Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Merită statuie. Dacă pleacă!

Federalii vechi şi noi şi-au făcut titlu de glorie dintr-un delict împotriva fotbalului: favorizarea selecţionerului

„După acest rezultat, cred că Victor Piţurcă nu mai are nici un motiv să plece”, zice Răzvan Burleanu. Se referă la istoricul 0-1 de la […]

marți, 9 septembrie 2014, 10:48

Federalii vechi şi noi şi-au făcut titlu de glorie dintr-un delict împotriva fotbalului: favorizarea selecţionerului

„După acest rezultat, cred că Victor Piţurcă nu mai are nici un motiv să plece”, zice Răzvan Burleanu. Se referă la istoricul 0-1 de la Atena. Dar ce are, dom’le, meciul ăla mare pentru minifotbal, ce surfactanţi anionici au pus în el, de-a şters cu buretele ditamai tabla? Ce revelaţii, ce reminiscenţe i-a produs proaspătului şef al FRF victoria asta chinuită, cu nişte chinuiţi, cu tribunele goale, fără presiunea „iadului elen” etc, etc?

Gata, i-am bătut pe esteţii fotbalului cu un gol din penalty şi Piţurcă a devenit alt antrenor, altă persoană. Cînd a propus ridicarea limitei la trei mandate în loc de două, pentru şefia FRF, Burleanu trebuia să propună şi un contract nelimitat pentru Piţurcă. Păcat! A ratat momentul! Atunci existau tot atîtea motive să fie demis Piţurcă, la fel ca acum. Meciul de la Atena nu demonstrează nimic nou, nu scuză nimic, nu justifică ratările, sfidările, jignirile aduse suporterilor „naţionalei”, cazierul, contractul blindat şi neruşinat cu FRF.

„Aş putea spune că avem într-adevăr o generaţie de eroi, mai ales după cum a evoluat meciul în a doua repriză!”, a adăugat Burleanu, cu verva unui cocoş care trîmbiţează răsăritul de pe mormnaul de gunoi. Dacă lui Burleanu nu i-a crăpat uşor obrazul de jenă, Mircea Sandu sigur s-a albit de invidie. El nu avea curajul miştourilor, practica o demagogie de şcoală veche, cu nuanţe de credibilitate. „Eroi”, auzi! Ce-a ajuns şi eroismul la „naţională”, păzeşte bostănăria!

Piţurcă nu numai că reprezintă un personaj compromis şi compromiţător. Însăşi longevitatea lui în funcţie, siguranţa lui că nici un dezastru pe teren nu-i clatină postul îl recomandă pentru schimbare. Să lase şi pe altul să-şi frîngă gîtul pe seama „generaţiei de eroi”! Declaraţia lui Burleanu lasă de înţeles, ca să vezi perversitate a minţii umane, că sîntem la mîna lui Piţurcă. Dacă el are motive, pleacă, dacă n-are motive, rămîne! Dacă aşa stau lucrurile, stau prost. Auziţi ceva?  Nu sînt paşii lui Piţurcă alergînd spre dunele de dolari saudiţi, aşa sună rîsul curcilor! Întreg fotbalul nostru se află la mîna unui condamnat penal, care n-a avut niciodată nici un motiv să plece de pe banca onorabilă, confortabilă a „tricolorilor”.

În ajutorul şefului FRF, sar şi Dragomir şi Sandu care propagă versiuni sută-n sută probabile ale înlocuirii lui Piţurcă. Vai, ce sperietură! O să răsuflăm uşuraţi cînd vom afla că providenţialul nu părăseşte locul faptei, că se îndură şi ne tîrîie pînă la capătul preliminariilor Euro 2016. Şi după ratarea calificării la CM 2014, foştii capi federali au considerat că Piţurcă „trebuie felicitat, nu demis”, pentru că ne-a calificat la baraj.

Performerii care se aseamănă se adună şi se apără unii pe alţii, servindu-ne cugetări din seria „Şmecherii sînt şi ei oameni, au părţile lor dezinteresate”. Într-o vreme, federalii mai vechi sau mai noi recunoşteau, cinstit, bărbăteşte, că FRF n-are bani să-l dea afară pe actualul selecţioner. Dar mărturisirea asta îi pune într-o lumină neputincioasă. Nu dă bine să admită că nu-s în stare să înlocuiască un antrenor, fie el „omu’ dracului”, omul lui Mircea Sandu sau omul sistemului. Aşa că au schimbat discursul. Burleanu a precizat, după instalare, că „nu clauza de 1,2 milioane de euro stă la baza deciziei de a-l păstra pe Piţurcă”.

Fireşte că nu e vorba de bani, ce ipoteză meschină! E vorba de principii, de integritate, de morală! Federalii au început să-l prezinte pe Piţurcă drept mentorul unei „generaţii de eroi”, un tehnician experimentat, care are şi oferte din străinătate. Sîntem norocoşi să-l avem pe banca naţionalei! Dar nu ştim să-l apreciem. Nu ştim să ne favorizăm valorile. Favorizăm doar infractorii.

Comentarii (68)Adaugă comentariu

lord belial (182 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 11:00

bravo, maria
ai zis ceea ce ioanitoaia si tolontan au fost prea ipocriti (sau mincinosi) sa recunoasca: piti e fata de fotbalul modern ce e apendicele ileocecal pt anatomia umana.
piturca este epitomul esecului
piturca s-a comportat cu echipa romaniei cum se comporta un jefuitor cu o banca.

PITURCA, IESI ACASA, RETROGRADULE! INUTILULE! INVECHITULE! IMPOSTORULE! AFARAAAAA

lord belial (182 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 11:04

iar burleanul ala pare un pacalici in cautare de burse si sinecuri. l-as fi vazut la fel de potrivit si in fruntea federatiei romane de ping pong, daca ar fi mincat si gura lui ceva de acolo.

Alex (1 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 11:06

Bun articol. Poate citeste si Ioanitoaia sa priceapa ceva.
Stie doar sa blocheze comentariile ce nu ii convin.

Teo dor (1 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 11:08

Felicitari pentru prezentarea realitatii si sinceritate.
Si trist si adevarat 🙂

Sebastian Balan (1 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 11:09

Randurile si cele spuse nu au logica si nici sens. Incercati sa recititi articolele de cateva ori inainte sa postati pe prima pagina.

jhon (2 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 11:11

:))) Beton articol .. Il doare pe pitzi si pe aia de la frf la palarie :)))

lenan (3 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 11:11

Misteau!

nyk (17 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 11:16

da merita statuie, insa una mica sa si-o puna pe televizor si el si Burleanu.
Ce dracu sa mai zicem de cei ce faceau Germania sa tremure de nu voiau sa joace cu noi nici in amicale si aranjau tragerile la sorti ca sa nu cada cu noi.De cate ori a picat Germania cu noi in ’90-2000?
„Halal patrie de asa eroi”
Duca-se invartindu-se!…..

Vlad (11 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 11:17

Burleanu spune ce e normal sa spuna…este evident faptul ca vrea sa scape de Piturca dar functia nu ii permite sa nu fie diplomatic …nu poate sa spuna ca selectionerul nu are sustinerea federatiei pentru ca asta ar insemna ca si echipa nu are sustinerea federatiei… stii foarte bine asta …si faptul ca scrii un articol critic la niste lucruri de care stii ca nu sunt adevarate…denota,cu tot respectul… o acuta lipsa de idei…

Marian (6 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 11:20

Pentru mine Piturca nu exista ca antrenor,el a avut norocul sa aiba prieteni pe la cele mai importante echipe din Romania cum este nationala si steaua, este doar un impostor care isi bate joc de fotbal datorita lui Mircea sandu,Gigi Becali si Viorel Paunescu.

radu (2 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 11:21

In sfarsit un comentariu care nu doar ca nu frizeaza cretinismul, dar are si sens. Doamne cat ridicol in opinii a adunat aceasta jenanta victorie in care rar s-a trecut mijlocul terenului. Tocmai ca a fost eroica a facut-o ridicola si nesemnificativa. Felicitari Maria!

xolv (12 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 11:25

DA DA DA. Adevarul n-a fost niciodata apanajul condeiasilor nomenclaturisti, invechiti pe la mesele si excursiile platite de sistem.

Clau (1 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 11:29

Aprob pozitiv;si mai zic ..ca fara de piturcian am cam fi in urna a opta la tragerile pt. grupele C.E. ori C.M. Asa e mai bine ca suntem doar intr-a ..patra !!!!!
Atata ipocrizie si atata jemanfisism -pe banii nostrii pana la urma ,ca F.R.F. sau L.P.F. nu-s S.a. -uri ori S.R.L.-uri ,cu plan de profit si dividende pt. actionari ,atata lasitate &jeg uman toate pastorite ,atentie ,de marele for de rahat numit U.I.E.F.A.,plin de combinatori si martafoi grabnic doritori de stipendii grase ,toate astea impreuna cu Mafia pariurilor ,de care”stimabilii” nu pomenesc o iota ,alcatuiesc un tablou jalnic a ceea ce-a ajuns sportul in A.D. 2014 !
Oricum :hai Al Hilal ,scapa-ne de Satana ,da-l pe mana lu’ Alah ori al Profetului ,inmarmureste-ne !!

nu.conteaza (1 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 11:30

BRAVO!!!

Alexandru (7 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 11:32

Sa ne rugam Providentei. Marele Carmaci are oferte din insulele Cayman. Sa nu-l lasam sa plece.
Site-ul asta (ca fituica cu acelasi nume probabil nu se mai vinde) si-a propus sa atraga tot electoratul ? Precum copy-paste ?
PS : Bravo Maria !

f (1 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 11:40

„Dulcele” stil clasic al ironiei. Nu te poti astepta la ceva mai elevat din partea don’soarei Andries. Defilam cu ce avem!

Vass Bela (13 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 11:40

In mod cert statuie merita MARIA, singurul jurnalist care scrie cu picioarele pe pamant, cu obiectivitate si profesionalism ! Bravo Maria !!!

radu florian (44 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 11:44

Bravo Maria!
Ai sange in instalatie!
Piti… ma-mbat daca pleci!… de bucurie!
Vrem un antrenor valoros si integru la nationala, nu un blufeur!

marin daniel (1 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 11:44

BRAVO MARIA , MAI EXISTA OAMENI CARE VORBESC ADEVARU DESPRE ACEST MICROB NUMIT ,, VICTOR PITURCA,, PLEACAAAAAAAAAAAA PITI LASANE , ESTI COSMARUL NATIONALEI , SI SA-I FIE RUSINE SI LUI IOANITOAIA SI MARELUI TOLONTAN , DIN PARTEA MEA DOI OAMENI CU VECHII SECHELE COMUNISTE

Geo (15 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 11:46

Ce dezastru in teren nenea redactor!? A facut egal cu Albania? am facut egal cu Belorusia? Am luat bataie de la vreo echipa de doi lei? Am pierdut calificarea la CM 2014 de pe locul 2 in fata TURCIEI si a UNGARIEI la un baraj cu Grecia care era de 3 ori peste Romania ca valoare cu un egal acasa. Daca ai uitat ce inseamna dezastru uita-te la ce au facut Lucescu jr cand a fost, sau Hagi in campania 2002. Va c***ti toti pe voi ca a devenit moda in ultimul timp. Daca luam bataie de la Olanda care ajunge in semifinale CM, Demisia! daca batem Turcia Demisia, batem Grecia Demisia. Numai super antrenori calificati si selectioneri de mari nationale pe aici. Dar de ce nu faci un articol cu scolile de fotbal inexistente din Romania? De ce nu faci un articol cu jucatori expirati 30 32 de ani adusi din strainatate in loc sa se promoveze jucatori tineri romani?? Deschide ochi mai invata jurnalism daca iei pixu si scrii cum te deranjeaza ceva, fara sa faci examinare. Mediocru articolul. de doi lei pt oameni de aceeasi valoare care striga Demisia numai din cauza faptului ca a strigat cel de langa. Si daca pleaca cine vine? Credeti ca sar repede Mourihno si Wenger si se bat pt loc? Vine iar Hagi sau Lucescu, si nici cu Olaroiu nu i-mi este rusine. O sa ne uitam cu suspans la Romania-Insulele Feroe si o sa plecam la nani dezamagiti de un 1-1 chinuit. Uitati-va la valoare jucatorilor? Avem vreun Messi? Avem vreun super talent? Daca aveam vreo super echipa gen Spania sau Portugalia si ne faceam de cacao strigam si eu demisia, dar momentan traim in mediocritate si mai suntem si fuduli. Daca se doreste o schimbare schimbi incepand de la baza nu antrenorul. VEZI BELGIA! Cate scoli de fotbal a facut acum 10 ani, cati bani a bagat statul sau cine a bagat, cata campanie s-a facut sa vina copiii. Si uite ce echipa au. VEZI CM 2014! Da e prea greu sa gandesti, mai bine „demisia!” Ca la noi. Felicitari pentru articol… O sa ajungi mare.

we (1 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 11:46

Lectie ptr restul „jurnalistilor”. Multumesc

1q (5 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 11:49

cat de cinica esti…te iubesc !

Abuabu (2 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 11:59

Foarte bun articol. Mi-a facut placere sa-l citesc, chiar daca e trist ceea ce constatam dupa lectura sa.

bamse1901 (2 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 12:08

ai dreptate Maria, dar tot burlica a spus ca e bine daca pleaca pitypoiul, pt ca ar aduce ceva bani la federatie rezilierea contractului. ma rog nu stiu daca chiar la acest motiv se referea cand a spous ca e bine daca pleaca

gogu (1 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 12:30

Maria, este mare! Ai spus ceea ce gandesc toti microbistii din tara asta, satui de demagogi si demagogii, de smecheri si smecherii, de mitica si sandu, de burleanu si kasai. Suntem singura nationala din lume cu un condamnat penal la timona. Suntem singura nationala din lume pe care o grecie cu karagounis si katsouranis chiar a dominat-o 4 reprize, fara ca macar sa se intrebuinteze serios. Tot ce-au realizat Santos si echipa lui de anti-fotbalisti a fost pentru ca s-au aparat continuu si au dat bufa pe contraatac. Numai puscariasul piti si mitica ii vedeau fotbalisti pe timpul mondialului.

Bubucul (75 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 12:37

Frumos articolul. Si just. Pacat ca ai dreptate. Eu sper sa vina altcineva, mno?

@#17 (21 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 12:39

Foarte bine zis, dar problema nu e de rezultatele imediate (cred ca nici Olaroiu sau Petrescu n-ar fi reusit mai mult), ci de atitudinea lui Piturca fata de presa, de contractul aberant semnat de Sandu (nu-i prost cine cere, e prost cine da), de jocul slab si de lipsa perspectivei. Ne calificam noi la CE, dar va fi ca in 2008: te uiti la meciuri relaxat, ca n-ai nicio pretentie de la echipa, nu ca pe vremea lui Hagi cand eram toti alaturi de Nationala si ceream semifinale in orice competitie majora.

nelu (8 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 12:42

foarte bun articol.felicitari!perfect de acord cu dumneavoastra.

ADI (31 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 12:49

O DAAAA !!!! SA PLECE !!!!! SA MOARA CAPRA ALUILALT !!!!! A, SA NU UIT , SA NE LASE (PE CINE BRE ????) !!!!
TOTI RETARZI AU ACCESE DE AGITATIE PSIHOMOTORIE LA MECIURILE NATIONALEI…..DE , NOI CAMPIONII INTERGALACTICI, AVEM MEREU GHINION CU ARBITRI, ANTRENORUL IDIOT, FRFF CRETIN ETC……
IASTE VREUNUL DINTRE RETARZII MARIEI CARE SA SI REALIZEZE VALOAREA „ECHIPEI” NATIONALE PLINE DE INCHIPUITI, FANDOSITI, SUBMEDIOCRII PURTATORI ILEGALI A LEGITIMATIEI DE FOTBALIST?
A, DA SI SA VINA ALTUL……AIA BUNII, FENILPIRUVICII ARUNCATI DE COLO COLO , DE CATRE PANTAGRUELII FOTBALULUI…..ETERNE TALENTE, FASAITE PROMISIUNI, DECEDATI SPERANTE….HAGI, OLAROIU, BURSUCUL SCHIZOID NUMAI BUN DE INTERNAT IN OSPICIU….SI ALTII
MDA , SI BARBUGIUL E DE CACAO, DAR E ALA CU REZULTATE „CARE ESTE”…..SI CHIAR VREAU SA VA VAD CAND O SA TREMURATI CU LUXEMBURGUL SI O SA DISERTATI DESPRE ECHIVALETA VALORII GLOBALE….

NOAH, DAR DACA NU E CU CIRCOTECA SI COCALAREALA ATUNCI NU E ROMANIA SI BESTIALA FORMATOARE DE IDIOTI …MARIA….
FATO…..MMMMM AAA LESI ?!

omidiu (1 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 12:51

Piturca e unul dintre cele mai antipatice personaje din fotbalul nostru insa cu jucatorii pe care ii avem (rezerve pe la echipe de mana a 2-a si a 3-a din afara si cativa din campionul nostru din ce in ce mai slab) nimeni nu cred ca poate face mai mult. Probabil ca ar ataca si el si ar juca spectaculos daca ar avea cu cine. Deocamdata, cand intalnim cate o echipa cat de cat decenta, nu putem decat sa ne aparam si sa speram ca prindem ceva dintr-o faza fixa. Partitura tehnica se face si in functie de ce jucatori ai.

ducu (2 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 12:58

Nu am nici timp nici chef sa reiau ideile pe care le-am expus ieri pe un alt articol. @Geo, excelent comentariu. @Maria Andries, slab slab slab, ati observat directia curentului si v-ati propus sa mergeti in aceeasi directie. Nimic pozitiv, nimic constructiv, nici o propunere, doar un „Jos Pitzi” expus intr-o pledoarie previzibila si plictisitoare

dorelus (8 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 13:00

Marie,draga Marie este o reala placere sa remarc cita diferenta este intre ce scrii tu si pesudoziaristi ce dau cu parerea pe ast site(Bozgorinu ,geambasiu …)
Bravo si nu te lasa Marie…
Doamne ajuta.

forza piti (1 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 13:09

nu sunt de acord cu cei care strigati demisia.
mai multe piturca nu putea face cu lotul respectiv.
acum am avut noroc ca am prins grecii obositi dupa mondial, pentru ca ne-ar fi invins din nou.
totusi am terminat in fata turciei care are un fotbal peste al nostru.
ce putea sa faca altcineva cu olanda?
ati vazut ce a facut la mondial.
dar cu grecia la baraj?
ati vazut ce jucatori au. grecia a iesit dintr-o grupa grea la mondial.

analiza 0 si caracter 0.
care sunt ultimii 3 antrenori care ne-au calificat la un turneu final? (il punem si pe asta, pentru ca daca ramane, mergem).
va spun eu: piturca.

john.peris (22 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 13:17

Exceptional articol , felicitari Maria !

Dani (2 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 13:29

Maria, imi scot palaria in fata ta! Pentru felul in care spui lucrurilor pe nume! Clar şi laobiect!

marius (1 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 13:43

da..bine ca pleaca…era mai bine cu lucescu jr. care chema super valori precum apostol, surdu, bilasco, maftei, samd :))))

dragsohoo (13 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 14:24

Dragii mei..nu Maria andries trebuie sa nominalizeze un selectioner ci FRF. Ironia Mariei este directionata catre ambiguitatea FRF si discrepanta dintre pozitia initiala a oficialilor care de abia asteptau sa plece Piturca si sa vina ei cu solutii si pozitia din prezent dictata mai mult sa mai putin de toanele lui Piturca si clauzele contractuale confidentiale. Dupa rusinea de meci din Grecia poate va faceti iluzii cu privire la o calificare glorioasa sub bagheta marelui maestru. Insa prezenta noastra la un turneu final sub indrumarea marelui antrenor care nu a obtinut o performanta notabila toata cariera asa, nu ar face decat sa ne acopere de rusine. Cu acest joc lamentabil (va reamintesc ca numai bara ne-a salvat de la un egal) as preferea sa nu ajungem la un turneu final – singura reusita in acel caz ar fi o ploaie de prime /bonusuri acordate de Mircea Sandu jr. Politruk versiunea made in Moldova. Sa fim seriosi..jucatorii echipei nationale sunt la fel de eroi ca jucatorii Stelei (in viziunea lui Galca) la Ludogor..whatever. Si asta o spune un stelist. Eroismul nostru este lamentabil si caricatural, dupa chipul si asemnarea selectionerului. P.S. hai sa facem un pronostic despre evolutia lui „nea” piti in Arabia Saudita..shall we? hai sa vedem cum vine inapoi peste un (probabil mai bogat datorita clauzelor din contract – deja vu?) si cu acelasi palmares…totusi, putem spera la un transfer al lui Cocis la arabi..

B. D. (3 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 14:26

Este incredibil cât de bine puteți scrie! Citesc, cu o oarecare constanță, articolele dv. Și sunt bune! Dar în ăsta, parcă puneți punctul pe „i” în fiecare propoziție.

florinem (1 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 14:27

@Geo si altii
Dar felul in care a obtinut Pitzurca miile de succesuri cu nationala, nu merita mentionate? Cu enorm de mult bulan, sau profitand de degringolada lor? Ce a adus nou Pitzurca la nationala? Credeti ca altii nu puteau vedea acei 1-2 jucatori pe care i-a promovat el?
O tineti una si buna cu Razvan Lucescu – e SLAB, sau cu Hagi – n-a avut timp sa demonstreze nimic, el a debutat ca antrenor la o echipa nationala PARASITA cu doua meciuri inainte de finalul de campanie, de marele patriot si moralist Boloni.
Cum joaca nationala noastra, in afara acestui stil fara orizont, vesnic defensiv, cu curu-n poarta, pentru ca toate echipele cu care jucam sunt „forte”? Ce moral sa aibe jucatorii aia in meci, cand antrenorul lor spune inainte, la conferinta, ca ne multumim si cu un egal? De ce nu poate sa taca, sau sa spuna altceva, daca tot e bou? Ce-l tot pupati atata in dos? In orice alta tara daca ar fi fost condamnat antrenorul nationalei, isi dadea demisia sau era demis – doar noi avem un infractor la carma nationalei! Cu ce moral vin jucatorii aia la lot?

Da, i se va face statuie, DACA pleaca – extraordinar de bun titlu! 🙂

sim (3 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 14:48

Nu stiu daca Maria a ramas cu picioarele pe pamant, dupa ce au postat postacii. Piturca ar fi bine sa plece. Daca IL Luce nu vrea sa vina, atunci as prefera antrenor strain.

r filip (2 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 14:56

De departe cel mai bun articol scris de Dumneavoastra. Va multumim!

Lucky (15 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 14:58

Sa vina Razvan Lucescu! Antrenor educat, modern, ofensiv, deschis, cu limbaj si perspectiva.

Atunci chiar ca o sa-i facem statuie lui Piturca!

Raluca Ivana (1 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 15:05

plecarea lui Piti…. un vis care sper sa devina realitate.
Problema mea nu e numele antrenorului, e modul in care pune echipa in teren, modul in care joaca fotbal; Ce fotbal? Va amintiti cand am obtinut o victorie la limita cu Insulele Feroe?
Nu are jucatori? Bine, sa zicem ca nu reuseste sa incropeasca o echpa de 11 jucatori capabili. Pai in cazul de fata stie din start ca va pierde, atunci de ce dr…u’ nu joaca totul pe atac. Macar daca mancam bataie sa nu fie dupa ce ne-am aparat cu toata echipa. Ce mai conteaza ca luam 10 sau 2? Sau daca joaca defensiv macar sa-i aseze pe amarati in asa fel incat sa nu mai ia gol in minutele de prelungire….
Sunt, de obicei, foarte optimista. Accept zicala conform carei omul din greseli invata, dar nu nu si nu Piti nu vrea sa invete nimic. Ca sa nu mai vorbim de atitudinea lui si a jucatorilor nationalei.

Cristian (7 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 15:15

Felicitari dra Maria Andries!
Din pacate, in Romania, numai femeile mai fac performanta(handbal, scrima, tenis, judo,etc), iar dvs o faceti in jurnalism!
Nici un „barbat” nu a avut curajul sa scrie deschis, scurt si la obiect despre groparul echipei nationale, v.piturca!
Nu va lasati, continuati sa scrieti ceea ce majoritatea romanilor gindesc!
Acest penal trebuie demis, prin orice mijloace, pina nu e prea tirziu! S-a vazut si la Pireu evolutia jalnica a unei echipe care prefera sa se intoarca spre propria poarta, chiar atunci cind avea sansa contraatacului (Pintilii, Chipciu, etc)…greu de inteles o astfel de tactica, cind era clar ca Grecia a venit nepregatita, ne-a subestimat, samd…Un antrenor modern ar fi schimbat tactica din mers, mizind pe atac si pe marirea avantajului…Ma intreb ce s-ar fi intimplat daca grecii egalau? Probabil, presa becaliana l-ar fi laudat pe piturca pentru obtinerea unui punct in inferioritate numerica! Jalnic, jalnic, jalnic! O tara intreaga sta la mina unui barbugiu cu condamnare penala! Cred ca si la capitolul asta sintem unici in lume!

DanDan (3 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 15:32

Bun articolul,Maria fai praf pe mafiotii astia din FRF ca sunt lipsiti de orice bun simt.FELICITARI cu mult respect!!!!

@#38 (21 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 15:36

Nasol e ca nu prea ai pe cine sa aduci: Boloni nu-i de incredere, pleaca la prima oferta cu un euro mai avantajoasa; nea Mircea nu bag mana-n foc ca mai traieste doi ani; Olaroiu, Petrescu, Andone si Reghe castiga prea bine la ciuhapi; Razvan Lucescu, Dorinel si Hagi sunt prea slabi. Mai sunt Rednic si Grigoras. Sau ramane Piturca.

Prodan Daniel (1 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 15:47

Eu cred ca Piturca nu are stofa sa antreneze nici macar in Liga 3 fara sa exagerez;In campania trecuta daca lua toti jucatorii de la Steaua Plus Mutu ne calificam.Reghencamf se distreaza daca vine antrenor.
Azzi ce zice ca nu gaseste atacant ,pai in Liga 1 sunt peste 25 jucatori atacanti ce joaca in Liga 1 dintre toti e adevarat ca 80 % sunt slabi dar gasesc 2,3 pe care sa-i propun fotbalului mare.

alex (345 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 15:47

E greu sa-ti gasesti cuvintele dupa astfel de editoriale! Unica prin felul de a fi, intotdeauna obiectiva, transparenta si lucida ai reusit sa schimbi fata unei prese mai degraba inerta si invechita, datorita unei mentalitati noi, puternice si sanatoase. Cu rabdare, schimbarea trebuie sa continue si la varful societatii, va fi dificil, dar nu imposibil, datorita naturii umane si personajelor din fruntea ei.

florin (2 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 15:50

Felicitari! Super articol!

ducu (2 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 15:51

Rusinea din Grecia??? Serios?? Te invit sa te uiti la rezumatul Austria – Suedia 1-1, sa vezi cum au tinut suedezii de rezultat 1-1! in 11 oameni! si contra Austriei!, clar inferioara Greciei! Oameni buni, voi chiar nu intelegeti ca in toate lucrurile de pe lumea asta exista un echilibru si e evident ca la valoarea lotului actual, trebuie sa alegem intre pragmatism si inestetic pt rezultate sau un joc ceva mai placut ochiului dar riscant si expus greselii? Chiar nu e evident ridicolul situatiei cand aparem ori plangandu-ne ca nu avem calificari, deci rezultate, ori nu jucam estetic in momentele cand rezultatele vin?

Comentează