Un compătimit al jocurilor de noroc
FRF are toată înţelegerea pentru Şumudică. Ştie cum e să joci cantonamentele "naţionalei" la loteria organizării

Şumudică a ieşit cu pedeapsa mai mică de la Comisia de Recurs. Bine că FRF n-are prea multe comisii. Încă una, două judecăţi din astea şi Federaţia se trezea cu amendă şi suspendare de doi ani, pe motiv de ofsaid. De foarte multă vreme, pentru FRF, regulile nu sunt reguli. Sunt adevărate provocări. Ia să vedem, ce uşiţă deschidem aici? Ce excepţie facem, ce interpretare dăm azi?
Antrenorul Astrei a dat cu folos din cote. Comisia de Recurs nu numai că i-a redus amenda şi perioada de suspendare, dar i-a şi amânat pedeapsa.
Articolele de regulament care se referă la pariorii din fotbal spun cum se pedepseşte fapta. Nu şi din ce moment. Mare scăpare! Asta rămâne la buna dispoziţie a comisiilor. Pedeapsa se aplică acum, peste un an sau în momentul zero al speţei, după ce vinovatul iese la pensie.
Nu se mai miră nimeni că federalii modelează regulile cu ciocanul de şniţele. E deja literă de lege.
Dar obiceul ăsta nu reprezintă singurul motiv al compasiunii faţă de pariori. Conducerea FRF ştie cu ce se confruntă Şumudică, fiind, la rândul ei, dependentă în bloc de adrenalină. Altfel, cum se explică modul hazardat în care a organizat cantonamentul din Antalya? Pariuri pierdute, de la un capăt la altul: că vin steliştii, că vin moldovenii, că vin turkmenii, că pleacă Iordănescu. În ceea ce priveşte gestionarea calificării la Euro, Federaţia a riscat peste nivelul tolerat la alba-neagra.
Când o organizaţie întreagă joacă la noroc nu se numeşte patimă, ci amatorism. De pildă, observau cei de la Mondonews.ro, contractul pentru amicalul cu Spania a fost semnat la câteva zile după ce Arena Naţională fusese închisă.
Şefii FRF au pariat că, până în martie, se rezolvă problema. Au mizat pe 55.000 de locuri în tribune, nu pe 30.000, cât are Cluj Arena. Măcar Şumudică a pariat pe banii lui. Şi, din ce-a mărturisit, pe echipele altora.