Astea nu-s legi, sunt acte de înaltă trădare
Răul produs României, prin ordonanţele din noaptea minţii, trebuie tratat ca atare. Cu tribunal şi dosare penale, nu prin moţiuni şi indignare

Decizia Guvernului Grindeanu de a încătuşa Justiţia a stârnit uluială. Nici nu ştiai de ce să te înfiori mai întâi: de maniera interlopă în care a procedat, de aroganţa plenară cu care s-a justificat sau de ceea ce va urma.
Singura veste bună, ca s-o numim aşa, e că nu va trebui să mai plătim la ghişeu taxe şi impozite. Vin ei şi le iau discret, cu tot cu portofel.
Marea regulamentare
După ce ne trece uluiala, să recunoaştem că, în ciuda vitezei neobişnuite cu care a fost pictat, tabloul ne e familiar. L-am mai văzut, e drept, la o scară mai mică şi mai ieftină. În fotbal, de exemplu, când FRF scotea echipe din campionat din răzbunare. Le “regulamenta”.
Între Naşul şi finii legiuitori de la Palatul Victoria nu există deosebiri de fond. Doar de texte. Că meditează la ou sau la bou, gândirea de tip infracţional e numai una. Liviu Dragnea e şi el un tătuc de şmecheri, doar că mai numeroşi, mai organizaţi şi abonaţi la alocaţii cu şase zerouri din bani publici. Premierul Grindeanu e şi el un manager Secureanu într-un spital cu buget mai mare.
Republica infractorilor
Grindeanu tace de poţi să-i auzi bombănind musca de pe căciulă. Alţii, dotaţi cu o coloană mai răzbătătoare, comentează. Sceptic ca întotdeauna cu privire la intelectul maselor, Tăriceanu a ieşit iar să ne explice de ce o Justiţie care l-a pus sub acuzare e “o Justiţie care nu funcţionează corect”. Tocmai de aia, ne-am prins. “Trebuie să ne aliniem….”. Protestele, spune el, “am impresia că nu s-a desfăşurat în cadru legal”. Dacă Tăriceanu nu ştie ce-i ăla “cadru legal”, atunci e prea târziu să afle şi să fie impresionat.
OUG pentru graţiere şi modificarea Codului Penal împiedică lupta împotriva corupţiei. Afectează dosarele de terorism, trafic de droguri şi mare violenţă, conform DIICOT.
“Graţierea nu vizează corupţi”, ne linişteşte ministrul Justiţiei. Dar modificările Codului, da.
Dragi tovarăşi ai duşmanului nostru
Aceste ordonanţe nu sapă doar temelia statului de drept. Aceste ordonanţe nu atacă frontal doar ordinea constituţională, ne atacă pe fiecare dintre noi. Corupţia e duşmanul comun, corupţia ucide, corupţia ne ţine în sărăcie şi înapoiere, corupţia e Răul. Iar acest Guvern, aceşti înalţi demnitari, îl favorizează.
E ca şi cum i-ai refuza citostaticele unui bolnav de cancer. E ca şi cum ai trata un pacient cu arsuri în barocamera pentru fitness de la Floreasca. E ca şi cum ai tăia şi ultimele păduri care ne-au mai rămas. E ca şi cum ai fura toate voturile din toate urnele, cu toate autocarele disponibile şi ai duce în Siberia toată speranţa care-a fost ştampilată şi împăturită acolo.
Instigare la corupţie
Nu cu moţiuni, lamentări şi exclamaţii trebuie răspuns la această agresiune, ci cu dosare penale. Din fericire, Guvernul Grindeanu n-a abolit tot Codul. Au rămas acolo articolele despre înaltă trădare. Conform articolului 398, înalţii demnitari care subminează ordinea constituţională, pun în pericol securitatea naţională, acţionează împotriva intereselor ţării şi ale cetăţenilor ei “sunt pedepsiţi cu închisoare pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 ani”. După un proces de şase ani, doi foşti miniştri au fost condamnaţi pentru trădare în Dosarul Privatizărilor Strategice. Şi era vorba de trucat licitaţii comerciale, nu de sabotat o putere din stat.
Liviu Dragnea vorbea despre suspendarea preşedintelui Iohannis, “o cere!”, pe motiv că “a minţit cu presa de faţă”. Ceea ce au făcut Dragnea, Grindeanu, Iordache şi asociaţii în campanie se numeşte minţit cu electoratul de faţă. Ceea ce au făcut după preluarea puterii se numeşte minţit în formă continuată, cu ţara şi cu lumea întreagă de faţă. Când preşedintele a fost la miting, “a instigat”. Purta geacă roşu coridă. E voie să instigi, dar numai la furt.
Pentru participarea la şedinţe de Guvern sau pentru mersul la proteste se pune, pe ton grav spre serios, problema suspendării preşedintelui. După participarea Executivului la un complot împotriva Justiţiei, ce ar fi de spus? Atât: o cer. Judecata.