Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi. După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează. De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Răzbunarea-i arma Sportului

Pentru că i-au tulburat liniştea, ministrul Ioana Bran taie jumătate din banii antrenorilor cu înalte performanţe

Permalink to Răzbunarea-i arma Sportului
miercuri, 23 mai 2018, 11:10

Nu cunoşti omul, nu ştii din ce fel de paie e făcut, până nu-i dai puterea. De pildă, ministrul Ioana Bran, de patru luni de când conduce Ministerul Sportului, decontează premieri pentru dansul sportiv şi arte marţiale, nişte discipline pe înţelesul tuturor. Când vine vorba despre sporturile olimpice, ministrul Bran are crampa scriitorului din primării şi nu poate semna ordine de plată. Aşa a apărut conflictul dintre MTS şi Federaţia Română de Canotaj.

Kafka pe valuri

Mircea Roman nu-şi primise indemnizaţiile de antrenor naţional din noiembrie anul trecut. Venise aprilie şi MTS susţinea că „legea nu-i permite” să-l plătească, pentru că „nu pregăteşte pe nimeni”. Sportivii săi nu apar în statele MTS, pentru că au trecut la COSR, în programul Samurai 2020, unde se antrenează, desigur, singuri, de capul lor. Timp în care domnul Roman plimbă barca pe valuri şi aşteaptă bani de la stat.

„Nu este rea-voinţă. Domnul Roman nu mai are niciun sportiv care să ia indemnizaţie de la MTS”, a explicat în scris ministrul Bran. Nu e rea-voinţă, dar nici bunăvoinţă de a citi legea nu e. Actul care stabileşte normele financiare în sport, HG 1447 / 2007, pune o singură condiţie pentru plata indemnizaţiilor: antrenorul şi sportivii să se afle în „perioada acţiunii de pregătire sportivă” pentru o competiţie unde „participă în numele federaţiei”.

Cei şapte care nu-s „samurai”

Cantonamentul la canotaj ţine aproape la fel de mult ca o campanie electorală, adică 11 luni pe an. Iar sumele despre care e vorba nu suportă comparaţie cu sumele pe care le încasează fotbaliştii profesionişti de la ministere sau primării. Indemnizaţia sportivilor e de până la 1.800 lei, iar cea a antrenorilor naţionali, de până la patru indemnizaţii de sportiv, adică 7.200 lei, nici jumătate din salariul lui Lăcătuş ca manager la CSA. De la Federaţie, Mircea Roman încasează un salariu lunar de 1.300 de lei.

În decembrie 2013, când au fost introduse în lege conceptul de „antrenor naţional” şi nuanţa de „înaltă performanţă”, fostul ministru Nicolae Bănicioiu număra şapte astfel de tehnicieni în toată ţara.

La muncă, nu la pus mâna pe vâslă!

Anii au trecut, iar la MTS au venit alţi oameni, cu alte idei. Toamna trecută, Marius Dunca s-a supărat pe canotoare, că se retrag prea repede, şi a ameninţat că introduce prag de vârstă pentru acordarea rentei viagere. Apoi a venit Ioana Bran (foto), care s-a supărat pe antrenorul de la canotaj, că ia bani prea mulţi. Nici nu i-a achitat bine indemnizaţiile restante lui Mircea Roman, că a şi croit un proiect de lege, să modifice mult prea generoasa HG 1447 / 2007. Întâi a trimis la Guvern varianta definitivă a documentului, apoi a pus o ciornă pe site-ul MTS, de amorul dezbaterii publice.

În varianta trimisă la Guvern, proiectul prevede înjumătăţirea indemnizaţiei antrenorilor naţionali. Nu mai pot primi decât cel mult indemnizaţia a doi sportivi, adică 3.600 de lei lunar.

Sfinţia sa, politrucul

Asta a realizat Ioana Bran ca ministru: o „mărgică” otrăvită. Să faci o lege pentru a te răzbuna pe un om, şi încă un om care aduce medalii semnificative şi-ţi justifică biroul şi „salarul”, nu mai reprezintă, în România anului 2018, vreo mare vitejie. Iar pe ministrul Ioana Bran n-o poţi bănui că vrea să obţină vreun avantaj personal din manevra asta. Nu bagă în buzunar banii tăiaţi de la Mircea Roman, nu încearcă să evite excursii în Costa Rica.

Pur şi simplu, s-a enervat, ceea ce e omeneşte, „orice om” îi este frică de nervii lui. Ministrul Sportului a văzut roşu majoritar în faţa ochilor deoarece preşedintele FR de Canotaj, Elisabeta Lipă, n-a venit în audienţă la MTS, să discute despre problema antrenorului. Ioana Bran avea „întreaga disponibilitate” s-o lase să aştepte puţintel la uşă, apoi s-o redirecţioneze la secretarul de stat Cosmin Butuza, în mapa căruia a ajuns sportul de performanţă.

Bine că nu s-a dus Elisabeta Lipă să se roage de ministru să respecte legea. E drept că Mircea Roman trebuie să strângă cureaua ori să-şi deschidă un chioşc de ape minerale şi plate lângă debarcader. A făcut el şi alte sacrificii, acum pierde doar nişte bani. Dar asta mai lipsea, încă un „exerciţiu de imagine” de coşmar: Canotoarea Secolului să fie ţinută pe holuri de Zâna Undelor Radio. Peste poate! Avem şi noi, ca popor, dreptul inalienabil să visăm la lumea reală.

Comentarii (28)Adaugă comentariu

Andrei F (188 comentarii)  •  23 mai 2018, 11:45

Nu este singurul articol pe aceasta tema...Ma mira insa ca nimeni nu asteapta rezolvarea si de la COSR unde sportivii olimpici primesc bani dar antrenorul lor nu...E,daca nu a iesit la COSR candidatul pretins a fi PSD ca sigur altfel se punea problema...Lipa desigur nu are apartenenta politica si nimeni nu spune ca sportul primeste bani mai multi decat in anul de glorie 2016 unde cine oare ,cine oare sa fi fost ministru...?Pe cuvant...?

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  23 mai 2018, 12:41

exista o intelegere intre COSR si MTS, cu privire la plata indemnizatiilor sportive dupa lansarea "Samurai 2020". COSR o respecta, MTS nu s-a achitat de partea lui de intelegere

vasco (317 comentarii)  •  23 mai 2018, 11:57

Cam asa si asa acest articol...De ce?Pentru ca nu stim absolut toate datele problemei.Poate parea asa,mai ales daca asa apare in presa.Doar ca de multe ori nu sunt vinovati doar cei care taie fonduri din pix,mai exista si cealalta parte,adic unii,din pacate nu putini,dintre antrenori,presedinti de cluburi,sectii,federatii,care cam baga mana,care cam cheltuiesc si anapoda,pe echipament contrafacut,pe deplasari cam inutile...si multe altele.Deci cam mereu adevarul e undeva pe la mijloc,si in foarte multe cazuri destul de greu de aflat in totalitate.Dar e bine ca cineva incearca sa-l afle.Succes in continuare!

raluca raescu (98 comentarii)  •  23 mai 2018, 12:03

Renta viagera este o inventie costisitoare a populistului Crin Antonescu, care dadea orice si se asocia cu oricine pentru a mai castiga niste voturi ( vezi jenanta asocierea a PNL-ului cu Gigi Becali !!! ) Aceasta renta ar trebui, intr-adevar, conditionata de un prag de varsta si limitata la maxim 1-2 salarii medii. Scopul acestei rente este sa acorde un sprijin material sportivilor campioni, dar nu trebuie vazuta ca o afacere. Sportivii aleg sa faca performanta, nu-i obliga nimeni. La fel ca profesorii, medicii, pompierii..etc

Vasile (1 comentarii)  •  23 mai 2018, 12:20

Suntem de rasul curcilor. In sport ca si in celelalte domenii de activitate. Si cred ca Ministerul Sporturilor ar trebui desfiintat. N-a facut niciodata nici o mare branza pentru sportul romanesc. Iar federatiile pot functiona si fara acest minister sub tutela unei structuri mai mici, capabila sa imparta un buget dupa niste criterii reale de performanta si apoi sa lase federatiile sa-si faca treaba.

JFM (155 comentarii)  •  23 mai 2018, 13:08

De tineri invata sa fie politruci de nadejde ai patriei. Mie chiar imi place sa asist la atitudini din astea, poate invata lumea ca cea mai importanta zi din ultimii 4 ani a fost aia a votului iar daca nu te-ai dus acum poti sa taci, tu ai pus-o pe beizadea acolo, prin indiferenta si infatuarea ta de a refuza sa votezi a ajuns asta la minister iar acum iti face viata imposibila. Altfel ar fi stat acasa la firma lui taticu ei si lipea etichete pe sticlele de palinca.

Andrei F (188 comentarii)  •  23 mai 2018, 13:32

@Maria Andrieş (1348 comentarii) • 23 mai 2018, 12:41 Si intelegerea asta nu poate fi modificata daca ce a fost scris initial nu cuprinde toate problemele?Daca considerati ca ministrul face abuz sunt sigur ca se gasea un om de bine ca sa reclame unde trebuie...Doamna Lipa nu are relatii si la COSR?Sa va amintesc ca pe langa ca a fost ministru a fost si in conducerea COSR?Desigur,dmneavoastra gasiti nimerit ca Lipa sa se tina tare si cum sa se coboare ea la nivelul unui ministru...Problemele nu se rezolva singure...Si nu puteti sa combateti afirmatia ca ministrul Lipa in an olimpic a dat sportului mai putini bani decat o fac raii de acum de la guvernare.Am vazut si declaratia doamnei Lipa care se ridica impotriva sporturilor neolimpice...Asta zic si eu ca nu e prea de bine dar cine sa amendeze declaratia asta?Pana mai ieri va luati de Firea ca de ce da bani la un sport profesionist si nu sprijina sportul de masa...astazi plangem pe seama sporturilor olimpice...noi consecventi putem fi?

Ionut (1 comentarii)  •  23 mai 2018, 13:37

Nu este nimic surprinzător ! Aceasta făptura inocenta , face parte din aparatul bine uns al guvernului Dragnea ! Nu e nimic de făcut! Suntem condamnați la prostie veșnica, lucru pe care îl vom vedea cu siguranța la următoarele alegeri !! Visca Bran visca Dancila !

vasco (317 comentarii)  •  23 mai 2018, 14:55

@Ionut,tu sigur esti condamnat....

Basilio (3 comentarii)  •  23 mai 2018, 15:13

Da, .... Maria , superb stilul tau care , ceea ce e rar, nu pierde mesajul printre metafore si alegorii !!! Spunea cineva -- foarte bine -- la ce foloseste ministerul sportului ? Foloseste, dar nu la sport !!! In primul rind, un membru in guvern si apoi secretar de stat, directori, functionari-- locuri caldute si discrete. Apoi , e ordonator de buget, deci cere si primeste bani. Datorita discretiei ( adica, nu prea sta multa lume sa vada ce si cum) aici se pot face multe. Iar doamna ministru aplica cu succes algoritmul burlean, adica banii de la centru sunt dirijati ďoar catre cei care aduc voturi. Ceilalti, n-au decit sa faca performanta !!! Ca doar nu i-am obligat, cum spune plina de bun simt, o " suportera " ministeriala. Tehnic vorbind, pragurile de virsta si limitele de suma nu se pot pune uniform, nu poti egaliza !!! Asta, pentru un om care a facut sport, dar a si urmarit alte sporturi. Comportamentul bran --sau sindromul bran -- arata odata in plus, nivelul ministeriabililor, al celor ce au pe mina banii acestui popor. Prin nivel , nu inteleg doar un numar minim de neuroni, ci si tupeul de a-si folosi pozitia facind cit mai mult rau !!!

Nica fără frica (18 comentarii)  •  23 mai 2018, 16:08

România este țara tuturor posibilităților negative!!!

Basilio (3 comentarii)  •  23 mai 2018, 18:29

Te scosesera repede-repede pentru a face loc unor necesare operatiuni de spalare a onoarei unor 'capete incoronate', dar si de ' incoŕonare' a altora cu osanalele de rigoare. As vrea sa adresez in mod public o intrebare premierului Viorica Dancila , dar in egala masura celor doi lideri ai coalitiei aflata la guvernare, domnii Liviu Dragnea siCalin Popescu-Tariceanu :: ' este cumva umilirea publica a elitelor sportului un punct al programului de guvernare ?! '. Si inca ceva, fiind vorba de o initiativa a unui membru al guvernului, -- ministrul sportului-- exista acordul ministrului muncii si al celui de justitie, Olguta Vasilescu si Tudorel Toader ?! Am mentionat si ministrul muncii deoarece aceste dorite restringeri financiare afecteaza venituri similare salariilor si prime de performanta ! De aceea ele sunt in totala contradictie cu politica declarata de imbunatatire a veniturilor si de rasplatire a meritelor obtinute prin munca.

Florin (6 comentarii)  •  23 mai 2018, 20:11

MARIA ANDRIES, te rog sa ne prezinti acel protocol intre COSR si MTS , din cate am auzit nu exista o asemenea intelegere si MTS-ul chiar a cerut sa fie semnat un asemenea protocol tocmai pt a exista un temei legal. In alta ordine de idei, trebuia gasit o solutie pt ca acest antronor, este un exemplu de sacrificiu si merita din plin...

Unu oarecare (13 comentarii)  •  23 mai 2018, 23:00

maria iar nu s-a informat. Unde e protocolul cu pricina?

dan b (14 comentarii)  •  23 mai 2018, 23:37

Ma intreb, ce performante profesionale (nu sportive) a avut Ioana Bran de o pusera astia ministru? Aici e problema...

Sportiv (7 comentarii)  •  24 mai 2018, 1:40

oare desteapta asta cu moaca de "intelesul tuturor" ce sport de performanta o fi facut ea de se pricepe asa de bine?! Maria, doare prostia?

Ion Ion (1 comentarii)  •  24 mai 2018, 8:25

Constat eroarea majora în care se afla mulți dintre Dumneavoastră. În primul rand ar trebui sa știți ca rolul MTS este de guverna sportul de masa. Aici includeți toate sporturile practicate de tineri. Sportul de performanta este managerial de Federații și COSR. Cat despre Campioana Olimpica Multipla D-na Lipa, respect mare pentru performantele sportive și PUNCT. Veleitățile manageriale cu care au îmbătat-o generalii pe la clubul Dinamo (faceți o investigație în perioada în care a condus clubul, cei de acolo au făcut un chef de pomina când a plecat!) și ulterior pe la MTS s-a văzut în acțiunile Dânsei adică pe înțelesul tuturor "ZERO". Puneți câteva întrebări despre cadrul legislativ și va va explica."... am câștigat 6 medalii olimpice". Revenind la MTS, ani la rand pt ca presiunea politica era mare a făcut politica sporturilor olimpice (nu știm ce a făcut în acest timp COSR-ul! Sic!).... Ce ve-ti face dacă de mâine începând tinerii vor prefera doar statul la plaja, baruri etc?!... Da, MTS trebuie sa facă politica SPORTULUI!

Dem (1 comentarii)  •  24 mai 2018, 9:15

In general sportul este un simbol al mandriei si identitatii nationale! Prin sport ne facem vazuti si apreciati-respectati de celelalte natiuni prin victoriile obtinute la competitiile care conteaza in lume! Imnul national este un factor motivational pentru sportivi... acel Trei culori cunosc pe lume te facea sa simti fiori de mandrie cand il auzeai! Este drept ca acest imn trebuia schimbat cu altceva, dar trebuia sa venim cu un alt imn la fel de vibrant in sufletul natiunii! Desteapta-te romane este un imn plat care nu-ti rascoleste maruntaiele de emotie... in fine asta este o alta discutie! Sportul trebuie sa functioneze mana in mana cu invatamantul , ca sa aiba coerenta. In acest moment in scoli se fac doar ore de sport fara nici un sens ... este un material didactic din moment ce a fost elaborat si un manual! Invatamantul s-a disociat de sport prin asta! Sportul de performanta trebuie sa fie o baza de pornire pentru cei care vor sa performeze in sport! In acest moment parintii sunt cei care decid ce sport va face copilul(copii) lor ! Ori acest lucru ar trebui sa vina din interiorul copilului, el sa decida ce vrea sa faca! Degeaba il duci la baschet cand el nu este inalt sau nu-i place jocul cu mingea iar el se descurca admirabil la hochei sau este un foarte bun atlet, iar eu ca parinte insist sa faca baschet... intr-un final am irosit talentul lui pana la o varsta la care numai poate sa revina la alt sport si in felul asta s-a irosit un talent! Rolul nostru ca parinti este sa-i indrumam si sa le insuflam dragostea pentru sport, sa-l sprijinim sa performeze in acel sport dar pana la o anumita varsta si as plafona aceasta varsta la 14 ani adica varsta la care copilul trece in alta etapa de dezvoltare a individului - admiterea la liceu ! Aici trebuie sa intervina profesionistii prin ministrele invatamant - sport ! Ai talent si ai sanse de a performa in sport ofer aceasta alternativa parintilor si copiilor si-i admit la liceele cu profil sportiv si creez clase cu profil sportiv asemanator si nu la gramada ... jocurile cu minge, atletica grea, gimnastica atletim...etc . Creez programe de educatie a sportivilor pentru ramura respectiva si-i invat tot ceea ce trebuie sa stie despre ramura respectiva, limba straina, anatomie, geografie etc ... In acest moment infrastructura invatamantului pentru liceele cu program sportiv nu este pregatita pentru absorbtia, instruirea si pregatirea sportivilor de performanta! Se fac toate orele la gramada... Nu avem cadre didactice care sa pregateasca profesorii de sport la acest nivel ( poate gresesc ...) Logic ca o parte din copii care invata in liceele cu profil sportiv, studentii de la UNEFS nu vor performa la maxim dar ii pregatesc pentru managementul unui sau unei activitati sportive ... sa dezvolte un club, sa antreneze, sa organizeze diverse alte activitati conexe necesare sportului! Un sportiv care din varii motive nu mai poate face fata dpdv competional si-si incheie activitatea in acest moment este pus pe liber si lasat sa se descurce singur in viata ... un tanar fara viitor , abandonat si dezorientat nu stie ce sa faca in ce parte sa mearga! Insa trecut printr-o scoala in care a invatat ceva poate sa se redreseze si orienteze fara sa abandoneze sportul , poate sa faca ceva util pentru sport! Este extrem de complicat acum ca sa mai redresam ceva, doar cu multa vointa si cu oameni dispusi sa faca ceva si sa puna la munca oamenii angajati in ministere care sa coopereze pentru elaborarea de programe viabile... am convingerea ca acest lucu nu se poate realiza datorita orgoliilor persoanelor din functiile cheie care ar putea misca si face jonctiunile necesare pentru promovarea sportului in invatamant si viceversa... A nu se intelege ca nu exista '' meseriasi" in ministerele respective! Ei exista insa nu sunt pusi in valoare !

Sportiv (7 comentarii)  •  24 mai 2018, 9:44

Ca esti mai desteapta ne ajuti si pe noi astia cu sporturi pe intelesul tuturor: 1. Cand madam Lipa refuza premieri sau finantari nu aveai nici un interes sa spui ceva obiectiv despre asta? 2. Ai muncit in viata ta pentru vreo medalie? 3. 3. De ce o ramura sportiva olimpica este mai importanta data de alta neolimpica? 4. pt ca esti desteapta...Maria, doare prostia?

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  24 mai 2018, 10:00

astept sa-mi dai si exemple de premieri refuzate de MTS-ul tehnocrat. da, am muncit pentru medalii, dar nu medalii sportive. restul sunt intrebari retorice

Sportiv (7 comentarii)  •  24 mai 2018, 11:52

1. esti jurnalista...documenteaza-te de la surse: federatiile pe intelesul tuturor. 2. tehnocrat?! haha...vezi declariile "tehnocratei", listele semnate de ea si bugetele acordate de ea. 3. se vede ca nu ai muncit pentru medalii sportive. 4. nu sunt retorice restul. Daca cei care conduc sportul si cei care scriu in felul acesta ireponsabil despre el si-ar aduce aminte ce inseamna olimpismul...ar conduce atlfel si ar scrie altfel despre sport. Dupa mintea voastra ar trebui sa se infiinteze ministerul sporturilor olimpice si restul sa fie Federiat pe intelesul tuturor... 5. da, in privinta a ceva ai totusi dreptate: o intrebare ramane retorica...

Andrei F (188 comentarii)  •  24 mai 2018, 13:44

@Maria Andrieş (1349 comentarii) • 24 mai 2018, 10:00 Credeam ca macar va cititi articolele scrise de jurnalistii din trust...Pai Tolontan a scris inainte de dumneavoastra pe tema premierilor care in timpul lui Dunca erau restante tot la canotaj si Tolontan spunea ca s-a premiat sporturi neolimpice ca Kempo,tenis cu piciorul...Dunca a raspuns lui Tolontan ca a premiat sporturi neolimpice deoarece aceste sporturi inainte nu au fost premiate deloc...Deci domnisoara Andries,cititi-l pe Tolontan si o sa vedeti ca este adevarat ca sporturile neolimpice pe timpul lui Lipa nu avea parte de premieri...Mai mult in articolul lui Tolontan a luat pozitie sefii ramurilor olimpice care in majoritate au criticat premierea neolimpicilor.......,,Politica ministrului PSD Marius Dunca: fetele campioane mondiale la canotaj, în SUA, sunt neplătite din octombrie 2017, dar premii comparabile au fost achitate urgent la tenis cu piciorul, pentru o competiție anonimă disputată la Izvorani în noiembrie 2017!,,...............-Am înțeles. Însă care sunt criteriile după care prioritizați? -Contează și performanța, dar și numărul de participanți. ,,-Ați deblocat plăți la sporturile marțiale blocate de Gabi Szabo și de Elisabeta Lipă. -Da, am deblocat la mai multe sporturi…-Mai exact la taekwondo, karate, karate Kyokushin, dans sportiv, ciclism și box. -Pentru că era legal! Nu înțeleg de ce predecesorii mei le-au blocat premierile. Totul era legal, era dreptul lor să primească banii....,,.......................Deci ...????

17 Nentori Tirana (393 comentarii)  •  24 mai 2018, 16:43

Din poza, fata pare studenta la Oxford, Cambridge, - scuze dar nu mai stiu unde i-a platit vecinu de la cornu si laptele cantina ministrei la finantili lu Pota si Bombonel, aia neprihanita caci frumoasa foc, aia care o comabte azi pe scumpa de Olguta, minc... stiti voi. Vad ca Andrei inseamna barbat, F fals pardon forte, psd e partid social democrat, medicii iau spaga si chiulesc ca dovata spitalele arata ca dupa bombardament, profesorii sint slab pregatiti ca dovada nici 50% nu iau bac-u - atentie, ingineru CTP facut in epoca de aur a dovedit live ca pina si el care e scos din priza ar fi luat cinci la mate - si emigreaza exodu exponential de parca ar fi razboi ca in Siria. Nu zici unde si cum a studiat bunatatea asta de ministru, ce-a lucrat, ce parinti are, ce afacere si frate are - ti l-am prezentat, da top, n-a avut inca parte de ultimu master al lu Gica Popescu dar oricum e si el de ceva acolo in Guvern ! Maria, vezi comentariile permise, Maria tata, n-am ce sa-ti fac. Amu doua luni am trimis o poza elocventa alaturi de un comentariu potrivit manelist dar l-a inghitit furtuna pa la Bosfor- nu c-as zice ca Erdogan pluteste pa Dimbovita. ------------------------ Uite aici exemplu de articol ca la FAZ - de famiglia, fratelo si afacere nu ma ating - sa vedem noi ce mai are de zis Andrei F si alti concediati de Elena Gabriela care si-au gasiot un nou stapin. ------------------------ Ministrul MTS "Bran spunea ca familia ei este la a patra generatie de "palincari". Ioana Bran a absolvit FSE B-B" (in viitor A I din catru roman) "din Napoca, si are un master in "audit si expertiza contabila" la Universitatea de Vest Vasile Goldis din Arad" - o sa ivestigam daca au filiale si in Est, Videle si Transnitria, fabrica vest se investigheza, acolo a facut si celebru arbitru Balaj ceva, nu se stie ce ca nu spune iar colegi n-a avut. "Deputatul PSD a activat ca economist timp de doi ani, din anul 2009, la doua societati comerciale, dupa care a ocupat functiile de director general adjunct si director economic in cadrul companiei SC Alcorom SRL, aflata in proprietatea familiei sale, care se ocupa cu distilarea produselor alcoolice, producand palinca. Azi este ministru al Tineretului si Sportului este presedinte al TSD Satu Mare si vicepresedinte al PSD-, Ioana Bran ii succede la conducerea MTS lui Marius Dunca"- desi acesta are mai multa experienta manageriala, el lucrind efectiv timp de 7 ani si 17 zile la firma lui proprie Cleaning VC -srl, asa numita ca era mai multe si a ales initialele de la o ruda draga lui. --------------------- PS tot cei in "*" sint citate oficiale. Ce nu am gandit eu, dar si fara din acesta simplitate oficiala poate gandi si Andrei F ceva, orium nu poate si nu are ocazia de a vorbi cu totul pe linga subiecte.

Andrei F (188 comentarii)  •  24 mai 2018, 19:04

@ 17 Nentori... E grav daca ma acuzati pe mine ca vorbesc pe langa subiect si dumneavoastra imi aratati cariera Ministrului si cat de mult iubiti PSD...O parte din critica folositi si pentru Domnia Voastra...Cand vad atacuri la persoana ca al dv. stiu sigur ca cineva a fost atins...

Sportiv (7 comentarii)  •  24 mai 2018, 22:26

Duduia Andries in majoritatea articolelor face ceea ce stie tot romanul sa faca mai bine: mistocareala si bascalie. Se da spirituala. Duduia duduie. Duduia se pricepe ca orice roman la tot. Jurnalist sportiv fara sa fi citit o lege a sportului, fara sa fi condus un club sportiv, fara sa fi tras la o medalie, fara sa fi invatat un copil tainele unui sport. Oricarui sport...macar unul chiar si pe intelesul ei. Duduia se pricepe la olimpism, dar dupa cum imparte ea sportul in sporturi olimpice si sporturi pe intelesul tuturor...cu siguranta nu s-a obosit sa citeasca carta olimpica. Daca ar fi citit ...ar fi scris alte lucruri. E usor sa scrii despre diverse evenimente fara sa te informezi. Fara sa te informezi asa cum te invata o scoala de jurnalism. Romania e plina de urechisti. Duduie, stii cate sporturi olimpice nu mai olimpice? Stii cate sporturi neolimpice au devenit olimpice? Unele si pe intelesul tuturor. Stii de ce? Duduie cati antrenori ai intervievat din ambele "tabere"? Voi ati impartit in tabere. Voi si interesul financiar. Duduie ca cate cluburi sportive ai vorbit? Dar federatii? Cate din zecile de federatii de care spui tu ca primesc cotizatii de zecile de mii de parinti? Ai habar cum un spot devine recunoscut? Ai habar cand si cum poate sa primeasca finantare? Dupa ce parcurs? Duduie, ai habar de cati antrenori la sporturi olimpice i-au bani doar pentru ca respira? Conditii de la autoritati...salarii la cluburi departamentale...bla bla. Ai habar si cate resurse? Duduie, ai habar de cati copii isi pun alocatia deoparte ca sa isi poata cumpara un echipament mai bun? Ai habar de cati parinti platesc an de an diverse (cotizatiile hulite de tine, taxe de participare, deplasari) ca sa poata practica sportul dorit de el...el,copilul, nu el MTS si COSR care pentru a atinge un obiectiv de medalii la urmatoarea olimpiada...va schimba tot ce inseamna sport in Romania. Pentru ca pentru unii "vizionari" este mai important sa isi faca hatarul la olimpiada si nu ca un copil sa poata sa faca un sport dorit de el si nu de ce ii spune un ahtiat dupa medalii olimpice ce sa faca. Un loc sa se gaseasca solutii despre cum sa faca sport cat mai multi copii...se cauta sa se impuna directii despre cum sa vii cu x medalii de la Tokyo. Duduie, ai habar cat costa sa inchiriezi o sala pentru o competitie internationala? Sau una nationala...pt un sport pe intelesul oricui? (Chiar si al tau...)

17 Nentori Tirana (393 comentarii)  •  24 mai 2018, 23:29

Cer scuze domule Andrei, sper sa fiu lasat si rog sa fie acceptate. Ma ating intr-adevar atacurile la cea pe care o citim toti cu placere si n-am rezistat sa aleg un exemplu la indemina, recunosc si cer iar scuze, nepotrivit. Suparare, critica, scrisul e mereu frumos dar de ce poate fi atacat ?, iar azi se dovedeste a fi si ineficient. "Mura in gura" nu aduce nimic nici intr-a patra. De ce trage mereu concluzii ? Fapte, date, bine alese si inteligent insiruite, nu pot fi atacate. Sa mai lase si cititorul sa traga concluzii. ---------------------------------- Uite. Sa luam doar ce-i in ghilimele din comentariul meu trecut. Cine a putut citi cele trei-patru rinduri incepe sa-si intreba capul: "ba, da ce-are palinca asta cu MTS, ce-o califica, ce experienta are ?" Apoi: "stai ba, a patra generatie ? Asta nu-i cumva autodenunt ? 1947, 65 interzisi micii antreprenori, 70 ba nici bere fara ulei nu se mai gasea iar doua prune avea doar Dobrin, ba cind a fost executat ala care facea vin ?, 90-2000 oare o vindeau din camion si adunau banii cu lopata ?, cumparau prune si din Ucraina ?, 2010 oare cind a facut Base razia la bunica care-mi facea si ea tuica ?, oare de cind platesc astia acize impozite si cum le mai cheama ? ori au facut ca aia cu coniacu Brancoveanu, oare astia au cumparat cisternele alea de alcool ?, am baut prea mult de mi s-a facut rau? ..." Apoi fapte facute de domnu Lipa, de domnu Gabi Szabo, ceva vitamine, tehnocratu ?, - fara mura in gura, fara comentarii, doar cu intrebarea care a facut mai bine, ori n-a facut nimeni bine si cum ar trebui facut in acest caz ? Sa lucreze cititorul, sa fie activat sa gandeasca. O poza de grup organizat, ca aia de la Ploiesti ... Atacabil ? Eficient ? Citeodata n-ar strica.

ilie_cosmin211 (2 comentarii)  •  2 iunie 2018, 9:18

Aceleasi vesnice penibilitati. Iar Lipa este ultima care ar trebui sa vorbeasca, asta daca ar avea o minima decenta. Dar nu are. Lipa este de un tupeu fantastic ea fiind multi-milionara din sport, avand venituri lunare din bani publici de vreo 12.000 de euro (rente, salarii, etc), avand un super-viloi pe un teren de vreo 10.000 mp, avand fiul la studii in Elvetia, etc. Cum draq' sa vb tocmai tu, Lipa, de bani?! Tu care ai blocat tot sportul cat ai fost ministreasa doar ca asa vroia muschii tai?! Si apropos de rezultate. Super-performantele tale la 8+1, le-ai obtinut in competitii cu doar 4 tari pe proba. Anul trecut la europene ai luat medalie la 8+1 tot cu 4 tari concurente. Greu, nu-i asa?! Fata de "concurenta" asta a ta mondiala, pana si karatistii aia pot fi considerati intergalactici.

Comentează