Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Mai sus!

Ştiaţi că echipele româneşti pot să joace aşa? Ştiaţi că pot să atace cu tupeul exact pe care-l admirăm de regulă la granzii Europei? Acum am văzut, ştim, ne-am fixat reperul.

Altfel de aşteptări vor avea românii de la echipele […]

miercuri, 17 septembrie 2008, 1:58

Ştiaţi că echipele româneşti pot să joace aşa? Ştiaţi că pot să atace cu tupeul exact pe care-l admirăm de regulă la granzii Europei? Acum am văzut, ştim, ne-am fixat reperul.

Altfel de aşteptări vor avea românii de la echipele lor, altfel de ambiţie vor avea fotbaliştii, antrenorii şi patronii. CFR-ul a avut nouă şuturi pe poartă. Mai mult decît „naţionala”, doar şapte, în trei meciuri la Euro. Ce spuneaţi, domnule Piţurcă?

Mai mult decît punctele, contează felul cum au fost obţinute. Jocul clujenilor reprezintă evenimentul, faptul nou şi neaşteptat. Chiar dacă pierdeau, tot provocau un şoc pozitiv în lumea Ligii 1.

Şefii CFR-ului au înţeles primii importanţa liniştii la club şi a specialiştilor în organigramă. Au aplicat punct cu punct tiparele occidentale. Rezultatul? Un titlu istoric, apoi trei puncte în Liga Campionilor. Miracol? Nici pomeneală! E profesionism!

Pe Olimpico, nu s-a petrecut o minune, ci un salt valoric. Fotbalul nostru a trecut la un alt nivel. Pînă de curînd, şefii de cluburi şi federalii se străduiau să demonstreze că oricînd se poate şi mai rău. CFR-ul a ridicat ştacheta şi a arătat că se poate şi mai sus! Chiar foarte sus!

Comentarii (54)Adaugă comentariu

Corneliu (3 comentarii)  •  17 septembrie 2008, 18:21

Acest articol prezinta realitatea asa cum e: la Cluj se lucreaza profesionist. Din pacate, ca sa fie vandute ziarele scrieti tot felul de aberatii care pe mine, doar un simplu cititor, ma scarbesc. Clujul reprezinta seriozitatea tipic ardeleneasca, o atitudine mai mult germanica decat romaneasca. Clujul nu s-a schimbat niciodata, n-au intrat in scadaluri, voi i-ati tarat. Cand veti fi interesati de promovarea valorilor si de acea notiune straina romanilor, profesionalismul, atunci vom fi puternici si ca fotbal si ca societate. Acum, copiii nostri, tineretul de azi sunt prosti, lenesi si scandalagii, adica sunt exact asa cum au invatat din mediul inconjurator, mai exact, o vina mare pentru aceasta apartine ziaristilor de-a dreptul imbecili.

**** (6 comentarii)  •  17 septembrie 2008, 18:35

La fel de ambitios a inceput si Steaua in primul ei meci dupa era …stoichitza…knd i-au umilit pe KIEV.sa speram k nu e doar foc de paie

rodana9 (46 comentarii)  •  17 septembrie 2008, 20:08

Excelent! Joc matur, ambitios, cu angajament fizic total din partea clujenilor. I-am dominat, i-am strunit, le-am pus cpastrul. Asa, da! Mai ca n-as fi regretat daca ar fi fost invinsi ai nostri. Nici Steaua, echipa mea de suflet, n-a jucat atat de bine vreun meci in CL, chiar daca a castigat mai multe. Felicitari, CFR! Sa ne traiesti si sa ne bucuri cu cat mai multe reusite! Baieti, cand plecati in urmatoarea deplasare, luti-l si pe Piti si uitati-l acolo! Forza Steaua, asta-seara! Forza toate echipele romanesti!

suporter (25 comentarii)  •  17 septembrie 2008, 20:53

Noi suporterii…. dedicam victoria clujului mediocrilor din federatie si mediocrului antrenor de la nationala.
AM VAZUT FOTBAL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comentează