Cine tot mută scaunele?
În lipsa usturoiului din micii electorali, voodoo Dragnea se teme că nu poate el exorciza cât pot "fantomele din Diaspora" vota

Condamnat la doi ani cu levitaţie, în Dosarul Referendumului, Liviu Dragnea continuă să se preocupe de domeniul lui de excelenţă: fenomenele paranormale la urne.
Acum caută o metodă de a trimite apă sfinţită prin SMS, după ce a constatat că îl bântuie o parte a electoratului. „Dacă discutăm despre prezenţa la vot, luând în calcul şi fantomele, într-adevăr, prezenţa a fost mică”, a spus Dragnea. A adăugat că ar trebui ţinut cont doar de „românii care trăiesc efectiv în România”, românii din diaspora fiind „fantomele”. Iată de ce exit-poll-urile anunţate de Dragnea nimereau pe alături. Trebuiau coroborate cu nişte şedinţe de spiritism, la ieşirea de la urne.
Bazine şi cămine culturale spectrale
Românii din străinătate nu au, desigur, concreteţea celor o sută de săli de sport, o sută de bazine de înot şi o sută de cămine culturale, promise de Dragnea, ca ministru, şi plătite de CNI. În anul electoral 2014, s-au alocat zeci de milioane de euro, pentru aceste infrastructuri reale, palpabile. Ca dovadă că există, uitaţi-vă după Olandezul Zburător, care se plimbă cu ele.
Dacă stai şi te gândeşti, „voturile-fantomă” reprezintă o percepţie firească, venind de la un îndrumător spiritual al transmutării sufletelor cu autocarul. Nu mai vorbim că în partidul domnului Dragnea se sărbătoreşte Halloweenul aproape zilnic. Petreceri cu mascaţi, bombonele, bombonici, „ne daţi sau nu ne daţi să fie arestaţi?”. La ce să-i stea mintea omului decât la vorbe de duhuri? Când o mână nevăzută tot dă cu piciorul la fotoliul de preşedinte, când se clatină scaunul sub tine, cu sau fără motiv statutar, nu te poţi gândi decât la poltergeist.
Au trimis Fiscul după obol
„Fantome”, aşadar. Probabil suntem singura ţară al cărei PIB creşte cu bani trimişi de pe lumea cealaltă. Dacă au drept de vot, „fantomele” trebuie să plătească pentru el. Să achite impozite şi în România. Aşa considera PSD, care a propus, prin toamna lui 2015, un proiect de lege pentru taxarea românilor din diaspora. ANAF urma să aibă acces la conturile „fantomelor”, să le calculeze şi să le ceară CAS-ul. Că doar dezinfectanţii din spitale nu sunt gratis.
Iată o măsură de stânga ca-n romanele cu vampiri. Înainte de a verifica şi taxa marile averi, guvernarea PSD a pus Fiscul să-l vâneze pe Casper prin lanul de căpşuni. Domnul Dragnea, pe atunci vicepremier, nu vedea nimic în neregulă cu recuperatul obolului. „Fantomă” sau nu, ai, n-ai corp, c-o piele sau mai multe tot eşti dator.
Masa critică, mişcată de „fantome”
Tabloul de familie e complet acum: PSD are de-a face cu „fantomele” din străinătate şi cu rudele lor din ţară, adică „golanii”, cum i-a numit un fost ministru din Guvernul Ponta. Dacă ar fi cu toţii scoşi de pe liste, prezenţa la urne ar sări de 200 la sută la hectar de cimitir. Ar rămâne cu drept de vot doar „morţii lui Dragnea”, turişti de profesie, care ştampilează şi pozează obiective în cadru organizat, la fiecare scrutin.
Cu „fantomele”, în schimb, e o problemă. Nu-şi văd lungul nasului. Sunt indisciplinate. În noiembrie 2014, deşi Guvernul Ponta a pus cruce deschiderii unor noi secţii, românii din diaspora au votat în draci. Iar „golanii” din ţară s-au luat după ei şi s-au dus la urne ca posedaţii. „E vina lui Dumnezeu”, a comentat Dragnea. Pe moment, lua în calcul o eventuală trecere de partea întunecată a Forţei: „Îmi reproşez că nu sunt vrăjitor”.
De la Teleorman la Tanacu
Acum, nemulţumit de prezenţa eterică la urne în Capitală şi slaba metempsihoză din teritoriu, îşi poate reproşa că nu e exorcist. Fără ritualuri cu grătar şi cântări în piaţă, cum să convoci spiritele afară din case, încolonate spre secţia de vot?
Până la alegerile parlamentare, domnul Dragnea are timp să termine analiza bântuirii neamului şi să schimbe abordarea, de la „stupid people” la „voodoo people”. Nu mai ajunge să taie panglica totemică la macheta celor două stadioane noi din Teleorman. Îi trebuie un purtător de cuvânt de la Tanacu, să vorbească pe limba „fantomelor” din străinătate. Să le întrebe ce doresc ele, ce valori imateriale, garantate de Constituţie, pretind de la guvernanţi.