Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Algoritmul golurilor din caşcaval

După o reţetă de Iorgulescu, echipele vor fi obligate să alinieze cinci români, quattro formaggi şi quattro stagioni.

CFR Cluj a obţinut anul trecut la TAS anularea restricţiei FRF cu privire la numărul de jucători străini. Anul ăsta, e rîndul […]

duminică, 18 mai 2014, 8:21

După o reţetă de Iorgulescu, echipele vor fi obligate să alinieze cinci români, quattro formaggi şi quattro stagioni.

CFR Cluj a obţinut anul trecut la TAS anularea restricţiei FRF cu privire la numărul de jucători străini. Anul ăsta, e rîndul LPF să pună cluburile pe drumul spre Lausanne. Gino Iorgulescu va propune un criteriu suplimentar pentru împărţirea banilor din drepturi TV: folosirea în fiecare meci a minimum cinci jucători români. Este o măsură discriminatorie, în contextul liberei circulaţii a forţei de muncă în spaţiul UE. Dar, pînă va afla şi Liga pe ce continent sîntem, propunerea îşi va atinge scopul. Cluburile se vor îngrijora că primesc mai puţini bani, nu că nu primesc deloc.

20 la sută din preţul drepturilor TV e condiţionat de îndeplinirea regulii „celor cinci români”. Şeful Ligii mai are de rezolvat doar problema restului de 80 la sută. Cluburile care au mai mulţi băştinaşi decît stranieri în lot se bucură degeaba c-au scăpat. Urmează alte criterii. De pildă, pe lîngă cinci români, echipele trebuie să trimită în teren, meci de meci, şase dreptaci şi şase stîngaci, plus o femeie, un copil şi un bătrîn.

Criterii se găsesc, dacă ţii neapărat să împarţi mărunt şi corect găurile din caşcaval. Ceea ce e ciudat la regula „celor cinci români” e că de obicei Federaţia venea cu astfel de pedanterii. Liga profesionistă ţinea partea multinaţionalelor în miniatură care o compun. Nu contează ce naţionalitate, unde s-au format şi ce club au visat fotbaliştii, spectacol să fie, să meargă businessul!

Gino Iorgulescu schimbă reţeta. Regula „celor cinci români” favorizează, aparent, cluburile nou-promovate şi defavorizează cluburi ca Steaua, Astra şi Petrolul. De fapt, loveşte dur în toate echipele. Nu e o regulă, e un amestec brutal în treburile interne ale cluburilor. E ca şi cum asociaţia viticultorilor din România le-ar impune membrilor ei să cultive numai un anumit soi de struguri. Ca şi cum asociaţia şoferilor le-ar impune şoferilor să circule numai pe anumite drumuri şi în anumite zile. Ce altceva este Liga Profesionistă de Fotbal dacă nu o asociaţie care reprezintă interesele cluburilor în raport cu Ministerul Sportului, cu alte instituţii ale statului, cu FRF şi cu televiziunile?

Imediat după ce a fost ales, actualul preşedinte al LPF a promis că se va zbate să obţină facilităţi fiscale pentru cluburi. Înainte de facilităţi, iată că le face dificultăţi. Cluburile nu-l plătesc pe Gino Iorgulescu pentru a le ciupi din venituri. Pentru a dosi 20 la sută din ipoteticii bani din drepturi TV. Ar însemna că ne-am întors în 2002, cînd LPF încasa 10 la sută din contractul de televizare şi vira alţi 10 la sută drept comision, în conturile unei firme din Cipru. Măcar şeful de atunci al Ligii nu se deranja să imagineze criterii.

Chiar aşa, cum se vor împărţi cei 20 la sută feliaţi de Iorgulescu? După criteriul cantitativ: cine are cei mai mulţi români pe teren ia mai mult? Sau calitativ: cine are românii cel mai bine cotaţi ia partea leului în euro? E drept că multe echipe din primul eşalon consumă bani publici. Între şefii de cluburi, primarii aleşi prin vot direct tind să devină majoritari, iar investitorii privaţi – minoritari. Dar ideea era ca fotbalul profesionist măcar să tindă spre capitalism, nu spre populismul de tip Cooperativă.

Comentarii (44)Adaugă comentariu

RaduC. (83 comentarii)  •  18 mai 2014, 10:37

„(…)folosirea în fiecare meci a minimum cinci jucători români. Este o măsură discriminatorie, în contextul liberei circulaţii a forţei de muncă în spaţiul UE,” este dar o aplica mai toata Europa, diferind numarul de autohtoni obligatorii de la tara la tara. Si toate planurile de viitor in fotbal ale Spaniei, Marii Britanii, Frantei etc. se bazeaza pe aceasta „discriminare”. Si par sa se simta destul de bine si la nivel de cluburi si la nivel de nationale. Bosman se aplica fara discutie la transferuri (un jucator in ultimele 6 luni de contract poate negocia cu oricine, si poate pleca gratis).

„E ca şi cum asociaţia viticultorilor din România le-ar impune membrilor ei să cultive numai un anumit soi de struguri.” Ai sa razi, dar chiar asa se intampla. Iar normele cu soiurile de struguri nu au venit de la „asociatie”, ci de la UE.

Ginozaurul incearca sa aplice o masura de fair-play financiar, foarte la moda, vad, in UEFA. Noi avem insa de impartit „gaurile cascavalului”, cum spui tu, in timp ce adevarata miza e in alta parte. Pai 60 de milioane de euro dintr-un foc?? Bani dintr-o amenda?? Ar fi fair-play financiar daca aceasta amenda s-ar imparti la saracii fotbalului, dar banuiesc eu ca UEFA are alte planuri cu cascavalul. 🙂

Un „nostalgic” (7 comentarii)  •  18 mai 2014, 10:46

Desi nu mi se pare discriminatorie atata vreme cat toate tarile vor sa promoveze sportul autohton mie mi se pare inutila intr-un viitor apropiat. Banii disponibili vor stabili cati jucatori straini vor juca. Nu cred ca vor veni strainii sa joace gratis cum joaca jucatorii de la Rapid sau Vaslui.

MIHAI ALEXANDRU (3 comentarii)  •  18 mai 2014, 10:47

M-ai intereseaza-te si tu de la vest-ul Europei si ai sa vezi cum stau lucrurile!

luci (1 comentarii)  •  18 mai 2014, 10:51

Pai si ce sa mai vorbim de Anglia,unde nu ai voie sa joci daca nu ai nu stiu cate partide jucate la nationala tarii din care provi.Asta nu este tot discriminare?Ginozaurul are dreptate in mare masura mai ales ca fotbalul nostru este la pamant,poate ca asa cluburile se vor axa pe jucatorii romani ceea ce este foarte normal mai ales ca nationala trebuie reformata in intregime.

costy (12 comentarii)  •  18 mai 2014, 11:19

Aceasta decizie trebuie luata de comun acord cu cluburile, nu este deloc discriminatorie, protejeaza totusi jucatorii Romani.

Victor Gavril (1 comentarii)  •  18 mai 2014, 11:22

Femeie, pe ce lume traiesti? Ginozaurul are dreptate de data asta. Hai sa nu mai fim atat de impotriva promovarii valorilor din tara noastra. In toate campionatele adevarate din lume exista intr-un fel sau altul astfel de masuri. Poate mai putina carcoteala ar fi mai buna acestui popor… si mai putini bagatori de seama!

CristiM (2 comentarii)  •  18 mai 2014, 11:32

Daca se trece in regulament ca trebuie sa fie jucatori romani, atunci ar putea fi atacata decizia. In schimb, daca ar trece sa fie jucatori „formati in romania” (care sa fie legitimati minim 3 ani la un club romanesc pana la impinirea varstei de 21 de ani), nu ar mai fi nici o problema. Iar cluburile care sustin jucatorii straini,sa cumpere brazilieni de 16 ani si sa-i creasca pana la 21 de ani.

RebelU (2 comentarii)  •  18 mai 2014, 11:33

Nu inteleg cum e Steaua dezavantajata de regula 5 romani? Are destui romani in lot.Articolul e pe langa subiect.

Unu’ (24 comentarii)  •  18 mai 2014, 11:35

Vaslui e exemplul cel mai bun despre aceasta strategie de „succes” a fotbalului romanesc: ia straini cat poti, daca iei campionatul bine, daca nu, faliment. O sa urmeze CFR, Astra si Petrolul, echipe care platesc niste salarii uriase, iar banii produsi sunt din drepturi TV sau de la primarie.
Nu mi se pare corect ca echipele care promoveaza jucatori romani ca sa supravietuiasca(Viitorul, Ceahlaul) sa nu fiu ajutate financiar, iar uefantasticii nostri, care fac performanta in luna iulie sa fie premiate pentru marile rezultate obtinute cu feroezi sau lituanieni.

Rapid si Steaua au jucat un sfert european cu jucatori romani in echipa, cele mai profitabile transferuri sunt ale jucatorilor romani, iar in afara de CFR(carora le-a iesit de cateva ori) marea majoritate a strainilor nu au adus nimic pozitiv campionatului nostru. Chiar as vrea sa vad cam ce sume s-au investit in jucatorii straini, pe ce sume s-au transferat de la noi si pe unde mai sunt echipele respective.

Dar cum patronii romani nu au strategie pe termen indelungat, ci doar sa dea un tun, normal ca o astfel de masura e o piedica pentru ei. Si tinand cont ca un mare contestatar a acestei idei este Dinu gheorghe, cel care a dat o mana Rapidului sa joace la matineu, chiar pare o idee buna.

Dupa finala pierduta in 2002, nemtii s-au reorganizat si scot jucatori-minune in fiecare sezon, Spania se bazeaza in mare parte pe academia Barcelonei, Belgia s-a calificat la mondial castigand grupa de calificare destul de usor cu jucatori foarte tineri, noi inca nu intelegem care e solutia de redresare a fotbalului romanesc.

vendetta (15 comentarii)  •  18 mai 2014, 11:36

nu mai merge exportul de jucatori romani dom Jino are procentaj din vanzarea jucatorilor si trebuie promovati prin lpf !

Cx (12 comentarii)  •  18 mai 2014, 11:37

din pacate zic ca Maria are dreptate .
pt cine nu stie legislatie europeana e mai bine sa nu se exprime , si sa isi dea o parere pe ce stiu ei mai bine .

anglia nu mai poate face nimic in cazul romanilor pt ca de la 1 ianuarie e dreptul total european . oricum anglia e caz aparte – si-a negociat doar anumite politici in UE – cu multe nu e in UE .

Iogulescu daca era baiat destept putea MAXIM sa spuna ca in campionat poti folosi maxim 6 jucatori comunitari .
Adica care au cetatenie in UE .
Asa se poate . Sa impui doar romania nu , doar din UE se poate .
Se poate impune si sa fie doar jucatori din UE pe teren – si e perfect legal – politicile UE permit asta . Dar e cam utopie .

Iorgulescu poate pune ce politici vrea dar el are mari datorii morale acum si multe de rezolvat .

Prima ar fi – o cale politica prin care cluburile jefuite de fostii actionari – cu datorii prea mari acum cel putin la stat – sa nu mai poata fi jefuite .

O noua organizare a cluburilor de la 0 . O noua forma de organizare si la echipa si la juniori . Cu facilitati politice pt sport .

Facilitati la plata datoriilor la stat – sa se plateasca si in 10 ani daca se poate pana ies la liman , ca sa poata sa isi plateasca jucatorii .

Dupa parerea mea – e o abureala a lui Iorgulescu , care e baiat destept si stie ca nu poate impune jucatori romani ci comunitari , dar ..

VA DISTRAGE ATENTIA DE LA FIRMELE DE LA DREPTURILE TV .
A zis ca pana la 15 mai se vor sti posturile care transmit .
SUNTEM PE 18 mai .. si nu stim nimic.

george (12 comentarii)  •  18 mai 2014, 11:37

Once again ( apropos, ai fost la Peter Gabriel ? – exceptio-
-nal indeed !! ) bravo Maria !!

Cu mult drag, Mihai Ballo

Adrian (2 comentarii)  •  18 mai 2014, 11:52

Ati luat premiul „Ioan Chirila”? Dati-l repede inapoi, ca n-aveti nici o legatura cu Maestrul…Gino se gandeste foarte bine ca, daca vrem fotbal romanesc, trebuie sa crestem jucatori, nu sa aducem refuzati care sa vina aici, sa-si ia banii si sa plece! Discriminatorie, ziceti? Pai, luati exemplul lui Pantilimon, care a fost tinut pe tusa pana cand gafele lui Joe Hart au devenit penibile si prin numar si prin neindemanare, numai pentru ca Hart trebuia sa aiba meciuri in picioare la CM din Brazilia…Iar daca inventatorii fotbalului procedeaza asa, nu vad de ce am fi noi mai catolici decat papa!…Stiu, veti spune ca cele doua situatii nu sunt aceleasi. Nu sunt, insa am vrut sa spun ca, PE LANGA limita de numar de jucatori straini, in Anglia se practica si acest fel de restrictie!
In fond, Liga Profesionista face si o politica a fotbalului intern. Iar daca aceasta politica forteaza investitiile in cresterea de fotbalisti tineri, in dauna scurgerii de bani peste hotare, bravo lor! Iar asta te ajuta si pe matale sa cumperi un BMW cu 80000 de lei in loc de 90000! Printre multe altele…

taz82 (8 comentarii)  •  18 mai 2014, 11:55

Maria, eu sunt de acord cu masura lui Gino in ceea ce priveste fotbalistii straini! Mi se pare necesar sa revigoram fundatiile viitoarei nationale a Romaniei si cum altfel daca nu prin aceasta masura ? In felul asta peste cativa ani, nu o sa-l mai auzim pe selectioner ca nu are de unde alege jucatori, poate nu o sa mai citim articole despre cat de prost au jucat ai nostrii sau eventual depre o noua calificare ratata….Ca vrea Gino sa pape ceva mai mult din drepturile TV, asta este cu totul altceva!

scarface (3 comentarii)  •  18 mai 2014, 11:59

Nu e normal, ca in campionatul Romaniei sa ai 1 jucator roman in primul 11 (vezi Hoban ieri la Petrolul).
O fi libera circulatie, dar si federatiile nationale trebuie sa protejeze jucatorii proprii iar Liga sa promoveze un campionat in care sa avem mai multe exemple de resurse interne. Steaua e un exemplu de cum s-a orientat in ultimii 2-3 ani spre fotbalisti romani…si are rezultate mai bune decat acum 5-6 ani cand mustea de…Moreno!

victor (1 comentarii)  •  18 mai 2014, 12:02

ba, poti sa ai in lot 100 de straini, nu le interzice nimeni sa fie platiti si sa stea rezerve si nu li se ia niciun drept…dar trebuie sa intelegem ca si fotbalului romanesc ii trebuie un viitor, un viitor pe care nu il faci cu 9 straini in echipa si 2 romani (sau in cazul petrolului anul acesta, niciun roman in primul 11). Daca nu ai romani buni, iti dezvolti centrele de juniori si cresti niste copii talentati..eu cred ca e o masura buna pentru insanatosirea fotbalului pitoresc.

durden (209 comentarii)  •  18 mai 2014, 12:16

eu stiam ca regula asta exista deja in multe campionate puternice..gresesc cumva?

Ion (6 comentarii)  •  18 mai 2014, 12:35

Un criteriu de alegere a jucătorilor străini ar fi valoarea. Câte selecționări are la naționalele țării respective. Alegerea după valoare nu e discriminatorie, pentru că nici o lege nu îți impune să angajezi un jucător fără valoare. Ar mai putea fi impusă o limitare a numărului de jucători extracomuitari.

Vass Bela (13 comentarii)  •  18 mai 2014, 12:57

Maria, cu steaua ai dat gres ! Are si acum peste 5 romani in primul 11, si va avea si in campionatul urmator, doar sosesc tinerii lui Hagi . Altii in schimb ar putea fi incurcati, dar UEFA va pune piciorul in prag, asa cum a facut-o dupa sesizarea facuta de CFR .

CCC (24 comentarii)  •  18 mai 2014, 12:58

Dupa cum se poate observa cu ochiul liber (sic!), de fapt, problema sta, nimic neobisnuit in RO, in impartirea banilor. Un „tort” care e cat o prajitura de 1, 5 lei si din care incearca sa apuce fiecare o felie cat mai mare. GI s-a gandit ca ar fi bine ca o cincime din tort sa o faramiteze si sa imparta frimiturile si pentru asta a scos din putzul gandirii un criteriu pe care numai el stie cum l-a ales!
Sa fiu bine inteles, nu am nimic impotriva deciziei ca jucatorii autohtoni sa fie promovati, dar asta se poate face foarte simplu, incluzand o reglementare in regulamentul de functionare, care sa impuna folosirea a minimum 5 jucatori autohtoni in meciurile din campionat si cupa. Reglementare care, asa cum mai mentioneaza si altii pe aici, exista si in alte tari din vest si tot mai multe federati sunt pe cale de a o adopta. Raman de discutat si hotarat numarul minim de jucatori, eventualele sanctiuni sau exceptii (jucatori autohtoni accidentati/suspendati).
Nu ar trebui sa aiba nicio legatura cu impartirea banilor din drepturile de televiziune, dintr-un motiv foarte simplu: daca intr-un final se obtine dreptul de negociere directa intre cluburi si televiziuni (ex. Barcelona – ceeea ce in opinia mea, reprezinta normalitatea), atunci cum mai constrangi echipa respectiva, daca nu mai e legata de drepturile impartite de de LPF?
Sa iei bani (foarte multi!) de la Steaua, de exemplu, care oricum are mai mult de 5 romani in teren, care face performanta si audienta in campionat si in europa si sa-i imparti unor echipe, care cu chiu cu vai aduna 0,5% audienta (Chiajna, Sageata, Botosani, Viitorul) doar pentru ca au si ei 5 jucatori autohtoni in teren, mi se pare penibil!

paul (1 comentarii)  •  18 mai 2014, 13:08

imi pare rau sa te contrazic Maria. chiar daca propunerea apare in contradictie cu libera circulatie a fortei de munca in europa si o mai avea si alte subterfugii financiare, obligarea cluburilor de a folosi jucatori romani nu poate fi decat benefica pentru jucatorii romani. cluburile ar fi obligate sa caute si sa gaseasca jucatori romani talentati si poate ar constientiza necesitatea (si avantajele) cresterii jucatorilor proprii. o alta varianta ar fi colaborarea cu centre deja existente (evtl. locale) si o eventuala sustinere financiara a acestora in schimbul prioritatii la jucatori. exista, normal, multe cai de colaborare prin care in final sa fie sustinuta dezvoltarea tinerilor jucatori romani. protejarea valorilor proprii nu inseamna limitarea dreptului altor straini sa vina sa munceasca (joace) in romania. cei care au valoare oricum vor avea loc. cu respect

tegean (25 comentarii)  •  18 mai 2014, 13:20

Regula celor 5R ar fi fost oportună dacă în anul/anii trecuţi s-ar fi constatat că la mult prea multe echipe nu s-ar mai fi întâmplat acest lucru, însă, din câte ştiu, la majoritatea echipelor din România ,,regula” funcţiona şi până acum chiar fără a fi un criteriu ,,pt. câţiva euroi în plus”. Noua premieră western mămălighetti nu are nimic ,,revoluţionar” de vreme ce ţinteşte o minoritate.
Aş alătura obiecţiilor din articol următoarele:
În prezent, în fotbalul din România cu puţinii bani care sunt trebuie pus pe picioare – întreţinut un fotbal cât mai bun posibil care să fie şi un argument pt. a spera la sume sporite de la TV. Capitalistul (nu filantropul ?, nu tocătorul de bani publici) va face tot posibilul (e normal) ca pt. suma destinată fotbalului să-şi aducă jucători cât mai valoroşi posibil, ca pt. banii învestiţi, pt. salariile plătite să alineze o echipă cât mai competitivă… dar vine LPF şi zice : nu contează dacă n-au picioare dar 5 din 11 să fie români (dna Merkel s-ar fi mulţumit să fie 5 blonzi cu ochi albaştri).
Bun dar parcă ar lipsi ceva (la liberă alegere).
Când va veni FRF-LPF să prezinte negru pe alb (să-şi asume) situaţia privitoare la copii şi juniori, câţi şi unde sunt ei şi, MAI ALES, în ce COMPETIŢII regulate (locale şi naţionale) sunt angrenaţi pe grupe de vârstă ?
pt. ca cei obligaţi să-i angajeze (pe români) să ştie totuşi ce calificare pot ei avea, unde au făcut practica-stagiatura şi ce experienţă competiţională au, cum şi unde s-au afirmat-au devenit / pot ei deveni jucători competitivi pt. prima ligă, pt. ca patriotica măsură să nu compromită (şi mai mult) valoarea campionatului României.
Am văzut că, în unele ţări – Spania,Rusia – se televizează meciurile de rezerve al echipelor de Liga 1.
Un campionat al rezervelor (echipa 2) are un cost dar, oricum, cluburile au un nr. dublu de jucători iar aici s-ar putea impune diverse reguli (naţionalitate,vârstă) şi s-ar putea include la televizări meciurile primelor 3 clasate (pt. câţiva euroi în plus pt.toţi).

aham (67 comentarii)  •  18 mai 2014, 13:47

de ce sa nu protejam un pic jucatorii romani? care e problema? daca ai o limita a strainilor pe care-i poti aduce, atunci te asiguri ca e ceva de capul lor, nu mai vin toate ciurucurile. tu vorbesti de „discriminare”, de ‘europa” si faci niste sofisme penibile. ca sa evitam complet discriminarea, hai sa nu mai fie nici un roman in liga 1, ca nu merita. e bine asa? mai usor cu conceptele pe care nu le stapanesti

Grinch (41 comentarii)  •  18 mai 2014, 13:51

Discriminatorie pentru cine? Ca nu inteleg? Interzice cineva vreunui jucator strain sa evolueze la o echipa din Romania? Daca se „rezerva” 5 locuri pentru romani, nu inseamna ca nu e loc de straini. Nu e nicio discriminare.

rapidist de-o viata (4 comentarii)  •  18 mai 2014, 14:23

un student de-al meu din anul 2 de la drept ar demonta insailarea de durisme, alinisme, etc.la asa incompetenti, asa fotbal in care sageata, corona, chiajna, botosani, viitorul voluntari, etc au inlocuit echipa ca farul, bacau, braila baia mare, argesul, resita. tg mures, oradea, etc!U Cluj a obtinut castig la TAS> Autoritatea de lucru judecat trimitea si rapidul linga U Cluj. cat va fi duru impostoru, slugalui nasu si corleone, fotbalul si va.mafia si nulitatile domina fotbalul, economia, politichia, justitia, afacerile, societatea romaneasca= un sistem corupt, bolnav, cretynoid, iar valorile, vor fi cu capul-n jos!JOS MAFIA!

Piti (6 comentarii)  •  18 mai 2014, 14:30

Iorgulescu este o ramasita a sistemului condus de Dragomir. A plecat Tanda, a venit Manda.
Nu poate impune o asemenea regula pt ca va pierde la cel mai mic tribunal orasenesc, nici macar nu se va ajunge la TAS.

Adi (95 comentarii)  •  18 mai 2014, 14:59

Afacerile din fotbal sunt pentru bani, nu pentru fotbal. Cluburile iau jucatori straini, o data fiindca nu vor sa investeasca bani in a creste jucatori romani, si a doua oara ca sa ii poata revinde mai scump afara… Nu ca sa faca echipa mai performanta.

gil (1 comentarii)  •  18 mai 2014, 15:33

tot voi jurnalistii scieti ca nationala nu are valoare,dar daca nu ai jucatori de unde,

Sorin (18 comentarii)  •  18 mai 2014, 15:51

1. in primul rand LPF este o asociatie non-guvernamentala care nu trebuie sa se supuna regulilor de „politically corectness” – membrii care o compun pot alcatui regulamentul de functionare atunci cand doresc sa o faca.
2. nu se restrictioneaza dreptul la munca al jucatorilor straini, care sunt angajati si platiti de catre cluburile respective, ci se incearca prin masura aceasta ca sa se protejeze activitatea jucatorilor autohtoni – 5 jucatori autohtoni permanent in teren inseamna mai putin de 50 % din echipa.
3. faptul ca nu joaca in echipa de baza nu inseamna ca nu are aceleasi drepturi salariale. Munca nu e doar in timpul meciului de duminica ci si in antrenamentele din celelalte zile ale saptamanii.

Sorin (18 comentarii)  •  18 mai 2014, 16:01

nu este interzis sa folosesti 11 jucatori straini, insa nu mai primesti bonusul de 20% si atat – rezultatele iti sunt validate, daca iei titlul si intri in „Şampions Lig” nu te mai intereseaza aia doua-trei sute de mii de euro

SILVIU (15 comentarii)  •  18 mai 2014, 16:12

DAR RESTRICTIILE APLICATE DE SPANIA,ITALIA -PE O ANUMITA PERIOADA PT. MUNCITORII ROMANI.? TE ROG IESI DIN SERA D-SOARA PT. CA UE APLICA CE VREA SI CUM VREA, IAR NOI SUNTEM DOAR FORTA DE MUNCA IEFTINA CAND LE TREBUIE LOR.CE SA MAU ZICEM CA FIFA VREA REGULA 6+5 SAU CA RESTRICTIA SE POATE APLICA -CUM FACE SI UE- PT. O ANUMITA PERIOADA.DAR NU-I NIMIC SUNTEM FERICITI SI BOGATI IN UE.

SILVIU (15 comentarii)  •  18 mai 2014, 16:14

PAI VORBEATI DE UE SI LIBERTATE

SILVIU (15 comentarii)  •  18 mai 2014, 16:17

OARE NU PROCEDATI CA SI COMUNISTII ? DE CINE VA ESTE FRICA?
ATUNCI NU MAI LASATI SA SE SCRIE ODE MARII U.E -CA SA NU ABREVIEM , CA ADEVARUL DOARE SI E CU TOTUL ALTFEL.
DAR ASA SCRIA SI SCANTEIA PE VREMEA PLUMBUITULUI

Lica (30 comentarii)  •  18 mai 2014, 16:33

Pai daca am intrat in UE fara sa negociem conditiile, e normal ca legile promulgate la Bruxelles sa aplice ” musai” si la noi . Doar ca, in situatia socio-economica din Romania sportul in general si fotbalul in particular nu au si nu vor avea prea curand conditii pentru a „produce” jucatori capabili de performate internationale si vom ramane mult timp cenusarese in competitiile europene si mondiale . In interesul cutivarii si promovarii valorilor nationale , masura ar fi bine venita .

NAE (1 comentarii)  •  18 mai 2014, 17:45

Dupa ce s-a discutat tema de atatea ori si tot de atatea ori s-au dat raspunsuri oficiale , sa repui in discutie aceeas tema indica in mod sigur probleme mari de inteligenta . Pana acuma toate initiativele din marea revolutie a lui iorgulescu arata faptul ca s-a schimbat un prost cu unul si mai si ……………….

duralex (9 comentarii)  •  18 mai 2014, 18:46

Mda…..el a ramas cu ideile lui Iliescu,democratie originala,ori altfel spus ca la noi la nimenea!!!Poti zice ceva?Doar….no comment.

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  19 mai 2014, 9:02

golurili din cascaval sint pielea ursului din padure ?

Pare si o diversiune. Dar ideea nu e rea. Trebuie sa aiba loc o intelegere tacita ori trebuie cumva „convinse” cluburile sa dea sanse tineretului.
Caci te invadeaza Pasarile care nu ciripesc asa frumos cum iti place tie. Oricum cred ca intilnesti destule.
Spor la treaba.

nea caisa (16 comentarii)  •  19 mai 2014, 9:47

inca nu a sosit ziua pe care o prevesteam, adica aceea in care il vom regreta pe Mitica Dragomir, dar nu mai e mult. Desi l-a sustinut pe Irogulescu si, implici foct, gasca Sportului Studentesc, GSP nu vrea sa publice ce face in fiecare zi Iorgulescu pentru cei 500 de euro obtinuti la fiecare 24 de ore. Cum nu a mai avut nici o idee de vreo trei luni, putem crede ca aceasta noua nascocire a minunatei sale minti de fundas costa patronii de cluburi 45000 de euro. O ziceam pentru mai putin, patronii cluburilor sa vina la mine ( cu banii). Maria, nu iese fum fara foc: ceea ce propune Iorgulescu perverteste actualul mod in care se ierarhizeaza banii si anume in stricta functie de locul in clasament. Un criteriu natural si acceptat. Faptul ca Iorgulescu doreste sa schimbe criteriul inseamna ca exista echipe care doresc sa schimbe acest criteriu si, in consecinta, sa ia mai multi bani decat li s-ar cuveni prin aplicarea prezentului criteriu, pur sportiv. Cum pozitia sa – dand deoparte aspectul politic – depinde de patronii cluburilor, e clar ca Iorgulescu nu ar vorbi daca nu ar avea acordul, ba poate chiar cererea, mai multor patroni de echipe.Ca sa vedem care ar putea fi aceste echipe, sa ne uitam la echipele cu multi jucatori romani, ori care si-au devoalat intentia de a utiliza mai multi jucatori romani. E clar ca, in acest moment, patronii acestor echipe nu formeaza o majoritate, altfel Iorgulescu ar pune chestiunea direct la vot. Prin punerea in discutie, grupul Iorgulescu urmareste obtinerea de noi adeziuni si crearea, astfel, a unei majoritati favorabile.

talpaiadului (8 comentarii)  •  19 mai 2014, 13:37

Foarte bun articolul.

tegean (25 comentarii)  •  19 mai 2014, 17:57

@ nea caisa
Măsura în discuţie e un nevinovat subterfugiu îmbrăcat în costum naţional şi există probabilitatea să nu se concretizeze sub această formă.
Ceea ce se propune de fapt este: 50% în părţi egale şi 50% conf. poziţiei în clasament sau, mai pe scurt, doar 50% pe criteriul performanţei.
Care ar putea fi bunele intenţii în iniţiativa de a mai nivela diferenţele în repartizarea drepturilor TV ?
Competitoarele din Liga 1 cam trag mâţa de coadă iar perpetuarea-accentuarea unei sărăcii ajunsă la limită le va trage sub linia de plutire , va compromite, fără alternative de moment, competiţia anuală numită campionatul ligii 1.
Ceea ce se încearcă acum este salvarea competiţiei prin împărţirea tuturor participantelor a unor sume apropiate din singura resursă certă, firul de păr de care atârnă azi Liga 1.
Întrebarea e dacă va fi suficient pt. a avea un campionat (competiţie-întrecere) echilibrat la un standard acceptabil şi fără abandonuri.
Chiar dacă trebuie ţinut neapărat seamă de realităţile de azi din fotbalul (sportul) românesc nu trebuie ignorat-uitat cea ce se întâmplă pe afară doar că exemplele-lucrurile trebuie privite în întregul lor fără a le scoate din contextul organizării întregului fotbal din ţara respectivă, fără a le decupa – aşa cum se face pe la noi – pt. a nu se vedea-analiza întregul ci doar feliuţa pe care tocmai s-au pus reflectoarele.

ike (1 comentarii)  •  19 mai 2014, 18:25

mie unu nu-mi pasa cati romani sau straini joaca … . vreu si eu sa vad o semifinala, finala cu romani ai unei echipe din romania. uefa poate sa faca ce vrea. dar noi putem sa facem ce vrem sa vedem finala unei echipe din romania ?

ion (2 comentarii)  •  20 mai 2014, 10:03

„Este o măsură discriminatorie” – expresie tipic massmedia! Asta e important!? Dar ca fotbalul romanesc se prabuseste, cum e???

tot nea caisa (16 comentarii)  •  20 mai 2014, 15:38

Punerea in minoritate a lui Iorgulescu pe subiectul anual cel mai important, in aceasta perioada, in Liga I, echivaleaza cu o invitatie implicita adresata lui Iorgulescu de a-si da demisia. Iorgulescule, simte-te omule!

GOLOMBIOSCHI ILIE (29 comentarii)  •  23 mai 2014, 1:23

Este mai greu sa iti explic despre 40 de puncte de penalizae la 16 echipe. Iti garantez ca merge si e super stimulator. Echipele sub locul 13 care nu ar retrograda ar pute sa nu faca 40 de puncte si sa intre cu penalizare in campionatul urmator. Acest lucru 3.5 puncte de penalizare le-ar super mobiliza pentru noul campionat iar daca nu ar retrograda si problema s-ar inchide. Discutia e mai lunga , sistemul e total nou , original si sigur ar creea o concurenta si competivitate de exceptie pentru toate ligile. Problema pe care o ridici privitor la numarul mare de echipe in cazul de 4 serii de B 16 de C si 64 de C e falsa si gresita si toti la prima vedere o vad asa cum o vezi si tu acum datorita sabloanelor si prejudecatii ca sunt echipe sarace si nu pot face fata la o liga superioara. De fapt echipe sunt suficiente,cele de la ligile inferioare urca in sus la ligile superioare fara sa isi creasca costurile deoarece avantajele mai multor serii (transport cazare , masa,etc) le intelegi aceste echipe vor avea practic cam aceleasi cheltuieli ca si la liga in care joaca acum. Cele care raman in aceeasi liga ca acum insa se vor descurca mai bine deoarece vor avea cheltuieli de operare mai reduse in cazul mai multor serii si vor primi astfel o gura de oxigen putana sa se descurce mai bine ca acum si sa nu mai riste desfiintarea retrogradarea decimarea la care sunt supuse acum, practic decat sa le dai in cap cum face proiectul LPF de restringere, contractie propus aceste cluburi ar primi niste bani prin faptul ca nu ar mai fi obligate sa ii cheltuie fara rost pe cei care de bine de rau ii mai au acum prin buzunare..

Comentează