Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Realizările lui Ponta în sport

Ne-a anunţat ce va face cînd va fi preşedinte. Iată ce a făcut pentru sportul românesc cît a fost premier: multe poze.

În momentul scrierii acestui articol, premierul mai felicită un sportiv, apoi trece la următorul, pînă citiţi printre rînduri. […]

miercuri, 12 noiembrie 2014, 9:40

Ne-a anunţat ce va face cînd va fi preşedinte. Iată ce a făcut pentru sportul românesc cît a fost premier: multe poze.

În momentul scrierii acestui articol, premierul mai felicită un sportiv, apoi trece la următorul, pînă citiţi printre rînduri. Prin urmare, este imposibil de stabilit numărul exact al campionilor felicitaţi de Victor Ponta. „În ceea ce priveşte sportul, politicile guvernamentale vor încuraja dezvoltarea sportului de înaltă performanţă”, scrie în programul cabinetului Ponta III. Cum altfel poţi deosebi „sportul de înaltă performanţă” de celelalte tipuri de sport, dacă nu după medalii? Premierul ultimilor doi ani a ales varianta sigură de a susţine înalta performanţă: îi încurajează numai pe campioni. Aşa, elimină riscul de a ieşi din grafic, investind într-un sportiv care doar se antrenează din greu să prindă podiumul.

Din mai 2012 pînă în prezent, Victor Ponta a condus trei cabinete. În primul cabinet, care a durat pînă în decembrie 2012, sportul reprezenta ultima roată la căruţă într-un minister-omnibus, al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Al doilea cabinet Ponta a reinventat Ministerul Tineretului şi Sportului. Au făcut un minister, asta înseamnă cheltuieli birocratice suplimentare. Nici o grijă, vor fi amortizate! La ultima rectificare bugetară, înainte de startul campaniei pentru prezidenţiale, Guvernul Ponta a tăiat din banii pentru Sport, Educaţie şi Cultură, să aibă de unde le împărţi primarilor în jur de 500 de milioane de euro, pentru baze sportive şi cămine culturale. Următoarea tăiere va fi destinată finanţării programului „400 de cvartete fără număr”, pentru a conferi căminelor culturale o tentă practică.

Programul cabinetului Ponta II conţinea doar trimiteri vagi la „Minte sănătoasă în corp sănătos”. De pildă, îşi fixa următorul deziderat incoerent: „Iniţierea unui proces de promovare a personalului pe baza principiilor meritocraţiei, stării de sănătate şi a capacităţilor fizice”. Au vrut să scrie, de fapt, „să fie angajate numai persoane înalte, atletice, blonde şi cu ochi albaştri”, dar s-au gîndit că sună prea ambiţios. Politicile legate de sport au primit o jumătate de pagină numai a lor abia în programul cabinetului Ponta III. Pe lîngă încurajarea foarte înaltei performanţe, era prevăzută şi creşterea pînă la patru pe săptămînă a numărului de ore de sport. Dacă tot zburdă ăia mici, să zburde în cadru organizat. „L-am bătut la cap pe ministrul de Educaţie şi a început încet, încet, să vină cu o strategie”, spunea Ponta, în martie 2013.

După un an de dat aprobator din cap, ca pluşurile din fereastra maşinilor, ministrul Pricopie a cedat presiunii şi a spus-o pe-aia dreaptă: „Nu se poate face peste noapte, pentru că asta ar însemna 16.000 de profesori de educaţie fizică şi sport!”. Cine s-ar fi gîndit că e nevoie de 16 ani, 16 promoţii de profesori, 16.000 de bugetari cu salariile virtual mărite, pentru alea patru ore amărîte?

Ce altceva au mai făcut pentru sport guvernele Ponta? Un turneu WTA în iulie, la Bucureşti, cu bani din fondul de rezervă: 250.000 de euro – garanţia premiilor, 180.000 de euro – costuri de organizare. Găzduirea meciurilor de la Euro 2020 a fost declarată obiectiv de importanţă naţională. Ceea ce n-a împiedicat Guvernul Ponta ca, după ce promisiunea şi-a atins scopul, să şteargă din Masterplan autostrăzile cerute de UEFA şi să facă în loc drumuri expres.

Altceva? Sala Olimpia, de la Ploieşti, cea în care spectatorii nu văd ambele porţi de handbal, a fost adjudecată de trei guverne, deci cabinetul Ponta a făcut o treime dintr-o bijuterie a arhitecturii, ieşită din tipare. Altceva? Există un proiect de cedare a bazelor sportive către autorităţile locale. Abia acum, în noiembrie, MTS a finalizat listarea bazelor.

Realizările premierului Ponta în sport sînt, în majoritate, realizări de ordin personal. Şi-a mărit numărul de „Like”-uri pe Facebook, pe spinarea Simonei Halep. Şi-a făcut „selfie” la finala Roland Garros. S-a pozat în tribune, la meciurile „naţionalei” şi ale Stelei în cupele europene. A fost la deschiderea JO de la Londra şi a dublat premiile medaliaţilor, nu şi bugetul federaţiilor. Apoi a ridicat, printr-o OG mult trîmbiţată, premiile medaliaţilor paralimpici pînă la nivelul celor de la olimpici: 70.000 de euro pentru aur. Ponta l-a felicitat şi premiat pe Eduard Novak, ciclistul paralimpic medaliat cu aur şi argint.

Asta, în septembrie 2012. În februarie 2013, Comitetul Naţional Paralimpic nu-şi primise încă banii, cei 50.000 de euro anuali, de la MTS. Preşedinta CNP, scoţiana Sally Wood-Lamont, era optimistă. Ea s-a obişnuit, oricum, să pună bani din propriul buzunar pentru Comitet. Iată esenţa politicilor în sport ale Guvernelor Ponta: dublezi premiile pentru vîrfuri, apoi tai rădăcina, sursa cheltuielilor. E ca şi cum ai mări pensiile cu 5 la sută, apoi ai creşte vîrsta de pensionare pînă la 100 de ani, să-ţi scoţi pîrleala.

În februarie 2013, Ponta inaugura la Braşov Festivalul Olimpic al Tineretului European. Îl felicita pe Emil Imre, „sînt foarte mîndru de reuşitele sale”. Nu i-a dublat premiul. Imre a luat aur şi argint la shorttrack. Federaţia de profil i-a plătit fix o patină, clubul lui, CSS Miercurea-Ciuc, i-a plătit cealaltă patină: 1200 de euro în total. În februarie 2014, Ponta a participat la deschiderea JO de la Soci, competiţia unde Radu Şovăială şi Alexandru Teodorescu n-au fost lăsaţi să intre în concurs din motive de siguranţă. Sania lor era prea veche. Ei, le-a cumpărat cineva una nouă? Nu.

Sportul românesc e subfinanţat, ca întotdeauna. Ca întotdeauna, e dirijat în funcţie de emoţii şi de interese extrasportive, nu de reforme. Pe hîrtie, s-au alocat, s-au retras, apoi s-au realocat sute de milioane de euro, pentru infrastructuri sportive. Pe hîrtie. Din gură. În fapt, sportul a reprezentat doar un vehicul de imagine pentru întîiul pilot al naţiei. Parcă-ţi vine să regreţi sălile lui Năstase, cu lacătul pe ele, pentru că plouă prin acoperiş. Ponta a reuşit să facă pentru sport ceva mai puţin decît predecesorii lui, ceva mai puţin decît fundaţia unor bazine olimpice sau decît patinoarele de plastic, amplasate la îndemîna ciorilor, să aibă şi ele unde se oglindi. Să faci mai puţin decît aproape nimic reprezintă o performanţă în sine. De mirare că Ponta nu s-a felicitat, nu şi-a ţinut singur un discurs şi nu şi-a dublat premiul! Dar încă nu-i timpul pierdut.

Comentarii (32)Adaugă comentariu

Alex One (132 comentarii)  •  12 noiembrie 2014, 12:08

Asteptam si un articol Johannis si dezvoltarea sportului in Sibiu, nu din 2012, ci in perioada mutiplelor sale mandate de primar. Pai daca tot e campanie electorala sa fie pana la capat. Numai GS nu se implicase, vorba celebra a CTP, „pentru ce si pentru cat” ?

gelu (13 comentarii)  •  12 noiembrie 2014, 14:18

d-na andries, ponta nu a sters autostrazile cerute de uefa si a facut drumuri expres in loc! a sters desenele cu autostrazi facute de incalificabilul sova si l-a pus pe rus sa faca desene cu drumuri expres..deocamdata nu avem nici una nici alta!!!

ovialex23 (15 comentarii)  •  12 noiembrie 2014, 14:42

Bravo !
Nota 10 pentru articol !
Dar ai uitat un eveniment deosebit, made 100% Ponta:
cind a trecut cu totul „intimplator”, impreuna cu Dragnea, pe linga sediul LPF, tocmai cind erau alegerile si cu totul intimplator a „asistat” la alegerea lui Gino Iorgulescu.

popescu (1 comentarii)  •  12 noiembrie 2014, 14:46

…dar poate ne puteti spune ce a facut Iohanis pentru sportul sibian daca sunteti asa de ,,impartiala”

qpax (5 comentarii)  •  12 noiembrie 2014, 14:49

Eu cred totusi … ca DOMNUL Ponta … a facut mult mai mult pentru sport decat cuplul format din DOAMNA (sau DOMNISOARA) Maria Andries si HERR Klaus Johannis!

barbu brailoiu (104 comentarii)  •  12 noiembrie 2014, 15:55

ei, poate drege lucrurile la urmă. poimâine, vineri, este anunţat ca prezent (împreună cu miniştrii şi alţii) la reuniunea de la izvorani cu cosr şi federaţiile sportive.
dacă le dă cât le trebuie?

Obiectiv (11 comentarii)  •  12 noiembrie 2014, 17:03

@ Maria
Dincolo de aspectele politice, te intreb un singur lucru: ce a facut Johannis pentru ca CSU Vointa sa promoveze si sa ramana in prima liga? In Germania, fotbalul este religie, dar el, primarul, a lasat sa moara un club care activa in prima divizie si sporea prestigiul unui oras care a fost „capitala culurala europeana”! Daca nu s-a implicat la club (poate legislatia nu permite s-o faca direct), a asigurat macar renovarea stadionului pentru a-l face omologabil pentru prima liga?
Daca nu esti de acord (te-ai exprimat in acest fel) ca Guvernul sa investeasca in nu stiu cate stadioane, de ce nu-i critici pe primarii unor orase prospere pentru ca nu construiesc stadioane moderne? Ce stadioane au Timisoara, Tg. Mures, Oradea, Satu Mare, Brasov sau Sibiu? De tot rasul, iti spun eu!
Sebesul (un oras cu multe firme si fara someri) are macar club de liga a III-a si un oras pe masura?
In fine, care aspirant la fotoliul de la Cotroceni practica cu consecventa sportul?
Cateodata o mai nimeresti, insa nu si de aceasta data!

Obiectiv (11 comentarii)  •  12 noiembrie 2014, 17:05

Scuze: „…si un stadion pe masura?”

maria andries (1349 comentarii)  •  12 noiembrie 2014, 17:13

Pt. Obiectiv, tu crezi ca e o problema ca orasele astea n-au stadioane pe masura. Conteaza insa doar ce cred, ce vor, ce asteptari au de la primarii lor sibienii, timisorenii, muresenii etc. Daca pe Iohannis l-au pastrat primar 14 ani, inseamna ca sibienii au alte prioritati decit loc in Liga 1 si stadion. Ceea ce mi se pare OK in cazul Sibiului e ca nu se duc bani publici spre fotbalul populist-profesionist (vezi Iasi, Ploiesti, Timisoara, Piatra-Neamt, Tg.Jiu etc)

Mihail (3 comentarii)  •  12 noiembrie 2014, 19:49

Ponta l-a numit pe Banicioiu, fostul ministru al sportului, la sanatate… Acum merge prost si sanatatea… cat despre medalii… I-am „uimit” pe toti si la Olimpiada de vara, si la Olimpiada de iarna… JALE!!! Nicio calificare importanta la fotbal… Am iesit de pe harta… Suntem complet pe afara… Nu ne mai uitam nici pe gaura cheii… Suntem insa campioni la minciuni, plagiat, furat, mancat seminte si scuipat pe jos… Tocmai de aceea nu are Iohannis nicio sansa… El e om serios! Noua nu ne trebuie Iohannis. Ne este Ponta foarte bun!

Broscuţa Oac (40 comentarii)  •  12 noiembrie 2014, 20:13

Contează ce face (sau nu face) Ponta pentru ROMÂNIA, nu pentru sportul românesc.
Sportul să-şi poarte singur de grijă şi dacă nu e în stare atunci să dispară.

nea caisa (70 comentarii)  •  12 noiembrie 2014, 21:02

Bine, Maria, voteaza-l pe tovarasul Ghenose, daca vrei.

Obiectiv (11 comentarii)  •  12 noiembrie 2014, 21:18

Maria
Sugeram doar ca prosperitatea ar trebui sa atraga si investitii in infrastructura sportiva! In municipiile exemplificate de mine exista bani, deci s-ar putea investi si in arene precum cele din Bucuresti, Ploiesti si Cluj; in mod normal, conditiile oferite de stadioanele moderne duc la cresteri ale afluentelor!
Dar nu, se prefera cosmetizari la limita penibilului, cum sunt cele de la Timisoara si Tg. Mures; „peticeala” de la Tg. Mures este nu numai inestetica (mai ales din exterior), ci si costisitoare! Mai bine construiau „de la 0” un stadion de 15.000 locuri si gata!
Daca noi nu putem investi in alte cateva stadioane decente, cum de au reusit s-o faca polonezii, la o scara foarte larga? Diferenta dintre infrastructura lor sportiva si a noastra este mult mai mare decat cea ilustrata de indicatorii economici! Concluzia: cred ca ei iubesc mult mai mult sportul! O.

altona (6 comentarii)  •  12 noiembrie 2014, 21:18

L-am urit pe Ponta din capul locului. Intii, ca este pesedist, adica fost (actual si viitor) comunist. Apoi, pentru ca este pungas. De plagiat nu mai povestesc. Totusi, trebuie sa recunosc ca Ponta este mic copil la ticalosii prin comparative cu regale infierilor ilegale si ramase fara urma (bancile de organe nu dau facturi) de la Rasinari. Doar Mandela Macovei putea concura cu mein fuehrer la competitia „human life is cheap”. Detinutii din lagarul de la Magurele iunie-iulie 1990 pot depune marturie.

durden (209 comentarii)  •  12 noiembrie 2014, 21:43

nici eu nu-l suport pe ponta,asa ca nu ma intelege gresit. dar sincer exagerezi cu subiectul victoras.am inteles, e incompetet,toata lumea stie asta.dar asta e totusi un ziar de sport(sau blog,whatever) si astfel de articole nu prea isi au locul aici.plus ca la tine e al nspelea,chiar nu ma intereseaza atat de mult convingerile tale politice.hai sa mai bagam si niste sport propriu zis

Red (10 comentarii)  •  12 noiembrie 2014, 22:16

Credeam ca va referiti la basket. Cand colo, in context politic apar la Ponta realizari raportate la patinoare de plastic, amplasate la îndemîna ciorilor. Suna cam urat si discriminatoriu. Si la Johannis nimic? Poate in episodul urmator, dupa alegeri 🙂

@Obiectiv (27 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 0:00

Vointa nu a murit din cauza lui Johannis ci a lui Hambasan.Primarul nu avea de ce sa bage bani orasului intr-un club sportiv,condus intr-un mod dubios de o persoana indoielnica.Vointa a fost un copil nascut prematur si aruncat in jungla Ligii lui Mitica sa se descurce ,cu un patron cu buzunarele goale care a crezut ca va rezista doar cu banii de la televiziuni.
Poate ca Johannis a fost votat de atatea ori primar tocmai ptr ca nu a irosit banii primariei in fotbalul .Johannis a fost si este raspunsul oamenilor normali la hotiiile si cumetriile partidelor politice.Eu si majoritatea sibienilor suntem siguri ca neamtul nostru este mai curat si mai cinstit decat oricare din liderii PSD.Nici nu este loc de comparatie.

petrache (66 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 3:49

Bravo Domnisoara Andries! Ati ramas o persoana inteligenta si cu principii. Bine ca mai sant si oameni ca Dumneavoastra, dupa ce alde Beligan, (Ilie) Nastase si Alifantis si-au vandut sufletul pentru dracu stie ce.

dimi (21 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 9:30

Asa ne trebuie! Asta am ales si asta vom avea ! Iar voi sibienilor nu va mai plangeti.Dece l-ati ales 4 ani la rand pe Johanis ? Chiar n-a facut nimic ? Dece lumea admira cum arata orasul ? Cu ce sa faca stadionul cand PSD-ul distribuie banii patronilor ? Mai bine treziti-va si vedeti unde puneti stampila !!!

carcotas (1 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 15:01

Fanfaronada nesimtita a acestui oltean obraznic confirma ca este dezgustator,muncinos,laudaros exponent al calicismului ancestral.Obisnuit sa fure si sa traga pe sfoara pe altii isi permite,slaba educatie bolsevica,sa aprecieze pe altii care inteligent nici nu l-au luat in seama.Intre adevar si cele spuse de plagiat e diferenta mare.Spate lui asigurat de cei mai mari penali nu-i ofera siguranta.Daca obtine un esec nu mai auzi de el ca de Antonescu.Asta da competenta.In tara asta toti nenorocitii vor sa fie sefi!Dar cel mai tare oltenii urmasii fanariotilor de acum circa 3oo de ani.Mizerabili ca oameni de calitate nu sunt.

MZM (101 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 15:39

Toata stima, doamna Andries, pentru curajul si claritatea cu care atacati minciuna, deriziunea si impostura unui personaj, altfel arhicunoscut in materie!

LEFTER POPESCU (50 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 17:02

Domna Maria Andries,
.
ati vazut cele doua documentare din care am putut afla cate ceva despre tineretea celor doi ?

Ceea ce nu ni s-a spus insa de catre regizor despre Ponta, a fost momentul in care acesta a intrat in PSD ( pe ce usa) si ca a condus TSD – Organizatia tineretului social democrat de pe vremea lui Nastase . Un mare minus .

Ceea ce m-a frapat insa cel mai mult, a fost ceea cea a spus mama lui Ponta ( retineti …mama lui Ponta si nu vreo ruda indepartata care l-a revazut dupa mai multi ani ) cand se pare, afland ca fiul ei I-A ASCUNS o mare perioada timp CA ACESTA era INSCRIS IN PSD i-ar fi replicat : ”de asta, Victor, ne-au bătut minerii pe noi în ’93?!”. Raspunsul lui Ponta fata de mama sa a fost naucitor : ”cei de la PSD au fost singurii care mi-au dat o șansă, mamă” .

Ce rezulta de aici ?
…ca Ponta era un om care supravietuia , care isi traia viata de azi pe maine, care nu avea ce manca si care nu era un procurorul ce a aterizat cu pile in cadrul parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1.
Si daca ar fi fost repartizat in vreun orasel de provincie , cum era firesc ,si tot nu trebuia sa-si calce convingerile politice in picioare (daca a avut vreodata asa ceva ) pe care mama sa inca le pretuia.

Avea dreptate Gheorghe Dinica : “Mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste nimic”. Iata ca povestea lui Victoras, cea din anii 1997-2001 a fost convingatoare.

Si prin acest filmulet ne-a fost confirmat ca Ponta este din aluatul perfect al carieristilor ,capabil sa invete tot ceea ce este necesar de la mentorii sai, Iliescu si Nastase. Kilul de zahar si kilul de ulei au ajuns in mana intina de Ponta . Pana si un vechi prieten de-al lui , din documentarul prezentat ii pune stampila pe care o merita .

PS- M-am referit la inceput de perioada pe care cei de la DIGI 24 NU AU AMINTIT-O …cea in care Ponta a intrat in PSD si a condus TSD-ul partidului , care corespunde in mare masura cu perioada 1997- 2001 in care a devenit si seful de control al guvernului Nastase .

Trocul pe care l-a facut cu Melescanu ca sef al SIE in septembrie 2013, in care a dat un HG – hotarare de guvern care nu a trecut prin parlament sau prin CSAT – si in care se stipula – preventiv – ca si fostii agenti ai SIE ( nu si cei de la SRI) nu pot fi deconspirati , este cea mai clara dovada ca amandoi (Ponta si Melescanu) SI-AU ASCUNS trecutul de fosti agenti ai serviciilor secrete.

Lucifer (4 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 19:26

Parca mai conteaza ca cinva a facut sau nu o sala de sport sau cand vedem limpede ca pana azi in Romania doar s-a distrus si s-a vorbit! Apoi sa mai avem nebunia de-ai asculta pe cei care tot promit si ei niciodata nu patesc nimic daca dupa ce au condus Romania ani de zile ei vin si ne spun ca rezlizarile lor au fost zero pe linie,asta e o nebunie si mai mare! Cat de prosti putem fi sa le mai dam cuvantul ca sa tot promita? Cum ar arata condusa romania daca acesti derbedei care ne conduc ar trebui sa fie spanzurati fiindca nu au facut ce au promis? Cati s-ar mai inghesui sa devine premier sau presedinte? Asa ar fi normal….dupa ce ei isi incheie un mandat si nu s-au tinut de cuvant sa fie spanzuarti chiar in fata parlamentului! Ar fi frumos…lumea ar mai avea sens atunci cand ar merge la vot,ar avea o speranta….macar aceea speranta ca acel om care vrea sa devina presedinte…chiar vrea sa faca ceva real! Ce promit aceste jeigodii care conduc romania….este doar pentru prosti si retardati mintal….DIn pacate romania are destui de oameni slabi la creier si care nu pot gandi decat la manele si la bere si mici!

sorin (1 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 20:31

pentru qpax@…..eu cred totusi ca totusi esti dus, asa ca lasa drogurile si bea …….bea multa apa sa te hidratezi, ca la radacina e multa uscaciune……………………..Maria Andries felicitari pentru articolul acesta ,obiectiv si concis.

Nikko (2 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 20:40

@ „amicii lui Ponta”: Cand Iohannis se va fotografia cu diversi sportivi si se va baga peste ei ca musca in c…, atunci se va pune problema ce a facut sau nu a facut Iohannis pentru sportul sibian. Sunteti de-a dreptul amuzanti cu cata cerbicie aparati sportul sibian, desi mai mult ca sigur niciunul dintre voi nu locuieste pe acolo. Maria a subliniat foarte corect: „Daca pe Iohannis l-au pastrat primar 14 ani, inseamna ca sibienii au alte prioritati decit loc in Liga 1 si stadion.”

alexandru valeriu pantelimon (13 comentarii)  •  14 noiembrie 2014, 4:28

Daca esti cronicar sportiv si nu simbrias politic ar fi trebuit sa fii obiectiva; V.Ponta a fost sportiv de performanta si faptul ca acorda sportivilor cu rezultate atentie si premii peste limitele obisnuite ,ca intr-o tara jefuita gaseste resurse si pentru activitatea sportiva,ca sunt sprijinite initiativele de organizare ale unor competitii de anvergura, finalizarea unor baze sportive moderne , sunt lucruri de care ne-am dezobisnuit sa ni se intample si care ne bucura. Astea ar fi trebuit sa le punctezi ,nu ca primulministru e vinovat ca printr-un acoperis curge apa ,sau nu stiu ce poarta nu se vede .

Cinezan Vladimir (82 comentarii)  •  14 noiembrie 2014, 6:06

Doamnă Maria, ai intrat în cohorta tolontaniană care îi cântă prohodul lui Ponta și cred că ești mulțumită că te-ai alăturat atacurilor zilnice la adrese premierului, care apar în ziarul acesta DE SPORT ! Chiar în cei doi ani „Ponta” să se fi stricat totul în sportul din România ?! Voi, salahorii jurnalului pitit sub pulpana lui Ioanițoaia, scrieți rar și prost despre sport, cuvânt pe care-l folosiți doar pentru fotbal, de restul vă ocupați doar „din joc de gleznă” și atunci doar pe fugă. Și mai comiteți greșeli de neacceptat la un elev de gimnaziu, ca un atac repetat la adresa noastră, a cititorilor. De câte ori am semnalat greșelile, domnul Ioanițoaia a avut grijă să nu apară respectivele comentarii… La adresa dumneavoastră nu rămâne decât urarea: „Să trăiți bine !”

Cinezan Vladimir (82 comentarii)  •  14 noiembrie 2014, 6:47

Doamnă, v-ați înrolat elegant în tolontaniana cohortă care îi cântă prohodul lui Ponta, uitând că scrieți la un ziar DE SPORT, cuvânt pe care jurnalul în speță îl confundă adesea cu fotbalul. Despre alte ramuri sportive se scrie rar și cu unele greșeli care i-ar face să roșească pe elevii de gimnaziu. De câte ori am semnalat greșelile, pe care le consider ca un atac disprețuitor la adresa noastră, a cititorilor, domnul Ioanițoaia a considerat că nu e cazul să fie făcute publice. Lăsați politichia, doamnă, ocupați-vă de evenimentele sportive majore, care, se pare, nu prea vă bântuie. Probabli că nu știți, dar în zilele acestea se desfășoară campionatul mondial de haltere. Nu suflați o vorbuliță despre acest adevărat spectacol la care prezența românească este doar tangențială. De ce nu-i întrebați pe diriguitorii halterelor din România ce se întâmplă cu sportivii noștri care obțineau rezultate bune nu cu mult timp în urmă ?!
Unii sunt suspendați pentru dopaj… Lăsați-l pe Ponta, nu doar cei doi ani ai guvernării acestuia sunt relele în sportul românesc, ci rădăcinile sunt de mult timp putrede ! Dacă veți continua să acrieți în aceeași manieră despre fenomenul sport, nu rămâne pentru jurnaliștii Gazetei decât urarea: „Să trăiți bine ” !

alexandru valeriu pantelimon (13 comentarii)  •  14 noiembrie 2014, 14:07

Dna poate mergeti azi la Izvorani daca va intereseaza sportul ,nu doar ca o diversiune . Si poate aveti si ceva propuneri constructive de facut daca sunteti in tema .

dani (88 comentarii)  •  14 noiembrie 2014, 16:38

Felicitari Dna Maria! Inteligenta, curaj, bun simt. Talent, spirit civic, cultura,patriotism. Si nu in ultimul rind umor. Nasc si printre romani oameni de valoare.Sarut mina Dna Maria!

Obiectiv (11 comentarii)  •  14 noiembrie 2014, 18:18

Pentru cel semnat @ Obiectiv:
Neamtului din Sibiu nu-i contest calitatile/seriozitatea, ci doar il acuz ca nu iubeste sportul!
OK, nu s-a implicat la club, insa stadionul arata jalnic prin comparatie cu centrul istoric al orasului! Nici in privinta aceasta nu se putea implica?
Apoi, cand cineva se exprima la modul acesta ( „…eu si majoritatea sibienilor”), inclin sa cred ca este egocentric si asta spune totul!
Din pacate pentru neamtul dvs., in spatele sau sunt persoane care nu prezinta nicio garantie morala – blaga, boc (parca n-a plecat din pdl, dar sustinea un alt candidat); el insusi a fost promovat, peste noapte, intr-o functie pe care n-o merita de catre niste uzurpatori/profitori!
Si, asa cum afirmau si altii inaintea mea, cei care scriu pentru acest ziar trebuie sa faca politica sportului, nu politica pur si simplu! O.

consultanta (1 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 10:19

sa fim obiectivi si precisi: in septembrie 2014, exact cand primarii din majoritatea localitatilor din tara se opuneau finantarilor locale a cluburilor sportive locale, Premierul Ponta a scos OUG 58/22 septembrie 2014
privind stabilirea unor măsuri financiare şi pentru modificarea unor acte normative (EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 711 din 29 septembrie 2014) deschidea poarta finantarilor fara distinctie intre cluburile private si/sau de drept public. nu stiu daca dl. Ponta (jurist de profesie) stie ca primarii sunt atat de slab pregatiti sau atat de incompetent consiliati incat sa nu puna imediat in aplicarea prevederile legale. E BINE DE STIUT !!!!!!!

Comentează