Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Muzica şi versurile

După Craiova, şi Rapid poate rămîne fără imn în acte. Ei, şi? Spectatorii sînt liberi să cînte ce vor.

Fiul poetului Adrian Păunescu a evaluat imnul Rapidului la fix 100.000 de euro. Atît cere de la actualii patroni ai clubului, […]

duminică, 29 decembrie 2013, 9:49

După Craiova, şi Rapid poate rămîne fără imn în acte. Ei, şi? Spectatorii sînt liberi să cînte ce vor.

Fiul poetului Adrian Păunescu a evaluat imnul Rapidului la fix 100.000 de euro. Atît cere de la actualii patroni ai clubului, pentru a nu ajunge în instanţă. La începutul lui noiembrie, moştenitorul a luat imnul Craiovei de la Universitatea şi l-a cedat „cu titlu gratuit” către echipa Primăriei, „echipa căreia imnul i-a fost adresat de la bun început”. Ca să vezi viziune!
Ce înseamnă imnul unei echipe de fotbal? E melodia pe care suporterii o cîntă cel mai des în tribune. Un club australian, Brisbane Lions, a preluat fără ruşine imnul Franţei. I-a schimbat titlul, i-a brodit versuri în engleză şi a pus în dreptul autorilor: jucătorii de la Brisbane Lions. Pînă în prezent, clubul respectiv n-a primit nici o somaţie de la Elysee.

Un cîntec înseamnă muzica, versurile şi interpretarea. Adică trei autori. Cînd a devenit imnul Rapidului proprietatea unei singure părţi din cel puţin trei? Fiul poetului, în calitate de fiu al poetului, consideră că dreptul asupra versurilor primează asupra oricăror alte drepturi. Compozitorii şi soliştii sînt, cum ar veni, artişti de mîna a doua. Deţine Andrei Păunescu şi drepturile asupra muzicii? Mister! Că asupra interpretării executate de galerie e imposibil, nimeni nu poate avea astfel de proprietate.

Dacă şefii Rapidului nu negociază acum, imediat, neîntîrziat, preţul imnului, moştenitorul promite că îi va da în judecată şi le va cere „să se achite de datorii”. Bun, să se ajungă în instanţă. Să vedem ce tribunal le va interzice fanilor giuleşteni să cînte un anumit cîntec. Sau nu le va interzice, le va permite să-l cînte doar fără versuri, „la-la-la”. Dar de falsat, au voie să falseze? Oare Andrei Păunescu va lua măsuri şi contra afonilor, care-i degradează moştenirea, adăugîndu-i diezi şi bemoli din burtă?

Revendicarea lui Andrei Păunescu nu este lipsită de rost. E normal să beneficieze de moştenirea lăsată de tatăl său. Dar felul cum înţelege să-şi apere dreptul legitim riscă să-i compromită cauza garantată prin Constituţie. Un proces reprezintă varianta civilizată. Presiunile, ameninţările, invocarea datoriilor către tată sînt varianta meschină. Ce fel de dreptate e aia care se înfăptuieşte prin şantaj?

Moştenitorul vrea să negocieze cu şefii Rapidului preţul lui „Sîntem peste tot acasă”. Să presupunem că nu se va înţelege cu Zamfir&Cristescu. Rapid va rămîne fără imn în acte. Şi? Mai departe? Se va prăbuşi cerul răzbunării peste galerie, dacă va continua să cînte aceleaşi strofe, acum neoficiale?  „You’ll Never Walk Alone” a fost cîntat întîi într-un musical pe Broadway, în anii ’40. Abia în anii ’60, cînd „cover”-ul a fost lansat în Marea Britanie, galeria celor de la Liverpool l-a adoptat. L-a cîntat înaintea meciurilor, pînă cînd s-a lipit de echipă. Şi l-au cîntat, după ei, şi fanii altor echipe. L-au cîntat oficial şi neoficial. Pe lîngă „cormorani”, alte 15 echipe, din Scoţia pînă-n Japonia, l-au preluat ca imn propriu. Casa americană de discuri care deţine copyright-ul asupra cîntecului n-a avut ideea creaţă să ceară în instanţă interzicerea cîntecului pe anumite stadioane.

Imnul unei echipe nu este un cîntec ca oricare altul. Este cîntecul pe care-l cîntă spectatorii. Există atîtea cazuri de imnuri oficiale, comandate şi plătite cu bani frumoşi, care n-au prins la public. După cum există cazuri, cele mai multe, de melodii pe care publicul le prinde din zbor şi le transformă în imn. A se vedea „Scooter Maria”.

Drepturile de autor sînt drepturi de autor. Proprietatea intelectuală e proprietate, moştenirea – moştenire. Dar fiul poetului Păunescu se bazează pe alte concepte, cînd ameninţă cu interdicţia fredonatului în grup. E ca şi cum cineva le-ar cere oamenilor copyright pe respiraţie, pe motiv că strămoşul lui a descoperit oxigenul.

Comentarii (37)Adaugă comentariu

eu (1 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 11:06

ai dreptate màrie, dar nu o sa se mai puna la statia de amplificare a stadionului

victor L (165 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 11:47

Bun articol.
(da` acu`, intre noi fie vorba: ce naste din pisoi soareci maninca.)
😉 😛

aaaaaa (23 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 11:48

urat din partea lui ce vrea sa faca.Daca tatal lui nu a vrut nici un ban de pe urma muncii sale cu ce drept moral vine acum fiul si cere acei bani? oricum banii nemunciti de obicei asa cum vin se si duc(adica repede).

Marius Adrian (1 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 11:49

un articol prost Maria. Nu ai inteles nimic.
In ultima vreme, cam de cand te comporti de parca ai fi pe statul de plata al lui Mititelu ne-ai obisnuit cu asa ceva.

nea’ duru (1 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 11:55

si? ce nu poate canta galeria. in anglia se pune la difuzoare ? oricum corul celor peste 60.000 de spectatori acopera orice statie de amplificare.
asta este romania. numai cioflingari si parveniti. adrian paunescu ramane in memoria noastra ca unul din cei mai mari poeti ai neamului. cui serveste sa nu fie cunoscut si de generatiile viitoare, chiar daca este vorba de cei care vor fi prezenti in tribune la un joc sportiv ? acest im este o emblema nu numai pentru un club dar si pentru adrian paunescu. ce zici andrei? cate melodii sunt cantate cu atata dragoste si respect fata de tatal tau? sigur ca proprietatea este sacra dar stie cineva care este pretul ei sentimental? despre acte de binefacere ai auzit? ma rog, asa sunt unii si nu pot fi condamnati de noi, pamintenii.

andrei (1 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 11:56

fara suparare dar nu intelegi nimic marie. de ce te legi de 100 de ori de ideea ca spectatorii nu vor mai avea voie sa cante? nu despre asta e vorba, e vorba ca nu mai e voie sa se difuzeze la statia de amplificare a stadionului imnul. atata tot….

in alta ordine de idei sunt curios de unde a scos suma asta. de ce nu a cerut simbolic 1 leu? de ce nu a cerut 1 mil euro? Eu cred ca tatal lui a compus versurile din o anumita simpatie, nu pentru bani. daca nu a cerut bani in timpul vietii e normal sa ceara fiul lui?

Adi (6 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 11:59

Asa sunt romanii prosti, mai cu mot decat altii. Tatal lui, regretatul om si poet Adrian Paunescu, cand a compus cele doua imnuri, nu a facut-o pentru bani, ci din suflet. Dar el e prea prost ca sa-si dea seama ca pateaza prin aceste gesturi onoarea tatalui. Se umileste singur. Rapid va canta imnul in continuare, pentru ca Adrian Paunescu si Victor Socaciu au vrut ca acesta sa fie imnul Rapidului. FZR!!!

tigri (5 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 12:08

Si daca o sa fie pusa doar muzica, fara versuri, iar versurile vor fi cantate doar de fani si jucatori? O sa vina Andrei sa spuna ca la Craiova, ca imnul a fost compus pentru alta formatie? Sa-l vad pe Andrei Paunescu sau pe betivul de Cristescu, ori istericul de Badea ca ma da in judecata ca am cantat imnul Craiovei. Nu cu sefii Rapidului trebuie sa discute Andrei Paunescu, sa vina in mijlocul galeriei sa explice el frumos cum e cu imnul.

Kinder (1 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 12:08

Daca vedea taicatu ce faci … se intorcea in mormant de rusine … papagalule care esti .

chr508 (1 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 12:09

Andrei Paunescu are un succes fantastic in a dezonora familia Paunescu. Intai prostia facuta cu imnul Craiovei, acum cu cea a RAPIDului. Se rasuceste tatal lui in mormant in timp ce el isi bate joc de munca lui.

emil (10 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 12:14

Andrei sa-si ia cantecul, dar sa scoata numele propriu „Rapid”. Marca inregistrata, nu ? :))))

Giulestina (2 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 12:18

Meriti tot respectul nostru al rapidistilor Maria Andries, majoritatea jurnalistilor gen Mironica (lingaii) ar trebui sa ia exemplu.Cat despre Andrei Paunescu n am ce sa zic k nu stiu cine e..probabil k e o mizerie de om care se leaga de un mare nume..cert e ca noua nu are cum sa ne ia imnul niciodata un papa-lapte..aa nu o sa se mai auda la statia de amplificare?:))..probabil ca nu..dar o sa se auda in tribuna..

si eu (1 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 12:18

De ce tu? va fi o varianta de pe youtube pe care o vom incarca inaintea fiecarui meci si gata…

Rumpelstinskin (52 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 12:29

Fripturiști au fost, fripturiști sunt încă. Ce să facă fanii Științei dacă andrei s-a ”dat” cu psd-ul ? Vor cânta în continuare imnul echipei lor favorite, fiindcă nu poți pune dop la gura suporterului adevărat. Și așa vor proceda și fanii rapidiști. Mă întreb însă : a găsit andrei moștenitorul vreo ”Olguță” dâmbovițeană care să creeze ”S.C. Rapid-Express București” la care să cedeze drepturile imnului cu titlu gratuit ?

oldrimsix (33 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 12:33

stimata maria andries, va aflati in eroare. +adrian paunescu insusi a fost supus unei situatii legale simlare si asta inca in anii 70! poetul pe versurile caruia se canta un soi de imn la spectacolele intitulate „cenaclul flacara”a retras dreptul de folosire a versurilor sale. dupa un scurt interludiu, imnul a fost reluat cu alte versuri. nu conteaza daca ale lui adrian paunescu sau nu. dar ramane un fapt ca in anii 70 legea drepturilor de proprietate intelectuala, oricat de ciuntita era atunci, a actionat. cei care nu vor sa renunte la imnul bazat pe versurile lui adrian paunescu n-au decat sa faca la fel. fiul poetului se afla in drepturile sale legale. protestele lor, dintre care unele apar n comentarii, nu reflecta decat primitivism.

Auraru (1 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 12:46

Domnul Andrei Paunescu are impresia ca versurile imnului reprezinta un El Dorado in industria muzicala autohtona. Probabil crede ca Rapidistii difuzeaza piesa la radio cat timp nu se aude la statia de amplificare din Giulesti si astfel se folosesc de beneficiile materiale aferente drepturilor de autor care i se cuvin juniorului. Probabil prost sfatuit de avocati sau de propria lacomie a decis ca cel mai bun lucru care i-ar face cinste memoriei tatalui sau ar fi sa ia niste bani pe spinarea unui cantec compus special pentru Rapid si a sa galerie…Rusine!

invictus (6 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 12:58

Haideţi să ne lămurim!
Cererea lui Adrian Păunescu jr. este nu doar cât se poate de aberantă, ci şi absolut imorală! Gestul legat de imnul Univeristăţii Craiova, e unul doar simbolic, nimeni şi nimic nu pot interzice clubului deţin actualmente de Mititelu să utilizeze în continuare melodia în cauză, cu versuri cu tot!
La fel şi în cazul imnului Rapidului!
Melodia a fost inclusă pe albumul „Lângă inimă îmi stai” al lui Victor Socaciu, căruia îi aparţine muzica, albumul fiind produs de „Fundația Culturală Om Bun” şi înregistrat la casa de discuri „Migas Real Compact”, fiind a 18 piesă din listă şi intitulată chiar aşa „Imnul Rapidului”.
În consecinţă, Rapidul are tot dreptul SĂ DIFUZEZE şi SĂ UTILIZEZE respectiva melodie în ORICE CIRCUMSTANŢE, singurele interdicţii fiind legate de eventuala REPRODUCERE a ei, de regulă prin MULTIPLICARE, în scopul obţinerii de venituri, situaţie în care se impune acordul expres al autorului/autorilor, deţinătorilor drepturilor de proprietate intelectuală!
Dacă Adrian Păunescu junior, în calitate de moştenitor legal al drepturilor de autor ale tatălui său, consideră că are o problemă legată de utilizarea versurilor melodiei, să se adreseze direct sau în instanţă casei de discuri „Migas Real Compact”, nicidecum Rapidului! Pentru că aşa cum consideră temeinic să se adreseze Rapidului, ar putea-o face la adresa oricărei persoane care deţine albumul lui Victor Socaciu pe care e imprimat „Imnul Rapidului”.
Nu ştiu dacă Păunescu junior s-a consultat cu vreun specialist în drepturile de autor şi proprietate intelectuală când a comis această aberaţie la adresa Rapidului, dar înseamnă că a fost prost sfătuit! Oricum, cert e că rău intenţionat este!

lunetistu (16 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 12:58

Andrei , esti mic , mic de tot . Tactu (marele PAUNESCU ) putea sa ceara drepturile inca de cind a compus cele doua imnuri . LEGEA DREPTULUI DE AUTOR ERA MULT MAI VALABILA CA AC UMA , DAR N-A FACUT-O . El a scris aceste versuri pentru cele mai iubite echipe din Romania , nu pentru bani . Ai dat de fundul sacului , esti falit !? Suporterii RAPIDULUI , asa saraci cum sint , dau din bucata lor de piine sa ajute clubul , iar tu vrei sa te inbogatesti pe munca voluntara a marelui poet !?Esti mic , mic de tot , chiat daca tatal tau s-a straduit sa te faca mare . Te-a tirit dupa el de mic copil , doar , doar..Tu nu-i duci mai departe numele , tu dai cu noroi in el . El , dupa `89 a fost marginalizat , dar noi , putinii `apolitici` am apreciat uriasa valoare a maestrului . Da-ti seama ca gresesti si potolestete !Este umilitor sa traiesti din munca (si ce munca !) a altuia .

invictus (6 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 13:08

Erată: îmi cer iertare, în fapt, Adrian Păunescu junior este, pe numele său, Andrei Păunescu.

Dihorul (1 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 13:15

Corect. E dreptul lui, mostenirea lui. Cand l-a mostenit pe Paunescu senior a preluat atat dreprurile cat si obligatiile. Pornind de aici, Rapid este un brand de care tatal lui s-a folosit ca sa compuna un cantec, foarte popular. Aici nu il invinovatesc pe Paunescu, dar daca aschia sare departe de trunchi si are mintea bolnava, sa il dam noi in judecata pt ca tatal lui s-a folosit de brandul Rapid, mult mai important si mai vechi decat valoarea familiei lui de la bacterie incoace. De asemenea idioti avem nevoie ca sa mai faca Muppeti un ban, nu prin vanzarea lui Ioita!

Ecuatii diferentiale aplicate (2 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 13:16

Draga Maria, iti urmaresc articolele si ma bucur ca esti una din putinele femei gazetar care mai si gandeste ce scrie (remarca e valabila si pentru barbati, nu ma acuza de misoginism). Totusi as avea niste observatii. Drepturile de autor sunt drepturi de autor in toate conditiile. Daca te intreb daca esti de acord cu pirateria o sa imi spui ca e un lucru rau, mai ales daca e facuta de cineva cu personalitate juridica, respectiv o firma sau societate comerciala. Rapid e o societate comerciala si trebuie sa plateasca pentru drepturile de autor asa cum Gazeta trebuie sa plateasca pentru programele de editare sau cele folosite in contabilitate. In alta ordine de idei un cantec nu are 3 autori ci doar 1. Poti schimba versurile unui cantec si va fi acelasi cantec, poti schimba cantaretul si cantecul ramane acelasi, dar in momentul in care i-ai schimbat notele nu mai e acelasi cantec. Cel mai cunoscut exemplu e „Dragostea din tei” care a fost cantat din Austria pana in Coreea cu versuri schimbate si interpreti diferiti dar autorul a ramas acelasi. Ce face Paunescu Jr. e treaba si dreptul lui. Ca nu e etic sau moral asta e alta discutie. Nici seniorul pe vremea existentei lui pamantene nu era era chiar foarte prieten cu etica sau morala in ciuda geniului sau poetic.
Exista un vechi proverb romanesc care spune ca „obrazul subtire cu cheltuiala se tine”. Vrei imn oficial si blazon, atunci trebuie sa si platesti.

io (1 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 13:19

io nu am auzit niciodata de drepturi asupra interpretarii… decat poate in ce priveste difuzarea unei piese.. dar sa preiei o piesa, poti si fara sa platesti un alt INTERPRET… maria, scuza-ma, esti foarte pe dinafara

tigri (5 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 13:36

@Marius Adrian, explica tu frumos ce nu a inteles Maria? Nu te complica, foloseste fraze simple, sau doar propozitii, daca ti-e greu sa construiesti o fraza. Daca Maria e pe statul de plata a lui Mititelu, pe tine cine te plateste? Sau esti Badea/Cristescu?
@oldrimsix, cam aceleasi intrebari ca cele adresate lui Marius. Concret, ce vei face daca galeria Rapidului/Craiovei, nu te vor baga in seama si vor canta imnurile celor doua echipe? Primitiv esti tu stimabile, fara suporterii pe care ii faci primitivi, versurile astea nu insemnau nimic mai mult decat niste randuri (poate) incluse intr-o carte, ca multe altele. Daca Adrian Paunescu ar fi vrut bani pentru imn, ii cerea el singur cat a fost in viata. Incearca sa faci bani din altceva tinere.

Bocanci (1 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 13:41

N-ai inteles nimic, tanti. Ca sa se numeasca ‘imn oficial’, trebuie sa platesti autorul. Dar nu-i tine nimeni pe baietii din galerie sa-l cante si Andrei sa nu ia vreun ban.

corect (2 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 14:04

mi se pare stupida discutia. daca Adrian Paunescu a scris „Imnul RAPIDULUI” inseamna ca acesta (imnul) este al RAPIDULUI. imnul lui andrei Paunescu” (daca acesta exista)este al lui andrei Paunescu

Adi (6 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 14:07

#oldrimsix, aici e vorba de cu totul altceva. Versuri scrise de Adrian Paunecu special pentru clubul Rapid si pentru care nu a vrut vreodata ceva in schimb. Iar fi-su nu mai stie din ce sa scoata bani si s-a gandit el ca ar fi bine sa-si ceara drepturile de autor, in numele tatalui decedat care niciodata nu ar fi vrut asta. E vorba strict de moralitate, nu de legi.

grant (2 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 14:08

Imnurile sunt ale acelora carora sunt dedicate.

carol (1 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 14:10

din cate stiu eu paunscu a fost recompensat de copos pentru acest imn

Marc (36 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 14:24

Melodia este a lui Socaciu, asa ca poate fi pusa la statia de amplificare fara versuri.
Coconu Andrei, un jeg (daca cerea de la ambele echipe mai ziceam ca-i sireac), sa-i dea in judecata pe suporteri. hi, hi

rooney (3 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 14:34

felicitari pentru articol !

eu (20 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 15:31

nu pot crede ca e adevarat! o creatie artistica delecteaza sufletul si mintea!! daca nu are public nu are valoare!idiotul asta de copil nu pricepe relatia;creatie autor!in momentul in care a fost vinduta creatia, creatorul a devenit autor iar drepturile de autor au fost cedate editurii care a publicat-o!in momentul cind creatia a fost publicata,ea devine ‘obiect’public iar publicul o accepta sau nu!cretorul paunescu si-a luat’ malaiul’!jegul asta mic nu pricepe ca galeria nu reediteaza, si ca atare nu obtine profit! cum ii poate interzice lui hrusca sa cinte ‘RUGA PENTRU PARINTI’?prin cele doua galerii paunescu traia!~

Niky (3 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 16:12

Interpretat de Victor Socaciu, un simpatizant al Rapidului, imnul a apărut ca un gest de recunoştinţă din partea poetului faţă de galeria Rapidului, lucru pe care, de altfel, l-a recunoscut şi poetul. „Pe atunci simţeam ca pe o mare nedreptate că acea echipă şi publicul ei nu aveau un imn care să le unească. Era vremea când se striga Ceauşescu PCR au băgat Rapidu-n B! Păunescu-Flacăra, vor băga Rapidu-n A! De aici a pornit totul. Lumea mă iubea în Giuleşti şi am vrut să le DĂRIESC ceva în schimb”, avea să-şi amintească ADRIAN PĂUNESCU, peste ani, despre imnul pe care l-a compus chiar pe gazon ) la o miuţă). Odată scrise versurile, ele aveau nevoie şi de muzică, aspect âde care s-a ocupat Victor Socaciu, un mare rapidist. Câteva rânduri din presa vremii, rânduri care spun MULTE.

Revin: Când dăruiesşti, deci oferi un DAR, soliciţi si recompense financiare? Părerea mea sinceră este că ,sub nicio formă . Respect alte păreri privind această situaţie.

danny (1 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 16:16

mda.. fomila :d imi aduc aminte de paunescu cum omora o familie intreaga … a scapat e vedeta …aici se vede coloana … daca tacsul nu a avut .. nu ma mira nimik la fiisul

Steaua-1986-forever (15 comentarii)  •  29 decembrie 2013, 16:55

Stimata domnisoara, sunteti intr-o mare eroare: Scooter – Maria, NU A FOST niciodata imn al echipei Steaua Bucuresti. Cum puteti compara mere cu pere? Acel cantec a fost niciodata ceva oficial, nu a fost compus pentru echipa Steaua, a fost pur si simplu o balmajeala lalaita de galerie. Atat. In rest, articolul este foarte corect. Nu ii opreste pe nimeni pe cei de la rapid sa cante acel imn. Paunescu are drept de autor (daca are??) doar pe versuri. Melodia se poate canta linstita. Plus ca, aici e vorba de altceva dar va faceti ca nu intelegeti: galeria poate sa cante ce vrea ea, aici e vorba de folosirea OFICIALA de catre club a melodiei, nu o mai dati „dupa visin” ca nu merge, mai sunt unii care mai si inteleg un pic si nu sunt cazuti chiar din cer ca as fie indignati „uite-l pe ala micu’ cum ne fura imnu’ „

Braveheart (3 comentarii)  •  30 decembrie 2013, 17:45

andrei păunescu este o buruiană crescută la umbra stejarului Adrian Păunescu. Și cum buruienile parazitează mediul, așa și buruiana andrei parazitează creațiile tatălui său.

vasco (317 comentarii)  •  3 ianuarie 2014, 22:26

Doar la noi la romani se poate discuta in termenii acestia,referitor la drepturile de autor.Andrei Paunescu poate fi considerat „imoral”de catre unii sau chiar fomist,dar oriunde in lumea civilizata problema e privita altfel decit:”Ei si?Spectatorii sunt liberi sa cinte ce vor!”Mai documentati-va!Si mai si ginditi!Altfel vom face si in capitalism ce am facut si in socialism,o bascalie si smecherie continua.

vasco (317 comentarii)  •  3 ianuarie 2014, 22:30

@Danny,
esti in eroare si confuzie totala,vrind probabil sa fii veninos,Paunescu nu a ucis pe nimeni,era vb.de un accident ,regretat de poet laTV,provocat de sotia lui,sau fosta,ma rog…Sa-ti mai spun sa te documentezi?Nu cred ca intelegi…

Comentează