Oana Dușmănescu

Descoperă subiecte de viață în sporturi extreme și povești extreme în sporturi la care toată lumea crede că se pricepe

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Oana Dușmănescu
American Bully

Mai țineți minte istorioara aceea ușor tulbure din timpul Jocurilor Olimpice de la Rio, în care Lochte și alți câțiva înotători americani au inventat că au fost victimele unui jaf armat? De fapt, vandalizaseră, beți, o stație de benzină și […]

...

”It’s coming home, lads”

De ce iubește lumea o echipă pe care, în paralel, o ceartă? Că a avut traseu ușor, că nu a jucat tocmai fotbal, că pe alocuri s-a chinuit pe teren și ne-a chinuit și pe noi, în fața televizoarelor?

Vraja […]

...

Era în care râsul se îneacă

Glumele politice. Glumele întortocheate din fake news, cele care-ți trimit un nod în gât. Știrile gen pamflet, dar nu genul subtil și distractiv, ci cele care par mai amare și mai triste decât cele reale. Toate astea scufundă simțul umorului […]

...

Cele mai complicate lucruri din lume

Primele biciclete au fost inventate la începutul secolului al nouăsprezecelea. De-abia la începutul acelui secol, adică acum vreo 200 de ani. La cât de repede am învățat că trece vremea, descoperirea asta atât de simplă pare că a venit foarte, […]

...

Regi de tot felul

Vineri seara, puteai să ții cu Spania sau cu Portugalia sau cu vreo echipă de pe vreo planetă încă necartografiată. Cristiano e ca un dragon acaparator, devastator, încrezut și imposibil de imitat. Unii spun că dragonii fac prăpăd și nimic […]

...

Jan și ipocrizia

Jan Ullrich a recunoscut cu sufletul ușor că s-a dopat și el, așa, ca toată lumea. Dacă ei nu se mai ascund, noi de ce ne-am mai supăra?

Să convenim că acest sport, ciclismul, e plin de dopați și să-l […]

luni, 24 iunie 2013, 9:43

Jan Ullrich a recunoscut cu sufletul ușor că s-a dopat și el, așa, ca toată lumea. Dacă ei nu se mai ascund, noi de ce ne-am mai supăra?

Să convenim că acest sport, ciclismul, e plin de dopați și să-l urmărim liniștiți, așa, ca pe jocul de vîjthaț din seria „Harry Potter”. În cheie fantastică și ușor comică. Nici un munte nu e prea abrupt pentru disciplina aceasta. Nu e pentru oameni, ci pentru extratereștri cu rezistență diabolică și ochi de îngeraș cu industrii în spate. Și fără sentimente sau remușcări. O lume aproape distopică, o ordine nouă, supusă drogului care umflă mușchii și performanța.

Ne facem că nu știm. Așteptăm cu atîta drag Turul Franței an de an. Iar Turul Franței, cu castelele lui pictate pe drumuri șerpuite și aruncate pe maluri de ape bune, este minciuna pe care o cunoaștem toți. Dar nu putem să ne abținem, ne plac la nebunie peisajele. E o chestiune aproape turistică. Stăm și îi bombănim pe dopați, dar ne atrage Valea Loarei. Și cum atenția omului de azi este din ce în ce mai slabă, ea zboară de la biciclete la culmi și văioage. E un pact de consolare. E simplu.

Jan Ullrich, cîștigător al Turului Franței în 1997, a recunoscut că a luat și el. „Aproape toată lumea folosea atunci substanțe dopante. Nu am luat ceva ce nu au luat și alții”, spune germanul. Nonșalant, el explică destul de serios și spune că, de fapt, el nu trișa, ci doar voia să aibă șanse egale cu alții. Cu Lance Armstrong, de pildă. Nu știa, săracul Ullrich, că nu ai cum să rivalizezi cu americanul la capitolul acesta nici măcar noaptea în vis. Dar, na, a încercat și el! Ce, nu avea voie? Motivația lui Ullrich este dezarmantă și îți șterge de pe buze orice urmă de rîs.

În definitiv, neamțul are dreptate. Armele ar trebui să fie egale. Doar că trebuia să tacă. A căuta legitimitatea mulțimii într-un act de trișare vecină cu ipocrizia și cu infantilismul. Vrea să credem că se crede mai puțin vinovat, pentru că încerca să fie doar antidotul pentru otrava Lance.

Mai trist este că toate acestea aruncă umbre de toate culorile găsite într-un laborator și pe alte personaje, din alte discipline. Din trecutul apropiat al ciclismului scandalos cad bănuieli deocamdată neîntemeiate în prezent. Dar istoria contează. De dragul sufletelor curate care mai respiră sport, crezîndu-l și pe el curat, aș dori ca acest lucru să nu se adeverească niciodată! Să rămînă ciclismul singura disciplină contaminată în totalitate! Să fie sacrificată! Cu toți cei care poartă numele de Armstrong, Ullrich.

Dar nici măcar acest lucru nu se întîmplă. Bine ați venit la Turul Franței, ediția 2013!

Comentarii (34)Adaugă comentariu

Gary (5 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:40

Intamplator sa nu,duminica seara a urmarit un film despre Lance Armstrong.Realizatorii au fost extrem de persuazivi in a demasca intreaga „industrie de dopaj”,creata in jurul lui Lance si US.Potal.
Da,Lance e vinovat pentru dopaj,complicitate,sperjur…multe altele!
Da-mi voie sa ma intreb:”cui prodest”?(cui ii foloseste)?
Oare beneficiile firmelor farmaceutice,laboratoarelor medicale(care pot dovedi orice;chiar si contrariul),mass media,firme de echipament sportiv,cosmetic,moda……in fine imaginatia ma lasa;oare se pot estima vizavi de modestele milioane ale texanului???
Franta se declara de decenii campioana luptei antidopaj,dar ce ar fi insemnat cele 7 tururi castigate de Lance,daca era suspendat de la primul test pozitiv?
Pierderi de sute de miloane,pe care cu cinism si ipocrizie(folosesc si eu expresia ta adresata lui Ullrich)acum incearca sa le „albeasca”,ba sa le mai si recupereze!
Everstul teribilei farse NU sunt Lance,Jan,Bjarne,Basso,Di Luca,Landis………………..
Sunt cei ce acuza ACUM,dupa ce lucrurile sunt perimate,care moralizeaza si se machiaza in protectori ai sportivilor si campioni ai moralitatii!
Va dau si un nume ce va suna cunoscut:RADU NAUM.

edy (1 comentarii)  •  24 iunie 2013, 12:58

nu stiu daca ati vrut sa fiti ironica sau chiar asta ganditi dar daca un om gandeste ca ciclistii sunt niste dopati,sunt niste mizerii iar starurile din celelalte sporturi sunt curati ca lacrima ori habar nu are despre sport ori are nevoie de urgenta de un control medical pai sa ne gandim putin intre a parcurge 3000 km in 3 saptamani in turul frantei si a mai face decat inca 30-40 alte zile de cursa pe an in curse pregatitoare turului frantei cum fac froome,contador si ceilalti sportivi de general si a a juca 80-85 de meciuri pe an constant bine plus antrenamente,deplasari si tot tacamul cum au fotbalistii de top e mare diferenta in ce priveste efortul?eu zic ca nu poate ca la fotbalisti e si mai greu si atunci cum aia sunt de porc si ceilalti sunt curati ca lacrima?

vlad (2 comentarii)  •  24 iunie 2013, 13:01

Amuzant, ciclismul pateaza alte sporturi nevinovate??? Mor de ras. Ciclismul este in fata pentru ca e printre putinele sporturi care lupta impotriva dopingului. Si de fapt o fac doar cateva tari. Fotbalul, baschetul, handbalul, TENISUL se fac ca nu vad, nu testeaza nimic serios.

jules (2 comentarii)  •  24 iunie 2013, 13:10

Sper ca aarticolul este o ironie, altfel nu inteleg ce cautati la un ziar sportiv!
Ciclismul este unul dintre putinele sporturi in care s-a incercat ceva impotriva dopajului.

Agamitza (1 comentarii)  •  24 iunie 2013, 13:10

Franta „e 100% antidopaj”, ciclistii trebuie sa fie la dispozitia celor care fac teste 24 ore pe zi, Naum si restul fac glumite dar pina la urma nu se intimpla nimic. Lucrurile s-au rezolvat cu Amstrong abia cind s-a luat justitia americana de el, l-au lasat in izmene. Comtador e bine merci si banuiesc ca anul asta va cistiga iarasi. Noapte buna Europa!

alinm (1 comentarii)  •  24 iunie 2013, 13:28

Autoarea articolului pare ca vorbeste serios.
Daca e asa, dansa vrea sa spuna ca din cauza ciclismului ii banuim de doping pe nadal si serena, pe bolt si blake, pe phelps si thorpe, pe barca si real, etc etc etc!!!
De fapt ei sunt ca lacrima pe cand diabolicii pe 2 roti sunt esenta raului in sport.
Un pont pentru Oana: ciclismul are controale antidoping cat toate celelalte sporturi la un loc, asta e singurul motiv pentru care restul par curate.

didi (1 comentarii)  •  24 iunie 2013, 13:32

@Agamitza, Contador a fost suspendat 2 ani, anul asta e rimul cand revine dupa suspendare pt dopaj. Franta e 100% anti-dopaj si doavada stau rutierii francezi care nici nu castiga, nici nu sunt bagati in scandaluri de dopaj. Personal ma uit la tur pentru peisaje si sa rememorez anii petrecuti in Franta.

Mihai (2 comentarii)  •  24 iunie 2013, 13:45

Doamna, daca chiar vorbiti serios inseamna ca nu aveti habar de sport in general…trebuie sa fiti foarte naiva sa credeti ca celelalte sporturi sunt curate si ciclismul este singurul plin de dopati..mai bine nu mai scriati asa ceva..daca citeste un om care habar nu are de ciclism si de cum sta treaba in sport in general va crede..asta e trist

blue (1 comentarii)  •  24 iunie 2013, 13:58

Macar in ciclism oamenii recunosc. Cand Zidane se ducea sa faca transfuzii de sange, nimeni nu zicea nimic. Cand Real si Barcelona sunt pline de dopati, nimeni nu zice nimic. Palaria jos ciclismului

ovidiu_3003 (166 comentarii)  •  24 iunie 2013, 14:20

Un articol foarte bun din care trebuie sa invatam ca daca facem la fel ca si acel care trisaza suntem tot la fel de vinovati ca si trisorul …
Sunt convins ca exista si ciclisti care nu s au dopat 1 sau doi acolo care sa strice procentajul de suta la suta …nimic nu se gaseste in natura in stare pura …

stefan (1 comentarii)  •  24 iunie 2013, 14:23

Doamna Oana, daca credeti ca doar ciclismul are dopati va inselati amarnic si nu stiu ce cautati in presa sportiva.
Daca ciclismul depisteaza foarte multi ciclisti pozitiv este din cauza ca ei chiar cauta, pe cand alte sporturi intre care si fotbalul fac tot posibilul sa-l evite.
Si Zidane a recunoscut ca facea transfuzii sanguine constant dar nu i s-a retras vreun titlu…
Este de condamnat caau facut asa ceva, dar o fac in toate sporturile!!!
Cat despre ipocrizie…d-voastra ati dat dovada de asa ceva!!!

Geri (1 comentarii)  •  24 iunie 2013, 14:34

Este cel mai bun articol pe care l-am citit vreodată:D
Tot așa mai departe. Jos cu ipocriții și cu falsa morală 😀

alexxx (1 comentarii)  •  24 iunie 2013, 14:38

Acum ciclismul este curat. Sau, in fine, nu mai murdar decat majoritatea sporturilor. Cifrele o spun. Acum, de fapt de vreo 3 ani, un castigator de mare tur, nu mai poate obtine aceleasi valori ale fortei la angrenaj ca acelea scoase in anii 1995-2005. in conditiile in care echipamentul a evoluat.
Deci, doamna Oana, sunteti cam in urma. Mai bine v-ati ocupa de imaculatii din fotbal. Apropo, ati facut vreodata ciclism incercand sa va depasiti macar o performanta proprie anterioara? Stiti ca, printre specialistii in medicina sportiva, este unanim acceptat ca fiind cel mai greu sport, deoarece trebuie sa pui o forta/explozie cat mai mare si cat mai indelungata in conditii de epuizare continua? Daca nu, opriti-va sa mai aruncati cu pietre in niste supraoameni (vorbesc de partea”supra” obtinuta exclusiv prin antrenament) care, intr-adevar, au gresit ca s-au dopat, dar care au fost victimele unui intreg sistem care nu a vrut/nu a putut sa puna capat singur tavalugului dopping.
Sa inceapa Le Tour! Si pe dvs. va „blestem” sa nu va puteti uita decat la meciuri din Liga lui Mitica! 😀

Daniel (5 comentarii)  •  24 iunie 2013, 14:46

Stefan esti pe dinafara.Ciclismul a promovat dopajul la nivel de federatie , nu facea controale si accepta masini pline de doping pe trasee.Nici un sport nu a facut asta in afara de ciclism.
Zidane nu s-a dopat si-a oxigenat singele …e cu totul altceva si metoda nu e interzisa cel putin nu inca ,ti se scoate o cantitate de sange se oxigeneaza apoi se introduce inapoi in organism.

Mihai (2 comentarii)  •  24 iunie 2013, 15:42

@Daniel..prietene oxigenarea sangelui este tot dopaj…tu ce crezi ca le facea doctorul fuentes?..si da..este ilegala..creste numarul de globule rosii din sange si sporeste rezistenta..plus ca poate fi foarte daunator daca nu e facut cu atentie ducand pana la moarte…

Gary (5 comentarii)  •  24 iunie 2013, 16:04

Tuturor celor care se cred mai destetpi decat Oana!
Ergo:o persifleaza!
Dopati-va baieti cu pseudoidei ,manele si Le,Le,Le!
Daca cineva (ferit-a Domnul)e si femeie …Are o parere de bun simt:hop la gatul ei!! E incompetenta,ridicola,habarnamista! Voi masculi feroce ,le stiti pe toate!!
In loc de multumiri,Oana are parte de blasfemie,dar „nici o fapta buna nu ramane nepedepsita”!(Murphy).Rezista Oana;mai sunt si oameni de bun simt!!

ionut (1 comentarii)  •  24 iunie 2013, 16:35

Oameni buni nu ati inteles mesajul pe care a vrut sa-l transmita fata .

Mnezo (1 comentarii)  •  24 iunie 2013, 16:42

In toate sporturile lumii, cei mai buni sunt dopati, in toate, in sah, in ping-pong, in fotbal, peste tot! E incredibil cat de orbi pot sa fie oamenii. Pai l-am vazut pe Robben in meciul cu Barcelona, in minutul 90, radea si nu era deloc transpirat, pe fata nu ii se vedea oboseala. Eu, stau o ora si jumatate la sala de forta, iar dupa sala, sunt „kapu”, praf, cearcane la ochi. Si credeti-ma am conditie fizica. Asta se intampla la cei care sunt naturali, care nu au folosit pilule sau intravenoase.
Am mai zis-o la un alt articol, eu nu ma supar deloc pentru dopajul din sport, atata timp cat mi-e dat sa vad spectacol, sa vad meciuri din ce in ce mai frumoase, mai rapide, mai puternice, o competitie acerba. Nimeni nu vrea sa vada jucatori de fotbal morti prin minutul 70, nimeni.

Domnisoara jurnalist, eu nu va atac in acest comentariu, va spun clar si raspicat, deschideti-va ochii si priviti mai atent. Cercetati cum se face o proba de doping, vedeti cum sunt testele la olimipada, ca si acelea pot fi trisate cu mare usurinta. Cel mai sigur test e testul cu poligraful, dar nimeni nu vrea sa se ajunga acolo, ca ei nu sunt criminali, sunt sportivi! Si inca ceva, sunt substante dopante care dispar in 24 de ore din sange, in 24 de ore, ganditi-va la asta! V-am spus, cititi despre chestiile astea, toate sunt cu baza empirica, nu povesti de adormit copii!

sorin (1 comentarii)  •  24 iunie 2013, 16:53

Trisori sunt in toate sporturile. Dopati au fost si la fotbal, gimnastica, tenis, atletism etc.
Nu mi se pare mai putin grav un aranjament dintre o echipa de fotbal si casele de pariuri decat un sportiv care se dopeaza.

magus1349 (4 comentarii)  •  24 iunie 2013, 19:28

„Să convenim că acest sport, ciclismul, e plin de dopați…”
Nu stiu cati sunt de acord cu mine , dar inclin sa cred ca ciclismul este unul dintre cele mai curate sporturi , asta tinand cont ca vorbim despre cel mai controlat sport .
Aici se taie in carne vie , poate Spania sa fie o exceptie de la regula .
Haideti sa facem o comparatie !
Cati fotbalisti au picat pe teren ( probleme cu inima cica ) si cati ciclisti au murit pe bicicleta , excluzand iesirile in decor .
De fapt tot sportul e murdar , numai ca unul e controlat si scos la inaintare , pe cand la altul se baga gunoiul sub pres .

ion alexandrescu (2 comentarii)  •  24 iunie 2013, 19:34

Ce trist!? Comentariile care nu va convin le stergeti?! Daca dumneavoastra aduceti invective unui fost mare ciclist numindu-l „ipocrit” pentru sinceritatea sa oare gestul dumneavoastra de a sterge postarile care nnu va convin cum poate fi considerat?

Articolul de fata este unul tendentios prin afirmatia deplasata si eronata ca: „toate acestea aruncă umbre de toate culorile găsite într-un laborator și pe alte personaje, din alte discipline” – afirmatie gratuita facuta in contextul in care ciclismul este sportul in care controalele antidoping sunt mult mai numeroase, amanuntite si detaliate. Ati uitat sa dati detalii, probabil pentru ca acestea nu exista?! Asupra caror sporturi? Asupra caror atleti? Sau sa va reamintim de cazul stelistului Neaga care depistat pozitiv nu a fost suspendat pentru ca „este un jucator tinar si e in interesul fotbalului romanesc ca el sa nu fie suspendat” (Dumitru Dragomir). In orice tara civilizata pentru asemenea declaratie erai cel putin demis, daca nu si anchetat.

Oare si aceasta postare va fi stearsa?! Se pare ca unii au uitat de libertatea de expresie pentru care am platit cu peste 1000 de morti acum 14 ani!

Cu stima (pentru cei ce merita),
Ion Alexandrescu

rammstein (2 comentarii)  •  24 iunie 2013, 20:59

vorbesti (scrii) doar sa te afli in treaba. Nu ai nici o treaba cu sportul.
DA, in ciclism sunt multi dopati. Dar asta se intampla doar pentru ca in ciclism sunt o sumedenie de controale.
Te plangi ca ceilalti sportivi sunt banuiti a folosi substante dopante, dar ei saracii sunt curati ca lacrima.
Fuentes a recunoscut ca nu a lucrat doar cu ciclisti, dar nu a dat nume de alti sportivi. Me$$i joaca 80-90 partide pe an, dar nu e banuit de nimeni. E Me$$i, cum sa superi lumea. Cristina la fel, e curat ca lacrima. Bolt alearga suta mai repede ca Speedy Gonzalez, dar e curat. Thorpe inoata mai repede ca un rechin dar e doar pe suc de mere. Barca si Real sunt curate ca lacrima, cum au milioane de fani, nu putem spune nimic neplacut despre ele, doamne fereste sa suparam cititorii, Nadal are un brat ca Arnold si celalalt ca mine, dar nimeni nu il banuieste, doar e Nadal, surorile sau fratii Williams ar putea bate pe chuck norris si pe van damme in acelasi timp, dar la fel, beau doar apa plata cu lamaie….

Cand o sa imi arati un sport care are controale antidopping macar la fel ca ciclismul atunci o sa ii plang pe astia de mai sus. Singurul sport in care controalele sunt cam la fel ca in ciclism este baseballul. DAR banuiesc ca nu ai de unde sa stii ce e asta, tu trebuie sa scrii la comanda

sorin (1 comentarii)  •  24 iunie 2013, 22:57

Buna ziua,

Ideea articolului e buna, adevarat spuneti ca „a ajunge la acelasi nivel cu alti trisori, trisand la randul tau” nu este in regula.

Insa, ati gresit dupa parerea mea, punand punct dupa ciclism si demonizand practic acest sport. Nu este corect, de facto.

Acesti doctori au fost legati de alte nume mari, gen Zidane si altii.

Stiti cum e, pentru a gasi raspunsul corect trebuie mai intai sa pui intrebarea corecta.

Intrebarea e de ce s-au musamalizat celelalte nume implicate in Operacion Puerto, cele din afara ciclismului ?
Raspunzand la aceasta intrebare ne-am apropia de cauza. Probabil banii din fotbal, influenta forurilor UEFA, FIFA nu au permis astfel de dezvaluiri pentru ca s-ar fi tradus in pierderi financiare semnificative. Cate tricouri a vandut Adidas cu „Zidane”? Cate s-ar mai fi vandut? Mai-Iunie 2006? (in preajma Cupei Mondiala unde Zidane s-a autodepasit dupa un sezon mediocru la Real). Si in plus simbolul unei natiuni, Zinedineeee Zidane striga tot St Denis-ul…
O alta intrebare interesanta e „de ce Armstrong?” si de ce asa tarziu. Sper ca nu credeti balivernele cu USADA etc.
Ati vazut ce face NSA-ul. Stiu totul despre toti in secunda doi. Cat de greu era sa il descopere pe Armstrong si de ce sa ii lase pe cei de la USADA sa caute dupa acul in carul cu fan cand ei aveau probabil informatii din belsug.

Sunt toate niste scenarii facute de niste baieti mai destepti ca mine si ca tine. Trebuie sa cautam mai mult inainte sa ne dam cu parerea.

kukubau (1 comentarii)  •  25 iunie 2013, 4:18

@Mnezo

Mai baiatule, stai mult in sala de forta, daca stai 1 ora jumate. Orice metoda moderna de antrenament recomanda 45 min, maxim 1 ora.

Stii cumva ce inseamna „empiric”? Se pare ca nu stii. Iti spun eu. EMPIRIC = Care se bazează numaĭ pe experiență, nu pe metodă științifică: medicină empirică (= băbească), care nu are dovezi stiintifice,
Tratamentul empiric este opus tratamentului „evidence based”. Tradus pt tine, iei amoxicilina cand te doare gatul si ti-s amigdalele cat nucile, fara sa-ti faci antibiograma.
Da, baiatule, mai citeste ! Stai prea mult in sala.

eugeniu (1 comentarii)  •  25 iunie 2013, 8:33

Sigur ca daca esti ziarist trebuie sa publici si articole prin ziarul cu pricina ; rau este atunci cand iti dai cu parerea doar sa te afli in treaba ! Poate ati vrea ca Turul Frantei sa treaca doar pe campii inverzite si dealuri cu livezi pline de fructe frumoase ? Pai , nu ar mai fi Turul Frantei . Ca ciclismul ” umbreste ” nemeritat alte sporturi ? Sa fim seriosi , prin atletism se dopeaza la greu , pe la haltere asisderea , nici canotajul nu duce lipsa , ce sa mai vorbim , este bine sa inchidem discutia deoarece spectacolul sportiv se face cu performanta si performanta. . . . Vedeti , aici este pericolul pentru ziaristul care incearca sa dea uratii afara de pe . . . . . undeva .

cristi_schleck (2 comentarii)  •  25 iunie 2013, 9:48

Sunt satul de comentarii. Sa privim un pic la TATAL DOPAJULUI, in persoana lui CARL LEWIS, in acele vremuri ciclistii habar n-aveau cum arata o amarata de seringa, iar acum au ajuns ei ` calul de bataie ` in aceasta lumea a sportului unde comisiile NU cauta exact unde ar trebui sa caute, de fapt.
Ciclismul a luat fata tuturor sporturilor ptr ca s-au facut PUBLICE si de aici aceasta ` vina ` a ciclistilor, dar si celelalte sporturi duduie de dopaj, mai ales in fotbal.
Jan a recunoscut, dupa el pot veni alte sute de ciclisti profesionisti sa declare la fel, big deal…; dar sa nu s emai faca un mare caz din ciclism, sa se ia la puricat fiecare sport de performanta care bate la ochi si apoi vom vedea pe ce loc se va clasa ciclismul la acest capitol : dopajul.

mihai (5 comentarii)  •  25 iunie 2013, 10:10

„Așteptăm cu atîta drag Turul Franței an de an”

Eu nu mai astept Turul de mult … mi s-a luat de tot, imediat dupa ce au disparut Naum si Banc de la Eurosport. Cu oamenii aia mai era distractie, chiar daca (sau in pofida faptului ca) stiai ca te uiti la ceva masluit. Ei si peisajele din Alpi/ Pirinei ce ma mai interesau. Erau mortali; reuseau sa ma tina in fata televizorului cate 5-6 ore pe zi.

dan (1 comentarii)  •  25 iunie 2013, 11:55

Unde este ipocrizia? Cand le solicitam cilclisitilor performate si ii facem cu ou si otet cat clacheaza, sau cand ii facem trisori pentru ca au luat un medicament care poate e sau interzis. Unde se termina medicatia si unde incepe dopingul?

Gary (5 comentarii)  •  25 iunie 2013, 17:27

cristi_schleck
Da cristi_schleck;101% de acord cu tine!!
Lewis,Phelps,INTREGUL RDG,Diana Mocanu,Gabi Szabo(stagii montane de negasit)…enumara tu ca eu sunt batran!

axel (1 comentarii)  •  25 iunie 2013, 20:04

nu numai ciclismul musteste de doping, la fel se intampla si cu celelalte sporturi. suprematia totala a „armadei rosii” (fotbal, tenis, handbal, baschet, urmarit de gandaci etc.) spaniole este acum urmata de o suprematie la fel de clara a „armatei celui de-al patrulea reich”. cum se intampla asta? putinii sportivi corecti sunt undeva la 2 clase sub campionii falsi ai zilei de azi.

C.C. (1 comentarii)  •  26 iunie 2013, 11:09

De-aia in atletism se pierd medalii pe banda rulanta la aruncari (greutate, disc, ciocan), iar la sprinteri iese pozitiv cate unul important pe an. Sau in tenis controalele sunt mai putine decat in pescuit (vezi cifrele publicate de USADA in urma cu cateva zile). Ca e lumea distopica. Si ciclismul de cacat. Asa ceva…

gabriel (1 comentarii)  •  27 iunie 2013, 10:04

draga oana sti ce imi place la ciclism?peisajele superbe,urmaresc ciclismul c mare drag doar ca revenind l acest sport mie fff greu s cred ca acesti sportivi poate sfaca toate acele eforturi citeodata supraomenesti daca nu sar DOPA….am fost prea naiv atunci cind il admiram p lance de exemplu si mai cred cu tarie c nu este singurul vinovat ci tot sistemul acesta corupt l cel mai inalt nivel am citit „spovedania „lui ulrich si mam linistit,acest sport este imaginea perfecta intre alb si negru intre minunatele trasee din din ciclism in care oamenii de pe margine aplauda din dragoste pt sportul asta si modul cum acesti oameni falsi au incercat s se pacaleasca singuri crezind ca au cistigat ceva…sigur au cistigat trofee dar si imaginea patata pt totdeauna.

AdiBuzau (7 comentarii)  •  27 iunie 2013, 21:36

La premii mari, riscuri mari… Poate de aceea se dopeaza sportivii, fiindca vor banii cu orice risc pentru sanatatea proprie. Poate efortul de a se stopa dopajul e prea mare. O posibila solutie: sa se dea liber la dopaj. In acest fel, in cativa ani sportul ar putea fi curatat natural de toate vedetele care se dopeaza, daca prin asta chiar se sinucid…

AdiBuzau (7 comentarii)  •  27 iunie 2013, 21:39

La premii mari, riscuri mari… Poate de aceea se dopeaza sportivii, fiindca vor banii cu orice risc pentru sanatatea proprie. Poate efortul de a se stopa dopajul e prea mare. O posibila solutie: sa se dea liber la dopaj, dar sa se ceara fiecarui sportiv sa declare public daca se dopeaza sau nu (fara a fi sanctionat cine se dopeaza). In acest fel, in cativa ani sportul ar putea fi curatat natural de toate vedetele care se dopeaza, daca prin asta chiar se sinucid si se vede public…

Comentează