Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Să facă un baraj şi la Craiova!

După un scurt război la scenă deschisă, FRF şi Primăria din Craiova au făcut o pace reciproc avantajoasă în culise Primăria Craiova s-a retras din procesul contra FRF în cazul dezafilierii Universităţii. Decizia a fost votată în Consiliul Local, după […]

marți, 30 iulie 2013, 9:55

După un scurt război la scenă deschisă, FRF şi Primăria din Craiova au făcut o pace reciproc avantajoasă în culise

Primăria Craiova s-a retras din procesul contra FRF în cazul dezafilierii Universităţii. Decizia a fost votată în Consiliul Local, după ce Federaţia a binevoit să acorde un loc în Liga a II-a echipei de fotbal tutelate de autorităţile locale. Maliţioşii ar observa că principiul acestor manevre este cel clasic: serviciu contra serviciu. Primăria a vrut „dreptate pentru Craiova” doar ca să preseze FRF şi să-şi impună condiţiile. O instituţie publică, parte civilă în Dosarul dezafilierii, dădea altă greutate cazului, la nivelul opiniei publice.

Întrebarea întrebătoare este: serviciul oferit de FRF se referă la locul în Liga a 2-a sau vizează şi alte aspecte ale bătăliei pentru Craiova? Oare va fi organizat, eventual, un baraj pe plan local, care să stabilească, pe criteriul sportiv (sic!), care echipă favorită a autorităţilor locale va reprezenta Craiova în competiţiile organizate de Federaţie?

Faptul că Primăria a abandonat obţinerea pe căi legale a dreptăţii pentru Craiova nu reprezintă decît o lovitură de imagine dată cazului. Cu sau fără petiţiile retorice ale autorităţilor locale, Dosarul dezafilierii rămîne acelaşi, cu aceleaşi probe şi aceleaşi acuzaţii grave la adresa capilor fotbalului românesc. Şi va fi judecat tot de judecători, nu de electoratul din Bănie.

Pînă la verdictul de la Tribunal, Adrian Mititelu încearcă să-şi înscrie şi el echipa în Liga a II-a. Şicanele au început de la depunerea actelor la FRF. Dosarul a fost admis pentru analiza comisiilor federale, care s-au întrecut pe ele însele în a detecta cu ochiul liber aliteraţii şi rime imperfecte. S-au descoperit datorii vechi, atît de vechi încît au fost anulate între timp. Plus alte datorii atît de noi încît n-au apucat să fie contestate. Dosarul a ajuns la Comisia de Disciplină, pînă în septembrie, cînd începe Liga a 2-a, are timp să fie interpretat punct cu punct, virgulă cu virgulă, de toate instanţele federale: Apel, Recurs. Apoi TAS-ul, de ce nu? La una dintre comisii, Comisia de analizare a cererilor de înscriere în Liga a 2-a (dacă nu exista, comisia asta trebuia inventată măcar de dragul denumirii!), îl găsim pe Viorel Duru, alias repudiatul de ocazie de la Comisia de Licenţiere.

Spre deosebire de alţi ani, mai superficiali, domnul Duru se dedă acum unui surplus de vigilenţă în puricarea actelor depuse de Mititelu. Conform unui document prezentat la Fanatik Show, Duru susţine că „FC Universitatea Craiova nu este clubul de fotbal afiliat la FRF”. Prin urmare, echipa lui Adrian Mititelu nu are voie să se numească Universitatea Craiova, ci U Craiova. Iată o nouă interpretare, nonconformistă, pentru noţiunea de abreviere! A nu se confunda, de pildă, Universitatea Cluj, cea care n-a primit licenţa de la domnul Duru, cu echipa U Cluj care a primit licenţa la TAS! Decizia judecătorească se referă la societatea comercială din spatele clubului, nu la clubul de fotbal în sine. Ce contează!? Federalii par gata să demonstreze, la nevoie, că Universitatea şi Craiova Maxima sînt două echipe diferite.

E de înţeles acuitatea de moment a lui Viorel Duru! Omul e dator şi el cu un serviciu, la propriu, lui Mircea Sandu, care s-a răzgîndit şi nu l-a obligat să-şi dea demisia „de onoare”. Aşa că domnul „Licenţiere” păstrează linia generală: dreptate pentru Primăria Craiovei. Un alt federal va observa, dintr-un moment în altul, că Universitatea Craiova nu are dreptul nici la palmares, nici la imn, nici la emblemă, nici la culori. Primăria a observat deja că Universitatea nu are dreptul la Craiova şi nici la stadionul „Ion Oblemenco”. Urmează să aflăm, fie de la FRF, fie de la Primăria Craiovei, ce echipă au dreptul să susţină suporterii Universităţii.

Comentarii (62)Adaugă comentariu

nea caisa (70 comentarii)  •  31 iulie 2013, 10:05

Ai fost aproape de un articol excelent. Si l-ai ratat. Fiindca ai tras la tema. Principiul renuntarii primariei la proces nu este neaparat serviciu contra serviciu. Ci poate fi foarte bine efectul distantarii municipalitatii de Mititelu si de echipa sa. Un pic mirabila atitudinea ta, deoarece tu, ca femeie, o intelegi mai bine pe Olguta. Olguta l-a asteptat pe Mititelu un an de zile, adica un sfert din mandatul de primar. Ceea ce este foarte mult. Vinovatul s-a aratat a fi Mititelu care, dupa ce Olguta i-a retras sprijinul municipal, a facut in doua saptamini ceea ce nu a facut intr-un an. Deci, daca Mititelu se harnicea, se putea. Insa de ce sa punem acest lucru in socoteala lui Mititelu, cind o putem blama pe Olguta. Nemaifiind sustinuta de primarie, retragerea acesteia din procesul lui Mititelu era naturala. Cu siguranta ca locul de liga a 2-a a influentat gindirea Olgutei, insa nu cred ca a fost un troc. Pe scurt, nu tine ideea ca Olguta l-ar fi „vindut” Pe Mititelu. In concluzie, responsabilitatea pierderii unui an de zile este a lui Mititelu. Sigur ca o continuare a sustinerii lui Mititelu pe fondul locului in liga a 2-a pentru echipa municipala ar fi fost o miscare de marca, insa Olguta, un politician tinar, nu are inca experienta necesara unor astfel de miscari, insa nu ma indoiesc ca o va capata in timp. Scoaterea lui Mititelu de pe stadion este si ea, uman, justificata ca un act preventiv: nu mai este nici un secret faptul ca Mititelu declanseaza usor procese si, mi se pare, in un trecut au fost informatii ajunse in media cum ca ar fi umblat si cu delatiuni; o utilizare a stadionului in comun cu municipalitatea i-ar fi oferit bune ocazii pentru noi jalbe si procese.
Faptul ca FRF ii pune acum lui Mititelu bete in roate este regretabil, asta ma convinge definitiv ca Mircea Sandu nu mai are ce cauta acolo. FRF trebuia, in ciuda situatiei judiciare vis a vis de Mititelu, sa il lase sa se inscrie in liga a 2-a fara piedici. Si este chiar mai bine pentru Craiova sa aiba doua echipe in liga. In ciuda unor critici pe care le primeste aici, cred ca Olguta face bine pentru oras ceea ce face. Ea a creat o echipa, a gasit finantare privata pentru ea, sa retinem ca in afara functiei ei si, acum, se poate ocupa de infrastructura necesara fotbalului craiovean. Mititelu, daca a pierdut trenul de persoane, trebuie sa incerce acum sa urce macar in marfar, doar ca acolo au apucat deja sa se urce niste boschetari care nu il lasa.

savoss (12 comentarii)  •  31 iulie 2013, 10:17

TOATA OLTENIA SUSTINE FC UNIVERSITATEA CRAIOVA. 50 DE SUPORTERI CU CREIER DE PRIMATA, DINTR-O PARTE A GALERIEI AGITA SPIRITELE PE TOATE SITEURI, RENEGAND ECHIPA PENTRU CARE AU FACUT TOTUL PAN NU DEMULT, DOAR PENTRU CA, VREMELNIC, LA CARMA EI SE AFLA … MITITELU!
UN TEST DE INTELIGENTA AR EDIFICA STAREA CREIERELOR LOR!

pityu (8 comentarii)  •  31 iulie 2013, 10:28

Culmea. Vezi Oltean-ca ,cu mintea scurta?????.
O federatie si patroni de echipe pusi si cu reusita, pe capatuiala. -Universitatea Craiova,U Craiova, U-Mititelu -Craiova, U-Primaria -Craiova. Care mai este?
Universitatea-U-Craiova , al carei echipa a fost fanion pentru Olteni, echipa s-a facut sub semnul stiintei -universitare, pe care Oltenii au admirat-o, au iubit-o si cred ca o doresc dupa atatea incercari ostile ale unor netrebnici ( patroni , primari si federali ).
Interesant, Universitatea sau universitatile din oltenia n-au un cuvant de spus ?. Nu revendica nimic ?, pot sa aiba sustineri si castiguri pa masura. In fotbal se manipuleaza mai multi bani decat dupa bacalaureate actuale,mai pretentioase.
Se lasa la jocul,in speranata unui castig fabulos, unei muieri guralive si al unui RROM-nu tigan. Pe acesta nu-l ajuta nimeni ?????

barbu (104 comentarii)  •  31 iulie 2013, 10:59

pentru ABU 45: aceeaşi craioveni l-au votat până l-au făcut deputat pe gigi neţoiu – cel care îi furase craiovei o echipă întreagă, în anii 90, ducând-o pe gratis la dinamo. memorie scurtă, nesimţire sau… ce alte calităţi trebuie să fi intrat în joc pentru obţinerea unui asemenea rezultat?

petru (20 comentarii)  •  31 iulie 2013, 14:37

NU POATE FI INLOCUITA O POVESTE FRUMOASA NUMITA ,, CRAIOVA MAXIMA -CAMPIOANA UNEI MARI IUBIRI,, CU UN COSMAR DEVENIT CLONA SI CARE NU SE POATE NUMI ALTFEL DECAT FC CRAIOLGA … TRIST SI DEZAMAGITOR…NU POTI PROSTII MILIOANELE DE SIMPATIZANTI AI STIINTEI CU O MODALITATE DENUMITA COMPROMIS IN INTERES PERSONAL…

petru (20 comentarii)  •  31 iulie 2013, 14:48

CUM AR FI CA OLTENII SA IUBEASCA MAI MULT O CLONA DECAT PE MIHAI VITEAZU ? ESTE IMPOSIBIL ….

dan.motru (48 comentarii)  •  31 iulie 2013, 16:44

In ciuda dezafilierii echipei UNIV.CRAIOVA, datorita administrarii proaste facuta de Mititelu, lezandu-ne participarea in competitie timp de 2 ani,valoarea brand-lui nu este eclipsata asa cum sustin masmedia nationala fiindca sunt convertiti in suporteri stelisti.Nu mai este mult sa demonstram ca spiritul si mitul de CAMPIOANA UNEI MARI IUBIRI! nu vor disparea indiferent de diversiunile false ale masmediei centrale care ne renega SUPREMATIA. Acesti contestatari ai CS UNIV.CRAIOVA de ce nu au fost si contestatari mafiei pentru dezafiliera echipei lui Mititelu? fiindca sunt niste frustrati pentru renasterea echipei datorita mitului (CAMPIOANA UNEI MARI IUBIRI!) si spiritului suporterilor in sustinera echipei.

peli (3 comentarii)  •  31 iulie 2013, 21:16

pentru Barbu: esti dezinformat prietene…nu l-a votat nimeni pe cainetzoiu…e iesit deputat „pe liste”…un kkt de lege electorala…

gogu de la Virtop (31 comentarii)  •  1 august 2013, 6:15

Ce nu intelege o femeie…Mititelu a fost un prost manager,a ingropat fotbalul craiovean!Ai devenit o…mititica prin sustinerea lui!

and1 (1 comentarii)  •  1 august 2013, 10:48

am incercat sa citesc si eu comentariile cu privire la acest articol scris corect si care pentru mine, atent observator al noutatilor cu privire la echipa mea de suflet, pare just si la obiect si m-am oprit la ultimul postat de un anume gogu de la Virtop. Gogule, poti sa imi enumeri patronii Universitatii din istoria postdecembrista? unde figureaza intre acesti patroni Primaria Craiova ca actionar majoritar? poate la inceput cand s-a desprins sectia de fotbal din cadrul clubului sportiv. Nu sunt fan Mititelu, consider ca din cauza lui s-a ajuns aici. Dar sa respectam adevarul istoric cand vorbim de Craiova! Pana mai acum ceva timp reprosati Timisoarei ca tine cu o echipa surogat. Voi ce faceti?

kia (5 comentarii)  •  1 august 2013, 21:08

voi sustine ecchipa care joaca in Craiova

gogu de la Virtop (31 comentarii)  •  5 august 2013, 15:13

Pt and 1…explicatie,noteaza sa nu uiti!CSUniversitatea Craiova+Primaria Craiova+KDFEnergie au facut o societae CSUCraiova…Cind juca Strimbeanu,Balan,Taralunga ,Nita,Martinovici,Deselnicu..erai nascut nepoate??????????Cind dupa meciuri mergeam acasa la Lung in Sarari,la Oblemenco pe clea Bucuresti,la Lie Balaci pe aleea Tabaci si strigam Stiinata ,Stiinta tu unde erai?Nepoate nu fi..obraznic!

Comentează