Oana Dușmănescu

Descoperă subiecte de viață în sporturi extreme și povești extreme în sporturi la care toată lumea crede că se pricepe

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Oana Dușmănescu
American Bully

Mai țineți minte istorioara aceea ușor tulbure din timpul Jocurilor Olimpice de la Rio, în care Lochte și alți câțiva înotători americani au inventat că au fost victimele unui jaf armat? De fapt, vandalizaseră, beți, o stație de benzină și […]

...

”It’s coming home, lads”

De ce iubește lumea o echipă pe care, în paralel, o ceartă? Că a avut traseu ușor, că nu a jucat tocmai fotbal, că pe alocuri s-a chinuit pe teren și ne-a chinuit și pe noi, în fața televizoarelor?

Vraja […]

...

Era în care râsul se îneacă

Glumele politice. Glumele întortocheate din fake news, cele care-ți trimit un nod în gât. Știrile gen pamflet, dar nu genul subtil și distractiv, ci cele care par mai amare și mai triste decât cele reale. Toate astea scufundă simțul umorului […]

...

Cele mai complicate lucruri din lume

Primele biciclete au fost inventate la începutul secolului al nouăsprezecelea. De-abia la începutul acelui secol, adică acum vreo 200 de ani. La cât de repede am învățat că trece vremea, descoperirea asta atât de simplă pare că a venit foarte, […]

...

Regi de tot felul

Vineri seara, puteai să ții cu Spania sau cu Portugalia sau cu vreo echipă de pe vreo planetă încă necartografiată. Cristiano e ca un dragon acaparator, devastator, încrezut și imposibil de imitat. Unii spun că dragonii fac prăpăd și nimic […]

...

Capello şi poporul rus

Te uiţi la televizor şi ceva nu-ţi iese la socoteală. Da, sînt doi ani deja de cînd Fabio Capello este selecţionerul Rusiei, dar nepotrivirea de caracter transpare prin ecran. Milan, Real, Roma, Juventus, „naţionala Angliei”. Şi acum în Estul Sălbatic. […]

luni, 23 iunie 2014, 10:21

Te uiţi la televizor şi ceva nu-ţi iese la socoteală. Da, sînt doi ani deja de cînd Fabio Capello este selecţionerul Rusiei, dar nepotrivirea de caracter transpare prin ecran. Milan, Real, Roma, Juventus, „naţionala Angliei”. Şi acum în Estul Sălbatic. Spectaculos. Dar nu foarte.

Această incompatibilitate se reflectă perfect în rezultatele de pînă acum ale Rusiei. Un egal şi o înfrîngere – se spune că dacă vrei să testezi o relaţie pleci cu partenerul undeva, cît mai departe. Brazilia a fost prea departe pentru cuplul acesta.
Cu toate astea, gîndul că România nu va avea niciodată o şansă la un personaj precum managerul italian este tulburător. Din atîtea motive încît te ia durerea de cap. Bani, oameni încremeniţi în funcţii şi altele, mereu cam aceleaşi. Am merita măcar o dată un experiment din acesta la „naţională”, oricît de mare s-ar dovedi, pe traseu, contradicţia.

Dincolo de acestea, încercarea de a întrezări în echipa Belgiei viitoarea campioană mondială pe care unii o vesteau înainte de începerea World Cup este un exerciţiu de imaginaţie dificil. Trezirea tardivă nu funcţionează de multe ori aşa cum a funcţionat aseară pentru fotbaliştii lui Marc Wilmots, iar la acest Mondial spectatorii s-au obişnuit să nu vadă multe echipe dormind.

Comentarii (11)Adaugă comentariu

Constantin (1 comentarii)  •  23 iunie 2014, 12:10

1. Sunt de acord sa aducem un antrenor strain la nationala, ar aduce un aer proaspat si am scapa de obsesiile tuturor selectionerilor romanai, de exemplu Piturca o are cu Tanase, Lucescu Jr. o avea cu ROman, Surdu si alti loseri iar Iordanescu nu renunta la Soava nici batut.
2. Rusii il platesc pe Capello cu 7 mln. Euro pe an si inainte de acest mondial au prelungit intelegerea pana in 2018, insa, dupa aceste 2 rezultate s-au trezit si apropiatii lui Putin in Duma de stat si au discutat problema raportului cost/calitate a lui Capello. Or fi rusii cu dare de maina dar baietii nu suporta sa fie fraieriti.

gogu (2 comentarii)  •  23 iunie 2014, 12:34

Pentru ce sa avem nevoie de un personaj ca asta? poti sa-l aduci si pe sfantul petru, daca na-i echipa ,dai banii de pomana.

gogu (2 comentarii)  •  23 iunie 2014, 12:35

pardon, n-ai nu na-i

Cristi (3 comentarii)  •  23 iunie 2014, 18:55

Estul salbatic? Aveti o lipsa crasa de cultura, doamna…Sau poate un complex de inferioritate si ura…
Rusia nu este nicidecum Estul salbatic…Rusia inseamna Kremlinul, Hermitage-ul, Tolstoi, Dostoevski, teatrul Balsoi, tara care a adus cea mai mare contributie la infringerea nazismului…
Greu de inteles aroganta asta a presei romanesti fata de Rusia…Se pare ca propaganda mincinoasa a UE/USA impotriva Rusiei(care nu face decit sa isi apere interesele la ea acasa), a cuprins si presa sportiva, care repeta papagaliceste toate cliseele si prostiile debitate de „confratii” din politica…Rusia nu este inca eliminata, are chiar sanse mari sa mearga mai departe…Si chiar daca nu ar merge, care-i problema? Pleaca acasa si altii mai puternici, precum Spania, Anglia, posibil Portugalia, Italia samd…In ceea ce priveste Romania, prioritatea principala este sa scapam de Piturca si apoi am avea de unde alege:Dan Petrescu, Lucescu senior, Olaroiu, Reghecampf,etc…NU trebuie sa aducem un Capello…Pe asta ar trebui sa va concentrati: pe Piturca, care se comporta ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat…Porniti o campanie, daca vreti sa faceti cu adevarat ceva, de demitere a lui Piturca, pina nu ratam si Euro 2016! Ii platim noi, suporterii, bonusul de demitere: sint convins ca vom gasi 500.000 de romani patrioti, dispusi sa dea un euro de caciula ca sa scapam de barbugiu…In rest articol slab, scris in lipsa de subiecte?!?!

Tara Hategului (2 comentarii)  •  24 iunie 2014, 14:28

@cristi
Mai pustiulica,cu creier de rusofon,Rusia nu inseamna aceste personaje,ci apucaturile si comportamentul care l-au avut de-a lungul anilor conducatoriii rusilor,care ei au ucis milioane de conationali de-a lor in gulaguri de munca fortata si pt opinuii politice!
Deci ,asta inseamna ESTUL SALBATIC,asa a fost si tot asa va ramâne!

Cristi (3 comentarii)  •  25 iunie 2014, 22:34

Mai Tara Hategului, ai creierul bine spalat de cnn,bbc, protv si alte gunoaie propagandistice! Ce stii tu ma saracule despre Rusia? Stai la coada la macdonalds, poate iti mai iei un hamburger si iti revii…Sa vedem in ce tara o sa mai traiesti, mai „democratule”, dupa ce termina ue/usa/nato cu Romania si ramine praful si pulberea!
Sau Rosia Montana, gazele de sist, padurile, fabricile ni le-au luat tot rusii? Scoate capul din nisip si indreapta coloana vertebrala, daca o ai!

vasco (54 comentarii)  •  26 iunie 2014, 21:12

Rusii,precum arabii ,dau cu banii in populatie,ca fraierii.Nu-i fraier cine cere ci acela care da.Dupa parerea mea nu e prea in regula ca la „nationale”sa vina antrenori straini,fara fals nationalism sau patriotisme ieftine,dar totusi,chiar si la nivel de fotbal,e totusi o chestie asemanatoare cu cele din economie sau politica,de interes national,sunt prea multe patimi si chestii care tin de mindria nationala,iar un strain nu le poate intruchipa.Dar epoca mercantilista pe care o traim,banii multi,strica multe.Capello…ce crede cineva ca ar face el la nationala Romaniei?Cu actualul fond de jucatori,cu actualele metode de organizare din frf si lpf doar DNA-ul mai poate face ceva.Apoi ,schimbarea mentalitatii fata de munca a romenilor in general ,deci si fotbalistului roman,poate peste ani si ani…La momentul acesta ne uitam la Mondial la TV si ne alegem cite o favorita,dar nu sunt ai nostri si nu suferim prea mult cind pierd.Cam tot asa simte si Capello pentru Rusia…nu sunt totusi,ai lui.

bogdan71 (1 comentarii)  •  28 iunie 2014, 14:56

Cine vede in Capello un mare antrenor se insala amarnic. De fiecare data cand a fost pe val, a avut jucatori care castigau si singuri. Nu a stiut sa puna in valoare individualitatile, cu care a intrat adesea in conflict (cazul Ibra la Juventus e cel mai la indemana). Singura lui idee tactica e „autobaza”. Deci, mai usor cu pianul pe scari, mai bine sa ne bucuram de teapa pe care au luat-o rusii cu un asemenea personaj.

vasco (54 comentarii)  •  28 iunie 2014, 17:34

Ar fi interesant daca „Mirciov Sandov”al rusilor si-a tras tot asa o prima de grasa,totusi ei s-au calificat…Cred ca-i intrecem si pe rusi la minareli.

lebateauivre (3 comentarii)  •  29 iunie 2014, 12:22

obs. intr-o grupa sunt patru echipe; practic nu exista nici o posibilitate ca toate sa ocupe locul 1; rusia poate sa ocupe deci unul din locurile 1-4, nu exista regula ca rusia sa ocupe locul 1, poate doar in capu’ putinului ! posibil CA CApello sa nu functioneze in rusia (sau romanica) !

ce aveti mai (3 comentarii)  •  4 iulie 2014, 16:43

Draguta Oana nu lua seama la prostiile astora.Vor sa te agate si
nu stiu cum.Asa ca dau cu nuca in perete si calca in strachini.
Eu nu am nuci si nici strachini.
Ai scris dragut ca tine.
Sa-ti spun ce am vazut la poporul rus.
Are o mare pofta de bunuri lumesti(mancare,lucruri).
Are o f.mare ambitie sa isi satisfaca pofta.Dasvidanie

Comentează