Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Antrenor de absenţe

Ciobotariu n-a izbutit să entuziasmeze. N-a convins scaunele, n-a ridicat în picioare tribunele goale

Vă mai amintiţi de „New Dinamo”? Da? Ei bine, puteţi să uitaţi! Proiectul viza, în traducerea lui Nicolae Badea, „cîştigarea titlului cu bani mai puţini”, o […]

marți, 27 martie 2012, 10:00

Ciobotariu n-a izbutit să entuziasmeze. N-a convins scaunele, n-a ridicat în picioare tribunele goale

Vă mai amintiţi de „New Dinamo”? Da? Ei bine, puteţi să uitaţi! Proiectul viza, în traducerea lui Nicolae Badea, „cîştigarea titlului cu bani mai puţini”, o meschinărie cu pretenţii de concept. Dinamo pe care l-aţi văzut în meciul cu Vaslui este cît se poate de „vintage” ca alură, experimentat, e drept, poate prea experimentat, cu excepţia antrenorului.

Ciobotariu putea aduce un pic de noutate, un pic de entuziasm, e un antrenor la început de drum. Dar senzaţia e că el urmează echipa de „grei”, nu invers. Ştie şi a spus-o, după meciul cu Oţelul, că jucătorii lui n-au atitudinea cîştigătoare. Şi, pe măsură ce se strîng etapele, oboseala şi nervii, va fi tot mai greu s-o capete.

„Aş fi un laş să renunţ, în momentul în care corabia se clatină”, a răbufnit „cîrmaciul” de pe banca dinamovistă, după înfrîngerea cu Vaslui. Să înfrunţi realitatea şi să te recunoşti depăşit de situaţie nu reprezintă deloc o laşitate, dimpotrivă! Dar poate Ciobotariu vede lucrurile altfel, din ochiul vigilent al furtunii. Pe de altă parte, nu antrenorul reprezintă sursa majoră de paşi greşiţi la Dinamo. Ci inerţia ca mod de a face performanţă în fotbal. Se anunţa un retur complicat, vestiarul striga după întăriri, echipa îl pierduse pe Torje şi recăpătase doar umbra lui Pulhac. Totuşi, pauza de iarnă a trecut fără manevre dramatice, gen „new Strătilă” sau „new Platini”. Nu s-a schimbat, mai ales, relaţia distantă dintre echipă şi propriul public.

La meciul cu moldovenii în tribunele din Ştefan cel Mare au venit doar 4.000 de spectatori. Asistenţa-record de pe Arena Naţională, cînd Dinamo a vîndut 20.000 de bilete pentru partida cu Mediaş, n-a produs urmări. N-a influenţat nici în bine, nici în rău numărul spectatorilor pe stadionul din Ştefan cel Mare. În medie, conform site-ului statisticifotbal.ro, Dinamo are o medie de 4.779 spectatori pe meci, locul 15 într-un top care include şi echipe din eşalonul secund.

Problema roş-albilor pare să fie, mai degrabă, stadionul neprimitor, vechi de 59 de ani. Paradoxal, „cîinii” au probleme cu publicul doar la jocurile pe teren propriu (locul 9, ca număr total de spectatori în tur). La meciurile în deplasare, echipa lui Ciobotariu se află pe locul doi, după Steaua. De ce arena din Ştefan cel Mare nu se umple la meciuri? Poate atmosfera statică, autosuficientă din jurul echipei, poate entuziasmul lipsă din loje şi din vestiare să fi dus la această mare lehamite. Spectatorii dinamovişti de altădată nu mai au încredere în spectacol. Iar acţionarii nu fac decît să le confirme suspiciunile.

În mod evident, trupa lui Ciobotariu joacă altfel, arată altfel şi are altă atitudine cînd în tribune sînt 20.000 de spectatori, nu 4.000. E un detaliu, un moft, dar mofturile astea fac diferenţa în lupta la titlu. „A fost o atmosferă extraordinară, am simţit că sînt într-adevăr antrenorul lui Dinamo!”, spunea Ciobotariu după meciul de pe Arena Naţională. După meciul cu Vaslui, a invocat doar absenţa celor trei jucători de bază. N-a pomenit nimic despre absenţele din rîndul fanilor. Pe astea le antrenează de la începutul sezonului.

Comentarii (26)Adaugă comentariu

durden (209 comentarii)  •  27 martie 2012, 12:36

ca dinamovist trebuie sa recunosc ca ai dreptate.si eu nu inteleg cum de nu vede toata lumea situatia asta care mi se pare evidenta.inainte se spunea ca fanii dinamovisti nu mai exista,dup-aia ca exista doar pe internet…ei,uite ca daca avem si noi conditii existam si in realitate,pe stadion.nu e vorba ca stadionul e vechi,nici n-as vrea sa jucam pe national arena.vreau ca stadionul echipei mele sa prezinte un minim de decenta.nu e posibil ca pt o peluza intreaga sa functioneze doar 3 turnicheti la intrare.sa ma duc la toalete ecologice asa cum sunt prin parcuri.sa dau 15 lei pe un suc si o punga de seminte pe care mi le vinde un pusti pe o masa de plastic,dupa ce le-a cumparat de la cora.asa nu se mai poate!!!

A.S. (2 comentarii)  •  27 martie 2012, 15:01

Articol bun … Argumente ok … Iar ce a scris durden este cat se poate de real.

toni (1 comentarii)  •  27 martie 2012, 15:05

Maria partial ai dreptate,dar Dinamo nu are echipa4-5 jucatori titulari nu joaca in cele 90 de minute,echipa nu are orizont,se joaca pentru recordurile unora si pentru titlul de golgeter. Cine nu paseaza catre Danciulescu si Nicolae chiar daca au poarta goala in fata nu mai prind echipa. de ast nu jucau L Ganea, Tucudean,G Paun,pentru ca nu le dadeau mingiile lor. Sa fim seriosi Danciulescu nu mai poate juca decat 20 de minute,Niculae maxim 45,iar C Munteanu este mort trei sferturi din meci. Alexe este bagat in teren si tinut 75 de minute fara sa joace nimic de ani de zile iar ceilalti trebuie sa alerge pentru acesti patru titulari care trag inapoi Dinamo in fiecare meci. o sa ocupam tot locul 6 si Borcea le va prelungi din nou contractele.
Bakaj nu a avut loc sa joace si cand a jucat a fost’sapat’. La fel se va intampla si cu Platini,. Ciubotariu este doar un om de paie, nu are nici un merit

cata (2 comentarii)  •  27 martie 2012, 15:16

Din pacate Ciobi e depasit din toate punctele de vedere. Nu stie sa gestioneze o situatie delicata, nu ca ar sti sa profite de situatiile buna , ca de exemplu meciurile cu Pandurii si Rapid cand a jucat in superioritate numerica si nu a reusit sa castige. La Tg Jiu a fost chiar dominat desi echipa gazda juca in 10. Nu se poate sa te bazezi doar pe executia lui Catalin Munteanu sau pe daruirea lui Niculae. Nu are o idee de joc, o faza fixa lucrata…nu l-am vazut sa schimbe sistemul din mers in situatia in care acest lucru se cere.

Ramane in opinia mea un antrenor de Dinamo….dar de Dinamo 2.

gilos (98 comentarii)  •  27 martie 2012, 15:21

Asa e, Maria, ai dreptate !
Principala problema la Dinamo este jalnicul stadion pe care jucam si , in care, calicii de actionari n-au investit nimic. Ei stau la pomana ministerului si asteapta…
O arena noua de 25.000 locuri ( pretabila pt Dinamo ) se poate construi cu pana-n 50 de milioane de euro. Mult mai ieftin ar fi daca s-ar demola tribunele si s-ar reconstrui pe rand. Totul e sa vrei.
Tinand cont ca numai anul trecut s-au incasat aproape 20 de milioane din transferuri ( Torje-Lobont-Radu St.-Zicu ), ma intreb ce fel de „actionari” sunt astia si cat de dinamovisti sunt cu adevarat ? Plus ca exista ministerul ( care poate-i interesat in modernizarea stadionului ) , exista banci, exista societati comerciale care vor sa investeasca pe termen lung, numai conducerea dinamovista e inerta si prefera sa dea un milion de euro pe o nunta decat sa faca ceva pt stadion.

aldo_m (63 comentarii)  •  27 martie 2012, 15:38

E corect ce spune Maria dar nu joaca stadionul calitatea umana si fizica lasa de dorit avem o echipa batrana care nu duce nicairei ,TREBUIA facut schimbul de generatii brusc ,as fi preferat sa castigam sau sa pierdem un campionatul cu niste tineri ,normal ar trebui AFARA CU TOATE batraniturile nu vedeti danciu la varsta lui se supara ca un copil de gradinita ca nu mai e capitan si atunci unde vedem INTELEPCIUNE la batrani , cum a crezut micul badea ca poate castiga un campionat cu jucatori REFUZATI de echipe de mana 2-a din italia ,spania ,grecia si spatiul sovietic micolae badea a semanat nimic si a cules nimic

Mircea (1 comentarii)  •  27 martie 2012, 15:40

perfect de acord cu articolul si durden.
Sa nu mai vorbim de scandalurile si ´´inrudirile neortodoxe„ din jurul echipei! De ce nu se face public acel audit pe care te leaga badea l a comandat acum nu stiu citi ani lumina? Cum se face ca Dinamo in ultimii 12 ani a vindut jucatori de 60 mil euro(bani reali declarati de cluburile din strainatate) a cumparat de 20 mil iar clubul are datorii de peste 20 mil? Unde sunt investitiile acestor impostori(asa zisi actionari)? Cum a ajuns porcea din soferul lui Dinu la multimilionar si actionar al clubului(vezi transferul lui mutu si banii lipsa)? Cum draq au ajuns pacalicii astia sa conduca clubul?
Eu unu mai doresc pe linga o echipa care joaca fotbal si transparenta financiara ,interzicerea samsarilor,disparitia reminescentelor MAI,disparitia prea iubitilor conducatori(minjiti in blaturi,transferuri,scandaluri fabricate si pre fabricate) si lista poate continua
Si inca ceva ..pb astea de la Dinamo sunt si pb Romaniei si a clasei conducatoare.Tare imi e frica ca astia multi si prosti cum suntem noi considerati de patricieni or sa puna punct cit de curind! Din pacate o sa fie revolutie franceza pe plai mioritic (doamne ajuta)
Conducatorii la frizerie(la aia de pe Dorobanti,ca sa fie inteleasa aluzia )

decebal 89 (14 comentarii)  •  27 martie 2012, 15:51

Daca la inceput a mers doar cu o atmosfera frmoasa in vestiar, acum se vede ca nu mai este de ajuns.Trimite „batranii” in teren si gata e antrenor !Din tur s-a vazt o diferenta de joc,, cu echipoele care ne-au atacat si pe contraatac i-am ars, si echipele ce s-au aparat (mai ales in Stefan cel mare) si cu care ne-am chinuit rau de tot.

redbuldog (4 comentarii)  •  27 martie 2012, 16:00

Ciobica +Borcica,daca nu a-ti uitat atmosfera din ani 80′,mai ales era Il Luce,cand trebuia sa vii cu 2-3 ore inainte pe stadion ca sa prinzi un loc,intrebati-va de ce
nu mai vine lumea la meciurile lui Dinamo!?S-au faceti o comparatie intre profesionisti de atunci si psudo amatori de acum…

Murmurel (1 comentarii)  •  27 martie 2012, 16:11

Ciobi e victima propriului „succes”! A ajuns antrenorul primei echipe nu datorita calitatilor sale, ci datorita unei conjuncturi favorabile. Si cu cit i se prelungeste activitatea de antrenor principal al lui Dinamo, cu atit mai bine pt. el. Si asta si face: incearca sa ramina antrenor principal cit de mult timp cu putinta. Nu se plinge ca echipa e plina de gauri, ca ar trebui adusi cel putin 5-6 jucatori care sa-si si merite numele, ca i se impun jucatori in echipa de catre persoane care oficial n-au nimic in comun cu Dinamo. Plus de asta nici in fata veteranilor nu se impune, Danciulescu devine din ce in ce mai lent si incetineste efectiv echipa iar Ciobi se teme de discutii si nu are autoritatea sa-l aseze pe banca! Atita vreme cit Nicolae Badea e seful suprem, indiferent cine se mai aciuiaza pe linga el, nu se va face performanta, din simplul motiv ca cei din conducere n-o vor neaparat sau n-o vor cu adevarat. Jijel stelistu’ are cel putin ambitie, indiferent cum am califica-o! New Dinamo ar trebui readus pe tapet daca vrem sa facem un bilanz al proiectelor de durata medie incepute de patronii din fotbal, pt. ca New Dinamo e 0 sau zero sau NULL sau void, ca si asa e el marele IT-man.Daca Dinamo ar juca fotbal si ar avea o echipa decenta, suporterii ar veni la stadion chiar si in groapa. Numai ca si .. pacalit si cu banii luati, e mai greu cu dinamovistii!

groparu (12 comentarii)  •  27 martie 2012, 16:38

Ciubotariu e un antrenor tern fara prea multe idei. „Ideile” vin de la conducere ,dar pentru ca aceasta conducere are ca principal scop sa scoata bani din vinzarea jucatorilor s-a ajuns ca an de an echipa sa se cirpeasca cu old boys buni de pus in rama.

Fotbalul modern implica in primul rind viteza de executie si multa miscare in teren. Dupa meciul pierdut impotriva Stelei, Ciubotariu a schimbat sistemul de jod. S-a trecut de la un joc bazat pe contraatac si o aparare ferma la un joc ce vrea sa imite modelul spaniol(dar in care jucatorii de la Dinamo nu au tehnicitatea necesara). Asa se face ca aparatorii paseaza intre ei pina pierd mingea sau o dau inapoi la portar care o bubuie unde poate presat de adversari.Echipa e rupta in doua si ajunge rar la poarta adversa(in retur Dinamo nu reuseste sa mai marcheze in repriza a II-a). Ocaziile de gol s-au imputinat si ele. De ce?

Principala cauza sint acei old boys(vintage cum spuneai) tinuti etapa de etapa in echipa si care fac figuratie 75% din meci. Cu ei in teren Dinamo joaca de fapt cu 3-4 jucatori mai putin decit adversarii. Baietii astia ar trebui sa stie un lucru. La Dinamo au fost nume mult mai mari decit ei. Dau 2 exemple: Dumitrache si Dudu Georgescu. EI bine , in momentaul in care acestia nu au mai dat randamentul scontat au trebuit sa plece de la echipa. Azi conducerea (care nu se pricepe la fotbal) nu stie cum sa faca sa le prelungeasca contractele celor care ar trebui sa fi pus ghetele in cui .Sa fei clar. Au fost fotbalisti buni, si-au facut datoria dar fotbalul de azi cere singe proaspat. Nu poti face performanta jucind cu old boys. Si nici cu un antrenor care nu impune o idee de joc si nu vede slabiciunile propriilor jucatori. Cit despre conducere, personal astept reinstalarea fostei legi 18 si un control la singe (de fapt ar trebui controlat la nivelul tuturor echipelor divizionare) despre cum a fost preluata Dinamo peste noapte de niste impostori a caror principal tel e sa isi umple buzunarele din vinzarea de jucatori.

La intrebarea de ce nu mai vine lumea pe Dinamo o sa va spun ca nu stadionul e de vina (desi daca s-ar dori s-ar putea face cel mai cochet stadion din Romania fara investitii prea mari) ci faptul ca spectatorilor le-a fost furat fotbalul. Pe teren nu mai exista spectacolul de alta data iar in tribune te simti ca in puscarie inconjurat de agenti si jandarmi. In curind ca masura de”securitate” nu vei mai avea dreptul nici sa-ti incurajezi echipa preferata. Si atunci la ce sa mai mergi la meciuri? Doar ca sa le umpli buzunarele actionarilor?

La anii mei oricum nu mai vreau sa iau bastoane pe spinare de la niste jandarmi zelosi (asta a fost in urma cu citiva ani) cu ochii injectati de ura si creierul cit nuca. Stau la TV si cind vad cit de prost joaca echipa schimb canalul. Si imi amintesc de Calinoiu, Ozon, Pircalab, Dudu, Dumitrache si ceilalti care umpleau pe timpuri Groapa. Iar eu eram unul dintre „groparii” care a vazut primul meci al echipei Dinamo pe acest stadion jucat cu o echipa din Timisoara intr-o frumoasa zi de august 1951. Si apoi aproape toate meciurile pina in 2009 cind au navalit jandarmii si i-au pocnit si pe cei vinovati dar si pe cei fara vina.

sab (1 comentarii)  •  27 martie 2012, 17:09

1. Daca spune Borcea ca nu pleaca nimeni dintre jucatori, pleaca sigur. Ex: Torje….
2. Ce sa mai creada cei tineri? si cei si mai tineri? daca acum nu sunt introdusi in teren cand fug sau sunt dispusi sa fuga, cei de sunt micuti si vin la club ce sa mai spere? da vorba lui Ciobi, sa astepte sa se „coaca”, oare ce o sa-i spuna fiului sau cand va ajunge la 20 ani? sa astepte sa faca 30?

Robert (1 comentarii)  •  27 martie 2012, 19:43

Proiectul New Dinamo se dorea a fi un inceput nou, plecat de la zero si pus accentul pe tineretul lui Dinamo, pe copiii care vor sa se afirme. In realitate proiectul incepe de pe la minus 17 (sau cate mai sunt) milioane lipsa la inventar sub obladuirea aceluiasi coordonator de proiecte si mare om de fotbal, domnul Badea. M-am bucurat cand a plecat Turcu, am zis doamne-ajuta sa-i vad si pe astialalti ramasi plecati, sa vanda clubul, sa nu le mai vad fetele pe ecran reprezentand clubul si vorbind in numele lui. Tot ce va scoate (daca va mai scoate) Dinamo va fi destinat vanzarii pentru a acoperi gaurile vechi si pentru a umple buzunarele „investitorilor” sau mai bine zis „camatarilor” pentru ca ei nu investesc, ei doar imprumuta clubul, si dupa ce si-au facut reclama personala pe toate posturile TV criticand in nestire valori dinamoviste, mari glorii ale acestui club, ei se retrag si isi cer banii in gura mare, amenintand cu judecata, cu blocarea conturilor.. etc.

Suporterul dinamovist nu-i iubeste pe badea si borcea, nu-l intereseaza sa le vada moacele mincinoase, el vine la stadion ca sa vada spectacol. Cei trecuti prin ani isi amintesc de driblingul lui Sabau, de smecheriile lui Lupu, de sutul necrutator si mereu pe tinta al lui Mateut (care marca meci de meci gol), de ambitia lui Andone (jucatorul), de forta lui Camataru, si ii compara pe actualii jucatori incercand sa gaseasca in Rus un nou Sabau, in C. Munteanu un nou Mateut, si in Moti un nou Andone. Cum poti vedea spectacol cu niste jucatori care nu stiu sa joace fotbal? Nu e vina lor ca s-au apucat de meseria asta, dar nimeni nu-i masochist incat sa-si piarda doua ore din viata ca sa vada neputinta si indolenta echipei preferate.

Vor spectatori? sa dea domnii Borcea si Badea 20 milioane sa faca un stadion cu tribunele aproape de gazon. Numai un meci international le aduce un milion in buzunar – a se vedea Manchester, Lazio.. si lista continua. Cu 20 meciuri si-au scos investitia, si le ramane si stadionul.

Sa dispara samsarii de langa echipa – cu toti jucatorii lor, sa ii duca in divizia B sau C, acolo unde merita sa fie. In felul asta macar s-ar da o palida aparenta ca interesul clubului e mai presus de interesul personal.

Sa se lase antrenorii in pace. Rednic, Andone, Bonetti, oameni care au dovedit ca stiu meserie au fost calcati in picioare (sau s-au lasat calcati). La Real Madrid, la Barcelona, la Milan, oriunde la orice alta mare echipa actionarii se duc si stau in loja, se uita la spectacol, nu denigreaza proprii jucatori, proprii suporteri..

Pana nu vor fi indeplinite conditiile de mai sus, Dinamo nu va avea performante si implicit nu va avea nici spectatori.

cla (94 comentarii)  •  27 martie 2012, 19:59

ECHIPA ASTA MI-A MANCAT 5 ANI DIN VIATA, FARA GHILIMELE.SUNT MULTE DE SPUS, DAR SUNT PREA SUPARAT SA MAI COMENTEZ DE CE DINAMO NU A JUCAT NICIODATA IN UCL, DE CE DINAMO NU ARE UN STADION DECENT, DE CE DINAMO NU ARE BANI DE TRANSFERURI, ETC, ETC,ETC. SI TOTUSI, NU MA VAD IN POSTURA DE SUSTINATOR AL ALTEI ECHIPE. IUBESC DINAMO SI ASA VA RAMANE MEREU.

Adi (95 comentarii)  •  27 martie 2012, 20:13

Dinamo e in convalescenta. A trait o operatie pe cord deschis, i s-a taiat respiratia… Si inca sta cu rasuflarea taiata in asteptarea verdictului la cazul Transferuri. Asa e-n fotbal, cand patronul face manarii, tot clubul tremura de grija zilei de maine. Cum sa mai aiba performante? La fel si Steaua, si altii, probabil. Totusi, nimeni nu sufla o vorba despre sabia lui Damocles. Toti dau vina pe arbitri, pe antrenori, pe presa… Nimeni nu observa ca patronii sunt in corzi azi. Sau se prefac ca nu observa, ca un cartel al tacerii.

groparu (12 comentarii)  •  27 martie 2012, 20:52

As vrea sa fac citeva adaugiri fata de comentariul meu. E vorba de faptul ca in prezent Dinamo nu are o idee de joc. Sigurul lucru care il vrea antrenorul e ca toti sa participe la faza de aparare. Asa ca adversarii abia asteapta sa-l vada pe Niculae muncind in apropierea propriului 16: vor veni cu toti aparatorii in jumatatea dinamovista. Daca se recupereaza mingea cui sa-i mai dai pasa? Mai ales ca in 99% din cazuri mingea ajunge tot la adversari. Tehnicitatea indoelnica pe care o au jucatorii dinamovisti ma face sa ma intreb cum de s-a renuntat asa usor la Paun care era deasupra celor ce au loc in prezent in echipa. Sau de ce se continua cu Alexe in banda stinga cind el ar fi excelent ca virf pe pozitii viitoare. Si ar mai fi ceva. Eu l-as folosi pe Stratila cu conditia sa fie cineva in stare sa-i puna o pasa pe culoar si nu-l mai prinde nimeni. Dar cine sa mai dea pase la Dinamo. S-a batut apa in piua cu Munteanu dar credeti-ma ca Cap de Zmeu e cel mai bun pasator din…cornere. Si corner poate bate oricine.

ucluj2011 (11 comentarii)  •  27 martie 2012, 22:19

Doamna Andries , „IN DEPLASARE” , lumea se duce pentru echipa locala , NU pentru Dinamo , Steaua sau Rapid. Bineinteles ca la meciurile cu Steaua , Dinamo si Rapid se duc cei mai multi spectatori la meciurile acestora in deplasare , dar spectatorii se duc pentru a incuraja ECHIPA PROPRIE. Repet , bineinteles ca meciurile cu cei trei granzi din Bucuresti atrag cei mai multi spectatori , dar astia NU sunt spectatorii celor trei granzi.

valentin (6 comentarii)  •  27 martie 2012, 22:30

Suporterii dinamovisti nu vin la meciuri deoarece nu au ce vedea, echipa joaca exact cum vorbeste antrenorul, MOLCOM, cred ca avem cel mai batranesc joc din liga 1, si mioveniul este peste noi. In meciul cu vaslui am scapat usor, ( nici moldovenii nu au jucat cine stie ce),avand in vedere ca am jucat in 8, chiar in 7….

fodoka (1 comentarii)  •  28 martie 2012, 2:10

@ucluj2011. Depinde unde in deplasare.In Gruia la meciurile CFR cu Dinamo si Steaua mai mult de jumatate din stadion sunt suporterii echipei vizitatoare.La Bistrita era la fel. Nu ai dreptate. Fanii din Ardeal umple stadionul la meciurile cu Steaua sau Dinamo , pentru echipa vizitatoare.In Gruia s-a ajuns la situatia jenanta sa ,,dea volumul maxim la difuzoare”…nu se auzeau suporterii CFR…

eu (75 comentarii)  •  28 martie 2012, 2:19

Mesaj pt Andrei Vochin:
Buna ziua,
Va urmaresc de multa vreme la Digi si va apreciez.

Insa, la emisiunea de ieri seara, MM a depasit orice urma de bun simt (daca a avut vreodata) si doresc sa va aunt ca ati pierdut un telespectator. Ceea ce spune acest individ depaseste cu mult limitele bunului simt intr-o tara civilizata, iar daca Digi vrea sa-si lege imaginea de un individ ca el, este alegerea sa.

Atata vreme cat MM va continua sa faca emisiuni la televiziunea dvs, refuz sa va mai urmaresc.

Cu deosebit respect.

Alex (1 comentarii)  •  28 martie 2012, 7:53

Draga Maria,

Din prea mult bun simt, ocolesti adevarul, in esenta sa. Nu pomenesti de incompetenta, niciodata. Adevarul, in esenta sa, este incompetenta. Da, acesta este purul adevar. Incompetent e Nicolae Badea, incompetent este Cristi Borcea, incompetenti sunt si Savulescu, Ciobotariu si, nu in ultimul rand, Cornel Dinu. La ultimul, cu parere de rau, as vrea sa subliniez ca necazurile personale l-au adus in stare de vegetatie si contemplare. Nu mai este un varf de lance in ceea ce priveste pregatirea tactica si psihologica. Asazisul lor proiect salvator a fost un fas. Ca, de altfel, mai toate declaratiile sforaitoare si visele de glorie pe pozitie viitoare, pentru ca prezentul este intotdeauna dureros.Ce doresc eu sa mai subliniez, pe langa evidentierea unei incompetente generale de la Dinamo, este stilul de joc al echipei, de neinteles. De cand e Dinamo echipa de fotbal, un astfel de stil lamentabil, nu a avut. E stilul echipelor mici, umile, care se apara cu dintii si, daca au norocul unui contraatac, bine, daca nu, joaca la 0-0. Se bucura ca de o victorie uriasa cand reusesc un gol, dupa care se apara tragand de timp, tinand cu dintii de acel gol. Si, intotdeauna intra in panica atunci cand sunt egalati, binenteles nemaireusind nimic. Pai cum sa reuseasca, daca toti primesc mingea cu spatele la poarta adversa, iar singura grija este sa paseze inapoi. De „n” ori am vazut ca, dupa o foarte buna oportunitate de contraatac, ajung in prejma careului de 16 m al adversarului si, in mod inexplicabil, mingea o ia inapoi, hotarat, pana ajunge la portarul lor. Este cel mai umilitor si tampit stil de joc. Cu asa comportament, nu mai resusesc sa-si pastreze nici suporterii vechi, legati de ei sufleteste, darmite sa-si faca fani noi. Cum sa-i cucereasca? Ei chiar nu vad ca sunt penibili? Sau vad, dar nu sunt in stare sa schimbe ceva din inertia asta bolnava?

brod (87 comentarii)  •  28 martie 2012, 8:12

lasă, că le bagă borcea sânge proaspăt în vene! din ăla bun, cu mercur….

ion (2 comentarii)  •  28 martie 2012, 10:11

nu ma duc la meciurile lui dinamo, ca-i stadionul infect. n-am unde parca, n-am unde sa ma pis, n-am unde sa mananc ceva decent.

meciurile sunt slabe oricum. nu-i nici o distractie. chiar nici una!

nicu (3 comentarii)  •  28 martie 2012, 11:04

TOTI AVEM DREPTATE.IN PRIMUL RAND NU AVEM CONDUCATORI SI DE AICI SE TRAG TOATE RELELE.NOI ,DINAMOVISTII MAI VECHI, FACEM APEL LA MEMORIE SI NE AMAGIM CU IMAGINI IN CARE-I REVEDEM PE DUMITRACHE,DINU,DELEANU,FRATII NUNWAILER,LUCESCU,CUSTOV,DOBRAU,ORAC,MATEUT SI MULTI ALTII. O INTREBARE PENTRU CONDUCERE: CU CE DREPT FRATII BECALII FAC ANALIZE ASUPRA JOCULUI ECHIPEI LA TV.? SUSTIN DE MULTI ANI IDEIA CA ACESTI 2 SAMSARI REPREZINTA BOALA NOASTRA SI PANA CAND NU VOR DISPAREA DIN JURUL ECHIPEI NU VOM REUSI NIMIC.ACEI JUCATORI CARE NU ALEARGA ,EXECUTA ORDINELE LUI GIOVANI.ATI VAZUT CU PANDURII, CU OM IN PLUS PE TEREN ,ERAU CALARE PE NOI.DE FAPT NOI JUCAM CA SI CAND PE TEREN AVEAM 7-8 JUCATORI.TOTI SE INTRABA DECE IN TUR AM JUCAT ALTCEVA?PENTRU NIMENI NU NE ACORDA NICI-O SANSA,IAR JUCATORII AU FOST LASATI IN PACE.IN MOMENTUL IN CARE SI-AU DAT SEAMA CA DACA BATEM PE STEAUA NE DISTANTAM PREA MULT A INTERVENIT GIOVANI SI LE-A CERUT JUCATORILOR SA NU MAI JOACE.DACA AU CURAJ SI SA SUSTINA CONTRARIUL SA TREACA ATUNCI LA DETECTORUL DE MINCIUNI SI VOM VEDEA ADEVARUL.

maria andries (1349 comentarii)  •  28 martie 2012, 12:41

Pt. Alex, esti prea dur 🙂 eu nu i-as spune chiar „incompetenta”, i-as zice mai degraba „mediocritate”

groparu (12 comentarii)  •  28 martie 2012, 18:22

@Maria
Mediocritatea poate duce la plafonare si de aici la incompetenta. Insa conducatorii de la Dinamo au o alta caracterizare : profitori. Pe ei fotbalul nu ii intereseaza ca sport ( de fapt nici nu se pricep) ci ca afacere in propriul interes. Si cam asa este peste tot. Asta e unul din motivele pentru acre fotbalul nostru bate pasul pe loc. Finantatorii cluburilor straine fac investitii serioase in infrastructura si transferuri de jucatori. Cei de la Dinamo se cred mult mai destepti si drept urmare „fenteaza” de ani refacerea stadionului iar la transferuri primeaza jucatori carora le expira contractul. Adica pe degeaba. In conditiile date nu mai putem vorbi de mediocritate ci de niste profitori ordinari care triseaza permanent.

Comentează