Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Noi cînd facem curat?

Fără legi adecvate, fără voinţă politică, România rămîne neutră în războiul contra corupţiei din fotbal

Ofiţerii de la Crimă Organizată din Turcia au arestat 49 de oameni de fotbal. Dintre care trei preşedinţi de club. Dintre care unul este preşedintele […]

marți, 5 iulie 2011, 12:44

Fără legi adecvate, fără voinţă politică, România rămîne neutră în războiul contra corupţiei din fotbal

Ofiţerii de la Crimă Organizată din Turcia au arestat 49 de oameni de fotbal. Dintre care trei preşedinţi de club. Dintre care unul este preşedintele campioanei en-titre, Fenerbahce, şi prosper afacerist în construcţii.

Nu este primul şoc de acest fel în Turcia, s-au mai făcut arestări şi anul trecut („începe să se vadă tot aisbergul”, comenta BBC). Şi nici din fotbal. În şapte ţări (cu Turcia, opt), autorităţile au demarat salubrizarea  competiţiilor interne. La noi, ne putem lăuda doar cu tentative de acest fel. Comparînd cu ceea ce s-a întîmplat la polonezi, la italieni, la unguri, la greci şi, evident, la turci, sar în ochi slăbiciunile modelului românesc. De ce italienii l-au exclus pe Moggi pe viaţă din fotbal, iar inculpaţii din „Dosarul Transferurilor” spun bancuri la audieri?

În fotbalul nostru, nu numai că nu s-au anchetat, dar nici nu se discută despre meciuri „aranjate” pentru pariuri. Să fim imuni la boala asta? Puţin probabil. De ajuns, a ajuns şi la noi acest tip de infracţiune, dar ori n-a atins cote alarmante, ori n-avem resurse să-l anchetăm.

Turcii i-au arestat pe cei 49 pentru „fraude de peste 15.000 de euro”, printre altele.  Prejudiciul total din „Dosarul Transferurilor” este de 11,5 milioane de euro, dintre care 1,5 milioane prejudiciu la bugetul de stat. O sumă mult mai mare, totuşi nu suficient de mare încît să mobilizeze sistemul judiciar şi după ce dosarul ajunge în instanţă.

Nicăieri, în cele opt ţări care şi-au făcut curat în fotbal, iniţiativa nu a venit dinspre federaţii, ligi sau cluburi. Ci dinspre Guvern. A existat voinţă politică. Polonezii au riscat dezafilierea, schimbînd conducerea federaţiei în bloc. O măsură extremă, dar eficientă. Guvernul turc a aprobat în aprilie o lege care pedepseşte exact faptele care i-au adus lui Fener un titlu suspect: „complotul sub formă organizată, aranjamentele şi oferirea de prime pe căi subversive”. O lege suficient de clar formulată, încît să descurajeze dezbaterile infinite despre „premierea ca mită” şi „mita ca premiere”, în formă continuată sau nu. Turcii ar fi închis „Cazul Valiza” în doi timpi şi trei mişcări, pentru că au la îndemînă instrumentul legal. Cît despre Argeş, zonă seismică a arbitrajului (chiar aşa, să fie singura?), e suficient să menţionăm amploarea raidurilor poliţiştilor turci: în 12 provincii, la şase cluburi din prima ligă. Şi funcţiile celor urmăriţi: şefi de cluburi, şefi de mari cluburi, impresari, „legende” ale fotbalului, jucători, trezorieri, preşedinţi şi vicepreşedinţi.

Anchetaţii lor au interdicţie de a părăsi ţara, anchetaţii noştri se plimbă peste tot, mai puţin pe la tribunal, în zi de proces. În orice caz, doar personajele de rangul doi şi trei din Liga 1 ajung să defileze în cătuşe. După care suspecţii de serviciu sînt reabilitaţi discret, dar sigur şi reintegraţi în fotbal, în Parlamentul European şi în imaginarul colectiv.

„E o demonstraţie de forţă a unui stat poliţienesc. Să ne spună exact ce meciuri au investigat, ce dovezi au?”, s-a indignat acuzatul Aziz Yildirim, preşedintele lui Fener. La noi, fraza asta ar fi sunat, în rezumat, cam aşa: „Procurorii nu se pricep la fotbal. Mai întîi să ne arate dovezile, ca să ştim de ce anume sîntem nevinovaţi. Avem încredere în justiţia din România”.

Comentarii (28)Adaugă comentariu

mitroi (7 comentarii)  •  5 iulie 2011, 13:40

Nu s-a facut nimic (si nici nu se va face), pentru ca, cei care ar trebui sa faca ceva sunt mai corupti si mai mizerabili decat aceste javre ordinare care au pus labele pe fotbalul romanesc!
S-a ajuns ca populatia sa regrete ca nu mor de cancer!sau ca nu-i trasneste Dumnezeu pe acesti nemernici?!

state de romania (1 comentarii)  •  5 iulie 2011, 14:02

dupa mine e destul de clar – vrem fotbal in Romania, trebuie sa acceptam coruptii incepand cu mititca si mircica continuand cu toti patronii din fotbal si terminand cu oameni ca mm si dinu vama.
in Romania niciun om de afaceri, care a facut banii cinstit nu a investit in fotbal – aici au baga bani numai oameni care au dat tunuri si continua sa spele bani
iar mass-media din sport traieste de pe urma acestor parveniti – tv, presa scrisa, site-uri – priviti continutul acestor site-uri sau emisiunile penibile tv, cum sunt lingusiti becalieni, iancu, borcea si ceilalti

ghenceabogdan (6 comentarii)  •  5 iulie 2011, 14:07

Adevar graiti, domnisoara! Numai ca raspunsul se regaseste in articolul dvs. Este un cerc vicios din care traiesc bine TOTI cei implicati, incepand cu autoritatile! Aici spagile sunt de zeci de mii de euro, nu de 50-100 ca la politisti sau profesori! Reprezentantii guvernului au tot interesul ca legile sa fie abstracte, ambigue, chiar permisive. Iar restul, e logic…arbitrii, jucatori, presedinti..toti castiga. Un rezultat pariat cum trebuie, poate sa plateasca zeci de salarii plus spagi! Mai conteaza corectitudinea, mai conteaza suporterii? DELOC

victor L (165 comentarii)  •  5 iulie 2011, 14:10

Eu de cind imi pun intrebarea: voi, ziaristii cind veti face niste anchete si in sport, nu dor cu Rizi Pizi?
Cunoasteti multe, dar nu va da mina sa scrieti.

hehehe (1 comentarii)  •  5 iulie 2011, 14:13

coruptie?=a ajuns un cuvant obisnuit si fara nici o reverberatie,cum se vorbea candva de bisnitarii ce schimbau valuta.Traim intr-o tara vanduta ,de pacalici si de hoti.Nici nu mai stii cine fura mai mult romanii sau tigani,toti suntem o apa si un pamant.
Felicitari pt punctele atinse,nu ma asteptam, pt ca si presa ,se vede cu ochiul liber,intra in cercul coruptiei si hotiei.

MARGELATU (17 comentarii)  •  5 iulie 2011, 14:30

UNDE esti tu Tepes doamne???

Sa vi si sa-i iei pe SANDU, DRAGOMIR & CO…si stii tu ce sa faci cu ei!!!

E TIMPUL!!!

JOS cu SANDU, DRAGOMIR si ceilalti securisti/comunisti!!!

Tavi (26 comentarii)  •  5 iulie 2011, 14:33

Maria,

In incercarea ta disperata de a curata putin fotbalul romanesc, sugerezi lucruri periculoase pentru fotbal si societatea romana per ansamblul ei.
Fotbalul romanesc, asa murdar cum este el, este un fenomen in care activeaza o mana de echipe private.
In calitatea lor de entitati private, acestea ar trebui anchetate numai atunci cand ar aparea o plangere din partea unui participant la joc (ex: Borcea face plangere impotriva unui alt patron de echipa ca se considera furat).
Atat timp cat aceasta plangere nu exista, implicarea statului in acest fenomen, este costisitoare si periculoasa in acelasi timp.
Cerandu-i statului sa se „autosesizeze” in aceste privinte, reprezinta dupa parerea mea primul pas spre un „stat politienesc” cum bine il descrie turcul din articolul tau.
Sunt perfect de acord cu tine ca fotbalul romanesc pute, stim cu totii ca e o cloaca de porci, dar repararea acestui fenomen ar trebui facuta nu prin interventia in forta a statului, ci prin atitudinea celor direct afectati: spectatorii.
In momentul in care acceptam ideea ca statul trebuie sa se „autosesizeze” la fiecare „infractiune”, acceptam usor, usor ideea de dictatura.
Daca statul are dreptul de a se autosesiza asupra „infractiunilor” ultramediatizate ale patronilor de fotbal, de ce nu ar avea dreptul sa se autosesizeze si atunci cand, primeste o informatie ca o anumita tranzactie intre doi oameni de afaceri nu s-a executat corect desi, in aparenta, ambele parti implicate in afacere sunt multumite cu rezultatul final?
Problema fotbalului romanesc, ca de altfel a intregii societati, nu consta in slaba implicare a statului in asa numitele afaceri private ci tocmai in implicarea excesiva a statului in aceste afaceri, in mod discretionar.
Realitatea este ca, aceste echipe sunt sustinute in continuare de stat print intermediul primariilor, ministerelor acesta fiind primul aspect care ar trebui adresat. Daca sunt particulari lasa-i sa se finanteze 100% singuri. Numai atunci cand acesti oameni vor deveni investitori 100%, vor aparea si acuzatiile de furt.
Al doilea aspect este cel al spectatorului roman care alege sa devoreze acest fenomen infect, sponsorizandu-l in acest mod…
Al treilea aspect este cel al ziaristului roman, care alege sa comenteze excesiv acest fenomen infect in detrimentul altor sporturi la care chiar avem rezultate (box si tenis daca ar fi sa vorbim de momentul actual. Liga1 e in vacanta, in tenis am avut un reprezentant in finala Wimbledon, in box avem un sportiv care se bate pentru centura. Cu toate astea, fotbalul primeste cel mai mare spatiu de ziar…)
Schimbarea in fotbal e necesara daca ne dorim sa ajungem unde am fost candva, dar ea nu se va face niciodata in mod adecvat, in zanganit de catuse.
Atunci cand voi toti veti inceta sa mai scrieti de fenomen, cand romanii vor alege sa devoreze si altceva decat scandal, cand ei vor incepe sa se orienteze spre spectacolul de calitate in locul acestor mizerii, numai atunci vom putea considera ca a inceput curatenia in fotbalul romanesc.
Altfel, nu vom face nimic altceva decat sa inlocuim o gashca de hoti cu alta.

O zi buna,
Tavi

PS: Te rog intreaba-te pentru o secunda, daca statul are dreptul sa se autosesizeze asupra oricarui aspect, cum mai functioneaza prezumtia de nevinovatie?
Si daca un individ este considerat nevinovat pana la proba contrarie, cum se mai poate autosesiza statul?
„Pentru multi, libertatea-i o povara…”

pop cosmin (17 comentarii)  •  5 iulie 2011, 14:45

RASPUNS:NICIODATA!

anti mutulica (12 comentarii)  •  5 iulie 2011, 14:47

cine sa faca curat daca toti sunt manjiti de la magazioner la judecatori?…sa fim seriosi ca vom reusi deratizarea fotbalului romanesc la noi spaga a ajuns la nivel de arta iar coruptia la nivel de capodopera !!!

hanmocar (1 comentarii)  •  5 iulie 2011, 14:54

FORZA STEAUA ! FORZA GIGI ! Multe scrieti, nimic nu stiti !!!

bwin (2 comentarii)  •  5 iulie 2011, 15:03

Pai la noi impresarii fotbalistilor romani sunt impreuna cu mafia ucraineana, actionari la o importanta casa de pariuri din bucuresti. De unde si transferurile in zona estica. In vest s-au cam prins baietzii. SRI-ul nu stie de asta? Stie, dar atat timp cat vine spaga ce mai conteaza.

effe994 (4 comentarii)  •  5 iulie 2011, 15:20

La anu’ si LA MULTI ANI!Cred ca esti prea naiva ,MARIA

vasco (317 comentarii)  •  5 iulie 2011, 15:25

Poate vreodata,dupa ce va fi ajuns la capatul mizeriei si nu va mai avea incotro,societatea romaneasca va deveni normala….dar nu cred.

suparat (1 comentarii)  •  5 iulie 2011, 15:35

@Tavi: ce abureli trase la tema sa iasa cum vrei….
Prezumtia de nevinovatie se refera la un individ (gigel nu este vinovat de meciuri trucate pina nu este dovedit vinovat) iar autosesizarea unor institutii se refera la fapte. S-au trucat meciuri, ne autosesizam si anchetam. Ca o sa gasim pe gigel vinovat sau pe costel sau pe amindoi asta inca nu stim. Deci unde e contradictia ???
In rest dormi linistit ca nu e pericol de schimbare in rrromanica si n-o sa-ti stice nimeni coltul de rai…. 🙁

agfan (3 comentarii)  •  5 iulie 2011, 15:39

ramin surprins.mai exista corptie in fotbalul romanesc?pai nu a spus sandu ca cu retrogradare fc arges s a curatat fotbalul?o ancheta in fotbalul romanesc va in cepe atunci cind si politicienii vor fi curati.vrei sa cada capete politice alaturi de cele din fotbal?ce naiba

victor L (165 comentarii)  •  5 iulie 2011, 16:26

@ Tavi,
nu ma face sa cred ca ai sosit cu pluta in lumea fotbalistica. Chiar nu ai aflat ca in multe tari Justitia isi baga nasul in fotbal? chiar daca si acolo echipele sint „entitati private”. A fi privat nu te scuteste de a te supune legilor tarii.

andreas (31 comentarii)  •  5 iulie 2011, 16:40

„Noi” inseamna eu, altii, dar mai ales tu, care stii sa scrii asa frumos si dupa cum vad incepi sa fi apreciata. Tu ai putea scrie „Subiectul zilei” nu CTP, care stie si el sa scrie, dar mai ales incita, iar in afara penibilului Isarescu nu a propus nimic constructiv. Tavi are dreptate, nu trebuie sa astepti nimic de la Stat, Politica, nici nu este permis un amestec in sport. Propunere: Noi= Tu, incepe cu cine a brevetat expresia ” sariti la cap!”.

dinARAD (7 comentarii)  •  5 iulie 2011, 17:04

Cei mai corupti oameni din fotbal: Mircea Sandu , Dragomir , Giovani Becali si Gigi Becali. Ar mai fi vreo 3-4,
dar acestia vin „din spate” LA MARE DISTANTA.

alin (6 comentarii)  •  5 iulie 2011, 18:51

ne minunam ca si altii au coruptie in fotbal.ba si mai mult ne minunam ca la ei se mai lasa si cu arestari.creste inima in noi de bucurie ca nu suntem singuri.

Tavi (26 comentarii)  •  5 iulie 2011, 20:04

@ Suparat
Pe banii cui se apuca statul roman sa se autosesizeze asupra unui caz si sa ancheteze?
Personal, am o mica problema stiind ca si pe banii mei. Pentru a exista o infractiune trebuie sa existe o victima, dupa parerea mea. Poti sa imi spui si mie care e victima in cazul de fata? Si daca victima exista, si mai e si vie pe deasupra de ce nu face o plangere? Si daca nu face plangere cine suntem noi sa decidem ca este necesara o ancheta in acest sens?
Te-ai gandit vreodata ca in Romanica (cum ii spui tu) traiesc milioane de romani pe care ii doare in cot de acest fenomen numit fotbal? Te-ai gandit vreodata ca atunci cand soliciti cheltuirea banilor publici pentru anchetarea acestor indivizi, soliciti de fapt si cheltuirea banilor celor care nu vor sa cheltuie nimic pentru acest fenomen (cele cateva milioane de romani care nu sunt interesate de fotbal).
Dar pentru ca ma numar printre cei care si-ar dori sa vada Romania acolo unde era candva dpdv fotbalistic stau si te intreb: ce crezi ca ar rezolva mai repede problema fotbalului romanesc, o serie de anchete interminabile facute doar de ochii prostimii sau o atitudine sanatoasa a societatii civile (din care facem parte amandoi atat eu cat si tu) de respingere a acestui fenomen viciat.
Liga1 s-a vandut la un pret mult mai mic anul acesta, pentru ca foarte multi romani au ales sa faca exact ceea ce discutam noi aici acum, sa ignore fenomenul fotbalistic. Dupa cum bine ai vazut, acest lucru i-a facut sa se impacienteze destul de mult pe baietii rai pe care tu ii vrei dupa gratii. Daca am face toti acelasi lucru semnalul ar fi clar: noi nu mai suntem dispusi sa va sponzorizam hotia. Indiferent daca iti place sau nu, acest mod de abordare ar fi mult mai efficient decat anchetele de care tu vorbesti si datorita faptului ca, indifferent daca vrei sa accepti acest lucru sau nu, statul sunt ei.
Deci, revenind, presupunind prin absurd ca as fi de acord cu tine si ca as agrea ideea acestor anchete pe care le discutam aici, realitatea este ca articolul Mariei si comentariile noastre se incadreaza perfect in zicala: cainii latra caravana merge.
Schimbarea, in general, nu o poate face cel de langa tine, trebuie sa o faci tu.
Deci, ce putem face noi doi pentru a schimba fotbalul romanesc? Putem sa ii arestam pe cei in dicutie?
Nu.
Putem sa ii anchetam?
Nu.
Putem forta mana statului sa inceapa o ancheta?
22 de ani de batut din gura au demonstrat ca NU.
Dar putem lua atitudine. Daca nu am fi slabi. Majoritatii insa ii displace luarea de atitudine, pentru ca ea presupune effort, presupune acceptarea ideii ca poate avem so noi o parte de vina, presupune acceptarea ideii ca schimbarea incepe cu mine…
Sper ca m-am facut inteles…

@VictorL
Nu cred ca sunt venit cu pluta ci dimpotriva, cred ca inteleg foarte bine implicatiile acceptarii ideii ca statul trebuie sa rezolve toate problemele noastre, o idee pe care o gasesc costisitoare, ineficienta dar mai ales periculoasa.
Stiu ca se intampla si in afara, dar nu tot ce se intampla in afara e neaparat bun. Avem mult prea des tendinta de a copia tot ceea ce vine de afara, fara a analiza prea mult.
Dupa parerea mea, principal caracteristica a unei societati libere este aceea ca recunoaste si accepta drepturile individului. O tara ai carei functionari publici se autosesizeaza in a porni anchete in stanga si in dreapta nu este, dupa parerea mea, o tara libera.
Este o tara in care, daca doresti sa termini un individ este sufficient sa pornesti un atac mediatic la adresa lui pentru ca, in mod automat, statul sa se autosesizeze sis a “se ocupe de el” . E stupid si periculos.
Inca odata, desi sunt de acord cu faptul ca fenomenul e putred sic a e condus de hoti si mafioti, schimbarea vine de la noi.
O zi buna!

crisan dan (7 comentarii)  •  5 iulie 2011, 21:20

eu cred ca tavalucul antimafie din romania s-a pornit. si de undeva a venit semnalul. altfel nici voi ziaristii, care sa nu va fie cu suparare, nu sinteti decit niste deserviti anumitor interese, nu combateati cu totii de odata cu atita vehementa subiectul coruptiei in fotbal. dar asta nu face decit sa ma bucure.

utaaradan (34 comentarii)  •  5 iulie 2011, 22:08

primi care spala imaginea unui meci trucat,sint ziaristii,aveti un exemplu la gsp, care face ,,analize” unor meciuri, ca peste un an,doi,sa se afle, ceea ce se stia din timpul meciului,e multa apa de ploaie,in articolele pe care le scriu ziaristii sportivi.

r.gabi (35 comentarii)  •  6 iulie 2011, 2:17

Nerespectarea legii,de fapt, eludarea ei ,cam in tot ce reprezinta managementul fotbalului romanesc,aranjamentele pe fata,mai mult decat atat,recunoasterea lor pe fata de catre unii dintre cei implicati in tot felul de fraude si jocuri de culise, nu au niciun ecou in randul politicienilor,dar mai ales in randul celor pusi ,prin atributii bine stabilite sa apere si sa respecte legea.
De ce ?
Simplu,politicienilor le convine ca oamenii sa fie preocupati cu altceva decat sa cunoasca realitatea din jurul lor,ori fotbalul reprezinta macar o jumatate din sintagma „panem et cicensis”(paine si circ).
De fapt fotbalul reprezinta in Romania,circul de cea mai proasta calitate,”sponsorizat” de oameni de proasta calitate,fosti sau actuali arestati sau cercetati,de ce nu,de viitori infractori.
Este evidenta lipsa de vointa politica,cum de altfel este evidenta si obedienta unei parti a presei fata de persoanele implicate in fapte cu conotatii penale.
Degeaba vor „Gheorghe” si „Ion” un fotbal cinstit,curat,nepopulat de „pradatori” pentru ca nimeni nu are interes sau cand exista oarece interes,exista si coruptie in randul celo pusi sa administreze justitia.
Sunt multe exemple de dat,sunt cunoscute multe dintre ele de publicul larg,dar la fel de cunoscuta este si realitatea ca niciodata astfel de fapte nu au constituit obiectul cercetarilor penale.
De fapt intr-o zona murdara,pangarita de personaje sinsistre,cele mai multe certate cu legea,totul este dupa chipul si asemanarea acestora cu larga complicitate a celor care ar trebui sa isi faca datoria,a celor platiti din banii contribuabilului roman.
Atata timp cat exista „increngaturi”,”cumetrii” cu oamenii politici sau cu cei pusi sa apere legea,nu putem spera la ceva bun.
Eu sunt sceptic…

stefan (2 comentarii)  •  6 iulie 2011, 7:39

in sfarsit ai scris si tu un articol care arata k iti pasa de sporturi si in special de fotbal.felicitari

efor (8 comentarii)  •  6 iulie 2011, 10:27

@Tavi
Ai si nu ai dreptate in comentariile tale.Ai pentru ca, intr-adevar,parte a schimbarii o putem face noi ignorand acest asa zis „fenomen” fotbalistic,si,implicit,in urma unei reactii in lant(presa,sponsori etc),ar disparea personajele murdare din jurul acestuia(si probabil ca si-ar continua afacerile murdare in alte domenii,si,deci,problema nu ar fi rezolvata,ci ne-am invarti in jurul cozii).Sa recunoastem insa ca e solutia utopica a problemei,din mai multe motive,pe care nu le enumar acum.
De aceea cred ca nu ai dreptate spunand ca nu ai vrea ca banii publici sa fie cheltuiti pentru asanarea fotbalului,pentru ca sunt si banii tai.Te simti mai bine stiind ca banii tai sunt folositi pentru prinderea si anchetarea,sa spunem, a violatorilor,hotilor si criminalilor?Ideea e ca,ne place sau nu,infractionalitatea exista,indiferent de natura ei,si,implicit,exista si acest complex aparat,numit justitie,a 3-a putere in stat,care se hraneste din banii tai,ai mei,ai tuturor.Deci,totusi,eu cred ca infectia ar trebui curatata la acest nivel,si aceste personaje ar trebui atacate nu neaparat dpdv fotbalistic unde,stim cu totii,e greu de probat orice pentru ca urmele se sterg relativ usor,ci altfel,investigand celelalte afaceri pe care le conduc,unde,cu siguranta,urmele ar trebui sa fie mult mai transparente.Interesul e,la urma urmei,ca aceste personaje sa dispara din societate si sa fie tinuti ca ciupercile(la intuneric si hraniti cu gunoi).Abia apoi va depinde de noi sau de presa ca aceste caractere sa nu mai apara la suprafata,si atunci vom putea vorbi cu adevarat de fenomenul(fara ghilimele) fotbal.Adica stadioane pline,investitori adevarati,atmosfera frumoasa la meciuri, si, nu in ultimul rand,rezultate.

Cu respect

Bogdan (17 comentarii)  •  6 iulie 2011, 12:10

Tavi:
In „drepturile individului” nu intra in nici un caz posibilitatea acestuia de a face orice ilegalitate fara sa fie pedepsit, asa cum sugerezi tu!
Conceptul de „tara libera” pe care il folosesti include tocmai autosesizarea unor organe abilitate, AI CAROR ANGAJATI TOCMAI PENTRU ASTA SUNT PLATITI!, in cazurile in care legea este incalcata. In nici un caz invers, cum crezi…
Spui ca „Este o tara in care, daca doresti sa termini un individ este sufficient sa pornesti un atac mediatic la adresa lui pentru ca, in mod automat, statul sa se autosesizeze sis a “se ocupe de el” . E stupid si periculos.” Serios??! S-a scris, DOCUMENTAT, cu cifre si date, despre ilegalitatile de dupa Revolutie a unor personaje ca Iliescu, Vacaroiu, Ad. Nastase, Tariceanu, Remes, Basescu etc., fratii Paunescu, Patriciu, S.O. Vantu s.a.m.d. Spune-mi si mie cum „s-a ocupat Statul de ei”?? Este vreunul in inchisoare? I s-a confiscat cuiva averea obtinuta ilicit? I s-au stingherit in vreun fel afacerile, macar atat? ACEST fapt e „stupid si periculos”, la fel ca – din pacate – si modul tau de gandire, exprimat pe larg…

dan (2 comentarii)  •  7 iulie 2011, 15:18

o sa se faca si noi curat dar peste cativa ani

strsu (32 comentarii)  •  8 iulie 2011, 7:14

NOI facem curat cand venim din concediu…

Comentează