Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Craiova, între comedie şi amnezie

În mare formă creatoare la tribunal, Sandu şi Dragomir au dat copios vina pe subalterni şi pe versurile de la imn pentru dezafilierea Craiovei

Permalink to Craiova, între comedie şi amnezie
joi, 27 aprilie 2017, 12:19

După ce-au epuizat motivele de amânare, inculpaţii din Dosarul Dezafilierii Craiovei au trecut la planul B: circul. Eschiva lor predilectă. La termenul din ianuarie, Mircea Sandu şi Adrian Mititelu s-au înjurat, respectiv insultat. Gigi Becali, martor dezinhibat, şi-a împărtăşit judecăţile legate de reclamant. Patronul Universităţii nu-i dădea jucători, „vrea să se bată cu mine”. „Nu vede cum îl cheamă? Mititelu”. Just. Dacă-l chema Cercel sau De la Afumaţi, stăteau de vorbă ca de la egal la egal.

Gluma şterge urma
Clubul lui încă nu-şi schimbase numele, Becali avea încă nevoie de LPF şi FRF. Aşa că a bagatelizat speţa. A mutat discuţia în câmp onomastic, a arat şi a semănat câteva miştouri. La final, nu se mai vedea nici urmă de Universitatea.

Pe măsură ce procesul înaintează, inculpaţii şi pledanţii lor devin tot mai glumeţi. Semn clar că iau în serios Justiţia. Altfel, nu s-ar strădui atât să împingă în derizoriu şi veselie nebuloasă obiectul dosarului. În Dosarul Sediul Ligii, Dumitru Dragomir a mers silenţios la tribunal. N-avea motiv de recital. De caz se ocupa judecătoarea Geanina Terceanu, recent condamnată pentru luare de mită.

Ei bine, de data asta, la termenul al 12-lea al Dezafilierii, fostul şef al LPF a dat totul la audiere. Puţin mai avea şi dezvăluia că l-au răpit extratereştrii pe 8 şi 20 iulie 2011, direct din Comitetul Executiv. Dragomir a amintit că Mititelu e judecat pentru evaziune fiscală. Dacă păgubitul are probleme cu legea, ce rost mai are să-i faci dreptate?

Pe firul poveştii s-a inserat şi ANAF, „ne acuzau că am fost complici cu Mititelu”, l-ar fi ajutat să ascundă banii din drepturile TV. Noroc că FRF a emis „un certificat de licenţiere fals”. Altfel, Liga ar fi căzut ca fraiera în ghearele Fiscului.

Conspiraţii fără număr, fără număr…
Plastografii, excursii cu duba, ce urma? Amnezii. Dragomir nu-şi aminteşte Comitetele de Urgenţă. Apoi contradicţii: deşi-i dădea acte false, fostul şef al Ligii spune că are încredere în Mircea Sandu „ca jurist”. În finalul apoteotic, Dragomir s-a recomandat drept victimă politică: „Tot scandalul cu Mititelu se trage de la inaugurarea Arenei Naţionale”. Marcel Pavel n-a cântat „strofa cu Traian” din imn. S-a oprit la prima, cu „Barbarii-mi poartă pică…”. Iar premierul Boc a primit invitaţia îndoită pe ora meciului, deci a ajuns târziu cu ţigările la stadion. Se strângeau deja plicurile.

„Atunci m-a sunat Traian Băsescu, preşedintele”, a precizat Dragomir. Nu cumva să credem că l-a sunat spaniolul, Marcus Ulpius. „M-a avertizat şi mi-a zis să îmi iau avocat bun, că voi fi terminat, că voi fi trimis în judecată”. Nu neapărat în ordinea asta. Ne putem doar imagina ce-a fost la gura celorlalţi ofensaţi, a lui Mihai, Ştefan şi a oficialilor de la Corvinul, ce i-or fi spus să-şi ia, când l-au sunat, la rândul lor, pe Dragomir!

Procurorii sunt de vină
Dragomir îi pârăşte pe procurori la judecători. DNA-ul judecat pentru stresul provocat! Dosar instrumentat politic, ăsta nu e tocmai un argument al inocenţei, dar punctează la impresia ambiguă. S-au dus vremurile când inculpaţii ţineau să demonstreze că sunt nevinovaţi. Acum important e să arăţi că ai fost „lucrat”.

Din mărturiile lui Dragomir şi Mircea Sandu, audiat şi el ieri, reiese că procurorii erau chitiţi pe şefii Ligii şi Federaţiei. Ca dovadă, i-au neglijat pe adevăraţii capi ai răutăţilor, Adrian Stângaciu, juristul FRF, şi Viorel Duru, Moş Crăciunul licenţierii. Până la ultimul termen, nu-i exclus să aflăm mai multe şi despre atribuţiile plenipotenţiare ale şoferului lui Dragomir: el l-a dus cu maşina la sediul FRF. Sau despre rolul volatil al perfidului minibar în dezafiliere.

Actualul şef al inculpatei FRF n-a venit la tribunal la niciunul din termene. Nu ştie ce pierde, în afara celor 250 de milioane de euro. Pierde şansa recunoaşterii depline în instanţă.

Comentarii (27)Adaugă comentariu

Carol K (309 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 12:44

E firesc sa se intample asa din moment ce numerele 2 si 3 in Stat joaca in acelasi film iar televiziunile penalilor,finantate de penali pentru penali toaca marunt acelasi DNA din zori pana in Revizia Tehnica de la 3 dimineata.Hai sa acuzam DNA-ul si sa pozam in victime macar opinia publica slaba de inger sa o impresionam.

Dani_cel_oltean (5 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 13:08

Haz de necaz... bun articolul!

traian (5 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 13:20

Bun articolul. Doar o mențiune : fostul șef Lpf spunea ca el dorea sa l dezafilieze doar pe Mititelu! ? Ce mai contează ca în războiul lui a distrus una din cele mai iubite echipe? Ca a răpit susținătorilor dragostea lor, era ceva ce nu puteam crede ca se poate întâmpla în Romania de azi, in modul cel mai "comunist" posibil.

Bârgaoanu Dragoş (20 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 13:27

Bun articol!Subiectul şi inculpații tratați fix cum merită!Cu ironie fină, presărată cu enumerare de fapte(penale!).Felicitări! P.S Acum, sper să nu apară nea Nelu Ioanițoaia cu d'alea "călduțe" pt.Naşu Sandu şi Milițică Dragomir!

ionut (1 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 13:40

Bravo, maria, succes, mititelu! Iar pe *** il pot lua cu licenta fcm primita ca si sectia de fotbal a lui as sannicolau mare, cu bautele necesare la hotelul puscariasului terbea!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gambeta (5 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 14:07

Bravo, Carol K! Esti singurul extraterestru care si-a dat seama ca tot circul asta este din cauza antenelor. Da', eu cred ca, daca te mai gandesti un pic, nu foarte mult, iti vei aduce aminte ca, totusi, Ceausescu e de vina ca a fost dezafiliata Craiova ILEGAL. Nu?!?

nicolas (1 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 14:47

E incredibil ceea ce faceti domnisoara sau doamna.Nici un cuvintel despre *victima* Adrian Mititelu principalul vinovat al disparitiei U CRAIOVA.O sa va zic eu cateva cuvinte: acest om a distrus un brand, o legenda, a stat la masa cu acesti indivizi cu, care azi se judeca,a baut cu ei,a mancat cu ei,s au pupat s au injurat,s au ajutat reciproc s au inselat reciproc,a acceptat sa participe in competitiile organizate de ei si sa respecte acele regulamente facute de ei chiar daca stia cum spune el ca acestia se considerau mai presus de lege.Ce a facut domnul Mititelu ,in urma unui management dezastruos,a retrogradat echipa noastra iubita,nemaiavand nici o sursa de finantare si mintind si inseland pe toata lumea(jucatori,antrenori,patroni de restaurante,hoteluri,statul,primari,oameni politici,componentii Craiova Maxima,etc).Ce vruiam sa va zic ca omul este la fel ca cei cu care se judeca acum,chiar mai pervers ca ei in nici un caz o victima.Sa va aduc aminte despre competentele sale manageriale cat a detinut UCRAIOVA:2 retrogradari,insolventa,mutarea echipei la Severin zicand ca orasul Craiova nu merita o echipa si ca STIINTA este doar a lui si a familiei lui pana va muri,....ar mai fi multe de zis,in fine concluzia Acest personaj a distrus un brand(acum e la moda),este din acelasi aluat ca si ceilalti care au condus la distrugerea fotbalului romanesc iar dvs nu spuneti nimic despre aceste lucruri din contra argumentati ca ar trebui sa primeasca vreo 250 mil de euro ca a suferit pre mult(in opinia mea excluderea a fost abuziva dar de aici pana la 250 mil e cale lunga,oricum el era in agonie si probabil ca intra in faliment oricum).Asa ca fiti mai obiectiva ,mai realista,mai de partea fotbalului ca despre asta e vorba ,Mititelu a facut mult rau fotbalului craiovean,cat despre sintagma om de afaceri intresati va ce afaceri are sau a avut domnul Mititelu .....

alex (5 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 15:32

Sa-i lasam pe infractorii de mai sus, sunt alti infractori morali care ne ocupa week-end-ul. Domnul Gigi i-a dat-o calda lui Sumudica, adica sa o lase mai moale ca poate fi antrenorul FCSB, iar Sumudica a inteles. Dar mai e un meci al FCSB, cu Craiova, deci urmeaza afirmarea unui altui interes al lui Becali pentru Screciu sau Ivan, e sigur asta.

vlad (1 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 15:51

articol slab si partinitor.

vlad (18 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 15:51

articol slab si partinitor.

Carol K (309 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 16:54

@Gambeta...Pfff,e greu sa-ti explic doar tie dar hai sa mai incerc o data.N-am spus cine e de vina de dezafiliere pentru ca instanta nu a dat o sentinta finala, am remarcat doar ce metoda,ce tactica foloseste Dragomir,cine o mai practica si unde anume....Lucrez cu materialul clientului,da bine sa te victimizezi...nu ca doar da bine,castigi PUTEREA politica in felul asta,esti un erou daca te vede "poporul care este" ca ai ciordit si acum o armata de avocati,jurnalisti si alti politicieni asta fac 24/7 ...inceraca sa te salveze victimizandu-te....Asta e una la mana...Doi,care e situatia Craiovei.Eu stiu una si buna.Pana sa vina Olguta,PSD cu seful de atunci Ponta acest club avea un nume si o traditie si se numea Universitatea Craiova.Punct....Au venit cei enuntati mai sus si cu *** din zona cu un finantator scos din palarie de primarita si cu cei doi inculpati din articol au facut o scamatorie,au inventat o clona,le-au lipit-o oltenilor pe frunte iar unuii au acceptat-o.Dupa aia totul a curs in favoarea clonei si iar adevarata Universitatea a ajuns Cenusareasa,nu s-au lasat pana nu au scos-o din decor,din arhive,din inimile suporterilor creduli... Asta s-a intamplat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius (2 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 18:08

Craiova intre comedie si amnezie, gazeta sporturilor intre penibil si ridicol.

Iulian (2 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 18:27

Nicolas, nu conteaza ce a facut mititelu in acest proces. Conteaza ce i s-a facut. Nici adresele FRF catre el nu influenteaza asta.(putea sa dea in judecata si are demonstrat orivum ca nu a facut_o.) stiu ca in ziua dezafilierii a dat scrisoare deschisa ca nu a dat in judecata. Doamna are dreptte. Si clauzele: platim impozite deci trebuie sa fim respectati de institutii si sa ne asigure mediul de supravietuire si dezvoltare. Nu sa scoatem noi puscociul. Tu de ce platesti impozite?! Sa vina sandu *** si appi sa iti dea o ciocolata!?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Iulian (2 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 18:32

Daca nu ii da justitia clauzele cred ca i le da poporul roman ca va merge mai departe. Oricum poate scoate mai mult decat clauze si cred ca o va facce!!!

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 20:53

...mititelu este un excroc...echipa lui a fost dezafiliata legal ...dar judecatoarele sunt proaste ...nu inteleg nimic din fotbal ...

Silviu (1 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 21:27

OARE DE CE UITA UNII ?!? Pai ... Mititelu a incropit o echipa (a lui!!) pentru a continua traditia Stiintei ... cand am fost "netoitizati", nici o "glorie" sau Primarie, sau alti patroni din Craiova n-au ajutat cu nimic, ba din contra... Si am continuat sa iubim aceasta echipa... Primaria si cativa "oameni de bine" au sabotat echipa, Mititelu a incercat sa mute echipa din oras ... provizoriu ... Toti se fac ca ploua cand le amintesti ca nu au fost vanduti jucatori "granzilor", spre a face performanta! Si nu in ultimul rand, lui Mititelu i-a fost refuzata posibilitatea de a-si vinde terenurile din Craiova, spre a mentine echipa! Si mai e ceva ... omul pe care multi il blameaza, a modernizat baza sportiva ... si tot dansul a vrut campionat de "sperante", spre a creste alte valori!! (unde era fotbalul romanesc daca nu era distrusa Stiinta...). Si, ca in cazul lui Sadam (arme chimice, nu?), Mititelu s-a facut "vinovat" ca a dat in judecata Federatia lu' Peste ... Si cum eu nu uit, va amintesc ca STIINTEI NU I S-A DAT DREPTUL LA APARARE in acea "sedinta" ... poate Justitia Romana NU trebuia sa dea drept la aparare inculpatilor din acest proces ... Si ultima chestie ... Parca Stiinta, ca membru fondator al Ligii, nu putea fi nici macar suspendata, dara-mi-te exclusa ... Gresesc? Concluzie ... cel care s-a opus mafiei becalo-federative si trantirii de meciuri in favoarea caselor de pariuri VA TRIUMFA ... sunt curios ce vor mai comenta atunci "clonistii" ... Ma bucur sa stiu ca vom avea (prima echipa din Romania!) un Stadion superb IN PROPRIETATE! Si ne vom putea permite super-jucatori din alte campionate ... Felicitari MARIA ANDRIES! Numai si pentru acest articol si meriti pe viata un loc in lojele VIP ale noului "Oblemenco" ... STI-IN-TA !!! STI-IN-TA !!! STI-IN-TA !!!

nica fara frica ! (18 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 23:32

decat sa-l mai vad pe mititelu implicat in fotbalul romanesc prefer sa se.....desfiinteze fotbalul si toate echipele de fotbal din Romania !!!!

Doru (30 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 23:39

Dacă Mititelu câștiga procesele și ii baga la închisoare pe Dragomir și Sandu înseamnă că mai există dreptate....nu țin cu Mititelu , țin cu dreptatea.....s-a văzut de atunci ca dezafilierea este abuziva și bravo lui ca a avut puterea sa lupte....Sandu și Dragomir au crezut că-și pot permite orice în fotbal. Timp de 25 de ani , n-au făcut nimic altceva decât sa se imbogateasca, fotbalul pe care l-au păstorit mai are un pic și se desființează.

Daniel (40 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 0:32

Fata, tu crezi ca te pricepi la toate, ii ironizezi pe toti si in realitate esti mereu pe linga subiect. Pe alocuri chiar penibila.

Voinea Narcis (1 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 9:32

Suporter esti cand mergi pe Oblemenco si cu Dinamo si cu Motru pe ceata in liga a II-a. Si cu CSU cand s-a vazut opinia majoritatii. Mititelu a mers din greseala in greseala, de fapt din gafa-n gafa influentat de ,,consilieri". Multi dintre ei fosti jucatori ai Maximei aflati azi de partea cealalalta a baricadei. Dar ce s-a intamplat dupa tine de domeniul SF. Va mai amintiti ca organul numit Curtea de Conturi nu avea acces la Liga si FRF? Eu unul presimt ca noul stadion se va inaugura pentru alta echipa..... P.S. Extraordinar limbajul articolului !

mg (87 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 10:48

Dezafilierea Universităţii Craiova e cea mai mare prostie, comisă din vanitate şi interese meschine, în fotbalul românesc. Cei vinovaţi să plătească exemplar, pentru ca nimeni să nu mai îndrăzească vreodată aşa ceva.

Talpy (1 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 14:46

Etnobotanistilor, nu va mai puneți în locul judecătorilor, voi cu 3 clase nu puteți înțelege un proces de o asemenea amploare. Articolul este foarte bun!

Chuck (1 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 21:15

Terminați-vă ma! S-a vrut șmecheria anului cu dezafilierea Au vrut toți sa tragă niște bani și au gândit-o p-asta. Dragomir,Sandu,Mititelu vor face pușcărie.O sa vomite băieții tot,mai așteptați puțin

Fiutu (18 comentarii)  •  29 aprilie 2017, 9:59

Pe terbea l-a luat dracul in elicopter, ala de la arbitri e condamnat, in lista cu astia sunt 3 actuali sau fosti puscariasi, ceilalti fiind terbea si dragomir. Ca idee despre ce suboameni vorbim

petrica (1 comentarii)  •  29 aprilie 2017, 12:49

Re feritor articol -demn de toata lauda. Ceea ce s-a intamplat este strigator la cer -nu conteaza ca si Mititelu a gresit, nu a stiut sa tina echipa, dar a folosit banii familiei, ai copilului sau. Cati dinte cei care acum sunt si sug de la CSU l-au ajutat(stii ce zic Cristescule)? CONSIDER CA ACEASTA DECAPITARE trebuie sa fie transat de Justitie(si sunt convins ca asa va fi) Dragomir si Sandu sa mearga acolo la "Brutarie". Nu poti intr-o tara NORMALA sa decizi dezafiliere si s-o supui aprobarii peste 1 an!!!!!!!!!! Judecatorii au apreciat pe acte-bravo lor-cauzele de reziliere+sechestrul ANAF jucatorii neputand fi "valorificati" altfel de Becalioti. Sa va mai aduc aminte: nu a vandut jucatori desi putea lua bani buni pe ei-a gresit Mititelu e si asta un adevar - dar tot adevarat este CA A FOST JEGMANIT. Decat cu o echipa pesdista peste noapte infiintata -mai bine cu Mititelu- adevarata STIINTA. Hai DNA, Hai COMPLETUL DE JUDECATA, Hai Mititelule!

Malin (1 comentarii)  •  30 aprilie 2017, 4:01

Vă salut, și ca să șutez direct la poartă : presa, televiziunea și tot ce mai există pentru informarea în masă a acordat spații minuscule pentru acest subiect și atunci cu o jumătate de gură. Domnilor, doamnelor eu #rezist în nebunia mea de a crede în dreptate. Nu mă interesează numele, vreau să știu că un contract, fie el și cu diavolul, este respectat, că există lege și se aplică. Nu doresc ca la noi, majoritatea celor care au curajul să spună ceva, să fie literă de lege. Dacă mâine o să fie în stradă 1 000 000 de oameni care o să ceara capul lui X pe tavă, asta nu înseamnă că este și corect/legal. La bună vedere

nausea (6 comentarii)  •  19 mai 2017, 13:42

Excelent articol Maria, felicitari!

Comentează