Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Copiii, la subsol, statuile, la mansardă

În vreme ce juniorii de la CSM caută sală, Primăria Bucureşti dă bani pentru Muzeul Fotbalului

Permalink to Copiii, la subsol, statuile, la mansardă
miercuri, 18 octombrie 2017, 9:58

Florentin Dumitru, fostul stelist, a devenit bugetar. Din februarie până în mai, a lucrat ca administrator al Arenei Naţionale, în cadrul ALPAB. Apoi a fost mutat ca director la Compania Municipală „Sport pentru Toţi” SA. Are un salariu lunar de 3.200 de euro. Cât va câştiga şi un medic specialist, prin 2020, conform Ministerului Muncii.

Milioane pentru sportul de măsuţă
Compania condusă de fostul fotbalist e parte din holdingul înfiinţat de Primăria Capitalei, în primăvară. Cele 22 de societăţi pe acţiuni „prestează servicii şi realizează lucrări de interes public”. „Sport pentru Toţi”, de exemplu, va administra, construi şi dezvolta bazele sportive şi terenurile de sport din Capitală. Şi, se arată în expunerea de motive a PMB, ar trebui să aibă un „impact direct şi pozitiv asupra sportului de masă”.

Pe lângă Florentin Dumitru, din Consiliul de Administraţie fac parte Gabriela Szabo, preşedinte la CSM Bucureşti, un profesor de sport de la Politehnică, un fost deputat, un director de liceu, un director în PMB şi soţia unui ministru din cabinetul Tudose. În total, compania are 115 angajaţi, nu e chiar o masă, cum şi-a propus primarul. Dar încă se roboteşte la consolidarea organigramei, scrie Cotidianul.

Cum câştigul salarial mediu în „Sport pentru Toţi” e de aproximativ 1.000 de euro, rezultă o cheltuială anuală cu salariile de 1,3 milioane de euro. La sfârşitul lui septembrie, notează wall-street.ro, societatea condusă de Florentin Dumitru a cerut de la PMB un împrumut de 1,4 milioane de euro. În nota de fundamentare, compania susţine că vrea să angajeze personal pentru „trei baze sportive pe care urmează să le primească în administrare”. Şi în care ar urma să activeze 750 de copii. Judecând după lista de job-uri – antrenori UEFA, preparatori fizici, medici, psihologi, „responsabil organizare”, „amenajator bază”, centrele se vor ocupa de fotbal juvenil.

Muzeul Facturilor
Din împrumut, un milion de euro va merge la salariile personalului, iar restul de 400.000 de euro – la „achiziţionarea de echipamente”. Nu vă gândiţi la mingi, jaloane şi alte jucării. Marele echipament constă într-un „sistem videoLed”, în valoare de aproximativ 300.000 de euro, „care să aducă un plus de venit în cadrul companiei”. Proiectul a fost supus spre aprobare de primarul Gabriela Firea şi a obţinut votul Consiliului General.

Un consilier liberal, Ciprian Ciucu, susţine că „Sport pentru Toţi” a cerut bani, printre altele, şi pentru un Muzeu Naţional al Fotbalului, care ar costa în jur de 100.000 de euro. Fără îndoială, muzeul va fi dotat şi cu nişte statui, opere de artă, ce n-a văzut comuna din Paris! Nu neapărat statui de fotbalişti. Ci dubluri din depozitele de sculpturi ale Primăriei, care nu mai are unde să le amplaseze, din pricina numărului mare de maşini.

Juniorii pe scara rulantă
În jumătate de an de la înfiinţare, cam asta a făcut Compania „Sport pentru Toţi”. A împrumutat bani publici pentru centre de excelenţă în fotbal şi pentru televizoare. În timpul ăsta, la clubul Primăriei, junioarele de la handbal, urmaşele Cristinei Neagu, se antrenează, în prezent, în subsolul unui mall. S-au antrenat şi în săli de suprafaţă, la Floreasca, la Rapid, la Apollo. Clubul nostru aur poartă, noi umblăm din sector în sector.

Jocurile sunt făcute, financiar vorbind. Guvernul spune că e prea sărac să dea bani pe polivalente ieftine. Finanţează numai stadioane de firmă de casă. PMB dă bani pentru fotbal, televizoare faraonice şi monumente de sticlă, să aibă ce pune pe ele. CSM Bucureşti are 13 milioane de euro buget anual, dar, din motive straniere, nu-şi permite măcar o sală de sport şcolară, din aceea de un milion de euro supralicitaţi, din programul Năstase.

Prin urmare, „impactul direct şi pozitiv” asupra sportului de masă în Bucureşti se simte numai în grila de salarii a SA-ului Primăriei. E spor pentru toţi. În rest, copiii din Capitală trebuie să se descurce cum pot, dacă ţin morţiş să bată mingea. La urma-urmei, pentru aşa ceva, există blocuri.

Comentarii (18)Adaugă comentariu

JFM (155 comentarii)  •  18 octombrie 2017, 12:04

Ma uitam la Parcul Copilului,era acolo o baza sportiva pt copii din cartier.Era functionala,ingrijita,nu era o bijuterie dar puteai sa joci un tenis,fotbal(pe terenul de handbal) fara probleme.Toti adolescentii zonei Domenii acolo veneau...Fara intrare,saritul gardului era proba de incalzire inainte de a ajunge pe vreunul din terenuri.Nui stiu daca pozele pe care le-am vazut acum sunt strict la zi dar parcul acela sportiv e o ruina,balariile acopera tot,a fost furat orice se poate fura,arata ca un teatru de razboi abandonat...Asta langa unul dintre cele mai selecte cartiere ale Capitalei,Domenii-Parcul Copilului,nu vorbim de Ferentari,Rahova etc ...Stiu ar putea fi acolo vb nu doar de dezinteres al autoritatilor ci de un proces de succesiune aparut asa din senin dupa ce 20 de ani nimeni nu l-a revendicat,deci nu are mostenitori pe bune asa ca hai sa inventam cativa sa le preluam drepturile litigioase si sa ridicam un mic cartier rezidential pt ca zona e mai mult decat tentanta,ar putea fi tunul vietii lor.E un scenariu,asa s-a intamplat in prea multe situatii ca sa am indoieli majore ca nu s-ar intampla si acum.Sigur ca in paralel cu asta tunurile trebuie sa fie puse pe DNA ca sa nu mai aiba timp sa-si arunce un ochi eventual si pe aici dar si in alte locuri similare.Cert e ca traim intr-o tara in care totul se prabuseste acolo unde e vorba de banul public,acolo unde Statul e patroon si nimic nu se ridica in loc desi se cheltuiesc anual zeci de miliarde de euro in primarii si in ministerele asazise ale dezvoltarii.

vlad (17 comentarii)  •  18 octombrie 2017, 12:08

Cel mai bine se invata fotbalul jucand peretica... pentru asta ai nevoie doar de un perete de bloc :)))

Carol K (309 comentarii)  •  18 octombrie 2017, 12:20

Daca doamna primar tot arunca asa banii pe salariile astronomice ale unor societati de familie(famiglie) s-ar putea ca la finalul anului sa se termine banii,inclusiv cei din rectificare si sa nu mai ajunga pentru al 13,14 si 15-lea salariu al angajatilor de birou,banii destinati primei de shopping la Paris,Milano si New York pentru directoresele acelor societati chiar si pentru prima de 3 porci promisa Doreilor din subordine,aia cu sapa si lopata care plombeaza gaurile pe timp de ploaie ....Despre asta vorbim aici.Banii s-au topit(1,1 MLD EURO) si nu se vede nimic concret,doar Catedrala MN se mai misca pt ca acolo baga toata lumea bani publici,sa-i ajute Domnul sa fie parlamentari, "alesi ai neamului"(de unde si numele catedralei) la momentul in care vine sa-i salte DNA-ul.Adica sa nu-i mai salte pentru ca au imunitate beton,ei sunt Zei nu-s muritori de rand ca noi toti.

stefan (18 comentarii)  •  18 octombrie 2017, 12:30

... și jurnaliștii gazetei de împachetat pește la sapă, eventual de lemn.

un roman (5 comentarii)  •  18 octombrie 2017, 12:33

In Romania sunt bani pt orice este neimportant si nu este necesar , de la catedrale la muzee , de la statui la exfotbalisti , de la metrese la neveste , dar in nici un caz pt invatamant , sanatate , infrastructura !!!! Pt asta trebuie sa ""multumim"" si celor care voteaza si celor care nu voteaza , facand posibiil ca toti repetentii si incompetentii sa fie "legitimi"si ne scuipe-n fata , crezand ca toti suntem "teleormaneni"!!!!!!!!!!

Carol K (309 comentarii)  •  18 octombrie 2017, 13:05

Daca se ridica un mic cartier de vile(blocuri) pe locul in care a fost Parcul Copilului sa ma anunte si pe mine cineva,am locuit ceva vreme in zona,pe strada Carol Knappe (de aici si acest nick-name).Asta ca sa le dau un raspuns celor care nu stiu de unde vine aceasta "titulatura" banuindu-ma ca sunt vreun agent strain care vrea raul tarisoarei din moment ce critic PSD-ul ! Sa stea linistiti,l-am criticat (sa nu folosesc un cuvant mai dur) si pe Basescu,nu i-am uitat nici pe Crin si pe Tariceanu atunci cand le-a venit vremea...de Iliescu nu mai discutam,mi-a mancat sanatatea.

gilos (98 comentarii)  •  18 octombrie 2017, 13:35

Chiar nimeni nu poate sa o opreasca pe aceasta ahtiata dupa putere si imagine, Firea, sa arunce cu bani unde vor muschii ei si ai clientelei pandeliste-pesediste ? Inteleg ca a pierdut orice urma de bun-simt, dar nu mai exista niciun fel de legi ?

kla2005 (47 comentarii)  •  18 octombrie 2017, 14:00

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mozzie (44 comentarii)  •  18 octombrie 2017, 15:12

Comentati cat mai aveti timp,uite ce v-a pregatit : http://epochtimes-romania.com/news/primarita-firea-isi-face-propria-politie-pe-ciucu-il-ia-cu-fiori-reci---266692

Cosmo (44 comentarii)  •  18 octombrie 2017, 16:31

Și dacă se baga DNA ul peste ei se cheamă că e abuz, nerespectarea votului popular, sistem, binom, elucubrații, medicamente.

Florea (1 comentarii)  •  18 octombrie 2017, 18:07

Avand in vedere prostia care ne caracterizeaza, pe ce pariati ca va fi realeasa Firea?

stelu blues an (8 comentarii)  •  18 octombrie 2017, 18:27

stefan *** nu poti face comentarii.*** scoala si educa ti bunul simt. articuleaza mai mult de trei cuvinte si scrie cu a ta gandire

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

JFM (155 comentarii)  •  18 octombrie 2017, 18:43

Daca iese lumea la vot nu mai pupa ea primarie...Sa nu uitam ca a castigat cu 14% din numarul total de locuitori tocmai pt ca nu s-a iesit la vot,lucru mai rar pt bucuresteni.Au ajuns de rasul tarii cu Firea macar din orgoliu ranit sa iasa la vot.

Sasa (9 comentarii)  •  18 octombrie 2017, 19:05

La asa votanti (plus ne-votanti, caci si neparticiparea la alegeri se pune), asa primar.

JFM (155 comentarii)  •  18 octombrie 2017, 20:45

Zice la in jurnal ca de maine se vor goli puscariile ca nu-s conditii de trai acolo.Vor avea surpriza sa vada ca tocmai acolo sunt,nu afara...In orice caz cu acest prilej se va dubla efectivul galeriilor de fotbal,cam asta e nivelul lor

Dan T (18 comentarii)  •  19 octombrie 2017, 9:40

Mai nou,vor sa iesim la interval si cu un fel de taxa de protectie,pardon, solidaritate. Cica nu le ajung banii sa mai infiinteze si alte societati in PMB ca in astea 22 n-au incaput toate rudele,protejatii,apropiatii si activistii online....Faliglia este foarte mare,se stia de la bun inceput.

Mircea Ionescu (1 comentarii)  •  19 octombrie 2017, 9:55

Din motive ceva mai grele nu te-am mai citit de mult. Nu a fost o surpriza sa regasesc aceeasi fata frumoasa si destepta. Articolele tale, scrise cu talent poznas, ma asigura ca in lumea mitocanilor care ne conduc, nu mi-am pierdut mintile.

Danny B (5 comentarii)  •  19 octombrie 2017, 11:07

Avem democratia ... pardon ... prostia , pe care o meritam . Mereu mi se spune ... sa nu te mai gandesti la trecut ! - la viitor care va fi lapte si miere . Nu tine ! In peste cei 50 de ani de viata am avut prilejul sa cunosc viata asa cum este ea . Ne place in continuare slava , laudele dar defapt nu facem nimic . Construim blocuri si mall-uri dar am uitat de parcuri , terenuri de sport , sali de cultura ... in general tot ce inseamna o viata sanatoasa . Am avut performante , cand aveam centre de juniori , tineret-sperante ... acum avem promisiuni defapt multe minciuni , evaziuni pe care nu le starpeste nimeni dar avem mereu zi de zi CATENA care ne indoapa cu medicamente . Stie acel fost fotbalist ca sunt in tara asta oameni care au muncit o viata intreaga si au o *** *** ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează