Oana Dușmănescu

Descoperă subiecte de viață în sporturi extreme și povești extreme în sporturi la care toată lumea crede că se pricepe

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Oana Dușmănescu
American Bully

Mai țineți minte istorioara aceea ușor tulbure din timpul Jocurilor Olimpice de la Rio, în care Lochte și alți câțiva înotători americani au inventat că au fost victimele unui jaf armat? De fapt, vandalizaseră, beți, o stație de benzină și […]

...

”It’s coming home, lads”

De ce iubește lumea o echipă pe care, în paralel, o ceartă? Că a avut traseu ușor, că nu a jucat tocmai fotbal, că pe alocuri s-a chinuit pe teren și ne-a chinuit și pe noi, în fața televizoarelor?

Vraja […]

...

Era în care râsul se îneacă

Glumele politice. Glumele întortocheate din fake news, cele care-ți trimit un nod în gât. Știrile gen pamflet, dar nu genul subtil și distractiv, ci cele care par mai amare și mai triste decât cele reale. Toate astea scufundă simțul umorului […]

...

Cele mai complicate lucruri din lume

Primele biciclete au fost inventate la începutul secolului al nouăsprezecelea. De-abia la începutul acelui secol, adică acum vreo 200 de ani. La cât de repede am învățat că trece vremea, descoperirea asta atât de simplă pare că a venit foarte, […]

...

Regi de tot felul

Vineri seara, puteai să ții cu Spania sau cu Portugalia sau cu vreo echipă de pe vreo planetă încă necartografiată. Cristiano e ca un dragon acaparator, devastator, încrezut și imposibil de imitat. Unii spun că dragonii fac prăpăd și nimic […]

...

Două meciuri

Atît i-a trebuit lui Floyd Mayweather ca să devină cel mai bogat sportiv pe acest an. Bine că s-au încheiat amîndouă după 12 runde, să ni se pară și nouă suma mai justificată

Dintre toate produsele de marketing – sportiv […]

duminică, 9 noiembrie 2014, 12:18

Atît i-a trebuit lui Floyd Mayweather ca să devină cel mai bogat sportiv pe acest an. Bine că s-au încheiat amîndouă după 12 runde, să ni se pară și nouă suma mai justificată

Dintre toate produsele de marketing – sportiv sau nu – din lume, Mayweather se numără printre cele mai supraestimate. La 37 de ani, americanul are palmaresul profesionist nepătat de vreun egal sau de vreo înfrîngere și glisează priceput între categorii, dar a evitat să se bată cu Pacquiao. Lucru pe care mulți nu i-l iartă, deși omul a învins rivali grei, ca De la Hoya, Hatton sau Gatti. A dat multe boxului, dar nu a oferit ceea ce aștepta toată lumea.

În trecutul apropiat își dorea cu ardoare să fie considerat cel mai bun din branșa sa, dar între timp s-a resemnat, acceptînd într-un final ideea că nu va rămâne în istorie decît unul dintre cei mai descurcăreți. Sumele pentru care boxează Mayweather includ circul de dinaintea luptei, gura mare și spurcată a personajului, dar și viteza cu care acesta cheltuie banii primiți. Mayweather s-a preschimbat în timp într-o instituție scumpă, care reprezintă aproape un experiment financiar mondial la nivel de milioane de dolari – 105 doar în anul 2014. Pentru două urcări în ring. Desigur, și pentru munca din spatele lor, dar parcă e prea mult. Mai mult decît oricare alt sportiv, jucător de tenis, fotbalist sau baschetbalist de top, care practic își pune mușchii și creierul la bătaie din două în două zile.

În fața burselor uriașe, tipul care se definește cu supranumele Money parcă își pierde și își devalorizează, ușor-ușor, poveștile cu copilăria grea, dusă în sărăcie, blestemată cu boală și droguri și întuneric. Cîștigă, dar mai ales pierde la pariuri, sume cu șase zerouri. Banii aceștia nu-l fac mai valoros în sine, sub nici un aspect. Te fac în schimb să te întrebi însă cît de mare ar fi devenit pugilistul Floyd Mayweather dacă ar fi fost dublat și de o umbră cît de slabă de caracter. Pentru el, viața și prețul ei par niște glume. Iar oamenii simt aceste amănunte și le judecă, fie că le aparține acest drept, fie că nu.

Pe Facebook, acest aparat modern de măsurat sentimente și trenduri, iubiri și uri intense, Mayweather are o pagină cu 8.200.000 de fani. O groază! Apoi, dai click pe pagina lui Roger Federer și răsufli liniștit: aproape 15.000.000. Idolii moderni, justificați sau nu, mai beneficiază încă de o ierarhie cît de cît corectă, după singurele criterii care contează, în cele din urmă, în afara topului Forbes: cele care țin de inimă caldă și priviri subiective.

Comentarii (24)Adaugă comentariu

Tudor (1 comentarii)  •  9 noiembrie 2014, 15:50

Boxul e o industrie ca si celelalte sporturi.O gimnasta care se pregateste o viata de ce nu castiga cat Federer spre exemplu?Niste comparatii stupide.Cata pregatire inseamna boxul in special si ce viata trebuie sa duci ca sa poti sa ajungi campion mondial….Sunt alti boxeri care castiga poate mai mult ca el ..De la Hoya are Golden Boy ..o companie care produce poate mai mult ca Floyd,doar ca e mai tacut..Dar Tiger Woods de ce castiga atat de mult?Articolul asta e facut ca sa va aflati in treaba aiurea in tramvai…Cautati mai intai in cate activitati caritabile e implicat omu asta..cati copii ia de pe strada si i antreneaza in fiecare zi si altele.Daca nu valora banii astia si galele lui nu generau banii astia nu l platea nici dracu cu sumele astea

Obnoxious (1 comentarii)  •  9 noiembrie 2014, 15:53

In ziua de azi nu conteaza „Sportivul” …cel putin in Box ci Managerul… oamenii din jurul lui …el sau ei boxeaza toti se bat bine sau nu…placut la show sau vizibil pt. pariuri…va dati seama cat castiga „managerul”?!… daca Floyd se joaca cu banii?!… in schimb DA un meci cu Pacquiao ar fi maxim in box in momentul de fata!

alin (1 comentarii)  •  9 noiembrie 2014, 15:59

Nu obisnuiesc sa las comment-uri, dar de data aceasta nu ma pot abtine.
1. De fapt filipinezul a evitat sa lupte cu el, ultima data invocand nu stiu ce prostie pentru care nu accepta sa i se ia sange in vederea unui test anti-dopping. Oricum, zvonurile spun ca meciul dintre cei doi va avea loc pana la urma, cel mai probabil cu burse simtitor mai mari decat cele de care ai pomenit.
2. La pariurile de care spuneai,tipul castiga de mult mai multe ori decat pierde.
3. Chiar ca DUSMANESCU!!

Cristi F (3 comentarii)  •  9 noiembrie 2014, 16:09

Buna Oana!
Din punctul meu de vedere omul acesta are anumite probleme de latura emotionala. Copilaria grea, traita in saracie, au lasat un impact major asupra omului Mayweather. Eu am vazut cam toate materialele cu acest boxer. Sa stii ca in spatele acestei masti extravagante e un om cu suflet mare. Daca privesti atent nu e greu sa-ti dai seama. Dar educatia lui lasa mult de dorit.
Privit strict sub aspect sportiv il apreciez enorm. Este un boxer genial, cum rar vezi in ziua de astazi. Sigur, nu e Mike Tyson care isi pulveriza adversarii prin k.o. in prima runda in apogeul carierei, dar acest boxer e fantastic in defensiva. Asta e calitatea lui. Si da boxeaza doar de 2 ori pe an, dar munca pe care o depunde e una titanica, sa nu cumva sa credem altceva….

qwerty (4 comentarii)  •  9 noiembrie 2014, 16:18

inainte sa scrii documenteaza-te… nu Floyd Mayweather a fugit de Pacquiao ci invers. Pacquiao nu a fost de acord cu testul antidrog propus de Floyd Mayweather.

Darius (1 comentarii)  •  9 noiembrie 2014, 16:19

Stau totusi si ma intreb de ce discutati dvs o doamna respectabila ( sau nu ) despre acest sport? Omul este un campion (The Champ cum i se spune peste mari si ocean ) un adevarat show-man si isi permite cam orice . De ce? Pentru ca poate .Faptul ca este platit cu sume imense arata faptul ca vinde si ca stie sa ramana in top . Va rog mult evitati sa va angrenati in subiecte de genul pentru ca va depasesc . Ramaneti la Simona Halep care nu a stiut sa isi vanda pielea si evitati sa discutati despre un Campion Mondial .

Cristi F (3 comentarii)  •  9 noiembrie 2014, 16:19

P.S. As vrea sa mentionez faptul ca pe langa sumele fabuloase irosite , Floyd face si acte de caritate de milioane de dolari.
Legat de matchup-ul cu Pacquiao nu cred ca mai e atat de oportun in acest moment. Filipinezul se afla intr-un declin vizibil de cativa ani, si cred ca lupta n-ar avea istoric. Ar fi doar un eveniment de marketing jucat pe sume exagerate.

mitroi2008 (1 comentarii)  •  9 noiembrie 2014, 16:28

Lumea se mira cati bani castiga Mayweather, dar nu se intreaba cat castiga cei care transmit meciurile lui!

Eu (1 comentarii)  •  9 noiembrie 2014, 16:32

Bine bine o fi castigat el prea mult, dar dupa parerea ta care e valuarea lui ??

Din moment ce cererea intruneste oferta, 105 mil este un pret corect.

ioan (1 comentarii)  •  9 noiembrie 2014, 16:47

Nimeni pe acest pamant nu ar trebuii sa castige atat de multi bani , este atat de imoral . Atat timp cat oamenii nu se vor trezii la realitate si se vor complace in starea aceasta de egoism nimeni nu va fi fericit .

genu (24 comentarii)  •  9 noiembrie 2014, 17:05

Dupa ce v-am citit articolul am avut, pentru o clipa, senzatia intoarcerii in timp. Cu 25 de ani. O legenda a boxului actual este trasa de urechi, cu manie proletara- ar primi prea multi bani pentru prestatiile sale. Ca e doar un „descurcaret” ce n-are nici macar „o umbra slaba de caracter”. Slava Domnului ca termina meciurile la puncte si nu ne mai sfideaza si cu K.O.-uri rapide! Ca sa rezumam, „cel mai prost om din lume e americanu'”, vorba primarului din „Balanta” lui Pintilie. Il umple de bani pe un impostor infatuat.
Daca nu ma insel, mai e coleg cu Dvs dl Pescaru, unul din cei mai reputati ziaristi cu expertiza pe boxdin Romania. Cum se intampla de obicei la noi, specialistii nu sunt chemati sa-si dea cu parerea despre vreun eveniment ce are legatura cu aria lor de activitate. Din cauza diletantului omniprezent – pe toate ecranele si paginile de ziar de la noi. Cine deschide un tv intra imediat in pielea spectatorului unui show umoristic absurd. Lipsesc numai furcile de tors sau potcovaria de fundal. Iar o cornuta mare, pe post de popor, ar putea foarte bine sa mestece iarba placid pe tot parcursul emisiunii.
Dimineata, la Atlantic City s-a desfasurat, probabil, ultimul meci din cariera lui Bernard Hopkins, alta legenda a boxului actual. Meciul a fost unul mediocru, dar postul britanic pe care l-am vazut i-a dedicat aproape 4 ore. Un regal! Un singur ingredient lipsa-habarnistul mioritic. In rest, toate detaliile legate de carierele combatantilor, prezentarea staff-urilor, invitati de specialitate si, bineinteles, un moderator showman.
Stiti de ce, stimata doamna, Floyd incaseaza atatia bani? Simplu. Boxul are cel mai cinstit si corect criteriu de evaluare a bursei-totul e in functie de numarul de spectatori platitori din lumea intreaga. Pentru a-l vedea pe Maywater din fotoliul de acasa, trebuie sa scoti de la tescherea 70 de USD. Culmea, mai sunt ceva milioane de oameni pe lumea asta care platesc pentru a viziona un sportiv de valoare. Un profesionist autentic. Ceea ce, nu-i asa?, e de-a dreptul jignitor…

vpc (1 comentarii)  •  9 noiembrie 2014, 17:39

nu degeaba va numiti doamna Dusmanescu….daca credeti ca nu face banii baiatul asta intrati in ring cu el…

CosminSS (4 comentarii)  •  9 noiembrie 2014, 18:31

@alin , @qwerty :
sunteti doi cretini care vb in necunostinta de cauza.
daca nu sunteti documentati pe subiect,de ce vb,doar ca sa va aflati in treaba?
Floyd evita de ani de zile o intanlire cu Pacquiao.
daca va interesa catusi de putin acest subiect la care va ingramaditi sa lasati commenturi ati fi stiut ca PacMan a acceptat toate conditiile puse de Floyd.
testare antidoping ,plus impartirea bursei 55% Floyd , 45% PacMan.dar dupa meciul al doilea cu Marcos El Chino Maidana , Floyd a pus noi conditii,gen : meciul sa fie televizat doar la Showtime (PacMan are contract cu HBO) , iar gala sa fie organizata doar de Mayweather Promotion (Pac are contract cu firma lui Bob Arum,Top Rank)…etc
Mayweather mai are contract pentru doua meciuri,apoi se poate retrage cu palmaresul imaculat 49-0-0.nu are niciun interes sa se bata cu Pacquiao,ar risca enorm.
el isi alege adversarii in functie calitatile lui.el fiind un boxer fff rapid,cu un joc de picioare incredibil…avand cea mai buna defensiva din boxul actual..prefera luptatori mai lenti,gen Canelo,Maidana,Guererro…
lasand toate astea la o parte…banii sunt meriati..nimeni in lumea boxului nu se apropie de castigurile lui,dar el si genereaza venituri uriase.
galele lui starnesc un interes enorm,indiferent de numele adversarului.

dan (6 comentarii)  •  9 noiembrie 2014, 18:54

ups. am citit si ma pregateam sa te trag si eu un pic de urechi… mi au luato altii inainte. serios. unii chiar au dreptate. Nu prea ai nimerit o cu articolul asta. nu i bai…toti mai dam chix. spor.

qwerty (4 comentarii)  •  9 noiembrie 2014, 20:39

@CosminSS
On December 13, 2009, Pacquiao’s adviser, Michael Koncz, said Mayweather’s request for Olympic-style drug testing was a laughing matter and they had no concerns whatsoever about it. „Our reaction is, ‘So what?’ We know Manny doesn’t take any illegal drugs or anything. And none of this is getting under Manny’s skin or anything. I’m here with Manny, and to him, it’s like a joke. It’s a laughing matter,” said Koncz.

After reports had surfaced that both parties had agreed to all terms, Golden Boy Promotions released a press release on December 22, 2009, revealing that Pacquiao was unwilling to comply with the Olympic-style drug testing requested by Team Mayweather. The following day, Bob Arum, Top Rank founder and CEO, declared the fight was off and Pacquiao would be facing a different opponent. „We appeased Mayweather by agreeing to a urine analysis at any time, and blood testing before the press conference and after the fight. Mayweather pressed for blood testing even up to the weigh-in. He knew that Manny gets freaked out when his blood gets taken and feels that it weakens him. This is just harassment and, to me, just signaled that he didn’t want the fight,” Arum told David Mayo of the Grand Rapids Press.

Google and wikipedia is your friend try to use it or learn english
http://en.wikipedia.org/wiki/Mayweather_vs._Pacquiao

Jhonyy (1 comentarii)  •  9 noiembrie 2014, 20:46

dar cine sunteti dmv sa spuneti ca este supraestimat?
eu nu cred ca va pricepeti mai bine ca acei americani care l-au pus in frunte si ii dau atatia bani..
sunteti o oarecare jurnalista dintr o tara oarecare (fata de SUA) care din invidie scrietii aceste mizerii..
este un sportiv exceptional drept dovada ca n-a pierdut nicuun meci in cariera de profesionist si a ajuns la acest nivel incat sa castige sume fabuloase doar din 2 meciuri…
ofticoasaaaa 😛

qwerty (4 comentarii)  •  9 noiembrie 2014, 20:48

*Google and wikipediaAre your friendx try to use it or learn english
http://en.wikipedia.org/wiki/Mayweather_vs._Pacquiao

graba…

CosminSS (4 comentarii)  •  9 noiembrie 2014, 23:44

@qwerty
ti-am spus ca nu ai nicio treaba?tocmai mi-ai dovedit ca nu ai.
Nu ai facut decat sa cauti pe google si sa Imi dovedesti ca…am dreptate.
Recent,2011-2012 Pacman a acceptat toate absurditatile lu’ Floyd,inclusiv testarea in seara cantarului…a acceptat bursa mai mica…tot ce cere Floyd…raspunsul?nu sunt obligat sa ma bat cu Pacquiao…:)))
Incearca sa te mai documentezi inainte sa vb prostii.orice idiot de pe pamantul asta stie ca Floyd fuge de acesta lupta de ani de zile.vad ca iti place sa folosesti wiki,de daca altfel nu stii sa dezbati,ia incearca sa mai cauti date pe acest subiect si revino sa discutam.

Alecu Jilavu (3 comentarii)  •  10 noiembrie 2014, 1:13

Încă o dată doamna DUȘMĂNESCU ne arată cât e dușmănoasă.

Doamna Dușmănescu urăște bărbații în general (după cum ne-a demonstrat în articolul ei despre acea doamnă Nimeni care a antrenat 3 zile în divizia B în Franța) – și urăște succesul bărbaților în special. Nu-i prima dată când miaună și înfierează cu mândrie proletară câștigul cinstit al unor oameni care-i sunt fără dubiu net superiori din toate punctele de vedere.

Mayweather a muncit mai mult decât toată familia doamnei Dușmănescu adunată și ridicată la pătrat și încă pe-atâta. De-aia Mayweather are ce are și madam Dușmănescu aberează pe blogul gesepeului.

Urât. Urât. Madam Dușmănescu nu știe nimic despre box, dar are păreri. Cred că și Gigi Becali scria un articol mai pertinent (sau mă rog, dicta un articol mai pertinent că Gigi scriind e prea complicat – dar prindeți mesajul).

Marian (2 comentarii)  •  10 noiembrie 2014, 3:14

banii vin din pay per view :))

alex (17 comentarii)  •  10 noiembrie 2014, 8:48

Va incapatanati cu o ferocitate iesita din comun si absolut inexplicabila sa scrieti despre box, domeniul pe care nu il stapaniti absolut deloc. Cand nu este vorba despre Lucian Bute, scrieti de Floyd. Tin din capul locului sa precizez ca imi displace omul Mayweather mai mult decat orice alt om din lumina reflectoarelor. Dar SPORTIVUL Floyd Mayweather este alta mancare de peste. Este considerat de specialisti (adica aia la are nici macar nu aveti dreptul sa visati) boxerul cu una dintre cele mai bune defensive din istorie (daca nu chiar cea mai buna). Nici marele Ali nu stapanea jocul defensiv asa cum o face Floyd. Pe cei care urmaresc fenomenul nu-i intereseaza cate zeci sau sute de milioane face. Ii intereseaza ce face in ring. Si pana in clipa asta a castigat de o maniera inspaimantatoare aproape toate meciurile

Nu stiam ca valoarea unui sportiv se masoara in jocurile din doua in doua zile. Daca v-ati fi priceput la sportul asta, ati sti ca la un boxer un meci dureaza minim 4-5 luni. Si incepe cu zeci sau sute de ore de antrenamente extenuante, regim, consum fizic si psihic extrem. Ce vedem noi la tv este ca finalul unui meci de fotbal.

Atat de „usor” e boxul asta ca o legenda ca Ali nu poate sa bea o cana cu apa singur si nu-si aduce aminte unde e baia, de la cati pumni a luat in cap ! De alti boxeri de top cu probleme majore dar care nu apar in lumina reflectoarelor nu vorbiti. Boxul lasa urme mai adanci decat orice sport, dar atunci cand singurul sport pe care il practici este datul din taste, e usor sa arunci cu noroi peste unul care, cu toata gura lui mare si spurcata, e cel mai boxer DIN ISTORIE la categoria lui.
Prin comparatie, dumneavoastra nu cred ca sunteti cea mai mare nici macar din redactie.

denieru90 (2 comentarii)  •  10 noiembrie 2014, 12:29

Nu inteleg de ce se scrie despre Mayweather in acest moment. Omul nu are meci pana la anu in Mai. Doamna draga, daca tot scrieti despre box, macar puteti scrie de Bernard Hopkins care a avut un meci week-endul trecut si este o adevarata legenda vie, adica sa lupti 12 runde cu Kovalev nu e lucru mic.

Ader la afirmatiile cum ca Mayweather nu are educatie. Pai si normal ca nu are ca nu avea cine sa i-o ofere. Taica-su era cu drogurile, iar singura care se mai ocupa era bunica-sa. In rest cam de unu singur a fost, iar in Grand Rapids Michigan cam greu devii o persoana bine crescuta fara putin ajutor.

„Mayweather e produs de marketing”- FALS. El este platit in sistem PPV (Pay-Per-View) inca de cand si-a batut joc de regretatul Arturo Gatti. Detine recordul, cu Oscar de la Hoya, de cele mai multe PPV-uri vandute la un meci – 2,75 Milioane (daca nu ma insel). Nu este produsul marketingului, e produsul muncii si priceperii lui in ring. Lumea plateste pentru a-l vedea.

Urmariti meciuri de la welter si veti vedea „the gulf in class” care exista intre Floyd si restul.

Cu bine.

qwerty (4 comentarii)  •  10 noiembrie 2014, 12:39

@CosminSS
Prietene eu stiu urmatoarele:
Deci hai sa o luam cu inceputul… eu am zis ca Floyd nu a fugit de lupta.
Prima data a fost in 2009 cand Manny nu a fost de accord cu conditia controlului sangelui.
Pe 19 iulie 2010 Ellerbe spune: „Here are the facts: Al Haymon, Richard Schaefer and myself speak to each other on a regular basis and the truth is no negotiations have ever taken place nor was there ever a deal agreed upon by Team Mayweather or Floyd Mayweather to fight Manny Pacquiao on November 13. Either Ross Greenburg or Bob Arum is not telling the truth, but history tells us who is lying”. Asta pentru ca in conferinta de presa tinuta 13 iulie 2010 Arum spune ca nu a vorbit direct cu cineva din staff-ul lui Floyd:” I had a couple of conversations with Ross [Greenburg] and I laid out all the terms that would be acceptable to our side and I also informed him about the concession that Manny had made regarding drug testing.”
Pe 20 ianuarie 2012 Floyd il suna pe Manny si ii ofera 40 milioane $ sa lupte cu el dar k banii din urma meciului sa ii opreasca el. Pacquiao nu a fost de accord, el vroia sa imparta 55 cu 45.
Pe 20 decembrie 2013 Mayweather refuza lupta declarand: „We all know the Pacquiao fight, at this particular time, will never happen, and the reason why the fight won’t happen is because I will never do business with Bob Arum again in life, and Pacquiao is Bob Arum’s fighter,” Aici sunt de accord cu tine pot spune ca a fugit de meciul cu Manny.
De ce nu mai vrea sa faca afaceri cu Arum…. Poi hai sa vedem…
Totul a inceput cu prima negociere cand a refuzat. Pe urma iese tot Arum si spune lui Mayweather ii este frica si il promova pe Manny pe spatele lui Floyd (nu ca ar avea nevoie si Pacquiao de vreo promovare).
Pe urma Floyd a intrat in puscarie dar chiar si asa vroia sa isi onoreze invoiala si sa lupte cu Manny… A incercat sa vb cu Arum i-a sunat pe cei de GBP, s-a intalnit cu Mike Koncz si l-a sunat si pe Pacquiao caruia i-a mai spus sa vb cu promoter-ul si saii spuna k Mayweather e prioritar. Dar chiar si asa Arum l-a ignorat spunand ca in planurile lui Pacquiao nu este inclus Mayweather, iar prioritar este Marquez.
I am sick and tired of Bob Arum twisting the truth. It’s another case of ‘yesterday I was lying, today I’m telling the truth,’ ” Schaefer said, invoking Arum’s most famous quote. „The truth of the matter is that we received this afternoon an email from retired federal judge Daniel Weinstein, who has informed us that Top Rank is pursuing a rematch with Marquez and, therefore, is not interested in immediate talks for a possible Mayweather-Pacquiao fight. This is obviously as clear as it can be that they have no intentions of making a Mayweather-Pacquiao fight. Therefore, Floyd Mayweather will have no other choice than to move on and identify and lock in another opponent for his ring return on May 5.
Eu cam asta stiu ca s-a intamplat… sip e buna dreptate nici eu nu as mai face afaceri cu Arum din pozitia lui Mayweather.

lebateauivre (3 comentarii)  •  12 noiembrie 2014, 9:28

nu cumva paquiao asta e vreun armstrong al boxului ? de ce a refuzat el testul antidoping ?

Comentează