Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Epoca solzilor de aur

Votanţii din fotbal au ales peştele cel mic. Şi pe coada lui scria: "Nu e garantat Dragnea"

Permalink to Epoca solzilor de aur
miercuri, 18 aprilie 2018, 4:52

Într-o zi de martie acum patru ani, Burleanu a aruncat undiţa şi a prins un peştişor de aur. „Aruncă-mă înapoi şi-ţi voi îndeplini trei dorinţe. Mandat pe viaţă, prime-time la TVR, carieră politică, tot ce vrei!”.

Burleanu a stat un pic, s-a uitat la peştişor. Cam costeliv. „Eşti de aur, eşti de-al lor!” Peştişorul a jurat că nu e de la şcoala lui Hagi şi că nici nu joacă fotbal, doar polo. „Bine, te cred, dar asta nu ţine de foame”. L-a împachetat în ziar, l-a dus la bucătarul „naţionalei” şi l-a făcut ciorbă.

După aceea, povestea spune că Burleanu a început să le promită cluburilor că le împlineşte câte trei dorinţe. Iar cluburile l-au tot aruncat înapoi în apă.

Comentarii (33)Adaugă comentariu

Che Guevara (13 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 17:18

Asteptam sa il vedem pe Hagi cum pleaca din Romania si unde se duce. Ca asa s-a laudat. Si acelasi lucru vrem sa il vedem si cu Ion Craciunescu. Si mai vrem sa vedem cum Ionut Lupescu nu se intoarce la UEFA. Ca omul asa s-a jurat inainte de campania lui peste prajit.

Che Guevara (11 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 17:19

Asteptam sa il vedem pe Hagi cum pleaca din Romania si unde se duce. Ca asa s-a laudat. Si acelasi lucru vrem sa il vedem si cu Ion Craciunescu. Si mai vrem sa vedem cum Ionut Lupescu nu se intoarce la UEFA. Ca omul asa s-a jurat inainte de campania lui peste prajit.

Carol K (155 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 17:30

Diferenta e prea mare ca sa nu am sentimentul ca si-a bagat Dracul coada si a dat "la loc comanda" in ultima clipa. Intalnirea cu Firea i-a fost fatala. Dragnea nu suporta sa imparta cu cineva un succes mai ales ca se stia ca el il sustine deci l-a deranjat rau ca s-a bagat si ea in acest film. Imi pare rau dar cine l-a impins pe Ionut la acea intalnire ori l-a lucrat ori era un naiv fara pereche. Firea ai vrut, bataie ti-ai luat !!!

Crisangrg (6 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 17:36

Nu-i asa Che, marxistule? Si tu, ca si Burloiu, aveti complexul valorilor?

VLAD (4 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 17:38

In lupta dintre doi *** a castigat evident un hot. Ca in politica. Adio fotbal!!!

Mircea (40 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 17:40

De ce nu sunt si femei in sala ?

Petro Burgener (11 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 17:42

@Che Guevara, de ce sa plece Hagi din Romania? Lupescu sa ramana in tara si impreuna cu Hagi si ceilalti, sa faca ceva pentru fotbalul romanesc daca vor ca peste 4 ani sa castige in fata lui Burleanu care, la fotbal se pricepe mai putin ca Becali, care nu se pricepe deloc!

geos (6 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 17:54

... ironiile sunt inutile acum d.na Andries! pressa SPORTIVA trebuia sa.si dea jos o perioada epoletii de pe umeri si sa.l sustina pe Ionut Lupescu pina in pinzele albe! am senzatia ca a fost duplicitara! Acum... viata merge inainte nu..? pina la un nou Ozon, Dobrin sau Hagi..! doar fanii echipelor raman fideli iubirilor lor si principiilor! toate cele bune! ps. acum realizez ca vorbele lui Emerich Jenei , cel mai mare antrenor al Romaniei, sunt si vor ramine in veci de actualitate " nu imi fac iluzii sa nu am deziluzii"!

Che Guevara (13 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 17:59

@Petro Burgener: Pentru ca asa a promis. A zis ca pleaca daca Lupescu pierde alegerile. Acum sa faca ce a promis daca are onoare. Daca se razgandeste nu e altceva decat un impostor de Dambovita.

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 18:13

...atata timp cat Burlanoiu risipeste banii fotbalului romanesc ...cum o sa facem performanta ?...bani sunt ...dar se duc in gaurile negre ale lui burlanescu ...

Florin (1 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 18:22

Si uite asa a mai castigat inca un mandat. Parerea mea este ca toata implicarea politicului in sustinerea lui Lupescu nu a fost decat apa de ploaie, un plan bine gandit de dl. Burleanu si nea Liviu, ca sa-i pateze imaginea fostului jucator. Cred ca acolo s-a pierdut totul, in momentul in care Ionut Lupescu a acceptat sa mearga la sediul postului de televiziune Antena 3.

itu52 (15 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 18:24

Mai ușor cu bucuria, să nu uităm că Burleanu a pornit la drum după un arest, cum DNA, nu și-a expus rezultatele săpăturilor de la arhive, nu ar fi exclus să zăngăne cătușe pe la uși. Ar fi o surpriză mare în ”sport”, că alegerile FRF, nu au fost pomenite în site_urile CALCIO sau MARCA, în combinația asta avem o șansă.

Petro Burgener (11 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 18:42

@Che Guevara, asa a promis dar crezi ca e in avantajul fotbalului romanesc sa faca asta? A facut o academie de fotbal asa cum s-a priceput, de ce nu fac si altii asa ceva? Nu sunt de acord cu titulatura "generatia de aur" dar au avut cele mai bune rezultate in fotbalul romanesc, de ce sa nu primeasca o sansa? Se pricepe mai bine Burleanu, Becali, Negoita, Niculae si toti asa zisi patroni de echipe? De asta cred ca Hagi nu trebuie sa plece chiar daca a promis. Asta ar fi o dovada de lasitate! In sfarsit,asta e parerea mea! Parerea ta o respect, chiar daca nu sunt de acord

Sextus (4 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 19:05

Un fleac... I-a ciuruit...

sundance kid (63 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 19:11

itu52 Pentru Calcio si Marca , Romania e un nimeni adica neinteresanta . Ro in 20 de ani nu a dovedit nimic deci de ce sa iasa in evidenta ! Nu mai stiu pozitia ei in clasament dar parca e undeva pe 40 si ..!

dice (1 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 19:45

Se pare ca oamenii astia din jurul lui Lupescu nu stiu ca aia care voteza in FRF urasc PSD. Ar fi trebuit sa stie.

Ionuț (4 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 20:01

Inadmisibil,nu vă este rușine?Chiar suntem toți ***?Asta-i predictibilitatea?Toți susținătorii fotbalului, a performanței și a societății românești,trebuie să protestăm pentru binele fotbalului românesc până se vor anula și se vor relua alegerile.Probabil nu s-a decis decât împărțirea banilor publici prin sponsorizările administrației publice locale și a bugetului F.R.F.Solicit tuturor galeriilor și iubitorilor de fotbal să se solidarizeze și să începem proteste legale.Nu trebuie să mai tolerăm mizeria în nici un domeniu de interes public. Nu v-ați săturat să priviți competițiile importante la televizor?Un spectocol de prost gust nu am mai văzut de la revoluție până acum.

Ionuț (4 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 20:03

Nu doriți ca copiii dumneavoastră să aibă șansa de a deveni un fotbalist profesionist care să joace la nivelul Ligii Campionilor?

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  19 aprilie 2018, 10:54

nu

Ionuț (4 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 20:04

În acest mod vor pputea ajunge fotbaliști profesioniști de talia și anvergura celor din generația de aur?

Ionuț (4 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 20:10

Televiziunile ar er trebui să solicite F.R.F. și administrațiilor locale să demonstreze cu acte contabile și juridice toate investițiile în fotbal,inclusiv fiecare leu cheltuit.

au Oleu (1 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 20:24

Felicitari Tovarasului Reales! Practic el a fost reconfirmat de oamenii inteligenti din fotbalul romanesc. Dar, Mariuca, de ce nu raspunde inca nea Ovidiu, un alt invins al zilei!?

Carol K (309 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 20:25

Daca esti cotat cu cele mai mari sanse de castig doamna Firea iti poate asigura oricand infrangerea, poti paria tot ce ai pe asta.

florin (3 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 20:26

genial, maria, sarut-mana!

bulanu reales (2 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 20:47

atata timp cat liga 1 are cateva voturi si ligile 5,6,7 ,cea de fotbal cu nasturi si cea de fete vesele au de zeci de ori mai multe, acest tovaras cu studii in padurea baneasa va castiga ca sa termine de tot fotbalul la nivel mare in Romanica

nicu (1 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 20:57

Este smecheresc faptul ca incercati sa legati infrangerea lui Ionut de faptul ca este agreat de Dragnea. Ionut nu-i nici mai prost si nici mai competent daca Dragnea il sustine sau nu. Nu frumuseilor, voi de fapt mascati aceasta mizerie din gros finantata din bugetul FRF cu o marota tefelista. De fapt face parte din politica ziarului atasarea de noile tinte SR-iste. Din cate observ "masele largi" de cititori au muscat momeala cu tot cu undita. Nu, acolo a fost un aranjament nerusinat din gros finantat din surse pe care nu le vom afla. Ar fi bine sa retineti pozitia gazetei de acum si atunci cand va trebui sa comentati si sa gasiti explicatii la infrangerile nationalei din meciurile cu Luxemburg si Malta. E o zi trista pentru fotbalul romanesc, este dovada decaderii generale de caracter, a mizeriei umane acumulate de-a lungul a 25 de ani intr-un mal din ce in ce mai gros care intr-o buna zi ne va sufoca pana la unul.

Che Guevara (13 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 21:05

Si cine l-a impiedicat pe Lupescu-urechila sa isi asigure si el voturile de la feminin si fotbal de masa?

Che Guevara (13 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 22:56

@Petro Burgener 1. un barbat adevarat face ceea ce promite. Daca promite si isi ia cuvintele inapoi este un pres de sters picioarele. 2. Academie a facut si Gica Popescu la Craiova si s-a facut cu ea de ras. Scoala de fotbal a avut si Dobrin, a avut si Marcel Puscas. Are si Marcel Raducanu la Dortmund. Hagi a facut o slectie la nivel national. A adunat tota crema. Din toti aia era imposibil sa nu apara cativa mai rasariti. 3. Generatia de Aur a fost construita de regimul comunist care crease echipe de juniori pe zone si apoi centrul "Luceafarul" - unde jucau cei mai talentati copii din tara. Acolo au jucat si Hagi, Popescu si Dan Petrescu. Acelasi lucru l-a copiat Hagi la Viitorul numai ca sub alte sigle. apoi a vandut presei chifteaua ca a furat de la Ajax sau Barcelona modelul. 4. In orice caz, daca au fost fotbalisti buni, asta nu inseamna ca sunt si manageri buni. Una e sa dai cu piciorul in basica si alta e sa te pricepi la organizarea unei societati fie ea si sportiva.

Vali (14 comentarii)  •  19 aprilie 2018, 3:23

@Che Dacă ai manageri buni poti sa faci ce a făcut Hagi cu Academia.Si bani, desigur.Si ambiția lui Hagi.De ce nu au făcut si cei enumerați de tine, la fel?Sau de ce nu au reusit?De ce nu au făcut ei selecția?Nu că sunt partizan,dar dacă e să fim obiectivi,unde am fi dacă ar mai exista inca vreo 2-3 academii?

Venom (83 comentarii)  •  19 aprilie 2018, 8:37

Un fleac, la Federație! Stop. Mediocrii i-au ciuruit pe Vedetele. Stop. Burleanu #rezistă. Stop. Mâncat kaiser pe pâine. Stop. Încă nu pupat Piața Independenței. Stop. Fotbalul românesc n-are #Mustață. Stop. E Regiune Autonomă. Stop. Blonda atacantă de la PSD a ratat. Stop. Președinta Federației de shopping. Stop. Singură cu portarul. Stop. Multă Iubire și Uniune Europeană! Stop. I-au transmis tribunele. Stop. Aviz amatorilor. Stop. Pe cine laudă Antena 3, pierde! Stop. Antrenorul pavianei naționalei din guvern. Stop. Încă șoc și groază. Stop. Cică l-a învins sistemul. Stop. Unguri mici dar paraleli, aflați deja în urnă. Stop. Au votat cu două mâini. Stop. Văzut și Tăriceanu. Stop. Plus Umbra lui Soros la Putna.

Comentează