dinamo a cerut acordul clubului gorjean, apoi a depus o solicitare oficială la FRF, pentru ca jocul să se dispute pe Arena Naţională. „Sper să primim răspuns afirmativ, le-am furnizat tot ce ne-au cerut!”, a spus el într-o emisiune TV. Răspunsul a fost „Nu”. „Probabil primarul interimar este în campanie electorală şi a trecut de la nivelul grijuliu la promisiuni pentru popor”, a replicat un oficial al lui Dinamo.
N-au avut grijă ce-şi doresc!
În fine, stadionul cel mare a fost deschis. Prea târziu! Conducerea dinamovistă a schimbat tactica în războiul nervilor. Acum pune ea răbdarea Primăriei la încercare. A decis ca meciul cu Astra să aibă loc în Ştefan cel Mare. „Cu tot respectul, dar stadionul Dinamo e unul mic şi neactualizat!”, reclama Negoiţă, acum trei săptămâni. Ei, bine, se pare că e „mic şi neactualizat” doar când e închisă Arena Naţională. În restul timpului, e încăpător şi updatat.
În cele cinci luni cât a stat închisă Arena Naţională, şefii din fotbal au epuizat căldări de supărări în direcţia Primăriei Bucureşti. Protestele lor au fost întemeiate până la proba contrarie furnizată de Negoiţă. Cum s-a deschis stadionul, cum s-au potolit vitejiile verbale. S-a evaporat urgenţa! Fotbalul românesc, marele beneficiar al investiţiei de 234 de milioane de euro, alege să se dispenseze de Arena Naţională. Are nevoie de un stadion de 55.000 de locuri doar câteva zile pe an: pentru derby-urile Steaua – Dinamo şi pentru meciurile „naţionalei”. Atât.
Pentru alte meciuri, şefii din fotbal nu-şi asumă riscul financiar de a închiria Arena Naţională. Când e vorba de bani, majoritarii ca Negoiţă îşi descoperă latura feminină. Se emoţionează. Fac paradă de economie, nu de bărbăţie.
E bine şi pe stadionul din Ştefan cel Mic şi Neactualizat. Degeaba pledează Rednic că pe stadionul mare „gazonul e mai bun decât pe Dinamo şi ar veni mai mulţi suporteri”. Ei, şi? Astea reprezintă nişte argumente numai când te adresezi primarului! Altfel, sunt simple mofturi.