Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Iar suntem campioni mondiali!

Contra şi Burleanu spun că "nu ne făceam de râs la Mondial". Sigur că nu. De aia nici nu ne-am calificat: n-am avut motivaţie

Permalink to Iar suntem campioni mondiali!
vineri, 29 iunie 2018, 9:22

Ruşinea nemţilor la Mondial e balsam pentru imaginaţia oamenilor de fotbal din România. Tiptil, întâi şeful FRF, apoi selecţionerul au lansat în eter ideea că „nu ne-am fi făcut de ruşine”. Nu şi de data asta, de vreme ce Albania nu e calificată.

„M-a surprins eliminarea Poloniei, mă aşteptam la mai mult de la ei”, a mărturisit Contra, la DigiSport. Dacă polonezii au bătut la scor însăşi „naţionala” României, erau candidaţi siguri la trofeu. „Au câştigat lejer grupa din care am făcut şi noi parte”, a adăugat selecţionerul, care nu era încă pe bancă la ora când trecea, fără să oprească în staţie, acceleratul de Varşovia.

„Am văzut echipe mai slab cotate ca noi sau mai slabe din anumite puncte de vedere ca noi care au făcut meciuri bune”. Slab, puternic, s-ar spune că participarea la un turneu final ţine de şansă, de alinierea astrelor, de forma de moment a suporterilor sau a gazonului, nu de valoare.

Ai noştri, ca turiştii
Răzvan Burleanu a făcut teoria oboselii inerente în cazul celor care muncesc: „E o realitate faptul că nivelul Cupei Mondiale nu este foarte înalt pentru că jucătorii sunt foarte obosiţi”. Ăsta era atuul nostru, aşadar: „tricolorii”, mai ales cei care nu joacă la echipele de club, sunt odihniţi. Iar dacă au răbdare până când adversarii cad frânţi şi se duc la culcare, pot face o figură frumoasă în orice competiţie.

Păcat că nu ne-am calificat! Mondialul 2018 este obositor numai când te gândeşti unde se desfăşoară şi ce spaţii vaste ai de străbătut până ajungi, din şezlongul de la Mogoşoaia la stadion.

Pe măsură ce turneul final avansează, vor lua avânt şi scenariile despre cum ar fi jucat România dacă ar fi fost în locul danezilor, de pildă. „Am fi avut şanse foarte mari să ieşim din faza grupelor”, susţine şeful FRF. Apoi îşi aminteşte că „avem de luat o revanşă în faţa celor din Muntenegru”.

Da, ce memorie! La Mondial, nu ne-am calificat dintr-o grupă accesibilă. Probabil pentru că în preliminarii întâlneşti mai multe echipe la fel de odihnite, că nu mai există echipe mici. Şi mai puţine echipe mari.

Visând la Serbia într-o zi proastă
Contra se gândeşte mai ales la Serbia, cu care jucăm în Liga Naţiunilor. Spune că e „încrezător, dar şi realist”, că „putem bate pe oricine dacă ne pregătim bine meciurile”. Dar că şi sârbii „pot bate pe oricine dacă prind o zi bună”.

V-aţi dat seama ce înseamnă „să-ţi pregăteşti bine meciurile”. Să te rogi fierbinte ca adversarii să aibă o zi proastă. Contra speră, în plus, că unii dintre jucătorii Serbiei se vor retrage, înaintea meciului cu România.

Care e secretul „tricolorilor”, cum se menţin ei odihniţi? În cea mare parte a celor 90 de minute, nu joacă nimic. Apoi se plâng de terenul îngheţat, de arbitru, de curent la atacurile polonezilor, de poziţia porţii faţă de soare şi de alte variabile. Şi selecţionerii României sunt odihniţi, pentru că în cea mai mare a mandatului nu antrenează nimic, doar citesc presa şi dau vina pe mentalitatea lui Gutenberg, care-a inventat tiparul.

Meciurile decisive găsesc „naţionala” într-o stare de relaxare totală, într-o dispoziţie distrată, de vacanţă. Astfel, din somn în picoteală, campionatele mondiale au devenit simple exerciţii de imaginaţie pentru fanii României. Fantezii, dar pornind de la rezultate concrete.

Cu spaniolii, am remizat pe unde i-am prins în amicale, pe suedezi i-am învins cu 1-0 în martie, la Craiova. Se cheamă că ne-am luat revanşa, deşi era tot un amical. Dacă ar exista un turneu final de meciuri amicale, l-am câştiga la pas.

N-are rost să te uiţi în urmă şi să-ţi imaginezi cum ar fi jucat „tricolorii”, în preliminariile CM 2018, dacă pe bancă nu stătea Daum, salvatorul descoperit de FRF. Ar însemna să nu fii realist, vorba lui Contra. Federaţia nu şi-a asumat nici alegerea tehnicianului neamţ, nici ratarea calificării.

Singurele rezultate pentru care FRF se consideră responsabilă sunt cele pe care le-ar fi obţinut românii dacă jucau la CM. Abia în aceste scoruri mai mult decât onorabile, de tipul „Un fleac, i-am fi ciuruit”, se văd meritele incontestabile, chiar debordante ale managerilor de la Casa Fotbalului.

Comentarii (25)Adaugă comentariu

stan (10 comentarii)  •  29 iunie 2018, 10:01

foarte tare!!!!!

io (1 comentarii)  •  29 iunie 2018, 10:33

bravo .de pe margine suntem cei mai buni la fotbal , ne pricem , vezi burleanu si contra , iar cand e evident ca nu se pricep , au o intreaga comisie tehnica , care sa ne explicede ce esuam de vreo 20 de ani .

Mihai (2 comentarii)  •  29 iunie 2018, 11:10

burleanu si gurita sunt penibili, se vede ca primul n-a jucat niciodata fotbal iar al 2-lea doar pe pile si nepotisme a ajuns la nationala.

Fane (104 comentarii)  •  29 iunie 2018, 13:24

Excelent punctat. Ce buni am fi fost noi daca nu suntem implicati direct. Pai cum sa ajungem la normalitate,cand gandim ca suntem zmei,daca ceilalti prind o zi proasta sau se retrag cei mai buni.Chiar nu vedem ca orice ar fi suntem submediocri, vrem sa fim buni fara a misca un deget? Furatul caciulii e sport national,in toate domeniile.

mg (87 comentarii)  •  29 iunie 2018, 13:40

..cu un Alibec mult prea odihnit făceam furori.. Ce Lewandowski, ce Mbappe..?

Petro Burgener (11 comentarii)  •  29 iunie 2018, 14:32

Germania nu are valoare? Are, deci sunt si alti factori care influenteaza evolutia la un turneu final! E simplu sa vorbim si sa tragem concluzii facand misto de altii! Ce e rau in ceea ce a spus Contra? E rau acum ca in amicale castigam ? Adica e rau ca obtinem victorii??? Ce nu va convine de fapt? In meciurile oficiale nu am pierdut cu Contra antrenor! 1-1 in deplasare cu Danemarca nu e bun, nu? A, era ultimul meci, danezii erau deja calificati, da! Si polonezii erau deja calificati cand au pierdut cu 4-0 la danezi, dar asta nu se pune la dumneavoastra! Care e problema cu Serbia? Sunt invincibili? A, e vorba de Romania care nu bate pe nimeni, deci sigur ca sarbii trebuie sa prinda o zi proasta, ca sa avem noi o zi buna sa-i batem! Ce articol oribil, ce mentalitate aveti, parca nu suntem romani! Fotbalistii romani sunt cei pe care-i avem acum, asta e valoarea, buna, rea, nu inseamna sa ne batem joc in halul asta! Daca valoarea e mai slaba, trebuie sa intelegem asta si sa criticam infrangerile dar nu sa ne batem joc facand misto de victoriile din amicale! Ati vazut sau citit undeva in Romania vreun misto facut la adresa nationalei Romaniei dupa amicalul cu Germania, 5-1? Hai Romania!!!

POP SEVER AUGUSTIN (12 comentarii)  •  29 iunie 2018, 14:42

Corect.Cu un impostor ,autoales prin "managment" electoral= hotie, nu avem cum spera la revenirea fotbalului Romanesc, acolo unde a fost candva. Echipa tehnica este pe masura celei administrative - pe baza principiului ecilibrului intre factorii de decizie- iar baza de selectie nu este foarte generoasa!! Ramane ca oamenii de fotbal sa corecteze situatia actuala la alegerile urmatoare sau sa continam submediocritatea in care ne-au plasat actualii "conducatori" ai fotbalului Romanesc, pentr care important este ca au "ciuruit" valori ca Lucescu, Chivu, Lupescu........

iris (25 comentarii)  •  29 iunie 2018, 15:05

Ceea ce nu se subliniează (cu litere NEGRE-îngroșate) e că am ajuns (țară măricică din UE) la o pauză de 24 de ani . Băieții și fetele de 10 ani, care au urmărit CM (și România) din 1998, vor avea 34 de ani la CM din 2022 (cu România, dacă ne vom califica). Din cei 24 de ani pauză, lui Daum (?) i-ar reveni 4 ani - cca. 16% dar pt restul cine e vinovatul? Până când țările mici au ajuns să nu mai fie mici - în fotbal și în alte sporturi - în România ce s-a întâmplat ? S-a Oprit Timpul în loc ? Din păcate, nu s-a oprit - nu avea cum să se oprească. Timpul pt. fotbalul românesc (și pt. multe alte sporturi) a fost dat (a mers) înapoi cu Zeci de Ani. Politica celor responsabili în domeniu, raportată la realitățile din sportul românesc, este (și Azi) politica struțului, mistificării și propagandei desuete.

rzvn (1 comentarii)  •  29 iunie 2018, 16:09

Un articol ca si locul Mariei pe acest blog, de umplutura!

itu52 (15 comentarii)  •  29 iunie 2018, 16:53

Tinerii noștri promit, se antrenează pe rupte, adică până se rup, așa zicea azi un articol. Tănase cel mic, căpitanul FCSB_ului, nu s-a lăsat până nu a golit câteva sticle de vin, după care a plecat spre casă, pe la 3 dimineața. Se refac oamenii își încarcă bateriile, iar de la toamnă buteliile, că începe iar calvarul. La vin stăm bine, avem arie de selecție sănătoasă, pe tot cuprinsul țării, la nevoie apelăm la frații de peste Prut, să dezgroape ceva de prin arhivele naturii. Îi admiram pe sârbi cât sunt de supli, dar abia acum realizez că și grădina noastră are suplețile ei. Înalți, fără balon la abdomen, toți după rețeta Gabi Tamaș, cu papilele orientate pe sucul bine fermentat de struguri. Sar peste mese și prelungesc degustările până la antrenamentul de a doua zi. Să fii selecționer în România e un chin, nu știi ce model de jucător să alegi. Dacă te orientezi spre Budescu, trebuie să pui sarmalele sub sechestru, dacă alegi uscăciunile, trebuie să refaci stocul de frunze de pătrunjel, pentru a acoperi aburi de alchool ca să nu-i scoată poliția din meci. Gata, avem tot arsenalul să devenim campioni mondiali la fotbal. Secțiunile reunite: tabac, alchool, bombe sexi, sărmăluțe, cu cel puțin un adept în lot, asigură climatul sănătos pentru 2,3 ediții. Problema este că nu știu cum o să botezăm generația, ce ziceți merge ”de rubin” sau ”rubinie”?

Carol K (309 comentarii)  •  29 iunie 2018, 17:01

Au spus-o si chiar au repetat-o, cred ca in curand vor spune ca si semifinalele ar fi fost accesibile adica cea mai buna performanta EVER a fost astfel realizata. Mai ramane sa-i adune Firea pe Arena Nationala sa le dea ceva de onoare al(a) orasului. End of story .... PS. Poate reveniti la forma color a fotografiei ce insoteste editorialul, e bine si cu varianta vintage dar pana-ti dai seama ca e un articol nou deja ai o pagina de comentarii inainte, Se depersonalizeaza toata rubrica, nu ca diferenta ar face-o cromatica dar asa cum ziceam, sesizezi mai repede editorialele nou intrate, asa parca esti in camera obscura.

vasco (317 comentarii)  •  29 iunie 2018, 17:35

Ce sa cauti la mondiale cu un fond de jucatori in care elemente ca Budescu si Alibec sunt considerati vedete?Sarmaluta de Budescu a ajuns la o echipa al carei nume (AlShabab) vine de la fuzionarea echipei Al Shaorma cu AlKebab.Sa vezi trai pe vatrai pe Budescu!De o tona se face!

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  29 iunie 2018, 17:39

"După cum probabil ați aflat, nu suntem la World Cup. De fapt, singurele noastre legături cu competiția la care participă și statul Panama sunt articolele de tipul „Astăzi se împlinesc 24 de ani de la golul FABULOS marcat de Hagi la World Cup 1994”. - "Căpitanul Columbiei în '94, "El Pibe" Valderrama, nu poate uita lecţia de fotbal dată de un machedon şi ceilalţi "tricolori" - Popor cu memorie scurtă, dar cu multe amintiri eroice, am putea aniversa" ... deh, amintirile nu costă. "În nelipsitul interviu cu un fost fotbalist cunoscut – din care nu lipsesc întrebările „vă mai amintiți de meciul X?” și „ce spuneți de Hagi?” – se amestecă minciuna de sine și cerșetoria de atenție. Am fi în stare să-l sunăm pe Traian să-l întrebăm dacă-și amintește de Decebal. „Da, cum să nu?”, ar zice împăratul, după ce i-ar face semn vreunui consilier militar să-i aducă dosarul de cuceriri de pe la începutul anilor 100. „Mare conducător de oști. Păcat că s-a sinucis”. Pe de altă parte, la așa prezent, n-ai cum să nu fii nostalgic."- Adrian Georgescu a uitat sa propuna o calificare prin HOG - prin ciordeala. ------------------------- La uitat si pe Darwin care a aratat cum supravietuieste *** si la ce foloseste manelele. Pe cei mai evoluati tocma aglomeratia din cap ii impiedica de la sinu pardon "demisii" ca li se umfla mandria nationala si fara vitamine, numa cind mai pierde cite o natiune. Si din Contra, il umfla pa un Nic cu pompa imediat ce rateaza Messi un penalti. Chiar butona si se ridea de se ... de Messi, ca iar e prost Messi, cind a auzit goool !. "Sinem campioni mondiali ?" Nu. Iar gol au dat ceilalti, nu ai lui, ci o echipa de liga a patra. Vine iar voia buna: Messi, hahaha. "Ba, da unde sint ?" Las Sacele, icim, nici nu stia. Ca nu vedea 60 mii de argentinieni, trezit din vis vedea in jur, in loc de tribune, pline niste blocuri din care, in mod suspect, nu auzea nici un cotco-dac. Noroc sa Nic i-a smuls handyu si l-a sunat pe Becali: "nu avem atitudine domnule patron, Budi si Bizo se crede la mondialele de fotbal pe masa, trebuie sa facem ceva." " Asa e patroane, o sa-ti raportez." Din viteza era sa promita ca daca mai scapa si de astia o sa joace EL !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

je (31 comentarii)  •  29 iunie 2018, 18:21

Uf Mariuta, parca mai ieri purtai stindardul lui gurita valetul lui mutulica .....si orice *** era mai bun decat satana....sau e bai ca nu-i baiatul cu *** ? In rest nu suntem fuduli destul daca nu si semnalizam asta..... indiferent de plan.... insa pentru asta de vina sunteti VOI , formatorii de opinii si condeierii ce preslaviti penalii si *** sociale....O zi buna Marie ....dar sa moara si gsp-ul ca a ajuns drojdia cocalarismelor si tribuna penalilor.... bye

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

je (31 comentarii)  •  29 iunie 2018, 18:38

Cu privire la remarca de spre Dan Petrescu, cenzurata de dvs. draga Marie !, poate va reamintiti declaratiile lui Radu Niculescu si fosta sotie a lui Dan P. ......

Ionut (5 comentarii)  •  29 iunie 2018, 20:16

Un articol mai slab rar mi a fost dat sa citesc

zorrozabal (5 comentarii)  •  29 iunie 2018, 21:13

Radem de ei,dar presa nu a avut nici un "merit"?Nationala de fotbal a fost afacerea lui Becali!Ca sa isi promoveze "marfa"!Pentru aceasta a avut grija ca totdeauna selectioner sa fie numit un fost stelist, iar cand a fost Daum,selectia o facea in realitate secretarul federatiei Andrei Vochin,cel care mai inainte de a fi in functia respectiva,a avut contract cu echipa lui Becali ca sa ii monitorizeze performantele fiecarui jucator!Iar presa,a fost si este instrumentul vicleanului afacerist!

nica fara frica ! (18 comentarii)  •  29 iunie 2018, 21:28

intr-adevar , intr-un fotbal virtual cu burleanu la frf si contra antrenor suntem ....campioni mondiali !......burlene , da-ti o prima pentru performanta si nu-l uita nici pe contra !...PENIBILILOR !!!!...doar gura e de voi !!!

nica fara frica ! (18 comentarii)  •  29 iunie 2018, 21:34

@zorrozabal ...numai tampenii debitezi !...ce traba au avut Jenei , Iordanescu , Lucescu jr si Piturca cu.....Becali !!!???....*** !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ion (4 comentarii)  •  29 iunie 2018, 22:13

Bun Si acum sa arati articolul asta lui mos ioanitoaia cu articolele lui scolaresti de elev de clasa a 4 a Ai curaj?

JFM (155 comentarii)  •  30 iunie 2018, 0:38

Din gura mereu am fi fost calificati la turnee finale, am fi castigat orice competitie, Becali zice ca va castiga UCL, nu se mai multumeste cu intrarea in grupe, din gura o sa avem autostrazi, spitale , tramvaie suspendate, trafic modern, fluid...in Capitala, doar ca fluiditatea o vedem cand se surpa carosabilul dupa ce ploua... d-astea... din gura, din Gurita

dan t (28 comentarii)  •  1 iulie 2018, 16:16

revin ,a cata oara..: in fiecare sfarsit de saptamana(cand sefii nu sunt in zona,probabil) imi sunt moderate toate com...si in draci,nu asa! dar numai la sfarsit de saptamana! ex ieri, am fost blocat la ora 12 si nici azi nu mi s a deschis! nu suntem anuntati niciodata care sunt acele expresii jignitoare care ni se modereaza...desi altora aceiasi expresie nu se modereaza sau....aveti "x " moderari....mai aveti "y" si veti fi oprit de la com...! asa ar fi normal,nu credeti?

Dan t (28 comentarii)  •  1 iulie 2018, 17:28

Zizu....nik ul blocat

Las Fierbinti (50 comentarii)  •  2 iulie 2018, 9:08

Bravo Maria Andries - Super tare! Jos palaria. Astfel de Blog/Articol trebuie sa fie pe prima Pagina fara drept de apel. Revenind la Turneul Mondial. O Polonia niciodata nu a facut cine stie ce la un Turneu. Iar ca petardele de la FRF care sunt unse de agentii "de fotbal" suspecti care au furat Fotbalul Romanesc, ce sa mai zicem, sunt pe dinafara asa cum sunt 99% din jucatorii actuali alesi la Nationala. Ca Nationalele MARI sunt Obosite cu jucatori care au jucat Optimi, Semifinale si Finale de Champions League si Europa League, asta este alta statistica adevarata si se vede clar. DAR ce te faci cu NATIONALE care au jucatori TINERI, vezi FRANTA, de trece prin tine cu un joc, mai rau si rapid ca trenul Express care nu se uita nici cu fundul la o HALTA de penali dintr'o Nationala ca a Romaniei?!?!?

Las Fierbinti (50 comentarii)  •  2 iulie 2018, 9:13

Am uitat sa mentionez. Germania trebuia sa vina cu aceeasi echipa care a castigat Confederations Cup 2017, si doar adauga cativa (4-6) din garnitura care a castigat CM din 2014.

Comentează