Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Momentul zero al ţării

Cum va arăta România în regimul Dragnea-Grindeanu? Ca fotbalul pe timp de Cooperativă: ros până la os de blaturi, dar fără blatişti

Permalink to Momentul zero al ţării
vineri, 3 februarie 2017, 9:28

Liviu Dragnea manipulează când afirmă că suntem în februarie 2017. De câteva săptămâni, suntem iar în 30 octombrie 2015. Din această dată nu putem ieşi, cum ar opina Farfuridi.
Ne-au prins la înghesuială, adunaţi pe un teritoriu delimitat de graniţe stabile. Noi credeam că ne trăim viaţa, mergem la muncă, la vot, la concerte şi când colo, Guvernarea Grindeanu tocmai instalează artificiile. Nu suntem doar câteva sute, suntem ceva mai mulţi. Vor avea serios de muncă, până se acoperă complet cu hârtii curat constituţionale, coane Chirică.

Strada vuieşte de proteste. Premierul anunţă programul pentru carnea de porc şi produsele derivate, porcăriile, care golesc brutăriile. De ce porc? Pentru orice eventualitate. Vorba unui profesor de filosofie la Agronomie: „Poate că totul se petrece într-o vacă”. Să nu excludem nicio variantă. Mai ales acum, că se poartă conspiraţiile.

Executivul piroman
Cu vocaţia lui măcelărească, Guvernul Grindeanu a făcut totul, astfel încât pentru tragedia de la „Colectiv” să nu plătească nimeni. Le-a venit târziu ideea. Altfel, aveau grijă, încă de pe atunci, să dea o ordonanţă prin care să toarne şi nişte benzină. Apoi să baricadeze uşa clubului cu „altă întrebare”. Nu-i costa nimic. 64 de vieţi? O minoritate absolută în comparaţie cu interesele celor cocoţaţi pe spinarea majorităţii.

Ieri a fost 30 octombrie, azi e 30 octombrie, mâine 30 octombrie 2015. Momentul zero al democraţiei. Nu trebuie să mai moară nimeni pentru ca în centrul atenţiei statului să stea cetăţeanul, nu şoriciul. Şi nu e nevoie de mari exerciţii de imaginaţie să ştim ce ne-aşteaptă. E suficient să ne amintim ce-a însemnat un moment ca ăsta pentru fotbal. Momentul când cineva spune: „Se strânge laţul!”.

Spre nivelul Albaniei
Şansa campionatului nostru a fost că laţul s-a strâns. Ghinionul, că s-a strâns prea târziu. Ceasurile, vorba lui nenea Trahanache, erau deja înaintate, când Cooperativa a fost obligată să frâneze. Dacă ar fi continuat să jongleze nestingherită cu reciprocităţile, golea şi stadioanele, şi vestiarele.

Dacă patronii de cluburi şi-ar fi fraudat fără oprelişti echipele, dacă valizele ar fi cumpărat titluri, dacă basoreliefurile şi şampaniile ar fi plătit penalty-uri, nu mai aveam nici bruma de competiţie pe care-o avem astăzi. Fotbalul era deturnat dinspre rostul şi publicul lui spre interesele şi distracţia baronilor locali şi centrali, agonisitorii urmaşi ai secretarilor PCR de pe vremuri.

Corupţia nu ia prizonieri. Corupţia ucide. Distruge tot ce atinge. Fotbalul nostru n-a sărăcit şi nu s-a pipernicit întâmplător. 24 de ani de abuzuri şi legea bunului plac federal l-au împins acolo unde zace, sărman guraliv, şi azi. Dacă ne întrebăm unde ajunge România fără Justiţie avem răspunsul la îndemână. Unde-a ajuns şi naţionala: să spere la un egal cu albanezii.

Să tremure la meciurile cu Kazahstanul şi să se resemneze înainte de-a începe preliminariile. După 24 de ani de batjocură, ai nevoie de cel puţin alţi 24 de ani să ieşi la lumină şi la un liman.

Drumurile ni se deschid
După câteva săptămâni de Guvern Grindeanu, revenirea se anunţă deja îndelungată şi trudnică. Ne va trebui toată determinarea să ne recăpătăm încrederea în aleşii poporului. Vom tresări noaptea, de la un singur coşmar colectiv, ăla cu ordonanţe.

Dar, fără îndoială, ăsta e momentul de „laţul sau nimic”. Când se despică drumul şi fie garăm ţara în faliment, lângă Rapidul prăduit de Copos, fie o punem pe şine şi, cu puţin efort, pe autostrăzi.
Dacă, ţinând conferinţe despre mezeluri, guvernanţii speră să ne plictisim şi să obosim, n-au nimerit-o. N-avem cum să obosim. Suntem zi de zi în 30 octombrie 2015. În fiecare dimineaţă, ne trezim la fel de proaspeţi, dornici de viaţă, cu mintea limpede şi ne hotărâm soarta. Mergem la muncă, la vot, la concerte.

Comentarii (31)Adaugă comentariu

E.L.Ionescu (2 comentarii)  •  3 februarie 2017, 10:32

As cumpara cu mare placere o carte cu articolele semnate de Maria Andries: isi transcend timpul :)

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  3 februarie 2017, 10:38

@Pawn ------------------------------- OK, Maria e cu noi ! DrAgnea e cu voi ? --------------------------------------------------------------------------------- Doar 20 de ani a dat in Judetul Lui toate contractele posibile firmelor Lui, ale prietenilor Sai si a celor care-l ajutau sa urce pe scara partidului. Nu te intreb de scoli, spitale, drumuri, locuri de munca si alte lucruri complicate pentru care a tocat miliarde ale Statului si ale U E, te intreb simplu de … Bude: de ce 60% dintre teleormaneni ies pe frig afara sa-si faca nevoile ? DrAgnea in schimb are, chiar si in Teleorman, nu numai in tarile calde, proprietati si avere, EL face parte din cei 1% de care vorbesti !!! Tele-ormanul nu are nici macar o singura librarie ! OK, iesim si noi in frig caci ne-am saturat de hoti, ne facem si noi nevoile in fata guvernului. Te mai intreb: cu ce te incalzeste pe tine schimbarea codului penal, gratierea, eventual amnistia si punerea pe minute a DNA ? Cum justifici tu felul in care a fost data Ordonanta ? OK, PCR a cistigat alegerile, desi nu stia nimeni ce secretare, soferi, prieteni, rude si curbe batrine vor fi numiti ministrii sub Secretarul General al PCR. OK, doctorul Iordache a fost numit Ministrul Justitiei, secretara Lui din Teleorman a fost numita Ministru al Internelor. OK, dar Iordache nu are dreptul sa dea legi de unul singur si exact cind vrea el !!! Faptul ca la fel au mai procedat si altii, faptul ca Lia Olguta – minc... - a recunoscut ca in Guvern nu se voteaza, faptul ca DrAgnea si Grindeanu nu cunosteau nici ei continutul Ordonantei de Urgenta cu 24 de ore inainte de a fi data, ultimul nu o conostea nici ieri, faptul ca nu stiau ca e pe ordinea de zi, faptul ca doamna Dan – o fi fost in zilele ei bune o dragutica si DrAgnea cu gusturi bune dar azi e sefa MI – si-a inchis telefoanele pentru 48 de ore, este cu totul alta treaba: astea sint AUTODENUNTURI !!! Uite unde s-a ajuns, din cauza unui prost – o zic caci ar fi singura lui cale de aparare, sa sustina ca e prost – si IRESPONSABIL ca Iordache: Romania poate intra in criza. Draga Pawn, asta este „Inalta Tradare“, asa un „prost“ ori Hot este un pericol pentru Securitatea Nationala. OK, un pericol este si Basescu, dar asta este iar alta treaba. ---------------------------------------- PS Dar cu DIGI ce ai tata ? Vorbim azi de DIGI ? Ai tu DIGI ? Daca romanii platesc mai mult pe ceapa si patrunjel decit europenii cit crezi tu ca ar plati romanii doar pentru abonament de telefonie mobila si internet … fara DIGI ? Iti spun eu: peste 39 de euroi lunar ! Ori crezi ca cei „sub 1%“ s-ar jena sa profite de prostime, sa profite de faptul ca … va trebuie ? - mai mult decit bude in casa.

aldo_m (63 comentarii)  •  3 februarie 2017, 11:14

eu din ordonanta am inteles ca pot fura 2miliarde si nu patesc nimic , totusi de unde sa fure omul de rand 2 miliarde apoi am realizat ca aceasta ordonanta e dat pt primari ,primari care oricum sant oameni de onoare si cinstiti ,eu sant de parere ca toti primarii fura dar numai pe unii ai inhata dna ,timp de 10 ani s-a spus ca basescu si udrea sant dusmanii poporului acum unele televiziuni ne spun ca neamtul e dusmanul tarii ,tare rau imi pare ca presedintele nu=l lasa pe liviu si psd sa le dea pomana electorala

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  3 februarie 2017, 13:44

Liviu Dragnea nu face decat sa respecte procedurile: intai da o suta in plus la salariu, apoi… stiti si voi 🙂

mg (87 comentarii)  •  3 februarie 2017, 11:27

..autostrăzi zici ? Mi-e dor de şova şi de master-planurile lui fantasmagorice.. Asta mi-a aduce'aminte şi de zâmbetul larg(în buna tradiţie iliesciană) a lui Ponta. Chiar, dacă ieşea preşedinte ? "Laţul" slăbiciunilor ar fi fost perfect : Ponta-Dragnea-Tăriceanu-Ciorbea-Grindeanu(- Valer Dorneanu de la CCR..) A tunat şi i-a adunat(nu că n-ar avea de unde, din păcate..) Singurul protestatar din Vaslui (mai)dă cumva meditaţii la matematică ? :)

Carol K (309 comentarii)  •  3 februarie 2017, 11:40

PSD ne-a adus in situatia de a ne compromite din nou in fata Europei de data asta chiar sa devenim o republica bananiera in opinia liderilor acestor tari dar si a opiniei publice din tarile respectiver,iar vom merge stampilati pe frunte prin tarile batranului continent.Nu stiu de ce meritam noi soarta asta doar pentru ca unii odata ajunsi la Putere si stapani pe multe institutii incearca sa le foloseasca in interesul lor marunt,meschin.Toate tarile civilizate,democratiile consolidate nu accepta asa ceva,au si ei partide,familii politice de stanga sau de dreapta,au si acolo divergente pe care le supun discutiei dar exista anumite puncte asupra carora toti cad absolut de acord.... terorismul,crima organizata,CORUPTIA institutionalizata nu pot fi acceptate,legalizate,tolerate sub nici o forma de catre nimeni ! Ati vazut si in fotbal,te-au prins te-au ars imediat pe tine si pe toti cei din jurul tau indiferent cum te cheama si ce functie ocupi.Legea este una pentru toti,bunul simt este deasupra oricaror porniri,reflexe dictatoriale.

doar_gura_e_ de_voi (12 comentarii)  •  3 februarie 2017, 14:54

prietene, crezi ca sunteti asa breji, voi mancatorii de principii? hai sa va vedem cat sunteti de curajosi. pun pariu ca va opriti inainte sa iesiti cu tot cu juma de milion si cu aia din spatele vostru. de fapt nu pun pariu, sunt convins de asta. iti propun urmatorul exercitiu de imaginatie: sa zicem ca iese cum vreti voi, il umfla DNA maine pe dragnea si n primavara avem anticipate. sa zicem ca puneti psd ul cu spatele la zid si cu pusca la cap. mungiu pippidi are dreptate, scapi de dragnea, dai peste codrin stefanescu. un jihadist nu poate declansa decat jiahdul. in definitiv, psd ul e ca un om care nu mai are ce pierde. pt. fiecare fâs al pnl din campanie, psd ul vine cu cate o nucleara. pnl vine cu dragnea coruptul. zau? codrin o sa va intrebe de prietenii drujbasi din austria ai dl. iohanis care rad muntii. s ar putea sa va intrebe si de italienii aia care ne construiesc cele mai scumpe si cele mai proaste autostrazi, cu multi prieteni la brucsel. o dati cu coruptia din sanatate si cat de incompetent e statul? codrin o sa vorbeasca de ind pharma si coruptia din sanatate. pnl ii da cu munca si investitorii straini. parca o vad pe olguta cum o sa ne spuna ca un roman din ue castiga mai putin ca un chinez. va fi ca in casino cu robert deniro si joe pesci, pnl da o palma, psd da o bata in cap, pnl vine cu un cutit, psd va trage cu mitraliera. s o rezumam: e invers ca in anii 90. psd ul e praf, baronii sunt de decor, nu mai au firme, utilitatile la sedii si le platesc din salariile membrilor, iar dna ul le face dosare pe banda si daca trec pe rosu. pnl ul e mult, mult mai vulnerabil. e conexat la marea corputie corporatista, e total dependent de relatii, de salariul minim cat mai minim, de profituri si de evaziunea multinationalelor, de banksterii, e profund dependent de liniste, de cat mai multa liniste. poate va iese, poate il ia dna ul si pe dragnea, poate vine codrin. hai frumosilor ca se poate, un pic de curaj, numai un strop si l facem cu 70% pe psd. atunci sa va vedem. va tine?

daniel (40 comentarii)  •  3 februarie 2017, 15:08

am inteles ca simona halep s-a retras de la turneul de tenis de la skt petersburg, ca sa participe la protestele din tara..cica la sugestia lui KW Iohannis...altfel, juca, batea tot si lua trofeul!

Anonim (109 comentarii)  •  3 februarie 2017, 15:09

Maria, nu-i mai putin adevarat si ca puterea corupe! Nu-i o simpla butada, ci o trista realitate. Deci aproape toti care au avut putere in cei 27 ani au fost sau sunt corupti, mai ales cei de pe timpul "domniei" matrozului (unii sunt si acum prin functii inalte si nu mai putin corupti, ca sunt prin Parlamentul European sau prin alte parti)). Si da, coruptia ucide, cum parafrazezi si in acest material. A.

Kris (45 comentarii)  •  3 februarie 2017, 15:39

Acuzatii nedovedite.Asa ati facut cu primarul Bacaului Sechelariu.Stiti ca a citigat toate procesele postmortem?De ce nu intelegeti ca sa ajuns aici pentru ca foarte multi procurori fac abuzuri ? Chiar asa arata unele condamnari,la comanda!!!Toate acestea au decredibilizat si o va decredibiliza Justitia in continuare.Sint perfect deacord ca sa se mearga la puscarie,dar cu dovezi clare,nu cu ,,suspiciuni rezonabile".Sper sa nu vezi cum cineva apropiat sa fie arestat degeaba si sa-i vezi copii cum ramin distrusi acasa.Nu vreau sa par tolerant cu hotia si coruptia ca nu sint,dar trebuie si procurorii sa fie mai responsabili.Vedeti si cazurile Diaconu,Orban,care au fost efectiv abuzati fara dovada,cel putin Mircea Diaconu a fost chinuit patru ani,la Orban sa terminat din fericire dupa un an.Stiti ca pentru acest abuz in serviciu se poate plati si din privat?De asta trebuie extreme de bine definit.

Anonim (109 comentarii)  •  3 februarie 2017, 16:32

Erata:" ... aproape toti CEI care...". a.

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  3 februarie 2017, 16:54

@Carol K ------------------------------------------------------------ Subsciu, ciuma rosie este vinovata de tot ce i s-a intimplat Romaniei, ciuma rosie e vinovata pentru tot ce li s-a intimplat germanilor din est, ciuma rosie e responsabila pentru ca in acelasi Berlin, doar despartit de un zid de catre Stalin a crescut Progresul in West si Putin In Est, dar nu e azi folositor s-o spunem. --------------------------------------------------------------- Nu chiar toti PSD-istii sint paccienti ai sectiilor dermato-venerice !!! ---------------------------------------------------------------- Vezi doar Primarul celui mai mare oras moldovean ! Apoi mai e si ALDE, scuze tata Karol K, dar Alde astia multi nu mai incape sub Clopotul lui Gauss, matematica poate intelege pitipoancele care au votat cu doua prune si o streasina de m-uci caci nu difera mult de ce ascund ele intim, dar nu le poate gasi pe cele care au votat un Buloi cu papion ! Egal, nu asta e tema, nu psd, nu alde, nu Johannis – caci unii binevoitori pot spune ca Petre Roman e in PNL, iar Base e in alt rahat si mai mare -, tema este ca un IRESPONSABIL ca Iordache asta, bigudiul asta – care, atentie, inca umbla liber !!!!!!! - atenteaza la secutitatea Romaniei ! Un prost, pe cuvintul meu daca eu nu-l cred prost de bubuie, pe cuvint daca nu-l cred pe Grindeanu cind spune ca nu are nici azi habar de textul ordonantei si de consecinte, pe cuvintul meu daca eu cred ca secretara de scoala generala din Teleorman, fosta frumoasa a lui DrAgnea , care e frumoasa si azi, are cel mai mic lucru comun cu Ministerul de Interne !!! Dar daca prostul asta – doar spre bine lui si a familiei lui ii spun prost – n-o sa fie arestat pentru Inalta Tradare inca din acesta saptamina, atunci alte Organe ale Statului se pot face, la fel, raspunzatoare de Inalta Tradare !!!! Caci, indiferent de cine are dreptate, ar putea sa moara sute de oameni, ar putea pleca investitori importanti, Leul ar putea ajunge Cent, Romania parasita nu numai de romani ci si de parteneri straini, iar in acest caz nu mai exista cale de intoarcere. E gata. Кончик Film.

sile (27 comentarii)  •  3 februarie 2017, 16:56

Zic ca-i bine cu binomul, sa ne conduca securistii.

cos (2 comentarii)  •  3 februarie 2017, 17:04

Totodată, Curtea reţine că, în exercitarea competenţei de legiferare în materie penală, legiuitorul trebuie să ţină seama de principiul potrivit căruia incriminarea unei fapte ca infracţiune trebuie să intervină ca ultim resort în protejarea unei valori sociale, ghidându-se după principiul „ultima ratio”. Referitor la principiul ultima ratio în materie penală, Curtea observă că acesta provine din limba latină, sintagma „ultima” provine din latinul „ultimus” însemnând „ultimul”, iar „ratio” în limba latină are semnificaţia de „procedeu”, „metodă”, „plan”. Astfel, ultima ratio are semnificaţia comună de procedeu sau metodă ultimă sau finală folosită pentru a atinge scopul urmărit. Curtea apreciază că, în materie penală, acest principiu nu trebuie interpretat ca având semnificaţia că legea penală trebuie privită ca ultimă măsură aplicată din perspectivă cronologică, ci trebuie interpretat ca având semnificaţia că legea penală este singura în măsură să atingă scopul urmărit, alte măsuri de ordin civil, administrativ, etc. fiind improprii în realizarea acestui deziderat. 69. Curtea apreciază că, în sens larg, scopul urmărit de legiuitor prin legislaţia penală este acela de a apăra ordinea de drept, iar, în sens restrâns, este acela de a apăra valori sociale, identificate de legiuitor în partea specială a Codului penal, acest scop fiind, în principiu, legitim. Totodată, măsurile adoptate de legiuitor pentru atingerea scopului urmărit trebuie să fie adecvate, necesare şi să respecte un just echilibru între interesul public şi cel individual. Curtea reţine că din perspectiva principiului „ultima ratio” în materie penală, nu este suficient să se constate că faptele incriminate aduc atingere valorii sociale ocrotite, ci această atingere trebuie să prezinte un anumit grad de intensitate, de gravitate, care să justifice sancţiunea penală. 32 70. Curtea observă că acest principiu este receptat în jurisprudenţa curţilor constituţionale, precum şi în cuprinsul unor documente ale Comisiei europene pentru democraţie prin drept (Comisia de la Veneţia) sau ale altor entităţi. Astfel, Curtea Constituţională a Lituaniei a reţinut că principiul constituţional al statului de drept ar fi încălcat în cazul în care răspunderea juridică a fost stabilită în lege pentru o astfel de faptă care nu este periculoasă pentru societate, şi prin urmare nu trebuie sancţionată, respectiv o sancțiune strictă (răspunderea juridică) a fost stabilită în lege pentru o faptă care este contrară legii, şi a cărei sancţiune sau pedeapsă impusă celui care a săvârşit-o este în mod evident prea mare, disproporționată (inadecvată) cu încălcarea comisă şi, prin urmare, injustă (Decizia din 10 noiembrie 2005, pronunţată în Cazul nr.01/04). Tribunalul Constituţional din Portugalia a reţinut, în esenţă, că într-un stat democratic bazat pe domnia legii, trebuie să se acorde atenție principiului constituțional potrivit căruia legea penală trebuie să fie utilizată numai pentru a proteja bunurile și valorile juridice care merită în mod clar o protecție penală (POR-2012-1-008, Codices). De asemenea, Curtea Constituţională a Ungariei a reţinut că rolul sistemului sancționator de drept penal ca o măsură ultima ratio înseamnă, fără îndoială, că acesta trebuie aplicat în cazul în care măsurile reglementate prin intermediul altor ramuri de drept se dovedesc insuficiente. Cu toate acestea, Curtea Constituțională nu ia în considerare starea sistemului juridic în vigoare, ci ia în considerare şi potențialul său de dezvoltare. Reglementarea incompletă a sistemului de sancțiuni juridice disponibile nu este un argument acceptabil în sine pentru a declara un anumit comportament ca infracțiune; restrângerea penală a drepturilor fundamentale constituționale nu este nici necesară, nici proporțională dacă este fundamentată pe astfel de motive [Decizia nr.18/2004. (V.25.)]. 71. De asemenea, Curtea reţine că, la solicitarea Comisiei pentru afaceri juridice şi drepturile omului din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului 33 Europei, Comisia de la Veneţia a adoptat Raportul asupra relaţiei dintre responsabilitatea ministerială politică şi cea penală, adoptat la cea de-a 94-a şedinţă plenară (8-9 martie 2013). Curtea constată că, în cadrul acestui raport, Comisia de la Veneţia a considerat că <>. 72. Curtea observă că, în final, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, reţinând cele expuse în Raportul Comisiei de la Veneţia, a adoptat, în data de 28 iunie 2013, la cea de-a 27-a întâlnire, Rezoluţia nr.1950(2013), în care: <>. 73. Totodată, Curtea observă că, în Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social şi Comitetul Regiunilor către o politică a Uniunii Europene în materie penală: asigurarea punerii în aplicare eficace a politicilor Uniunii Europene prin intermediul dreptului penal, COM/2011/0573, la pct.2.2.1. - Necesitate și proporționalitate - dreptul penal ca măsură de ultimă instanță (ultima ratio) – se precizează că „anchetele și sancțiunile penale pot avea un impact semnificativ asupra drepturilor cetățenilor și au un efect stigmatizant. Prin urmare, dreptul penal trebuie să rămână întotdeauna o măsură la care se recurge în ultimă instanță. Prin urmare, legiuitorul trebuie să 35 analizeze dacă alte măsuri decât cele de drept penal, de exemplu regimuri de sancțiuni de natură administrativă sau civilă, nu ar putea asigura în mod suficient aplicarea politicii și dacă dreptul penal ar putea aborda problemele mai eficace.”

JFM (155 comentarii)  •  3 februarie 2017, 17:54

Dragnea da cei 45.000 euro alesilor din PSD ca un fel de compensatie pentru faptul ca sunt opriti de catre DNA in a da tunuri de zeci,sute de milioane.Asta e gest disperat de mafiot încolţit care ar face orice sa nu-si piarda oamenii,sa nu i se întoarca împotrivă

Crimson Veritas (55 comentarii)  •  3 februarie 2017, 19:01

Nu face nimeni abuzuri ... potoliti-va! Astea sunt manipularile unor posturi de televiziune si ale psd-ului. Romanii au iesti in strada ca sa zica NU ... Coruptiei, Gratierii, etc ...:)) Nu am vazut nici un protest anti-abuz in 25 de ani ... nu am vazut nici un protest in fata DNA, CSM ... despre ce vorbiti? Daca am avea oameni abuzati ... ei ar iesi si ar protesta ... nu ar sta si ar sta la caldurica ... pe ajutoare sociale si pensile psd-ului! ...:)) Basistii au dreptate ... voi sunteti doar niste asistati sociali si niste penali ... va e frica sa iesti in strada ... ca sunteti certati cu legea ... sau aveti artoze si nu puteti sa sariti in sus! ...:)) Maria ... a inseles ... e fata desteapta! Electoratul psd-ului nu e in stare de nimic ... decat sa p-se ochii pe net si pe la tv ... sa se victimizeze ... ca sunt saraci, sunt amarati ... vai, vai ... saracii de voi ...:)) Nu sunteti in stare sa faceti nimic ... nu aveti capacitatea sa va exprimati, sa comunicati ... dar vreti sa conduceti? Un basist ... isi ia 6 case din meditatii ... devine primar, in 2 ani ... devine si seful PNL-ului si presedinte! Asta inseamna ... leadership! Basistii se leaga de garduri se incuie in parlament ... totul ca sa obtina ce-si doresc ... voi psd-isti nu sunteti in stare nici sa va miscati sacul de celulita ca sa iesti din casa ... si vreti sa aveti Romania la picioare! ..:)) psd-isti ... v-as zice ... 'Plecati Acasa' ... dar nu e nevoie! ...:))

Io (6 comentarii)  •  3 februarie 2017, 19:38

Va aduceti aminte de Dl. Profesor Traian Tomescu. Vine NARTUL? Pentru toti ***. De la Vanghelie si Mazare pana la Dragnea si Iordache. Mi-ar placea un 2017 cu mai multe Craciunuri. S-a dus el Nea Iliuta la piata si n-a gasit carne de porc. Cum bre nea Iliuta, Romania e plina de porci. Ai avut o ferma mare. Fara fonduri europene. Neaosi. Originali 100%. Ca si democratia. PeSeDista.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Emil (1 comentarii)  •  3 februarie 2017, 19:47

De ce porc? Pentru ca fiul dlui Dracnea poseda o ferma de porci si trebuie "ajutat". Verificati proprietarii fermei de porci de la Baneasa, in Teleorman, si intelegeti....

Dani (6 comentarii)  •  3 februarie 2017, 19:52

Mai maria andries! Daca tot ai dat o pe politica intr un ziar eminamente de sport scrie draga mea si despre autostrazi si despre defrisarile de paduri ale austriecilor lui johan!daca nu asta e !ghinion!scrii in consonanta cu simpatii le tale politice si ale lui tolontan?le stim demult!scrie si de programul guvernului daca l stii.daca nu ti l spun eu pas cu pas.si de fondul suveran al romaniei!sau nu te intereseaza?numai manipularea?

Crimson Veritas (55 comentarii)  •  3 februarie 2017, 21:18

Allow me! ...:)) @Dani ... Maria este un ziarist liber si scrie despre ce-i dicteaza constiinta! Acum scrie despre cele mai ... importante proteste din ultimii 25 de ani! Vorbesti de defrisari ... eu nu am vazut proteste anti-defrisari ...:)) Lasati manipularile astea ... si daca ar exista aceste asa-zise 'defrisari' ... ele sunt facute in interesul national al Romaniei si cu consintamantul cetatenilor ei ... care nu au protestat! Chiar si pe Antena 3 ... la ora asta sonorul protestelor ... acopera vocea invitatilor ...:))

Mircea (1 comentarii)  •  3 februarie 2017, 21:33

Nu ne intoarcem in 2015 ci in 1965 cand partidul comunist a castigat confortabil alegerile si a urmat ce a urmat.

anti (13 comentarii)  •  3 februarie 2017, 21:36

era mai bine daca scriai despre sport,acolo de bine,de rau te mai descurci.Acum,ce sa vezi,te-ai apucat de politica !,tu te crezi -probabil-polivalenta.Din pacate,scrii numai aberatii.Mai bine lasa-ne...

Nic (2 comentarii)  •  3 februarie 2017, 22:28

Bravo Maria, tine-o la acelasi nivel: INALT!

AncaCerneaEbarbat (7 comentarii)  •  3 februarie 2017, 23:00

Maria Andries amesteca lucrurile, in frustrarile ei de stanga marxista. Numai slogane. Auzi, coruptia ucide. Oamenii ucid, tanti! Si matale esti corupta, si nu asa, ci putreda. Toti oamenii sunt corupti intr-un fel sau altul si totusi nu murim toti. Acum repeta dupa mine, Maria: armele ucide, coruptia ucide, furculitele ucide, fotbalul ucide...

AncaCerneaEbarbat (7 comentarii)  •  3 februarie 2017, 23:01

Ah si apropo: pe vremea cooperativei, domnisoara, eram pe la niste cupe mondiale, bateam niste echipe, locul 7-8 in clasamentul FIFA, d-astea..Stim, erai la pubertate atunci, dar cartile exista.

BogdanC. (3 comentarii)  •  3 februarie 2017, 23:36

@ancacerneaebarbat: E impresionant nivelul tău de...cunostințe. Dar părerea ta despre corupție si consecințeleei este formată la Telorman? Hai pana in Sibiu sa intelegi pe ce lume trăiești. Maria, o plăcere sa te citesc.

Jos_cenzura (20 comentarii)  •  4 februarie 2017, 0:19

Deh, cu cat are mai multe atributii guvernul (se ocupa si de sanatate, si de educatie, si de turism, si de sport, si de biserici, si de reglementarea produselor din magazine) cu atata are mai multe optiuni sa fure sau sa dea legi care avantajeaza anumiti protejati. Solutia nu e sa schimbati oamenii de la putere constant, pentru ca s-a vazut ca in Romania nu sunt suficiente persoane cu coloana vertebrala implicate in politica. Ca e Dragnea, ca e Tariceanu, tot acolo ajungem. Singura solutie este o schimbare drastica a sistemului, cu un guvern cu atributii mult mai reduse, privatizare totala, libertarianism. Daca statul nu mai poate reglementa cutare industrie, firmele nu mai au niciun motiv sa dea spaga. Daca statul nu ar mai face stadioane, firmele nu ar mai avea motiv sa dea spaga. Cat timp statul detine monopol in anumite industrii, e normal ca cei corupti vor face afaceri cu statul (adica cu cei coruptibili). Dereglementati si reintoarceti puterea la popor.

Cris (26 comentarii)  •  4 februarie 2017, 0:40

articolul asta are 25 de comentarii. 25 de cititori au gasit interesant sa ti replice. 25? asta arata cat de neinteresante iti gasesc cititorii articolele tale pe subiecte politice. daca as fi patronul ziarului te as demite pe loc. esti vadit ineficienta.

admirant (2 comentarii)  •  4 februarie 2017, 2:25

Draga Maria. Tin sa te felicit pentru cele exprimate mai sus. Eu unu’ sunt siderat de naivitatea (ca sa nu zic altfel) unora dintre compatrioti. Sper, in adancul sufletului ca este vorba doar de 1-2 “telepati”, altfel nu-mi explic cum e posibil sa-l aperi pe cel ce te fura si te umileste de 27 de ani. Toti cei ce sunt de accord ca OG 13/2017 sa treaca ma gandesc a fi inalti functionari publici sau oameni politici….nu inteleg cum un om de rand accepta asa umilinte, ba sa mai si militeze pentru a fi in continuare furat si batjocorit. In regimul lui Basescu, asa nenorocit cum a fost el, a inceput sa functioneze justita….poate la inceput partinitor, poate nici acum echidistanta, dar am ajuns intr-un punct in care hotii au inceput sa-i stie frica. Parlamentarii, guvernantii, primarii, nu mai au tupeu sa fura ca altadata de frica DNA, ANAF, etc. Romanii trebuie sa inteleaga faptul ca aceasta OG 13/2017 slabeste aceste organe de control si justitie si ca este data pentru a da mana libera hotiilor cu care cei de sus se obisnuisera. Functia de…primar..sa zicem..nu mai este asa ravnita ca-n trecut, le e frica de justitie…de ce sa te faci primar daca nu poti sa furi? ….esti nebun? Tatucul Dragnea le-a promis acolitilor ceea ce se intampla acum in Romania: stati linistiti…caci va fi bine (si OG 9/2017 vine in intampinarea lor)!!! La fel a promis baronilor ca-i va scapa de justitie…de-aia nu-l da nimeni afara din PSD. A nu se intelege ca-n celelalte grupari politice sunt oameni de alta factura. Insa tu..ca roman de rand…care se chinuie sa supravietuiasca avand un salariu mizer…sa tii partea acestor grupuri de infractori care vor sa-ti bage mana si mai adanc in buzunar…p-asta n-o pricep. PS: Considerati ca justitia ii haituieste pe cei ce au furat si fura Romania de atata timp? II compatimiti? Au primit ceea ce merita? Eu consider ca nu…il vreau inca odata pe bombonel dupa gratii, o vreau pe udrea dupa gratii, pe basescu, pe dragnea….si sa nu mai iasa de acolo pana nu platesc pentru fiecare leut furat din buzunarul meu…vreau justitie in tara asta. Voi vreti slabirea ei? Chiar nu va inteleg.

Carol K (309 comentarii)  •  4 februarie 2017, 7:26

Care este rostul modificarii codurilor penale ? Se pedepsesc dar numai cele peste 200.000,se injumatatesc pedepsele iar la cele mici se dau 2 ani cu suspendare adica esti liber in continuare sa traiesti in lux sa si furi ca altceva nu esti capabil sa faci...Stiti cati alesi avem in total ?! Sunt de ordinul miilor de primarii deci zeci de mii de alesi locali.Adica aia care fura des cate putin. Vin judetele,directiile guvernamentale din teritoriu care fura la nivel mediu pt ca trebuie sa dea si mai sus si nu in cele din urma stabii de la Bucuresti si cei din judete care fura la greu,tunurile...De la cine ? De la cei saraci ca de aia au ramas saraci dupa 27 de ani de legislatie penala permisiva,exact ca in tarile bananiere unde ai o minoritate extremn de bogata,o clasa de mijloc in continua descrestere si o mare masa de oameni saraci multi ajunsi in pragul disperarii.Tot in aceste tari se obtin si scoruri electorale detasate in favoarea politicienilor care avantajeaza furtul,abuzul,"neglijenta in serviciu"... "Vai ce neglijent ai fost,ai bagubit orasul de cateva zeci de milioane doar anul asta" ... "NEGLIJENTULE,sa-ti fie rusine !!!" Nu tu raspundere penala,nu tu proces, recuperarea prejudiciului in timpul cel mai scurt ... Toti au furat pt ca legea le-a dat voie iar acum cand nu-i mai lasa de vreo doi ani primul dar primul lucru pe care-l fac este sa 'repare" in regim de mare graba aceasta situatie si sa schimbe regula din mers,sa fure cu permisiunea legii...Nu se fura ei intre ei ca n-as avea nimic impotriva,ei ne fura pe noi,asta ne scoate in strada,prea ne-au luat de prosti.

Iak (7 comentarii)  •  4 februarie 2017, 8:19

Vad ca se face confuzia intre abuz si furt.furtul e pedepsit de lege daca nu e inchearca sa furi din magazin ca doar nu iei de 20000 lei nu ? Toti stim ca nu se poate dar o facem pe prosti.ps de ce sintem saraci? Nu din cauza psd pnl etc...sinte cei mai prosti din europa.nu stim sa facem nimic da? Muncitori din romania stiu sa dea la lopata sa care lucruri de obicei in stare de ebrietate da e dragnea e ciolos e dracu e lacu.

Comentează