Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Vulturi de Avicola

Patriotism distributiv: la Mondial, Shaqiri şi Xhaka dau din picioare pentru Elveţia şi din mâini pentru Albania şi Kosovo

Permalink to Vulturi de Avicola
luni, 25 iunie 2018, 11:37

FIFA a deschis o procedură disciplinară după ce Shaqiri şi Xhaka au sărbătorit golurile din meciul cu Serbia, scor 2-1, printr-un misterios semn cu mâinile: au răsfirat degetele şi au încrucişat încheieturile.
Cunoscătorii, adică experţii în interpretarea gesturilor şi citit în palmă din Kosovo, de unde sunt originari cei doi fotbalişti, au văzut în asta semnul indubitabil al vulturului albanez şi s-au bucurat: „Mândri de voi! Kosovo vă iubeşte!”. La fel a interpretat şi Serbia modul cum au ales cei doi să sărbătorească la gol, dar a reacţionat diferit: „O sfidare ruşinoasă”, a decis presa de la Belgrad, citată de L’Equipe.

Arbitrul „criminal”
Regulamentul FIFA prevede sancţiuni pentru „gesturi care provoacă publicul”: două etape de suspendare. Forul internaţional a chemat propriii lui specialişti, să se lămurească dacă Shaqiri şi camaradul lui de vitejie Xhaka au figurat un vultur, o pasăre-liră sau un pui de găină, crescut în aer liber şi hrănit numai cu cereale. FIFA îl cercetează şi pe selecţionerul sârb, Mladen Krstajic, care a declarat că arbitrul meciului cu Elveţia ar trebui trimis la Tribunalul de la Haga, unde se judecă şi crimele războiului din fosta Iugoslavie: „Să-l judece aşa cum ne-au judecat şi pe noi!”.

Nici Elveţia nu e foarte bucuroasă. În primul rând, pentru că operaţiunea „vulturul” o poate lăsa fără jucătorii care au adus-o până în pragul calificării din grupe la Mondial. În al doilea rând, pentru că a devenit un fel de rampă pentru mesaje naţionaliste. Ziarul elveţian „Blick” a explicat pe larg cititorilor săi ce înseamnă „vulturul negru”, „Albania Mare” şi care-i legătura între Kosovo, vultur şi naţionala de fotbal.

Doar îşi dezmorţeau palmele
Shaqiri s-a născut în fosta Iugoslavie, din părinţi kosovari, care, în 1992, când micul Xherdan avea un an, au emigrat în Elveţia. Xhaka, albanez, s-a născut la Basel, unde familia lui se stabilise încă din 1990. Ambii fotbalişti s-au format la cluburi elveţiene. Acesta e al treilea turneu final unde reprezintă culorile Ţării Cantoanelor. Au fost cetăţeni model, nu au dat din mâini până n-au înscris în poarta Serbiei.
„Gestul era făcut pentru toţi cei care m-au susţinut”, a declarat Xhaka. „Este o victorie pentru familia mea, pentru Elveţia, Albania şi Kosovo”. „Nimic politic, e doar despre fotbal”, a dezminţit curajos şi Shaqiri. Fotbalul îngăduie un singur act patriotic: să joci pentru ţara ta. Kosovo are federaţie recunoscută internaţional de puţină vreme, din mai 2016. Dar cei doi puteau reprezenta Albania, dacă tot ţin s-o reîntregească! Nu să-l lase pe Sadiku să bată România de unul singur la Euro.

Aşa, să fluturi din degete şi apoi să spui c-ai avut cârcel nu reprezintă cine ştie ce devotament pentru cauză. Este doar o maimuţăreală care nu costă nimic. La fel, comparaţia dintre conflictul interetnic, care a lăsat răni încă deschise, şi arbitrajul la un meci e retorică ieftină şi jignitoare, inclusiv pentru sârbi.

Economie, nu vorbe
La fel ca alţi „naturalizaţi”, Shaqiri şi Xhaka au ales ce era mai bine pentru carierele lor de profesionişti, să slujească ţara de adopţie, nu să pună umărul la gloria fotbalistică a Albaniei. Victoria în faţa Serbiei aparţine Elveţiei şi punct. Kosovo, Albania n-au parte decât de un câştig imaginar de pe urma generaţiilor de exilaţi.

FIFA nu tolerează politica în timpul meciurilor, se ştie. În interiorul stadioanelor, jucătorii, antrenorii, arbitrii, spectatorii, toţi trebuie să fie elveţieni, neutri. Fără gesturi de propagandă, fără tumbe ideologice. Din raţiuni financiare, nu de altceva. Să nu se supere vreun sponsor, că-i fug clienţii sensibili la o temă sau alta.

Astea sunt regulile fotbalului-industrie, pe care le-au nesocotit Shaqiri, Xhaka şi Krstajic, trei, Doamne, şi toţi trei „vocea patriotului naţionale”. Sunt traşi la răspundere pentru crime economice de fapt, nu pentru convingerile lor îndemânatic exprimate. Dar astfel de ieşiri, de „o uşurătate insuportabilă”, vorba unui alt est-european, nu lezează doar utopia miliardară gestionată de FIFA. Lezează şi jocul însuşi, jocul care nu e flecar, ci mut ca destinul, în esenţa lui.

Comentarii (36)Adaugă comentariu

Florin C. (1 comentarii)  •  25 iunie 2018, 12:01

Excelent! Multumesc! Florin.

Mozzie (11 comentarii)  •  25 iunie 2018, 12:08

Eu as elimina Elvetia din competitie dar asa ceva nu se va intampla niciodata, tocmai pt ca este vorba despre Elvetia. Exista acest risc , ca cei doi jucatori sa faca acele gesturi. Era de datoria Federatiei Elvetiene sa-i puna in garda sa nu o faca, sa le arate toleranta zero la acest gen de manifestare nationalista. Sau sa nu-i convoace. Precedent la asa ceva ne trebuia pe stadioane, in rest marlania era totala.

lenroc (5 comentarii)  •  25 iunie 2018, 12:10

Cunoastem genul ăsta de răzvrătiți de duminică, cu conturi grase si vieți așezate. Câte un gest, câte o foaie A4 cu mesaje usturătoare, toate au același efect, zero. Fără foc, fără coase, fără furie nu vom speria pe nimeni.

Tudor (27 comentarii)  •  25 iunie 2018, 12:21

„În definitiv Dvs, nici nu sînteți un stat, sînteți o Cooperativă. Noi am dat, pentru păstrarea ființei naționale, mai multe bătălii decît găurile date de Dvs în cașcaval.” (Petre Țuțea, 1941, membru al unei delegații române, de vorbă cu un consilier elvețian)

Ion (4 comentarii)  •  25 iunie 2018, 12:47

Un articol pe acelasi subiect(dar mult mai slab scris) din alt ziar de sport are titlul 'Razbunarea istoriei'. Mi-e groaza cand vad ce e in capul unora

Observator (19 comentarii)  •  25 iunie 2018, 13:17

@ Mozzie Ati scris astfel nu din convingere, ci pentru ca sunteti fan al "plavilor"! Eu nu-i suport si sper sa-i batem in toamna! O.

v1ad (4 comentarii)  •  25 iunie 2018, 13:18

Din pacate nu vor pati nimic. Dvs uitati ca sediul FIFA e la ... Zurich. Citeam un articol despre acest VAR. Singura echipa avantajata de neaplicarea VAR in AMBELE meciuri este Elvetia. 2 penalty-uri neacordate cu Brazilia si un gol din fault in atac + un penalty neacordat cu Serbia. Cei doi vor juca miercuri.

zzz (2 comentarii)  •  25 iunie 2018, 13:30

plus alti doi *** la nemti, care s-au tras in poza cu erdogan "fara sa stie" ce fac

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ardeleanul (8 comentarii)  •  25 iunie 2018, 13:38

Bine scris, Maria, foarte bine. @lenroc, foarte bine spus, omule. E ușor să ”dai din aripi” cu vreo câteva milioane de euro în cont. Detestez ”neutralitatea” elvețiană!

a dica (14 comentarii)  •  25 iunie 2018, 14:08

Pe astia i-a trimis superarbitrul nostru la mondiale? Respect fotbalistilor sarbi. Eu le-as fi impachetat un pic picioarele, sa aiba motiv sa dea din aripi... Si ca sa nu scape ocazia, hop! si Pintilii & Budescu cu gluma lor. Si te nai intrebi ce au in cap cand iau anumite decizii pe teren...

Cristian VAVURE (4 comentarii)  •  25 iunie 2018, 14:46

In Elvetia lumea s a bucurat pentru victorie si atit ! Restul e cancan ! Nu prea intereseaza pe nimeni de Kosovo, Serbia, Albania si diferendele dintre ei ! Daca cei doi jucatori vor fi penalizati va fi o problema pentru nationala lor dar, sa fim sinceri, ei sunt mai mult interesati de ratarea cistigarii campionatului mondial de hochei, titlu olimpic la curling si cum sa faca ei sa si recupereze miliardele din investia pentru Olimpiada de Iarna !

Florian (3 comentarii)  •  25 iunie 2018, 15:02

Doamna Andries, Felicitari! Corect, concret si la obiect!

catyo (17 comentarii)  •  25 iunie 2018, 15:24

Mda, asta imi aminteste de unii dintre compatriotii nostri, care o acuzau pe Simona Halep ca este "macedoanca", atunci cand pierdea meciuri sau nu participa la Fed Cup si o ridica in slavi, mandrindu-se cu ea ca este romanca, atunci cand cucereste Roland Garros-ul.

ion ion (7 comentarii)  •  25 iunie 2018, 15:25

da, bine scris; PS nu scrieti si dvs ceva despre daum ca sa ii cantati in struna lui ioanitoaia? ca poate va da afara daca va permiteti alte pareri

Cristian (5 comentarii)  •  25 iunie 2018, 15:26

Musai trebuia sa iasa ceva prost, in nota ironica, si pt Romania , indiferent de subiect. OK, a batut-o Sadiku (singur ?) din echipa Albaniei pe Romania la Euro. Dar atunci merita mentionat ca susmentionatii Shaka si Shakiri nu au reusit acelasi lucru in meci direct Elvetia-Romania la acelasi Euro, 1-1 .

stefan (18 comentarii)  •  25 iunie 2018, 15:26

cum să faci, mă, gesturi, așa, pentru un stat care nici măcar nu e recunoscut de sârbi sau de țara mariei a.?! aa, era altceva dacă fluturau steagul româniei mari ***, aia e patriotism

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nica fara frica ! (18 comentarii)  •  25 iunie 2018, 15:36

politicul nu are ce cauta in sport , insa dupa ce a murit nelson mandela fifa a impus echipelor ca la inceputul partidelor sa pastraze 1 minut de reculegere pentru mandela !!!!!.....aia n-a fost tot implicare politica !!!????.....ca mandela doar n-a fost ....fotbalist !!!!

dinamo_fan (14 comentarii)  •  25 iunie 2018, 15:41

o sa zica oamenii ca e un fluture, ca e pasarea phoenix. din moment ca e nevoie sa aduci specialistii lui peste inseamna ca nu este nimic clar si totul ramane la libera interpretare. Azi daca vreun jucator ridica un deget catre cer dupa gol unii vor interpreta ca se refera la cineva iubit, dar poate jucatorul era mare fan Michael Jackson si ii dedica lui golul. Interpretari sunt multe. Problema nu e in ograda celor care fac un anumit semn ci in a celor care sunt in stare sa se ia la bataie sau mia rau cand unul pe terenul de fotbal isi incruciseaza palmele. Traim intr-o lume bolnava...

popescu (4 comentarii)  •  25 iunie 2018, 15:57

Maria, felicitari pentru prolificitatea din ultima vreme. CM de fotbal ofera multe fire interesante , ultima , ce cred eu, ar merita , este atacul brusc, inceput de americani, urmati iute de fratiorii englezi, vizindu-i evident pe rusi , care au nerusinarea sa joace ingrijorator de bine si culmea, fiind gazdele turneului !!! Elvetia a deranjat si ea, indraznind sa egaleze brazilia si sa nu mai primeasca gol dupa aceea !!! Brazilia este de foarte mult timp copilul de suflet al ocultei mondiale si oricine indrazneste sa o deranjeze, plateste !!! Blatter si platini pot sa spuna multe despre asta si in cazul lor tot din democratica america venind vijelia care i-a maturat. Despre nationalismul acestora as intelege sa fie deranjati elvetienii, iar nu fifa. Ce ar trebui sa spunem noi despre suporteri sepsi sau cfr care striga " ria, ria ungaria " ?!?! Aici nu se mai aplica regula, ca si in cazul charlie hebdo , e totala libertate de expresie !!! Nationalismul a fost atacat feroce si in cazul Ozil & Gundogan, fiind aproape gata sa distruga Germania, o alta " bestia nera " pentru brazilia. Despre Argentina, ce sa mai spunem, a avut grija Messi sa nu deranjeze nici aici, Messi care in cazul lor este un fel de gigi becali la cub, atita ca se afla chiar in teren cu Sampaoli pe post de mini-dica !!! Brazilia arata de la inceput cam cum arata cfr cluj in campionatul recent incheiat !!! De aceea ,ador faza grupelor acolo unde mai poti vedea si meciuri care chiar se joaca, gen japonia - senegal !!! In aceeasi ordine de idei nici Franta nu rupe norii cu toate ca are echipa de campioana mondiala .

Maxentiu (41 comentarii)  •  25 iunie 2018, 16:00

În general nu agreez piruetele țîfnoase ale d-nei Andrieș, dar trebuie să recunosc că de data asta subtitlul e de nota zece: „dau din picioare pentru Elveţia şi din mâini pentru Albania şi Kosovo”.

Mircea (14 comentarii)  •  25 iunie 2018, 17:17

Foarte bine spus!!!! Ca de obicei, de altfel.

Negrupop (1 comentarii)  •  25 iunie 2018, 17:35

Maria,citind doar titlul m-am gândit că cei doi au fost ofertați de gigi, știi că a fost proprietar de fermă, felicitări pentru articol!

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  25 iunie 2018, 18:01

Tare titlu. Bune remarci, bune intrebari. Multi s-au nascut in tara care le-a acceptat parintii si bunicii - cu toata cultura lor diferita -, aproape ca i-au integrat prin mari eforturi ale bastinasilor intelegatori, dar multi din multi se simt "vulturi" ai tarii parasite de familiile lor. Ce se intimpla daca nu gasesc de lucru, daca mai traiesc si impreuna in intregi cartiere, ca in Franta, Belgia, ... nu-i greu de imaginat ? De ce nu joaca astia pentru Albania, Turcia, ... ? Bine e daca dau goluri, dar ar putea si sabota. Un turc, cu alta minte, a intrat pentru Suedia. Faultul prostesc care a dus la gol in min 95 a mai fost inceract chiar la intrare, a mai fost facut odata prin min 90. Iar arbitrul, un polonez integru, cu cultura numa potivita. Asta desigur ... in absenta lui Hategan. -------------- Recunosc insa ca titlul m-a dus mai intii la Gigi Becali, suparat pe gainariile lui, caci azi ciuguleste din plecarile lui Budescu si Alibec. Bine ca ramin ... meme si nic. Apoi am vazut poza. Elvetia ? Ce cauta acolo ? Hategan, care le-a dat pe tava 3 puncte in Irlanda, caci nu-i ciorba in care un roman sa nu-si bage si el ceva acritura. Abia apoi, citind, mi-au venit in minte cei doi prosti, tot doi si in lotul Germaniei. Ce sa vedeti care sint aia in perceptia moderna dati pe gogoloi "ziegenficker" si vedeti ce poze frumoase obtineti. ---------------- PS aviz si romanilor ce au de lucru doar - si traiesc bine - in alta tara ! Cele doua gaini dovedesc inca odata ca fara integrare culturala, fara a lua parte la un proces educativ, fara vointa proprie, nu este posibila o integrare adevarata. Normal azi e ca cetatenia elvetiana sa se obtina in urma unor teste foarte grele si pentru elvetieni adevarati. Cum au obtinut-o prostii si arogantii astia nu stiu dar cred ca e posibil sa li se retraga - in sens figurat, adica sa fie exclusi din nationala - daca mai continua sa invrajbeasca. Au gauri in cascaval, au fotbal de judet, par mereu favorizati ... dar eu zic sa nu confundam Elvetia cu prostii astia doi de ciaca-paca.

Al (2 comentarii)  •  25 iunie 2018, 18:53

Albanezii sunt niste taranii coclitii, iar elevetia o tara de *** cu bani.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu TM (1 comentarii)  •  25 iunie 2018, 19:43

***! Samo napred orlovi!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vlllad (1 comentarii)  •  25 iunie 2018, 23:11

Nu inteleg isteria. Totusi exprimarea libera este garantata prin lege. Iar atata timp cat simbolul respectiv nu este un simbol al urii (gen svastika) si nu este asociat in vreun fel cu violenta, nu cred ca exista motive pt. suspendare. Daca un roman ar mima vulturul de pe steagul Romaniei (mai greu, ce-i drept) intr-un meci cu Ungaria sau un rus ar mima vulturul lor (ce de vulturi...) cred ca nici ungurii nu ar cere suspendarea. A fost un gest politic? Probabil. Mai toti kosovarii au rude care au murit sau au fost capturate in razboi. Incita la violenta? Nu, e ceva de genul "ciuda tie Serbia, ti-am dat gol". Cel mult e de cartonas galben, ca scoaterea tricoului. A, daca federatia Elvetiana considera ca cei doi kosovari au fost nepatriotici si decide sa ii suspende, e dreptul lor. Si poate ca trebuie sa regandeasca modul in care isi integreaza minoritatile sau pe cine primesc in echipa de fotbal. Dar o suspendare oficiala ar fi overkill.

jos_cenzura (20 comentarii)  •  26 iunie 2018, 1:59

Cel mai simplu (si corect) ar fi sa lase jucatorii sa se bucure cum doresc, sa-si scoata si tricoul daca vor, sa arate ce deget vor, ca sa nu se mai nasca controverse. FIFA sa se ocupe de fotbal, nu de inginerie sociala si politica, ca de multe ori o da in bara.

seba (7 comentarii)  •  26 iunie 2018, 2:00

normal ca baietii astia doi joaca pentru elevetia. pentru ca elvetia le-a oferit un mediu in care sa se dezvolte profesional, a investit in ei si au intr-u fel obligatia sa joace pentru elvetia. dar ei in suflteul lor sunt albanezi, si vor fi mereu. mistoul asta la adresa lor e un misto la adresa tuturor oamenilor care aleg sau sunt obligati sa munceasca in alte tari decat in tara lor de origine.

Alex One (132 comentarii)  •  26 iunie 2018, 7:55

Ehehe,daca impricinatii jucau pentru Albania se aplicau oarece sanctiuni dar asa,se va pune o mare cruce , alba pe fond rosu. Vorba lui Constantin Tanase,lege nu se mai opune ,paragraful nu mai spune.... Mai degraba o sa fie sanctionat selectionerul sarb.

Toader (27 comentarii)  •  26 iunie 2018, 15:23

Ca să pun paie pe foc, de ce unii români iau partea sârbilor în gîlceve ce nu ne privesc? Uită ei oare cum Statul Sârb, sub toate formele și denumirile ce le-a avut, a deznaționalizat românii din Banat, nu știu cît de rău se poartă cu românii din Timoc, n-au aflat că după Primul Război Mondial voiau Banatul pînă la Reșița (deși pînă la Belgrad, era majoritar românesc). Despre deznaționalizarea vlahilor, Gabriel Gheorghe scrie cam așa: „ce n-au reușit sute de ani despoții sârbi s-a reușit prin Biserica Ortodoxă Sârbă.”

di livio (22 comentarii)  •  26 iunie 2018, 18:48

Maria, felicitari pt articol...dupa parerea mea e cel mai bun de anu asta, pin-amu...ti-am scris ieri da am fost interzis de el lider maximo nea Ovi ca am zis ceva de pui congelati, apropo de Avicola...sigur ca am fost interzis conform regulilor comunitatii, n-am de ce sa protestez...n-am inteles daca regulile comunitatii is valabile si pt jurnalisti sau numa pt cititori...vezi si ce comentarii ai aici, e o placere sa le citesti...spre deosebire de balamucu de pe blogu lu nea Ovi

Miriam (2 comentarii)  •  27 iunie 2018, 3:22

Nici eu nu inteleg de ce romanasii nostri se simt atat de frati cu sarbii!Acestia nu se simt deloc frati cu noi.Ba dincontra,ne urasc din tot sufletul!Pe vremea cand se fugea din Romania ceausista peste Dunare,la sarbi,dragutii de graniceri ii impuscau in cap pe amaratii care incercau sa ajunga in libertate!Daca scapai de ei,ajungeai in niste lagare de concentratie(finantate de ONU!!!),in care erai tratat ca un gunoi si,de multe ori,erai trimis in Romania,unde te astepta Jimbolia!!!Sper ca nu ma contrazice cineva,eu am trait ceea ce povestesc!Nu am intalnit neam mai rau ca al acestora!Banuiesc ca si albanezii aia elvetieni,au motive sa-si bata joc de "plavi"!

Alex One (132 comentarii)  •  27 iunie 2018, 8:22

@Miriam, ai dreptate Yugoslavia returna transfugii, exista o Conventie intre cele doua state care trebuia respectata, contra unor cantitati de sare, la cererea granicerilor romani asta daca se prindeau adica daca ramaneau urme pe fasie. Daca nu erau trimisi la Jimbolia, Stamora, Oravita ajungeau in lagarele de care pomenesti (de triere)unde traiul era infiorator iar "legea"(batai,violuri,jafuri,etc,) era facuta de albanezi . Nu e vorba de fratia cu sarbii dar in cometariul anterior am vrut sa spun,nicio noutate de altfel, ca legea se aplica selectiv,de la caz la caz in functie de diverse interese inclusiv politice. Si nu ma refer numai la sport. Dar revenind la competitie a devenit foarte vizibil ca cei care impart dreptatea,e vorba de arbitri, intra in teren cu tema bine invatata.

MZM (101 comentarii)  •  27 iunie 2018, 18:17

Rusia nu trebuia sa primeasca nici organizarea olimpiadei, nici pe cea a CM de fotbal daca se tinea cont de dosarul ei international (raptul Crimeii, conflictul armat provocat in estul Ucrainei, uciderea a 298 de pasageri prin doborarea avionului olandez deasupra Ucrainei, interventia armata in Siria, de partea dictatorului care-si decimeaza populatia inclusiv prin gazare etc.). La toate astea se adauga dopajul institutionalizat al atletilor si fotbalistilor, fapte cunoscute de UEFA. Dar, ce sa-i faci, si pe acolo sunt cazaturi iubitoare de arginti! In orice caz, daca „zbornaia” se dopeaza o va face in continuare fara frica de represalii!

Comentează