Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Disciplina fotbalului de partid

Cazul Gloria Buzău nu e doar despre blaturile din fotbal, ci despre aranjamentele dintre Federaţie şi politicienii parteneri

Permalink to Disciplina fotbalului de partid
vineri, 27 mai 2016, 10:24

În timp ce Marius Şumudică aştepta la o casă de pariuri să-şi ispăşească suspendarea de două luni, Comisia de Etică şi Disciplină a FRF se îndeletnicea cu alte pricini. Antrenorii şi 14 jucători de la Gloria Buzău au fost pedepsiţi pe motiv că au trucat 10 meciuri la pariuri. În total, amenzile sunt de 213.000 de euro, iar suspendările, de 14 ani şi şase luni.
„Mâna dreaptă” ţine cu stânga
Despre integritatea fotbalului mic nu ne făceam prea mari iluzii. Nici despre blândeţea Disciplinei. Se ştie doar că Apelul e poliţistul bun. Antrenorul buzoienilor, Viorel Ion, candidat la Primărie, a declarat că e victima jocurilor politice. Asta a spus, de fapt, în ultimele şapte luni, de când FRF a deschis dosarul de blaturi. L-a tot arătat cu degetul pe secretarul general adjunct al Federaţiei, buzoianul Gabriel Bodescu.
Înainte de a veni la FRF, Bodescu a fost partener de afaceri cu minifotbal al preşedintelui Burleanu. Deţinea o echipă de Liga a III-a, Viitorul-Locomotiva Buzău. După ce a fost numit „mâna dreaptă” a şefului FRF, Gabriel Bodescu a cultivat relaţiile cu stânga din Buzău. L-a desemnat supervizor al centrelor de la Buftea şi Mogoşoaia pe Mihai Baltă, fratele fostului prefect de Buzău, membru PSD, în prezent director în Primăria Buzău.

Fotbalul buzoian a avut parte de tot felul de atenţii de la centru, după venirea lui Bodescu la Federaţie. În iulie 2014, antrenorul de la Viitorul Locomotiva Buzău, Cristi Lupu, a fost numit referent zonal al FRF pentru Vrancea – Buzău. În octombrie 2014, amicalul „naţionalei” U 21 cu Albania, scor 3-1, s-a disputat pe stadionul Gloriei.

În primăvară anul acesta, autorităţile locale din Buzău au aprobat iniţiativa FRF pentru realizarea unui centru de excelenţă în oraş. Proiectul va fi realizat în parteneriat de Federaţie, Primărie şi Consiliul Judeţean Buzău. O veste bună mai ales pentru clubul Viitorul – Locomotiva, unde sunt înscrişi peste 220 de copii şi juniori.

Gabriel Bodescu are afaceri cu Primăria Buzău, scrie presa locală. Ani buni, a încercat să-l schimbe pe şeful AJF Buzău, Pompiliu Coşconea. Mutarea a reuşit abia în aprilie 2015. Coşconea a fost suspendat de asociaţie, iar în locul său a fost ales Adrian Petre, membru PSD, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Buzău. Nu e o implicare a politicului. E mai mult de-atât. Vorbim despre dublarea fotbalului de către politic, de vreme ce au aceeaşi conducere.

Verdicul FRF, armă pentru PSD
Antrenorul Viorel Ion reclamă, pe Facebook, „legături de tip mafiot” între PSD Buzău şi FRF. Din afară, între cele două pare să existe cel puţin o frumoasă prietenie. Altfel, nu se explică de ce tocmai secretarul Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şeful PSD Buzău, a aplaudat primul suspendările dictate la Disciplină. Faptul că verdictul vine tocmai acum, în campanie, lasă loc pentru controverse. Pentru întrebarea dacă deciziile FRF servesc drept monedă de schimb în relaţia cu autorităţile locale partenere.
Înmulţiţi ghemul politico-fotbalistic de la Buzău cu 41 de judeţe plus unu şi obţineţi tapiseria de ansamblu. E veche, încâlcită şi plină de aţe albe. Nicio lege, niciun regulament nu le interzice aleşilor locali să ocupe funcţii în fotbal sau antrenorilor să candideze la funcţii politice. Şi nici nu le va interzice vreodată. Simbioza dintre stadioane şi partide e mult prea profitabilă pentru ambele părţi.

Comentarii (9)Adaugă comentariu

Valyk (4 comentarii)  •  27 mai 2016, 11:32

Buzaul lui Viorel Ion alaturi de inca vreo 2-3 echipe din B apare in majoritatea meciurilor suspecte. Viorel Ion este acum un blatist dovedit. Mergand pe logica lui si asta este motivul pentru care blatuitorii sunt eliminati din sistem atunci eu sunt de acord ca toti sportivii sa fie inregimentati politic si atunci cand calca stramb sa fie imediat taxati de justitie ....aaaa pardon, razbunarea politica. Exact ca un om politic ce se doreste primar infractorul arunca acum praf in ochii alegatorilor scotand in fata tema cu razbunarea politica. Poate la Buzau mai tine dar pe la Bucuresti am auzit asta de atatea ori de la Nastase pana la ultimul politican penal ca deja ne-am imunizat.

Vali (3 comentarii)  •  27 mai 2016, 11:37

Nu ar strica niste cercetari si pe la Calarasi, Constanta sau Braila daca tot ne-am apucat de treaba.

Dan (1 comentarii)  •  27 mai 2016, 22:38

Ha, ha ha, vă luati de unii micuti, micuti. Sa vedeti la Pandurii cum echipa e dublata in conducere de liderii PSD.De fapt e condusa de PSD. Seful PSD la oras e Primarul Carciumaru care e membru AGA la Pandurii si viceprimarul Aurel Popescu e membru in CA la Pandurii si e vice la PSD. La fel daca nu stiati si la Consiliul Judetean unde presedintele PSD pe Judetul Gorj, care e presedinte la CJ Gorj, unul Ion Calinoiu, prieten cu Ponta si coleg in conducere la PSD candva, si el e la fel mebru in AGA Pandurii. SI ce se vedeti, vicele de la partid, Ciprian Florescu, care e cum altfel si vice la CJ Gorj, e membru in CA la Pandurii. O frumusete de partid cu toata conducerea lui de la Gorj conduce si Pandurii. Pai sa va mai mire ca presedinte la Pandurii e Narcis Raducan pus de PSD , el fiind din Focsani unde Calinoiu are un prieten bun Oprisan, si ca antrenorul Edi Iord[nescu e adus la Gorj de Ponta acu un an jumate cand era premier, rugat fiind Ponta de fostul sau vicepremier Gabi Oprea, coleg de partid cu Tata Puiu! sa ii dea o jucarie de echipa fiului sau! Asta caz de caz nu Buzaul!

lucid (18 comentarii)  •  28 mai 2016, 7:43

S-a vazut de la o posta ca Burleanu asculta la comanda politica.Au fost arbitraje mai mult decat partinitoare(scandaloase) si tolerate de cei care trebuiau sa-i sanctioneze pe cei care au gresit flagrant.Brigazile de arbitri conduse de ISTVAN KOVACS(ASA-Steaua,din campionatul trecut)si S.COLTESU(Astra-Steaua)trebuiau excluse din arbitraj.Burleanu nu are personalitate.Cu partidul nostru in frunte vom avea victorii multe.Oameni noi metehne vechi.

muler (4 comentarii)  •  28 mai 2016, 8:36

Barvo Marie, ai punctat foarte bine problemele de la Buzau. Asa stau lucrurile si cu Bodescu, varul primarului penal de la Ploiesti (si el membru PSD). Dar ma intreb Marie draga, ce face FIFA si UEFA, ei care trambiteaza sus si tare ca politicul sa nu se amestece in sport. De ce nu iau masurile ce se impun, de ce nu cerceteaza aceste cazuri, de ce nu taie in carne vie, de cine le este frica, sau poate aceste randuri pe care tu le-ai inserat aici nu sunt adevarate ? Probabil ca nu numai la Buzau se intampla aceste lucruri murdare.

Stefan (113 comentarii)  •  28 mai 2016, 10:36

Oare cum poate federatia sa pedepseasca o echipa pentru trucare de meciuri, fara ca procuratura sa intervina? Daca este vorba de asa ceva, ar trebui sa vedem o gramada de oameni trimisi in judecata, nu? Altfel este vorba de abuz in serviciu. Trucarea de meciuri nu se limiteaza la instantele sportive, instantele civile, penale, sau cum le spune, trebuie sa se ocupe de asa ceva. Daca procuratura nu intervine inseamna ori ca FRF a judecat dupa ureche, ori ca organele de cercetare din justitie refuza sa isi faca treaba. Gresesc undeva? Pot truca meciuri si sa primeasca o suspendare sportiva doar? Din cate stiu eu, astea sunt culpe cercetate sub microscop si sunt pedepsite in justitie.

Venom (83 comentarii)  •  28 mai 2016, 16:27

Trebuie să urmărim banii, pentru că nimeni nu face voluntariat! Băieții urmăresc să intre pe anumite felii și după ce au aces la fonduri publice, le pompează către anumite firme. "Autorităţile locale din Buzău au aprobat iniţiativa FRF pentru realizarea unui centru de excelenţă în oraş. Proiectul va fi realizat în parteneriat de Federaţie, Primărie şi Consiliul Judeţean Buzău." - De exemplu aici, cine a luat contractul? Mai are afaceri cu statul? @Adi. Mi-ai făcut ziua mai amuzantă. Mulțumesc!

Ionut (1 comentarii)  •  29 mai 2016, 10:51

De ce nu sunt sancționate si echipele adverse?? Au jucat singuri pe teren?? ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasilica (9 comentarii)  •  30 mai 2016, 6:31

Duduie Andries,ma scuzati dar nu am cum sa va adresez urmatoarea ...atentionare! Deci Petrolul a picat in B,cu asta v-ati linistit !insa la orizont a aparut inca un inamic in Ploiesti ! Pregatiti mitraliera;avem echipa in elita nationala de baschet ! Deci reluati sa faceti ce stiti mai bie...

Comentează