Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Sindromul Piramidon

După succesul de casă "99,99 piscine", Liviu Dragnea lansează leacul pentru Sănătate: structuri megalitice, mai rezistente decât bacteriile

Permalink to Sindromul Piramidon
duminică, 6 noiembrie 2016, 5:48

Când afli ce plan pentru Sănătate are Liviu Dragnea, nu poate să te apuce decât bucuria. O bucurie amestecată cu ipohondrie. Planul e să construiască un spital mare, mare, în care să încăpem toţi.

Va fi atât de mare, încât toate infecţiile vor deveni intraspitaliceşti. Între secţii se va circula cu elicoptere SMURD, dacă nu e curent de la vreun geam deschis. Iar între etaje se vor construi autostrăzi rulante. La câţi doctori avem, spitalul nu putea fi cu o palmă mai mic.

Modest, şeful PSD precizează sursa inspiraţiei şi listează la bibliografie o oarecare clinică din Viena. Greu de crezut că ăsta e modelul. N-a fost niciodată o provocare să ne comparăm cu occidentalii şi arhitecturile lor cu faţă umană. Dacă nu rivalizăm cu Spitalul lui Akhenaton şi nu ridicăm Piramida lui Piramidon, în locul Piramidei lui Maslow, n-avem ambiţie. Nu vrem să ne autodepăşim. Pentru că, fapt dovedit în repetate rânduri, la jocuri piramidale transpartinice nu ne întrece nimeni.

Un asemenea „complex gigant”, de tip Stonehenge, vizibil din Lună, are şi alte beneficii, pe lângă faptul că moare bacteria, dar spitalul rezistă. Ar veni străinii în vacanţă, să-l viziteze, să-şi facă selfie cu tomograful de la Muzeul Satului. Vorba aia, spitale mari, turism mare.

Cu bugetul, la chirurgie plastică

În interiorul mamutului cu picioare de beton, chirurgul de taxe Liviu Dragnea va avea, desigur, propriul cabinet. Şi va beneficia de toată aparatura necesară pentru a opera diverse măriri. Îi va pune silicoane bugetului de stat, pacientul său preferat, împlinind toate fanteziile din teritoriu. Într-un final, bugetul va arăta ca Miss XXL, încât până şi şefii BOR se vor simţi uşor ispitiţi să plătească impozite.

Dezinfectanţii vor avea o singură substanţă activă. Una, dar bună, consecventă. Aia cu care se spală pe mâini politicienii. Fiind un spital uriaş, nu se va mai umbla cu reţete. Se va prescrie totul. Secţia de amnistie intensivă, unde se vor efectua multiple intervenţii pe dosar deschis, va fi cea mai mare din UE.

Spirit prevăzător, Liviu Dragnea plănuieşte ca spitalul să aibă un centru de cercetare, unde să fie testate tratamente placebo împotriva corupţiei. Pentru pacienţii clienţi, se vor elabora vaccinuri, să nu mai strănute la audieri.

Ceilalţi pacienţi vor fi reeducaţi sistematic prin programul „Mintea sănătoasă trece prin stomac”. Televiziunea publică va difuza în direct şi în reluare seriale cu doctori, în stil „Lobotomia lui Grey”, seriale despre achiziţii publice, în stil „Doctor House”, ecranizări după declaraţii adevărate, „Pacientul gorjean”, „Rebel fără Honoris Causa”. Şi nu ne va mai durea nimic.

100 de spitale polivalente

Iată planul lui Liviu Dragnea. El, unul, ar fi făcut complexul după model roman, un Colosseum cu termopane şi cu uşi glisante, ca la mall. Să stea uite-aşa, la Primiri-Ordonanţe de Urgenţă, şi să ridice degetul, să decidă cine scapă de judecată. Periodic, să pună perfuzii cu mici şi bere, să nu scadă glicemia nivelului de trai.

Dar Liviu Dragnea s-a prins la timp că treaba cu „pâine şi circ” nu mai rentează. „Pâine” a ajuns să însemne chiar pâine, iar „circ” e când funcţionează cardul de sănătate şi se face economie la bugetul CAS.

La fel, dacă era după gustul lui democratic, şeful PSD ar fi făcut nu un singur spital mare, ci 100 de spitale polivalente, care să fie şi cămine culturale, şi săli de sport, şi bazine de înot, şi stadioane. S-a abţinut, de dragul poporului. N-a vrut să pună presiune prea mare pe imaginaţia colectivă. El îndrăznea să promită 100 de spitale olimpice. Dar poporul nu e pregătit pentru măreţie. Nu se încumetă să viseze nici atât, că pot fi igienizate 100 de spitale. Sau măcar spitalele din Bucureşti.

Un singur spital al mântuirii neamului pare mai aproape de realitate. Pe deasupra, aşa se evită şi o criză de personal. Unde să găseşti 100 de manageri liberi, fără angajament la secţia de poliţie, să dea concurs pentru 100 de posturi? Marele spital nu se va izbi de astfel de blocaje birocratice. Deşi Liviu Dragnea refuză să dea nume, se ştie deja cine-o să fie desemnat la conducerea lui: Dr. Jekyll.

Comentarii (19)Adaugă comentariu

Carol K (309 comentarii)  •  6 noiembrie 2016, 18:22

Sindicatele Sanitas vor avea camera lor de proteste una spatioasa bine antifonata unde sa strige discret lozinci anti PSD...Cand e sa organizeze ceva impotriva altor partide li se va da drumul in strada cu toate televiziunile la dispozitie....

foto (1 comentarii)  •  6 noiembrie 2016, 18:43

Buna...buna asta

Marius (9 comentarii)  •  6 noiembrie 2016, 18:55

Chapeaux!

BYBY (12 comentarii)  •  6 noiembrie 2016, 19:07

Scrieti despre sport.

mal. (71 comentarii)  •  6 noiembrie 2016, 19:17

Excepțional! Vă felicit, domnișoară! Nici nu știți câtă dreptate aveți!!! Prietenii știu de ce... Vă mulțumesc pentru plăcerea pe care mi-o pricinuiește fiecare articol al dvs. Numai gânduri bune!

Thomas brams (36 comentarii)  •  6 noiembrie 2016, 20:06

Superb

Florin Neamtu (1 comentarii)  •  6 noiembrie 2016, 20:14

Frumos si inspirat!

florin (48 comentarii)  •  6 noiembrie 2016, 20:18

Si noi, bolnavii (votantii) de rand, cu reteta (buletinul de vot) in mana ce vom alege? Dupa ultimele sondaje, 40% prefera spitalul.

ADRIAN P. (11 comentarii)  •  6 noiembrie 2016, 21:36

AR TREBUI SA SCRII LITERATURA, AI TALENT, INTORCI FRUMOS CUVINTELE DIN CONDEI. AI LUAT BOALA DE LA TOLO, ASTA CU SPITALELE, CU SANATATEA. LASA GSP-UL. ALTFEL, ARTICOLUL, IN FONDUL SAU, ESTE O MIZERIE PENTRU CA ESTE TENDENTIOS. DE CE NU INTRI IN POLITICA PE FATA ?

nick70 (28 comentarii)  •  6 noiembrie 2016, 22:36

SCRIE SI DESPRE SPORT CA SUNTEM SATUI DE *** ASTIA ! PLEASE !SUNT ATATEA FITUICI UNDE ONORATUL PUBLIC SE POATE DOCUMENTASI SPORTUL A DEVENIT IN UNELE PARTI MIZERABIL INCAT NU-I PUTEM SUPORTA SI PE ASTIA ,AICI ERA COLTUL NOSTRU .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alex (345 comentarii)  •  7 noiembrie 2016, 1:54

Mania grandorii o boala fara leac pentru orice politician avid de putere si de bani, lipsit complet de simtul ratiunii si al modestiei, bunul simt fiind inlocuit complet de minciuni si vorbe goale, dar abia acum se va simti mandru cu adevarat! De data asta ma inclin profund in fata celor scrise!

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  7 noiembrie 2016, 9:53

in speta de fata, e si un pic de teleormania persecutiei 🙂 omul vrea sa se planga la CEDO

Theo (4 comentarii)  •  7 noiembrie 2016, 2:22

Ii vad pe toti cum plang "scrie despre sport, scrie despre sport". Despre care sport, dragilor? Despre cea mai proasta participare la Olimpiada din istoria Romaniei? Despre un campionat in coma, tinut in viata de aparate? Despre echipe care promoveaza in prima liga si apoi sunt desfiintate? Despre echipe care incep campionatul si nu-l termina? Despre patroni, impresari, sefi de arbitri, liga si federatie, care sunt trimisi la puscarie? Despre cum vine Kim Rasmussen si doar pentru ca le spune jucatoarelor sa aiba incredere in ele, castiga CL la handbal? Despre cum vine Xavier Pasqual in vizita si pe acelasi principiu, da sperante la un campionat european dupa 22 de ani? CARE SPORT DRAGII MEI? DESPRE CARE SPORT VORBITI VOI? Nu intelegeti ca nu exista sport si ca un ziar nu are cum sa scrie despre ceva ce nu exista? Din ce bani credeti voi ca s-ar plati salariile ziaristilor, daca nu se gasesc bani nici macar de salariile medicilor?

kos_tyn (14 comentarii)  •  7 noiembrie 2016, 7:20

si tu maria!? tolontan inteleg, are o misiune aici dar tu? ai intrat deja in campanie electorala? pacat!

theo (13 comentarii)  •  7 noiembrie 2016, 8:41

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Emilian (34 comentarii)  •  7 noiembrie 2016, 8:59

Misto articol! Felicitari! Este evident ca Dragnea este un ignorant. Pentru el "sanatate" este echivalent cu o cladire! El nu intelege ca nu lipsa cladirilor pentru spitale este principala problema , ci modul in care functioneaza sistemul medical, cum sunt dotate spitalele si cum sunt platiti medicii.

the_gunner (6 comentarii)  •  7 noiembrie 2016, 9:19

Ce are de a face acest articol cu GSP ? Nu-i de ajuns Tolontan ?

Ion (6 comentarii)  •  7 noiembrie 2016, 9:36

Lipsa Dv. de obiectivitate mă obligă să ies la vot...Sperăm că nu o să mai trăiesc o campanie electorala cum s-a servit pe trustul Pro-sport,tv...la trecutele alegeri.Oare dacă ma uit in spate la articolele Dv.am să observ grija pe care o arătați numai unei părți a politicii desigur izvorâtă din civizm?... Dacă nu găsiți subiecte și pentru cealaltă parte mă ofer să vi le ofer eu...Sau nu aveți voie?...

Crimson Veritas (55 comentarii)  •  7 noiembrie 2016, 15:23

Nu sunt de acord cu cei care te contesta! Tu ai avut intodeauna o vocatie de membru de partid ... PDL! Am gasit articolele tale pe acest segment ... de propaganda basista ... ca fiind cele mai reusite! Sigur ... ai mai scris si de Dinamo, echipa ta favorita ... cat timp au fost basistii la putere ... dar sa fim sinceri Dinamo este praf acum ... in afara de comunism ... au fost mai mereu praf ... daca e sa fim sinceri pana la capat ... dar astazi chiar au un presedinte de club poreclit 'Praf' ... deci ...:)) Dragnea e naspa ... stim ... in primul rand pentru ca nu ai cum sa fii din Teleorman ... si psd-ist pe deasupra! Ciolos sper exemplu este din Zalau si Pericei ... deja alta lumea! In al 2-lea rand ... in Romania nu este nevoie de spitale, scoli, sau alte aberatii ... noua ne trebuie de fapt o Puscarie foarte spatioasa ... sa incapa minim 16 milioane de detinuti ... camere personalizate ... cu CNP-ul pe usa ... pentru fiecare individ ... si macar 2mp de suprafata locativa / camera! Grupuri sanitare ... 1 / 1000 de detinuti ... in cadrum Mega Penitenciarului ... care sa se vada si de pe Marte (in caz ca ajunge vreun basist acolo) ... o sala de reeducare ... in care care sa se proiecteze filmulete cu marii lideri de drepata, si manele electorale cu Printesa Ardealului ... practic o sala de recreatie! Bineinteles ... Bancomate pe fiecare culoar ... ca sa poata detinutul sa participe si el activ la dezvoltarea economiei prin comision bancar (1% tarif special pentru detinuti ... cu un discount de 0.1% pentru cei care au intrat in ultimele 6 luni de pedeapsa)! Un Net Cafe ... ca doar traim in epoca internetului ... calculatoare vechi cu monitoare tubulare ... blocate ... pe cateva site-uri avizate de catre Autoritatea Basista Permanenta ... gandul, hotnews, adevarul, etc... sa li se creeze iluzia detinutilor ... ca se informeaza din surse diverse! Un televizor la tot penitenciarul ... blocat de B1 TV! Desigur ca si detinutii sunt oameni ... si dreptul de a vota ... nu cred ca trebuie sa li se incadreze ... deci buletine de vot ... portocalii uni-cromatice ... cu un singur raspuns valid ... si anume PDL! Bineintes daca un buletin de vot nu este stampilat corect sau este stampilat pe langa ... el se considera valid ... pentru ca exista suspiciunea rezonabila ... ca daca ar fi fost stampilat corect ... acesta ar fi indicat PDL! Deci despre ce spitale vorbim? O Aspirina este suficienta. Cred ca Ciolos ... a uitat sa scrie si al 11-lea principiu ... din considerente evidente ... de spatiu ... 11. Aspirina salveaza Romania, de romani! ...:))

Comentează