Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Să ierte, domnule Cioloş, dar pe cine?

Începem să aflăm vinovaţii pentru tragedia din Colectiv. Premierul i-a identificat pe primii doi: mentalităţile noastre şi reacţia presei

Permalink to Să ierte, domnule Cioloş, dar pe cine?
marți, 1 noiembrie 2016, 11:14

La un an de la tragedia din Colectiv, premierul Cioloş s-a dus să depună flori şi să aprindă o candelă în memoria victimelor. A constatat că se aflau şi jurnalişti în zonă. I-a notificat verbal că n-a venit pentru a face „spectacol”, conform Stiripesurse.ro.

„În societatea asta a noastră pot să fie oameni care sunt în lumina reflectoarelor în anumite momente, când au responsabilităţi, dar sunt şi ei oameni”, a spus primul-ministru. În momentul respectiv, era om, nu şeful Guvernului, instalat în urma protestelor de stradă din noiembrie anul trecut. Nu dorea reflectoare. Efectua o vizită particulară, împreună cu nişte cunoscuţi din propriul cabinet şi cu nişte prieteni apropiaţi, care, din întâmplare, sunt şi angajaţi ai SPP.

Când vizitează grădiniţe, premierul nu e om, e Rapunzel. Iar copiii care apar alături de el în poze pe site-ul Guvernului sau pe contul lui de Facebook şi-au cedat patriotic dreptul la propria imagine încă de la naştere. Nu sunt etichetaţi, „Dacian, de la grupa pregătitoare, cu Gigel şi Vasilică, de la grupa mică”. Nu au „blur” în fotografii, ca elevii care apar în cadru lângă preşedintele Franţei, la deschiderea anului şcolar. Altă ţară, alţi minori. Passons.

Cu bocancii în piaţa intimă
Dacă premierul dorea condiţii optime de reculegere, oricare altă dată era mai bună decât 30 octombrie 2016. Trebia să-şi întrebe consilierii. Pentru că exact în acea zi, se aglomerase locul. Aşteptai cu orele să pui o floare la intrarea în Colectiv. În toate celelalte zile, e linişte. N-auzi decât ecoul ambulanţelor care nu se mai opreau din venit. Dacian Cioloş a descins seara, sperând că lumea a plecat acasă, să se uite la prime-time. Dar nu, pasagerii de la clasa economic erau tot acolo.

Deşi venise ca om, premierul n-a stat la coadă, ca populiştii de meserie în faţă la DNA. Suita lui a dat din coate pentru el, pe aleile gâtuite de blocuri. Reporterii s-au luat după anturajul informal, ca pilitura după magnet. S-a produs o busculadă. „Aşa nu ne mai facem bine niciodată”, a tras concluzia Dacian Cioloş, pe marginea înghesuielii. Prinţesa Caroline de Monaco i-ar fi dat dreptate. CEDO i-ar fi contrazis pe amândoi. Uneori, şi vacanţele persoanelor publice sunt de interes public.

Baie personală de mulţime
După candidatul care nu candidează, trebuie să ne obişnuim şi cu ideea de persoană publică privată. Păcat. Păcat că, deşi PNL l-a invitat, Dacian Cioloş nu merge în campanie cu partidul. Ar fi fost ceva de văzut: primul politician care-şi ia săpunul şi prosopul cu el când face baie de mulţime. Îşi pune mănuşa de lufa înainte de a da mâna cu alegătorii din teritoriu. Poate şi fluieră vreo arie, mirându-se că nu-i bat vecinii de miting în calorifer.

Da, ar fi fost mai comod şi pentru premier, şi pentru presă să comunice pe Facebook. În loc să tropăie la faţa locului, de dimineaţă, în loc să consume bateriile camerei, făcând zoom pe lacrima tehnocrată, jurnaliştii puteau să aştepte civilizat, în redacţii, comentariul şi fotografiile oficiale. Existau unele riscuri, desigur. De exemplu, presa putea aştepta mult şi bine ca Ministerul Sănătăţii să se apuce de testat dezinfectanţii din spitale.

Dar postarea despre reculegerea premierului a venit prompt. A bătut şaua la cald, să priceapă reporterii care l-au agasat în intimitatea trotuarului. „Cel mai greu este să încercăm să ne schimbăm mentalităţile, inclusiv modul în care reacţionăm în această seară”, a scris premierul pe Facebook. Uite de-aia şi evită alegerile, că sunt prea populare. Dacă erau alegeri personale, se înregistra primul la BEC.

Cel mai greu e să ne schimbăm mentalitatea. Adânc diagnostic. Adânc, dar adevărat. Floare la ureche e să-i schimbi pe managerii de spital care, acum un an, lăudau condiţiile în care sunt trataţi pacienţii de la Colectiv. E uşor asta, poate oricine. Şi guvernele de dinainte au zis la fel, să înlocuieşti capii sistemului sanitar e o treabă prea simplă, n-ai cu ce te lăuda. Iar ei aveau nevoie să se laude, fiind politicieni.

Boala fără nume de vinovaţi
„Dumnezeu să-i ierte pe cei care au plecat, celor care au rămas să le dea capacitatea să ierte şi însănătoşire grabnică”, a adăugat Dacian Cioloş. Capacitatea să ierte pe cine? Să ierte aşa, în general, pe toată lumea, „societatea asta a noastră”, care nu se mai face bine? La un an după tragedie, premierul tehnocrat s-a dus cu mâna goală la Colectiv. Fără numele vinovaţilor. Fără un proces început măcar. Flori şi lumânări au adus oamenii. Şeful Guvernului trebuia să vină la Colectiv cu nişte responsabilităţi. Ori să nu vină deloc.

Înainte de a ne trata, trebuie să cunoaştem numele şi prenumele bolii. Până şi preşedintele ţării şi-ar fi dorit, „după un an de zile, să ştim totuşi cine s-a făcut vinovat”. Ne apropiem de adevăr prea încet. Dacă o spune şi Klaus Iohannis, înseamnă că nu ne mişcăm deloc.

Fatalitate. Oricât de drastic ne-am schimba mentalitatea, tot nu aflăm cine-a tras în doi după 22. Din când în când, e condamnat câte un fost torţionar din închisorile comuniste. Dar marii vinovaţi, în marile dosare ale istoriei recente, lipsesc. Lipsesc şi vinovaţii din alte dosare care au produs emoţie publică. În septembrie, la doi ani şi jumătate de la accidentul de avion din Apuseni, procurorii militari au cerut o nouă expertiză, conform Ştirilor ProTV. Cererea asta şi un raport tehnic reprezintă, deocamdată, răspunsul statului pentru rudele îndoliate.

E o vorbă în UE: dreptate în termen rezonabil. Sau despăgubiri, de la statul român, dacă procedurile durează prea mult. Nu trebuie decât să ne punem de acord, instituţii şi cetăţeni, persoane publice şi oameni, despre ce înseamnă „rezonabil”. 27 de ani? 50 de ani? Mai mult?

Prioritatea zero: revista presei
La ora bilanţului pe Facebook, Dacian Cioloş precizează că „trebuie schimbate multe”. Trece la capitolul realizări faptul că măcar acum vorbim „despre problemele din sistemul de sănătate şi de intervenţie în caz de urgenţă”. „Cel puţin le-am scos la suprafaţă, de voie, de nevoie”. Le-a adus unde a vrut.

Sănătatea a devenit prioritatea numărul unu a cabinetului Cioloş la şase luni după instalare. Până să citească ziarele şi să se uite la jurnalele de ştiri, premierului nu i se păruse că am fi atât de suferinzi. Îşi fixase drept prioritate de căpetenie „organizarea corectă a alegerilor”. Lupta împotriva corupţiei venea abia pe patru.

Cazul Colectiv, în care sunt implicate şi sistemul sanitar, şi anticorupţia, nu se află pe nicio listă. Nici veche, nici nouă. A trecut un an de la incendiu şi aproape un an de guvernare tehnocrată. În vară, premierul a sesizat pericolul, „călcăm pe mine îngropate de PSD”. De atunci, el şi miniştrii lui păşesc pe poante, să nu mai explodeze vreun act normativ din ăla, antipersonal.

După modul mincinos, din noiembrie 2015, a urmat modul silenţios până la omisiune. Mandatul cabinetului Cioloş a început cu o rugăciune din repertoriul Alcoolicilor Anonimi. Vă amintiţi? „Doamne, dă-mi puterea să schimb ce poate fi schimbat, răbdarea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat şi înţelepciunea de-a distinge între cele două”. Se pare că rugăciunea a fost ascultată, mai ales ultima ei parte. Tehnocraţii au devenit înţelepţi. Guvernează prin poveţe.

Pe final de mandat, premierul remarcă, într-o publicaţie americană, preluată de Jurnalul.ro: „Nu te poţi aştepta la miracole într-un an”. Fireşte. De altfel, nici nu e indicat să pierzi un an pentru ceva care ţine trei zile, până se răzgândeşte Parlamentul. Într-un an, te poţi aştepta cel mult la legi care expiră pe 31 decembrie 2016, cum e legea privind securitatea la incendiu.

„Dar oamenii nu mai au răbdare”, observă Dacian Cioloş. Asta nu-i o ştire. Ne rătăcim răbdarea atât de des, din atâtea motive presante, încât nici n-o mai căutăm. Vine ea singură înapoi, spăşită, gudurându-se pentru o lingură de lapte. De parcă ar fi cel mai bun prieten al românului.

Domnul premier să nu intre la griji din pricina asta. Nu cumva să-şi scurteze platforma, s-o rezume la 12 paşi. Dintre toate câte le-am pierdut, ca popor, răbdarea nu-i o prioritate. Trăim şi fără.

Comentarii (35)Adaugă comentariu

barbu brailoiu (104 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 11:20

cu regret trebuie să constat nu doar o țâfnă pe care, în cazul de față, nu o înțeleg, ci și o reducere la nivelul alcoolicilor anonimi (de ce scris cu A mare?!?) a unei splendide rugăciuni care ne-a rămas de la Sf. Francisc de Assisi. oare cine ar fi strigat, ca din gură de șarpe, dacă același premier ar fi zorit polițiștii și procurorii să dea pe fast forward toate investigațiile?

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 11:28

interesant. la tribuna Parlamentului, premierul parea convins ca rugaciunea ii apartine lui Marcus Aurelius

Maxentiu (41 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 12:22

Bine v-a mai zis-o Ciolos... asa nu ne mai facem bine niciodata. Va ofticati cind se mai ia cite un politician de voi, dar poate va ajuta sa mai priviti realitatea in fata: voi, jurnalistii, ati ajuns o secta de parerologi care se cred vaci sacre, niste masinarii de emis sentinte, ahtiati dupa cancan (ratingu' e sfint, frate!) dar talibani cind e vorba de moralitatea altora. Va plingeti ca nu intra oamenii cinstiti in politica, dar cind o face cite unul, abia asteptati sa-i sariti la beregata si sa-l sfisiati.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 13:30

pai, sa ne lamurim, cine spuneai ca a intrat in politica?

Carol K (309 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 12:49

A gresit ca s-a dus....mai bine au facut pesedacii ca au stat prin studiourile mogulilor penali si-au facut misto de "tinerii frumosi si liberi" ! Politicosi cu presa ca doar e de-a lor nu-i hartuieste nimeni pe unde se duc ! Acolo unde-s jurnalisti de teren e bine in principiu sa ocolesti locul unii n-au nici cea mai mica senzatie ca au prins stagiul acela de 7 ani de-acasa...Daca era la o ora in care ar fi fost inmormantata vreo ruda de-a unui manelist cu siguranta n-ai fi gasit urma de "jurnalist" la Colectiv,ar fi fost la capatul mortului pentru ca asta indica fisa postului.Asta a fost greseala lui Ciolos,nu trebuia sa se duca pt ca uite ca acum e dat ca exemplu de politician fara scrupule care respinge presa chiar daca in alte randuri are nevoie de serviciile ei,in cazul lui sunt clar mai mult deservicii ca asa e comanda de sus de la mogulul arondat.

ManX (20 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 13:07

Trebuie sa recunosc faptul ca nu am citit pâna la capat articolul. Penibil si enervant. As putea si eu spune ca fara acest tragic accident nici voi acesti ziaristi poli(tico)sportivi nu ati fi avut ce scrie saptamâni la rând.Oare Becali a fost si el sa puna o lumânare? Nu cred ca a fost pentru ca altfel ai fi scris un articol despre Becali,pozitiv sau negativ, nu despre Dacian Ciolos. O sa vedem mâine. Astept un articol cu motivul pentru care Becali nu a fost. Passons...nici un articol fara "frantuzisme"

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 14:26

nu-ti fa probleme, astea-s vremurile, nici juriul de Nobel nu mai citeste decat versuri de cantece

lord belial (182 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 13:23

hai la puscarie cu aia vinovati de moartea a 64 de oameni. acum, stim ca sistemul e sinecdoca vinovata, dar sistemul asta e si el mai multi oameni la lun loc. de la patronii clubului, la piedone, la pompieri, la pirotehnisti, la medicii din spitale, la ponta si banicioiu. hai sa ii vedem pe puscarie.

lord belial (182 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 13:29

@maria andries - sa stii ca nu am avut rabdare sa iti citesc articolul pana la capat. e prolix si se pierde intre adverbe si zicatori. noi, tinerii frumosi care ne luam tara inapoi, sa stii ca apreciem gestul lui ciolos, ca si pe al lui iohannis de a doua zi dupa tragedie. ce nu apreciem noi sunt papagalii de politicieni scaldati inlumina reflectoarelor din studiourile tv, care n-au venit sa aprinda o lumanare, dar au dat cu ******* in generatia asta tanara, a carei viata vrea sa o fure incet, dar sigur. ce nu stiu ****** astia din clasa politica, indiferent de - haha - clivaj, e ca generatiile se schimba, ca romania nu mai e compusa din decretei si alte generatii de infranti, ci de tineri care se vor bate pt drepturile lor. *****************************************

Ovidiu (4 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 13:46

Nu am mai citit demult articolele doamnei Andries....observ ca nu am pierdut nimic... aceasi tafna isterica sa critice contra bunului simnt...cu explicatii 'inteligente' despre unde a gresit Ciolos....o abordare de genu haideti sa ne uitam si din alta pozitie la aceasta situatie !!! Da de ce draga doamna sa ne uitam din alta parte cand este evident ca omul s-a dus sa arate respect si nu a vrut sa faca balciul care va place Dumneavostra ???!?!? ...poate nu trece de filtru dar va asigur doamna ca acest articol este de ******************************....

Emilian (34 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 14:10

Asta e un articol despre...nimic. Nu prea inteleg la ce s-ar fi asteptat Maria. Despica firul in patru si scrie un intreg articol despre cum a depus Ciolos flori la monumentul Colectiv. Ca nu i-au "spus consilierii ca nu e potrivit momentul"?! Consideratiile Mariei sunt cam fortate.

aham (67 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 14:14

sa intelegem ca pt tine e ok ce-au facut jurnalistii aia acolo? e grav... mai grav decat realizezi. la fel ca aia care filmau cand despot striga la ei sa ajute.

Dragos (1 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 14:30

Gresesti. Jurnalistii trebuie sa arate respect pentru suferinta oamenilor indiferent cine vine acolo, ei tb sa fie oameni nu fiare salbatice ghidate dupa bani. Asta e mesajul. Ciolos se comporta ca un politician adevarat care educa si senzitivizeaza populatia oferindu se ca model si participand la astel de adunari cu decenta. Fara populism si arogante.

Cristi D. (3 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 15:34

Pe vremuri (cand aveam o echipa de fotbal la care tineam - Steaua Bucuresti - si cand ma mai interesa fotbalul), mai intram si citeam blogul asta. Credeam ca va pasa de sport pe gsp. Sau asa va laudati. Tot ce vad in articolul asta e revolta fata de un functionar al Statului (cel mai important - Prim Ministrul) care si-a permis sa goneasca de langa el niste jurnalisti ahtiati dupa scandal si show ieftin. Vedeti dumneavoastra, doamna Andries, eu nu va critic. Consider ca voi, jurnalistii, sunteti intr-un fel victime ale sistemului. Ca de altfel orice profesie din Romania. V-ati obisnuit cu politicieni slinosi, c*rve deghizate in asistente TV si vedete mondene care va fac pe plac si fac circ. Atunci cand o personalitate publica indeamna la decenta, vi se pare ca e un mic tiran. Trista deontologie, trista...

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 15:46

bine, dar cum ai dedus ca jurnalistii respectivi erau „ahtiati dupa scandal si show ieftin”? poate erau ahtiati sa puna intrebari

otulbu (15 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 15:48

Sterge-l repede Maria. Aproape intotdeauna scrii foarte frumos, chiar duios cite o data, insa acum n-a fost meciul tau, sau poate,, nu ti-ai dorit suficient victoria,, Lung, foarte lung textul, stufos ( si de aici greu de citit) si mult, mult prea circotas. Parca venind de la mamasele din iunie 90 care nu-si vindeau tara dar aveau mare ciuda pe studentii care ,,era barbosi nenica,, Nu zic mai multe, iti astept revenirea la forma consacrata inca din etapa urmatoare. Mult succes.

Nicu (4 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 15:51

Ati avut si articole bune, dar aici bine a zis cineva inainte, parca sunteti vaca sacra, cum le stiti pe toate ca un om mare ptiu na Stiu ca vreti sa iesiti din rand, sa aratati atitudine dar impresia e de trompeta......, a cui, pe cat , pe-ntru ce

ilie (3 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 16:53

Lung cat o zi de post acest articol si cam scremut pentru a demonstra ce, ca un gest firesc poate fi si rastalmacit. Ai devenit un fel de maestru al sofismelor ca Ion Cristoiu.

psd=puscarie (1 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 17:00

De ce cumatra sa nu vina? Premierul stabileste vinovatii sau instanta? V-ati obisnuit cu vremea lui voiculescu cand se manevrau sentintele. Foarte slab articolul. Nici macar un triplu antenist nu scotea asemenea bazaconii

Zed (4 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 17:18

De obicei articolele dumneavostra nu sunt rele, dar, asa cum au mentionat si alti cititori, nu am reusit sa parcurg decat o treime din el. Subiectul e penibil iar textul este greoi, banuiesc din dorinta de a folosi prea fortat tot felul de artificii literare. si felul in care a fost scris articolul. Se mai intampla.

JE (31 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 17:19

Uf, a trecut ceva apa pe Mures de cand am vazut izvorand din penelul tau un asemenea articol..... bun articol..... Insa ma minunez de faptul ca nici macar acum nu vreti sa recunoasteti ( presa) ca tot acest melanj de ipocrizie, fratarnicie si nesimtire totala este in parte si rodul muncii voastre, a formatorilor... a presei si a persoanelor publice prin exemplul personal si... a, da,..... si nu-ti sunt mama eu ""*** "" ca eu exprim liberul arbitru... ( spunea o diva beata).. in arta, civilizatie etc.. Si langa editorialul tau , propavaduiti un condamnat penal in prima instanta care aproba betia ca ustensila facatoare de performanta....saracul Tamas.... Dar cel mai tare ma deranjeaza ca nu infierati scursorile ( sorry Tolontan ) ci le cultivati, inoculati poporului idea ca e cool sa fi cercetat si condamnat penal, ca e ok sa furi si sa nu fi tras la raspundere, ca toti cei aflati in functii publice sunt intangibili , fara frica de legi, ce de scrupule si moralitate n-au aizit..... Ca indiferent de ceea ce faci , daca ai furat destul sa imparti cu cine trebuie, apari pe sticla si le dai cu flit tuturor prostilor ce mai sunt inca cinstiti..... Si ratingul va face sa prezentati fufe, agramati si tot felul de reptile pe post de idoli ai societatii..... Sti, ma tem ca-ntr-o zi intara asta o sa ramana doar cei pe care-i formati....prosti , analfabeti si lenesi.... .....sa aveti o zi buna.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

JE (31 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 17:26

Scuze era sa uit..... toti cetatenii tarii traiesc la cel mai inalt nivel de cultura si bunastare materiala, singurul aspect lasat la urma este nivelul din puscarii..... da saracii criminali, violatori, infractori penali sa aiba conditii trebuie sa aiba conditii , ce mai....dar aceste conditii cerute pentru ei nu sunt accesibile la nici macar 50% din populatie ..... dar vai ce nu facem pentru infractori. DE CE FACETI CAMPANIA ASTA PENTRU PUSCARIASI ? DE CE NU AVETI ACEEASI DETERMINARE SI PASIUNE IN CREAREA UNOR CONDITII MAI BUNE DE TRAI PENTRU COPII TARII ?

Cosmo (44 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 17:57

Maria, jurnaliștii sunt mult mai ahtiati să se imulzeasca cu microfoanele și să pună întrebări decât publicul larg să audă răspunsurile. Fazele astea deja depășesc cu mult cererea și nevoia de informare si de cele mai multe ori sunt scene penibile. Ciolos nu candidează pentru parlament, e una, iar primul ministru nu a fost niocadata ales prin vot. Pentru asta alegem președinte și parlament. Ciolos trebuia să intervină în justiție sau cum sa fi adus vinovati?

Razvan (8 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 19:19

Foarte bun articolul. Vad ca putini inteleg care e rolul presei,ca o persoana publica precum primul ministru nu se poate erija intr-o persoana privata,poate nici cand e in vacanta...si multe altele.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 19:47

multumesc. poate e in fisa postului sa nu inteleaga 🙂

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 20:31

Lasa doamna Maria, ca Ciolos poate citi pina la capat. Pun pariu ca-i place, descopera lucruri si indemnuri noi. Buna observatia cu aglomeratia si lipsa unui VoChin. Ziua e bine aleasa, dar putea sa se scoale la ora 4 si sa fie primul acolo, cu flori mari, mai mari decit el. Dadeai tu un Tip, venea un fotograf cu blitu si gata, ce se mai minuna prostimea: pe prima pagina, uite saracu Ciolos, pune flori cu noaptea-n cap, sotia mai doarme, el merge acuma, dupa reculegere, sa lucreze. Dar ce te faci daca te ia Consiliere de la Patria ? Consider ca fac o mare greseala cei care nu te intreaba pe tine mai intii cum sta treaba. ------------------------ PS Ar trebui sa-i placa. Inseamna ca ai asteptari mari de la omuletul asta, singur impotriva tuturor. Ai uitat sa-i dai temperaturili din Cuba, pe plaja si sub plapuma.

arh. Gheorghe Petrescu (246 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 20:52

Premierul Ciolos, decat sa fi venit cu cele trei floricele in memoria celor arsi de vii la clubul bestial, " Colectiv", mai bine lua lista tinerilor "MORTI", in conditii de sufocare si ardere ca in crematoriile naziste, Mai bine lua lista acestor morti, si chema pe parintii lor, si, le oferea un buchet de flori la fiecare un cec federal, in amintirea lor. Drama acestor parinti nu se sterge nici cu flori si nici cu bani, dar, un ajutor uman, ar mai fi alinat suferinta lor vesnica. Sant multi vinovati lasati in libertate. Cu acestia d-le premier, ce pedepse vreti sa le dati si cand? Asteptam raspunsul dvs. ca premier al Romaniei, in Gazeta Sporturilor.

Erwin (1 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 20:53

Adevarat graiesti Marie!!!!!

almaviva (8 comentarii)  •  2 noiembrie 2016, 5:10

Inca un articol anost marca Maria Andries. Daca ati ajuns sa il criticati pe Ciolos pentru o simpla declaratie de mult bun simt, nu stiu ce sa mai zic; simpatiile dvs politice sunt evidente. E campanie electorala, totusi. Vine in curand Ponta sau Dragnea, sa vedeti atunci baie de multime, cum prinde la prostime. Blestemata tara asta!

ZONA MAGHERU (57 comentarii)  •  2 noiembrie 2016, 7:13

Eu cred ca tipul asta a facut o mare greseala cind a acceptat pozitia de PRIM MINISTRU pentru ca simplu are prea mult bun simt . Probabil a fost rugat de Johannis si nu a dorit sa il refuze . E manierat se " inflameaza foarte greu". Singurul lucru care imi place la cuplul ardelenesc Johannis - Ciolosz este ca fac tot posibilul sa dea cu "flit" mass mediei . Ma unge pe inima . Eu locuiesc in lumea anglo saxona de foarte multi ani si imi aduc aminte chiar de la inceputul anilor 90 cum politia britanica ii astepta pe cei fie cu pozitie sociala inalta sau pe bogatasi sa incalce legea ca sa ii poata sa ii umple cu amenzi ! O civilizatie net superioara celei unde am crescut .si de unde am avut de invatat .

Ma (1 comentarii)  •  2 noiembrie 2016, 8:33

Nu. Nu. Nu. Singurul loc unde ziaristii asteptau sa puna intrebari e la Colectiv. Cu ipocrizie si chiar rautate ziaristul se supara rau ca nu are unde sa-si arunce nedumeririle. In interesul cui? Al publicului. A nu! in interesul fituici scrise, mai precis al ceea ce crede ziaristul ca fituica scrisa e. Ce am invatat acum un an de zile e sa spun NU. Asa ca d. Andries, NU! Nu asa!

tancau_ioan (22 comentarii)  •  2 noiembrie 2016, 8:44

buna!bravo maria! si lui ciolos o sa.i place ce ai scris si o sa.ti dea dreptate! pe tamas cand nu e la nationala lasa.l sa mai bea o bere,dar pe astia care vor sa ne conduca nu-i lasa nici apa sa bea prea multa!

Cris (9 comentarii)  •  2 noiembrie 2016, 8:57

La mârlăniile lui Ponta nu am văzut așa indignare, la bunul-simț al lui Cioloș e prăpăd dragă, fabricăm cu spor articole după articole.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  2 noiembrie 2016, 9:56

ia in calcul si posibilitatea asta: daca n-ai vazut tu, nu inseamna ca n-am scris 🙂

Comentează