Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

N-am vrut să mor pe teren

Poate asta înseamnă pentru voi într-adevăr ceva. Dar eu, Cătălin Hîldan, vă spun drept că n-am vrut să mor pe teren. N-am vrut să mă ridic peste frunţile voastre, fantomă semeaţă pe un steag.

Am vrut poate puţină linişte. N-a […]

joi, 5 octombrie 2006, 1:34

Poate asta înseamnă pentru voi într-adevăr ceva. Dar eu, Cătălin Hîldan, vă spun drept că n-am vrut să mor pe teren. N-am vrut să mă ridic peste frunţile voastre, fantomă semeaţă pe un steag.

Am vrut poate puţină linişte. N-a fost să fie. Nici înaintea derbyului, în  momentul de reculegere comandat de la staţie. Rapidiştii au început să strige. Şi apoi dinamoviştii au început să strige. Zbuciumul ăsta plin de ură nu se mai termină. E mai puternic decît mine, mai puternic decît oricine şi decît noi toţi. Şi cel mai aiurea e că nimeni nu învaţă nimic, niciodată. Nici din viaţă şi cu atît mai puţin din moarte. 

N-am vrut să mor pe teren. Nu aşa. Moartea e suprema ratare, şi adevărul e că am făcut-o lată, băieţi, am făcut-o lată, mi-e atît ruşine că v-am lăsat baltă. Nu-mi mai strigaţi atît de tare numele, nu mă mai ridicaţi în slăvi, unicul, perfectul, ăla nu eram eu. Eu eram unul de-al vostru. Vă rog, vă rog mult să mă uitaţi. Să mă uitaţi încetişor, într-un colţ de tribună. Un suporter printre alţii. Nu ditai îngerul, apăsat de responsabilităţi. 

N-am vrut să mor pe teren. Dar nu ştiu cum, totul s-a întîmplat atît de repede. Aşa se întîmplă, cred, cînd o ia inima la vale. N-am vrut să fiu erou. Dar n-am avut timp să-mi fie teamă.

Comentarii (1296)Adaugă comentariu

alin (10 comentarii)  •  6 octombrie 2006, 23:03

ai face o mare gresela

Bubi (3 comentarii)  •  6 octombrie 2006, 23:04

Nu pot sa`tzi zik tu Marie..dara ca vin genia`lo .. :)) facem sa fie bine ?> un cui ceva ? ca vad ca romanii is prosti, nu stiu ce se intampla p-aci. Doamne Ajuta.. Norok

Maria Andries (33 comentarii)  •  6 octombrie 2006, 23:04

sa ne sugi

alin (10 comentarii)  •  6 octombrie 2006, 23:04

daca tei da demisia

alin (10 comentarii)  •  6 octombrie 2006, 23:05

cu mine vb

alin (10 comentarii)  •  6 octombrie 2006, 23:07

HAI ROMANIA SUCESS PITI
BANATU E ALATURI DE VOI

Pavalucu2005ro (3 comentarii)  •  6 octombrie 2006, 23:07

Maria Asl pls, dar u1 . eu sunt Pavel din cluj, stau pe Scortarilor si hobby-iu meu este bautura si aburitu… ma duk la aburit cu Danny aschiutza si cu Paul ( fotomodelu ) … te scotzi dak ma lasi sa te combin 😉

Maria Andries (33 comentarii)  •  6 octombrie 2006, 23:10

dute-n natzia mati..de incult..decat un roman ca tine mai bine un ungur ca ianos

Florin Lovin (4 comentarii)  •  6 octombrie 2006, 23:12

Am dat si eu din greseala pe acest blog.Am si eu o nelamurire: de ce nu m-a chemat Domnul Piturca si pe mine la Natioanal ? Eu zic ca pot face fata, sunt foarte inteligent, musculos, atletic si mai presus de orice am viziune in joc!Cer demisia Domnului Piturca pentru ca nu stie sa remare marile valori ale Romania! Totodata vorbesc si in numele bunilor mei prieteni Mihaita Nesu si Daniel Oprita! Toti 3 cred ca ar trebui sa fim convovati la Natioanala, si nu doar sa fim convocati dar sa si jucam titulari. Doar asa Romania poate sa ajunga sa straluceasca, ca soarele sfant de pe cer!

Cu noi 3 Romania ajunge la MONDIALE !!!

cristi (33 comentarii)  •  6 octombrie 2006, 23:14

bine..esti tare prost

1q_cristi (33 comentarii)  •  6 octombrie 2006, 23:19

mai dute draq de labagiu…ca nu te duce capu’ sa iti gasesti un nick

1q_cristi (4 comentarii)  •  6 octombrie 2006, 23:23

Vai prost is…

1q_cristi (33 comentarii)  •  6 octombrie 2006, 23:25

proasta-i mata..hot de nickuri

alin (1 comentarii)  •  6 octombrie 2006, 23:27

sunt un stelist infocat…urasc echipa Dinamo,dar ast nu inseamna ca ma bucur pt moartea unui jucator de acolo…HILDAN,chiar a fost un mare jucator…el a pus mari probleme echipei Steaua,dar asta nu ma face sa-l urasc sau sa-l injur…in primul rand a fost un OM si as fi bucuros daca si la STEAUA ar exista un CATALIN…Maria Andries e un ziarist de 2lei,condusa de niste sefi de 2lei…Ioanitoia e un mare loser si toata gazeta asta e caracterizata de acest cuvant…este inadmisibil sa scri ce a scris fata asta…ar trebui data afara…cei de la Dinamo au dreptul sa-l iubeasca pe Hildan,iar daca Vrabioru sau alti fotbalisti care au murit pe statdion nu sunt tinuti minte,asta e treaba suporterilor echipei respective…Hildan a fost un mare jucator,iar dinamovistii dau dovada de respect pt capitanul lor…rusine la toti care au indraznit sa vorbeasca in numele lui HILDAN,un om care nu mai este printre noi…tre sa recunosc ca suporterii dinamovisti sunt demni de apreciat…nimeni nu are dreptul sa terfeleasca numele unui fotbalist ca HILDAN…FORZZA STEAUA!

ion77marin (1 comentarii)  •  6 octombrie 2006, 23:40

sincer, nici dupa doua zile nu intzeleg ce a vrut sa spuna fatuca asta in articol.
parerea mea e ca a cam comis-o.

PS: tin cu steaua

despre voi (1 comentarii)  •  6 octombrie 2006, 23:41

E usor sa spuneti ca ati inteles mesajul si ca ati reactionat la altceva, la patarea numelui lui haldan…dar citind minunatia asta de blog nu e deloc asa…sunteti egali cu 0….si atunci cand inteligenta galeriei dinamoviste atinge nivelul zero, intervine omul cu buteliile care se pregateste de liga!
Romana nu stiti deci incercati cu matematica sa descifrati ecuatia:
Dinamo = Groapa => Groapa = Gunoi => Gunoi = Nimic util =>
Nimic util = 0

raul (1 comentarii)  •  6 octombrie 2006, 23:44

ce tot faceti atata caz de un simlu articol? a vrut si ea sa scrie ceva, dar i-a iesit mai prost… cat despre catalin, e normal sa nu-l uite fanii, dar nici sa-l zeifice. lumea mai si moare pe pamantul asta, uneori in imprejurari ciudate si neasteptate, cum este si cazul lui. tragedia e simtita de famila si apropiatii lui, nu de niste dinamovisti care nici nu „stie” inca limba romana corect.

PASARE (1 comentarii)  •  6 octombrie 2006, 23:46

Am primit un link si am gasit asta vroiam sa las un mesaj frumos pt un OM in primul rand si pt un jucator de fotbal…dar se pare ca , cultura din bucuresti si dat in petec si aici..ami pare rau nu sunt fan dinamo steaua sau rapid…dar..totusi UN OM A MURIT !!! Condoliantze celor care intradevar sufera..forza POLI TIMISOARA !!!

marius (11 comentarii)  •  6 octombrie 2006, 23:56

Nu ii inteleg pe cei care au sarit la gatul autoarei asa cum nu ii inteleg pe cei care o apara , postandu-se pe o pozitie foarte intelectualista. Ce este asa de blasfemiator in acest articol si in acelasi timp ce sete atat de genial incat numai cei munciti prin carierele bibliotecilor sa inteleaga ? Nu e firesc ca a folosit persoana intaia singular si a vorbit in locul lui Hildan? Atunci toate romanele care au personaje oameni celebri dar ‘decedati ” sunt niste blasfemi ? Si in acelasi timp daca nu vezi nimic balsfemiator in acest articol devii automat inteligent? De unde pana unde?

maria andries (1 comentarii)  •  7 octombrie 2006, 0:09

tin la articolul pe care l-am scris; este o parte din mine, ma reprezinta; nu vreau sa par ironica, ipocrita sau distanta, insa valul de jeg car scalda Romania de multi ani incoace ma inspaimanta! pur si simplu! e diferenta intre civilizatie si caricatura acesteia, intre un contract social si o galeata cu laturi…

liviu (2 comentarii)  •  7 octombrie 2006, 0:35

Te felicit pentru faptul ca desi stiai ca mai putin de 10% vor intelege articolul totusi te-ai incapatinat sa-l publici. Nu mai incerca sa ridici nivelul de intelegere decit in mod treptat , aici e un ziar de sport nu Romania Literara sau TVR Cultural , unde te crezi ?

caligula (9 comentarii)  •  7 octombrie 2006, 0:46

imi poate spune cineva daca editorialul Mariei Andries despre Catalin Hildan a fost publicat in editia de vineri a ziarului??? please

cadar daniel (1 comentarii)  •  7 octombrie 2006, 0:46

maria sincer eu sunt mandru ca sunt stelist dar daca am iubit un dinamovist in viata mea acela a fost haldan si va ramane singurul dormi in pace cata apropo tu cu cine tii ?

ROSIN (78 comentarii)  •  7 octombrie 2006, 0:46

Caricatura civilizatiei poate fii spalata doar cu aceasta galeata de laturi momentan si intr-un timp destul de indelungat, din pacate, inalbita si improspatata de niste invatatori mai bine pregatiti si retribuiti dar e nevoie de rabdare si tenacitate. Parintii au si ei rolul lor. Rolul gazetariilor cam care ar fi?

sat21 (1 comentarii)  •  7 octombrie 2006, 0:59

Da, din pacate un jeg si o sa reusim sa-l ‘spalam’ prea curand.
Ai riscat un val de antipatie cu articolul asta dar cineva trebuia sa o faca.

caligula (9 comentarii)  •  7 octombrie 2006, 1:04

imi poate spune cineva daca editorialul „N-am vrut să mor pe teren” a fost publicat in editia de vineri a gazetei??? please

danutz (19 comentarii)  •  7 octombrie 2006, 1:06

Nu stiu ce am… cred ca sint bolnav rau de tot – sufar cu capul va rog sa ma iertati pentru ce scriu dar sint doar un pusti gaozar si poponar pe deasupra. Ma gasiti la opera cine vrea pe gratis.

rusinica (18 comentarii)  •  7 octombrie 2006, 1:27

Dinamovistii, ca intotdeauna, au luat-o razna! Defapt, atata le poate capu ala mic, daca asta au inteles ei din textul Mariei! 🙂

Alexandru (2 comentarii)  •  7 octombrie 2006, 1:35

Draga Maria,

Ai gresit. E omeneste. Nu articolul e insa greseala, ci prezumtia ca o cohorta de anelide cu trei-patru (uneori chiar cinci) neuroni pot transcede dintr-o data, in cele doua-trei secunde necesare citirii titlului, imbecilitatea agresiva in care coabiteaza. Pentru ele, pentru anelidele care au comentat agresiv pe forum, Catalin Hildan nu e nici sfant, nici erou. E doar un pretext pentru ura, fanatism. E pavaza cretinismului lor zilnic.

Apoi, draga Maria, daca momentele de reculegere au fost imbaiate intr-o mare de „ue”, de ce ar fi articolul tau diferit?

Alexandru N.

danymos (3 comentarii)  •  7 octombrie 2006, 1:47

Caine pana la moarte… si dincolo de ea!!!
Am vazut lacrimile tatalui lui Catalin! Am vazut cat sufera acesta , dupa 6 ani, pentru pierderea baiatului lui! Am vazut o lacrima pe orazul meu!
Draga maria… nu comentez ce ai scris, dar te rog sa te gandesti (fara sa zici nimic) la toate acestea. Crezi ca, Hildan Catalin ar mai putea avea cuvinte? Ar mai putea spune tot ceea tu ai scris? Eu nu cred! Eu cred ca lui ii pare rau ca a trecut pe taramul celalalt, fie ca pentru Dinamo, fie ca nu. Eu cred ca ii pare rau ca a lasat in urma atata durere. Si mai cred ca se simte bine acolo unde e, cand parintii, suporterii si toata suflarea in viata ii rosteste numele! Dar eu numai cred… nu vorbesc in numele lui!
Te-as ruga sa meditezi mai bine inainte sa faci astfel de articole! Sa te gandesti, ca pentru un pumn de banuti lovesti suflete si asa zbuciumate! Totusi, sunt altele pe lume mai importante decat banii, sau genialitate gazetareasca! Ar trebui sa sti asta! Cred ca ai auzit de etica! Sper ca …
SA-I FIE TARANA USOARA!! MEREU IN MEMORIA NOASTRA… CATALIN HILDAN

alexis (12 comentarii)  •  7 octombrie 2006, 2:26

Maria, roaga-i sa mai citeasca articolul ! E imposibil sa nu-l inteleaga pina la urma .

vocea americii (148 comentarii)  •  7 octombrie 2006, 3:40

Alexandru:

„Catalin Hildan nu e nici sfant, nici erou. E doar un pretext pentru ura, fanatism. E pavaza cretinismului lor zilnic.”

Bine spus. Dar nu te mai aude nimeni… Inca de dinainte sa fi fost scris acest articol.

By the way, nu cred ca un om cu coloana vertebrala cum e Maria Andries trebuie sa se compromita pentru a face pe plac vulgului. Aici lucreaza Maria Andries, aici il publica. Mi se pare exact pe dos ce ceri: in loc sa ceri sa dispara retardatii, ceri sa dispara articolul. Tu ceri ca cei cu mintea limpede mai degraba sa se abtina de la a vorbi (desi nu ataca pe nimeni), de frica sa nu cumva sa-i deranjeze pe domnii aurolaci. Pentru ca aurolacii e prosti da’ multi.

vocea americii (148 comentarii)  •  7 octombrie 2006, 3:57

Maria:

insa valul de jeg car scalda Romania de multi ani incoace ma inspaimanta!

Nu numai de citiva ani in coace. Ne tragem de la Rim. Te-ai gindit vreodata ca poate chiar asa e? De asemenea, presupun ca ai vazut filmele lui Pintilie. Intelegi acum scena de la final cu multimea intorcindu-se (ce ironic) de la un meci de fotbal? Condamna, fara sa inteleaga.
Pentru ca vreo 20 de ani mai tirziu, tot la un final de film, tot Pintilie sa ne spuna „nu le spune Mitica! Lasa-i sa moara prosti!”.

Nu e de ieri de azi.

un ioanitoaia (3 comentarii)  •  7 octombrie 2006, 6:29

D-ra, D-na, cum ti-o place a ti se spune.
Si-acum ma adresez reporterului, nu profilului hormonal. Ai vrut sa faci ceva reportericesc deosebit. Si apreciez. Nu am sa te tachinez ca ai vrut sa-ti zdrobesti hormonii si sa-i remobilezi cu altii, pentru a nu folosi cuvinte sferice din recipiente de carat apa de la si din fantana.
Eu, eu cred ca ai gresit si nu ai gandit cat trebuie cand ai vrut sa critici javrele umane din galeriile a doua echipe frumoase. Sau poate ca ai gandit prea multi si te-a furat visul unui pullitzer in noapte de toamna.
AI uitat ceva, ceva ce nu are pret. nici macar bugetul negru al lui chelsea sau faima ta. Ai uitat ca un „etern capitan” are parinti. SI nu cred ca diabolismul dorintei de succes te-a facut sa ceri acceptul familiei. Daca da, cu totii sunteti nebuni. Daca nu, ai lovit fara sa vrei o durere cu ceva ce nu arde, ci doar nu vindeca.
NU ma intereseaza ce au scris cei peste o mie de deasupra mea. Sa fie ei, ca si pamantul.

DAr ai gresit, si frumos si ti-ar sta frumos sa-ti cer scuze, familiei lui. Restul nu conteaza. Multi sunt din pleava stadioanelor. Oamenii cu bun simt inca isi cumpara ziarul din marunt si viseaza la ceva ce nu fa mai fi niciodata p-acia, onoarea.
Daca ai curaj, scrier. SI daca ai citi, primul tau mesaj va trebui sa contina un personaj din Shakespeare. De ce? Daca l-ai cetit, vei intelege. Nu te transforma in ceea ce a ajuns „maestrul tau”, o obsesie fata de el insusi.
In rest, sarutmana. Ca esti deasupra multor dintre cei care te cetesc, chiar daca ai gresit. Iar in afara de zei, toti gresim. Chiar si Catalin, care a gresit o singura data in viata lui. Atunci cand fara voia lui a a ajuns subiect.
Fie-i drumul alb.

claudium (1 comentarii)  •  7 octombrie 2006, 6:52

Oameni buni, nu mai cititi presa, gasiti-va altceva mai usor de facut. Eventual o telenovela, ceva usor. Cei de la GSP sunt prea greu de inteles. Este printre putinele ziare din Romania in care se scrie intr-un mod mai aparte, sensibil, cu sufletul, nu ne servesc informatii brute.

KriptMelody (1 comentarii)  •  7 octombrie 2006, 8:41

Cred k ar trebui sa spun k am citit mai intai articolul de pe blog-ul lui Catalin Tolontan. Si totusi…acest articol m-a lasat cu gura cascata. In primul rand, acuz, ca si multi dintre cei care au comentat articolul ca ai vb la pers I. Plus ideea in care ai scris articolul… Ma intreb oare cui i se pare normala fraza asta: „Moartea e suprema ratare, şi adevărul e că am făcut-o lată, băieţi, am făcut-o lată, mi-e atît ruşine că v-am lăsat baltă. ” Si e doar un exemplu…prima ce mi-a sarit in ochi! Nu stiu cati oameni sunt de acord cu tine, nu zice nimeni ca trebuie sa scrii astfel incat lumea sa-ti aprobe articolele, dar nici sa ramanem socati!!! … Acest articol nu reprezinta momentul de reculegere care nu s-a tinut la derby, mai degraba reprezinta acele „ue” ce s-au auzit si pe stadion…….

Lev Bazil (46 comentarii)  •  7 octombrie 2006, 10:01

Mai tare decat articolul Mariei Andries, macar ca el a provocat totul, m-au indignat:
1. postarile care o injurau, postarile misogine si grobiene.
2. postarile celor care o aparau, pe motiv c-au inteles ei articolul, mari hermeneuti, si ne vituperau pe noi, indignatii. Era o persoana care vorbea de Dilema Veche si Pink Floyd, ca asociati ai Mariei in Weltanschauung: halal!
3. postarile care-l injurau pe raposatul Hildan, fie-i tarana usoara!
4. postarile obscene ale mariei, daca intr-adevar sunt ale ei – greu imi vine sa cred!

mujotutun (200 comentarii)  •  7 octombrie 2006, 10:16

Claudium, userul tau e de neutru. Daca nu esti nici barbat, nici femeie, nu te mai baga!

alexis (12 comentarii)  •  7 octombrie 2006, 10:39

Cred in continuare ca e un articol pro Hildan.Propun ca acest articol sa fie obiectul unei dezbateri publice in care sa ni se explice exact mesajul acestuia sa vedem cine are dreptate.Cu alte cuvinte cerem arbitri straini .

adevarata_maria_andries (200 comentarii)  •  7 octombrie 2006, 10:49

Toate postarile obscene aparute sub numele meu sunt falsuri: nu as putea sa ma exprim astfel fata de cititori.

Red (1 comentarii)  •  7 octombrie 2006, 10:50

1.Articolul s-a vrut altceva..asta este clar,doar ca nu a iesit cum trebuie.Daca erai geniala il mai citeai o data inainte sa-l plubici Maria
2.Sa vorbesti in numele unei persoane moarte,cerand fanilor sa nu-i mai aclame numele tine pe undeva de blasfemie…
Catalin este martirul cauzei noastre,unul dintre motivele pentru care ne mai prezentam pe stadionul ala cand echipa merge prost…o sa intelegi tu asta vreodata Maria?
O sa intelegi ce inseamna Cata pentru noi?Crezi ca omul daca ar fi trait s-ar fi rusinat de importanta care i-o acordam?In modestia-i poate…
DAR…noi suntem datori sa-i purtam memoria mai departe…este o chestie de onoare sa cantam pentru cel ce a murit pentru ce iubim noi mai mult…
Asa ca ,daca articolul tau ne cere sa nu-l mai pomenim,sa-l lasam in pace si asta tocmai in numele lui…pot spune ca ai gresit grav Maria.

Lev Bazil (46 comentarii)  •  7 octombrie 2006, 10:59

ayrton senna: ai mare dreptate inaproape tot ce-ai spus, dar chestia cu tocitul coatelor si experienta de viata e o aiureala. Nu venim aici sa vorbim ex catedra. Sigur, nici obscenitati.

liviu (2 comentarii)  •  7 octombrie 2006, 11:17

Maria, te implor in genunchi roaga-i sa mai citeasca articolul de cite ori e nevoie pina il vor intelege toti sau explica-le tu de ce doar ei sint singurii profani si numai ei pot fi acuzati de blasfemie prin ceea ce fac si spun pe stadion si aici pe blogul tau.

gavras (1 comentarii)  •  7 octombrie 2006, 12:22

sunt dinamovist ,dar chestia cu „UNICUL CAPITAN” are mai mult conotatii legionare,pe bune.articolul super,iar dinamovisti de doi lei puteati tine un moment de reculegere,asa ca ciocu’ mic.

s7rika7ul (1 comentarii)  •  7 octombrie 2006, 12:28

Bai uite care e treaba! Cand redusii care nu au alta viatza in afara de fotbal si refuleaza pe stadion si se zbat pentru un om pe care l-au vazut doar la televizor (nici macar nu stiau dak era baiat bun – poate juca pt bani) isi vad daramat „idolul”, e panika! Normal k doar un mediocru, ink o mizerie de om din acest popor de kkt poate avea ca idol un incult de fotbalist. Cand acesti labagii si cocalari fara creier vor fi capabili sa scrie o propozitie cum scrie oricare jurnalist de la Gazeta, sau cand a citit makar o sutime din cat a citit unul d-asta, abia atunci poate va realiza ca ceva nu e in regula. Oricum Gazeta Sporturilor e un cotidian facut ca voi, idiotii, sa il cumparati, iar aceste articole au ca scop sa va atraga in primul rand pe voi (negativ sau pozitiv), deci lor le convine si publicitatea negativa.

Pe de alta parte, daca Maria Andries este atat de „geniala” trebuia sa stie ca a spune ceva dubitabil la adresa lui Hildan e ca si cum ai repeta scandalul caricaturilor islamiste cu dinamovistii. Tot fanatici, tot redusi, tot fara capacitatea de a iesi dintr-o carapace comoda. Maria trebuie sa realizez ca aici nu este Cenaclul de Arta Literara, ci Gazeta Sporturilor, de fapt mai bine zis, Gazeta Fotbalului, „sportul-rege”, servit de toti imbecilii cu cel mai mic numitor comun. Aici nu poti sa ceri unui frustrat cu patru clase sa se transpuna literar in locul lui Hildan, chiar si fiind pe un blog. E blog la Gazeta, nu e al tau! Pentru ca redusii deja folosesc cuvinte ca „blasfemie” sau „ponegrire”, deci intram in SF. Eu nu cred k Maria Andries trebuie sa ceara scuze, nici sa se explice imbecililor ce a scris, ci pur si simplu sa scrie la o alta publicatie, unde poate scrie asa ceva. Asta daca are chef de esee literare. Daca vrea sa ramana la Gazeta, trebuie sa plece capul si sa inghita injuraturile si scarboasele „poate te iertam” de dupa. Si trebuie sa isi ceara scuze si sa se explice public. Depinde de ceea ce alegi sa fii in viata. Depinde daca alegi sa te lupti pentru ce scrii, ce faci, cine esti.

Cat despre misoginisme, sunt penibile si demonstreaza lipsa de argumente tipica unor oameni care nu au trecut de perioada de pubertate decat fizic. Dar astia suntem noi, romanashii care traim din fotbal, mici, bere, Tociu si Palade si alte valori consacrate in spatiul carpato-danubiano-pontic.:))

Matei (1 comentarii)  •  7 octombrie 2006, 13:09

Romanii au nevoie de simboluri ca de aer,o necesitate biologica pentru a putea avea o farama de personalitate,de identitate.Fie ca sunt niste stele aurii pe un drapel albastru,fie sigla unui club…Catalin Haldan umple acest gol cu mult mai mult decat o simpla emblema sau o culoare care pot fi facil schimbate de timp,de Bodu sau de alte ustensile ale „hazardului”.Deoarece Catalin este un simbol martirizat.

Intotdeauna am avut nevoie de sange pentru schimbari,majore sau minore:independenta,unire,libertate iar acum afirmare.Il UTILIZAM pe unicul capitan pentru propriile noastre neputine,pe post de scut impotriva unui palmares mai bogat,pe post de arma divina razbunatoare sau chiar ca scanteia care sa declanseze un val de ura mocnita.Il utilizam,il „consumam” si pentru ca este unul din acele „branduri” care nu se pot nici apara nici ridica mai mult.Este ceea ce ne lispeste in Romania noastra de astazi…un simbol mut.

Articolul nu incearca nici sa atace,nici sa subestimeze,nici sa smulga pansamentul de pe o rana nevindecata ci sa demitizeze un personaj ajuns legenda fara voia sa.Pacatuieste nu prin stil,nu prin mesaj ci prin sinceritate.Si ne simtim lezati,atacati,denigrati…Caci atunci cand il dai pe el jos de pe piedestal,Maria,ne dai si pe noi o data cu el.

Comentariile sunt închise.