Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi. După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează. De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Comisarul aţei albe

Unde ezită MTS pupă Internele: Cosac revine la CS Dinamo, să ţină departe controlul de „pasmanteriile” din club

Permalink to Comisarul aţei albe
miercuri, 28 februarie 2018, 12:08

Când Liviu Dragnea a dezvăluit că „face echipă” cu George Cosac la dublu, practic, i-a pus mâna în cap şi scaunul la locul potrivit actualului preşedinte al FR de Tenis.

Cosac nu e doar „contemporan cu Halep”, e şi coechipierul şefului PSD. Prin urmare, e supracalificat pentru orice funcţie de conducere în sport sau în poliţie. În noiembrie, a fost reales în fruntea FRT. În februarie, a revenit ca şef la CS Dinamo.

După pensionarea precipitată a Monicăi Iagăr, în septembrie, clubul Internelor era condus de fosta canotoare Liliana Gafencu. Tripla campioană olimpică a anunţat verificări ample în actele clubului. Pe cale de consecinţă, a fost demisă cu o lună înainte de expirarea contractului cu MAI. În locul Lilianei Gafencu, conducerea Internelor a restaurat tandemul Cosac – Marian Ştefan, ofiţerul revoltat de la volei. Ei n-ar comanda niciodată vreun control la CS Dinamo, pentru că ar trebui să se ia la întrebări singuri, „Zi, bă, te simţi norocos azi?”, eventual să-şi pună lampa-n ochi, ceea ce, dacă stai să te gândeşti, n-ar fi deloc comod sau fair-play.

O factură balonată

Dintre toţi comisarii şi ofiţerii din structurile sale, MAI a ales să facă echipă tot cu George Cosac. Cel care n-a publicat niciun bilanţ financiar, niciun stat de plată, nicio execuţie bugetară cât a condus CS Dinamo. Cum era replica aceea din „Casablanca”? Dintre toate cârciumile din lume, Internele au ales-o pe cea unde se joacă la dublu.

Despre isprăvile lui Cosac ca manager la secţia din Braşov a CS Dinamo aţi putut citi recent în Gazeta. Şi poate depune mărturie o prelată de 70.000 de euro, doar s-o scuturaţi puţin de zăpadă şi să-i daţi nişte coniac. Cosac a comandat prelata pentru a amenaja un balon deasupra terenului de tenis. N-a comandat însă şi racordarea la reţeaua de gaze, în jur de 8.000 de euro, pentru ca balonul să poată fi umplut cu aer cald. Cosac i-a acuzat de „sabotaj” pe colegii de la Logistică, din CS Dinamo. În fine, prelata zace nefolosită, iar arena de tenis de 1.500 de locuri, din complexul de la Braşov, e inundată de igrasie şi gunoaie. Cosac a declarat că „nu merită investiţii majore”.

Când a câştigat prima oară şefia FRT, Cosac a promis că rezolvă problema infrastructurii lipsă din tenis. În afară de recepţia semnată pentru foaia de cort, n-a rezolvat nimic. A rezolvat, în schimb, relaţia cu MTS. Adică a reuşit să obţină suspendarea finanţării de la Minister, din pricina unor avize lipsă.
În plin conflict cu MTS, Cosac este alimentat, iată, cu încrederea MAI. Pus să vegheze la consemnul şi parola rufelor controversate ale clubului din Ştefan cel Mare. Curtea de Conturi, în raportul pe 2016, a constatat o politică perdantă a CS Dinamo în raport cu echipa privată de fotbal. Nu e o ditamai surpriza.

Noroc bun în cheltuieli

Pe lângă fumul de pucioasă din asocierea cu FC Dinamo, iese abur gros şi din bugetul clubului. În anexa privind achiziţiile directe, pe anul 2017, apar peste 600 de produse, începând cu „panglicărie, pasmanterie”, „cârpe”, „radiere”, „linguriţe”, „aţe pentru cusut”, „antidiareice” şi terminând cu „produse conexe de exploatare minieră şi în carieră” şi „cherestea”. S-ar spune că e o dovadă a responsabilităţii bugetare. În realitate, e o demonstraţie despre cum pot fi tocaţi mărunt, ca pătrunjelul, în jur de 7 milioane de euro, de la bugetul de stat. Ce controlor de la MAI ar păcătui prin curiozitate şi ar cerceta ce face CS Dinamo cu „buteliile cu aer comprimat pentru scufundări”, cu „lichidul de uz hidraulic” sau cu „articolele pentru camping”?

CS Dinamo plăteşte pentru mingi şi fileuri, plăteşte şi pentru stocarea lor. Doar n-o să le ţină în birouri. Iar facturile se rotunjesc de la an la an, deşi, conform documentelor de pe site-ul oficial, CS Dinamo ar trebui să strângă cureaua. Are datorii de aproape un milion de euro. În acest peisaj financiar al paşilor pierduţi, revine comisarul-şef Cosac. Pentru că poate. Poate să coboare fileul până la minge, când împrejurarea informală i-o cere.

Comentarii (10)Adaugă comentariu

mg (88 comentarii)  •  28 februarie 2018, 12:38

La recenta festivitate de decernare a titlului de cetăţean de onoare al capitalei Simonei Halep, am aflat de la acest comisar (mereu..) "cu mâinile curate" că e intim cu Angela Merkel, care'l întreabă mereu : - ce mai face fătuca aia ? Mare om..

JFM (155 comentarii)  •  28 februarie 2018, 13:32

Dupa ce a organizat tenisul pana a dat in branci vine la Dinamo sa-i decupleze de la aparate... Unii fac legatura intre numarul de tenispene din Top 100 si managerul federatiei in cauza. Gresit ! Toate acele fete daca le intrebi,poate cu o exceptie, vor spune ca doar familia le-a ajutat si ca n-au primit de la smecherii in costum nici macar o gaura de la fileu. Asa si este. Daca familia nu te sustine pana incepi tu sa produci din turneele WTA (daca ajungi acolo) adica daca n-ai 100-200.000 de euro de la inceput (cel putin) te pierzi pe drum oricat talent a-i avea. Adica federatia a lipsit in cariera individuala a acestor fete, ei stiu doar sa le trimita SMS-ul cu eventuala convocare pt Cupa Federatiei. Avea nevoie Dinamo de asa ceva, ACUM ?

vio (3 comentarii)  •  28 februarie 2018, 14:04

In tara asta mai controleaza cineva pe cineva?Nu,toti sunt stat in stat.Asa se vrea!Dar noi cei multi si,s-a dovedit,prosti putem controla pe cineva? Sa nu-mi spuneti ca da,la vot!

DdddM (1 comentarii)  •  28 februarie 2018, 15:13

Bravo Maria Andries , suntem un popor complice nicicum victime, ne meritam soarta, alegeți in continuare ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gaby (4 comentarii)  •  28 februarie 2018, 17:11

Comisarul Cosac l-a timis pe maiorul de 1,5 m, adica pe Marin Stefan -Pitiocu, crescut la Rapid si RATB si sustinut de PSD, ca sa voteze la alegerile de la handbal cu Dedu...ca asa a vrut Cosac

vasco (317 comentarii)  •  28 februarie 2018, 17:45

Daca nu era cosac era altul,daca nu era dragnea era altul...Asia suntem,oriunde te-ai uita.Despre Gica Popescu si prietenul Tudose ce parere aveti?Aud?

Gigi (2 comentarii)  •  28 februarie 2018, 23:45

Întrebarea este de ce a fost data afara D-na Gafencu ???? Eu cred ca așa cum e normal când preiei o funcție și nu una oarecare e bine sa ceri un Audit sa știi de unde pleci Eu cred ca aici e problema ,dar nu înțeleg de ce nu cere presa rezultatele controalelor Care au fost la Dinamo ....toate ziarele au făcut valuri ca au fost controale ca S-au găsit nereguli la club ....de ce nu cer și sa publice rezultatele ?????

Gigi (2 comentarii)  •  28 februarie 2018, 23:53

Acel pitic de 1,50 cu tocuri cu tot a fost și la adunarea generală de la Polo de la Volei de la Baschet ....etc adică se duce unde “vrea mușchiuleții lui “ problema este dacă înțelege ceva pe acolo pe unde se duce pentru ca nu-l baga nimeni in seama

17 Nentori Tirana (393 comentarii)  •  1 martie 2018, 11:35

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tirana (393 comentarii)  •  1 martie 2018, 13:39

Maria, am inregistrat. Deci: „partat, practic, bun“, un slogan al casei moderne - un comentariu favorabil inculpatului, nu este permis, este cenzurat in totalitate, in gazeta sporturilor - cum zicea tonto, „noi avem dreptul la opinie“ aici si acum in 2018 era nostra. Totodata inregistrez pentru posteritate - si cine mai stie pentru ce ? - ca aici si acum, 2018 era noastra, simpla pomenire a anumitor categorii sociale, meserii pline de responsabilitate e cosiderata calomnie. Deci, azi, 2018 era noastra, daca spui militian ori activist, e ca si cum ai injura de mama ! Ori, acelasi militian din 1989 a devenit in 1990 politist, deci reducind absurdul al sefa lor de azi rezulta ca daca doar pronunt Carmen Dan e ca si cum am injurat de mama. Ce sa zica activistii din ONG-urile sorosiste ? Ce v-ati face voi fara ei ? Maria, mai stii ceva in afara sa insulti si sa incriminezi oameni practici si buni, ac baiatu asta, care mai e si concetatean cu tine, vasnic vasluian ? Daca nu am eu o pila, ai putea fi Pom de Craciun in Suedia si ai aduce mari bucurii copilasilor de acolo. Iar eu as fi o turta dulce, cald, frumos, zurgalai, vin fiert cu arome de scortisora, ... uitam de penali, un vis.

Comentează