Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Din-păcate-Lupescu

Directorul FRF se laudă că gura lui adevăr grăieşte

„Steaua a beneficiat de prea multe greşeli majore de arbitraj”. Iată o dovadă de echidistanţă federală. Exact înaintea derbyului din Ştefan cel Mare, directorul FRF vine cu această informaţie exactă, cum […]

joi, 1 mai 2008, 1:50

Directorul FRF se laudă că gura lui adevăr grăieşte

„Steaua a beneficiat de prea multe greşeli majore de arbitraj”. Iată o dovadă de echidistanţă federală. Exact înaintea derbyului din Ştefan cel Mare, directorul FRF vine cu această informaţie exactă, cum altfel?, bazată pe flerul ochiometric şi harul liric al observatorilor.

Cum a ajuns Lupescu la această concluzie radicală? La meciuri, nu se uită. Cel puţin, aşa a declarat în cîteva intervenţii televizate. Normal. De ce să-şi piardă timpul liber? Majoritatea etapelor pică în week-end şi în week-end-uri nu se munceşte. Nu studiază nici înregistrările, să vadă despre ce e vorba. Nu se omoară cu firea să deruleze înainte şi înapoi vreo fază controversată. Doar nu e expert în regulamente. Nu, e expert în delegări, care înseamnă cu totul altă mîncare, alt catering.

În fine, Lupescu n-a văzut, n-a auzit, dar a numărat. Nu se ştie cîte meciuri, cîte etape, cînd s-a oprit din contabilizat zvonuri şi bîrfe. Cert e că a ajuns la o concluzie chiar la timp, cînd toată lumea dezbate arbitrajele şi se încinge lupta la titlul de victimă. Şi acum linişte, gata cu scandalurile! Să vorbească factorii de decizie: „Ceea ce e adevărat trebuie spus şi eu spun!”.

S-a greşit mai mult în favoarea Stelei, a calculat Lupescu, pe baza rapoartelor şi impresiilor. Nu, n-au fost conspiraţii, ne asigură el. „Din păcate, aşa s-a întîmplat”. Din păcate? „Din păcate” ăsta n-are şi el un nume, o funcţie? Nu cumva delegările le face „din păcate Lupescu”? O dată ce a constatat gravitatea situaţiei, directorul FRF nu mai trebuia să spună şi altceva? „Demisionez!” sau măcar „Îmi asum răspunderea! E vina mea, eu răspund de arbitri, eu plătesc!”. Că tot un adevăr spunea.

Sau asta o fi tradiţia la FRF, să arunci vorbe ca să te afli în treabă. Federalii au ajuns criticii detaşaţi propriei lor activităţi. Deşi, uneori, se şi laudă uşor, fără jenă: „Am adus arbitrajul pe drumul cel bun”. Da, da, uitaţi-vă şi vă minunaţi, aşa arată drumul cel bun, din păcate.

Comentarii (80)Adaugă comentariu

Valoarea REALA a stelei a fost cu TIMISOARA (1 comentarii)  •  1 mai 2008, 21:59

Dragalaso, steaua a furat 9 din ultimele 11 meciuri, asa ca te rog sa nu fi subiectiva.

Dan (2 comentarii)  •  1 mai 2008, 22:02

as minti daca as spune ca nu sunt stelist..dar totusi ironie fina mai rar la gsp….se chinuie radulescu, tolo, vochin..auzi tolo..haha ..sa radem?? tolo cand te rugai cu taticutu de domn general sa ti dea primul tau interviu..si apoi ???? l ai facut ca pe o albie de porci?? radulescu?? mai rar ca el un tip deosebit..impartial..nu mananca ..nu bea..si daruieste masa..vochin??wow..sufletul femeilor de lsoachea pieptanari..un trubadur,,,un poet…plus nea Ovi..care mananca si bea la restaurante..stie el la care….nu-i asa nea Ovi??….ma iubeste femeile ….si apoi da cu noroi..asta e GSP!!!impartialitate….si baieti destepti???!!!! javre..o femeie va da clasa…..by the way,,,am amici si la dinamo si la steaua…dar..DAR modul in care reflectati…fenomenul e jalnic…ce e pacat ca sunt copii care sunt neatinsi de fenomenul prostiei voastre si pe care..marele blogar tolo…..premiul pulitzer…marele strateg Vochin..the best of coaches..si radulescu bmw x3 luat in rate..platite de…..ehhhhhhh …nu se pot afirma….din cauza luminatelor minti GSP!!!

www.craiova4all.ro (11 comentarii)  •  1 mai 2008, 22:06

este o mare coruptie in fotbalul de azi si cei care au de suferit sunt suporterii care se uita la teatrul facut de anumite personaje din fotbalul nostru

Dan (2 comentarii)  •  1 mai 2008, 22:13

AHHH era sa uit baieti de la GSP..marele arbitru Tudor..voi l ati facut telentat…radulescu..jeleasneac..tolontan..wow..cei trei muschetari…..cand fura la cupa presei…cine scria de bine…????
jalnic…domnilor..aveti pretentia..sa se respecte suporterii..cand instigati la violenta???? parafranzand pe gigi..pe turcu?? pe cristi??

Cleo (1 comentarii)  •  1 mai 2008, 23:19

Cu siguranta Lupescu nu se simte vinovat. Cum nu s-a simtit vinovat nici cand a vandut drepturile tv pt liga 2 pe nimic, cum nu se simte vinovat nici pentru ca amicii lui fara caracter prunea si prodan dau note arbitrilor fara sa stie cate articole sunt in regulament. Dar de ce s-ar simti vinovat cat timp el nu e ales ci numai un simplu angajaat?Pe langa ei Chivulete4fete, Zotta, Stoica,Altmaier erau mici copii

MM (86 comentarii)  •  2 mai 2008, 0:44

Marele DERBY al rusinii
Traiectoria fotbalului romanesc in anii care au urmat conflagratiei mondiale si transformarile suferite de acest sport sub presiunea implantarii comunismului in Romania
Modelul rusesc
Teroarea instaurata in societatea romaneasca dupa 1945 a produs monstri si in sport. Locul echipelor aparute firesc, din pasiunea unor oameni competenti, a fost luat de cluburile create la ordin. Actul de nastere al celor doi colosi care au sufocat decenii intregi fotbalul romanesc – Steaua si Dinamo – n-are nimic romantic sau solemn. Romania de la sfirsitul deceniului cinci era independenta doar pe hirtie. In realitate, tara era condusa de oameni trimisi de la Moscova, sprijiniti de diviziile Armatei Rosii care uitasera sa se intoarca. Armata rusa s-a retras de pe meleagurile noastre in 1956, dar vestigiile navalirii sovietice mai dainuie si astazi. Planurile cotropitorilor – abandonate ulterior -, de a transforma Romania si alte tari din estul Europei in republici componente ale URSS, s-au reflectat nu numai in epurarile efectuate printre intelectuali, cooperativizarea taranimii si rusificarea fortata. Pe linga orasele rebotezate Stalin (Brasov) si Gheorghe Gheorghiu-Dej (Onesti), politrucii au hotarit ca trebuie copiat modelul sovietic si in fotbal. Asa s-au infiintat echipele muncitoresti – cum ar fi Strungul Arad, Rulmentul Alexandria, Rocar Bucuresti, Precizia Sacele, Flacara Ploiesti (actualul Petrolul), FC Onesti, Gaz Metan Medias – si cele militare – printre ele, Steaua Bucuresti, Steaua Mizil, ASA Tg. Mures, CA Cimpulung Moldovenesc, Dinamo Bucuresti, Dinamo Brasov, Dinamo Bacau.
Comunistii au ras echipele de traditie
Adusa pe tancurile sovietice, noua orinduire socialista a fost impusa cu forta si in fotbal. Efectul a fost devastator, pentru ca intregul sistem dupa care se ghida pina atunci lumea sportului-rege a fost distrus. Sub loviturile de baros ale regimului si ale activistilor acestuia – multi dintre ei, cu totul straini de fotbal -, o parte dintre echipele cu faima au fost impinse spre anonimat sau anihilate pur si simplu.

Carmen Bucuresti, echipa celebrului industrias Ionel Mociornita, a avut cintecul de lebada in editia 1946-1947, cind a ocupat locul secund in campionat. La doar citeva saptamini dupa incheierea sezonului, formatia a fost desfiintata la ordinul autoritatilor comuniste, pentru a se face loc nou-infiintatului club al armatei. Chinezul Timisoara, detinatoarea a cinci titluri consecutive de campioana a Romaniei, intre anii 1922-1927, a fuzionat cu CAM Timisoara, dar in 1946 s-a dizolvat. Club Atletic Oradea, singura echipa din Romania care a cistigat atit campionatul intern, cit si cel al Ungariei (in editia 1942-1943), si-a schimbat dupa razboi numele in Libertatea, iar apoi, in ICO. De tavalug n-a scapat nici Unirea Tricolor, formatie cu mare traditie in perioada interbelica. Laureata ultimului campionat dinaintea razboiului (1940-1941) va fi trecuta sub patronajul Ministerului de Interne si, ulterior, unificata cu o alta echipa, Ciocanul Bucuresti, pentru a da nastere clubului militiei.
Carmen a fost ucisa de stelisti
La 7 iunie 1947 s-a infiintat la Bucuresti primul club militar din Romania, sub denumirea de ASA (Asociatia Sportiva Armata). Ministerul Apararii a luat aceasta decizie pentru a alinia Romania la modelul rusesc, in care echipele purtind denumirea TSKA jucau un rol foarte important. Echipa armatei a adoptat culorile rosu si albastru si – la fel ca Dinamo – a luat fiinta prin distrugerea unei alte formatii de mare traditie in fotbalul romanesc. Pentru a se face loc nou-infiintatei ASA, a fost desfiintat clubul Carmen, patronat de Ionel Mociornita, unul dintre cei mai mari industriasi ai perioadei interbelice. Din aceasta cauza, gruparea militara si-a atras inca de la inceput antipatia publicului. Un an mai tirziu, titulatura s-a schimbat in CSCA (Clubul Sportiv Central al Armatei). Din 1950 pina in 1961 s-a numit CCA (Casa Centrala a Armatei). Abia dupa aceasta perioada a intrat in vigoare numele de Steaua, sub care este cunoscuta formatia din Ghencea in acest moment.

Pentru a cistiga campionatul din 1953, CCA a desfiintat o echipa
Cei mai buni fotbalisti din tara erau racolati de emisarii gruparii din Ghencea, chiar daca jucatorii nu doreau sa joace acolo. E de pomina abuzul comis in campionatul din 1953, cind ministerul a desfiintat, la finalul turului, echipa Casa Armatei Cimpulung Moldovenesc, care indraznise sa ocupe primul loc, inaintea suratei din Capitala. Valorosul antrenor Francisc Ronnay reusise sa creeze la Cimpulung Moldovenesc o echipa foarte buna, care practica un fotbal modern. Ministerul a desfiintat abuziv echipa si i-a transferat pe cei mai multi dintre jucatori la CCA. Asa a cistigat echipa armatei campionatul din 1953.
Dinamo a calcat pe cadavrul Unirii Tricolor
Al doilea club dintr-un clasament all time al echipelor de fotbal din tara noastra, Dinamo Bucuresti, a luat fiinta din porunca autoritatilor sovietice, care aveau nevoie de un omolog roman al gruparilor Ministerului de Interne din URSS. Dinamo, echipa militiei, a aparut la 14 mai 1948. Pentru crearea acestei grupari, generalii au calcat pe cadavrele altor doua echipe: Unirea Tricolor Obor si Ciocanul Bucuresti. Cei mai buni fotbalisti de la aceste grupari au fost strinsi intr-o prima echipa, iar restul au fost trimisi in Divizia B, sub titulatura Dinamo B. Dinamo A a debutat in Divizia A in campionatul 1948-1949, pe care l-a terminat pe locul opt. Incepind din 1951, Dinamo incepe sa-si impuna legea in competitia interna. Treptat, in lupta pentru suprematie, vor ramine doar echipele Internelor – Dinamo – si Armatei – Steaua. Va fi, de fapt, o cursa in care cele doua grupari se vor intrece nu numai pe plan sportiv, ci si in abuzuri.

In ciuda aparentelor, fotbalul romanesc pierduse teren pe plan international. Regresul, provocat de imixtiunile politice in sport, avea sa aiba consecinte incalculabile pe termen lung. Din cauza izolationismului care ne fusese impus, echipele au pierdut contactul cu Occidentul. Vreme de 25 de ani, din 1945 pina in 1970, fotbalul autohton avea sa dispara de pe scena internationala.
Anii 80, inceputul sfirsitului in fotbalul romanesc

Paradoxal, declinul fotbalului romanesc a inceput exact in perioada de maxima glorie la nivelul echipelor de club. Marile performante realizate de Steaua, Dinamo si Universitatea Craiova in anii 80 au mascat, de fapt, debutul unei epoci in care abuzurile fusesera ridicate la rang de lege. Centrul national Luceafarul, unde s-au slefuit numerosi juniori deveniti, ulterior, vedete internationale, a fost desfiintat. In paralel, autoritatile comuniste s-au implicat – cu urmari dintre cele mai nefaste – tot mai adinc in campionatul intern. Lovitura de gratie au dat-o chiar corifeii regimului: familia Ceausescu, militia si Securitatea. Echipele ocrotite de capii statului au comis, mai ales in perioada 85-89, nenumarate abuzuri, distrugind campionatul si subminind insasi ideea de competitie. Meciurile aranjate, moda presiunilor, a santajului si tehnicile de corupere a arbitrilor si adversarilor s-au perfectionat in acea perioada. Rezultatele acelor vremuri catastrofale in fotbalul romanesc mai pot fi vazute si astazi in Divizia A.
Stelistii il au pe constiinta pe Mateianu
Steaua era echipa favorita a lui Valentin, fiul dictatorului Nicolae Ceausescu. Toate performantele realizate in perioada 85-89 de echipa militara poarta amprenta acestei asocieri teribile si sint umbrite de politica de forta aplicata in campionatul intern. Meciul FC Bihor-Steaua (2-3), disputat in toamna anului 1988, este relevant pentru felul in care militarii isi indeplineau obiectivele. Istoria acelui meci, povestita chiar de Viorel Mateianu , tehnicianul de atunci al oradenilor, a fost data publicitatii in exclusivitate de Evenimentul zilei.
N-am avut voie sa batem pe Steaua, Dinamo, Victoria. Asta a fost tragedia intregului fotbal romanesc, nota Mateianu. Pe 25 septembrie 1988, FC Bihor primea acasa vizita stelistilor. Formatia oradeana, nou-promovata, fusese deja avertizata sa nu se opuna. Cu toate acestea, Mateianu a indraznit sa sfideze regimul si familia dictatorului. Generalii de la Bucuresti si demnitarii judetului aveau sa devina furiosi constatind ca, in teren, gazdele opun rezistenta! FC Bihor a intrat la pauza in avantaj: 2-1. Repriza a doua a fost de cosmar. In caietele sale, Mateianu rememoreaza acest incident care i-a marcat nefast viata, declansindu-i boala ucigasa. Doresc sa informez opinia publica fotbalistica si pe sustinatorii FC Bihor Oradea ca, in 1988, noi n-am pierdut cinstit jocul cu Steaua, ci numai la ordinul primului-secretar Sorcoiu si al adjunctului acestuia, Vulturar, amenintati la rindul lor de Ilie si Valentin Ceausescu cu pierderea scaunelor.
Arbitrul Gheorghe Constantin primise ordin sa tina meciul pina inscriu oaspetii
La pauza, cind Steaua era condusa, Valentin Ceausescu a sunat la sediul clubului oradean, cerind insistent sa discute cu Mateianu. Pina ca antrenorul sa ajunga din vestiar la telefon, legatura se intrerupsese. Acesta nu a mai asteptat un al doilea apel. Incepea repriza a doua. Mi-am ingaduit, cu de la mine putere, sa joc cinstit cu Steaua, scria antrenorul, care a trait atunci cele mai cumplite ore din viata lui. Vazind ca, in ciuda tututor ordinelor, Mateianu continua sa-si apere sansele, prim-secretarul judetului Bihor si toti generalii de la oficiala au coborit la gardul din spatele bancii de rezerve a gazdelor. De acolo, ei au recurs la amenintari cu moartea la adresa antrenorului. Mateianu a fost supus unui stres insuportabil, amplificat de prestatia oribila a centralului Gheorghe Constantin.
Impinsi de la spate, stelistii au egalat in repriza secunda, dar nu reuseau sa inscrie si golul victoriei. Arbitrul primise ordin sa nu fluiere finalul pina cind militarii nu inscriu! Steaua a invins, pina la urma, cu 3-2, cu un gol marcat de Gabi Balint in minutul 100! Dupa partida, am fost bagat in sedinta. Mi s-a spus, reproduc textual, – Mateianu a incercat o lovitura de stat, sa schimbe Consiliul Judetean de Partid Bihor.
Pina la urma, pe la doua noaptea, Vulturar a recunoscut ca a discutat cu arbitrul Constantin sa nu opreasca jocul pina nu cistiga Steaua, avea sa dezvaluie antrenorul. La aproape doua luni de la acel joc, Mateianu avea sa sufere primul accident vascular cerebral.

Adversarii ciinilor rosii erau amenintati cu puscaria
Ministrul de interne din anii 80, Tudor Postelnicu, era dispus sa ajute prin orice mijloace Dinamo pentru a reusi detronarea stelistilor. In consecinta, echipa a beneficiat, in acei ani, de sprijinul militiei si Securitatii. Lupta intre Steaua si Dinamo a atins, in scurt timp, paroxismul. Adversarii erau obligati sa se predea fara lupta.
Asupra cluburilor se exercitau presiuni fantastice. Cu mult inainte ca Dinamo sa ajunga intr-un oras, incepeau sa sune telefoanele de amenintare. Jucatorii, antrenorii, conducatorii de club, prim-secretarii de partid si celelalte oficialitati locale erau avertizati ca un eventual accident va atrage destituiri pe linie politica si anchete din partea militiei.
Dinamovistii au desfiintat Gheata de Aur
Trofeele interne fiind un obiectiv imposibil de realizat, dinamovistii au fost nevoiti sa se multumeasca doar cu tinte internationale. In paralel cu rezultatele notabile din Cupa Cupelor, ros-albii au apelat la o inselaciune pentru a cistiga Gheata de Aur. Prestigioasa distinctie, acordata anual de France Football celui mai prolific marcator din campionatele europene, a fost cistigata de Camataru si Mateut in urma unor falsuri de pomina. Adversarii din campionat erau obligati nu numai sa se lase invinsi, dar sa se dea si la o parte din calea atacantilor dinamovisti alesi pentru a iesi golgeteri. Povestea era de notorietate, iar galeriile rivale se intreceau in refrene batjocoritoare. Au facut epoca versurile din 1987 ale rapidistilor: – Camataru Rodion nu e gheata, ci soson si – Camataru, hai pe noi, sa ne dai si golul doi!. Camataru a inscris 44 de goluri in editia 86-87, iar Mateut a recidivat cu 43 de goluri in editia 88-89, stirnind nenumarate ironii in tara si revolta in strainatate, unde revista franceza a decis sa desfiinteze Gheata de Aur.
La Victoria erau arestati pina si spectatorii!
Existenta, sub diverse denumiri, inca din 1935, Victoria si-a inceput ascensiunea o data cu implicarea capilor militiei in destinele echipei. Alb-albastrii au fost promovati la comanda pe prima scena a tarii in 1985, devenind cel mai detestabil club din fotbalul romanesc. Peste alti doi ani, in cadrul acestuia isi facea aparitia un alt personaj malefic: presedintele Dumitru Dragomir. Victoria s-a transformat, la sfirsitul deceniului noua, in simbolul arbitrariului, abuzului si implicarii comunismului in fotbal. Toate actiunile echipei aflate sub pulpana generalilor Nuta si Barbulescu provocau un imens dezgust microbistilor. Cu exceptia dinamovistilor si stelistilor, de amenintarile militienilor nu scapa nimeni. Teroarea fusese bagata in arbitri, ziaristi, jucatorii echipelor rivale si chiar in spectatori. De multe ori, cei care protestau in tribune erau saltati de – organe – chiar din tribuna, bagati la duba si batuti cu bestialitate. Jucatorii valorosi erau adusi efectiv cu arcanul la echipa lui Dragomir!
In primul an in Divizia A, Victoria s-a salvat de la retrogradare prin sacrificarea unei echipe de mare traditie: Poli Timisoara. Au urmat trei campionate consecutive incheiate pe locul trei, dar toate abuzurile enuntate mai sus anuleaza aceasta performanta, devenita absolut irelevanta. Desi reprezentau militia, conducatorii clubului Victoria, in frunte cu presedintele Dumitru Dragomir, se pretau la o multime de gainarii, nedindu-se inapoi de la a face bisnita cu produse rare pentru acele vremuri, precum cafea, aparate video, televizoare color, frigidere sau bijuterii. Imediat dupa Revolutia din 1989, aceasta echipa de cosmar a fost desfiintata, iar conducatorii ei – anchetati.
Flacara Moreni a trait din abuzuri si meciuri trucate
Flacara Moreni a fost o alta formatie care a avut o puternica sustinere politica a vremii. In perioada 1985-1990, micuta grupare, avind sprijinul generalilor Ghenoiu si Dragnea, a comis o sumedenie de abuzuri si nenumarate meciuri trucate. Aflata in sfera de influenta a dinamovistilor, Flacara Moreni avea nevoie de o victorie pe 13 iunie 1987, in meciul din deplasare, cu ros-albii. Gazdele, care pierdusera contactul cu Steaua, au cedat meciul chiar in Soseaua Stefan cel Mare, cu 2-3, intr-o partida de pomina. Apogeul batjocurii a fost atins in editia 88-89, cind morenarii au fost propulsati pe locul cinci, inaintea Universitatii Craiova, pentru a prinde o pozitie de Cupa UEFA. Flacara a si jucat in aceasta competitie in toamna lui 1989, dar a pierdut fara drept de apel, in primul tur, cu FC Porto (0-2 si 1-2).
Ironia sortii, gruparea din Moreni avea sa retrogradeze in esalonul secund in 1990, exact la fel cum se mentinusera in Divizia A: in urma unor aranjamente

Kobbra (2 comentarii)  •  2 mai 2008, 1:13

Pentru mm :oftica-te!!!!!!! Un stelist. la indemnul meu cred ca subscriu toti stelistii si dinamovistii. Forza Steaua!!!!!!

krys (23 comentarii)  •  2 mai 2008, 1:49

Domnule MM. Am citit cu atentie toata ,,istoria fotbalului de la noi” vazuta de dumneavoastra. Insa nu vad nici un comentariu despre acele echipe ,,de traditie” muncitoresti care si ele la venirea comunismului au ,,schimbat macazu”. Nu vad nici un comentariu despre ,,marea si curata echipa muncitoreasca care a fost prima echipa ce si-a dedicat o cupa castigata pardidului comunist. Nu vad nici un comentariu despre un ,,mare parinte al cenaclului care nu si-a lasat echipa favorita sa cada in divizia C si care a intervenit aducandul pe Manea plus inca aproape o echipa cand rapid era pe locul 15 in b si nu jucau nimic, si asta dupa terminarea perioadei de transferuri. Sa va mai intreb si care e prima echipa care a jucat cu soarele comunist pe tricouri? In privinta celor doua echipe sunt de acord cu dumneavoastra. Insa daca vrem sa fim corecti trebuie spus totul nu numai franturi care ne convin. Vorbiti de jucatori adusi cu forta. Insa uitati sa vorbiti de mari jucatori care asta isi doreau: sa joace la una din cele doua echipe. Exemple sunt destule, Hagi fiind cel mai bun.Si as putea sa continui la infinit. Ma opresc totusi aici, recunoscand insa ca sunteti un om care intradevar cunoaste istoria fotbalului, insa nu ati putut trece peste stadiu de suporter al unei echipe rivale celor doua. Cu stima Cristi.

pui de lele (1 comentarii)  •  2 mai 2008, 2:03

pentru mm: amice, citeam opera ta de arta si atat de tare m-am plictisit…… adica pardon, m-a plictisit…

cat despre coana maria…. ia-l de manuta pe mm ca am senzatia ca va potriviti de minune. domnita, daca vrei, gasesti cate un posibil interes sau conflict in orice declaratie. si cand te gandesti ca cineva te plateste sa scrii… multi fraieri pe lumea asta

2dor (3 comentarii)  •  2 mai 2008, 4:24

mars la cratita stimata domnisoara ca nu ai nici o treaba cu sportul asta

Marcello (1 comentarii)  •  2 mai 2008, 5:05

Draga Maria,

Perfect articol, cu stima din Canada

Marcello

txt (2 comentarii)  •  2 mai 2008, 5:52

om moral ca Lupescu fff rar se intalneste , rusine fetitza…esti pe langa fenomen…vei fii una din cele cateva milioane care isi va ‘roade’ unghiile duminica seara dupa ce steaua cea mai hoata echipa din romania va pierde lamentabil

chef (26 comentarii)  •  2 mai 2008, 6:34

Bastardul de Lupescu vrea sa-l puna pe Balaj sa traga pentru etnie in meciul cu Dinamo. Daca va face asta si arbitrul va fura Steaua va avea mult de suferit(fizic) si el si familia lui. Ce cauta nenoricitul asta acolo sa delege arbitrii? Ce treaba are sclavul asta cu arbitrajul. Dupa ce a facut in tur cand s-a tras cu CFR la greu si a vazut ca nici asa panaramele alea de la Cluj tot nu au putut castiga campionatul vor sa-i fure pe Steaua acum in meciul decisiv. Cati bani a primit jegosul asta de la etnie? Cati ai primit jegosule?

Roberto (2 comentarii)  •  2 mai 2008, 7:09

Excelent articol,bravo Maria! foarte bine ai punctat,esti isteata si f inteligenta,mai am putin si ma indragostesc de tine!!

dragos2net (1 comentarii)  •  2 mai 2008, 7:16

Parerea mea este..si este un pertinenta..CFR Cluj sa isi castige dreptul de a juca In grupele UCL facand ce a facut Zenit cu Bayern…nu sa astepte puncte de pomana castigate de Steaua si Rapid in Europa..sunt un stelist realist si consider ca nici steaua nu merita sa castige campionatul dar nici cfr sa mearga direct in grupele UCL…oricum nu avem nici o sansa in UCL cu echipele romanesti nici acum nici peste un secol…hai bafta !!!

gcprmr (1 comentarii)  •  2 mai 2008, 7:37

Furaciune mare pentru Steaua si totul a culminat cu episodul bricheta. Cred ca este rusinos sa castigi campionatul prin orice mijloace. Am uitat ca este vorba de sport si ca prin sportivitate se castiga un campionat.

lupescu (1 comentarii)  •  2 mai 2008, 8:05

Mey taranilor nu ati vazut ca cfr a fost ajutat de 15 ori in tot campionatul si steaua de 9 ori. 😐 A facut parca Tolontan un calcul………..hai pa

bricheta la maxim (1 comentarii)  •  2 mai 2008, 8:55

de ce sa fie vinovat lupescu el a delegat si arbitrii platiti de gigi au arbitrat.si frustratul ala care-l ameninta pe lupescu si familia lui sa mearga la puscarie ca acolo tie locul jigodie.HAI DINAMO CFR CAMPIOANA

curiosu (32 comentarii)  •  2 mai 2008, 9:19

cand federalii spuneau ca CFR a fost ajutata si dupa aia arbitrii au inceput sa greseasca impotriva lor de ce nu v-ati scandalizat? ce obiectiva esti maria…
PS: ce faci cu banii lui JJ? concediu? masina?

malalatete (5 comentarii)  •  2 mai 2008, 9:24

in cazul Lupescu, pentru ca a devenit un caz, ma intreb unde se termina incompetenta si unde incepe coruptia … dupa acest campionat numele lui va ramane fatidic legat de cel al lui Sandu, Dragomir … ce sa mai zic de Prunea … tu Belo mai stai ?

rusu (8 comentarii)  •  2 mai 2008, 9:26

un alt articol slab……..(in nota presei din sat).dar draga mea ai uitat:sa zici ceva de jiji,ca Laca s-a certat cu nenea de tunde gazonu,ca Borcea a avut pana si eventual ca Muresan si-a descoperit radacinile de machidon.pe bune acum s-a gresit,dar sa transformam subiectul arbitrii in ceva mai presus de fenomen mi se pare penibilos.DECIZIA arbitrului nu se poate schimba.ce a fost a fost.si-atunci suava domnisoara scopul acestui articol care e?ce rost are un articol despre prestatia arbitrilor cu cateva zile inainte de Steaua-Dinamo?in mintea ta limitata probabil doar unul:poate o sa vinzi cu trei suluri de hartie igenica mai mult……bine ca nu se moare din prostie…………am fi fost singura tara fara presa………spor la scris!!!!!

didi (7 comentarii)  •  2 mai 2008, 9:34

Dna/d-soara Maria,

Eu inteleg ca aveti ceva afinitati pentru clubul din Ghencea, insa hai sa puneti o data punctul pe „I”.
In tur,CFR-ul a beneficiat din plin de greselile de arbitraj, in retur, a venit randul Stelei.

Daca exista o alternanta a greselilor cand de o parte, cand de alta, n-ar fi fost atat de mult comentate, insa, nu vi se pare suspect ca arbitrii sa „traga” in tur pt CFR si apoi in retur pentru Steaua? E clar ca s-a intamplat ceva in pauza competitionala si cineva „a apasat” pe butoane.

Lupescu a avut dreptate, daca s-a referit la situatia din retur, cand Steaua a fost si probabil va mai fi ajutata de arbitrii. Toti sunt coruptibili, din pacate.

Daca ar fi dupa mine, as reporta titlul de Campioana a Romaniei, nu-l merita nici una din cele doua, ambele-s manjite.

banditii (8 comentarii)  •  2 mai 2008, 10:26

nu ti-e rusine sa scrii asa ceva ?
chiar nu vezi ca echipa ta fura etapa de etapa ?
chiar nu vezi ??????

shmo (42 comentarii)  •  2 mai 2008, 10:29

mai fata , sti sa faci stufat de miel ?

KVS (12 comentarii)  •  2 mai 2008, 11:35

mai bine il ia pe mircea sandu si se duc in ,,vacanta ”ca au bani destui luati pe nedrept si intro tara bananiera sa-si traga un campionat cum vreau ei.iar de arbitri si greselile lor sa plateasca daune echipelor furate ca nu se mai poate asa ,este bataie de joc la adresa tuturor iubitorilor de fotbal indiferent cu ce echipa tin

baronul (1 comentarii)  •  2 mai 2008, 11:50

nu pute ti anunta pe argaseala,sa i spuna lui goian ca a auzit pe teren pe jucatorul x de la otelul ca ei galateni au avut prima de la cfr,astfel comisia o sa l convoace pe jucatorul x de la otelul saptamina viitoare,dupa meciul cu dinamo,cu gloria bz poate sa l suspende pe goian,ajutati ma cu trucul asta

Mac (6 comentarii)  •  2 mai 2008, 13:41

Bravo Dom’le!

colaps (5 comentarii)  •  2 mai 2008, 18:16

simplu, dupa o friptura si o bere cu borcea la un restaurant din lahovari… unde s-au pus la cale inclusiv suspendarea absolut caragialesca a lui goian…

seasonstraveler (22 comentarii)  •  2 mai 2008, 20:58

bunicel

carte-telefoane.info (2 comentarii)  •  5 mai 2008, 9:53

Carte de Telefoane ONLINE: Romtelecom, RDS, UPC, mobile si firme
http://www.carte-telefoane.info

Comentează