Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Începe viitorul

"Naţionala" întinerită a intrat spectaculos în scenă

Permalink to Începe viitorul
sâmbătă, 8 octombrie 2016, 9:14

De data asta, am scăpat. N-a fost nevoie să ne convingă binevoitori direct interesaţi că Armenia e încă o echipă mare, pe care „tricolorii” au reuşit să o pună în valoare.

Armenia fotbalistică e modestă. Asta nu înseamnă că golurile marcate la pas în poarta ei nu dovedesc nimic. Mai ales după remiza cu Muntenegru. Care a venit după ruşinea cu Albania. Care a venit după chinul cu Feroe. Şi alte chinuri. A avut şi „naţionala” noastră parte de cuminţenia tribunelor cenuşii, de pe Republicanul armean.

Tinerii pe care i-a trimis Daum în teren, Răzvan Marin, Rotariu, Benzar, nu s-au născut şi n-au crescut vertiginos, ca Făt-Frumos, fix după Euro 2016. Jucau fotbal şi înainte. Doar că fostul selecţioner n-a îndrăznit să-i folosească. N-a avut curiozitatea să-i cerceteze.

Noul antrenor a privit dincolo de siguranţa zilei de azi şi a meciului de diseară. Fireşte, mai sunt şuruburi de strâns, mai sunt minuni de testat. Trebuie să aşteptăm meciul cu Polonia, echipă mare la turneul final din Franţa. Atunci ne vom da seama cum toarce motorul meşterit de Daum. Serios sau capricios. Gospodăreşte sau ştrengăreşte.

Semnele sunt bune, inteligente. „Naţionala” spune bancuri seci la Radio Erevan.

Comentarii (37)Adaugă comentariu

wolfarmx (3 comentarii)  •  8 octombrie 2016, 21:31

Nationala e imaginea societatii.Presedinte neamt,antrenor idem.Am mare incredere!

haideusicfr (49 comentarii)  •  8 octombrie 2016, 21:36

Mai deunazi domnul Ioanitoaia il critica pe domnul Daum ca nu l-a selectionat pe Racz......

Lucian (1 comentarii)  •  8 octombrie 2016, 21:37

Asa trebuie continuat, indiferent daca ne calificam sau nu... trebuie sa punem baza pe tineri, altfel nu avem sanse in viitor!

Petrache (66 comentarii)  •  8 octombrie 2016, 21:51

Articol inteligent si comentarii ineligente pana acum. Cine se aseamana se aduna ;-) Hai Daum! Hai Maria! (PS: Maria, brilianta cum esti, tot nu te-am iertat ca nu ai scris nimic de fetele noastre din fotbal. Au nevoie chiar de mai mult sprijin decat Daum ;-).)

zappy (7 comentarii)  •  8 octombrie 2016, 21:55

ca de obicei..la obiect,probabil ca un tata puiu,un pitzi il preferau pe sanmartean in locul lui razvan marin,n-aveau chef sa riste..tot respectul pt lucian,un mare jucator,care a inteles ..

Alex (2 comentarii)  •  8 octombrie 2016, 22:17

Ai deptate Maria. Ai grija la sefu' ca nu-l suporta pe Daum, o sa ai probleme...

dani (17 comentarii)  •  8 octombrie 2016, 22:31

Jucatorii romani au trecut de la jocul confuz, haotic, chinuit, la un joc cum se practica in Vestul Salbatic:pase, demarcari, suturi la poarta de la distanta. Si peste toate avem o ECHIPA! Jucatorii nostri se ajuta in teren. Nu par deloc indolentzi. De mult timp n-am vazut la fotbalistii romani asa un spirit de lupta. Si un antrenor calm, echilibrat, calculat, care nu se agita pe marginea terenului, ca un ***. Bravo Dle Burleanu, bravo Herr Daum! Poate este un moment de cotitura in fotbalul romanesc.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stalky (1 comentarii)  •  8 octombrie 2016, 22:32

Bravo fato

Cristian (2 comentarii)  •  8 octombrie 2016, 22:42

Mariiia : dupa ce ca scrii atat de bine ,cu tine "deschid" mereu ziarul, Tu "indraznesti" sa fii si frumoasa :) ! Pot sa pariez ca imi va fi cenzurat comentariul "comentatorul nu poate aduce dovezi pentru afirmatiile sale fondate" :)))

Nu Conteaza (4 comentarii)  •  8 octombrie 2016, 22:44

Am batut o nationala fara cel mai bun jucator al ei, care joaca la ManUtd, unde noi n -am avut Niciodata vreun romanas, si in min 3 aveam 11m si cartonas rosu pt adversari !

liviu (10 comentarii)  •  8 octombrie 2016, 23:09

Te cam risti,Maria!Ca lui nenea Ovi nu-i cade bine sa iasa la rampa neamtul...care e adus de Burleanu...care,nu-i asa,i-a taiat biletele de avion lui nea Ovi...si asta nu se iarta!Deci,revin:te cam risti,Maria!Treaba ta!

florin (48 comentarii)  •  8 octombrie 2016, 23:16

Iordanescu l-ar fi bagat pe R. Marin, in meciul cu Albania, prin min. 90 sa întărească apararea dar cred ca nu-l avea in lot. Neamtul e mai curajos. Bun si ajutorul rusilor, de la cumintenia pamantului si pana la cartonasul rosu. Armenia, echipa mica (10 jucatori),dar Kazakhstanul? Un singur lucru ma ingrijoreaza: a marcat Chipciu. Hai Danemarca (3-2 min 70).

durden (209 comentarii)  •  8 octombrie 2016, 23:23

Cred ca Maria o sa primeasca un cartonas rosu de la Ioanitoaia :)) sper sa nu fie mare suspendarea..

ZONA MAGHERU (57 comentarii)  •  8 octombrie 2016, 23:29

Incepe dar nu sunt o certitudine inca. Nici benzar , nici marin si nici rotariu . Mai au mult de tras insa chiar daca nu ne calificam probabil Daum va mai fi lasat la nationala doi ani in plus . Iordanescu nu ar fi avut "tupeul" sa ii bage pe astia intr-un meci oficial .

prieten (1 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 1:13

Maria nu uita sa mai scrii si de nea Adi Mititelu. Tu si nea Ovi sunteti singurii prieteni ramasi.

lord belial (182 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 1:19

dupa razboi, multi viteji. am tinut cu daum inca de la inceput. 5-0, frumos. desi multi jucatori din fata nu ma conving - stanciu in primul rand, apoi popica, keseru, chipciu (toti ex-stelisti), lui daum i-a iesit pasenta cu tinerii (unde esti, batrane ioanitoaia, ti-a dat daum 5-0 sa zaci). marin ala are sut, nene. benzar tre bagat mai mult in seama in teren, si rotariu promite in atac. tre scapat de alde hoban, pintilii, bourceanu, toti expiratii astia. lasati tinerii la echipa, nu-l mai plangeti pe rat. ma bucur ca i-am batut pe descultii din armenia cu 5-0, dar polonia -danemarca a parut un meci de oameni mari. acolo vedem care e mai tare. hai romania, bravo herr daum

pamfletaru (40 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 1:24

e prematur sa tragem concluzii, sa declansam artificii, sa punem *** la protap...scuzati,si eu dadeam gol daca jucam cu vanzatorii de kebab,faceam scor de tenis,6-0 !...ii umileam, cum a facut chinezoaiaca zhang cu simona ,in primul set din optimile de la beijing :)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 9:39

e prematur, dar o victorie la cinci goluri diferenta a tricolorilor nu se intampla in fiecare zi

FYRY (21 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 1:41

GOOD ONE!

vasglo (91 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 2:17

Si totusi, ce ne-am face fara stelisti la Nationala?!....-:)

De (1 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 2:29

Daca batem Kazahstan si Polonia, incepem sa fim iar buni. Bravo Daum!

kos_tyn (14 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 2:46

maria te grabesti ca fata mare! echipa de astazi seamana izbitor de mult cu echipa din meciul cu franta de la campionatul european: tataruseanu, sapunaru, grigore, hoban, popa, stanciu, stancu, chipciu si destul de putin cu cea din primul meci din era daum in care nu mai apar titulari pantelimon, moti filip bicfalvi andone. franta nu e armenia sau muntenegru. apropo! rusinea de albania e pe primul loc cu 6 puncte in grupa spaniei si italiei care au cate 4 pc.

arh. Gheorghe Petrescu (246 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 2:57

Bun articol ce, scote in evidenta prestatia buna a echipei Romaniei. Este un inceput promitator dar mai avem de tras, cum spune prea bine articolul. In rest cred ca antrenorul de origina germana ne va face si alte bucurii asemanatoare. Sa-i uram succes lui si echipei Romaniei de azi si de maine. Hai ROMANIA!

Claudio (4 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 3:40

Cam târziu descoperim ca avem si fotbalisti.Pâna acum lozinca era"nu avem arie de selecție" .Pacat.Si totusi continuom sa şantajem antrenorul(vezi mm pe facebook)pacat.

ciupi (400 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 6:58

sa nu ne imbatam cu un hent urmat de eliminare! a fost un antrenament dupa aceea...

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 9:37

bine, doar ne ametim putin 🙂

critasiros (31 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 7:22

Se pare ca Marin si Benzar sunt peste Tanase. Meme nu se ricepe. Reghe si Becali nici atat.

Carol K (309 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 7:57

Da,aseara de la 19 a fost o foarte interesanta partide de snooker in cadrul Masterului European de la Bucuresti dintre legenta si rasfatatul tribunelor Ronnie "Racheta" O'Sullivan si Neil "Aussie" Robertson....Un fel de Federer-Murray la tenis ...."Djokovici" Selby adica numarul 1 in clasamentul la zi al circuitului pierzand in cealalta semifinala la marea speranta si probabil un viitor mare campion Judd Trump ! Toate astea la Bucuresti sub nasul nostru un turneu al titanilor acestui sport si tu presa sportiva abia strecurai cateva randuri daca aveau noroc sa nu aiba Becali,Tata Puiu sau Dragomir vreo declaratie desucheata,vreo poza cat tot monitorul ori nu aparea vreo starleta care sa ne spuna cum a scapat de cosuri....Presa sportiva....Cui i-ar mai pasa in acest caz de un 5-0 cu niste jaloane un fel de antrenament cu public,un sparring la Clinceni sau Mioveni cu echipa locala ? Nu mi-ai dat nimic despre Masterul European de la Bucuresti pt ca a avut loc acea miuţă mai degraba de la Radio Erevan decat de la Erevan practic tu presa sportiva din Romania(absolut toata de la stanga la dreapta) nu mai existi,asta este adevarul...

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 9:23

Daum meseriasul !!!...sunt convins ca o sa ne califice la mondialul rusesc ...i a trebuit putin timp ...

Alex (1 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 9:53

Asta a fost un atrenament cu public. Polonia si Danemarca or sa ne scoata fotbalul din cap. Va faceți prea multe iluzii si o sa aveți deziluzii....românește așa ;)

lord belial (182 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 10:01

daca i-ar invata si pe alde keseru si stanciu sa nu isi mai bata joc de mingi aiurea, daum ne poate califica la mondial de pe primul loc. i-am vazut pe polonezi aseara, au forta in ofensiva (lewandowski e sigur intre primii 5 atacanti ai lumii), insa sunt cu moral de est europeni, ca noi. daca le dai goluri, incep sa se piarda. danemarca mi se pare mai periculoasa ca echipa, in toate departamentele, plus ca au un mental mai puternic. mi-au placut poulsen si sisto. hai romania, daum e ce trebuie, alles klar herr komisar`

exidpol (100 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 10:41

-o victorie la cinci goluri diferenta a tricolorilor nu se intampla in fiecare zi -zice Maria; e adevarat -deoarece nu jucam in fiecare zi cu ...armenii...

lord belial (182 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 11:12

@exidpol - romania a jucat cu albania si am pierdut, cu feroe si de-abia i-am batut cu 1-0, dupa un meci chinuitor. 5-0 ramane 5-0, indiferent de adversar.

Fritz (21 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 11:13

Au trecut vreo 15 ani de la "MIRACOLUL" de la Kiev (Dynamo-Steaua 1-4) si, in afara de faptul ca ai mai putin par pe cap, nu te-ai schimbat absolut deloc. Aseara a fost o victorie norocoasa, obtinuta intr-o conjuctura favorabila noua, la fel ca acum peste un deceniu, cand in urma acelui "miracol" Steaua n-a reusit decat un loc 3 in acea grupa de UCL. "Miracolele" astea i se intampla oricarei echipe o data la 10-15 ani. Exemple: Romania -Germania 5-1; Steaua-Bacau 1-5 sau Dinamo-Foresta 3-4(3-0). Apa de ploaie, nu va mai extaziati degeaba ca tot n-avem cum sa obtinem mai mult de locul 3 in grupa asta. Traiesc in Germania de ceva timp si am invatat sa-i respect pe nemti pentru seriozitatea si constiintiozitatea cu care isi fac treaba, chiar sunt convins ca acest Daum va face treaba foarte buna dar trebuie lasat sa lucreze fara presiunea rezultatelor una, poate chiar doua campanii de calificare. Nationala Romaniei trebuie recladita din temelii pe principii sanatoase si riguroase. Acest lucru a mai fost incercat doar de Boloni in acest mileniu dar MAFIA din fotbalul romanesc a avut grija sa-l oblige sa renunte.

parigi (3 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 13:00

Maria si Daum imi plac.De Maria cum scrie,iar de Daum imi place ca,in sfarsit,a inteles si el ce jucatori are in ograda.N-a mai fost atat de increzator,ca inaintea jocului cu Muntenegru,cand promitea victoria pe toata media.Si era sa-i iasa daca Stanciu ,jucator de 10 milioane n-o trimitea in bratele unui spectator de la peluza.Iar Stanciu nu e de 10 milioane.L-am vazut si in meciul cu armenii si sigur nu e de 10,chiar daca a dat gol si vreo 2 pase decisive.Raman la parerea mea,asa cum Pogba nu e de 120.Au vrut belgienii sa-l vada mai de aproape si au dat cat nu face.Trebuie sa ne bucuram pentru cele 5 goluri? Trebuie sa ne bucuram dupa care sa ne oprim si sa ne gandim de ce n-am dat 10 cu Armenia,adica unor jucatori carora arbitrul le-a interzis,pe buna dreptate, sa mai vada orizontul inca din minutul 3. Relaxarea a fost cuvantul de ordine.Cand ai 3-0 in minutul 12 deja te gandesti la urmatorul meci.Golurile 4 si 5 le-am dat din inertie,ca noi deja ne gandeam la zgariie norii din Astana.Pasele merg inca prea lent.Trebuie o viteza in plus.Sapunaru o mangaie prea mult,pana si o femeie se poate satura de atata atentie.Prea multe miscari de glezna si prea multe secunde pierdute.Ca vine Lewandovski si nu e bine.Iar prietenii intre fundasi si atacantul polonez nu prea am vazut. La fel Hoban.Nu-lvad in viitor.Ori il bagam undeva in "Çloud"'si-l tinem acolo pentru vremuri de restriste,ori o sa ne imbatam cu apa rece.El joaca la mijloc numai pentru ca exista intre fundasi si atacanti.Ca in rest nimic,zero barat. Jucatorii trebuie sa stie ca epoca''Íordanescu'' s-a incheiat si ca n-o regreta nimeni.O perioada cand 8 jucatori din 11 aveau sarcini defensive iar restul nu aveau sarcini offensive a apus, spre binele tuturor,in ceasul al 13- lea. Fotbalul e un sport minunat si de atac.Nu poti sa castigi daca nu dai goluri.Noi,la nationala, n-am facut asta niciodata.Tot timpul am jucat la mica ciupeala.Iar cand a trebuit sa invingem,cand a trebuit sa atacam,rar am facut-o cu succes.Nici acum nu e tarziu.Mizam pe tineri,ei sunt viitorul.Nu Rat,nu Marica,nu Samartean.Latovlevici mi-a placut.Daca facem cumva ca mingea aia sa circule mai rapid,sigur o sa avem si performante.Si mai avem un atu!Iordanescu,cel mai fricos antrenor pe care l-am vazut in viata mea nu mai este in preajma echipei nationale.Iar sfaturile lui nu ne mai pot ajuta! Acum echipa este a suporterilor,baricadele si cazemata au cazut ! Slava Domnului si Hai Romania!

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 14:05

Incepe si Viitorul, nu doar "viitorul" ! Iar discutia lui Daum cu Hagi a dat roade. Viitor. Cu Hagi si alti antrenori trebuie sa discute Daum despre fotbal, nu cu VoChin ! Daum e primul roman care a inventat normalul: -------------------------- 1- Daum a inventat mijlocul Popa – Stanciu – Chipciu, care s-au antrenat 1001 de zile impreuna, au jucat 101 meciuri impreuna – dar ZERO minute la Nationala ! 2- Daum l-a inventat si pe Stancu la Nationala pe pozitia lui, nu fundas stinga in locul lui Rat, la fel cum a fost folosit si Chipciu in singurul lui meci in Franta ca titular, ori inghesuit pe-o banda unde neavind viteza nu avea nici o sansa. Am spus mereu – si in Franta – ca Stancu este din pacate singurul atacant in forma, cu experienta. Din pacate, DA, caci Stancu ar trebui sa aiba deja un inlocuitor, ori macar o rezerva de valoare. Andone si Keserü, cu parere de rau, n-au ce cauta intr-o prima liga, oricare ar fi acesta. Alibec a ajuns in Franta NE- antrenat de Sumi, iar azi la Lot iar NE-antrenat din martie 2016 ! Nu are experienta jocului combinativ si in viteza, n-are cu cine sa se antrenaeze. La fel ca Budescu, care din cel mai bun fotbalist a ajuns o epava. Asta e „contributia“ astralilor la evolutia fotbalul romanesc. Alibec, daca se antrena si juca un an la Steaua, ori macar raminea la Viitorul – caci Hagi l-ainventat si resurcitat ca fotbalist – azi era titular incontestabil. 3- Daum a redus la 2 numarul „jucatorilor“ care nu joaca ori joaca altceva, ori joaca la o echipa de care n-a auzit nimeni. Am jucat si noi pentru prima oara in istorie - in noua ! --------------------------- Cei doi lipsa. Greselile lui Daum. Unde mai trebuie a lucreze: 1- Grigore n-a jucat din martie. A facut fata bine si ieri, dar pina la urma va gresi daca continua acolo undeva, nu va juca si nu se va antreana. A jucat binisor si in Franta dar cu Muntenegru a fost deja unul din cei mai nesiguri, alaturi de Hoban cei mai slabi de pe teren. 2- Hoban si acel sistem format „1“ din portar- 4 fundasi-1 inchizator Hoban – 4 mijlocasi- atacant ! N-o sa inteleg niciodata de ce unul ca asta e fotbalist, dar … asta e. Hoban a ajuns la o virsta la care si o obscura echipa din Israel se gindeste deja sa-l inlocuiasca. In echipa aia obscura, Hoban a inceput sa joace un meci din trei si n-a jucat niciodata la inchidere. Daum trebuie sa stie ca Hoban a jucat ca singur inchizator acel 1-4-1-4-1 in barajul cu Grecia la Bucuresti si in meciul Romania – Finlanda care trebuia normal sa se termine cu 0-6 pentru Finlanda ! De – grin – golada totala !!! Daca Daum nu va gasi alternative nu avem nici o sansa in fata Poloniei.In orice caz NU putem cistiga jucind in 9 ! --------------------------- Da doamna Maria, are si Daum un merit mare, caci de intinerire n-a fost interesat nimeni. Da, discutia cu intinerirea a inceput din mandatul lui Razvan, caci Razvan nu avea nici un obiectiv, asta dupa ce PiTurca a reusit cu ajutorul interpolului sa dea de urma lui Lobonz, Goian, Rat, Cocis, Lazar, Torje, fratii Nicolae si speranta Grozav, care intre timp se apucase sa cresca gaini, eforturi imense facute de interpol pentru a intari Nationala in barajul cu Grecia, caci nici rudele apropiate nu stiau in ce stepa, parc ori cafenea joaca astia – table desigur. La Razvan se mai numea si „reconstructie“. „Reconstructia“, o prostie au zis toti in cor. Bine doamna Maria tata, Balint care ii astepa si azi pe Torje si Rat, poate si pe Mutu, n-a preconizat ca Romania va ajunge pe locul 150 in lume, asa cum nu stie fostul secund al lui Tata Puiu, saracu de el bine ca are navi si nimereste acasa, pentru care zice si azi ca doar el stie ce face, ca Romania a avut in Franta 8 jucatori fara contract. ------------------------------- PS are si cineva din FRF un merit imens, dar nu stiu pe cine sa laud. Programul Romaniei este o de-o perfectiune matematica rar intilnita. Cu tot pasul gresit cu Muntenegru, avem moralin Kazakstan, cel mai probabilvom bate, si vom avea peste 60 000 in tribuna cu Polonia ! Nationala renaste. Iar daca batem Polonia acaaasa, ! putem ierna pe primul loc la 3 puncte diferenta. Iar meciul decisiv e ultimul, cind noi vom avea deja o echipa clara, spre deosebire de Polonia si Danemarca, unde nu trebuie nimic nou, iar Muntenegru nu va rezista. La felul in care s-au prezentat cu Romania, ca veniti de pe plaja, nici nu pot fi considerati profesionisti. -------------------------- PSsss 2 (poate fi rezumat cu ..., ca la altii, caci) Raspunsul la articolul precedent e cam subtil pina si pentru mine.

Mihai Carmel (8 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 17:00

Felicitări doamna !! Va iubim !!

Comentează