Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Familie

Pentru meciul de Cupa Davis, peste 700 de bilete, o treime adica, au mers la „familia tenisului”, după cum explicau oficialii de la FRT. Pentru public, au rămas în jur de 250. Din biletele pentru Euro 2008, 30 la sută s-au dus […]

marți, 5 februarie 2008, 7:31

Pentru meciul de Cupa Davis, peste 700 de bilete, o treime adica, au mers la „familia tenisului”, după cum explicau oficialii de la FRT. Pentru public, au rămas în jur de 250. Din biletele pentru Euro 2008, 30 la sută s-au dus la „familia fotbalului românesc”. Dacă lucrurile evoluează în stilul ăsta, o să avem cele mai multe familii pe cap de locuitor. Oricum, deja avem un PIB de nepoţi şi naşi peste media europeană.

Familiile astea din jurul federaţiilor sînt ceva cu totul misterios, nimeni nu le-a văzut, dar toţi vorbesc despre ele. Sînt ca OZN-urile, populaţii spectatoare neidentificate, care teleportează grosul biletelor. Apar în jurul evenimentelor importante şi aduc lumea în pragul isteriei.

S-a tot spus că în România nu poţi merge cu familia la meci. Ei, poftim! Uite că se poate. Ne-am civilizat. În România, la meci se merge numai şi numai în familie. La fotbal, merge familia fotbalului, la tenis, familia tenisului, la şah, familiile şahiştilor. Oricare ar fi sportul, biletele se distribuie întîi familiilor, ceea ce e bine. Pentru că nu rămîne nimeni pe dinafară, cu excepţia marelui public.

Comentarii (86)Adaugă comentariu

politicosu” (2 comentarii)  •  5 februarie 2008, 20:22

Articolul tau e ca o ciulama cu OZN-uri!

iuliudingrant (5 comentarii)  •  5 februarie 2008, 20:38

D-ra nu vă lăsați ! Stilul dv. umorist-ludic nu este gustat de f. mulți. Eu va doresc să mergeți înainte: sunteți revelația jurnalistică a ultimilor 2-3 ani! Felicitări!

Oana (108 comentarii)  •  5 februarie 2008, 20:47

http://www.vreaujob.com – Locuri de munca in Romania.

Printul Duda (4 comentarii)  •  5 februarie 2008, 20:55

FAMILIE….familie?…familie! …O familie!…Ce familie?..Cum familie?….La familie!…Unde familie?…NAUCITOR ,NU? Si eu am talent la articole!

SUNT PRINTZUL DE LA ULTIMA PAGINA! GENIALUL! Sau CENUSERESUL!

ianculujianu (27 comentarii)  •  5 februarie 2008, 21:34

In aceeasi nota …Execrabil…Deja ne obisnuim cu caterinca…

ianculujianu (27 comentarii)  •  5 februarie 2008, 21:36

@iuliudingrant
Si eu zic la fel. Ea sa nu se lase. Dar sa ne lase pe noi…

brebu (10 comentarii)  •  6 februarie 2008, 0:10

auzi geni(t)alo, de cate ori ai incercat tu sa te duci la un meci de fotbal, tenis, handbal, volei, sau alte sporturi pe care le stapanesti la perfectie si nu ai avut de unde sa-ti iei bilet pentru ca au fost date „familiei”? Bai nene, potoleste-te odata si lasa-ne cu tampeniile astea, penibilo ce esti!

Tudor S (7 comentarii)  •  6 februarie 2008, 1:22

eu am ajuns la concluzia ca doamna Andries intretine un experiment social, si toate tampeniile pe care le scrie nu au alt scop decat a provoca reactii si comentarii

www.4444.ro (4 comentarii)  •  6 februarie 2008, 1:45

S-A DESCHIS SCOALA DE BANI: 4 4 4 4(punct)RO

Gogu (1 comentarii)  •  6 februarie 2008, 9:46

Continua… NU te lasa…
Daca te lasi nu mai vad comentariile astea

Mircea Scarlatescu (1 comentarii)  •  6 februarie 2008, 9:46

Toate aceste familii sunt de fapt PileCunostinteRelatii. Veti vedea ca in ziua meciurilor vor fi bilete la suprapret chiar in fata salii, la fel cum multe invitatii vor fi vadute cine stie pe unde.

Aceste mari familii sunt peste tot, nu doar in sport, ci si in politica, in economie, etc. Astia, suntem, niste familisti

cri (14 comentarii)  •  6 februarie 2008, 9:48

WOW !!! EEEE asa mai zic si eu articol.Domnisoara se autodepaseste pe zi ce trece.FETITAAAAAAAA tu iti propui sa ne enervezi zilnic ?Toate aberatiile pe care tu le scrii nu se pot numi articole.Te rog nu mai scrie ,mai bine treci la BUTOANE ca e la moda acum si e mult mai usor pt tine.

Fred (7 comentarii)  •  6 februarie 2008, 9:49

Bravo Maria! Te felicit pentru ce ai scris,dar nu si pentru ziarul pe care l-ai ales…Oricum,nu cred ca dai atentie tuturor frustratilor care reactioneaza la articolele tale de parca le-ai ucis „familia”…Pa pa si bafta! Schima ziarul..asta e o cocina…!

* fred (14 comentarii)  •  6 februarie 2008, 9:55

Vorbind de frustrati nu stiu daca ai suferit abuzuri in copilarie sau acum esti singur in fata calculatorului ,plangi si asculti o melodie de jale marca : gutza ,avortonul minune sau mai stiu eu ce mamelist .Cat despre partea cu familiile macar stim ce sunt alea ,nu am trait in orfelinate….

* fred (14 comentarii)  •  6 februarie 2008, 9:57

Si schimba ziarul ,exista si carti unde poti desena .Ai grija poti nimeri cele de 3-5 ani si nu o sa le intelegi .

Fred (7 comentarii)  •  6 februarie 2008, 9:59

Mai fred stelutza,apropo de famiile care „stii tu ce sunt alea”..Eu cred ca te referi la alea „de dupa blocurile gri,unde mancai pedigree”..Inainte sau dupa prizat..Si apropo,cand mai pleci de-acasa,nu-ti mai uita creierul…Ca vad ca ti se mai intampla.

relu (12 comentarii)  •  6 februarie 2008, 10:06

Bă, sunteţi unii de-a dreptul penibili. În fiecare dimineaţă vă treziţi fără erecţia obişnuită şi vă gândiţi să vă vărsaţi amarul aici. Ne-am săturat de voi obraznicilor.
GSP nu e numai pentru voi ! Cei care vreţi doar analize, pronosticuri şi golănii de galerie.
Unii apreciază umorul fin şi stilul noncomformist al gazetarilor tineri. Nu mai citiţi dacă nu vă face plăcere, sau măcar nu mai scrieţi. Că oricât aţi înjura ceea ce aveţi moale nu se va întării prin comentarii calomnioase la adresa Mariei Andrieş !

* fred (14 comentarii)  •  6 februarie 2008, 10:07

Te vad vorbind despre blocurile gri si pedigree .asta e bine inseamna ca te uiti si la televizor la reclame si la anumite posturi de muzica ,repectiv la reportaje cu traficanti.E un mare pas pt tine ,probabil acum iti curge o lacrima pe obraz cand te gandesti la ce poti pati daca vii la oras.Si poti lua carti pt 5-7 acum ,ai avansat.

* fred (14 comentarii)  •  6 februarie 2008, 10:08

Si sa nu bati covoarele niciodata ca le doareeee …..

george (4 comentarii)  •  6 februarie 2008, 10:10

oameni buni! daca stiti ca nu va place ce si cum scrie, de ce mai intrati pe articol??? aveti libertatea de a alege.in plus, langa titlul articolului apare si poza ei.ati vazut-o, gata, stiti, nu va place. atunci de ce intrati??

pt relu (14 comentarii)  •  6 februarie 2008, 10:12

Ce stil noncomformist ai gasit tu in „povestirile” mariei ?Stiu o sa zici ca nu intelegem noi :asa e nu visam extraterestrii verzi si nu luam prozac la micul dejun ,deci nu putem intelege ce scrie fetita asta aici.

Fred (7 comentarii)  •  6 februarie 2008, 10:18

Ei uite! Ma frapeaza faptul ca ai stiut la ce ma refer cand vorbeam de pedigree… Nu de alta,dar se auzea ca se utilizeaza doar pentru jigodii de casa..In rest,laturi,pentru cele de curte,ca e suficient pentru mentinerea functiilor vitale!Si de tot ce-ai putea face in rest,cred ca se poate lipsi oricine!

* fred (14 comentarii)  •  6 februarie 2008, 10:25

Cata inteleciune in ceea ce zici .Ai o gena comuna cu jiji ca altfel nu se poate explica atata intelepciune si in acelasi timp ,cunoastere a obiceiurile din gospodarie.E misto sa tastezi nu ? te-ai bagat la butoane acum jiji mic.

relu (12 comentarii)  •  6 februarie 2008, 10:56

Ieri: A fost scris un articol sub formă de dialog. E ceva care iese din tipare, puţin diferit de articolele clasice . Era o parodie, o discuţie imaginară intre Piţi şi şefii FRF.
Chiar dacă ea nu e reală, exprimă cam ceea ce se discută în minunatele birouri. Era clar un articol care sa te relaxeze, să-ţi aducă un zâmbet în colţul gurii.
Uită-te să vezi ce înjurături au fost postate de către cei care nu înţeleg…. sau nu vor să înţeleagă.
Azi: Scrie despre corupţia din sport. Mica mare mafie a biletelor. Locuiesc în Cluj şi am fost la evenimente sportive unde nu am avut altă posibilitate decât să cumpăr la suprapreţ de la familiile (cam pestriţe) ale sportului românesc. Lucrez la stat şi un coleg era să fie dat afară pentru că a cumpărat un bilet fals la CFR-U Cluj. De la familii. Nu avea cum să ştie. Puteam fi eu.
Azi se scrie tocmai de acest lucru. Într-un mod puţin subtil, un pic mai altfel, diferit, deci noncomformist. Şi iar înjură preacinstita galerie. Păi sunt şi eu cititor şi citesc Maria Andrieş. Cu plăcere !

Stapanu’ tau jIjI (23 comentarii)  •  6 februarie 2008, 11:10

D E M I S I A C A N D T I – O D A I ?

MAI SCUTESTE-NE !

DEMISIA !

PT Relu (23 comentarii)  •  6 februarie 2008, 11:11

Tu sigur esti un telenovelis INFOCAT!

Stapanu’ tau jIjI (23 comentarii)  •  6 februarie 2008, 11:14

DEMISIA !!!!
Fata chiar nu vrei sa ne intelegi? Sau aplici principiul lui Lapusneanu: „Daca voi nu ma vreti, eu va vreau”.

In ultima clipa ai si tu demnitatea si da-ti DEMISIA!

raven (1 comentarii)  •  6 februarie 2008, 11:23

Mai treceţi pe la şcoală, mai luaţi o carte în mână nu numai ca să faceţi din ea cornete pentru seminţe şi după aceea săriţi la gâtul Mariei. Scrie uneori extraordinar, dar sunteţi atât de în urmă cu cunoştinţele că nu mă aştept să înţelegeţi ceva, 20 de ani de acum încolo. Să trăiască românii, că sunt mulţi şi proşti!

Stancu Alexandru (8 comentarii)  •  6 februarie 2008, 11:25

Hai bun. Asta e adevarat … „familiile” astea lasa uneori suporteri pe dinafara. Si totusi eu spun ca nu e chiar asa grav. Daca biletele astea ar merge asa la oricine … care zice ca e suporter tot nu ar fi bine. Suntem mult prea necivilizati ca sa urmarim un meci de tenis noi romanii. Daca ar intra oricine isi permite un bilet am putea auzii huiduieli …. comentarii in timpul servicilor etc etc. Faptul ca aceste bilete merg la oameni din lumea tenisului, obisnuiti cu atmosfera unor astfel de meciuri va aduce un plus de civilizatie in tribune.
O alta idee care am sa ti-o spun eu e urmatoarea: renuntati voi presa la biletele voastre care sunt tot gratis si tot din plutonul „familia” si dati-le celor care nici macar nu isi permit acel bilet dar care s-ar bucura enorm sa fie acolo. Oricum va duceti acolo degeaba … sau poate sa puneti la sfarsit intrebari instigatoare sau de genul „ce parere aveti despre ce rahat a mancat „Fecali” ?”

relu (12 comentarii)  •  6 februarie 2008, 11:33

Ce nu înţelegi tu e faptul că stăpâneşti telecomanda şi mouse-ul. Aşa mic, pipernicit, plin de coşuri şi capabil să scrii 3-4 rânduri stăpâneşti ceva.

Broscuţa Oac (9 comentarii)  •  6 februarie 2008, 11:39

Despre tenis: Aiurea! Spectatorii de tenis nu sunt mai civilizaţi nici prin alte părţi. Chestia cu civilizaţia era acum 20-30 de ani, pe la Wimbledon. În 72 noi ne ruşinam că publicul de pe Progresul făcea scandal la meciul cu SUA. Mai târziu i-am văzut pe francezi făcând mult mai urât la Paris, tot la o finală de Cupa Davis. Ei nu s-au ruşinat. Astăzi publicul e cam peste tot gălăgios. Tenisul nu mai e un sport pentru burghezi cu guler tare, acum vin masele să caşte gura şi să înghită popcorn cu cola. Şi jucătorii nu pot să se plângă, fiindcă din asta au ajuns multimilionari.

MSV (23 comentarii)  •  6 februarie 2008, 11:41

Nu este nici un mister. De exemplu, la meciul Romania-Olanda de la Constanta s-au dat bilete si pentru bisnitari de la club, prin intermediul unui fost fotbalist important al Farului, caruia nu-i dau numele din respect pentru ce a facut pentru gruparea constanteana.

Broscuţa Oac (9 comentarii)  •  6 februarie 2008, 11:42

În ce priveşte familiile, Maria are dreptate, dar e bine să fie mai atentă ce scrie: astea sunt familii din alea cu capofamiglia, capiregime şi soldati, pe care îi gâdilă trăgaciul la degetul arătător. Nu supăra familiile, să nu se supere şi ele pe tine.

gore (1 comentarii)  •  6 februarie 2008, 11:44

Lasă, MSV, nu-l mai respecta atâta şi dă-i numele, dacă chiar îl ştii. Sau respectă-ne pe noi şi nu mai veni cu gogoşi.

pt relu (3 comentarii)  •  6 februarie 2008, 11:45

RELU, nu mai umbla de-a busilea pe sub birou pentru CA AI DEVENIT INTELEPT, FIIND SINGURUL care admiri articolele Mariei. Parasuta la parasuta trage…

ianculujianu (27 comentarii)  •  6 februarie 2008, 11:47

Cele 7 orfeline oarbe, cazute in cap din leagan erau , de fapt, doar 3: relu, fred si raven , proaspat avortat in sant. Noi, ceilalti, sa ne bucuram ca Maria nu inceteaza. La salariul asta , cred si eu…

pt FRED (3 comentarii)  •  6 februarie 2008, 11:48

Ne-ai pus la punct! Ai constiinta „organelor” care framanta omenirea, te dovedesti uman si intelept. Sa stii ca nu ai deschis gura de pomana! Apropos de organe :”te servesc!”

L.S.C. x62 (11 comentarii)  •  6 februarie 2008, 11:56

parca fata de zilele si articolele trecute sunt mai putin dobitoci cu mesaje de toata jena la diferite adrese…bravo baieti…vedeti ca puteti…sa stati departe de calculatoare!

nemo (1 comentarii)  •  6 februarie 2008, 11:59

RAVEN , ai uitat ce probleme ai avut ultima oara cand ai intrat in bilioteca si cand sala de lectura ti-a incantat privirile, pana in clipa cand ai deschis o carte? Iti aminbesti?
Ai deschis cartea cu sila si ai vazut texte imposibil de inteles, paragrafele jucandu-ti pe dinaintea ochilor, dilatandu-se si contractandu-se, parca razand de tine.
Era de neinteles pt. tine de ce fusesera alcatuite cartile, cui slujeau si ce noutati aduceau. Te intrebai daca nu exista mijloace de comprimare si de limpezire a textelor, metode pt. a le face cumva accesibile pt.tine. Ti-amintesti? Te simteai un profan, te simteai insultat inaintea CARTILOR CARE FUSESERA INTOCMITE TOCMAI PT.A TE INSULTA, PT. A TE PUNE IN INFERIORITATE, SPRE A TE UMILI….dupa care ai lesinat trebuind a fi resurcitat! Ma surprinde sa vorbesti azi despre carti, cunostinte, intelegere!

pt. GEORGE (1 comentarii)  •  6 februarie 2008, 12:02

Profitand de neatentia oamenilor mari care te pazeau ai fugit de la scoala de copii cu dezabilitati si ai postat pe blog. Mars inapoi , extrage un biscuit din noptiera si mesteca-l prudent!

pentru [email protected] (2 comentarii)  •  6 februarie 2008, 12:03

Am scris pe dan.bara@gsp.ro nume, prenume, cont gamebookers si nu am primit nici un raspuns. Am castigat concursul de pronosticuri in cupa africii martea trecuta si pana acum nu am primit nici un ban. Sunteti seriosi? Nu stiu ce sa mai cred. O zi inspirata va doresc.

vallli

pt. LSCx62 (5 comentarii)  •  6 februarie 2008, 12:06

Da, ai ramas singurul pe blog…. cel mai mare dobitoc si imbecil! Te fortezi sa faci masta sau e starea ta naturala?

pt. LSC (3 comentarii)  •  6 februarie 2008, 12:06

Dobitoc e matta si taktu e vaka…Aici s-a strans toata crema comentatorilor profesionisti care ti-o punem tie pe fata aia de ciubaca .

pt. LSC (3 comentarii)  •  6 februarie 2008, 12:06

Dobitok e matta si taktu e vaka…Aici s-a strans toata crema comentatorilor profesionisti care ti-o punem tie pe fata aia de ciubaca .

ianculujianu (3 comentarii)  •  6 februarie 2008, 12:12

Haoleoooo…ce-ai furat-o leseceulex62 ……..

vasi (75 comentarii)  •  6 februarie 2008, 12:13

De la Ilie ma steptam la mai mult!!!!
Nu se poate ca cei din Sibiu sa nu se bucure de tenis!!!!
Echipa Romaniei e a publicului larg nu a magarilor care il pupa in cur pe Ilie si care merg la meciuri din snobism!!!
Hai Romania cu toate cca incepe tot mai mult sa imi fie lehamite de Ilie.
La experientza lui internationala ma asteptam la mai mult.
Dar nu degeaba a candidat pt PSD e corupt de numai!

marioara (5 comentarii)  •  6 februarie 2008, 12:13

FRED, nu mai sta neputincios , cu mainile in san blestemandu-ti in gand inspiratia pe care ai avut-o postand pe blog si avand nesansa sa intalnesti „sapienshi” si nu moluste avortate ca tine, acest loc devenind un loc de cazna pt.tine si mergi in intimitate si ia-o la picior ca ursul poate te mai luminezi.

marioara (5 comentarii)  •  6 februarie 2008, 12:16

hahahahaha…maiLSCx62, nu FI NERVOS si ai grija ce debitezi dupa ce faci sex in baie fara partenera ca faci pareza pe dreapta si nu mai poti sa-ti freci shtremeleagul cu pasiune!

L.S.C. x62 (11 comentarii)  •  6 februarie 2008, 12:16

Aş merge pe idea lui raven cu o singură modificare la afirmaţia „Să trăiască românii, că sunt mulţi şi ….ignoranţi”. Asta e partea cea mai dureroasă in România zilelor noastre. Ignoranţa celor care cred ca le ştiu pe toate, când adevărul i-ar putea contrazice cu uşurinţă, când propriile comentarii îi contrazic, când identitatea şi personalitatea lor minusculă se răzvrătesc într-o lume pe care ei nu doresc să o înţeleagă!

marioara (5 comentarii)  •  6 februarie 2008, 12:16

hahahah…ce ZICE MARELE IANCU???

Comentează