Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Frunză verde, polemică, titlule, maşină mică

Vă invit să scriem împreună azi, de la ora 13:00, un articol despre scandalul din jurul regulamentului și titlului de campioană în Liga 1.

Permalink to Frunză verde, polemică, titlule, maşină mică
miercuri, 24 mai 2017, 11:21

Acest articol a fost scris împreună cu cititorii, în urma unei invitaţii lansate pe blogsport.ro, şi va fi publicat în ediţia tipariă a Gazetei Sporturilor de joi, 25 mai. Vă mulţumesc şi vă aştept şi data viitoare!

Iată articolul în forma finală:

De atâţia ani, de când mută elefantul ROAF-ului dintr-o sufragerie în alta, FRF şi LPF ar fi trebuit să obosească  ori măcar să observe că au şi altceva de făcut pentru fotbal: legi mai uşor de înţeles, de exemplu.

E adevărat, se simţea nevoia suspansului, mai ales pe final de sezon, când noul sistem competiţional, teoretic mai spectaculos, s-a restrâns la un recital previzibil al rezervelor. Dar suspansul la TAS e un biet înlocuitor artificial. N-are de-a face cu jocul în sine. Are de-a face cu orbirea Ligii şi Federaţiei, care plutesc senin pe un regulament care ia apă. Ţinând cont că speţele româneşti abundă la Lausanne, orbirea asta riguroasă ca ochelarii de cal capătă un parfum discret de premeditare, cu note joase de nepăsare.

Scripcarii lui unu solist

Nici măcar LPF şi FRF nu au încredere în ROAF, de aceea justifică decizia în cazul titlului prin precedente, nu prin articole şi alineate. În rest, au izbutit să transforme problema reglementării fotbalului într-o răfuială electorală dintre lăutari. La nivelul echipelor implicate, Viitorul şi FCSB, litigiul are un aer de familie, e o ciocnire de orgolii între rude, nu o bătălie juridică pentru un principiu sau altul. Defectele de fabricaţie din ROAF îi frământă, de fapt, numai pe microbişti şi pe specialiştii de la TAS.

Juriştii Ligii şi Federaţiei pare că n-au urmat Dreptul, ci şcoala de haiku şi bune maniere. Altfel, ar şti că la începutul fiecărei legi există un mic vocabular cu termeni, pentru claritate, pentru a preveni abundenţa de interpretări. Ciudată scăpare de la nişte subalterni care sesizează dedicaţiile şefilor din zbor şi, dacă-i ordin, muncesc scripca ROAF-ului până-i plesnesc coarda şi descind procurorii.

Aşa, în ceaţa din textul ROAF-ului, cuvântul „campionat” a ajuns să aibă cel puţin două definiţii posibile. Prima: competiţia în integralitatea ei. Şi-atunci FCSB e campioană. A doua: meciurile dinainte de play-off / play-out. Şi-atunci Viitorul e campioană.

Au tradus din „belgiană”

Federalii s-au inspirat din modelul belgian, dar pe sărite, traducând după ureche şi din două în două cuvinte, când au încropit regulile noului sistem de joc. Fotbalul nostru mai are până să facă rost de forme fără fond. Deocamdată, trăieşte din petice de formă şi fondul reciclat al Cooperativei. Dacă e să ne luăm după art. 8 lit. a) din ROAF, prin „sistemul campionat” se înțelege acel sistem în care fiecare echipă joacă cu toți adversarii „o dată în deplasare şi o dată pe teren propriu„. Putem considera că avem, de fapt, două campionate, în interiorul Ligii 1.

Dar, mai departe, la litera d, este enumerat şi un alt sistem posibil de desfăşurare, „sistemul sezon regular urmat de faza grupelor play-off, play-out”. Se presupune că acesta este aplicat în Liga 1. Nu litera a, în prima parte, şi litera d, în partea a doua.  Cuvântul „campionat” nu apare deloc aici. Revine, în schimb, în deja faimosul articol 27, despre criteriile de departajare. Acolo se vorbeşte despre „câştigătoarea campionatului”, „jocurile din campionat” şi „jocurile directe” nu se ştie de unde, din sezonul regular sau din faza grupelor. Două cuvinte, „din regular” sau „din competiţie” şi se strica rima federalilor. Dar fotbalul nostru evita coaja asta de banană.

Titlul de hârtie

Pe lângă problema literei legii, se profilează şi boala comercială a spiritului ei. Criteriul sportiv pare să fi fost  sacrificat în favoarea imaginii din vitrină şi a banilor mai mulţi din drepturi TV şi publicitate.  TAS, prin natura lui birocratică, stabileşte campioane şi clasamente pe hârtie, nu pe teren. Un meci de baraj, în zori, cu martori şi numărat de paşi, ar tranşa dilema bărbăteşte. Ar risipi neliniştile morale din jurul podiumului. Dar e o idee prea romantică pentru un fotbal care şi-a fixat deja preţul mândriei. Iar Liga 1 e o probă de rezistenţă, nu de viteză. Poţi să ieşi pe locul doi, în urma unei echipe pe care ai învins-o pe unde ai prins-o. Nu e nici drept, nici nedrept. E ironic. Soarta!

 Au contribuit: Maria, Silviu M., viorel, ADRIAN LUNGU, Carol K, vasglo, Andrei F, adyta, dinamo_fan, Catalynn, Hary Crisan, gioni, Ioan, Sorinzaj, naica, Mioriticul, Ady, Vioteatza

Comentarii (147)Adaugă comentariu

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  25 mai 2017, 13:33

@Timm, asa mai merge mosule. Uite ca poti avea putin omor. --------------------------- Pe pagina oficiala a FRF figureaza inca – de o saptamina – Steaua pe 1 si Viitorul pe 2 ! Nu cred ca n-ai fost in stare sa verifici. Imi dai voie sa presupun cum INTERPRETEZI tu cele citite, scrise clar, negru pe alb ? „Nu-i adevarat. E o greseala. Prostii aia n-au actualizat. De ce scrie acolo ca rezultatele meciurilor se pot schimba si nu scrie si ca clasamentul se poate schimba ? Au omis. Au uitat. A scris clasamentul portarul FRF. E doar play-off, campionatul e altul. Liga trebuie sa stabileasca cine e pe primul loc. Cineva isi bate joc. Cine l-a scris e stelist.“ Ai alta versiune ? -------------------------- E drept ca nimeni n-a fost in stare sa-l intrebe pe Burleanu - care a dat destule interviuri si care s-a aratat in ultimele zile surprinzator de pus pe sotii si dialoguri – de ce in clasamentul FRF este Steaua pe primul loc dupa incheiarea play-off-ului ? Parca o sa-i aud, o sa-i citesc pe tatii jurnalismului profesionist: „Bomba ! FRF a dat Steaua campiona !“ Ba fratilor, Steaua este la FRF de o saptamina intrega campioana !!! E pagina oficiala a FRF, clasamentul este facut dupa terminarea celor 10 meciuri ale play-off-ului, pagina este actualizata zilnic, trebuie doar sa cititi si voi ceva. A zis pina si Contra ca "cine e pe primul loc e campioana !" Ba, va cred in stare sa interpretati pina si spusele inteligente ale lui Gurita.

mercenar (2 comentarii)  •  25 mai 2017, 13:34

@timm,mi-am dat seama târziu.nu am observat din timp,cine scutură praful pe aici si am făcut gresala de a interveni.rămâi in lumea ta......

Timm (42 comentarii)  •  25 mai 2017, 14:25

@mercenar Cauta articolul din ROAF care da dreotate fcsb. Sau l-au ascuns azi? Esti convingator zi articolul. Cat poate fi de greu? Ce, nu raspunde infractorul gigi? Fara el nu exista ROAF, la tine n familie? :)))

Timm (42 comentarii)  •  25 mai 2017, 14:31

@17 nentori tarana Poate ne arati cum se bucura si unde a sarbatorit fcsb ca a castigat campionatul? Ce??? fcsb nu crede prostiile tale? Pacat. @mercenar cauta articolul din ROAF, ce e asa greu?

Timm (42 comentarii)  •  25 mai 2017, 14:43

@mercenar Of of. " @timm,mi-am dat seama târziu.nu am observat din timp". Eu am observat din prima propozitie ca, gandesti foarte incet si nu ai logica. Cauta articolul din ROAF dupa care, cu gandirea ta foarte inceata, ai crezut ca fcsb are o sansa sa fie campioana. Sau recunoaste ca cineva ti-a spus ca fcsb e campioana si tu ai crezut. Cauta, cauta.

ticbis (126 comentarii)  •  25 mai 2017, 14:55

Se intretin artificial niste confuzii regretabile si in capcana asta au cazut nu numai suporterii patimasi ai uneia sau ai celeilalte parti implicate, dar chiar si oameni de fotbal, oficiali ai FRF si LPF si jurnalisti de sport. Regulamentul, asa cum e scris el acum, contine doua sectiuni principale. Prima se refera si descrie modul de desfasurare a intregului campionat: cum joaca fiecare cu fiecare tur-retur, cate echipe se califica in play-off si cate raman in play-out, cum se injumatatesc punctele si cum se reseteaza la zero golaverajul in faza a doua, cum se rotunjeste in plus punctajul impar obtinut la finele sezonului regulat, etc. Nu se justifica nicaieri de ce se injumatatesc punctele si de ce nu se impart la cinci (de ex), nu scrie nicaieri de ce golaverajul porneste de la zero, nu se argumenteaza nici de ce in play-off se califica sase echipe si nu patru sau opt. Pur si simplu asa a gandit legiuitorul, asa a considerat el si asa a scris pe hartie, regulamentul devenind astfel lege pentru desfasurarea competitiei. A doua parte se refera la criteriile de departajare in caz de egalitate de puncte la finalul campionatului si se ierarhizeaza o lista a acestora: jumatatea de punct primita in plus ca urmare a impartirii la doi la sfarsitul sezonului regulat, apoi meciurile directe din CAMPIONAT, apoi etc, etc. Aceste criterii sunt alese si expuse la fel, fara nicio explicatie justificativa, deci este gresit sa presupunem ca cel care le-a stabilit a tinut cont ca s-au injumatatit punctele, ca sunt doua faze ale competitiei, ca sunt patru meciuri directe si nu doar doua in tot sezonul, etc. Pur si simplu asa a gandit el si asa le-a scris, nu trebuie sa cautam justificari, pentru ca acestea nu exista; putea la fel de bine sa scrie in regulament ca departajarea se face dupa media de inaltime a lotului, dupa media de varsta, dupa culoarea ochilor jucatorilor, etc. Deci, asa cum a scris, asa se joaca si asa se departajeaza, d-aia regulamentul are statut de lege pentru toate competitoarele. Ori regulamentul scrie negru pe alb: in caz de egalitate de puncte se claseaza in fata echipa care are palmares mai bun in intalnirile directe din CAMPIONAT (si astea sunt in total PATRU). Daca aia care au scris regulamentul l-au intocmit prost si doreau de fapt altceva, sa fie sanatosi; n-are nicio relevanta si nu intereseaza pe nimeni. Daca vin acum sa gaseasca conexiuni intre sistemul de desfasurare si modul de departajare in caz de egalitate de puncte si sa invoce drept argument injumatatirea punctajului dupa sezonul regulat, se fac de ras pentru ca intre cele doua nu exista nicio legatura si nici prin cap nu le-a trecut asa ceva cand le-au inventat. Sunt doua chestiuni distincte: sistemul de desfasurare al competitiei si criteriile de departajare. Ambele au fost scrise fara legatura casuala intre ele si deci ambele trebuiesc inghitite asa cum sunt ele scrise in regulamente. Orice jurist incepator si de buna credinta nu poate interpreta altfel decat scrie legea, si ce scrie acolo este foarte clar si fara niciun dubuiu. Nu inseamna ca este neaparat si corect, dar in instante, chiar si la TAS, se judeca dupa lege si nu dupa elucubratiile unora sau altora. Cel putin, asa ar fi de dorit sa fie; altfel inlocuim legea cu bunul plac si ar fi grav!

Alexandru Chis (26 comentarii)  •  25 mai 2017, 15:02

Inteleg ca "eroii" duelului prezentat de dvs prin inspiratul citat: "Un meci de baraj, în zori, cu martori şi numărat de paşi, ar tranşa dilema bărbăteşte. Ar risipi neliniştile morale din jurul podiumului" ar fi cei doi mari corfei ai buclucasului ROAF si anume FRF si LPF. Excelent!

Timm (42 comentarii)  •  25 mai 2017, 15:04

@ticbis incare articol din ROAF scrie? Sau ti-a spus gigi direct? Zi articolul din Regulament . E greu?

Cosu (53 comentarii)  •  25 mai 2017, 15:25

Ticbis @ 17 Nentori....... outstanding comments. Bravoo

ticbis (126 comentarii)  •  25 mai 2017, 15:27

@Timm: daca tu ai impresia ca toata povestea asta s-a nascut degeaba, daca tu ai impresia ca scrie negru pe alb in ROAF ca departajarea se face strict doar dupa meciurile directe din play-off si ca nu se iau in calcul si cele din sezonul regulat, inseamna ca toti jurnalistii care scriu de doua saptamani despre problema asta (inclusiv autoarea articolului de pe acest blog) si toti oficialii FRF si LPF care dau de zor interviuri peste interviuri zi si noapte in presa si la tv au ceva la cap. Daca ar fi scris in ROAF ce ti-ar fi placut tie sa scrie, aceasta problema nu ar fi existat niciodata si nici tu nu ti-ai mai pierdut timpul pe tema asta. Pai tocmai asta e buba, ca in ROAF nu scrie ce sustii tu prosteste!

Timm (42 comentarii)  •  25 mai 2017, 15:33

@ticbis Te-am batut cu speta Rapid. Te-am batut cu sigla Steaua. Te-am batut cu brandul Steaua. Te-am batut cu numele Steaua. Esti la o noua incercare di fan rapidist devenit fan fcsbist. SPUNE ARTICOLUL DIN REGULAMENT CARE DA DREPTATE fcab. LPF si FRF au desemnat Viitorul Campioana Romaniei. SPUNE ARTICOLUL. poate greseste LPF/FRF. :)))))

Timm (42 comentarii)  •  25 mai 2017, 15:35

@ticbis buba e ca nu ai cunostinte juridice si mansarda ta e la gri. Nu are trasa instalatiile, faianta gresia, mobila, electronicele. Vorbeste gura fara tine..

ticbis (126 comentarii)  •  25 mai 2017, 15:43

@Timm: Refuz sa-ti raspund; te cunosc bine, stiu cine si ce esti si cat te duce capul. Pana n-o sa-mi postezi citatul din articolul din ROAF in care scrie ca departajarea se face strict si doar dupa meciurile directe din play-off, n-am ce sa mai discut cu tine; nu-mi pierd vremea cu toti prostii! Pana atunci, ramane cum am stabilit!

Timm (42 comentarii)  •  25 mai 2017, 16:00

@ticbis Nu ai reusit sa gasesti,in tot regulamentul, un articol care sa o dea pe fcsb Campioana? Nici LPF si FRF nu a u gasit. De aceea e Viitorul Campioana. Vorbeste gura fara time. normalca sti cat ma duce capul ai pierdut jalnic cu Rapidul. ai pierdut fara drept de apel cu sigla Steaua, ai pierdut urat cu brandul Steaua,ai pierdut rusinos cu numele Steaua. Pe Rapid...e in faliment. urmeaza fcsb? Asta urmaresti?

ADRIAN LUNGU (17 comentarii)  •  25 mai 2017, 16:06

Sa presupunem ca la primele patru criterii de departajare de la art.27 (lit.a,b,c si d)avem egalitate perfecta intre cele doua echipe. In cazul acesta ipotetic poate cineva sa-mi spuna cum facem cu aplicarea urmatoarelor doua criterii (lit.e si f), criterii care contin formularea "...în toate jocurile din campionat..." . Cum facem? Adunam golaverajele generale (lit.e), respectiv numarul de goluri marcate (lit.f) din sezonul regular si din play-off? ...Si atunci, ma repet: de ce se incepe play-off-ul cu golaverajul general 0-0? De ce se reseteaza golaverajul din moment ce el este unul din criteriile de departajare? Sa-mi explice unul mai destept la ce foloseste inceperea play-off-ului cu golaverajul 0-0? Vreau o explicatie logica la asa ceva din partea celor care sustin ca trebuie sa tinem cont si de ce s-a intamplat in sezonul regular. Multumesc!

tumbler (7 comentarii)  •  25 mai 2017, 16:15

Dincolo de imprecizia prevederilor regulamentare,posibilitatea practica de a avea doua echipe la egalitate de puncte la final de play -off s-a intrezarit cu cateva etape inainte de final dar,n-am vazut pe nimeni sa puna in discutie cum anume se aplica criteriile de departajare prevazute de regulament.E clar ca partea care acum e foarte vocala si contesta inclusiv sensul si intelegerea unor cuvinte nici nu si-a pus problema ca se va ajunge aici.Va e greu sa va aduceti aminte cum inainte cu cateva etape Becali declara in zeflemea ca va iesi campion fiindca aia de la Viitorul sunt "obositi" iar p-aialalti de la Dinamo doar o minune ii mai poate reintroduce in lupta?! Celor care acuza Astra si Craiova de non combat le-ar face bine sa se gandeasca cum ar fi fost daca CSU nu egala pe Dinamo in ultima secunda si ulterior daca Astra doar facea o plimbare de placere pe stadionul "Dinamo".Mai invocau unii toate rezultatele directe dintre Dinamo si FCSB daca se ajungea la egalitate intre cele doua sau treceau la urmatoarele criterii?!

Timm (42 comentarii)  •  25 mai 2017, 16:36

@ticbis"Pana atunci, ramane cum am stabilit!" Corect Viitorul Campioana Romaniei. Articolul din regulament care ar fi in favorea fcsb nu l-ai gasit, nici familia ta, nici la sediu. Ghinion. Sau nestiinta ca deobicei? Nu progresezi, doar regres.

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  25 mai 2017, 16:41

@Timm, te intreb de citeva zile cum INTERPRETEZI tu faptul ca pe pagina oficiala a FRF Steaua este in clasamentul play-off-ului pe primul loc ! Tu nu raspunzi intrebarilor, nici nu ataci subiectele, tu doar ii jignesti pe toti ! ------------------------ Draga @Timm, poate te umfli in pene si esti plin de tine caci atita lume „converseaza“ cu tine. Tin sa-ti spun ca in realitate nu te baga nimeni in seama. Datorita faptului ca raspunzi, multumita celor debitate de tine, oamenii gasesc ocazia sa mai spuna ceva nou, sa comenteze noutati. De fapt oamenii vorbesc intre ei. Tu esti doar ca bufonul clasei. In schimb pe mine chiar m-ar fi interesat sincer cum mai intorci si intelepciunea asta: „cine e pe primul loc e campiona !“ - citat din Contra. ------------------------- Ultima oara @Timm: cum expici ca Steaua este - deja de o saptamina, n-a fost mereu - in clasamentul FRF pe primul loc ? Nu-mi vine sa cred ca n-ai fost in stare sa citesti clasamantul de pe frf.ro – competitii masculin- liga 1 – play-off. Daca vrei sa ramii doar bufon, treaba ta, o sa schimb si eu placa.

Timm (42 comentarii)  •  25 mai 2017, 17:01

Federația Română de Fotbal felicită FC Viitorul, premiată de Liga Profesionistă de Fotbal sâmbătă seara, la finalul jocului cu CFR Cluj, 1-0, pentru câștigarea titlului de campioană în sezonul 2016-2017. Este primul trofeu la seniori din palmaresul clubului înființat în anul 2009. De asemenea, FRF urează mult succes FC Viitorul și celorlalte reprezentante ale României în cupele europene!

Timm (42 comentarii)  •  25 mai 2017, 17:03

Declaratia lui Burleanu "Din punctul meu de vedere, FC Viitorul Constanța este campioana României iar FRF va apăra această cauză."

Cosmo (44 comentarii)  •  25 mai 2017, 17:16

Da' chiar nu și-a dat nimeni demisia de la lpf??? Ar trebui să plece toți cu coada între picioare nu da mai apară prin media la cum au putut concepe regulamentul. Legat de titlu, sper că decizia tas sa vina așa ... pe la toamna.

Cosu (53 comentarii)  •  25 mai 2017, 17:34

Maria, de ce ii permiti lui timm sa insulte userii care nu sunt de acord cuu el ?

ticbis (126 comentarii)  •  25 mai 2017, 17:53

@ADRIAN LUNGU: Este gresit sa cautam argumente justificative in regulamentele sportive pentru ca nu acesta este scopul lor. Toate regulamentele de la majoritatea sporturilor sunt cel putin ciudat concepute, dar ele exista asa cum sunt scrise si dupa ele se desfasoara competitiile si se stabilesc ierarhiile. Intr-un regulament sportiv poate fi stipulat orice si fara nicio argumentatie, nici macar una logica. Odata intrat in vigoare, regulamentul devine insa lege pentru toate competitoarele. S-a scris in regulament ca se reseteaza golaverajul la zero si se injumatatesc punctele dupa sezonul regulat; dar la fel de bine putea sa se scrie invers, ca se pastreaza golaverajul si se reseteaza la zero punctajul; din punct de vedere justificativ tot aia era, la fel de ilogic. Intr-un regulament poti sa scrii ce vrei si ce-ti trece prin minte, insa odata adoptat devine lege si nu trebuie cautat la logica. In toate sporturile se intampla asa, si voi da cateva exemple. La UEFA sunt regulamente care stabilesc tari cu cate 5 participante in UCL si altele care joaca preliminarii pe rutele campioanelor si necampioanelor; se stabilesc bonificatii la coeficient pentru cluburile castigatoare de cupe europene; de ce? La noi pierzi meciul daca n-ai permanent in teren un jucator roman sub 21 de ani; de ce? In campionatele noastre de handbal feminin la junioare primesti un punct bonus daca intr-un meci ai folosit cel putin 20 de min o jucatoare de peste 1,75m inaltime, iar daca folosesti o portarita de peste 1,80m inaltime mai primesti inca un punct bonus suplimentar, asa incat poti sa pierzi cu 30-0 si castigi doua puncte; de ce? In campionatul de rugby primesti un punct bonus daca ai inscris cel putin 4 eseuri, chiar daca ai pierdut meciul; de ce? La tenis in circuitul WTA ti se scad punctele obtinute sezonul trecut la un turneu inaintea startului aceluiasi turneu in sezonul curent, dar daca acesta este decalat calendaristic fata de sezonul precedent punctele se scad chiar si cu doua saptamani inainte de inceperea acestuia; de ce? Intrebarile astea nu-si au rostul si regulamentele pot contine orice fel de prevederi, care mai de care mai traznite; nu trebuie sa cautam logica si justetea lor, trebuie sa le luam ca atare si sa le respectam asa bune sau rele cum sunt; la urma urmei sunt aceleasi pentru toata lumea. Deci daca in regulament se scrie ca departajarea intre doua echipe cu acelasi numar de puncte se face tinand cont de rezultatele directe dintre acestea din CAMPIONAT, asa trebuie sa facem. PUNCT! Sa cautam logica si sa interpretam justetea acestora nu ne serveste la nimic. Asta e si gata!

ticbis (126 comentarii)  •  25 mai 2017, 18:02

@17 Nentori Tirana: Nu-ti bate capul cu individul asta, omul e lemn-lemn. Poti sa-i explici pana maine, el stie una si buna, una si fixa si pe aia o tine langa. Nu poti purta o polemica de idei cu el pentru ca nu are asa ceva, nici macar la nivelul unei conversatii banale la o bere pe terasa. Nimeni nu da doi bani pe el pe forumurile gsp, toata lumea il stie! E zero!

rosca stelus (12 comentarii)  •  25 mai 2017, 18:25

Cred ca acolo unde vorbiti despre,, doua definitii posibile "s-a strecurat o greseala. ,, Meciurile de dupa play-off/ play-out ". Ce spuneti ?

rosca stelus (12 comentarii)  •  25 mai 2017, 18:28

Viitorul e avantajata de rezultatele din play-off !!

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  25 mai 2017, 18:29

...metafora fie cu tine ...

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  25 mai 2017, 18:48

@Ticbis, asa e, multumesc, dar marturisesc ca m-a interesat mereu cum functioneza neamul prost si ***. ---------------------------- @ Timm tata, tu esti un fenomen. Ba, noi te vedem din Cosmos: „dai Enter, sari pe-o parte si te scarpini undeva, hai Immacolato sa vezi ce le-am mai tras-o astora ! Uite, inca un prost. Stai sa vezi ce-i spun. Te-am batut, te-am batut … Sari iar pe-o parte ...“ Ba tata, ar trebui sa te trimita NASA in Spatiu la categoria, analizati-l si aveti grije dragi extraterestrii sa nu va apara unul ca el. Acum serios. Ai grije tata ca-ti iei prea mult avint. Din cauza agitatiei cu care evident nu esti obsnuit s-ar putea sa-ti iei noaptea zborul din pat si sa-ti inghiti proteza. Hai gata, lasati-l in plata Domnului, ca-i faceti rau.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasglo (91 comentarii)  •  25 mai 2017, 18:53

- " De atâţia ani, de când mută elefantul ROAF-ului dintr-o sufragerie în alta, FRF şi LPF ar fi trebuit să obosească ori măcar să observe că au şi altceva de făcut pentru fotbal: legi mai uşor de înţeles, de exemplu." (adica, niste IMPOSTORI, spus cu delicatete feminina!-:); - "Nici măcar LPF şi FRF nu au încredere în ROAF, de aceea justifică decizia în cazul titlului prin precedente, nu prin articole şi alineate."( "bisturiul unei femei" in fata unui impotent-:); - "Defectele de fabricaţie din ROAF îi frământă, de fapt, numai pe microbişti şi pe specialiştii de la TAS.Juriştii Ligii şi Federaţiei pare că n-au urmat Dreptul, ci şcoala de haiku şi bune maniere." (de-a dreptul...SUBLIM!!); - " Au tradus din „belgiană”; (am ras cu lacrimi!..); - "Fotbalul nostru mai are până să facă rost de forme fără fond. Deocamdată, trăieşte din petice de formă şi fondul reciclat al Cooperativei." ( Deh, la vremuri noi, tot noi!..); - " Pe lângă problema literei legii, se profilează şi boala comercială a spiritului ei. Criteriul sportiv pare să fi fost sacrificat în favoarea imaginii din vitrină şi a banilor mai mulţi din drepturi TV şi publicitate." (Traiasca "Regele" !..-:), etc, etc, etc,... De fapt tot articolul este o CAPODOPERA a "fetei de la pagina 5", ce surclaseaza multi confrati de "prima pagina" (sic) si pe "diriguitorii" fotbalului romanesc...BRAVO, Maria!..

Timm (42 comentarii)  •  25 mai 2017, 20:06

@ticbis@17 nentori tarana. Cautati in regulament articolul care o da pe fcsb campioana. Poate in 2 se gaseste articolul mai usor. Totusi trebuie citit regulamentul. Pana mergeti la TASu este timp. LPF si FRF au gasit doar articole din regulament din care rezulta Viitorul Campioana. Si tu Burlene "Din punctul meu de vedere, FC Viitorul Constanța este campioana României iar FRF va apăra această cauză."

waves (1 comentarii)  •  25 mai 2017, 20:17

"titlule , masina mica" unde-l duci tu pe jijica , unde-l duci tu pe jijica mai maiiii...Tu il iei de pe-un maidan , si il dai jos la Lousane , si il dai jos la Lousane mai maiii...Tu -l iei de la fini si nasu , si-l opresti chiar langa TASu' si-l opresti etern la TASu' mai maiii...

Timm (42 comentarii)  •  26 mai 2017, 7:58

Putina liniste va rugam. fcsbistii @ticbis si @17 nentori tarana cauta de 2 zile un articol din regulamentele LPF si FRF in care sa fie un mic motiv, de a putea sustine ca fcsb e campioana. Este ziua a 3-a si nu au gasit inca. Au dureri de cap mari. Fara un articol din Regulament care sa sustina aberatiile fcsebistilor, ce sa cauti la TAS?

ADRIAN LUNGU (17 comentarii)  •  26 mai 2017, 11:47

@ticbis, afirmatia ta ca "Este gresit sa cautam argumente justificative in regulamentele sportive pentru ca nu acesta este scopul lor" face toti banii :-) Inca o data: de ce se reseteaza golaverajul? E greu sa raspunzi, nu-i asa? :-) Ai scris o tona incercand sa aduci "argumente justificative" in sensul ca ti-e foarte greu sa dai un raspuns simplu la o intrebare simpla :-) Totusi, asa de amorul artei, incearca sa gasesti o logica :-)

Carol K (309 comentarii)  •  26 mai 2017, 12:04

Hagi va da Liga in judecata si isi va recupera banii,poate va castiga per total chiar mai multi decat Becali in campania asta,nu la bani se pune problema din partea lui,e vorba de un principiu.Am jucat toti dupa niste reguli iar cand vezi ca pierzi invoci faptul ca n-au fost transcrise in ROAF pe tonul acela ca ele ar fi fost scoase din burta desi au fost anuntate din timp intr-o sedinta oficiala la Liga cu toate cluburile de fata pentru care au si semnat.Un gest urat al lui Becali,gest de bisnitar la coltul strazii...Uitati-va ce i se intampla de cand a declansat scandalul impins de la spate de MM si Reghe care ar pierde niste bonusuri importante daca FCSB iese pe 2...Toti jucatorii importanti pe care i-a dat ca si transferati i-au intors spatele,in caz ca va pierde decizia la TAS va avea adversari dificili pt ca nici macar cap de serie n-a ajuns sa fie in grupa,toate rezultatele pe final de campionate din Europa l-au scos in afara capilor ajungand sa riste o alta intalnire imposibila....Vreau sa spun ca toate-i merg deja foarte prost nu mai spun de suporterii care-l vor parasi,pana acum nu aveau un motiv sertios,aia cu sigla si palmaresul era o fitza,nu era un motiv serios.Acum insa vor avea.Va avea dusmani peste tot.

Timm (42 comentarii)  •  26 mai 2017, 12:21

@Carol K Hagi nu are de ce sa se judece cu LPF sau FRF. FRF si LPF conform regulamentului au declarat Viitorul Campioana. fcsb a pierdut sigla, marca, palmaresul si numele Steaua, nu are identitate. Dar cea mai mare problema o are cu procesul inceput ieri, daune de 37 de milioane +tva catre CSA. fcsb este pe topogan in drum spre faliment.

JFM (155 comentarii)  •  26 mai 2017, 12:28

Si daca va castiga la TAS in turul 3 FCSB o sa cada cu BATE Borisov,Partizan, Ludogoret sau Legia...Acolo sa-i vad.Mai degraba ar avea sanse cu Plzen si Brugges la non-campioane.

ADRIAN LUNGU (17 comentarii)  •  26 mai 2017, 14:49

Mai baieti si fete, hai sa aplicam regulamentul ca la carte: punctele din sezonul regular se injumatatesc, iar golaverajul se reseteaza! Prin urmare avem: 1. Viitorul = 4p, golaveraj 4-2 2. FCSB = 4p, golaveraj 2-4 :-)

MZM (101 comentarii)  •  26 mai 2017, 20:11

Maria, scriind acest articol, in devalmasie cu vreo 15 - 20 de gealati, chiar nu v-a venit in minte la niciunul ca la sfarsit sa va spuneti parerea in privinta castigatoarei campionatului?! Sa spuneti raspicat: "Noi consideram ca potrivit regulamentului FRF, asa cum e el acum, CUTARE echipa este campioana!". Oricum, ticbis si 17 Nentori Tirana, spre cinstea lor, au facut-o in locul vostru!

Timm (42 comentarii)  •  26 mai 2017, 22:06

@MZM mai citeste cu toti ochii sunt mai mult care au avut o parere. @ticbis @17 nentori tarana spre rusinea lor de 3-4 zile cauta un articol in ROAF care sa spuna ca fcsb e campioana. Nu AU GASIT. Asa ca ei nu au o parere au o dorinta. Conform art 27 al 3 din ROAF si instiintarii din 29 februarie 2016, Viitorul e Campioana. LPF si FRF sustin acelasi lucru. Cred ca nu esti naiv sa crezi ca puscariasul gigi de 3 ori condamnat la inchisoare merge la TAS.

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  26 mai 2017, 23:27

@MZM, multumesc foarte mult ! Am revenit tirziu, pe bufon te rog sa nu-l bagi in seama. Maria e fan Hagi, eu la fel, Hagi e si pentru mine campion – dar este evident pe locul 2 ! Maria s-a decis si in privinta „cistigatoarei campionatului“ - asa cum apare chiar in mult „interpretatul“ ROAF „Art.27 Clasamente“, Maria a dat de mult titlul Viitorului. Ea are voie. Ea asa simte, nu este jurista, nu face nici un rau ci doar indeamna la comentarii, dar trebuie sa vezi si ca Maria a fost prima jurnalista care a scris despre notiunea „sistem campionat ( Art.8) ca fiind diferita de notiunea „campionat“ (Art 27). Vezi mai pe larg in PS. -------------------------- In schimb Ciubota – predecesorul care a spalat putina alaturi de Coreleone -, Justin Stefan si Burleanu in numele Juristilor FRF, nu au voie sa greseasca. De fapt la cite greseli si dezinformari au aparut - ultima e Bomba lui Danel Nanu pe care eu l-as da imediat in judecata - mie imi pare evident ca nu mai este vorba de greseli, ci pare mai curind vorba despre constituirea unui grup infractional. Ma gindesc serios sa caut aliati si sa-i dau pe toti in judecata, chiar si pe Becali daca renunta la proces, face blat cu Hagi asteptind tragerea la sorti ori daca se zgirceste si angajeaza avocati romani care nu pot da decit chics, de forma pentru trei lulele. Caci daca vrei sa le faci un bine romanilor trebuie sa-i inveti sa respecte legea in litera ei, nu s-o interpreteze dupa cum li se scoala ! Se pare ca ce patesc azi Nasul si Corleone, care au „muncit“ toata viata si le-au tras-o la toti ca sa mai adune si prietenii lor ceva, care, dupa o viata de furat si „tras“ din greu, vor ramine aproape sigur in fundul gol, nu le ajunge celor mentionati mai sus. Ei cred ca lor nu li se poate intimpla. ---------------------------- PS Stimate MZM, totusi Maria a fost prima jurnalista care a scris despre greseala de „interpretare“ a lui Justin Stefan referitor la „Art. 27 Clasamente“, unde in „explicatia oricum ilegala“ in sensul „Art. 9 Forme de organizare nu are dreptul“, explicatie pe care o mai da si in scris, confunda notiunea de „campionat“ din Art.27 cu cea de „sistem competitional“ - „sistem campionat“ - din Art. 8. Oare este posibila o asemenea confuzie in mintea unui jurist ? Nu cred caci „campionat“, „campionate“, „cistigatoarea campionatului“, „Campionatul National Liga 1“ apar de 30 de ori in primele 30 de pagini ale ROAF, pina si in mult „interpretatul“ „Art. 27 Clasamente“ in sensul cunoscut de toata lumea ! Astfel in acest Art.27 se vorbeste despre „ierarhia valorica a echipelor participante in „campionat“ stabilita dupa numarul cel mai mare de puncte la terminarea play-off-ului. Deci si aici, apare corect si clar „campionat“ si „play off“, nici decum „campionat“ acelasi lucru cu „play off“ !!! De ce nu scriu si citesc si alti jurnalisti ? De ce prezinta mereu date din auzite, precum gogoasa ca FRF trebuie sa astepte terminarea campionatului, ba si terminarea barajelor dupa visele Bivolarului, ca sa omologheze si sa aprobe campioana cind „Art. 26 Omologari Aprobari“ are doar trei rinduri ? Favorizare, fuga de raspundere, blaturi pe care Burleanu ca reprezentat al FRF le propune pentru a cincia oara Ligii in ideea de a sustine o enormitate impreuna. Eu banuiesc deja si un blat al lui Becali. Este imposibil ca sa nu fi remacat ca azi nu s-a respectat ordinea de zi a C Ex, este imposibil sa nu fi observat lucrarea Stefan-Nanu. Stefan nu putea publica „Bomba“, nici sa-i dea interpretarea fantezista si fara nici o legatura cu legea ! Pentru asta a gasit un asa zis jurnalist, fara absolut nici o calificare, care poate da bombe si interpretari cite vrea. Asa prost nu poate fi nimeni, sa digere stiri false si dezinformari care iti pot aduce un prejudiciu de milioane. Pina si data din „pozele“ lui Nanu e ilegala: Februarie 2016 ! Orice comunicate chiar doat tangente cu ROAF ale Ligii sint ilegale si egale cu ZERO ! Caci ROAF este al FRF, doar FRF si AJF / AMFB stabilesc organizarea campionatului iar Modificarea ROAF se face doar in C Ex FRF. Ciorna din poza n-a ajuns nicaieri, nici nu putea fi bagata in seama, este egala cu ZERO iar un Jurist stie foarte bine acest lucru. In C Ex nu s-a discutat, caci ROAF a fost actualizat in Decembrie 2016 ! Alta data ilegala, de data asta pe un act FRF, caci Art. 9 precizeaza clar si in doar doua rinduri ca ROAF trebuie actualizat la FIECARE inceput de an competitional. Alta greseala comuna a FRF si a Ligii, la inceputul campinatului 2016/2017 nu s-a actualizat nimic ! Reactualizarea anuala impusa de Art. 9 duce si la disparitia „precedentelor“, ramine doar litera ROAF !!! Ori Burleanu si Stefan declara la unison ca vor schimba litera ROAF, aici „campionat“ cu „play off“ abia dupa decizia TAS, daca mai este nevoie, caci la o aparare comuna sansele Stelei ar scadea ! In fapt cei doi recunosc inca un blat ordinar, caci daca ar schimba ceva inainte de decizia TAS, atunci ar recunoaste implicit si frauda !!!

Timm (42 comentarii)  •  27 mai 2017, 0:51

@17 nentori tarana Lipsa cunostintelor te tradeaza. Din pacate nu intelegi nimic. Povesti, elucubratii, acuze nimic concret, dar deja simti si tu ca fcsb nu are nici o sansa. 99% infractorul gigi nu merge la TAS stie ca sanse sunt ZERO. Eu doresc sa mearga. Felicitari Viitorului Campiona Romaniei conform art. 27 al. 3 care a fost interpretat in 29 februarie 2016. @Maria Andries e greu sa ai un blog, nu ai viata usoara. Bafta.

Timm (42 comentarii)  •  27 mai 2017, 12:01

Multumim Maria Andries ca nu ai trecut la contributori ai articolului pe @ticbis si @17 nentoro tarana. :)))

ADRIAN LUNGU (17 comentarii)  •  6 iunie 2017, 10:46

http://www.frf.ro/comunicate/comunicate-frf/fc-viitorul-omologata-campioana-a-romaniei-id22282.html Erau unii pe aici care tot o tineau langa-danga ca pe site-ul FRF pe primul loc in clasament e FCSB. Acum s-au clarificat lucrurile?

Barneyxcq (1 comentarii)  •  17 februarie 2018, 14:33

UVWmhc http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com

Comentează