Şi nimeni nu s-a întrebat dacă e dopat!
La Galaţi, unde apa caldă a fost relansată cu ministru şi fanfară, un corporatist a înotat în apă rece

Cum să faci numere din oameni? Priviţi la ştiri şi luaţi notiţe! În problema migranţilor, liderii noştri politici au picat toţi pe subiect. Stăpînesc situaţia.
Cunosc cu exactitate de ceas atomic, deşi numerele diferă de la unul la altul, cîţi refugiaţi poate primi România. Uite că ştim şi noi cum stăm, măcar într-o privinţă. În rest, ştim doar aproximativ, în linii mari, uneori enorme, cîţi copii au primit manuale, cîţi merg la şcoală pe jos, cîţi fac sport în sala de clasă, cîte „creiere” emigrează, cîţi şomeri avem, cîte locuri în cămine sau paturi în spitale (se pare că mereu e unul în minus). Dar ştim fix asta.
Şi, după negocierile cu ceilalţi lideri europeni, de asemenea aşi ai cifrelor, vom afla rezultatul final şi indubitabil. Putem primi 2394,61, cum eram număraţi în tehnocraţia anilor ’90.
Ştim unde se ajunge cînd oamenii încep să fie transformaţi în numere. Ştim şi de 60 de ani ne întrebăm: cum a fost posibil? Iată cum!
Dacă vrei mergi contra curentului, să faci oameni din numere, îţi trebuie antrenament. La sfîrşitul săptămînii trecute, Gabriel Drăghici, angajat la o bancă din Bucureşti, a înotat timp de 24 de ore, fără întrerupere, pe culoarul unui bazin descoperit din Galaţi, scrie Digi24.ro.
Vechiul lui record era de 12 ore de înot în continuu. Omul face sport, aleargă, înoată, merge pe bicicletă pentru cauze umanitare. De data asta, s-a pregătit din iunie. Scopul a fost să strîngă bani pentru o fetiţă grav bolnavă. A calculat aşa, într-un interviu din presa locală: „O să înot cam 1.200 de bazine, ar însemna cam 16 lei de fiecare bazin. Fiecare om poate veni să doneze 12 lei şi eu o să înot pentru el. Dacă donează mai mult, o să înot 40 de bazine sau cîte or fi”.
Şi a înotat. 42 de kilometri, în apă de 18 grade. Cînd i-a scăzut temperatura corpului la 34,5 grade, medicii l-au trimis să înoate în bazinul din interior. Apoi s-a întors afară. A strîns 16.300 de lei pentru fetiţa Evelina. 16,3 luni de viaţă, tratamentul copilei costînd 1.000 de lei pe lună. Numere. Cu ele te baţi. Cine face sport ştie. Drăghici îşi propusese să adune 20.000 de lei.
„Nu credeam că o să fie atît de grea trecerea de la 12 la 24 de ore”, a spus el.
Uşor e să treci de la 12 oameni la 24 de oameni şi de la 24 de oameni la 24.