Oana Dușmănescu

Descoperă subiecte de viață în sporturi extreme și povești extreme în sporturi la care toată lumea crede că se pricepe

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Oana Dușmănescu
American Bully

Mai țineți minte istorioara aceea ușor tulbure din timpul Jocurilor Olimpice de la Rio, în care Lochte și alți câțiva înotători americani au inventat că au fost victimele unui jaf armat? De fapt, vandalizaseră, beți, o stație de benzină și […]

...

”It’s coming home, lads”

De ce iubește lumea o echipă pe care, în paralel, o ceartă? Că a avut traseu ușor, că nu a jucat tocmai fotbal, că pe alocuri s-a chinuit pe teren și ne-a chinuit și pe noi, în fața televizoarelor?

Vraja […]

...

Era în care râsul se îneacă

Glumele politice. Glumele întortocheate din fake news, cele care-ți trimit un nod în gât. Știrile gen pamflet, dar nu genul subtil și distractiv, ci cele care par mai amare și mai triste decât cele reale. Toate astea scufundă simțul umorului […]

...

Cele mai complicate lucruri din lume

Primele biciclete au fost inventate la începutul secolului al nouăsprezecelea. De-abia la începutul acelui secol, adică acum vreo 200 de ani. La cât de repede am învățat că trece vremea, descoperirea asta atât de simplă pare că a venit foarte, […]

...

Regi de tot felul

Vineri seara, puteai să ții cu Spania sau cu Portugalia sau cu vreo echipă de pe vreo planetă încă necartografiată. Cristiano e ca un dragon acaparator, devastator, încrezut și imposibil de imitat. Unii spun că dragonii fac prăpăd și nimic […]

...

Înăuntru-i leopardul. De Amur

Cum, ce spuneți? Ceremonia de deschidere a JO de la Soci a avut stil? Cum și-au permis rușii una ca asta?

S-a întîmplat vineri seară, în același loc unde ziariștii vestici se plîng, în avalanșe de tweet-uri și postări pe […]

duminică, 9 februarie 2014, 10:36

Cum, ce spuneți? Ceremonia de deschidere a JO de la Soci a avut stil? Cum și-au permis rușii una ca asta?

S-a întîmplat vineri seară, în același loc unde ziariștii vestici se plîng, în avalanșe de tweet-uri și postări pe Facebook, că nu au clanțe la ușile camerelor de hotel și că le cad gîndaci în mierea de la micul dejun. Au înțeles după cîteva dușuri stricate că Rusia e Rusia, pînă la urmă, și că modul rușilor de a face lucrurile nu se potrivește deloc cu corecta manieră occidentală. Străinii de acolo nu s-au hotărît încă dacă gazdele Jocurilor Olimpice sînt niște sabotori care vor să le strice petrecerea de iarnă sau așa sînt rușii, pur și simplu, niște îngălați. Toate acestea spuse de la ton de glumă pînă la rang de ofensă personală.

Și, dintr-odată, a venit festivitatea inaugurală. Unora dintre noi ne tremura sufletul. Dacă o să fie o porcărie, extensie firească a perdelelor murdare de prin hoteluri și a celebrelor de pe acum toalete duble? Dacă o să fie o operă care o să-l ridice în slăvi pe Putin, cel care a făcut să se întîmple minunea de iarnă într-o zonă fără zăpadă? Dacă, dimpotrivă, va friza kitsch-ul, doar din ambiția de a depăși ceremoniile de la Beijing 2008 și Londra 2012? Dacă nu ne va plăcea deschiderea? Ne-ar fi convenit să nu ne placă, așa, o mică răzbunare, în numele mobilierului stricat și al lipsei apei calde de la hotel. Așa ar fi fost firesc.

Cînd colo, lucrurile au stat fix pe dos. Rușii au predat la festivitatea inaugurală lecția stilului, a echilibrului, a laudei de sine moderate. Și-au asumat subtil timpurile istorice mai bune sau mai rele, fără să le bage cuiva pe gît și fără să le exagereze într-un sens sau în altul. Au acordat prioritate defilării sportivilor, și nu desfășurării show-ului, pentru ca și aceștia să se poată bucura în liniște de seara lor grandioasă. A fost o ceremonie dulce, fără să ajungă grețoasă. Plină de candoare, de artă și de copilărie. Poate lungită un strop prea mult și pe alocuri metaforizată cu tușe prea apăsate. Dar elegantă, colorată, luminoasă. Un eveniment unde nu s-a citit atît de bine excesul financiar de la Soci – 40 de miliarde de euro, cea mai scumpă Olimpiadă de la Grecia antică pînă astăzi.

Se poate spune că la ruși, într-adevăr, totul e invers. La ei, în afară gardul e vopsit prost, dar înăuntrul stadionului a locuit vineri seară leopardul acela rar și prețios, leopardul de Amur.

Comentarii (35)Adaugă comentariu

ovidiu_3003 (166 comentarii)  •  9 februarie 2014, 11:51

Excelent articol scris despre deschiderea jocurilor olimpice de la Soci…Atmosfera orasului rusesc ,cu vizitatori zgomotosi si pretentiosi,doritori sa fie serviti promt si foarte bine,este obiectivata de descrierea impersonala a locurilor si obiceiurilor…unde grandoarea spectacolului de deschidere a jocurilor olimpice a inceput sa se succeada cu repeziciune crescanda …
Minunata descriere …superb articol !!!

Eu (1 comentarii)  •  9 februarie 2014, 12:31

Bravo ! Tipic blocului de Est ! ca nu exista disciplina fara o pana nu are importanta noi trebuie sa nu ne suparam fratii mai mari ! Grandomania comunista nu va dispare asa usor.

Alin (1 comentarii)  •  9 februarie 2014, 12:46

Pai la cat a costat olimpiada asta, ar fi fost si cazul sa avem ceva decent, ceva sa mai stearga impresia lasata de situatia camerelor de hotel si a organizarii in general. Nu spun ca nu s-a exagerat, si in ceea ce priveste suma cheltuita, si in ceea ce priveste problemele postate peste tot pe retelele de socializare, insa cam astia-s rusii. Nici nu vreau sa insinuez ca vesticii sunt perfecti, dar nu cred ca in Canada, de exemplu, la Vancouver, s-a intamplat ce s-a intamplat la Soci. Plus de asta, am impresia ca organizarea deschiderii a fost gandita si supervizata de o firma canadiana, care este deja la a patra olimpiada. In concluzie, nu rusii sunt cei ce au pus la punct ceremonia sau, in cel mai bun caz, nu numai ei.

Sorin (10 comentarii)  •  9 februarie 2014, 13:40

„A fost o ceremonie dulce, fără să ajungă grețoasă. Plină de candoare, de artă și de copilărie.”

realism neosovietic … de cand simbolurile ‘secera si ciocanul’ sunt candide si copilaroase?

Sorin (10 comentarii)  •  9 februarie 2014, 13:47

daca ai uitat, iti reamintesc – pentru vina de a nu se fi incadrat in realismul sovietic, mii de oameni au trebuit sa fie reeducati in lagarele comuniste (unii platind cu viata), alte mii au fost marginalizati – „eleganta” desavarsita
fenomen prin care a trecut si Romania … multumim, Oana, ca ne-ai deschis ochisorii

Boris (1 comentarii)  •  9 februarie 2014, 14:10

Din acest articol nu aflam decat ca Moscova tot mai are pe statele de plata ziaristi romani, nimic nou.

Abrath (1 comentarii)  •  9 februarie 2014, 14:15

O părere personală: la ce cultură are în spate acest popor, era de așteptat ca festivitatea de deschidere să fie ceva special!! O binemeritată palmă, comentatorilor și gurilor rele provenite mai ales din State……

razvan2013 (1 comentarii)  •  9 februarie 2014, 14:18

Eu am ramas doar cu stadionul gol si cu al cincilea cerc ramas nedeschis intr-o tentativa ingenioasa de a transpune simbolul olimpismului la un nivel grandios.
Adica „lectia stilului” unei olimpiade cu 4 cercuri in loc de 5. Poate daca introduceai aceste elemente in articolul tau nu ma irita asa de tare partizanatul tau.
Pana la urma e blogul tau si scrii ce vrei in el dar nu cred ca rusii o sa „predea” ceva bun vreodata.

Nelu (1 comentarii)  •  9 februarie 2014, 14:25

Eh,40 mld de euro probabil includ spagile si alte dari necesare.

Andrei (3 comentarii)  •  9 februarie 2014, 14:31

Articol previzibil.
Chestie de gust, kitsch-ul, în opinia mea, a fost omniprezent .
Da, Rusia e Rusia și, în primul rând, lipsa de respect, nepăsarea statului rus, implicit a organizatorului, față de oameni este constantă de-a lungul veacurilor.
Să desprinzi ceremonia de deschidere (câtă importanță are deschiderea??) din contextul general se numește propagandă.
N-o să intru în amănunte legate de tot ce a însemnat organizarea Olimpiadei. Mi-e că aș vorbi cu pereții.

Cel mai trist este să faci astfel de declarații din proprie convingere.
Măcar, ce-a zis Marius Vizer este, evident, o obligație.

Dar, până la urmă, trăim într-o țară tristă plină de oameni triști și, mai ales, needucați.

citizen cc (3 comentarii)  •  9 februarie 2014, 14:48

Rusia nu este inca coinectata la civilizatia europeana dar a dat lumii o cultura incredibile , cate tari se pot lauda cu GENII precum Dostoievski , Cehov , Esenin , Ceaikovski , Rahmaninov , Musorgski sau Tolstoi ca sa nu ma vorbim de

mircea (1 comentarii)  •  9 februarie 2014, 14:50

dap, Balshoi, Anna Netrebko …. demonstarie a-la mama Rusia. Sa traiesti tzarule 🙂

andrei (7 comentarii)  •  9 februarie 2014, 15:13

in sfarsit un articol care reda jocurile olimpice sportivilor si adevaratilor amatori ai sporturilor de iarna. Unii chiar nu-si dau seama ca politizarea, falsul partizanat ideologic nu produc decat greata ? Noi avem munti, ca asa ne-a lasat Cel de Sus, dar n-avem macar o partie de bob, pentru ca nu suntem in stare. In schimb fudulia-i mare, acum cateva zile un ziarist isi exprima la tv nedumerirea cum de a ales Boudjema Slavia Praga lasand in urma minunatul fotbal romanesc. Bravo, Oana Dusmanescu !

Sorin (10 comentarii)  •  9 februarie 2014, 18:10

@Andrei, sportul organizat in competitii este politica – inca de la inceputuri, din Grecia, jocurile atletice au fost organizate cu scop propagandistic.
La Roma arenele in care intrau gladiatorii simbolizau lumea barbara, iar tribunele lumea greco-romana civilizata.
Ce este altceva folosirea simbolurilor comuniste intr-o festivitate dedicata unor jocuri internationale decat un afirmarea unui adevarat partizan politic.

ps. inainte cu o zi sau doua de festivitate, Rusia si-a trimis fortele armate 12 km in interiorul Georgiei.

Sorin (10 comentarii)  •  9 februarie 2014, 18:11

… partizanat …

aure (1 comentarii)  •  9 februarie 2014, 19:01

despre stil poti spune ca a avut deschiderea olimpiadei de la Londra.
la Soci doar intrarea atletilor in plan central, a fost nou si le-a dat acestora respectul pe care-l merita.
restul, demonstratie cu soimi, pionieri si utecisti si seceri si ciocane + continuarea campaniei anti-gay reprezentand valorile familiei cu landouri rosii.
you can’t buy class!!

andrei (7 comentarii)  •  9 februarie 2014, 21:15

@razvan2013 – stadion gol ? ori nu ai urmarit transmisia, ceea ce reprezinta varianta ok pentru IQ tau, ori ai urmarit-o si n-ai priceput nimic. S-a spus de catre comentatori ca, pentru prima oara in cadrul festivitatilor de deschidere, sportivii nu ocupa terenul de joc ci au luat loc in partea centrala a tribunei a II, primul inel, pentru a putea urmari show-ul de deschidere. Daca urmareai transmisia, puteai vedea ca tribunele se ocupa treptat de sportivi. A fost spectacol cu casa inchisa.

Romanul (1 comentarii)  •  9 februarie 2014, 22:52

Credeti ca daca eram noi in locul rusilor presa occidentala ne trata altfel? Va garantez ca pe primele pagini vedeati numai reportaje cu cersetori si tigani care fura din buzunare.

cronicaru (1 comentarii)  •  9 februarie 2014, 22:52

Nu-i corect!!! De ce doar Makine si nici o vorbulita despre Mihalkov? Fuse acolo. Spasiba, doamna cu fata cu nume de la ei

Emy (1 comentarii)  •  10 februarie 2014, 9:59

Ziaristii de cum au pus piciorul in Rusia au inceput sa caute mizeriile. Trebuiau sa faca o atmosfera rece, urata. Modul de prezentare a deschiderii insa i-a lasat pe acesti „condeeri aflati in slujba oricui da bani” fara replica. Rusii si-a prezentat „marfa” in mod onorabil, fara a ascunde sub pres gunoiul. Oare la celelalte olimpiade totul a fost fara greseala. Ziaristii romani trebuia sa-si puna problema daca noi putem sa organizam un eveniment de mai mica amploare sau nu. Am remarcat la rusi decenta, afisata si de presedintele Putin, cu toate ca sunt o mare putere si puteau sa arate unei planete intregi ca sunt acolo sus. Am senzatia ca unii au scris articolele inainte de inceperea olimpiadei … !?

adipocea (13 comentarii)  •  10 februarie 2014, 11:00

Excelent articol. Oana, dupa ce a scris un articol care mi s-a parut injust si nedocumentat inaintea jocurilor olimpice, articol pe care l-am criticat la ora respectiva prin trei comentarii ample, a scris articole din ce in ce mai bune, in general, si, cu acest articol, isi spala pacatele fata de pozitia initiala… Cu unele exceptii… De exemplu, Oana, nu trebuie sa crezi tot ce s-a scris in presa americana de mana a treia despre hoteluri si Soci. Perdea murdara? Hai sa fim seriosi. Toate hotelurile sunt noi noutze, e greu sa gasesti o perdea murdara si daca o cauti. Rusilor le pasa de oaspetii lor, cine a cunoscut rusi poate sa fie absolut sigur de asta, enormitatile pe care le-a debitat colega Maria Andries in editorialul ei(cel mai prost, injust , nedocumentat, scris dupa ureche, editorial aparut vreodata in GSP), sunt pur si simplu minciuni sfruntate. Andries s-a aruncat acolo asupra unui subiect prea mare pentru ea. Fiind o fata inteligenta, cu oarece stil si nerv in scriere, si fiind ieftin si general acceptat in Romania sa ataci Rusia, fara riscul de a fi discreditat, Andries s-a aruncat intr-o diatriba care nu mai avea nimic in comun cu Jocurile in sine, dar se vroia o analiza dura si cinica a Rusiei, a rusilor ca popor. O prostie venita din necunoastere, un exces al unei fete careia i s-a urcat la cap talentul, din partea unei fete care nu cred ca a pus piciorul in Rusia sau nu cred ca a cunoscut vreun rus in carne si oase in cotidianul lui. O prostie documentata din informatii gen telefonul american(oare degeaba o contine cuvantul „american” sintagma asta satirica despre o informatie initiala care circula din ureche in ureche si se deformeaza din ce in ce mai mult?) Rusii au terminat 40000 de mii de camere de hotel, sportivii sunt toti multumiti, pe turisti si spectatori ii vad veseli si relaxati in tribune, dupa doua zile de concurs, nu vad acolo oameni stresati ca stau in conditii mizerabile, ca nu au ce manca , etc. Sportivii si spectatorii sunt absolut stupefiati de tehnologia „state of the art” a tuturor facilitatilor sportive, trenul care leaga gara de clusterul alpin, conform scrierii unui important jurnalist de la CNN , este o „minune inginereasca” . Festivitatea de deschidere, mai mult decat spectacolul in sine, ne-a aratat un cluster, cel de la Adler, care arata pur si simplu SF, ceva ce n-am mai vazut nicaieri, un design fabulos, de poveste, o desfasurare debordanta de arhitectura, stil si tehnologie. Un domn de aici , bineinteles un rusofob crescut la tzatza protocronismului de anii 80, scrie ca stadionul i s-a parut „çomunist”. Pe langa enormitatea acestei etichete in sine, gasesc graitor modul in care este , la romani, deformata orice perceptie despre Rusia si despre rusi, deviata catre comunism si prafuit, catre esec si incompetenta. In realitate, hai sa fim seriosi si sa ne privim in oglinda, daca Romania, prin absurd, ar fi avut banii sa organizeze asa ceva, daca s-ar fi facut si la noi undeva ceva de talia si de aspectul asta, nu ne-am fi mandrit??? Nu ne-am fi iritat de reactiile mitocanesti ale unor ziaristi americani(caci numai americanii caraie, nu am auzit vreun italian, neamt, francez sau spaniol), care ne-ar fi cautat nod in papura la orice capac de w.c. , la orice clanta la usa, din sute de mii de clante, nu ne-am fi iritat ca un idiot vede doi caini pe strada si ii fotografiaza repede ca sa-i puna pe twitter? Vreau sa-mi raspundeti onest la intrebarea asta… Sau, o sa spuneti, la noi n-ar fi existat asta, pentru ca la noi totul ar fi fost perfect… Si eu o sa va spun, „ma lasi?”.

adipocea (13 comentarii)  •  10 februarie 2014, 11:21

Romanul, cand e oaspete, mai ales in Occident, este bun si indurator. Ca si rusul. Noi stim cum am crescut,in blocuri in care tineam apa in cada, in frig , si chiar la tzara, cu focul aprins cu coceni si in care s-au ars si cauciucuri. Cand dam de constructii superbe, cu ultimul racnet in dotari si arhitectura, chiar daca dam de amanunte neplacute in camera(care pot proveni din insasi noutatea absoluta a constructiei, de exemplu apa ruginie de la robinet-las-o, frate, trei minute sa curga, si n-o sa mai fie ruginie!) suntem cooperanti si incercam sa reparam chiar noi, sa comunicam cu personalul si conducerea… Americanii astia pufosi tzipa ca din gura de sarpe ca au vazut o pata de var pe capacul de la w.c. sau cand vad un caine pe strada fac de parca ar fi vazut sobolani(care, apropo, misuna in restaurantele new-yorkeze). Popoarele care au crescut in privatiuni si saracie stiu sa aprecieze luxul, investitia, stiu sa vada ce e frumos mai intai si apoi sa critice, daca e ceva de criticat. La Atena doamna Elena Francu, presedinta sportului constantean, ne-a spus ca au fost cazati in niste structuri oribile, niste custi patrate, fara apa, de unde trebuia sa mergi doua sute de metri pana la grupul sanitar… Si totusi, nu am auzit atatea urlete la adresa grecilor, laudati ca ar avea cea mai mare traditie in turism si ospitalitate. Acum, rusii, si-au asumat riscul de a gazdui la ei niste nemernici care atat asteptau, sa-i atace si sa-i ridiculizeze. Primesti nebunul in casa, frate, trebuie sa traiesti cu el. Te-ai suit pe magar, ii mirosi… stiti voi ce… Ziaristii astia, inainte sa vada nu stiu ce in camera de hotel, nu au o deontologie care sa le impuna sa descrie aeroportul high tech, precum o naveta spatiala, gara high tech, in forma de pasare, clusterul Adler, SF, de o frumusete rara, cu structuri sportive de iarna intre palmieri si pe malul marii(ceea ce mi se pare supercool)? Eu , personal, raman cu o parere, si nu se refera la Rusia sau la rusi. Am chef sa merg la Soci, frate, mi-a facut o pofta ce am vazut acolo ca as merge si maine… Daca pe viitor rusii o sa ofere pachete turistice tentante ca pret, pe mine unul m-au castigat ca turist… Totul e mare, nou, luxos, Caucazii arata la fel de bine ca Alpii, salbaticia e mai neatinsa, am munte langa mare, ziua pot sa fac plaja si seara sa schiez, unde mai am asta in Europa sau Antalya? Plus ca o sa vad niste femei misto pe strada, scuzati-mi jargonul, dar macar o sa-mi clatesc si eu retina cu ceva frumuseti.

Rictus (2 comentarii)  •  10 februarie 2014, 11:36

100% de acord. Cred ca a fost cea mai frumoasa si de bun gust ceremonie de deschidere pe care am vazut-o vreodata la CE, CM, JO de vara sau de iarna.

Gica Perpet (30 comentarii)  •  10 februarie 2014, 11:40

adipocea : hai ca m-ai facut sa ma rîd cu prostia ta

adipocea (13 comentarii)  •  10 februarie 2014, 11:49

Gica Perpet-raspuns tipic de roman de mahala, acid, manelist, neargumentat… Logic ca nu ai nici lexicul in tine, nu-l ai in penel, ca sa emiti ceva mai articulat decat o ironie de vecina venita la o cafea si care o barfeste pe a treia vecina

adipocea (13 comentarii)  •  10 februarie 2014, 12:09

Reiterez jocul acesta de imaginatie, care mie unul mi se pare cel mai bun, indiferent de parerile mai mult sau mai putin subiective despre olimpiada(de acord, si eu pot parea putin prea rusofil in aprecierile mele, recunosc asta) . Dar doar atat vreau sa intreb. Inchipuiti-va ca faceam noi jocurile , la Brasov. Presupunand ca faceam si noi rost de vreo 20 de miliarde de la UE sa zicem, (clar si la noi se furau si se incarcau la nota de plata cel putin 25 la suta si politicienii isi trageau si ei doua trei vile, exact ca la ei, dar la scara mai mica). Faceam pe dracu in patru, in sapte ani structuri de cea mai inalta tehnologie, cei mai buni arhitecti(ca nu le-au facut rusii pe alea fratilor, acolo au fost angajati cei mai mari arhitecti si tehinicieni ai lumii), infrastructura, facem mega aeroport si mega gara la Brasov, etc. Si apoi, dadeam drumul Olimpiadei. Logic ca si la noi ramaneau 3 hoteluri , cele ale presei, cu finisaje neterminate, logic ca si la noi ar fi fost caini pe strada, poate chiar mai multi. Acum, inchipuiti-va ca veneau americanii, si , mai ceva ca in Borat, incepeau sa se ia de satele primitive pe care le vedeau pe drum, de blocurile cenusii de la Comarnic, de gramezile de gunoaie din jurul Bucurestiului. Noi, la tv, am fi dat bineinteles si reactiile unor turisti care laudau sarmalele si micii, ce femei frumoase avem, ce tzara superba. Dar am fi vazut si reactiile isterice ale astora, ironiile de pe twitter. Ia ganditi-va, fratilor, dupa ce am cheltuit 30 de miliarde, cam ce reactie am fi avut??? Adica noi ne ofuscam maxim cand ne ataca englezii sau italienii(desi noi chiar avem tigani pe acolo si chiar fac nebunii, dar avem si multe valori si oameni onesti), d-apoi cum ne-am fi ofticat daca ne faceau americanii asa ceva???

Gica Perpet (30 comentarii)  •  10 februarie 2014, 12:17

adipocea : esti adînc astazi. da cum drak de m-ai ghicit cu manelele ???

dawernn43 (1 comentarii)  •  10 februarie 2014, 14:36

S-au cheltuit 4.5 miliarde pentru arene. Cifra de 40 miliarde a fost inventata de propaganda evreiasca. Scarboasa ca deobicei.

Faptul ca au mai cheltuit 20-30 miliarde pe autostrazi, aeroport, hoteluri, cale ferata .. nu are neaparat legatura cu olimpiada. Practic si-au facut o satatiune de iarna de la zero. Bine ca nu au pus tot bugetul rusiei la cheltuielile pentru olimpiada.

Nu vi se pare ciudat ca toate plangerile apar pe tweeter si niciuna in vre-un ziar, televiziune serioasa? Doar mesaje de genul ” a scris unu pe tweeter..” Scarbos.

DS (3 comentarii)  •  10 februarie 2014, 19:28

@dawernn43 – alt isteric cu propaganda evreiasca. Nene, eu nu zic ca nu exista asa ceva, nu-i am deloc la suflet pe evrei, dar, inainte sa vii cu teoria chibritului, invata sa scrii romanste (vre-un?! fir-ar mama ei de gramatica a limbii romana, cred ca toti astia de scrieti vre-o si vre-un sunteti facuti de-o mama, pe cuvant…) si apoi ia o lamaie, ca te vad scarbit rau de tot.

Andrei (3 comentarii)  •  12 februarie 2014, 22:51

@ adipocea
Da, măi băiatule, ai dreptate.
Ai naibii vestici, niște mofturoși haini care sug sângele proletarilor.
Rusofili din toată lumea, uniți-vă!

ion c (5 comentarii)  •  13 februarie 2014, 1:41

Intr-adevar, a fost frumos, bine punctat in articol. Cu toate astea, prin vest se arata doar relele, ceea ce este deranjant chiar si pentru noi, romanii (tot asa ne arata si pe noi domnii americani, care s-au auto-decretat „cea mai avansata cultura din istorie”, si care de fapt sunt ignoranti cat incape).

Vasco (54 comentarii)  •  13 februarie 2014, 17:38

Dupa multe zile in care m-am uitat atent la prestatiile „alor nostri”as pune yrmatoarea intrebare : avind in vedere ca la noi sporturile de iarna lipsesc cu desvirsire,ca organizare,ca practicare,cine ne reprezinta pe noi la JO de la Soci?Cumva o echipa incropita din relatii si pile,si din ambitia sefilor COR si a altor sefi de a avea si noi „falitii nostri”?
Sper sa nu sara imediat”patriotii” la gitul meu cum ca nu inteleg,cum ca „totul e sa participi”.Miroase clar a facatura romaneasca,pe banii cui?

Vasco (54 comentarii)  •  13 februarie 2014, 17:41

Si decit”sa participi”ca la sanie cind nici nu stiu sa stea pe ea,nu mai bine stai la TV?E mai ieftin…dar pe banii altora facem intotdeauna cam ce vrem noi.Tiriac e maestru.Si ceilalti.
Ma uit totusi la jocuri,sunt atit de frumoase rusoaicele de la curling!!!

arh.Gheorghe Petrescu (1 comentarii)  •  16 februarie 2014, 9:15

Hai sa fim seriosi. Rusia s-a prezentat la Olimpiada din 2014 peste asteptari in materie de organizare. Ca, o strada nu a avut un capac metalic peste instalatia de canalizare, ca baile nu au avut separatoare cu usi, ca apa a fost ruginita, etc. Dar nu ne uitam la sportivii nostri care saracii de ei, au venit la Soci, de pe alta planeta. Mai bine sa ne uitam in ograda noastra cu defecte de tot felul, si, fara nici macar o medalie de bronz, DAR, COMENTAM CE AU FACUT ALTII. Hai sa fim seriosi, si sa ne vedem varful nasului nostru de, romani rai, invidiosi si needucati. HAI ROMANIA!

Sorin (10 comentarii)  •  21 februarie 2014, 18:59

„A fost o ceremonie dulce, fără să ajungă grețoasă. Plină de candoare, de artă și de copilărie.”

si la Kiev la fel

Comentează