Oana Dușmănescu

Descoperă subiecte de viață în sporturi extreme și povești extreme în sporturi la care toată lumea crede că se pricepe

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Oana Dușmănescu
American Bully

Mai țineți minte istorioara aceea ușor tulbure din timpul Jocurilor Olimpice de la Rio, în care Lochte și alți câțiva înotători americani au inventat că au fost victimele unui jaf armat? De fapt, vandalizaseră, beți, o stație de benzină și […]

...

”It’s coming home, lads”

De ce iubește lumea o echipă pe care, în paralel, o ceartă? Că a avut traseu ușor, că nu a jucat tocmai fotbal, că pe alocuri s-a chinuit pe teren și ne-a chinuit și pe noi, în fața televizoarelor?

Vraja […]

...

Era în care râsul se îneacă

Glumele politice. Glumele întortocheate din fake news, cele care-ți trimit un nod în gât. Știrile gen pamflet, dar nu genul subtil și distractiv, ci cele care par mai amare și mai triste decât cele reale. Toate astea scufundă simțul umorului […]

...

Cele mai complicate lucruri din lume

Primele biciclete au fost inventate la începutul secolului al nouăsprezecelea. De-abia la începutul acelui secol, adică acum vreo 200 de ani. La cât de repede am învățat că trece vremea, descoperirea asta atât de simplă pare că a venit foarte, […]

...

Regi de tot felul

Vineri seara, puteai să ții cu Spania sau cu Portugalia sau cu vreo echipă de pe vreo planetă încă necartografiată. Cristiano e ca un dragon acaparator, devastator, încrezut și imposibil de imitat. Unii spun că dragonii fac prăpăd și nimic […]

...

Liger

Uneori, lucrurile care par superficiale sînt esențiale. Relația lui Tiger Woods cu Lindsey Vonn merge mai departe, în ciuda previziunilor pesimiste ale celor din afară.

Pitt și Jolie sînt una și aceeași persoană, căreia i se spune Brangelina. Pe vremuri, […]

luni, 25 martie 2013, 11:06

Uneori, lucrurile care par superficiale sînt esențiale. Relația lui Tiger Woods cu Lindsey Vonn merge mai departe, în ciuda previziunilor pesimiste ale celor din afară.

Pitt și Jolie sînt una și aceeași persoană, căreia i se spune Brangelina. Pe vremuri, Jennifer Lopez și Ben Affleck scurtau timpul petrecut de ziariști scriindu-le numele devenind, simplu și complicat în același timp, Bennifer.

Aceasta este soarta cuplurilor formate din două jumătăți celebre și suspectate, tocmai din această cauză, de superficialitate și de dorința de a fi, și mai mult, în lumina rampei. Riscă să se preschimbe în fața mulțimii de gură-cască într-o singură personalitate bicefală, ciudată de-a dreptul, un monstruleț cu temperament amestecat, alcătuit din doi sportivi din discipline care nu au nimic în comun. Golf și schi, nici în SF-uri nu se visează la combinația aceasta. Și, mai ales, pare o combinație falsă și bazată pe o chimie a faimei pe care oamenii obișnuiți nu au cum s-o trăiască, dar pe care o critică și spun, fără motiv, că nu o înțeleg.

Acum, Woods și Vonn s-au transformat în Liger, nume care chiar înseamnă ceva. Oamenii de știință au obținut deja un liger încrucișînd un leu cu o tigresă. Alianța lor pare mai degrabă formată pe bază de accidentări, depresii, decăderi sportive, divorțuri spectaculoase și nu neapărat pe celebritate, decît în măsura încît și aceasta poate fi ceva rău și distrugător. Se spune că zîmbetele lor sînt forțate și că pozează în cuplul fericit cînd totul nu e decît spoială.

Cu toate acestea, Tiger Woods se află pe drumul către susul ierarhiei mondiale. Blonda aceasta depresivă, genială la coborîrea prin alunecare, îl trage în sus pe noul ei partener. Dacă i se va întîmpla și ei același lucru în următorul sezon, se poate spune, chiar dacă la modul sarcastic, că această relație și-a atins scopul cu vîrf și îndesat.

E simplu. Dacă acela care îți e lîngă tine te ajută să progresezi, să-ți găsești drumul, înseamnă că ai nimerit formula de care aveai nevoie, fie ea chimică sau nu. Sau poate că o infuzie de și mai multă faimă, din cînd în cînd, le face bine celor deja obișnuiți cu așa ceva. Cum unora le trebuie întuneric și discreție, altora le trebuie exces de lumină. Fericirea se cuantifică uneori și în tone de expunere și comentarii.

În sensul că acestea oricum nu contează.

Comentarii (10)Adaugă comentariu

RDG (1 comentarii)  •  25 martie 2013, 12:39

A mai fost un caz in fosta RDG intre sportivi de notorietate si …n-a mers.Baza e iubirea nu celebritatea.Daca isi vor da seama bine daca nu asta e.

Chris2 (7 comentarii)  •  25 martie 2013, 13:48

frumos 🙂

vlad (1 comentarii)  •  25 martie 2013, 14:04

Lindsey e o mare sportiva, poate una dintre cele mai mari schioare din istorie dar e un caracter infect, duplicitara care e disperata sa fie bagata in seama si cand deschide ochii. (vezi mizeriile debitate inainte de Olimpiada sau Monidale cand se dadea lovita iar in realitate mintea cu nerusinare..deh sa-i zicem razboi psihologic). Cel mai de ras s-a facut dupa Olimpiada cand la ESPN reporterul a intrebat-o dupa aurul de la coborare cum se reface dupa accidenatare? La care ea a izbucnit in ras si a spus: Care accidentare?…Asta este Kildow pe numele ei de fata dar poate ca marilor campioni li se permite sa fie astfel. Oricum cine se asemana se aduna. Asa si cu Woods. Doua caractere urate (urmariti viata personala a celor doi porumbei) nu vor rezista mult fiindca amandoi vor sa poarte pantalonii in casa. Si love-storyul asta e facut doar sa revina in atentia presei dupa ce sportiv sunt in colaps amandoi.

gone (3 comentarii)  •  25 martie 2013, 15:12

liger= corcitura. Urat

conasu (1 comentarii)  •  25 martie 2013, 17:54

Eu cred ca in relatia asta, ea e proasta ! Aici nu mai e vorba de bani, are si ea destui, notorietate la fel…Din toata lumea asta plina de barbati aratosi, a gasit tocmai gibonul asta, care o sa o insele si pe ea cum a inselat-o si pe nevasta-sa cu atatea prostituate !

calin (1 comentarii)  •  25 martie 2013, 18:56

Pai e vorba doar de sex si ceva in plus ….se termina si cu asta, sau asta e ce le-a mai ramas

romi (1 comentarii)  •  26 martie 2013, 1:07

ce dra cu vad femeile la mai mutele astea bo rite?ne distrugem rasa

@#3 (1 comentarii)  •  31 martie 2013, 3:31

Pari informat, nu stiu istoria ei. Stiu doar ca el e un burete cu talent, iar ea e o dama care arata bine. Pentru unii e destul.

adrian (1 comentarii)  •  1 aprilie 2013, 10:18

draga,oana e vorba de sex aici pentru bani femeia face orice se merita chiar si cu un porc

pinguilde (1 comentarii)  •  16 aprilie 2013, 21:39

Influenta lui asupra ei am vazut-o deja si e negativa. Sunt impreuna dinainte de inceperea sezonului de schi. Si dupa ce iarna trecuta Lindsey si-a batut toate recordurile, avand de departe cel mai bun sezon, iarna asta a mers relativ prost si a adunat nu mai putin de o luna si jumatate vacanta. Asa ca nu. Tiger n-o ajuta deloc pe Lindsey in plan sportiv.

Intre timp i-au spus si apropiatii ca o inseala, asa ca sper ca la anul sa aiba un sezon bun tocmai pentru ca in viata privata nu-i merge bine. Cum a facut si in trecut. 🙂

Comentează