Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi. După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează. De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Adevăratele întrebări vin pe ţeavă

Răspunsuri corecte dacă te întreabă Armata cu cine ţii: a) cu dom' Semaca, b) cu Lăscărică, c) să trăiţi, cu respect, permiteţi să nu ştiu, nu răspund

Permalink to Adevăratele întrebări vin pe ţeavă
sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 9:47

„Funcţie de interesele CSA Steaua, ne rezervăm dreptul de a comanda un sondaj adecvat”, au anunţat şefii clubului Armatei. Un sondaj „care să dea adevărata dimensiune a mişcării fotbalistice steliste”.
Reacţia vine în urma unui sondaj Avangarde din decembrie. Studiul respectiv arăta că 34 la sută dintre cei intervievaţi ţin cu Steaua. La întrebarea „care e adevărata Steaua Bucureşti?”, 79 la sută au indicat echipa lui Becali. 14 la sută au indicat echipa MApN, iar 7 la sută au spus că nu ştiu.

De strajă sociologiei
În comunicat, CSA pune la îndoială sondajul Avangarde: „Nu am găsit informații complete cu privire la eșantionare, cine a comandat sondajul, grupul țintă vizat, scopurile și obiectivele urmărite”. Asta sugerează CSA: cine plăteşte sondajul primeşte partea leului din caşcavalul cu procente. Clientul nostru, părerea lui.

Sondajul e un instrument imperfect, dar singurul capabil să coboare în mina de gânduri a unei comunităţi, la un moment dat. Şi să se întoarcă de acolo cu informaţii care, uneori, contrazic cu tupeu părerile autorităţilor.

De pildă, un sondaj IRES din primăvara trecută arăta că peste 80 la sută dintre români sunt de acord cu vaccinarea. Nu e cazul să fie speriaţi cu dosare penale.

Sondajul despre fotbal a fost realizat telefonic, pe un eşantion de 800 de persoane de 18 ani sau peste, precizau cei de la Avangarde. „Grupul ţintă” e, ca să spunem aşa, întreaga populaţie majoră a României.

Ceea ce n-au observat nici Becali, în euforia decriptării, nici CSA e că a scăzut cu 20 de procente mulţimea suporterilor stelişti. În 2014, un sondaj IRES arăta că 54 la sută dintre români ţin cu Steaua. Acum, procentul a ajuns de 34 la sută. Pierderi din războiul cu tingiri în jurul tribunalului.

Voinţa politică de procente
Sondajul Avangarde nu avantajează vreo tabără. Arată doar ce alambicată pivniţă e mentalul colectiv, ce greu se schimbă percepţiile şi, printre altele, ce puţin contează o hotărâre judecătorească pe harta emoţională a fotbalului. Şefii CSA trebuiau să se aştepte că publicul stelist nu va dansa după cum cântă corul Armatei.

Nu e doar inerţia la mijloc, ci şi neîncrederea. În comunicatele lui băţoase spre trunchiate, clubul din Ghencea nu-i informează pe cetăţeni ce bani publici alocă pentru echipa lui Lăcătuş. Dar se cramponează, iată, de părerile lor, vrea să le „adecveze” cheltuind pe sondaje. Păreri pe care generalii le-au nesocotit şi atunci când au dat Steaua pe mâna lui Becali, şi acum, când s-au luat la întrecere cu el.
De fapt, marea problemă pe care o are CSA cu acest sondaj e că rezultatele lui s-ar putea să conteze în ochii guvernanţilor. Oprirea folosirii abuzive a unui bun al statului n-are nevoie de suport popular. E o datorie a autorităţilor. Dar finanţarea unei echipe profesioniste de fotbal cu bani publici reprezintă o decizie politică. Iar deciziile politice iau în calcul aspectele legate de imaginea publică.

Cu ce stat ţineţi: major sau minor?
14 la sută nu e o mulţime în care să faci baie. Rămân clăbucii pe tine. Pe termen scurt, conducerea CSA n-are cum să remedieze acest neajuns. Poate comanda propriul sondaj, într-un grup ţintă select, de cunoscători. Poate alege adevăratele întrebări întrebătoare: cu ce armată ţineţi, a Imperiului sau a Confederaţiei? Pe unde nu se trece, pe aici sau pe acolo? Care e actorul preferat din teatrul de operaţiuni?

„Adevărata dimensiune a mişcării fotbalistice steliste”, adică valorile militare, nu se măsoară prin chestionare. Acest vremelnic 14 la sută nu e nici surprinzător, nici insurmontabil. Sondajul e vânare de vânt capricios, legea-i lege. CSA nu are motive să reclame vreo uzurpare.

Nu e decăzută din drepturile de administrator al celui mai popular brand sportiv din România, doar pentru că, prin decizii proaste de management, îi sapă popularitatea. Doar pentru că medaliile de la JO sunt tot mai puţine, titlurile naţionale la jocuri sunt tot mai rare şi cantitatea de „carne pentru cârnaţi”, consumată la Forban, e tot mai mare.

Comentarii (77)Adaugă comentariu

Trubac (1 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 20:38

Sa-mi spun si eu parerera, ca un stelist vechi, care a trait multe meciuri in Ghencea, de fapt de la inaugurarea stadionului Ghencea, i-am asteptat la aeroport dupa finala de la Sevilla, am facut multe deplasari, ii cunosc pe toti fostii lideri de galerie, etc. Steaua este Steaua, rupta in doua, una CSA iar cealalta FCSB. Acum toti prietenii mei cu care ma duceam la stadion s-au imprartit in doua, am observat ca cei mai tineri se duc spre CSA, cred eu ca mai mult din cauza atmosferii create de SUD. Noi cei mai in virsta ne ducem tot la meciurile FCSB-ului, dar in nici un caz improscam cu noroi spre CSA, cum am observat ca se arunca dintr-o parte in alta. Pentru mine Becali e un fel de Ceausescu, recunosc echipa/tara condusa de el insa nu sint de acord cu el, asta nu inseamna ca sint becalist/ceausist, sint stelist/roman. Ce nu pot fi de acord, am fost mandru cu armata, etc. insa armata i-a dat echipa lui Paunescu/Becali, pur si simplu nu au mai avut bani si le-a pus echipa in brate. Becali nu cred ca a bagat nici un ban, poate doar a imprumutat echipa dupa care si-a scos bani inzecit. Acum armata vrea echipa inapoi, ca un copil prost crescut, chiar daca nu a dat echipa cu acte in regula, a fost o dare de buna credinta. Ma intre ce o sa faca CSA, daca intra in prima liga? La fel? cum nu poate sa fie un club profesionist daca e departamental, or sa gaseasca pe cineva care poate sa intretina echipa, dupa care o sa faca la fel, vrem echipa inapoi, etc.

gino (1 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 20:59

Fata, cine te lasa sa debitezi asemenea nerozii? Chiar nu citeste nici un sef ce insailezi tu?

Dan T (44 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 21:27

Un lucru e cert.Becali e disperat de aia si baga acum mult in transferuri,sa nu-l paraseasca si putinii suporteri pe care-i mai are FCSB,multi cu iz de Pipera.Peste 3 ani intra Steaua cea adevarata in primul esalon si s-a zis cu investitia lui.Va ajunge o echipa de Ilfov poate va fuziona cu Voluntariul.In acest timp Steaua isi va gasi un alt partener,cu siguranta un potentat om de afaceri care va ridica stafeta la transferuri si la pretentii.La fel si Dinamo,Craiova sau Rapid.Fotbalul romanesc se va revigora,fara Becali,Borcea sau alte relicve ale fotbalului cooperativist.

Virusul (2 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 22:13

Pana azi stiam ca oamenii care nu plesnesc de frumusete sant un pic mai destepti ,din pacate la ...doamna nu se potriveste ,si sar putrea sa fie si cumparata de OIERUL puscaries.Cat de *** sa fii spunand ca echipa lui *** e steaua?Cand a cumparat-o JIJEL de la ARMATA ???Unde e contractul de vanzare-cumparare ???sau alt act semnat de proprietarul de drept al echipeiCSA.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Crisangrg (6 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 23:10

Ce sondajul lor?! Ar fi fost frumos sa verifice piata si atunci cand alaturi de mai marii Pietrei din Spatiu au invadat diferiti amarati.

eugen (1 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 23:14

puncte procentuale nu procente.

Clod 1971 (11 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 0:00

Just, punctul de vedere expus in acedt articol.Felicitari Maria, ai prins esenta.Ca de obicei.

Crimson Veritas (55 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 0:26

Tare ma indoiesc ca cele 2 turme de peluzari ... care se declara suporteri de mici ai CSA Steaua 2017 ... reprezinta 14% din totalul suporterilor. Daca cei intervievati sunt de fapt dinamovisti, *** ... ce o sa raspunda la un asemnea sondaj? Puteti sa raspundeti la intrebarea asta ... calculand pe esantionul de dinamovisti de pe GSP? ...:)) Desigur are si noua ... jucarie a MAPN-ului ... fandom-ul ei ... de suportrers for hire ... dar procentul este nesmnificativ ... si nu reprezinta sustinatori ai echipei de fotbal ... ci ai clubului CSA ... indiferen ce screme acest club ...:)) Iar in cazul in care ... vreti sa intretineti aceasta confuzie ... 'Steaua' is no more ... Cel mai titrat club de fotbal din istoria fotbalului romanesc nu se mai numeste ... oficial 'Steaua' ... ci FCSB ... nu s-a dat nici o decizie judecatoreasca (cel putin pana acum) ... care sa stabilesca altceva, care sa modifice status-quou-ul competitonal al echipei care activeaza neintrerupt in competii din 1947 ... singurele decizii vizeaza ... trecerea in anonimat a numelui 'Steaua' ... care este doar un nume ... un nume inventat de niste comunisti ... iar in ciuda aparaenteleor si manipularilor d-voastra ... ligvistice ... fanii nu au investit sentimente intr-un nume ... ci intr-o echipa de fotbal bi-milenara ... indiferent de cum se numeste aceasta ...:)) Vrajeala asta cu E Steaua ... Nu e Steaua ... nu mai tine ... iar fanii echipei ... inteleg hotararile mai bine decat d-voastra ... cu tot respectul ... iar eu mi-am oferit consultanta pe subiect ... inca dinainte de a 2-a descalecare a lui Base Supremul Statului de Drept si Civilzatiei de Dreapta ...:)) Mai bine ... ii mai dati cateva lui Firea ... sa inceapa anul cu bine ... eu sunt aici sa va sustin candidatura la Primarie pentru 2020 ... Maria Andries Primar General ... numai sa nu-l trimiteti pe Costi Stucan la Sectorul 3 ... ca mi-e frica ca-l rapesc ... extraterestii ...:)) Gata ... a strigat Talpan ... Stingerea! Ne mai auzim ...:))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan ciurea (7 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 1:21

Virusu il ai pt ca gandesti cu chestia cu care stai pe scaun ...credeti ca daca ati invatat sa scrieti si sa ziceti tabla inmultirii ati devenit invatati pe picior de egalitate cu oamenii pregatiti . Iar gandirea suburbana si exprimarea golaneasca nu fac decat sa confirme ! Da lasa ca face domnu ministru un bac si pt voi dedicat ca tre sa cotizati apoi la o particulara fara frecventa cu doctoratul bonus ! Si o sa vedem noi atunci !

cris (26 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 2:22

Întrebările, ca și răspunsurile, acestui sondaj reflecta penibilul situației și mintea îngustă a jurnalistilor, suporterilor, respondenților. Este ca și când Maria și ar schimba, în mod legal, numele în Petronela și apoi s ar realiza un sondaj intrebandu se cine este Maria, Petronela Andrieș sau Maria Ciobanu. Asa și cu Steaua. Becali a schimbat, în mod legal, numele echipei din Steaua în FCSB, este irelevant motivul, iar acum terții întreabă cine este Steaua: FCSB sau CSA Steaua Bucuresti? Și dacă nu mai exista o echipa cu numele Steaua București (a armatei), actuala FCSB, odată schimbandu și numele în mod legal, nu se mai putea numi steaua. Penibil demers, penibila tevatura jurnalistica! Pe de alta parte, incultura și ignoranta romanilor este notorie, trei sferturi dintre respondenți neștiind rezultatul hotărârilor judecătorești (pe care oricum l ar ignora, din aceeași ignoranta și incultura) și nici ca ar exista o alta echipa Steaua (CSA) în afara de echipa lui becali (situație în care răspunsul lor este intuit).

stefan (18 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 4:30

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ionut (1 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 5:52

@virusul "Pana azi* stiam ca oamenii care nu plesnesc de frumusete sa*nt un pic mai destepti" ...***" ***. comentariul ar trebui STERS

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mieusa (37 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 6:15

Stau si mā minunez cum se māreste Grādina...!

cortes (31 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 9:15

FîCîSîBî este Steaua! Forța Nea Gigi! Dacă nu era Becali România se desfința. Generalii burtoși să meargă la război!

Razvan (41 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 9:45

Un semn evident ca Steaua e (inca!) un brand favorit e avalansa de comentarii pt articolasul tau stupid, cu glumite obosite si pareri...lipsa. Altfel, ai fi strans iar 5-6 comentarii, din care 2 date sub pseudonim de Ioanitoaia si Buzarin, nucleul "dur"(***)al grupului vostru ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Urod (7 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 10:52

Adevărată întrebare este... Ce cauți tu în presa....?!!!!!!....Adica justiția hotărăște ceva iar tu instiga și influențezi pe oameni sa nu o i-a în considerare?!!!!.... Deci după mintea ta, deciziile date de instante, trebuiesc respectate doar dacă emoțional suntem de acord cu ea....!!!!!!... Eu cred ca ar trebui sa te intereseze, ce se întâmplă cu cei 5% pt sport care se dau din bugetele primariilor.... Ca acolo e șmecheria, nu la ce face CSA Steaua cu câteva sute de mii de euro...!!!!!!!... Foarte bine ce face CSA.... Fără banii de la stat, nu exista sport.... Iar dacă voi zuaristii sunteți făcuți preș în fata lui Becali, treaba voastră, dar nu ni-l mai băgați pe gat în 99% din ce scrieți... Ar trebui sa ți se ridice licență de ziarist... dacă exista asa ceva.... Dacă nu exista, ar trebui introdus, sa nu se ai apuce de scris chiar oricine....

dan t (28 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 11:22

in primul rand ...nu se respecta o hotarare judecatoreasca,ceea ce nu mi se pare ok! sunt posturi tv,site uri care creaza confuzii, ba steaua lui becali,steaua armatei... cand stim ca pana si numele unui boutique nu poate fi acelsi cu altul! posturi tv si site uri care desi s a dat hotarare judecatoreasca definitiva pronunta numele echipei lui becali ca fiind steaua ....fara ca acest lucru sa fie pedepsit desi se creaza o brambureala toala asupra consumatorilor,ceea ce induce tot mai mult ideea ca becali se va folosi cat poate de brand ul steaua(ilegal) ptr a scoate bani! in momentul in care nu i vor mai iesi bani.....va renunta la tot

andrei (1 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 11:32

normal ca sondajul avangarde nu este un sondaj bun pentru ca : 1. au fost sunati oameni la intamplare, dintre care o mare parte probabil nici nu se uita la fotbal 2. e irelevanta parerea unui om care locuieste la 600 km de bucuresti si care oricum nu a participat si nu participa la mai mult de un meci la doi ani 3. daca s-ar fi facut sondajul doar cu suporteri care mergeau la cel putin 50% din meciuri( de campionat, nu europene unde se umplea stadionul cu suporteri de ocazie) pana in 2014 rezultatul ar fi fost cu siguranta invers

alin (1 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 11:51

Am invatat ca nu poti avea incredere in sondajele facute pe genunchi.....sa nu zic pe bani....indiferent de rezultatele sondajului, CSA STEAUA nu este FCSB....indiferent de argumentele venite dinspre Becali....remarc punctul de vedere al celui care afirma ca face investitiile in fotbal ca sa nu plece suporterii...deocamdata il tine.....pana cand...?????

GHITA (25 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 12:26

Nu tin cu nici una,dar voi *** stanei stiu cu cine tineti

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Crimson Veritas (55 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 13:28

ALO ... Pamantul catre #rezist ... anyone? ...:)) Hotararile judecatoresti ... spun ca cel mai titrat club de fotbal din Romania ... nu se mai poate numi 'Steaua' ... in acte oficiale, tiparituri oficiale ... si la Registrul Comertului ... tradename -ul trebuie sa nu contina cuvantul 'Steaua', deci nici 'Steaua Bucuresti' ... trademark-ul nu mai poate fi contine elemente grafice identice sau similare cu cele 6 sigle inregistrate la OSIM sub marca 'Steaua Bucuresti'. Procesul initiat de reclamantul MAPN in 2011 ... si incheiat prin hotararea definitva, irevocabila din decembrie 2014 ... vizand anularea tredmarkului 'FC Steaua Bucuresti 2003' a fost pusa in executare de la data pronuntarii hotrarii ICCJ ... partea FCSB ... obtinand acordul scris al MAPN ... pentru folosirea marcii respective inca 2 meciuri ... unul de Liga 1 si unul de ELGS ... la data de 14 Ianuarie ... Marca clubului ... atunci inca numit ... 'FC Steaua Bucuresti 2003 SA' ... a fost scimbata cum marca 'FCSB'. In anul 2015 ... MAPN a intentat un nou proces ... de data asta cerand exclusivitate pe tradename ... care s-a incheiat in anul 2016, prindecizia definitva si executorie a CAB! Ca urmare a acestei decizii clubul 'FC Steaua Bucuresti 2003 SA' si-a schimbat denumirea oficiala ... la Registrul Comertului ... in 'FC FCSB 2003 SA'; ... facand in acelasi timp recurs in 30 de zile la ICCJ ... recurs pe care l-a pierdut in anul 2017, hotararea devenind si irevocabila ... prin epuizarea cailor de atac ordinare ... la instantele interne. Toate hotaraile instantelor ... au fost respectate, la virgula si la timpul respectiv. Chiar daca voua va ... paraie mintea de atata #rezist ... si nu intelegeti ... nici obiectul proceselor, si nici continutul hotararilor pronuntate ... singurul efect al acestora ... a fost disocierea ... numelui si marcii 'Steaua' ... de fotbalul profesionist, si de inalta performanta ... a fost devalizat ... un bun de proprietate intelectuala ... intr-adevar ... apartinand Statului Roman ... ca si proprietar de drept. Restul ce va imaginati voi ... e doar in mintea voastra ... de #rezist ... urod, andrei, etc ... cum sa emiti opini politice, juridice, administrative, #reziste ... cand tu habar nu ai ce e aia hitarare judecatoreasca definitiva, si ce implica sintagma de 'executorie' ... cum sa te pronunti pe spete mai complexe ... despre procese penale, coruptie, prezumptie de nevinovatie ... nu ai cum ... ca esti mult prea prost ... informat ... si cum sa schimbi Romania ... in bine, politica, administratie, justitie ... cand tu nu ai nimic in cap ... decat o insiruire de cuvinte fara fond ... si cu o semnatica dubioasa si contradictorie? ...:)) In ce priveste opozabilitatea hotarrilor respective ... aceasta nu priveste decat partile din proces si institutile oficiale ... gen OSIM, RC si FRF, LPF ... obigate prin hotarare sau somatie ... sa radieze ... tradename, tradmark in termenul legal! Hotaraile respective nu au nici un fel de impact vizavi de folosirea denumirii 'Steaua' in opinii, comentarii, in adresabilitate ... fanii isi striga echipa cum doresc ... presa la fel ... hotaraile respective ... nu au nici un fel de impact vizavi de dreptul de libera exprimare incl;usv al oficialilor cluburilor, sau al libertatii presei (iar orcie tentativa a CNA ... de a sugera acest lucru ... poate fi atacata in instanta) ... vedeti ce inseamna 'acte si tiparituri oficiale' ... si dupa aia veniti sa va dati voi cu pararea voastra ... de #rezisti omni-prezenti ... si omni-inculti ...:)) So ... Peace! ...:))

Marian (2 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 13:30

Draga Autor, cum se face că ai "glume" doar cu Justiția, Ministere sau persoane în funcții destul de serioase sau onorabile ? Iar de un puscarias semi-idiot, rasist și xenofob... nu te atingi deloc, te porți cu mănuși albe. Știi și tu, știu și eu că va fi nevoie sa îți schimbi direcția atacurilor tale. Sa te vede cum o dai la întoarsă atunci. Compromisul asta, mare treabă.

17 Nentori Tirana (393 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 13:34

E foarte grav faptul ca Justitia n-a luat in serios sportul. In sport se vede cel mai bine ca ne indreptam spre 1947 ! Justitia n-a raspuns unor intrebari simple, ori a raspuns politic si gresit, astfel ca nu trebuie sa se mire Oarba cu balanta ca roma-nii n-o mai inteleg. Poate PiTurca si Fiara chiar asteptau sa le spuna Justitia unde au jucat si antrenat, caci nu poti stii unde se se termina prostia si unde incepe mitocania ***. De unde sa mai intelega roma-nii de ce Ilici, Roman, Nastase, Oprea… sint liberi, de ce Negoita e primar de capitala dar are datorii de peste 20 milioane EURO la Stat, de ce fugarii de Justitie scriu bine merci din strainatate ? Uite de ce este azi posibil un atac fara precedent la adresa independentei Justitiei – caci n-o mai intelege nimeni ! -, uite de ce cei care conduc Roma-nia si au toata puterea politica – Tariceanu si DrAgnea - pot vorbi chiar ei de doua Roma-nii, una ar fi „paralela“, vorbesc de „agenturili“ si agentii straini fara sa trebuiasca a numi macar unul singur, alti conducatori ori fosti conducatori – Pota – vorbesc chiar de lovituri de Stat ! Asta e sabotaj pe toata linia, nu numai economic, scade respectul in lume, scade leul, scad investitiile, scade nivelul de viata. In orice tara normala, Pota e mare fan Erdogan, acesti indivizi ar fi a doua zi in spatele gratiilor ! Iata ca nu mai este posibil, milioane de roma-ni nu mai inteleg Justitia ! Nu o mai apara. Totul devine prea nebulos pentru ei. ***. -------------------------------- La multi ani Maria ! Inca odata, sper ca stii de ce. Aveam dreptate, faptul ca la sfirsitul anului 2017 !!! un destept ca Banciu sta la rind ca sa plateasca gunoiul arata lumii civilizate o societate ca in filmele cu prosti. Oamenii nu sint educati, nu pot face ce le cere imnul national, nu cunosc o lume civilizata cu toate ca o viziteaza, astfel Banciu spunea in aceesasi emisiune in care-si destainuia fara sa vrea prostia ca londonezii nu pot mixa apa rece cu cea calda caci nu fac atita dus la romanii, ca EL, care mixeaza dimineata din incheietura labutei lui fine apa de dus, inainte sa merga la coada ca sa plateasca gunoiul !!! Care Gunoi e cam mult in tara desteptilor si spalatilor, e un adevar Maria ! Cenzura nu aduce nimic bun, Maria si nea Ovi. Oamenii poate au intrebari, poate nu se cunosc caci ii accepta altii asa cum sint. Poate ar fi bine ca urmasii Romei de pe Dimbovita sa primeasca o lectie si sa li se arte odata usa. Afara ! -------------------------- Oamenii nu cunosc adevarul, intrebari si raspunsuri vin eventual pe aceeasi teava, la intrebarile lor sint obisnuiti sa nu primeasca raspuns. „Alta intrebare !“ Nu intrebam de „revolutie“, de mineriade, de ce urmasii Romei nu sint in stare sa faca un drum, un pod, sa se spele si sa faca curat, de ce MTS numara in feb 2016 doar 12 mii de elevi legitimati undeva in sport in toata tara, ci simplu despre o echipa de fotbal cu milioane de suporteri, despre care stiu si cei care nu-si cunosc capitala si ministrii – ori nu vor sa auda de Bucuresti si de ***. Maria, tu crezi cumva ca acea mie de tineri rasfatati, hraniti si vitaminizati care striga Steaua pe araturi, prin coclauri, care se bucura ca bat chelneri, frizeri, bucatari, someri si oameni ai strazii cu 20 la zero, pot intelege pericolul unei societati politizate si militarizate ? Ii doare pe ei undeva de bolsevici, colectivizare, revolutie si mineriade, ei au auzit de lagare, de deportati, dar asa ca dintr-un film, nu-i intereseaza si nici nu pot realiza situatia si pericolul in care se afla. Ei ar fi avut nevoie de un raspuns ferm al Justitiei, alt raspuns. Steaua este si a mea, a ta, noi sintem mai multi, sintem citeva milioane. Oprea, Boroi, Talpan erau doar ADMINISTRATORII mei si ai tai ! Nu erau PROPRIETARI ! Eventual doar Guvernul putea piri FC Steaua, unde s-a mai auzit ca niste admninistratori sa ceara drepturi de proprietate ? Justitia a ratat ocazia de ai educa pe acesti tineri fara minte, identitate si istorie. Despre intrebari spui si tu in articol, daro vezi clar si din comentarii ca cei mai multi vorbesc pe linga subiect, vorbesc dar nu stiu nici macar cum si de ce a fost privatizata sectia de fotbal a CSA, legal, adica prin Hotarire Guvernamentala, ajungind o Asociatie – deschisa ! - initial cu vre-o suta de membrii fondatori. Paunescu era doar seful acestei Asociatii Fotbal Club ! N-a primit nimic de la generali, n-a dat nimic, membrii nu plateau nici macar cotizatii, AFC a preluat datorii, a fost un artificiu de evitare al falimentului intregului CSA, in afara faptului ca Steaua – si Dinamo – puteau participa cit de cit legal in competitii ale UEFA ! Gradatii au pastrat insa puterea si vechile obiceiuri, astfel bagau bani inn buzunar la fiecare transfer ! Astfel Generalul si Profesorul universitar Otelea - cu exact zece clase si alea facute ca sportiv – n-a putut justifica doua milioane dolari - „disparuti“ doar din transferul lui Ilie Dumitrescu ! - dar Justitia lui Nastase i-a dat NUP ! Bravo Justitiea hotilor. Daca o baba fura o pine era probalil dusa dupa gratii si doar Base o putea gratia. In trei ani datoriile au crescut, conturile erau din nou blocate, Steaua nu mai avea bani pentru returul din 2003 ! Datoriile !!! AFC au fost transformate in actiuni pe care le-a cumparat Becali. Putea cumpara si Hagi. A aparut astfel – legal posbil ! - o societate comerciala pe actiuni, FC Steaua, falimentul a putut fi evitat din nou. Maria, ar fi cazul sa dai intr-un articol niste fapte, adevaruri, cit mai succint si clar, ca sa nu mai vorbeasca lumea aiurea.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alin (3 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 15:49

Din nou, rusine! Maxim 400 de euro de la oier....finanțarea sportului de la bugetul de stat e ilegală doar când e vorba de Steaua. Păcat, Marie, ca te vinzi asa!

Ionuţ-Bobi COPĂCEANU (1 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 16:34

fcsb va ramane intotdeauna pentru mine Steaua Bucuresti indiferent de ce spune justitia si indiferent de ce spun anumite sondaje care ar fi adevarata Steaua ....

vasglo (91 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 17:38

"Ceea ce n-au observat nici Becali, în euforia decriptării, nici CSA e că a scăzut cu 20 de procente mulţimea suporterilor stelişti. În 2014, un sondaj IRES arăta că 54 la sută dintre români ţin cu Steaua. Acum, procentul a ajuns de 34 la sută. Pierderi din războiul cu tingiri în jurul tribunalului." Da, Maria, sa-i multumim lui Talpan si gastii de cartier care-l sustine ca, in 2017, Steaua a ajuns numele unei echipe de amatori ce joaca in divizia a 4-a judeteana!….-:)

Dan T (44 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 0:35

Becali l-a tinut un retur pe banca pe Man ca sa nu-i mai dea UTA-ei 100.000 euro...Va dati seama cine conduce acest club,FCBS ?

Comentează