Oana Dușmănescu

Descoperă subiecte de viață în sporturi extreme și povești extreme în sporturi la care toată lumea crede că se pricepe

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Oana Dușmănescu
American Bully

Mai țineți minte istorioara aceea ușor tulbure din timpul Jocurilor Olimpice de la Rio, în care Lochte și alți câțiva înotători americani au inventat că au fost victimele unui jaf armat? De fapt, vandalizaseră, beți, o stație de benzină și […]

...

”It’s coming home, lads”

De ce iubește lumea o echipă pe care, în paralel, o ceartă? Că a avut traseu ușor, că nu a jucat tocmai fotbal, că pe alocuri s-a chinuit pe teren și ne-a chinuit și pe noi, în fața televizoarelor?

Vraja […]

...

Era în care râsul se îneacă

Glumele politice. Glumele întortocheate din fake news, cele care-ți trimit un nod în gât. Știrile gen pamflet, dar nu genul subtil și distractiv, ci cele care par mai amare și mai triste decât cele reale. Toate astea scufundă simțul umorului […]

...

Cele mai complicate lucruri din lume

Primele biciclete au fost inventate la începutul secolului al nouăsprezecelea. De-abia la începutul acelui secol, adică acum vreo 200 de ani. La cât de repede am învățat că trece vremea, descoperirea asta atât de simplă pare că a venit foarte, […]

...

Regi de tot felul

Vineri seara, puteai să ții cu Spania sau cu Portugalia sau cu vreo echipă de pe vreo planetă încă necartografiată. Cristiano e ca un dragon acaparator, devastator, încrezut și imposibil de imitat. Unii spun că dragonii fac prăpăd și nimic […]

...

Liniște, joacă România!

Uneori, la fel ca în viață, în fotbal unii spun că le pasă, dar de fapt nu dau doi bani.

Permalink to Liniște, joacă România!
duminică, 19 iunie 2016, 9:44

Foștii membri ai staff-ului medical al echipei naționale reprezintă cel mai bun exemplu în acest sens.

Cuvintele fostului masor al naționalei României sunt un exemplu perfect de agățat cu disperare de ceva ce nu mai are. Prin ochii lui Hexan, Anghel Iordănescu, devine, practic,un satanist, iar jucătorii niște prizonieri amărâți, într-o închisoare galbenă.

Cei care se cred de neînlocuit sunt, de obicei, cei care pot să plece primii dintr-un loc și să nu le observe nimeni lipsa. De obicei, în aceste cazuri imaginea proprie despre activitatea lor profesională și despre caracter nu corespunde deloc cu imaginea din afară a celor două laturi.

Sper că această ciudă, această încremenire în trecutul glorios al masorului care a lucrat cândva la națională și nu poate depăși momentul în care a fost dat afară să nu destabilizeze și mai mult o selecționată și așa fragilă și pe alocuri dezorientată.

Se pierd pe alocuri niște noțiuni precum loialitatea, simțul onoarei. Se risipește demnitatea, se umflă egoismul. Unii spun că au ținut atât de mult la echipa națională încât suferă și acum că nu mai sunt lângă ea. Mie mi se pare că declarațiile acestea cu iz de dezvăluire de scandal nu sunt un semn de dragoste, ci doar unul de răzbunare ieftină și război nelalocul lui. Când iubești ceva sau pe cineva, faci ce e bine pentru el, chiar dacă asta înseamnă să-ți ții gura. Uneori însă acesta pare cel mai dificil lucru din lume.

Obsesia, cheful de box al lui Hexan merge atât de departe încât spune lucruri trăsnite, care n-au nicio legătură cu nimic.

Îl ceartă pe selecționer că și-a îmbrățișat copiii înainte de meciul cu Franța. „S-a gândit vreo secundă ce rău a făcut copiilor noștri? Ei n-ar fi vrut să se bucure la fel pentru munca părinților lor, care au contribuit la calificare, pe bucățica lor, alături de antrenor? E urât ce-a făcut!”.

Orice aducere în discuție a copiilor cuiva, ca armă de atac, e o glumă proastă, o resursă modestă, un argument inconsistent și penibil. Mai ales în speța de față, unde totuși e vorba despre fotbal, nu despre descoperirea vaccinului anticancer. Dramatizarea excesivă este de-a dreptul comică. Un fel de Las Fierbinți de la cei lăsați acasă, concediați, alături de lipsa lor de fair-play și de falsele sentimente profunde pentru performanța tricolorilor.

Comentarii (63)Adaugă comentariu

?????? (3 comentarii)  •  20 iunie 2016, 0:40

Sa observam totusi ca performanta calificarii la acest Campionar European a fost obtinuta cu acel colectiv de medici despre care se face vorbire in articol, ca sivalte performante anterioare dealtfel ?

Yo (1 comentarii)  •  20 iunie 2016, 0:51

Liniste, a jucat Romania !!! Şşşşşşşşşşttttt....

nastac alexandru radu (1 comentarii)  •  20 iunie 2016, 1:04

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (166 comentarii)  •  20 iunie 2016, 7:23

Uite ca Gica Popescu a avut dreptate ...n am iesit din grupe ...trebuie scris un articol despre asta ...avem sau n avem voie sa spunem ce gandim daca e contra intereselor nationalei ...

ktalyn (1 comentarii)  •  20 iunie 2016, 9:20

Burleanu la puscarie, a distrus nationala'!!!!

Dacian (1 comentarii)  •  20 iunie 2016, 9:22

Ai scris cu dușmănie, dar numai prostii! E bine să le recitești azi, după jocul umilitor de ieri, care dă o altă perspectivă asupra unui mandat catastrofal, al lui Iordănescu, dar și asupra celor spuse de fostul stafff medical. Adevărul ustură. Și face cu adevărat liniște. Ssst, liniște că urlă o țară întreagă!!!

robert (1 comentarii)  •  20 iunie 2016, 9:45

Iordanescu nici macar nu crede in Dumnezeu. N-are nicio idee despre credinta. Pumnul lui strans, plin de iconite, exprima doar SUPERSTITIA unui om limitat, cu minte putina, asa cum putina si lemnoasa ii este si limba. Nea Puiule, credinta in Dumnezeu e o chestiune launtrica, nu ceva de fluturat pe stadioane. Ce faci tu este doar un amestec de misticism, idolatrie, prostie, fatarnicie si disperare. Dar nu e vina ta. Tu esti doar un sarac cu duhul si atat. Si asta se iarta. De vina sunt toti papagalii aia de la FRF, care dintre toti antrenorii au ales singurul neantrenor. De vina este presa de sport, care va sari de maine cu gura pe tine, dupa ce a fost plina de superlative, atunci cand ai fost impins la echipa. ***, care se vand pe o bucata de branza, care te-au cocotat acolo unde nu meriti, care ti-au ridicat statuie si au tacut cand ai fost numit General al Armatei Romane, ***. Am stiut ca nu vom trece de Albania, de cand am vazut cum priveai in gol in loc sa canti, in timp ce se intona Imnul Romaniei. Meriti o statuie. In Albania. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

victor L (12 comentarii)  •  20 iunie 2016, 10:05

Ati fost ascultata (pacat!): e linişteeeeeeeee

stefan (7 comentarii)  •  20 iunie 2016, 10:32

gata?, tovarasa educatoare, poate nea' pompiliu sa vorbeasca acuma?

bazileon (6 comentarii)  •  20 iunie 2016, 11:20

N-aveti nici o treaba, madamme. Ramaneti mai bine la Tenis, deranjati mai putin(i).

mihai (2 comentarii)  •  21 iunie 2016, 17:19

Draga Oana, ai avut dreptate si am tacut. Acum este randul tau sa vorbesti, sa te faci ascultata si poate sa-l iei la intrebari pe fostul tau coleg acum mare FRF-ist. Sa-l intrebi cand renunta sau poate ca este prea greu sa renunte? ... intreba-l daca nu-i este rusine ca s-a premiat (cu acordul Comitetului Executiv) fara sa faca nimic sau sa nu fim rai aproape nimic? M-am referit la el pentru ca ati fost colegi si este mai usor sa-l abordezi; personal nu am nimic cu el si ii urez numai bine, dar este acolo si "(noi) conduce(m) FRF-ul (cum spunea Dl Burleanu). Si mai vreau sa intelegi ceva legat de FRF-isti nu primele deranjeaza , ci sfidarea afisata, smecheria la cravata bazata pe argumentul noi suntem independenti si de noi nu se ia nimeni sa vada ce facem, superioritatea nefondata, "toba de fotbal" enuntata si multe altele. Oana ai citit "planul cincinal al presedintelui"? Stiu ca nu tu esti in spatele articolelor Hexi Pharma, dar nu este cazul sa avem si o Hexi Pharma FRF si asta depinde de voi de ziaristi - poate de in special de GSP. In concluzie, nu cred ca romanii vor "sange" (eu nu), dar vrem performanta, capabilitate, putere de munca ca slava Domnului nu putem spune ca nu exista "stimuli" emotionali si financiari cand lucrezi la FRF si atunci daca nici in fotbal nu putem schimba ceva ... inseamna ca nu mai putem schimba nimic? Daca ai numarul generatiei FB, atunci poate il apelzi sa te/ va ajute pe voi ziaristi si in final pe noi toti sa fim cu adevarat buni. Hai Romania! Nota: scuzele de rigoare adresarea directa: Draga Oana/ Oana.

mihai (2 comentarii)  •  21 iunie 2016, 20:11

Bunaseara. Acum cateva minute am vazut ce a declarant Burleanu la Digi: Acest eşec reprezintă o consecinţă a unei investiţii care nu a avut loc timp de 24 de ani, după Revoluţie. Asta e realitatea pe care o avem astăzi. Ce pot să-mi reproşez este că acest proces de reconstrucţie pe care l-am început acum doi ani de zile şi suntem nevoiţi să-l accelerăm la cea mai înaltă viteză nu a început acum 24 de ani. Ca să ai parte de jucători tineri la nivel de echipa naţională ai nevoie ca să fi început investiţia acum 24 de ani. Nimeni nu vă poate promite rezultate peste noapte dacă nu reuşim practic să ne implicăm şi să avem o dezvoltare consistentă şi coerentă", a declarat Răzvan Burleanu, potrivit DigiSport.ro Si acum intreb: daca treceam de grupe nu mai era mostenirea de 24 ani, nu mai era cazul reformelor accelerate? Este clar nu intelegem noi fotbalul nici pe cel din Elvetia, Albania, Feroe, etc? Chiar atat de prosti suntem considerati, chiar nu are rusine, nu poate sa-si asume greselile, tineretea, lipsa de pricepere, managementul defectuos, etc? Nimeni nu I-a reprosat nimic legat de generatia lui Sandu, de marile greseli facute de acestia cu buna stiinta, de mostenirea primita, dar daca mostenirea a fost atat de negra, odioasa, de murdara si plina de bube, de ce nu a stat acasa, de ce si-a mai asumat aceasta raspundere? Este incredibil ce poate sa spuna si ne mai miram de ce suntem unde suntem? Oana, Tolo, Ovidiu, Radu, Catalin, Radu si ceilalti, chiar are dreptate Burleanu, chiar nu putem face nimic pentru noi - pentru ei au facut deja prea mult? O concluzie simpla: un mic, mult mai mic si decat un mic (nu ma refer la cei de la Cocosatu)

Ciprian (3 comentarii)  •  31 iulie 2016, 12:02

Buna, Performantele obtinute de Generatia de Aur in '94 au fost realizate de fotbalisti, nu de medici sau kinetoterapeuti. Jucatorii de astazi, asa cum sunt ei, au reusit sa se califice la Campionatul European. O persoana care ajuta cu adevarat, nu asteapta sa i se ridice piedestal. I se recunosc meritele si fara sa strige sau sa se afirme pe la conferinte de presa. Doamna Dusmanescu, banuiesc ca articolul l-ati scris pentru a-i face pe oameni sa inteleaga ca ar trebui sa ne indreptam atentia asupra performantelor jucatorilor, nu a medicilor si a fizioterapeutilor. Eu propun sa le fim alaturi fotbalistilor, rai sau buni, asa cum sunt ei. Sa ii sustinem. Si sa ii lasam pe cei abilitati sa decida cine ii ajuta pe fotbalisti sa isi indeplineasca obiectivele.

Comentează