Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Cuţitele pe masa bogaţilor

Cum ar arăta un campionat reformat de domnul Paszkany: maximum de stranieri şi minimum de echipe.

Într-un interviu din Libertatea, patronul CFR Cluj îşi expune din nou viziunea lui despre campionatul în 14 echipe, cu play-off şi play-out. „Aşa s-ar […]

duminică, 30 iunie 2013, 8:14

Cum ar arăta un campionat reformat de domnul Paszkany: maximum de stranieri şi minimum de echipe.

Într-un interviu din Libertatea, patronul CFR Cluj îşi expune din nou viziunea lui despre campionatul în 14 echipe, cu play-off şi play-out. „Aşa s-ar juca cu cuţitele pe masă!”. Foarte elocvent! Mai bine să nu ne întrebăm pe unde stăteau cuţitele pînă acum şi cine tăia pîinea cu ele.

„Fotbalul este un hobby destul de scump!”, remarcă Paszkany, în căutarea unui partener de afaceri la club. Un campionat cu 14 echipe i-ar oferi patronului CFR mai multe „senzaţii explozive”. Cuţitele pe masă, piciorul pe acceleraţie – campionatul s-ar apropia de idealul de sport extrem: Formula 1, combinată cu ruleta rusească.

Domnul Paszkany oftează: „Avem un campionat modest! Trebuie o reformă!”. Vorbeşte în calitate de lider al echipei româneşti care a învins-o pe Manchester acasă la ea. O victorie imponderabilă, ca un modul lunar suspendat între campionatul mediocru şi viitorul fără adrenalină al Ligii 1. Într-adevăr, 18 echipe reprezintă prea mult pentru puterile fotbalului nostru. Există însă şi alte metode pentru a dinamiza acest sport, doar că presupun investiţii pe termen lung şi nu garantează „senzaţii explozive”, imediat cum ai plusat la masa de joc.

Despre aceste metode, domnul Paszkany a vorbit o singură dată, la telefon, cu Mircea Sandu, în iunie 2009. Preşedintele FRF a declarat apoi că şeful clujenilor „a folosit un ton ameninţător”. Atunci se afla în dezbatere regula cu privire la numărul de jucători români pe care o echipă este obligată să-l alinieze la fiecare meci. Unii propuneau ca acest număr să crească de la cinci la opt, dar domnul Paszkany s-a opus. Prea revoluţionară măsura!

Nu numai că s-a opus, dar CFR Cluj a reclamat FRF la TAS şi, la sfîrşitul acestei săptămîni, gruparea ardeleană a obţinut cîştig de cauză. Conform Citynews.ro, Federaţia trebuie să renunţe la regulile privind numărul de jucători autohtoni în echipă (minimum şase, din sezonul 2014-2015) şi la numărul de jucători din afara UE (maximum trei, din sezonul 2014-2015).

Dacă fotbalul românesc are un nivel modest, cum îl etichetează domnul Paszkany, explicaţia nu stă doar în elita restrînsă şi plutonul debordant din Liga 1. Pe acest criteriu, ar trebui reorganizate toate campionatele din Europa, să joace numai „crema cremelor” în play-off-uri „explozive”.

Explicaţia completă este următoarea: ne lipseşte o parte din industrie. Sîntem subdezvoltaţi, sîntem doar piaţă de desfacere. Nu producem jucători de valoare şi nici nu ne permitem să-i cumpărăm en-gros de la alţii. Cei care-şi permit ajung să cîştige pe „Old Trafford” cu doar trei români pe teren: doi titulari şi o rezervă. Dar vorbim despre excepţii. Iar excepţiile încearcă, oportunist, să modeleze regulile în favoarea lor. Cînd domnul Paszkany spune „reformă”, la asta se referă: schimbări convenabile. Totul pentru profitul imediat, nimic în perspectivă.

Formarea fotbaliştilor nu reprezintă o activitate suficient de antrenantă pentru patronii din Liga 1, din păcate. La fel ca domnul Paszkany, şi ceilalţi şefi de echipe privesc fotbalul ca pe „un hobby”, unul destul de rentabil, care le aduce notorietate şi bani, pe lîngă trăirile intense.

Contrar aparenţelor şic, să cumperi un club nu e chiar ca şi cum ai cumpăra un automobil de curse. Ca să te plîngi apoi că n-ai loc pe şosele de ceilalţi şoferi sau de semnele de circulaţie. Nu! E ca şi cum ai cumpăra toată fabrica de automobile. Dacă-ţi dă mîna, aşa se joacă jocul ăsta: cu proiectanţii lîngă tine şi trusa de scule pe masă.

Comentarii (85)Adaugă comentariu

Veritas (1 comentarii)  •  30 iunie 2013, 18:33

Maria A;aplicand idea dv in economie=patron obligat,prin lege,sa angajeze numai someri romani(indiferent de calificare,competentze etc)ce daca nu corespund!te oblig sa deschizi si un centru de calificare.In coditiile astea sa mai ai si o productie competitiva cu care sa te mandresti ca e Made in Romania.Ca urmare felicit pe cei ce va platesc pt articol-EI au intradevar bani de aruncat.

sergiu (4 comentarii)  •  30 iunie 2013, 18:38

D-na Maria,am citit toate comentariile…vedeti diferenta de mentalitate dintre transilvaneni(care nu toti sunt suporteri CFR) si mitici?????…vedeti de ce tara asta merge prost?????…pentru ca o conduceti voi,miticii cu mentalitate de Balcani,din Bucuresti…NICIODATA NU ATI MERITAT SA PRIMITI TRANSILVANIA!

dof (3 comentarii)  •  30 iunie 2013, 18:40

„Secretul e motivarea pozitiva, nu constrangerea. Poate ambele impreuna, dar nu asa cum se face astazi in Romania.” – daithi

Asta spune tot, dar din pacate gandirea a romanilor, inclusiv a jurnalistilor de inchiriat, nu e asta. E mai usor sa dam vina pe altii, daca se poate, pe unguri, ca prinde bine.

Steaua are un puscarias ca patron, centrul de juniori al stelei e inexistent, joaca pe stadion facut de altii, dar de vina e ungurul de la Cluj, care si-a facut echipa si stadion singur. A facut 10 puncte in CL, sigur, unii mor de ciuda, si atunci o dau cu noroc, cu arbitraje, cu chestii de 2 lei.

Asta nu e articol, e invidie si ura scrisa la comanda.

qpax (5 comentarii)  •  30 iunie 2013, 18:54

@ magojanu … Steaua a demonstrat anul asta, pe toate planurile, ca se poate face performanta cu ROMANI, mai usor decat cu straini …. ridicandu-se peste nivelul tuturor echipelor romanesti din ultimii 5 ani, atat in Liga 1, cat si in cupele europene … ca nivel de joc, de posesie, ca si cotatia lotului pe transfermarkdt … apropiinduse de cifra de 50 de milioane de euro! Deci cliseul vostru nu mai zboara … CFR-ul are o aversiune fata de fotbalistii romani … nu va mai dati dupa tufis, recunoasteti!

Eugen DELCEA (14 comentarii)  •  30 iunie 2013, 19:00

@52.sergiu : România nu a primit, ci şi-a luat înapoi HAR.DEAL -ul (Grădina Domnului, în limba dacilor) şi nu Transilvania, cum au numit-o ungurii…Eu m-am săturat de mult de superioritatea asta afişată de „transilvăneni” cu nume ungureşti sau evreieşti (Sergiu, de exemplu).Până una-alta, „miticii”(olteanul Burebista,Mircea, Vlad, Mihai, Vuia, Vlaicu, Coandă, Brâncuşi etc, etc) şi moldovenii (Ştefan, Cantemir, Cuza, Eminescu etc) au creat această ţară, au apărat-o şi i-au adus civilizaţie, nu cei care au stat sub ocupaţie…Aşa că mai terminaţi o dată cu jignirile faţă de ceilalţi români, că nu aveţi nici un drept asupra lor !

Din-America (2 comentarii)  •  30 iunie 2013, 19:14

Ca sa imi inchei idea…..
In viata de obicei te cam promovezi singur. Ca mergi la scoala publica sau particulara e aceasi idee…dupa ce termini pregatirea trebuie sa te si promovezi singur si sa areti ca ai talent prin canalele existente.

Familiile trebuie sa fie mai instarite nu sa traiasca la margines saraciei…ca copmpaniile nu o sa preia problemele cetatenilor. Ei vor cauta pe cei care au muncit din greu asa cum au putut….problema e ca si copii saraci sa aibe access la scoli nu? la pregatire ma refer.

Daca esti jucator bun si te pregatesti serios mai devreme sau mai tirziu vei reusii dar trebuie sa o faci fara oprire. Putin reusesc pentru ca putini merg pina la capat….etc,ect

qpax (5 comentarii)  •  30 iunie 2013, 19:16

@ sergiu … tu esti marturie vie, de ce Romania trebuia sa va lase la unguri, si sa ne continuam destinul nostru, fara acesti romani maghiarizati din ardeal, cu mentalitate bolnava si anti-nationala. Ei nu s-au integrat niciodata in aceasta tara pe depin, altfel nu putea sa vina niciodata un Pascany, un Basescu si sa-i faca magiun cu iluzii ieftine. Le-au servit exact propaganda pe care vroiau sa o auda, si acum sunt ca niste cultisti din aia spalati pe creier … stau toata ziua pe ziarele dambovitene si te jignesc cu ‘mitici, tigani’ … sunt mari afaceristi toti, juristii, si ei nu au deschis niciodata un manual de specialitate, nu au capacitatea intelectuala sa interpreteze o situatie juridica … sunt doar opincari mandrii si fuduli in prostia lor nemarginitea, si lipsa de cultura care-i caracterizeaza. Romania a fost condusa de toti, de la ardeleni (cei mai multi), si pana la moldoveni, mu neni, olteni … dar noi fiind ROMANI, nu ne gandim sa facem aceste distictie regionala (cam la fiecare fraza … manjita cu tastatura … doar uitati-va la ei), precum acesti venetici.

N-am de zis, decat ca ne-am saturat de ardelenii astia needucati si necivilizati … care incep enuntul cu D-na Maria … si termina cu invective si generalisme injurioase si calomnioase, care nu au nici un suport real (cand toti stim ca ardelenii au condus tara in ultimii 8 ani, si au scuipat pur si simplu pe ea). Duceti-va in pustiu, ca nu vreau sa mai aud de voi, in viata mea … nu multi se duc in Ardeal, dar ardelenii vin la noi peste tot … iar afacerile, asa cum le inteleg ei, cand nu vin niste ‘investitori straini’ sa le dea de poaman, incep si se termina cu Caritasul!

steve (1 comentarii)  •  30 iunie 2013, 19:17

D-ra Maria, sper sa aveti rabdare sa cititi comentariile. Cele mai multe sunt civilizate si poate reusiti sa si invatati din ele. Chiar aveti mare nevoie…nu pot decat sa presupun ca acest editorial l-ati scris la comanda.

amne (21 comentarii)  •  30 iunie 2013, 19:22

Niciun argument valabil in aceasta veritabila infierare stalinista a „monstrului” de la Cluj.
CFR, asa cum au subliniat deja unii dintre antepostatori, are grupe de copii si juniori, doar ca acestea nu prea produc. Nu putem vorbi de rea intentie in cazul lui Paszkany, ci doar de lipsa de competenta. Rea intentie e atunci cand desfiintezi grupele de copii si juniori, asa cum au facut-o alte echipe, una macar din ele fiind mai aproape de sediul central al GSP decat cea in discutie. Poate o fi si la D-na Andries un caz de amnezie selectiva, de care aparent sufera aproape toata presa bucuresteana cand vine vorba de clubul din Gruia.
Regula pe care a incercat s-o impuna FRF e in contradictie clara cu aceeasi lege care ne permite noua, romanilor, sa muncim in strainatate. Poate ca noi, romanii, o ducem asa de bine numai pentru ca aplicam legile cand si cum vrem, nu ca fraierii aia de nemti.
„Totul pentru profitul imediat, nimic în perspectivă.” – poate ne si precizeaza exact D-na Andries care sunt cluburile din Romania ce nu urmaresc profitul imediat si lucreaza exclusiv in perspectiva. Si nu vreau sa aud de FC Omenitii Constanta (Chiajna?), care-si vand si ei jucatorii la prima oferta (sau a doua daca e mai proasta decat prima si vine de la fin), iar jucatorii astia romani bravi scot rezultate de senzatie contra gigantilor europeni, cum ar fi acel 2-2 cu Insulele Faeroe.
Poate ne explica D-na Andries, cu argumente serioase si bine documentate de data asta, de ce un sistem cu 14 echipe, play-off si play out, este daunator pentru fotbalul romanesc. Si cum un fotbal cu 18 echipe, din care, cu tot respectul pentru fanii lor, 10 sunt de genul Chiajna, Navodari sau Recas poate fi mai avantajos decat sistemul propus (si) de Paszkany.
Si imi doresc sa aflu toate acestea de la D-na Andries pentru ca banuiesc ca domnia sa a avut doar cateva scapari din necunostinta de cauza in acest articol si nu a scris doar din pura rautate bigota ori, zeii fereasca-ne, din prostie.

Albusibiu (10 comentarii)  •  30 iunie 2013, 19:26

Doamna Andries, stiti oare cam unde se situeaza CFR Cluj in fotbalul romanesc din punctul de vedere al academiilor de copii/juniori? Daca nu, intrebati-l pe colegul Augustin Roman, cel care in 28 martie a.c scria tot pe blogsport: „CFR are probabil cel mai puternic si profesionist centru de juniori dintre echipele din Liga 1.” V-ati gasit asadar sa incriminati tocmai CFR-ul ca nu produce, ca nu are plan de viitor? Macar stiti cate terenuri de antrenament (si cate din ele echipate la cele mai bune conditii) are CFR-ul in Cluj?

solomon (6 comentarii)  •  30 iunie 2013, 20:11

De ce 14 si nu 12?sau 10?Bai bozgorasule,eu sunt dintr-un oras cu echipa in liga1.Asa cum e echipa mea,slaba, am o mare satisfactie sa ma duc la meci sa-i incurajez,sa-i sustin.Cand au retrogradat,un an de zile nici n-am vrut sa ma uit la tv la celelalte meciuri.Nici nu ma intereseaza derby-urile tale cu Steaua,Dinamo sau ale celor 2 intre ele.Sa-mi spui tu ca vor fi 7 asemenea „dueluri” pe sezon,ma lasa rece.Chiar si un C.M n-ar avea farmec daca s-ar desfasura mai des,pricepi tu?In plus juc de fotbal au ca „servici” fotbalul.Mai putine echipe,MAI PUTINE LOCURI DE MUNCA.Cat despre „metodele” tale de a juca cu 2,3 romani in teren,toata liga1 ar avea „o mana de fotbalisti”.Numai la „buzunar” ti-e capul ungure.Cam asa au inchis unii marile fabrici dupa revolutie.Cu pretul concedierii a milioane dintre noi.

Dragos Trestioreanu (7 comentarii)  •  30 iunie 2013, 22:46

Domnisoara Maria Andries, in pofida editorialelor in care imi demonstrati ca aveti, tot mai mult, un cui impotriva echipelor din provincie, desi – daca am aflat bine – proveniti tocmai de acolo, va apreciez si in continuare harul de a scrie. Nu pot sa va acuz ca ati face-o la comanda. Daca asa ar fi, mi-as pierde increderea in seriozitatea si buna credinta a femeilor. In cazul de fata, fara a dezvolta, dumneavoastra sustineti clar, eu asa am inteles, fie un numar ridicat de echipe in Liga I, chiar daca de la locul 7 in jos sunt doar „participante” la competitie, dar nu mai suntem pe vremea baronului Pierre de Coubertin, fie un campionat in care combatantele sa aiba, OBLIGATORIU, pe teren un anumit numar de jucatori romani. Un fel de cu cat mai multi, cu atat mai bine. Ca roman, desigur, si eu imi doresc sa avem compatrioti destui in primul esalon. Numai ca, daca vrem realmente progres, asa cum pledati si dumneavoastra, dupa cate inteleg, romanii nostri trebuie sa aiba si valoarea necesara de a juca la acest nivel. Din nefericire, dupa 1989, acest nivel a scazut ingrijorator. Sa fi fost de vina… Cooperativa nu ar fi exclus, dar conteaza prea putin. In ziua in care romanii vor fi mai valorosi, fiti sigura ca vor fi ei mai multi, iar straini – mai putini. Nu e cazul insa in prezent, din pacate. Fara sa amestecam sportul cu politica ori sentimentele nationaliste, dupa cum observ in comentarii, trebuie sa avem decenta si sa recunoastem o realitate. Nu impunerea unui numar anume de fotbalisti romani este solutia progresului autohtonilor. OK, acceptam totusi si impunerea, daca doriti asa, dar atunci sa avem si rabdarea de a astepta cate vedete vor aparea astfel in echipa nationala. Atunci, nu vom avea voie, pana nu vom vedea un rezultat palpabil al acestei strategii, sa criticam rezultatele primei reprezentative. Caci, vorba dumneavoastra, ani buni vom lucra cu proiectanti langa noi si cu trusa de scule in mana. Si ne vom ruga sa nu iasa… constructia inclinata si sa se darame la cel mai mic cutremur. Toate cele bune, stimata domnisoara Andries, rugandu-va sa mediati un pic la politica de data mai recenta a unei persoane de sexul dumneavoastra, fosta sefa de federatie nationala de baschet, dna Carmen Tocala. Dansa a incercat, la un moment dat, astfel de impunere in Campionatul National, dar cand a constatat ca se pierduse ce se castigase pana atunci, a revenit, renuntand la masura, si are acum parte nu numai de intreceri spectaculoase, ci si de o mediatizare comparabila aproape cu aceea din fotbal!

goldmund (11 comentarii)  •  30 iunie 2013, 23:30

amne,

ca sa dovedesti ca nu e rea intentie, atunci cand e incompetenta, trebuie sa ii schimbi pe cei incompetenti cu altii… competenti? daca nu o faci, e doar simplu praf in ochi, nu esti incommpetent, ci rau intentionat sau prost, iar prostii sunt si incompetenti si rau intentionati. there.

goldmund (11 comentarii)  •  30 iunie 2013, 23:33

Albusibiu,

Stii cumva, Balaj si I. Kovacs sunt crescuti la juniorii CFR? Ce rost are sa investesti in juniori, as zice, cand poti investi mult mai profitabil in fluierasi?! Logic.

davidoff (8 comentarii)  •  1 iulie 2013, 2:09

@amne
Subcriu cu placere. ai sintetizat si punctat perfect, spre deosebire de articolul doamnei Andries.
Nu mi-a placut totusi, ca cfr nu a pastrat niciodata jucatorii ce au confirmat asta impedicandu-i sa faca performante cu adevarat notabile in Europa. Asta ca si „politica” a clubului, ca tot a fost ea terfelita in articol.

Doi la mana, judecand dupa numarul mare de simpatizanti stelisti in raport cu nr. suporterilor cfr, sunt destul de multe opinii ce contrazic articolul. Asta denota multe despre calitatea lui.

Ma mira cum desfiintarea centrelor de copii si juniori si faptul ca absolut NIMENI din liga asta nu e mai presus de castigul imediat, scapa neobservate.

Sebi (3 comentarii)  •  1 iulie 2013, 7:17

Aducand multi straini in Romania,s-a schimbat cumva numarul total de echipe sau nr. total de jucatori din Europa..NU. Asa cum vin jucatori de mana doua(cum va place sa ziceti) in campionatul nostru mai slab decat al lor,pentru ca acolo nu fac fata,asa pot sa mearga si jucatorii nostrii de prima mana[ :)))) ] in campionate mai puternice,daca se simt prea valorosi pentru liga1..in primul rand in orice domeniu concurenta este benefica pentru competivitate:eu daca ma duc la sala si vad ca toti pe langa mine sunt obezi, nu trag la fiare asa tare cum as trage daca as vedea si niste pachete de musci pe acolo

barbu (104 comentarii)  •  1 iulie 2013, 8:17

numai gaşca lui dragomir & sandu (acesta, mai cu jumătate de gură) face toată echilibristica spre a ţine în viaţă o ligă supradimensionată, unde valoarea este extrem de scăzută, dar spaţiul de manevră (aranjamente) este mult mai mare.
cunoscându-vă inteligenţa, mă miră acest punct de vedere care nu vi se potriveşte, oricum ai lua-o. adică… nu chiar oricum…

mido_ (6 comentarii)  •  1 iulie 2013, 8:51

Ai dreptate din nou, cand e vorba despre CFR, Maria… da’ de unde… 🙂
Sigur, pentru putin rating, nu strica un astfel de articol, te inteleg…
Le-as lua pe rand, dar sincer sunt la munca si prefer sa muncesc… n-are importanta. Vad tot felul de comentarii aici, ca la CFR banii sunt din Ungaria, si alte ineptii cu referire la istoria mai mult sau mai putin recenta a relatiilor romano-ungare, etc. Controverse. Bune pentru rating, bineinteles… Subiectul asta cu CFR e un filon care vad ca-l exploatezi din cand in cand, si bine faci… 🙂
Insa, daca vrei sa fii corecta in ceea ce spui, hai doua saptamani la Cluj, in documentare. Stai cu noi aici, respiri aerul asta bun de Ardeal si vezi ce se intampla cu adevarat la acest club. Vezi cati juniori are CFR, la ce categorii de varsta, vezi in ce conditii se antreneaza si joaca, vezi ce rezultate au, vezi si cati (si ce fel de) antrenori se ocupa de ei. Apoi, mergi putin si pe la echipa a doua si vezi ce jucatori sunt acolo. De la echipa a doua se asteapta sa rasara noul Traore, noul Vieira sau jucatori chiar mai buni. Insa pentru asta trebuie rabdare. Si la CFR este. Si sa nu uitam: fotbalul este o activitate economica, care plateste impozite, taxe, salarii, etc. Ca orice activitate economica o afacere trebuie sa se autofinanteze, altfel societatea respectiva intra in faliment. Revin: Apoi, o zi vizitezi orasul, stadionul, terenurile de antrenament ale echipei mari. Pe urma, cred ca trei zile cu echipa mare ti-ar fi suficiente sa tragi o conluzie. Si aceasta nu poate fi decat una singura: Indiferent de ce spune Paszkany sau ce nu spune (sa nu uitam ca si declaratiile astea au rolul lor in conducerea unui club), CFR e un club romanesc asezat pe baze solide, cum mi-as dori sa fie toate din Liga I. Si cred ca asta ti-ai dori si tu, precum si multi altii ca noi, care ne dorim sa vedem un fotbal de o cat mai buna calitate in Romania noastra draga… Succes !

AS Viitorul Gherla (1 comentarii)  •  1 iulie 2013, 9:36

Maria, CFR are 2 echipe de juniori, varsta 10-11 ani, care sunt campioni pe judet si regiune…pe locul 2 e AS Viitorul Gherla la aceeasi varsta…La Cluj fotbalul e inca atractiv….

mase (5 comentarii)  •  1 iulie 2013, 9:44

tin sa reamitesc cacinu cfr e marea problema,ci ea vine de acolo de unde ne scrie madam ANDRIES.de la bucuresti..sandu si dragomir faca sa paleasca orice fel derestructurare fotbalistika.totul e pe coruptir,pe obtinere de foloase….pe schimbari de regulament cand e vorba de interesele lor..rusine liga 1 rusine frf,deaccea sntem in mocirla datorita lui satana sandu dragomir//nu paskany e de vina.

pensionar sarac (3 comentarii)  •  1 iulie 2013, 10:08

Liga este suppradimensionata ca steau sa aiba sateliti 3-4 echipe care doneaza punctele.Nevasta antrenorului controleaza un club si prin jucatori 3-4 echipe daca nu mai mult.ASR-TA E ROMANIA.Paskanyii are dreptate.

csongi (17 comentarii)  •  1 iulie 2013, 10:35

1. Liga supradimensionata convine cooperative (ar iesi automat din ecuatie donatorii Viitorul, Sageata etc.).
2. Impunerea unei cote de autohtoni convine samsarilor, crescand artifical pretul jucatorilor romani.
3. Momentan strainii reprezinta 25% din liga 1, in timp ce aceasta cifra este de 45% in bundesliga, 31% in eredivisie, 34% in primera, 45% in liguee 1, 65% in premier ligue si 49% in serie 1. Niste tarani, nu-i asa?
Mai incearca.

CLA (94 comentarii)  •  1 iulie 2013, 13:51

DIN PACATE NU AVETI DREPTATE STIMATA DOAMNA MARIA.
CRED CA AVEM NEVOIE DE UN CAMPIONAT CU PLAY-OFF, MAXIM 14 ECHIPE. VALOAREA COMPETITIONALA VA CRESTE BRUSC, SI MECIURI GEN STEAUA-VIITORUL NU VOR MAI AVEA LOC…SPUNETI IN ARTICOL , CU O FINA IRONIE, CA TOATE CAMPIONATELE DIN LUME TREBUESC REORGANIZATE IN PLAY-OFF. DACA VA UITATI PRIN ANGLIA,UNDE CITY PIERDE ORICE SANSA LA TITLU PE LA FLACAII AIA DE PRIN SOUTHAMPTON, SAU UNITED PIERDE LA WIGAN, SAU PRIN FRANTA SAU GERMANIA O SA OBSERVATI CA E O MARE DIFERENTA. ACOLO SE JOACA FOTBAL, IAR UN FOTBALIST, E DREPT DE MARE PERSPECTIVA,DE LA CRYSTAL PALACE DIN LIGA A DOUA DIN ANGLIA,COSTA CAT 3 BUGETE PENTRU O ECHIPA DIN PRIMA LIGA ROMANA. CAM ASTA E DIFERENTA DOAMNA MARIA.

huzaru-kultural (2 comentarii)  •  1 iulie 2013, 14:47

bucurati-va de invazia de portughezi de mana a 15-a pe care a dorit-o paszkany : peste 2-3 ani o sa ne bata Feroe la scor

albusibiu (10 comentarii)  •  1 iulie 2013, 16:39

Eu cred ca Paszkany ii invata pe juniorii romani de la Nationala sa se comporte ca ultimii imbecili, nu? El e de vina pentru toata mizeria intelectuala romaneasca, nu?

Cat despre goldmund, imi place ca niciunul care s-a obosit sa arunce mizerii nu a adus contraargumente la investitiile REALE pe care CFR-ul le face in copii si juniori. Au doar idei putine si bine fixate, asa cum ii sade bine oricarui pasionat de „talk-show-uri” fotbalistice bucurestene.

cosmo (44 comentarii)  •  1 iulie 2013, 17:46

f slab articol, mi-ar lua prea mult timp sa detaliez toate deficientele. ma rezum rapid la cateva.
grija pt ziua de maine si cresterea juniorilor ar trebui sa-i revina federatiei in primul rand, nu lui cfr cluj sau fepa barlad.
cand iezii nostrii iau 10 (zece!!!) de la nemti, cum sa te gandesti sa iei si sa cresti dintr-astia.
ia vezi cati spectatori sunt in liga lui mitica si cati sunt in alte campionate, si daca mai consideri ca pe criteriul lui paskany trebuie reorganizate toate campionatele atunci mai poti scrie 10 articole critice la adresa lui paskany.
jucatorii romani, impresariati in majoritate covarsitoare de fratii becali si prodanca, n-au decat sa mearga in genunchi la steaua. nu de prost ia paskany atatia straini

Sebi (3 comentarii)  •  1 iulie 2013, 21:17

http://www.transfermarkt.com/en/europa/europa/wettbewerbe.html

11 campionate mai scumpe decat al nostru si la toate strainii au o pondere mai mare sau mult mai mare

Sebi (3 comentarii)  •  1 iulie 2013, 21:19

Apoi in nici un campionat mai ieftin ca al nostru nu sunt 18 sau un numar mai mare de echipe

IRONMAIDEN (11 comentarii)  •  1 iulie 2013, 21:26

la d-nul Paszkany joaca doar romanii care trec testul ce consta in a recunoaste cel putin 2 melodii de la judas priest/iron maiden. asa ca aria de selectie este foarte redusa.

goldmund (11 comentarii)  •  1 iulie 2013, 23:21

Albisibiu,

Ceea ce produce CFR, ori oricine altcineva, la acel nivel, se vede prin rezultate si prin fotbalistii scosi, nu prin argumentele tale scortoase si ne-vii. Stiu, Traore si Culio, de pilda, vin de la centrul vostru… Vostru, cred ca tii cu CFR, chiar daca de Albu ai legat un… Sibiu! Ciudat.
Singurul motiv pentru care CFR aduce fotbalisti straini e ca ei nu pot fi blatuiti sau pot fi blatuiti mai greu, astfel blatuirea devenind unilaterala, de la CFR catre ORICE echipa din Liga 1 (cu una, doua exceptii). Ecuatie simpla. Dar n-am nicio indoiala, mai devreme sau mai tarziu, acest flagel tipic societatii romanesti, boom(ul), va disparea in intunecimea puscariei precum Laleaua Neagra. De tot.

GOLOMBIOSCHI ILIE (29 comentarii)  •  2 iulie 2013, 7:20

Sistemul correct e 16 cu 4 la retrogradare directa si suntem la o aruncatura de bat de a ajunge la el. Acest sistem e total superior tuturor sistemelor existente la nivel European si chiar mondial. Aplicarea lui ne-ar putea plasa in pol posison sub acest aspect fata de toate celelalte tari care ar mai pierde ceva timp si bani pana sa-l adopte. Pe baza acestui sistem se poate restructura si restul organizarii competitionale, astfel sa avem 4 serii de divizia B, 16 de C si 64 de divizia D. In privinta jucatorilor straini, pozitia CFR-ului, se putea anticipa ca va avea castig de cauza ei bazandu-se pe legislatia europeana privitoare la libera circulatie a fortei de munca unul din principiile principale si fundamentale ale Uniuni Europene. Propunerea mea care nu incalca aceste principii dar care poate rezolva aceste probleme, precum si altele pe care nu le mai enumar este introducerea obligativitatii introducerii in teren pe tot parcursul meciului la toate esaloanele in mod unitar a 2 jucatori sub 18 ani la 1 ianuarie al anului cand incepe anul competitional respectiv.

goldmund (11 comentarii)  •  2 iulie 2013, 8:48

Cat despre amicul nostru Amne, a scris numai tampenii, ca de obicei. Aceeasi veche rama pusa unei bagauieli bezmetice.
1. Numai in capul lui noi avem dreptul sa muncim in Europa…
2. Nu a existat campanie mai urata anti o echipa ca anul asta (tocmai incheiat) impotriva Stelei, ca tot vorbim de monstru.
3. Vezi ce am scris mai jos despre incompetenta!

Tot fundamentul argumentatiei lui e bazat pe eroare, biet sofism aiuristic.

albusibiu (10 comentarii)  •  2 iulie 2013, 9:39

Draga Goldmund, uite ca de Albu se poate lega un Sibiu, atata vreme cat el s-a nascut, locuiesti si va trai in continuare in Hermannstadt. Ce-o fi asa de greu de priceput, habar n-am.

Totusi, iti pot garanta ca stiu suficient de bine Clujul incat sa cunosc baza materiala a CFR-ului si felul in care isi construieste viitorul. Ai de gand sa negi evidenta lucrurilor vizibile cu ochi sau continui sa bati apa in piua pe teme ieftine de presa?

Cat despre blatuiri, sper sa ai cateva dovezi despre astea. Te rog, aduna datele, fa o sesizare si ajuta-ne sa scapam de acest flagel pe care l-ai identificat. Nu fii mamaligar, nu fii o chivuta barfitoare. Nu-i pacat sa tii aceste evidente doar pentru tine?

Uzu (4 comentarii)  •  3 iulie 2013, 13:46

1. CFR e proprietara propiului stadion. Renovat la nivel european.
2. CFR are echipe de copii la mai multe nivele de varsta.
3. FRF daca vrea sa ridice fotbalul romanesc poate foarte usor sa oblige cluburile din Liga 1 sa aibe o echipa de sub 21 de ani care sa joace intr-un campionat paralel cu Liga 1. In acest fel, jucatorii tineri de perspectiva pot juca meci de meci, nu doar sa frece banca la echipa mare.
4. Tinand cont de posibiliatile financiare ale echipelor din Liga 1, sistemul de 12 echipe cu play off si play out ar fi mai serios si mai interesant. Ar disparea echipele care de la jumatatea campionatului renunta la orice lupta serioa ramanad doar cu vandutul de meciuri si alte aranjamente.

Maria, profitul imediat cum il numesti tu a adus la Cluj echipe mari ale Europei si rezultate peste media participarii romanesti in cupe europene. Nimeni nu va retine ca CFR a avut 11 straini sau 10 sau 9 cand a facut 10 puncte un CL.

Transilvania (1 comentarii)  •  4 iulie 2013, 17:53

CFR e campioana si la juniori, la aproape toate categoriile de varsta. Maria iarasi scrie in necunostinta de cauza.

Comentează